Hur Cook Dungeness Crab Legs

March 1

Dungeness krabba benen är ett prisvärt och läckra alternativ till King crab. De gör ett utmärkt komplement till varje måltid, och är välsmakande och fyllning nog att serveras som en förrätt. Cancer magister är allmänt tillgängliga, och tar väldigt lite tid att laga mat och ren.

Instruktioner

Hur Cook Dungeness Crab Legs

1 Sätta levande krabbor i frysen i 20 minuter för att placera dem i ett vilande tillstånd. Detta minskar inte bara deras rörlighet och gör dem lättare att hantera, men det minskar också deras medvetandenivå innan de kokar.

2 Ta 8 liter saltat vatten till en hård koka på hög värme. Potten bör innehålla tillräckligt mycket vatten för att helt täcka de krabbor, med en ytterligare 4 inches vatten på toppen. För ytterligare smak, kan krydda tillsättas till vatten, såsom lagerblad, pepparkorn, morot, eller något annat du har tillgängliga.

3 sänka försiktigt krabbor i vattnet, huvudet först. Omedelbart täcka potten och tillbaka vattnet till en koka. När kokar återupptas, minska värmen till medelhög och koka krabbor i ca 15-20 minuter, beroende på storleken på krabba. Generellt bör Dungeness krabba kokas 7-8 minuter per pund.

4 Ta Dungeness krabba från potten och skölj väl under rinnande kallt vatten. Detta stoppar tillagningsprocessen, och kyler skal för hantering och rengöring. Krabba kan också placeras i en skål med isvatten i flera minuter om rinnande vatten inte är tillgänglig.

5 Töm krabba väl, och sedan rena och del var och en. Rengöring av en Dungeness krabba innebär avlägsnande av fliken av skalet på undersidan av krabba, dra av toppen av skalet, och sköljning av gäl vävnad bort. Att portionera en Dungeness krabba, bryta eller skära benen i par. Rengjorda krabbor kan arrangeras på en platta, tillsammans med smör, för servering.

Tips

  • Det är alltid klokt att avrunda nedåt tillagningstid vid behov. Overcooked krabba går till spillo, medan svampiga krabba kan placeras tillbaka i potten för ytterligare matlagning.

  

Kommentar