vita blodkroppar hos hund

Ett lågt antal vita blodkroppar (WBC) resulterar i ett försvagat immunsystem som inte kan bekämpa sjukdomar och infektioner. Det finns många orsaker till lågt antal vita blodkroppar. Att veta möjliga orsaker kan hjälpa till att avgöra orsaken till din hunds tillstånd.

Genetisk

Sjuka valpar med en låg vita blodkroppar kan ha hund cyklisk neutropeni, en stamcells genetisk defekt i alla grå belagda collie valpar, misstänkt i alla collies vars näsor är inte svart och i vissa belgiska Tervurens. Fysiologiska leukopeni (lågt antal vita blodkroppar) i vissa riesenschnauzers orsakas av en genetisk oförmåga att absorbera vitamin B.

Fästingar

Fästingburna sjukdomar kan resultera i låga antal vita blodkroppar hos hundar, oftast ehrlichios och babesios. Om din hund har haft fästingbett, kontroll av fästingburna sjukdomar är viktig.

Ohälsa och sjukdom

Hundar som har varit sjuk eller haft en långsiktig virusinfektion kan vara oförmögna att producera tillräckligt med vita blodkroppar för att ersätta dem som används. Eftersom parvovirus attacker och dödar vita blodkroppar, är hundar ofta testas för den. Omfattande infektioner eller blodförgiftning (sepsis) resulterar också i sänkt räkningen.

cancer

Ett lågt WBC-tal kan vara en indikation på cancer. Kemoterapi för behandling av cancer kan också resultera i låga antal vita blodkroppar, ibland så lågt att chemo måste stoppas tills WBC räknar ökning.

andra kemikalier

Vissa läkemedel och kemikalier kan orsaka lågt antal vita blodkroppar, inklusive cefalosporin, östrogen och mänskliga läkemedel såsom Nexium och epilepsi.

risk Check

Om din veterinär är osäker på orsaken till din hunds låga vita blodkroppar, undersöker varje möjlig risk, inklusive potentiella exponeringar mot fästingar eller kemikalier, för att fastställa orsaken snabbt.

Om lågt antal vita blodkroppar hos hundar


Vita blodkroppar spelar en framträdande roll i hundens immunförsvar och är därför avgörande för att bekämpa sjukdomar. Varje gång en hund uppvisar en lågt antal vita blodkroppar, är det nödvändigt för veterinärer att förstå vad den underliggande orsaken kan vara.

Fungera

Vita blodkroppar är ofta kallas leukocyter. Den huvudsakliga funktionen för vita blodkroppar är att skydda hundens kropp mot invaderande bakterier, virus och svampar.

typer

En hund kropp har olika typer av vita blodkroppar. Följande är de typer av vita blodkroppar som finns i hundar: neutrofiler, eosinofiler, basofiler, lymfocyter och monocyter.

värden

Ett antal vita blodkroppar (WBC) skulle omfatta alla typer av vita blodkroppar. Enligt Pet Utbildning, normala värden för en WBC räkna i en hund skulle vara ungefär mellan 6000 och 17000 per mikroliter.

Betydelse

Fastställandet av ett lågt antal vita blod hos hundar är ofta ett tecken på överväldigande virusinfektioner, exponering för gifter, benmärgs avvikelser eller allvarliga infektioner med blodförgiftning.

Slutsats

Villkoret för att ha lågt antal vita blodkroppar, ofta kallat "leukopeni, '' är mest sannolikt tyder på något större på gång i hundens kropp. Detta kräver ofta ett batteri av tester, i synnerhet när det handlar om mycket lågt antal.

Lymfom cancer hos hund & steroider


Lymfom svarar för upp till 20 procent av alla hund cancer, vilket gör det till en av de vanligaste cancer påverkar hund följeslagare. Lymfom, även känd som lymfosarkom, förekommer oftast hos hundar som är medelålders och äldre, även om det kan påverka någon hund, oavsett ras, i alla åldrar. Lyckligtvis, steroider, när de används i kombination med andra kemoterapeutiska läkemedel kan hjälpa behandla hund lymfom.

Identifiering

Lymfom specifikt påverkar det lymfatiska systemet i hundar. Det lymfatiska systemet är en del av hund immunsystemet och dess vävnader kan hittas i mjälten, levern, huden, lymfkörtlarna och mag-tarmkanalen. Det kan också hittas i nervsystemet och i benmärgen. För närvarande är det okänt hur eller varför hund lymfom uppstår, även miljöfaktorer kan bidra till dess förekomst.

symptom

Svullnad av lymfkörtlarna, antingen bakom knäna, axlarna eller på halsen, är en av de vanligaste symtomen. Men inte alla hundar kommer att visa detta symptom, eftersom många lymfkörtlar är belägna inom brösthålan och kan inte kännas eller ses. Vissa hundar kommer att uppleva ospecifika symptom såsom kräkningar eller diarré. Samtidigt kan andra hundar lider av symtom som letargi, aptitförlust, viktminskning, förändringar i dryckes och urinering vanor eller förändringar i den fysiska utseende av huden.

Diagnos

misstänkt När lymfom, kommer den drabbade hunden genomgå tester för att bestämma blodplätts och andra blodkroppar, tillsammans med njurfunktionen. Det kommer också att finnas röntgen eller ultraljud för att lokalisera det lymfatiska tumörer och för att avgöra vilket skede av lymfom hunden har gått. Det finns fem stadier av lymfom, beroende på svårighetsgraden av cancern, tillsammans med två substages som bestäms av om hunden upplever symptom.

Behandling Alternativ: Steroider

Prednison, tillsammans med andra steroider och kortikosteroider, kan användas som ett kemoterapeutiskt läkemedel i canine lymfompatienter. Specifikt dessa steroider arbeta för att undertrycka immunförsvaret, mastceller och lymfocyter-som är en typ av vita blodkroppar. Dessa kemoterapeutiska läkemedel ofta också innehålla antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör dem till nytta för att minska svullnad och smärta medan de arbetar för att kämpa mot hundens lymfom. Steroider är också fördelaktigt att förbättra den övergripande livskvaliteten för en hund cancerpatient genom att förbättra hundens aptit och törst, och även genom att minska stress.

Prognos

Även om steroider, såsom prednison, kan vara till nytta för att förbättra den allmänna livskvaliteten för hunden, de inte avsevärt förbättra livslängden för en hund när den används ensam. Kemoterapeutiska läkemedel bör kombineras med andra cancerbehandlingar för högsta effektivitet. Hundar med lymfom som får en multitreatment strategi kommer att leva flera månader längre till flera år längre jämfört med hundar som får endast steroider eller ingen behandling alls, vilket ger dem en förväntad 05:56 veckors livslängd.

Cat sjukdomar som orsakar lågt antal vita blodkroppar


Liksom alla däggdjur, katter använder vita blodkroppar för att bekämpa infektioner. När vita blodkroppar blir låg, kan infektioner plåga djur. Lågt antal vita blodkroppar kan orsakas av en mängd olika sjukdomar. Endast en veterinär kan kontrollera lågt antal vita blod räkna-och det kräver en liten mängd blod tas från djuret.

Felin leukemi, kronisk

Precis som alla andra djur, katter får cancer. De kan utveckla leukemi. I denna form av cancer, de vita blodkropparna, eller leukocyter, mutera. Dessa skadade celler ersätter friska, vita blodkroppar, röda blodkroppar och blodplättar. Detta kan orsakas av exponering för strålning eller cancerframkallande kemikalier. Symtomen omfattar blåmärken, apati, aptitlöshet och täta opportunistiska infektioner. Beroende på sjukdomens svårighetsgrad, MD veterinärerna på Pet rekommenderar behandling av sekundära infektioner och arbetar för att hålla katten frisk. Konsultera en veterinär onkolog för mer information om kemoterapi.

Viral Feline leukemi

Feline Leukemi kan också orsakas av ett virus. Enligt Long Beach djursjukhus, är denna form mycket smittsamt och kan spridas genom trimning, biter eller dela en matskål. Kattungar kan även vara smittad genom sin mor. Liksom den cancerösa formerna, virusinfektionen letargi och infektioner. Men det kan också orsaka inflammation i ögon, näsa eller mun-liksom kräkningar, diarré och även andra former av cancer. Medan många av de sekundära infektioner kan botas, det finns ingen känd behandling för själva viruset. Infekterade katter måste hållas borta från friska katter för att förhindra spridning av sjukdomen. kan vaccineras katter mot detta virus. Det är mycket viktigt att testa dem för viruset innan de ger dem vaccinet.

FIV eller Feline AIDS

FIV eller Feline AIDS orsakas av en liknande retrovirus såsom HIV eller AIDS. Enligt Cornell School of Veterinary Medicine, har det aldrig funnits ett fall av en mänsklig upphandlande FIV eller HIV från en katt. Liksom HIV orsakar FIV viktminskning, aptitlöshet, diarré och ihållande sekundära infektioner. Infektionen orsakas genom att bita, grooming och delade livsmedel samt sexuellt beteende. Det finns inget botemedel mot FIV. De sekundära infektioner kan behandlas, och en del katter kan leva med sjukdomen i flera år. Eftersom inget vaccin finns för FIV, är det viktigt att hålla infekterade katter borta från friska katter.

feline panleukopenivirus

Feline Penleukopenia är också känd som Feline valpsjuka. Sjukdomen orsakas av ett virus i samma familj som parvovirus hos hundar. Liksom Parvovirus kan sjukdomen spridas från mor till kattunge, liksom genom nära kontakt. Enligt American Veterinary Medical Association, symptom inkluderar svåra kräkningar och diarré och sekundära opportunistiska infektioner. Om intravenös näringstillförsel och vätskor ges, har katten en chans fullständig återhämtning. Feline Valpsjuka kan förebyggas med vaccin.

Vad är orsakerna till lågt antal vita blodkroppar i Felines?


Det finns flera typer av vita blodkroppar. Vissa vita blodkroppar är helt enkelt inte är närvarande eller endast förekommer i lågt antal i friska kattpatienter. Andra vita blodkroppar är avgörande och en minskning kan indikera ett problem. Leukopeni är den kliniska termen för en övergripande lågt antal vita blodkroppar och ses med vissa läkemedel, sjukdomar eller sjukdomar.

Narkotika

Vissa läkemedel kan påverka kattdjur vita blodkroppar. Kortikosteroider används för att kontrollera inflammation, anti-krampframkallande som används för att kontrollera kramper och kemoterapi läkemedel som används för att bekämpa cancer är ledande orsakerna till lågt antal vita blodkroppar i kattdjur. Östrogen kan också orsaka en onormalt lågt antal vita blodkroppar läsning. Vissa maskmedel, blodtryck mediciner, antibiotika, anti-svamp läkemedel och thyroidmedications kan också leda till en minskning av vita blodkroppar nivåer. Meddela din veterinär droger din katt tar, recept eller över disk, innan att ha blod arbete.

Infektionssjukdomar

Enbart handling av slåss mot en infektionssjukdom kan lämna katter med lågt antal vita blodkroppar. Även vita blodkroppar nivåer initialt öka att kämpa mot virus- eller bakterieinfektioner, fortsatte utvecklingen av en smittsam sjukdom kan lämna katter med minskade nivåer. Salmonellos är en smittsam sjukdom som orsakar lågt antal vita blodkroppar från starten. Salmonella orsakas av salmonellabakterier och sprids via kontakt med förorenat avföring.

Sjukdom

Icke-smittsamma sjukdomar är ibland ansvarig för en minskning av katt vita blodkroppar. Cancer är en möjlig orsak till ett lågt antal vita blodkroppar och de läkemedel som används för att behandla det är också kända för denna effekt. Eftersom alla blodkroppar, inklusive vita blodkroppar sker i benmärg, sjukdomar eller störningar i benmärgen kan orsaka minskat antal vita blodkroppar i kattdjur. Benmärgshypoplasi och benmärgsaplasi är två sådana störningar. Stress, såsom stress uppkommer genom att besöka veterinären, kan orsaka en tillfällig minskning av vita blodkroppar som kroppen aktiverar sin "kamp eller flykt" svar. Stressen av en långsiktig icke-smittsamma sjukdomar kan också leda till en minskning av vita blodkroppar nivåer. Autoimmuna sjukdomar och sepsis är också ibland ansvarar för lågt antal vita blodkroppar avläsningar i kattdjur.

feline panleukopenivirus

Feline panleukopenivirus (FPV), även känd som katt valpsjuka eller kattpest, orsakas av ett virus som liknar det som orsakar hund parvovirus. Det sprids genom kontakt med infekterade kroppsvätskor och kontakt med loppor. Det kan också spridas via fromites eller döda föremål i kontakt med ett smittat djur. FPV kan spridas mellan katter, illrar och minkar, men är inte överföras till människor. Ofta dödlig, angriper kattdjur panleukopenivirus slemhinnan i magen och tarmarna. Symtomen omfattar letargi, förvirring depression, blodig diarré, kräkningar, aptitlöshet, minskad törst och självstympning. Dödsfall inträffar ofta via en sekundär infektion sedan FPV lämnar immunförsvaret utarmat.

Hur man behandlar Cockatiels med höga vita blodkroppar


En hög vita blodkroppar i nymfer är ett tecken på en ökning i sjukdomsbekämpande celler i fågelns blod. En sådan förhöjd vita blod innebär att fågeln kämpar en infektion. Den vanligaste infektionen i cockatiels är psittakos, som kan vara en livshotande sjukdom hos papegojor. Cockatiel djurhållare kommer att märka olika symptom på denna sjukdom i sina fåglar, bland annat öga och näsborre urladdning, grön diarré och andningssvårigheter. Papegojsjuka kan överföras till människor, enligt Dr. Rob Marshall av AvianWeb.com, och kan orsaka njursvikt och bryta leversjukdom hos människor om de inte behandlas.

Instruktioner

1 vidta åtgärder omedelbart och vara beredd att behandla cockatiel för upp till 45 dagar.

2 Isolera Nymfparakit från andra fåglar i huset. Placera fågeln i ett varmt rum som kan låsa och hålla både människor och andra följeslagare husdjur, såsom hundar och katter, bort från rummet.

3 Rådgör med din veterinär, som kommer att förskriva en antibiotikabehandling, såsom tetracyklin eller doxycyklin.

4 Skaffa Chlortetracyline medicinska mat för att behandla andra fåglar som kan ha exponerats för sjuka cockatiel. Eftersom dessa fåglar är fortfarande frisk och förmodligen äter bra, kan maten medicinska ersätta sin normala kost för 45 dagar. Detta görs som en försiktighetsåtgärd och i händelse av att dessa fåglar redan har smittats, men är ännu inte uppvisar symptom. Det är viktigt att kosten läkemedel vara den enda källan till mat för hela 45-dagarsperioden. Ta bort eventuella kalcium kvarter från burarna.

5 Ta bort alla källor till kalcium, såsom kalcium tugga block, från buren där sjuka Nymfparakit är inrymd, som kalcium påverkar upptaget av läkemedlet negativt.

6 Påbörja behandling av sjuka cockatiel, genom medicinering fågeln oralt med de flytande antibiotika. Den cockatiel kräver medicinering två gånger dagligen. Diskutera med en veterinär möjlighet att få din Nymfparakit injiceras var 10 dagar, bör det vara alltför svag för att acceptera oral medicinering eller borde vägra alla försök att medicinera det muntligt.

7 Erbjud medicinen på en sked om Nymfparakit är tama nog att närma dig och accepterar vätskan. Prisa fågeln bör acceptera och omedelbart erbjuda en mat eller leksak belöning, som du vill att konditionera nymfparakit att acceptera sin medicin på detta sätt och att ha fågeln associera som läkemedel som en trevlig upplevelse.

8 Lägg medicinen till nymfparakit dricksvatten, om fågeln vägrar att acceptera från skeden, men drycker lätt. Om du har valt denna metod för medicinering, ta bort vatten tarm och erbjuder små mängder läkemedel vatten, två gånger dagligen. Den cockatiel måste dricka vattnet vid båda sessionerna att denna metod ska vara framgångsrik.

9 inte överföra skålar, leksaker eller andra föremål från sjuka cockatiel Rummet, till alla

andra fåglar i huset. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten efter

arbetar med sjuka fågeln. Bära en ansiktsmask som en försiktighetsåtgärd.

En fullständig blodstatus (CBC) är en av de vanligaste blodprover i veterinärmedicin. Detta test är utformat för att utvärdera de röda och vita blodkroppar. Beroende på resultatet av dessa tester är din veterinär kan fastställa orsaken till din katts sjukdom. Det finns många hälsoproblem som kan bestämmas av antalet vita blodkroppar i kattens blod. En förhöjd antalet vita blodkroppar är vanligen ett tecken på en infektion; Däremot kan en lågt antal vita blodkroppar signal många olika hälsoproblem för din katt.

Vita blodkroppar

Vita blodkroppar är beskyddare av en katter kropp. De ökar motståndskraft mot sjukdomar, bakterier och infektioner. Vita blodkroppar producerar skyddande antikroppar som är mer kraftfulla än bakterier och de attackera bakterier i katter kroppen. Vita blodkroppar bekämpa smärre sjukdomar och infektioner. De skyddande antikroppar som vita blodkroppar producerar surround och riva bakterier i kroppen som skulle kunna göra en katt sjuk.

Det finns fem typer av vita blodkroppar i kroppen, och alla har en distinkt syfte. Din veterinär kommer att räkna antalet av varje typ av vita blodkroppar i en droppe blod; detta "räkna" kommer att hjälpa honom fastställa en diagnos.

neutrofiler

Neutrofiler, som produceras i benmärgen, är avgörande för att skydda kroppen mot sjukdomar och infektioner genom avlägsnande och förstöra bakterier, avfall, främmande ämnen och andra celler. Neutrofiler "äta" dessa ämnen. De är den vanligaste typen av vita blodkroppar som skyddar kroppen på detta sätt.
Om nivån av neutrofiler är för låg, detta kallas neutropeni. Neutropeni kan orsakas av en allvarlig bakteriell infektion som ger upphov till bildning av pus eller leder till bakterier ökar i blodet. Lägre nivåer av neutrofiler kan också orsakas av leukemi och aplastisk anemi.

eosinofiler

Eosinofiler produceras i benmärgen. Dessa celler hjälper till att bekämpa parasiter och äta upp bakterie partiklar i kroppen. Eosinofila nummer kommer att vara låg om det finns förutsättningar närvarande som orsakar extrem eller långvarig stress.

lymfocyter

Det finns två typer av lymfocyter; B-celler, som producerar antikroppar och bifogar till och förstöra invaderande organismer eller andra främmande material och partiklar; och T-celler, vilka memorera främmande föremål och identifiera dem på något sätt till kroppen. Lymfocyter produceras från lymfoida vävnader såsom mjälten och lymfkörtlarna.
Om nivån av lymfocyter i blodet är låg, detta kallas leukopeni. Leukopeni kan orsakas av kroniska sjukdomar såsom njure eller leversvikt, kronisk pankreatit och hyperadrenokorticism (Cushings sjukdom), liksom läkemedel, inklusive cytostatika, prednison och andra glukokortikoider.

monocyter

Monocyter utvecklas och lagras i mjälte och benmärg. De utsöndrar proteiner som används för att rengöra inflammerad och irriterad vävnad, såväl som att äta främmande material. Monocyt nivåer oftast inte förändras om det inte finns en cancer leukemi närvarande i cellerna.

basofiler

Basofiler, som också produceras i benmärgen, hjälper till att skydda kroppen mot sjukdomar och infektioner genom att äta vissa typer av bakterier, främmande ämnen, och andra celler. Basofiler kan vara för låg i katter som har svåra allergier eller hypertyreos; tar vissa läkemedel såsom kortikosteroider kan också minska nivåerna av basofiler.

Hur krympa hudtumörer hos hund


Hudtumörer hos hund kan ta många former, av vilka några är godartade och av vilka några är elakartade. De maligna tumörer är ett allvarligt problem som kan leda till döden om hunden och dessa kommer inte att krympa, men vissa godartade tumörer, såsom lipom kan krympas och även helt försvinna med lämplig behandling av hunden. Det är viktigt att avgöra vilken typ av tumör växer på hunden före arbete på krympning av tumören som maligna tumörer behöver avlägsnas kirurgiskt genom en veterinär för hunden att överleva.

Instruktioner

1 Gör hunden gå ner i vikt. Hudtumörer som lipom typiskt krympa eller helt försvinner när en överviktig hund förlorar vikt. Dessa bara sett hos hundar som har fått för mycket vikt och är särskilt sett i tikar. Att ha hund förlora tills den når en hälsosam vikt kommer att krympa dessa hudtumörer.

2 Mata hunden rått kött för måltider. Hundar är naturliga rovdjur och många hund livsmedel, särskilt de torra hund livsmedel, är fulla av grönsaker som majs och konserveringsmedel som är dåligt för hunden och kan orsaka extrem viktökning. Rått kött kan hjälpa hunden genom att ta ut konserveringsmedel och grönsaker.

3 Ge hunden immun öka kosttillskott. Det finns kosttillskott som är säkra för hundar som kan bidra till att förbättra deras immunsystem och kommer krympa godartade tumörer med tiden. Kombinerat med viktminskning kan immun boosters snabbt minska storleken på tumören. Vissa veterinärer kommer att bära lämpliga immun boosters för hundar.

4 Ta med din hund till veterinären för eventuella hudtumörer som fortsätter att växa, även om det ursprungligen diagnosen godartad.

Tips

  • har alltid en veterinär undersöka hudtumör innan du försöker krympa det på egen hand för att avgöra om det är elakartad.

De vita blodkropparna, eller leukocyter, försvara kroppen mot främmande ämnen och sjukdomsframkallande mikroorganismer, både i blodet och i dina vävnader. Din kropp gör vita blodkroppar varje dag. Det är viktigt för dig att öka din vita blodkroppar för att effektivt och snabbt eliminera en infektion. Genom att ta några naturliga kosttillskott och örter, kan du lyckas stärka immunförsvaret och öka vita blodkroppar.

Instruktioner

1 Konsumera echinacea i tablettform. Denna kraftfulla ört innehåller en förening som kallas echinacoside, som kan stärka immunförsvaret och öka vita blodkroppar. Den rekommenderade dosen för echinacea tabletter är en 500 mg kapsel två till tre gånger i veckan för att hjälpa till att öka antalet vita blodkroppar.

2 Ta en 500 mg L-Theanin kapsel dagligen. Denna potenta aminosyra kan öka vita blodkroppar i kroppen. Det kan också minska då produktionen av hormonet kortisol när du känner stress, vilket kan försvaga din immunitet.

3 Ta en 500 mg Astragalus ört tablett tre gånger i veckan. Denna potenta ört innehåller en immunförhöjande ämne som kallas flavonoider som kan öka produktionen vita blodkroppar.

4 Ta en vild indigo kapsel en gång om dagen. Vilda indigo växter innehåller den kraftfulla substansen tephroline som kan stärka ditt hjärt-kärlsystemet och immunsystemet och samtidigt öka vita blodkroppar.

5 Konsumera vitlök i tillägg form varje dag. Vitlök innehåller ett kraftfullt ämne som kallas allicin som kan öka vita blodkroppar samtidigt spola ut sjukdom som orsakar mikroorganismer ur ditt system. Också lägga massor av vitlök till den mat du äter för mervärde. Den rekommenderade dosen av vitlök i tillägg form är en 500 mg tablett en gång dagligen.

Tips

  • Rådgör med din läkare innan du tar naturliga kosttillskott för att öka antalet vita blodkroppar.

Skelettcancer hos hundar i allmänhet hänvisar till osteosarkom, även om andra cancertumörer förekommer också. Oftast, utvecklar osteosarkom i de långa benen i benen på större hundar. Röntgenstrålar kan användas, både vid diagnos av denna tumör, och vid behandling som strålningsterapi.

Malignt kontra Godartade bentumörer

En tumör är resultatet av okontrollerad celltillväxt. Godartade bentumörer växa i allmänhet lokalt, men inte sprida sig till avlägsna delar av kroppen, och är inte kallas cancer. Maligna bentumörer är de som kan metastasera, sprider sig till avlägsna platser i kroppen. Ben och omkringliggande vävnader såsom brosk kallas bindväv. Tumörer som utvecklas från bindväv, eller från muskelvävnad, kallas sarkom.

Typer av maligna bentumörer hos hundar

Osteosarkom, den vanligaste maligna bentumör, framställs med celler som är kusiner i de celler som normalt producerar den förkalkade matrisen som gör benen hårt. Det finns dock andra maligna hund bentumörer.

Andra typer av maligna Canine bentumörer

Kondrosarkom är en tumör av broskceller. I motsats till osteosarkom, sker det mesta i platta ben och revben, i motsats till långa ben. Andra sarkom kan förekomma i andra delar av ben, såsom foder i ledkapslar. Karcinom maligna tumörer som utvecklas från epitelceller, även kan förekomma i hund ben. Skivepitelcancer inträffar i periostet, det yttre lagret av benen.

Röntgen vid diagnos av Canine osteosarkom

Röntgenstrålar är extremt användbara vid diagnos av osteosarkom, eftersom tumören har en mycket distinkt utseende jämfört med den omgivande friskt ben. Ett typiskt kännetecken för osteosarkom i en röntgenbild är känd som en "sunburst mönster", visas som ett mörkt område med linjer som strålar utåt. Röntgen avslöjar sannolikt osteosarkom; emellertid bör diagnosen bekräftas genom biopsi.

Röntgen vid behandling av hund Bone Cancer

Kirurgi (i synnerhet lem amputation) och kemoterapi är stöttepelarna för behandling av hund osteosarkom, eftersom strålningsbehandling med strålar av röntgenstrålar har inte visats att bota sjukdomen. Icke desto mindre är sådan strålning som används för att krympa tumörer som är för stora för kirurgi, eller som palliativ behandling för att göra hunden mer bekväm. Liknande metoder används vid kondrosarkom.