Hur att borsta en äldre Pomeranian

June 20

Hur att borsta en äldre Pomeranian


Äldre Pomeranians har olika grooming behov än yngre. Inrättande av en trimning rutin är viktigt för äldre Pomeranians. Dålig cirkulation och hudton påverkar tillståndet i hundens hud och päls, vilket gör henne mottaglig för ohälsa och sjukdom. Regelbunden grooming håller Pomeranian hud och päls i topptrim. Att lära sig att borsta "boll av fluff" inte bara stärker banden mellan dig men behåller sin glada och friska.

Instruktioner

1 Borsta Pomeranian varje dag med ett brett slicker borste. Avsätt 15 minuter. Se till att du borsta sin underull. Fräscha upp och ut för att hålla din Pomeranian fluffigt utseende.

2 Kamma din Pomeranian med en bred tand kam för att hitta trassel borsten missade. Gå långsamt om du hittar en matta. Ta bort eventuella mattor du hittar. Om du inte kan kamma ut mattan, trimma bort det.

3 Bada din Pomeranian en gång i månaden i varmt vatten. Äldre Pomeranians är benägna att allergier och torr hud. Använd ett milt schampo formuleras för hundar. Får inte vatten i öronen.

4 Torka Pomeranian med tjocka, absorberande handdukar. Använd inte en hårtork. Se till att han är helt torr så att han inte fånga en chill.

5 Kör händerna över Pomeranian kropp från huvud till svans. Kontrollera om hudproblem, utväxter och tumörer som förändringar i hudens struktur kan vara ett tecken på interna hälsoproblem. Tidig upptäckt kan rädda din hunds liv.

6 Trimma din Pomeranian s anala området, öron och tassar. Ta bort alla herrelösa hår. Raka sitt anala området till inom 1/2 tum för god hygien. Plocka ut några långa hår som växer i hennes öra kanaler för att förhindra öroninfektioner. Clip några hårstrån som växer under sina tassar, eftersom detta skulle kunna innebära en hälsofråga.

7 Klipp din Pomeranian naglar var tredje vecka med god kvalitet hund nagelsaxar. Se upp för "snabb" som rinner ner i mitten av varje spik. Om du klipper denna anda använder en alunstift att kontrollera blödningen. Din Pomeranian naglar får inte röra marken när han står stilla. Om hans naglar är för långa, kan det påverka hans gång och balans.

8 borsta Pomeranian tänder tre gånger i veckan. Pomeranians är benägna att tandröta och tandköttsproblem. Borstning håller hundens tänder och tandkött friska mellan professionell rengöring. Använd en tandkräm formulerade för hundar. Dessa tandkrämer är vanligen kött eller kyckling smaksatt och mer tilltalande för hundar.

Tips

  • Borsta Pomeranian när du är både lugn och avslappnad. Grooming kräver tålamod och tar tid.
  • Borsta och kamma din Pomeranian varje dag hjälper till att minimera mattor.
  • Om du aldrig har klippt din Pomeranian naglar, kanske du vill ha en professionell groomer göra jobbet.
  • Om du märker några förändringar i ditt Pomeranian tugga eller ätbeteende, har tänderna kontrolleras omedelbart. Om din veterinär vill att lugna din Pomeranian att rengöra tänderna, vara medveten om de risker som detta innebär för äldre hundar.
  • raka aldrig din Pomeranian.
  • Hindra vatten från att komma in Pomeranian öron eftersom fukt uppbyggnaden kan orsaka problem.

  

Kommentar