Hur får en Baby Reticulated Python att äta

November 30

Hur får en Baby Reticulated Python att äta


Baby fömätade pyton är constrictor ormar, vilket innebär att de klämma och krossa sina byten i sina spolar innan du äter den. I naturen, barn retikulerade pyton kläcks från ägg och omedelbart börja söka mat. Mätning 30 till 35 inches på kläckning, kommer barn reticulated pyton söka små byten, såsom möss, ödlor och grodor. I fångenskap, kommer en baby nätstruktur python kost består främst av gnagare. Ormar som fångats i vilt tillstånd och domesticerade kommer att bli svårare att föda än uppfödda i fångenskap ormar.

Instruktioner

1 Välj en lämplig storlek gnagare, levande eller fryst och tinat, för barnet nätstruktur python. Den minsta storleken finns även en "pinkie" eller en nyfödd mus, följt av en "fuzzy", som är en mus bara några dagar gammal med en tunn beläggning av hår. Barnet reticulated Python kommer förmodligen bäst med pinkies och urinvånarna för de första sex månaderna av sitt liv.

2 Placera levande eller tinas mus i en "utfodring bur" och flytta barnet nätstruktur python från sina stallar i matnings buren. Detta drag hjälper barnet nätstruktur python förstå när det är matdags.

3 snabbt kunna lukta sitt byte, bör barnet nätstruktur python cirkel runt musen, ihop det och sedan äta det hela. Om detta inte sker inom 15 minuter, ta bort barnet nätstruktur python från matnings buren och returnera den till sina stallar. Vänta flera timmar och upprepa processen.

4 Använd långskaftade tång till hands mata barnet nätstruktur python om det inte närmar sig bytet på egen hand under loppet av flera dagar. Ta tag i levande eller upptinat mus med tången och håll den direkt framför ormens mun. Om ormen fortsätter att ignorera mat över loppet av en vecka, placera en upptinad mus i ormens stallar bur och låta barnet nätstruktur python att hitta den och äta den på egen hand.

5 Ta bort och kasta eventuella matrester från buren inom 24 timmar.

Tips

  • Om ett barn nätstruktur python är inte intresserad av en levande mus, prova en frysas och tinas mus, och vice versa. Baby- ormar bör matas var sjunde till 10 dagar.
  • Om hand mata en baby nätstruktur python, låt inte ormen se din hand, om möjligt, för att undvika att associera en mänsklig hand med mat, vilket kan leda till att bita.
  • Alla ormar är olika i sina matvanor, och titta på ormen för att bestämma den lätthet med vilken den äter sin måltid kommer att bidra till att avgöra när det är dags att flytta upp till nästa storlek gnagare.
  • Se till att frysta och upptinade möss är helt tinas innan man lägger fram dem som mat. En halvfrysta mus kan döda en orm under matsmältningen.
  • Lämna inte en levande stor mus i en orm bur obevakad, eftersom musen kan bita ormen om den inte snabbt dödas och konsumeras.
  • Inte hantera en orm under 24 timmar efter utfodring. Rörelsen kan leda till att ormen att spy sin måltid.

  

Kommentar