Reptiler i Arizona

August 13

Reptiler i Arizona


Arizona har ett brett utbud av reptiler, särskilt i öknen. Eftersom reptiler är växelvarma, reglera sin kroppstemperatur genom att absorbera miljö värme, konsekvent soligt väder och varma temperaturer innebär reptiler kan blomstra. Det finns två större order av reptiler som dominerar. Den Testudines inkluderar sköldpaddor, medan Squamata inkluderar ormar och ödlor. Där hundratals arter av reptiler i staten, inklusive 12 arter av huggorm.

coachwhip

Den coachwhip ormen finns i flera varianter inklusive Sonoran coachwhip, den fodrade coachwhip och den röda racer, som är den mest spridda. De växer till ca 68 inches och är rovdjur, kan även mata på skallerormar. Den coachwhip föredrar öken tvinmark och även om det är nonvenomous, är det snabbt att bita.

kung Snake

Flera varianter av kung orm bor i Arizona, inklusive Kalifornien kung orm, västra svart kung orm och öknen kung orm. De kan nå cirka 56 inches och har en bas färgning av svarta eller bruna, men ofta uppvisar ränder av gult eller solbränna. De distribueras genom större delen av södra och västra Arizona, särskilt Kalifornien kung orm.

Sonoran Coral Snake

Sonoran korall orm sprids genom södra och centrala Arizona och är mycket giftig. Den växer till ca 24 inches lång och bandad med svarta, gula och röda band. Andra Nonvenomous ormar i Arizona har liknande mönster, som den västra spade-nosed orm och Sonoran spade-nosed orm. Korall orm, som är relaterad till kobror och mambas, har röda band som vidrör gult på varje sida.

Västra Diamondbackskallerorm

Den västra diamond är den mest kända och största av de nästan ett dussin Arizona Rattler arter. Det är en giftig orm känd för sin skramlande svans, som den använder för att varna blivande rovdjur faran av att komma för nära, även om det kommer att föredra att dra sig tillbaka innan slående. Liksom andra Näsgropsormar, har värmesensorer i små gropar på sitt huvud. Det ligger i hela västra, centrala och södra Arizona.

Sidewinder

En annan känd Arizona hemvist, är Sidewinder skramlande näsgropsormens som omfattar flera underarter. Det är bara ca 25 inches lång, men dess mycket farlig. Den har fått sitt namn från dess i sidled förflyttning, som lämnar J-formade märken i ökensanden, där den lever.

Desert Tortoise

Öknen sköldpadda är fördelade över hela västra, södra och centrala Arizona och har ett välvt skal omkring 15 inches i diameter. Den föredrar öken tvinmark och är mest aktiv på dagtid. Liksom alla sköldpaddor, är det helt mark. Det är ett federalt skyddad art.

Arizona Mud sköldpadda

Arizona lera sköldpadda är en av tre arter av lera sköldpadda som finns i staten. Ca 6 inches i längd, har en platt ryggskölden och tenderar att söka tillfälliga vattenkällor som pooler, dammar, diken och även tankar boskap.

Apalone spinifera

Den apalone spinifera bor i floder, dammar och sjöar i Arizona och föredrar lugna, grunda vatten. Dess läder skalet är skivformad och det är lätt identifieras genom sin udda nos, som ser lite ut som en kort stam eller snorkel. Det är köttätande, men kommer att äta växter också.

Gila monster

Gila monster är en rundad ödla lite över en fot lång med en kort svans och distinkta svarta och rödaktig rosa markeringar på kroppen. Det är en sällsynt giftig ödla som distribuerar giftet från körtlar i sin nedre käken, men det är normalt inte aggressiv om inte provoceras. Det är en skyddad art i Arizona.

Goode Horned ödla

En av en handfull av behornade ödla arter är Goode Horned ödla som finns i långt sydvästra Arizona i öknen. Den har två kåta utsprång bakom ögonen, solbränna, orange och svarta fläckar och en vit buk. Det lever på en diet av insekter och spindlar.


  

Kommentar