Hur man tar bort en gris näsa ring

May 13

Grisar är ibland försedda med nosringar att hindra dem från att rota i marken. Grundprincipen är att du inte vill att en gris att rota överdrivet, eftersom det kan förstöra grödor eller leda till sjukdom eller infektion.
Dock kan vissa känna att nosringen är onödigt i bästa fall eller grym i värsta fall. Ringarna kan vara smärtsamt för grisen.
Ta bort en gris näsa ring är ganska enkel och kan göras snabbt. Läs vidare för att ta reda på hur.

Instruktioner

Hur man tar bort en gris näsa ring

1 Innehålla grisen.
Ta bort ringen kan leda till skador, så du vill vara säker på att din gris är ordentligt nedtryckt så att den inte rycka under avlägsnandet.
Om grisen är liten, kan du bara ha en andra hanterare helt enkelt hålla djuret.
Om grisen är stor, kan du behöva flera hanterare eller en tätt monterad penna.

2 Snip ringen.
Använd bultsax att klippa igenom metallringen. Detta kommer att göra det möjligt för ringen att röra sig fritt.

3 Dra ringen ut.
Beroende på hur fullständigt ringen fästes, kanske du kan dra hela ringen i en rörelse, eller du kanske måste ta de två halvorna individuellt.

4 konsultera en veterinär.
Har en veterinär undersöka din gris för att se till att såret kvar av ringen avlägsnande är inte alltför svår eller sannolikt kommer att bli infekterade.

Tips

  • Även om du kanske kunna ta bort ringen själv, om du är osäker på din förmåga att styra djuret eller hantera bultsaxar, bör du anlita en veterinär för att göra förfarandet. Du bör också kontrollera med en veterinär innan förfarandet för att se till att din gris är frisk och i form för ringen bort.

  

Kommentar