Hur Feed Guinea Pigs C-vitamin

August 25

Marsvin, som människor är oförmögna att producera sitt eget vitamin C. Därför behöver de extra C-vitamin i sin kost för att säkerställa att de inte blir sjuka. Marsvin med låga nivåer av vitamin C kommer att vara i riskzonen för en rad sjukdomar, inklusive sjukdomar i andningsorganen. C-vitamin kan tillhandahållas genom sin pellets mat, men eftersom C-vitamin försämras snabbt, bör det också vara försedda med färsk frukt och grönsaker och kan även kompletteras med tabletter.

Instruktioner

1 Mata inte marsvin kanin mat - endast mata marsvinspellets. Denna mat är berikad med extra vitamin C.

2 Notera att C-vitamin i pellets kommer att försämras, så lita inte på pellets enbart för att säkerställa tillräcklig vitamin C.

3 Matnings marsvin mellan en halv kopp och en kopp färska grönsaker per dag. Grönsaker som är rika på C-vitamin inkluderar röda, gröna och färgade paprika, tomater, sötpotatis, grönkål och persilja.

4 Ge marsvin frukt rik på vitamin C ett par gånger i veckan som en behandling. Kiwi och citrusfrukter är höga i C-vitamin och älskad av de flesta marsvin.

5 Sätt C-vitamin tabletter i sin mat eller vatten om du är orolig. Marsvin bör ges 25 mg C-vitamin per dag, som kan krossas och strös över pellets eller grönsaker. Det finns också vattentillskott, som försämras snabbt och är svåra att kontrollera doseringen.

Tips

  • Se till att om du ger dina marsvin C-vitamin tabletter som de inte har några andra vitaminer eller mineraler i dem; också se till att du får en låg nivå C-vitamin formel. Dessa kan köpas särskilt för marsvin eller på apotek riktad mot barn.
  • Broccoli, blomkål och kål är alla rika på C-vitamin, men bör ges mycket sparsamt eftersom de orsakar uppblåsthet i marsvin. Om du misstänker att din marsvin har en C-vitaminbrist, få det kontrolleras av en veterinär.

  

Kommentar