Har fluktuationer i temperatur påverkar öl?

October 22

Har fluktuationer i temperatur påverkar öl?


Temperaturen är en av de mest omdiskuterade ämnen i ölet världen. Förutom synpunkter på perfekt serveringstemperatur, har varje öl älskare utsikt över rätt temperatur för förvaring. Medan vissa drycker och livsmedel påverkas negativt av förändringar i temperatur över tiden, tål öl temperaturförändringar relativt väl.

jäsning Temperatur

Medan öl jäsa, kan det vara sårbara för förändringar i temperatur. Jäst som blir för varmt kan börja producera biprodukter som kommer att förstöra smaken av öl. Om temperaturen börjar att överstiga 100 grader Fahrenheit, kan jäst även börjar dö. Om jäsa öl blir för kallt, kan jäsningen hämmas. Under bryggning, är öl känsliga för förändringar i temperatur.

öl cellaring

När brygg är klar och ölen är i sin flaska eller fat, måste den lagras. Öl entusiaster kan vara särskilt om lagringstemperatur, men "insupa" tidningen rekommenderar att för bästa åldrande, bör öl förvaras i ett område som har ett temperaturområde på 20 grader F eller mindre, med den idealiska temperaturen är runt 55 F, plus eller minus fem grader. Den ideala situationen, därför är något kallare än normal rumstemperatur, ett intervall känd som "källartemperatur."

Skador av svängningar

Även öl kan skadas av temperaturvariationer, öl expert John Verive rekommenderar att denna skada är i allmänhet endast märkbar under en mycket längre tid än den typiska öl älskare kommer att lagra en flaska. Risken från överexponering för solljus är mycket större, inte på grund av temperaturen, men eftersom starkt ljus kan leda till kemiska förändringar i öl, skadar smak och resulterar i fenomenet "skunked" öl. För de flesta öl, Verive råder, temperaturförändringar är inte ett allvarligt problem.

serveringstemperatur

Bartenders ibland uppleva problem som orsakas av temperatursvängningar. Till exempel, kan varm öl vara foamier än kall öl, vilket leder till spillo i servering. Men många öl entusiaster förkastar idén att öl ska serveras vid låga temperaturer, med argumentet att varje typ av öl har sin egen ideala serveringstemperaturen. Små förändringar i denna temperatur kan förändra dricka erfarenhet något, men kommer inte att skada öl avsevärt.


  

Kommentar