Hur man rakar huvudet med en elektrisk rakapparat

February 16

Hur man rakar huvudet med en elektrisk rakapparat


Män som lider av partiell skallighet eller föredrar estetik en flint tillämpa olika tekniker för att bibehålla utseendet. Frekvensen av rakning kommer att bero på hur snabbt håret växer och om du något lite stubb. Raka huvudet med en elektrisk rakapparat är lite annorlunda än rakning med en vanlig rakhyvel i att det är mindre risk för hack och repor. Däremot har elektriska rakapparater vanligtvis inte tillåter dig att komma så nära en rakning som gör vanliga rakhyvlar. Du kommer troligen att ha att raka huvudet oftare med en elektrisk rakapparat.

Instruktioner

En klippa håret till en längd av 1 cm med hjälp av hårklippningsmaskiner. Det är svårt att raka huvudet med en elektrisk rakapparat om ditt hår är längre än så. Kör trimmern på längden längs huvudet. Fortsätta göra det tills håret är längre än 1 cm.

2 Ta en dusch. Det är bäst att raka huvudet med en elektrisk rakapparat när håret är redan våt. Se till att vattnet är varmt. Detta kommer att öppna upp dina hårsäckar och förhindra risken för inåtväxande hårstrån.

3 Applicera rakgel eller smörjmedel till hårbotten. Den specifika produkt som ska användas beror på vilken typ av rakapparat som du använder. Om du använder en vanlig rakapparat, tillämpa en pre-shave lotion huvudet, snarare än raklödder eller gel. Låt det sitta i fem minuter innan du rakar huvudet. Om du använder en elektrisk rakapparat som kan användas i duschen, applicera rakkräm eller gel till hårbotten.

4 Raka huvudet med hjälp av en elektrisk rakapparat. För bästa resultat, börja rakning på din panna. Raka håret bort från framsidan till baksidan med långa slag. Därefter raka sidorna av huvudet från framsidan till baksidan i långa slag. Använd en liten, handhållen spegel för att undersöka baksidan av huvudet medan rakning.

5 komma in i dusch. Tvätta huvudet med mild tvål eller schampo. Ta bort alla spår av hår och någon gel eller lotion som användes innan rakning huvudet.

6 Applicera rakvatten till huvudet. Detta kommer att lugna huvudet, som sannolikt kommer att irriterad efter rakning det. Följ instruktionerna på flaskan när det gäller hur mycket som ska användas på huvudet.

Tips

  • Raka mot kärnan i håret närmast möjliga rakning.
  • Om ditt hår är tjockt eller lockigt, är det bäst att raka i samklang med ditt hår för att undvika inåtväxande hårstrån så mycket som möjligt.
  • Använd inte produkter som innehåller alkohol på din hårbotten om du har några skärsår eller skrapsår.

  

Kommentar