Gourmet rätter tillagade av en gris

July 15

Gourmet rätter tillagade av en gris


Människor från många kulturer glädje i anspråk grisen som "deras" specialitet skålen. Från Kuba till Grekland och många platser i mellan, kockar frossa i rostning gris på utomhus spett, kolgrillade och även i en ugn. Om du tror att det inte kan göras, tänk på det stora Turkiet, som konkurrerar med storleken på många små grisar du kan köpa från din slaktare. På Kuba är gris serveras på nyårsdagen medan grekerna njuta av gris på många familjefester. Lär dig att göra en gourmet gris skålen och titta på det bli en av dina alldeles egna specialiteter.

Instruktioner

Fruktsmak kubanska Gourmet Piglet

1 Blanda ca 8 koppar en frukt marinad som innehåller apelsiner, lime, tranbärsjuice eller någon kombination av dina favoritfruktdrycker. Smaka på frukt mix först se smakerna blanda väl. Tillsätt sedan lite hackad vitlök, oregano och salt efter smak.

2 Placera grisen i tätt åtsittande behållare, såsom en crockpot. Häll ca 3/4 av marinaden över grisen, täcka den och låt den stå över natten i kylskåp.

3 Värm ugnen till 300 grader och dränera marinaden.

4 Spraya en långpanna med non-stick spray och sätta grisen, magen nedåt, in i pannan. Täck grisens tillbaka med ett sortiment av frukt kilar, såsom apelsiner, bananer, persikor, körsbär och ananas. Fäst frukt med tandpetare eller täcka gris med ett tunt lager av honung och sedan trycka på frukt kilar på grisens rygg. Strö grisen och frukt med lite kanel socker.

5 Täck grisens tryne, öron och svans med aluminiumfolie. Placera rost i ugnen och koka i ca 4 1/2 timmar, eller tills en termometer in i en tjock område registrerar 180 grader. Baste grisen om varje timme med den återstående fruktjuice.

6 Gör en kubansk mojito sås för din gris genom att kombinera olivolja, limesaft, vitlök och oregano.

7 Gourmet rätter tillagade av en gris

I Hawaii är grisar ofta täckta med bananblad och tillagas över en koleld.

Låt grisen vila i ca 20 minuter innan du skär. Servera din gourmet gris med mojito sås, ris och skålar av frukt för doppa.

Greek Islands Gourmet Smågris

8 Gör en rub för din grekiska gris genom att kombinera havssalt, grekiska oregano (finns i specialitet livsmedelsaffärer) och svarta pepparkorn.

9 Täck gris med en ljus lager av olivolja, och tryck sedan på oregano gnugga på grisens kött.

10 Inrätta en kolgrill eller spett laga grisen utomhus. Vrid grisen var 30 minuter och generöst tråckla med olivolja. Täck gris med citronskivor.

11 Gör en grekisk kryddblandning bestående av torkad oregano, torkad mynta, timjan flingor, torkad basilika flingor, torkad mejram, torkad hackad lök och hackad vitlök. Tryck här i grisen de sista 30 minuterna av tillagningstiden. Grisen tar cirka fyra timmar att laga mat, men testa den med en stektermometer. Det bör registrera på ca 180 grader.

12 Gourmet rätter tillagade av en gris

Greker tjänar ofta gris vid påsk, med påsk bröd.

Låt grisen vila i ca 20 minuter innan du skär. På utsidan av gris blir mörkbrun, men insidan ska vara vit - och saftiga. Servera din gourmet grekiska gris med grekiska stekt potatis eller grekisk pasta sallad och smet-stekt zucchini eller aubergine, som båda är grekiska favoriter.


  

Kommentar