Hur att städa mitt smör Boots

October 5

Hur att städa mitt smör Boots


Smör stövlar är ett modemärke av damskor som har ett lyxigt mocka yta. Liksom de flesta mockastövlar, smör stövlar kräver särskild omsorg och måste rengöras för att hålla dem i toppskick. Det hjälper om du inte bär din smör stövlar under svåra förhållanden, men det är möjligt att ta bort lera, snö eller annan crud som kan samla på dem.

Instruktioner

smuts fläckar

1 Låt leran torka. Det är mycket lättare att ta bort lera när det kan knäppt än om du försöker ta bort det medan fuktig. Den sprider och gör en större oreda, så ställa in smör stövlar undan under natten och låt dem torka.

2 Ta rengöringsborste och knacka försiktigt leran från ytan av dina smör stövlar. Det bör lossna ganska enkelt och lämnar liten eller ingen missfärgning.

3 Kontrollera att se fläcken har kommit ut. Om inte, prova en av några få husgeråd att frigöra missfärgning. Använd en mocka renare såsom spray-on typ som kan köpas på någon diverse varor butiken. Blot med lite vatten och torka igen med en pappershandduk för att frigöra fläcken eller arbetar i en liten bit av vinäger och se om det inte släpper fläcken.

Dryck Stains

4 Blot en drink fläck så snart det inträffar. Ju längre du väntar, kommer sämre missfärgning vara.

5 Använd en kommersiell mocka renare att frigöra fläcken. Om detta inte fungerar, gå till steg 3.

6 Släpp rödvinsfläckar med hjälp av väteperoxid eller en kommersiell peroxid renare. Skölj genom upprepad blotting med en våt pappershandduk och om igen tills fläcken absorberas. Om du fortfarande inte kan släppa fläcken, ta det till en professionell kemtvätt.

Tips

  • gnugga aldrig mocka. Det kommer att förstöra texturen och slipa fläcken ytterligare änden. Använd alltid mest skonsamma metoder möjligt.

  

Kommentar