vitamix överbelastningsskydd

Vitamix Felsökning


Den Vitamix Corporation har hävdat att dess linje av livsmedels blanda produkter är resultatet av 50 års forskning och utveckling inom tillverkningsteknik. Företaget backar upp det med en sju års garanti för delar och arbete i händelse av fel på maskinen. Med tanke på en livstid av mosning frukt och grönsaker, knådning deg, frappeing kaffe och förbereda varm soppa, kommer din Vitamix maskin ta en hel del övergrepp. Följ dessa tips för dag-till-dag korrigeringar av vanliga problem när du använder en Vitamix Professional Series 500 mixer.

Instruktioner

1 Om motorn stängs av automatiskt, är detta inslag i Vitamix, vilket förhindrar att maskinen överhettas Automatisk överbelastningsskydd. Om detta händer, slå av strömbrytaren till "Off" för upp till 45 minuter för att återställa den. Återställningstiderna kan variera beroende på temperaturen i rummet. För att förkorta återställningstiden, koppla ur maskinen och ta ut behållaren med hjälp av en hårtork på sval inställning att blåsa luft på botten-mittsektionen av behållaren.

2 Om Vitamix läcker, kan det bero på att bladenheten flyttas från läge när spärrmuttern höll på att dras åt för att säkra den till botten av behållaren. kontrollera först att behållaren inte läcker genom att placera en liten mängd vatten i behållaren. Om det inte läcker, kan du behöva ta bort eller byta ut bladenheten och dra åt hållaren muttern med en specialnyckel, som du kan köpa från Vitamix kundtjänst.

3 Om bladet inte mala säd väl, är detta mest troligt eftersom du använder en våt blad, som är din allmänna allrengöringsmedel blad som är mer lämpade att blanda våta ingredienser. Använd en torr blad istället, vilket är ett tillbehör köpas separat. Observera dock att den torra blad får endast användas i 32-uns behållare, inte 64-ounce behållare. Dessutom kommer torra blad inte behandla våta livsmedel väl. När du använder en torr blad med torrt material, inte slipa mer än två minuter, eftersom detta kan fördärva behållaren och slitage av knivarna.

4 Om behållaren blir fördärvas, grumligt eller missfärgat, kan detta bero på de ingredienser du använder. Vissa örter och kryddor gör att behållaren för att ändra färg eller spricka, och kan släppa flyktiga komponenter som påverkar smak av andra livsmedel. Om du ofta slipa örter och kryddor, överväga att köpa en separat behållare för dessa kryddor samt eventuella torra bladbilagor att mala dem. Byt blad vid behov.

5 Om blandningen inte cirkulerar, är detta förmodligen på grund av en instängd luftbubbla. Använda manipulerings genom locket för att frigöra bubbla, som håller den manipulerings i en vinkel snarare än rakt ned om så erfordras för att frigöra blandningen. (Använd inte sabotage för mer än 30 sekunder i följd för att undvika överhettning.) Om sabotage inte fungerar att cirkulera blandningen, försök att minska hastigheten. När maten cirkulerar, öka hastigheten och fortsätt bearbetningen.

6 Om blandningen stänk, kan du starta Vitamix vid för hög hastighet. Med varma blandningar och fullastade containrar i synnerhet justera hastighetsinställningen till "Variable" för att starta, sedan ta upp till hög hastighet. För att förhindra eventuell stänk lätt vila handen på locket när stänga av motorn på (utom när det gäller heta vätskor). Var noga med att låsa locket så att expansionen inte blåser av locket under drift.

Tips

 • Håll händer och redskap ut ur behållaren när motorn är igång för att förhindra skador och / eller maskinskador. Använd en gummiskrapa i stället, men bara när motorn inte är igång. Annars använder sabotage att driva mat ner, vilket gör att huvud locket sitter kvar.
 • Fungerar inte med en skadad sladd eller kontakt, eller om maskinen har tappats eller skadats. Kontakta Vitamix kundtjänst och be om en returnummer innan du skickar det skadade objektet för reparation.
 • Använd inga tillbehör som inte rekommenderas av Vitamix. Dessa kan garantin ogiltig.
 • Låt inte maskinen eller nätkabeln kontakt med heta ytor.

Den Vitamix mixer kan snabbt hugga isbitar i en jämn konsistens, vilket gör det möjligt att framställa blandade glass på bara några minuter. Vitamix glassrecept förlita sig på is eller frysta frukter och därför inte kräver en traditionell glassmaskinen att frysa smeten. Denna typ av snabb dessert är inte sant glass, eftersom det saknar tillsatt fett och emulgeringsmedel som håller the real thing smidig, och det smakar bäst direkt från mixern.

Instruktioner

1 Häll kall mjölk i burken av din Vitamix. Du kan använda fettfri, låg fetthalt eller helfet mjölk, beroende på vilket som passar dina personliga preferenser.

2 Mät en del socker volym för varje 2 delar mjölk och häll det i mixern. Till exempel lägga en halv kopp socker per kopp mjölk. Lägg 1/4 kopp fettfri mjölkpulver för varje kopp mjölk, för att kompensera för utspädningseffekten av isen.

3 Lägg vaniljextrakt eller andra flytande smakämnen, smak. Slutligen mäter i fyra koppar is för varje kopp mjölk. Fäst locket på Vitamix, ställa in hastigheten på variabel inställning 1 och slå på mixern.

4 Öka hastigheten till variabel inställning 10 och sedan slå till hög effekt inom 10 sekunder efter att vrida på mixern. Pressa blandningen ner med det manipulerings att hjälpa allt når bladen hos Vitamix.

5 Stäng av Vitamix när du slutar höra is slår bladen och när fyra högar bildas vid ytan av glassen. Detta bör ske inom 30 till 60 sekunder. Kontrollera samstämmigheten glassen. Om det är alltför rinnande, lägga till ytterligare en kopp isbitar och blanda tills glassen är jämn, som inte bör ta mer än 20 sekunder.

Tips

 • Mängden socker som ges här är endast som guide, och kan ökas eller minskas för att uppfylla din personliga smak. Till exempel kan du minska socker om du använder andra söta ingredienser.
 • Värmen från mixern kommer att smälta din glass, så behandla det så lite som möjligt för den tjockaste konsistens.
 • Lägg choklad eller pulveriserad drickchoklad till vaniljglass recept att göra chokladglass.
 • Använd 2/3 av mjölken och en lika stor mängd av jordnötssmör för att göra jordnötssmör Glass. Denna variation är rik nog att inte behöva mjölkpulver.
 • Suppleant ett pund av frysta jordgubbar eller persikor för isbitar och torrmjölkspulver för att göra fruktsmak glass.

Sojamjölk är lätt tillgänglig i någon stormarknad dessa dagar, men kommersiella soja mjölk är dyra och innehåller vanligen fyllmedel. Färska, hemlagad sojamjölk är näringsrika och billig. Om du har en Vitamix, det är också otroligt lätt att göra.

Instruktioner

1 Blötlägg bönorna. Skölj bönorna i en sil för att se till att de är rena, sedan lägga dem i en stor kastrull, fylld med 3 koppar kallt vatten, i blöt. De bör dra åtminstone 4 timmar och upp till 16 timmar; Om bönorna kan vara gamla, låt dem dra den maximala tiden. Skölj bönorna i varmt vatten för att säkerställa att de är varm när de slipas. Dela in dem i 3 lika stora delar.

2 Mala bönorna. Har en vattenkokare fylld med 8 koppar kokande vatten klar. Sätt 2 koppar kokande vatten i din Vitamix och köra det på hög i ungefär en minut att värma behållaren. Töm behållaren och tillsätt en del av bönorna med 2 koppar kokande vatten. Vira en handduk runt mixern och mala i 2-3 minuter. Upprepa med de två andra partier.

3 Sila bönorna. Lägga flera lager cheesecloth över durkslag över en stor skål. Sätt malda bönor i durkslag. Låt sitta i några minuter för att dränera, sedan pressa ut mjölken antingen genom att trycka ner på massan med en stor spatel eller genom att samla upp cheesecloth till en boll och klämma med värmebeständiga handskar.

4 Koka mjölken. Häll mjölken i en stor mätglaset. Lägg till sötningsmedel om så önskas, till din egen smak. Notera den mängd vätska. Sätt mjölken i en dubbel panna över sjudande vatten och koka, under omrörning, under en halv timme. Kontrollera igen i vätskemängden, och tillsätt varmt vatten som behövs för att motsvara mängden mjölk du började med i början av detta steg.

5 Refrigerate mjölken. Förvara den i ett glas eller rostfritt stålbehållare, för ungefär en vecka.

Tips

 • Om utrustningen är ren och steriliseras, kommer det att se till att sojamjölk håller längre utan att förstöra.
 • Observera att sötningsmedel mängder är ungefärliga. Lägg sötningsmedel till din egen smak.
 • Se till att locket till Vitamix är på säkert, eller den kokande vätskan kunde skjuta ut och bränna någon.

Den Vitamix Drink Machine Advance och BarBoss Advance blandare är särskilt utformade för att göra smoothies, kaffe, skakningar och andra drycker. De blandare har sex förinställda program som tillåter dig att göra någon dryck typ genom att helt enkelt trycka på en knapp. Inställningar 1, 2 och 3 används när man gör mer viskösa drycker, medan Inställningar 4, 5 och 6 blandning tjockare drycker som smoothies och skakningar. Programmen börjar på 15 sekunder (inställning 1) och gradvis öka till 30 sekunder (inställning 6).

Instruktioner

1 Ta bort mixern behållaren från motorbasen. Ta av locket och tillsätt ingredienserna för drycken du vill göra. Lägg vätskor och mjuka ingredienser först och lägga till hårda ingredienser, såsom fryst frukt eller is, sist. Sätt på locket, se till att det har låst på plats.

2 Placera mixern behållaren tillbaka på motorbasen, rikta in den mot centredynan.

3 Slå på maskinen. Vrid ratten för att välja programnumret för den inställning som bäst passar drycken görs. Tryck på "start / stopp" omkopplare för att köra programmet och aktivera motorn.

Tips

 • Använd en spatel för att avlägsna dryckesinnehållet som sedimenterar på botten av behållaren.
 • Använd "Pulse" switch för att försiktigt pulsera maskinens motor.
 • Kör aldrig mixern utan locket.
 • Låt motorn helt avsluta sitt program cykeln innan du tar bort locket.

Hur man tar bort Foam & Skum Från Vitamix Soup


Soppor gjorda i Vitamix blandare, högpresterande blandare som puré precis vad som helst, inklusive varm mat, faller offer för samma fradga och skum som soppor blandas i en matberedare och med stavmixer. Grönsaker och proteiner släpper vanligen föroreningar under de första minuterna av matlagning dem. När du blandar heta soppor i en Vitamix emellertid den intensiva skjuvkraften av bladet matar föroreningar till ytan, där de är mer synliga men också lättare att ta bort.

Instruktioner

1 Blanda soppan på hög tills slät. Sked så mycket skum och skum som möjligt från toppen av soppan med hjälp av en sked eller slev.

2 Låt en minut för soppan att lösa.

3 Skumma eventuella återstående orenheter från ytan. Häll återstående soppan i en sås separator och filtrera den om du ser fet sammanslagning på toppen.

Tips

 • Blanda soppa ingredienser vid en lägre hastighet än normalt för att minska mängden luft som kommer in i blandningen.

Den Vitamix 400 är en personlig mixer som först introducerades på 1980-talet. 4000-serien Vitamix producerades från 1980-talet fram till 2007, då Vitamix 5200 infördes. (Se referens 2)

Vitamix Historia

WG Barnard grundade Vitamix produkter och släppte den första blandaren 1937. Vitamix 3600 och Vitamix 4000 var de första personliga blandare att införa både stora motorer och friktions matlagning kapacitet. (Se referens 2)

Vitamix 4000

Den Vitamix 4000 är en personlig mixer som består av proffs delar. Denna mixer är användbara vid framställning av soppor, smoothies, desserter och glass. (Se referens 1)

Vitamix 4000 Delar

Denna personliga mixer kommer packat med en 64-ounce shaterproof behållare. Behållaren är också BPA-fri. Dessutom ingår i lådan är en kokbok med 240 recept, en instruktions-DVD och en komma igång Guide. (Se referens 1)

Hur man gör jordnötssmör i Vitamix


Jordnötssmör är en välsmakande behandla för alla åldersgrupper. Oavsett om du gör en jordnötssmör och gelé smörgås eller doppa morötter och selleri i denna läckra spridning, är jordnötssmör en viktig del av det amerikanska köket. Jordnötter inte bara är bra för hjärthälsa men erbjuder en häpnadsväckande mängd antioxidanter för att starta. Att göra jordnötssmör hemma kan du spara på kostnader och förhindra din familj från att konsumera skadliga kemiska konserveringsmedel som affären jordnötssmör kan innehålla. Den enkla processen att göra jordnötssmör görs ännu enklare med en Vitamix mixer.

Instruktioner

1 Montera Vitamix mixer. Placera behållaren säkert på toppen av motorstationen, med bladet inuti. Kontrollera att bladet sitter ordentligt på plats innan du behållaren på motorn. Beroende på modell, kommer blandaren att ha en en- eller tvådelad lock. Om du har ett stycke lock, bara den åt sidan för senare. Med den tvådelade lock, är det viktigt att sätta in centrum cirkulär plasten in i gummi donut-formade komponenten.

2 Häll 2 koppar jordnötter i blandningsbehållaren, stäng locket och blanda i cirka två och en halv minuter tills jordnötter mycket finhackad. Om du har en variabel hastighet Vitamix använder nivå fem eller sex kontinuerligt. Denna inställning är i allmänhet större makt än de flesta blandare inkluderar, vilket gör Vitamix övergripande en överlägsen anordning för att göra jordnötssmör.

3 Öppna locket, och rör om innehållet i blandningsskålen. Sätt tillbaka locket och fortsätt blandning till dess att jordnötterna helt jord. Flytta några orörda jordnötter till spetsarna på bladet så att de har en chans att hackas upp så mycket som möjligt. Stanna när du känner önskad konsistens har nästan uppnåtts.

4 Tillsätt 1 1/2 msk. vegetabilisk olja och salt smak för att göra jordnötssmör krämig.

Vitamix 5200 Specifikationer


Vita-Mix 5200 är en så kallad "high performance mixer." Högpresterande blandare kan användas för uppgifter som inte alltid är möjligt med en vanlig mixer, såsom att göra din egen jordnötssmör eller hemlagad mjöl.

Den högpresterande etikett oftast bara ges till blandare med en motor som har två hästkrafter eller högre, men det är viktigt att kontrollera aktuella specifikationer för någon mixer du kan överväger att köpa, eller så kan du inte få den bästa bang för din blandning buck .

Motor

Vita-Mix 5200 använder en specialdesignad två hästkrafter svenska motor. Detta kan anses vara den viktigaste delen av en högpresterande mixer, eftersom det är det som ger mixern befogenhet att blanda mat i en finare konsistens än konventionella hem mixer.

Behållare

Vita-Mix 5200 använder en sampolyester behållare med en bifogad blad. Standarden Vita-Mix 5200 paket innehåller en enda våt blad behållare användbar för att blanda våta livsmedel. En separat torr mat blad behållare kommer med några av de dyrare paket eller kan köpas separat.

kontroller

Till skillnad från vissa andra högpresterande blandare med digitala kontroller, Vita-Mix 5200 använder en enkel uppsättning manuella växlar och ett kortnummer.

Storlek

Den Vitamix 5200 står 20,5 inches tall inklusive behållaren på plats, 8,75 inches djup och 7,25 inches bred. Den väger 10,9 pounds.

Vitamix blandare har kraftfulla motorer som hugga, mos och slipa mat till grundläggande element. Slipning egna veteberries ger vetemjöl för bröd eller bakverk. Om du vill använda din Vitamix för detta ändamål, behöver du "andra behållare" eller "torr blad container," inte "våta blad behållare." Slipa endast så många veteberries som du behöver för ditt recept, eller lagra extra vetemjöl i kylskåpet. Färska mark mjöl har en kort hållbarhetstid och kan härskna.

Instruktioner

1 Placera din torra blad container på Vitamix och koppla in maskinen. Den torra blad behållare fungerar bra för hela korn, genom att trycka mat upp; den våta blad, som syftar till att mosa drar mat ner genom bladet istället.

2 Häll 1 3/4 kopp av hela vetekorn i Vitamix behållare, mängden veteberries rekommenderas i Vitamix "Fullkorn kokbok." Detta är också den mängd som behövs för en limpa bröd, med hjälp av Vitamix receptet.

3 Placera locket på behållaren för att förhindra mark vetemjöl från att flyga ut ur behållaren.

4 Slå på Vitamix att behandla vete bär. Låt motorn gå tills du har marken alla vetekorn i fint mjöl.

5 Ta av locket och häll marken bär i ett nät sil. Sålla silen över bakplåtspapper för att avlägsna tjocka partiklar från vetemjöl.

Vitamix 5200 Vs. totala Blender


En kraftfull, multi-tasking mixer kan ta hand om även de mest krävande av köks uppgifter, såsom att hacka och skära grönsaker, mosning soppor och dalar, och krossa is, nötter och frön. Två modeller på marknaden, Vita-Mix 5200 och den totala Blender, anspråk på att vara allt-i-ett apparater som klarar alla jobb hemkock ger dem.

Inte bara vanliga Blenders

Både Vita-Mix och den totala Blender kan göra glass, strimla grönsaker och krossa is. Den Vitamix 5200 puréer inte bara soppa - det kan värma det också.

Programmerade varvtalet Cycles

Den totala Blender har flera förprogrammerade blandningscykler för att göra glass, dips, smetar och smoothies. Cyklerna justera hastigheten på mixern medan den är i drift och automatiskt stänga mixern av när klar.

Burk

Både den totala Blender och Vita-Mix 5200 har fyrkantiga burkar. Fyrkantiga burkar smälta maten bättre, utan att bli igensatta nära bladet. Burkarna är gjorda av polykarbonat.

Blad

Total Blender har en dubbel blad fäst till botten av burken, medan Vitamix bladet har fyra stift.

Kosta

Från och med 2010, kostar Total Blender mellan $ 400 och $ 600. Prisintervallet för Vita-Mix 5200 är något högre, mellan $ 450 och $ 650 under 2010.