Förteckning över de värsta shedding hundar

September 5Utsöndring är en naturlig händelse som alla hundraser gör att befria gamla, döda hårsäckar för att växa nya, friska rockar. Medan alla hundar skjul till en viss grad, vissa raser är benägna att mer överdriven utsöndring. Avgivande kan orsaka en olägenhet i hushållning, som håret håller sig till i stort sett alla ytor i ditt hem, och det kan också orsaka obehag för ägare med sällskapsdjur allergier.

Siberian husky

Känd för sina klarblå ögon och mjuka grå och vita rockar, Siberian husky är bland några av de värsta sprider hundar. Huskies var uppvuxna att leva i kalla, arktiska klimat, så deras päls består av två skikt: ett tätt yttre päls och ett isolerande underull. Underullen skjul överdrivet under våren och sommaren, vilket resulterar i stora klumpar av vit håravfall underifrån ytterrock. Medan daglig tandborstning och regelbundna bad kan hjälpa till att kontrollera deras utsöndring är Siberian husky inte rekommenderas för personer med svåra djur allergier.

Retriever

Både Golden retriever och labrador retriever är benägna att överdriven päls utgjutelse. Retrievers ursprungligen uppvuxna som anka jakthundar, så att de har två lager av päls. Den yttre skikt av labbet är vattenavstötande, som hunden var uppfödd för vada genom vatten och underull är duniga och innebar att hålla hunden varm i kallare månaderna. När årstiderna börjar värma upp, kommer retrievers skjul duniga underull, vilket resulterar i hår som fastnar på praktiskt taget varje tyg yta från mattor och kläder till soffor. Regelbunden grooming kommer att hålla sitt spridande till ett minimum.

Schäfer

Liksom huskies och retrievers, tyska herdar har en dubbel päls med en dunig enligt lager av päls. Men tyska herdar skjul året runt, med hela underull kasta två gånger per år. I tillägg till överdriven utsöndring, underbeläggningen av schäfer har en tendens att bli matt, vilket kräver daglig grooming att förhindra kala fläckar och håravfall.

Mops

Även om mops är en korthårig hund, är rasen ökända för överdriven utsöndring. Pugs har ett täckskikt och ett underskikt, och underbeläggningen skjul året runt. Dessa hundar är inte utomhus hundar och kan inte lämnas utanför under långa tidsperioder. Om du beslutar huruvida en mops är rätt för dig, tänk på att dess alltför sprider päls ständigt kommer att vara hela ditt hem.


  

Kommentar