Måste jag att få min incheckade bagage Switching Planes?

June 22

Måste jag att få min incheckade bagage Switching Planes?


Hantera ditt bagage när du reser med flyg kan vara lite av ett besvär, särskilt om du inte har en hel del erfarenhet flyga. Kontrollera bagage kan vara dyrt och innebär att hantera storlek och viktgränser. Många resenärer är förvirrade över huruvida deras incheckade bagage kontrolleras hela vägen till slutdestinationen, eller om de måste plocka upp mellan flygningar. Detta beror på din resa, flygbolag och om du har en anslutning eller ett uppehåll, så det är alltid bäst att fråga försäljaren när du checkar in för din första flygning.

Anslutande flyg

När du har ett anslutningsflyg, betyder det att du byta plan efter avgår från den ursprungliga flygplatsen och innan du kommer till din slutdestination. Till exempel, när de flyger från Miami till Los Angeles, kan du fånga en anslutande flyg i Atlanta. På de flesta flygbolag, kommer ditt incheckade bagage byta plan när du gör, och det finns inget behov av att hävda det och kolla upp det igen på flygplatsen där du har en anslutning. När du lämnar över din väska vid incheckning för din första flygning, kommer flygbolaget placera en remsa på ditt bagage som identifierar ursprungs flygplatsen samt den slutliga destinationen, med ditt namn, flightnummer och en bagageidentifieringsnummer.

stop

Uppehåll, som också ibland kallas layovers, tyder på en längre tid mellan anslutande flygtrafik. Resenärer har oftast mellanlandningar i en destination natten eller under loppet av en hel dag innan de fortsätter till sin slutdestination. Om du får olika instruktioner från flygbolaget, måste du plocka upp dina incheckade väskor på din första destination och hålla dem med dig under din mellanlandning. Vissa flygplatser tillhandahåller lagring för bagage om du vill lämna flygplatsen och inte ta dina väskor med dig.

föränderlig Airlines

När du byter flygbolag under en resa, kommer ett interlineavtal avgöra om dina väskor kontrolleras fram till din destination eller om du måste plocka upp dina väskor från den ursprungliga flygbolag och kontrollera dem genom nästa flygbolaget du flyger. Inte alla flygbolag har dessa avtal med varandra, så byter flygbolag kan innebära att plocka upp ditt bagage mellan flygningar. Om du bokar en biljett som innehåller kopplings flygbolag, ring innan du köper biljetten och ta reda på om du måste hämta dina incheckade väskor. Det är också en bra idé att dubbelkolla krav på flygplatsen när du checkar in för ditt flyg.

Spårning incheckade väskor

Vissa flygbolag gör det enkelt för nervösa kunder att spåra sina påsar under sin resa. Om du har ett anslutningsflyg och du vill vara säker på dina väskor göra det på nästa etapp av din resa, ta reda på om ditt flygbolag kan du spåra påsarna med ditt bagage identifikationsnummer. Delta Airlines kan du spåra dina väskor genom att ange numret på ditt bagage tag på deras hemsida. Du kan också ladda ner appen och se till att ditt bagage är med dig även när du flyger.


  

Kommentar