Vad gjorde Män Wear för nattkläder på 1920-talet?

March 19

Vad gjorde Män Wear för nattkläder på 1920-talet?


1920-talet var ett decennium av förändring. Världskriget var över, men skräcken av kriget var fortfarande färskt i allas sinne. Även om vi känner alla till de dramatiska damkonfektion trender i bob, den tappade midjan och klaffklänning, herrkläder ändras också. Nattkläder för män blev vad vi känner det som idag.

den Sleep

Sömn skjorta var de primära för män nattkläder objekt i början av 1920-talet. En Sleep var en vävd skjorta som knäppas fast fronten. Sömn skjortor var fotled längd och kan variera i tyg från vintern flanell till sommar gräsmatta. De var ofta vit, grå eller svart, och var strikt utilitaristisk.

New Pajama

I mitten av 1920-talet en revolution i för män nattkläder hade börjat. Designers och kunder kände ett behov av att skilja sig från första världskriget era, i nattkläder också. Plötsligt uppstod för män pyjamas. Det var en två-bit jacka och byxa, båda gjorda av ett vävt tyg, löst nog för att vara bekväm. Jackan var antingen krage eller hade en lös krage som kan förbli uppknäppta. Jackan var antingen utrustad med knappar ner mitt fram eller skärp för en överlappande front. Byxan hade antingen knappar eller en drag slips i midjan, och byxa fållar kan vara rak eller elastisk.

Tyger, band, och färger

Den nya pyjamas var inte att vara något liknande Sleep. Den Sleep kom i drab färger, så pyjamas skulle vara ljus. Mäns pyjamas kom i nästan alla färger och ränder. Ränder i pyjamas var särskilt banbrytande eftersom det främjade bära pyjamas på andra ställen förutom sovrummet. Tygerna varierade: från sommaren bomull gräsmatta silke, till den nya faux silke, rayon, bomull flanell för kalla nätter.

Oriental Influence

1920-talet såg en enorm orientalisk inflytande från kinesiska och japanska kulturen. Silke var populära, liksom orientaliska detaljer som förslutningar groda för pyjamas jacka toppar. Orientaliska stil utskrifter var också mycket viktig, även på för män nattkläder. Pyjamas började att bäras på stranden och för att slappa också. Mäns pyjamas påverkat kvinnors nattkläder, med den tvådelade pyjamas blir valet sovplagg för kvinnor. Kvinnors pyjamas trycktes med orientaliska motiv och pyjamas silhuetter ingår kimono ärmar och mandarin kragar.


  

Kommentar