vit spindel colorado

Öronskabb är i allmänhet finns i öronen av hundar och katter. De kan överföras mellan djur, men de kan inte leva i det mänskliga örat. De är små, vita, spindel-liknande parasiter som lever av död hud och vax i örat och orsaka smärta och klåda i ditt husdjur. De bör behandlas omedelbart för att undvika långvariga problem såsom hörselnedsättning.

symptom

Din första tecken på att din katt har öronskabb kommer sannolikt att vara hans skrapa öronen oavbrutet. Han kommer förmodligen att skaka på huvudet från sida till sida, alltför. Det är inte ovanligt för en katt att gnida dess huvud längs mattan försöker lindra klåda. På grund av repor han gör, kommer han sannolikt orsaka sår att utvecklas inne i örat som blir röd och ibland innehålla lesioner. Dessa fläckar kommer att orsaka katten att vara känslig för beröring och han kan skrika i smärta när du rör hans öron. Insidan av örat kommer också att ha mörka röda eller svarta fläckar som är bitar av torkat blod. Du kommer också att kunna se öronskabb själva som små vita prickar som rör sig om blodfläckar.

risker

Öronskabb orsaka mer än obehag för din katt. De kan också orsaka långvariga eller permanenta skador på ditt husdjur. Vänster obehandlat, kan de påverka trumhinnan sig och orsaka total hörselnedsättning. Kvalster äventyrar immunsystemet hos sin värd, vilket kan leda till andra problem såsom jäst eller bakterieinfektioner.

behandlingar

Det är bäst att se din veterinär omedelbart om du misstänker att din katt har öronskabb. Hon kommer troligen att förskriva antibiotika. Tillsammans med mediciner, det finns hem rengöring behandlingar du kan använda. Med någon av de huskurer kommer du ansöka tre till fem droppar av behandling kattens öra och gnugga basen av hans öra. Efter 20 till 30 sekunder massera behandling, använd en bomullstuss för att torka bort överflödig vätska eller skräp som kommer ut. Upprepa detta varje dag i en månad.

Huskurer

Börja med att rensa örat med hjälp av grönt te. Grönt te har naturliga antiseptiska egenskaper som hjälper att döda bakterier och ta bort överflödigt vax och skräp. När du har rengjort ditt husdjur öra, är det dags att använda oljor. Du kan använda mineraloljor eller olivoljor, är allt annat än tea tree-olja säker. För extrema fall, blöt några krossade vitlöksklyftor i oljan över natten innan behandla din katt. Oavsett vilken olja du använder, kommer du att ta bort kvalster livsmedelskälla och kväva dem samtidigt.

Förhindra framtida utbrott

När du har botas din katt av sin öronskabb angrepp, kommer du vill vara säker på att du hjälper till att förhindra framtida utbrott. Din katts immunförsvar sänks med den första angrepp, så det är viktigt att hjälpa henne att öka den igen. Tiden kommer naturligtvis att höja det, men du kan hjälpa processen tillsammans genom att ge din katt med sund sällskapsdjur. Om du är osäker på rätt mat för din katt, kolla med veterinär för rekommendationer för en högre livsmedelskvalitet eller flera fysiska dieter.

Vilt restauranger i Denver, Colorado


Oavsett om du är på väg till Denver att besöka sevärdheter som Colorado History Museum, Elitch Gardens nöjespark eller Downtown Aquarium, njuta av en out-of-the-vanlig måltid på en lokal restaurang. Flera restauranger i Denver erbjuder många vilt val såsom buffel, vaktel, struts och vilt. Gör ditt besök mer minnesvärd med en resa till en vilda västern attraktion som Buffalo Bill Museum & Grave eller Black American West Museum före eller efter din måltid.

The Buckhorn Exchange

Grundades 1893, erbjuder Buckhorn Exchange: s middagsmeny vilt erbjudanden som grillad buffel revbensspjäll eller filén biff, stekt vaktel och grillade älg. Restaurangen förbereder också struts, jak, anka, och Cornish spelet höna rätter. Ytterligare erbjudanden middagsmeny inkluderar långsamt kokta grytstek, char-vita lax och stekt lampa mandelmassa. The Buckhorn Exchange lunchmeny innehåller kyckling Caesar sallad, seared sätt tonfisk stek, dubbla cheeseburgare och baby tillbaka revben. Restaurangen är värd varje vecka livemusik och värdar schemalagda privata matsalar händelser.

The Buckhorn Exchange

1000 Osage

Denver, CO 80204

303-534-9505

buckhorn.com

Blake Street Vault

Blake Street Vault ligger i centrala Denver, förbereder rostade buffel bringan biffar, bräserad buffalo gryta och buffel franska Dip smörgåsar. restaurangen salong-stil har även buffalo, hjort och älg korv skivorna och glid buffel smörgåsar. Ytterligare val meny inkluderar stekt Rocky Mountain ostron, Jack Daniels-infunderas kycklingvingar, cheeseburgare, sydväst kyckling Caesar sallader, fläsk chili och rostad majs och peppar chowder. Blake Street Vault kan tillgodose händelser på plats av upp till 200 personer och värdar glada timmar från tisdagar till lördagar som presenterar mat och dryck specialerbjudanden, och med 2010.

Blake Street Vault

1526 Blake St.

Denver, CO 80202

303-825-9833

blakestreetvault.com

Vesta Dipping Grill

Grundades 1997, erbjuder Vesta Dipping Grill säsongsinspirerade rätter i en exklusiv miljö. Restaurangen erbjuder viltmenyalternativ såsom rådjur korv, ankbröst och hjortkött biff. Ytterligare prov menyalternativ inkluderar grillat lamm, tre-peppar platt järn biff, stekt skotsk lax och grillade räkor Udon. Vesta Dipping Grill erbjuder många såser för dig att doppa förrätter till, inklusive asiatiska päron chutney, grön papaya vinäger, jordnötssås, indonesiska chilisås och mango-poblano salsa. Restaurangen erbjuder också en kock avsmakningsmeny, vecka tre-rätters meny provsmakning och off-site cateringtjänster.

Vesta Dipping Grill

1822 Blake St.

Denver, CO 80202

303-296-1970

vestagrill.com

Vanliga spindlar i Colorado


Varje stat har sin andel av spindlar, men det är bra att veta vilka som är vanliga i ditt område. De flesta av spindlar i Colorado är ofarliga, vilket ger en bra check-och-balansen i spindel / insektsvärlden.

Tratt Weaver Spider

Vanliga spindlar i Colorado

Tratt vävare spindel i nätet

Trattspindlar är det vetenskapliga namnet på en av de vanligaste spindlar som finns i Colorado. Bättre känd som tratt vävare eller agelenopsis, bygger denna varelse en tjock trattformad bana i buskar, gräs och bygg hörn. Tratt vävaren döljer i botten av tratten, väntar på att bytet trassla i nätet. När offret fångas, vävare tratten rör sig i. Denna spindel är ofta misstas för giftiga bruna enstöring spindel. Tratten vävare är mörkare och delar inte samma markeringar eller kontrollampa "violin" symbol finns på baksidan av brunt enstöring. Tratten vävare har också fyra uppsättningar ögon, inte tre av den bruna enstöring. Och till skillnad från den bruna enstöring, är denna spindel inte farlig eller aggressiv.

Wolf Spider

Vanliga spindlar i Colorado

En mycket långbent varg spindel

Den Hogna Carolinensis är den största varg spindel som finns i Colorado. Kroppen kan nå en tum med ett ben spännvidd på nästan tre inches. Det är framförallt under natten och inte ofta ses under dagen. Dessa spindlar jagar sitt byte i stället för att väva en bana och väntar på en måltid. Honorna är en fläckig brun, medan hanarna har en grå kropp med svarta detaljer och en persikofärgade mun. Denna spindel är giftig, men dess bett är praktiskt taget ofarliga för människor.

Jumping Spider

Vanliga spindlar i Colorado

Liten hoppande spindel redo att kasta

Den hoppande spindel eller Salticidae, jagar i stället för att skapa banor för att fånga offer. Hoppspindlar kan hoppa någonstans från 10 till 40 gånger sin kroppslängd. En hoppande spindel är typiskt två centimeter lång, sport ljusa färger på sin håriga kropp. Med fyra par ögon den har exceptionell vision och förmågan att se 360 ​​grader. Dessa spindlar är inte aggressiva mot människor. Deras bett kan sticka, men osannolikt att orsaka något mer än en liten svullnad.

Ätbara djur i Colorado Rocky Mountains


Colorado Rocky Mountains är rika naturresurser och samarbetar med ätbara djur som en gång lidit ursprungsbefolkningen. Storvilt och småvilt strövar omkring på skogsbeklädda sluttningar, sötvattenfisk pack strömmar och stora fåglar häckar i träd och buskar. Bison, hjort, öring, vaktel och fasan är bland djuren jagas eller föds upp för kött i Colorado.

Älg

Ätbara djur i Colorado Rocky Mountains

Elk besättning betar i Klippiga bergen.

Älg, en av de största medlemmarna av hjortdjur, bor i skogarna högt uppe i Klippiga bergen. Dessa vegetarianer betar på inhemska gräs och bark. Deras kött är hög i protein och lågt i både kolesterol och fett, men de är inte vanligen äts. Älgjakt är tillåten i säsong och med en jaktlicens på Colorado allmän mark.

Mule Deer

Rocky Mountain mule rådjur vandrar säsongsvis, efter deras matkällor genom en rad olika höjder för att hitta växter och gräs. Liksom deras relativa vit-tail rådjur, är hjortdjur allmänt jagas för trofé och mat. Rådjur, eller hjortkött, är mager med en viltsmak.

Vit-Tail Deer

Vita svans rådjur, som hjortdjur, migrera säsongs i Colorado Rocky Mountains. De är statens mest jagade spel. Hjortkött är smalare och stringier än nötkött, och så låg fetthalt att olja tillsätts ibland för att göra hjort hamburgare.

Ripa

Ducky ripa live på mid-level bergshöjder på hyggen mellan skogsbrynet och öppna fält. Dessa fåglar är ungefär lika stor som genomsnittet kyckling och producera en mild smaksatt vitt kött. De flyttar till högre höjder när temperaturen sjunker och ofta jagas i början av hösten.

Antilop

Jägare överväga antilop en av de enklaste djur till påsen och den minst tilltalande att äta. Besättningar migrera hela Rockies. Deras kött är magert, som rådjur eller getkött, och är mer allmänt görs i ryckig eller korv än ätas som biff.

Vaktel

Vaktel jagas för sitt kött, men där ägg också ätit. Denna medlem av fasan familjen är känd för att producera en låg fetthalt, låg kolesterolhalt vitt kött. Berg vaktel är den största av alla vaktelart, växer till ca 11 inches lång.

Bison

Den enorma bison, när vanligt i hela Colorado anses nu vara boskap, inte vilda djur. Vilda besättningarna var vandrande, roaming överallt från statens östra slätter ovan trädgränsen i Klippiga bergen. Bison höjs för deras kött, en numera populärt alternativ till nötkött och fågel. Man bison kan växa till ca 2000 pounds.

Boenden på Lake Dillon, Colorado


Lake Dillon är 9.000 fot över havet i Dillon, Colorado. Tre floder - Ten Mile Creek, Snake River och Blue River - matas in i sjöns vatten. Området är rikt på utomhusaktiviteter, inklusive segling och fiske på sjön eller skidåkning och snowboard på närliggande skidorter. Olika hotell, villa uthyrning och bed & breakfast finns i regionen, av vilka många ligger på sjön.

Best Western Ptarmigan Lodge

Best Western Ptarmigan Lodge erbjuder djurvänliga logi nära attraktioner Dillon området inklusive främsta skidorter som Arapahoe Basin och Breckinridge, utomhusaktiviteter som vandring, fiske och segling och attraktioner såsom Rocky Mountain National Park, Ghost Town eller den fria sommartid konserter på Dillon amfiteater. Hotellet ligger längs den pittoreska sjön Dillon och erbjuder 69 rum, alla rökfria. Alla rum har kabel / satellit-TV, Internet, kostnadsfria lokala telefonsamtal, gratis dagstidning, kaffebryggare, hårtork, strykjärn, strykbräda och balkong. På hotellet finns tvättstuga, gratis kontinental frukost i lobbyn, uppvärmd spa, ångbastu, privat möte utrymme, kostnadsfri parkering, stor parkeringsplats som rymmer lastbilar och husvagnar och trådlöst Internet i hela fastigheten.

Best Western Ptarmigan Lodge

652 Lake Dillon Drive

Dillon, CO 80435

970-468-2341

bestwesterncolorado.com

Chateau Claire Condominiums

Hyr en lägenhet för din vistelse i Lake Dillon området. Chateau Claire Condominiums ligger längs stranden av sjön Dillon och i hjärtat av den historiska staden Dillon, Colorado. Minuter från Summit County skidorter i Beaver Creek, Vail, Breckenridge och Copper Mountain, Chateau Clair är undanstoppad från det liv och rörelse men förblir bekvämt beläget aktiviteter i området som segling, fiske, cykling, skidåkning och snowboard. Du har ett val av en- eller två sovrum condo enheter som kan sova upp till sex personer. Alla enheter har ett fullt utrustat kök, öppen spis, matplats, vardagsrum, gratis trådlöst Internet, kabel-tv, video / DVD-spelare, telefon och stereo. Varje byggnad på orten har bekvämligheter, inklusive ett spelrum med ping pong och biljardbord, ångande bastu och tvättmöjligheter.

Chateau Claire Condominiums

PO Box 539

240 E. Labonte

Dillon, CO 80435

970-468-2760

lakedillonlodging.com

Mountain Vista Bed and Breakfast

Mountain Vista Bed and Breakfast ligger nära Lake Dillon liksom andra attraktioner. Fisk på den närliggande Blue River, åka skidor på en av Colorados populära skidorter, handla på den närliggande outlet-butiker eller vandra längs närliggande spår som korsar Continental Divide. Värdshuset har tre teman rum såsom Paris sovrum med fransk dekor, kaptenens rum som har en nautisk inredning och Liberty rummet med sin röda, vita och blå tema. Varje rum har en egen ingång, fullt utrustat kök och separat vardagsrum. Bekvämligheterna inkluderar badtunna, trådlöst Internet, en lummig trädgård och en gatsten uteplats, grillplats och daglig frukost, vanligtvis bestående av frukt, spannmål, frukost burritos och bakverk.

Mountain Vista Bed and Breakfast

358 lagunen Lane

Silverthorne, CO 80498

800-333-5165

colorado-mtnvista.com

Svart, brunt & vit randig Spindlar i Minnesota


Minnesota invånare stöter ofta spindlar i sina hem, parker, skogsområden och andra platser utomhus. De flesta spindlar är vanliga i Minnesota är ofarliga för människor, med undantag för norra änkan spindel och den bruna enstöring. Det finns flera arter av Minnesota spindlar som har svart, brun och vita ränder och andra markeringar.

Jumping Spider

Mer än 4000 olika arter av spindlar faller i hoppande spindel kategori. Dessa spindlar lever både inomhus och utomhus i Minnesota. Folk tycker oftast hoppar spindlar i solljuset och fönster, tak eller väggar. Hoppande spindlar är mörkbrun eller svart färg, med vita tecken. I överensstämmelse med deras namn, hoppspindlar kan hoppa över stora avstånd för att fånga byten, även om de inte utgör ett hot mot människor.

fiske Spider

Fiske spindlar tillhör släktet Dolomedes. Dessa spindlar är den största finns i övre mellanvästern, med organ som mäter upp till en tum i längd. Fiske spindlar bebor normalt träsk, dammar och andra våtutrymmen. Dessa spindlar är mörkbrun eller grå med vita ränder eller markeringar. Fiske spindlar förflytta sig över vattnet med lätthet, dykning nedan för att fånga grodyngel, insekter och små fiskar.

Wolf Spider

Minnesota invånare vanligen plats vargspindlar utomhus, även om de kan ibland våga inomhus. Dessa spindlar lever på skogs golv eller tunnelbana. Vargspindlar mäter mellan 1/4 och 3/4-inches lång. Deras kroppar är mörkbrun eller grå med vita tecken.

Parson Spider

Parson spindlar är en typ av Gnaphosid spindel som lever inomhus eller utomhus i Minnesota. De gömmer sig i lös bark utanför eller bebor sprickor och springor inomhus. Kroppen av en parson spindel mäter 1/2-tum i längd. Parson spindlar är brun med en grå buken. Denna typ av spindel lätt kan identifieras av den långa vit rand som löper längs dess buk.

agelenopsis

Agelenopsis tillhör släktet Agelenopsis. Till skillnad från hoppning, fiske, wolf och Parson spindlar, som forskarna anser jakt spindlar, agelenopsis är web skapande spindlar. Dessa spindlar lever vanligen utomhus i Minnesota. De skapar stora ark banor på marken eller längs låga växter och strukturer. Agelenopsis är brun eller grå till färgen. De har flera ljusa och mörka ränder i närheten av deras huvuden. Agelenopsis utgör något hot mot människor.

Barra del Colorado, en avlägsen gemenskap i norra Costa Rica, ligger nära gränsen till Nicaragua. Barra National Refuge och närliggande Tortuguero nationalpark har en rik biologisk mångfald som innehåller tukaner, krokodiler, vit i ansiktet apor och sköldpaddor. Coloradofloden innehåller en stor variation av fisk, inklusive segelfisk, snapper och området kronjuvel, tarpon, som kan väga mer än 200 pounds. De boende turist i området erbjuder all inclusive-paket och turer som byggts upp kring sportfiske och ekoturism. Loger är belägna i både Barra del Colorado och Tortuguero.

Rio Colorado Lodge

Rio Colorado Lodge ligger på stranden av Coloradofloden. Strukturen är förhöjd för att hålla gäst torr och har 18 luftkonditionerade rum med privat bad och städning. Lodgen restaurang serverar familj-stil måltider och har en välfylld bar. Faciliteter inkluderar ett TV-rum med satellit, spelrum, tackla butik, slappa däck och en liten djurpark. Man erbjuder all inclusive sex-, sju- och åttadagarssportfiskepaket.

Silver King Lodge

Silver King Lodge är flera byggnadskonstruktionen längs stranden av Coloradofloden i Barra del Colorado. Denna all inclusive-lodge har ett café, restaurang, pool med vattenfall och jacuzzi. Gäst hytter är traditionella Costa Ricas lövträd konstruktion med vilda sockerrör tak. Hytter är luftkonditionerade och har eget badrum. Man erbjuder massage, gratis gäst Tvättservice och tillgång till Internet. Utflykter med fisketurer, eco turer och djungel kryssningar.

Turtle Beach Lodge

Turtle Beach Lodge ligger i anslutning till Tortuguero National Park, 16 miles från Barra del Colorado. Man erbjuder all inclusive-paket med eco turer i omgivningarna. Lodgen har en restaurang, café, sköldpadda-formad pool, spelrum och en stor trädgård. Gäst hytter är utomhus med skärmad fönster, takfläkt och eget badrum. Man erbjuder familjestora hytter för grupper om fyra eller fler.

Manatus Hotel

Den Manatus Hotel är ett boutiquehotell i Tortuguero, 16 miles från Barra del Colorado. Hotellet har 12 rum med alla bekvämligheter i ett stadshotell. Rummen har luftkonditionering, kabel-TV, minibar och en privat solrummet. Anläggningen omfattar en trädgård med lokala floran, en pool med utsikt över floden, gym, full service spa och restaurang. Hotellets ligger nära sköldpadda häckande stränder och erbjuder guidade turer i parken och sköldpadda-tittar utflykter.

Utrotningshotade djur i Colorado


Vilda djur i Colorado är under ständig hot från urban expansion och tjuvskyttar, enligt avdelningen för vilt. Staten har en lång lista med djur noteras som arter av oro, men en mer väljer gruppering är hotade. Fåglar, fiskar och däggdjur är några av de arter som är upptagna på listan över utrotningshotade.

Plains Spetsstjärtad Grouse

Slätterna spetsstjärtad präriehöna genomsnitt en och en halv längd fot och och upptar tung borste längs Colorado gräsmarker, enligt avdelningen för vilt. Fåglarna har långa, spetsiga halsar med vita polka prickade fjädrar. Dessa bevingade varelser är på listan över utrotningshotade på grund av intrång av bostadshus konstruktion. Vall är också nu används för att skörda mat - en annan anledning dessa fågel gör listan över utrotningshotade arter. Ytterligare förortsexpansionsplaner fortsätter att hota existensen av slätt spetsstjärtad präriehöna.

Rio Grande Sucker

Rio Grande Sucker, enligt USDA Forest Service, är ett exempel på en Colorado fisk som en gång ockuperade statliga vatten sträcker sig från norr till söder. Idag är denna fisk en utsatt för fara djur. Rio Grande Sucker är en lång, smal fisk med en grön kropp och en kastanjebrunt rand längs dess kropp. Denna fisk är på listan över utrotningshotade på grund av bostadsutveckling. Fortsatt utveckling introducerar skadliga element i färskvatten, skadar många vattenlevande arter. Dessutom, skapandet av dammar och omdirigering av naturliga vattenflöden vrak förödelse på Rio Grande Sucker migrationsmönster.

Grizzly björn

Colorado grizzlybjörn är kanske den mest hotade däggdjur i staten. Enligt avdelningen för vilt, dessa djur en gång strövade hela staten i tunga siffror under 19th century. Den tidiga 20-talet kom på årtionden av överdriven björnjakt och upplösningen av grizzlybjörn befolkningen. Grizzlies tenderar att livnära sig på buskar, fisk och bär och sällan attackera andra stora däggdjur. Idag, medan förbud mot grizzly jakt har varit i kraft sedan 1952, myndigheter utse denna varelse som eventuellt försvunnit från hela Colorado landskapet.

Vilka är symptomen på en hund biten av en spindel?


Spider bites, i de flesta fall, ser ut precis som en bug bite eller bee sting. De har liten eller ingen effekt på ditt husdjur hälsa än en upphöjd röd welt på huden, som kan åtföljas av klåda eller ljus svullnad. Men det finns några undantag. I USA, brun enstöring, svarta änkan och luffarspindel alla injicera gift i en bit offer. Giftet kan orsaka allvarliga medicinska komplikationer som kräver uppmärksamhet av en veterinär. Det är viktigt för hundägare att känna symptomen av dessa inslag för att skydda sina husdjur.

Brown enstöring

Denna bit ser mycket ut som en godartad spindel bett strax efter bettet sker. En welt kommer att stiga i mitten av en rodnad område som kan kännas varm vid beröring. Hundar kan hitta området kring en bit anbud. Vissa hundar kommer i de närmaste timmarna efter bettet, utveckla en sekundär uppsättning av symptom som feber, frossa och en spridnings utslag.

Bett av den bruna enstöring spindel, över tiden, orsakar skador på huden och muskelvävnaden som omger bettet. Den resulterande försämringen kommer att se ut som en öm med en mörk skorpa inne i en vit centrum, omgiven av en spridning röd ring. När sårskorpan faller av, ett sår, eller ett hål, som är kvar under den. Detta sår kommer att ta flera veckor att läka, och måste bevakas från sekundär infektion.

Svart änka

Bett av svarta änkan, injicerar en neurotoxin i systemet med ditt husdjur som kommer inledningsvis endast orsaka smärta vid bettet. Med tiden sprids denna smärta i den omgivande vävnaden, invaderar de närmaste lymfkörtlarna. Denna smärta kommer att fortsätta att öka i upp till tre timmar, och kommer sannolikt att kvarstå i upp till två dagar, enligt PetsMD.

Efter en tidsperiod av 10 till 20 timmar, kommer de neurotoxiner börjar påverka aktivitetsnivån på ditt husdjur. I vilken grad du husdjur påverkas och hotet mot deras långsiktiga hälsa, kraftigt beroende på storleken på djuret, djurets hälsa före bettet och den plats där de var biten. I allmänhet är dessa mer allvarliga symtom först visats i en markant minskning i hundens rutinmässig förflyttning, när de börjar uppleva förlamning. Denna förlamning kan påvisas i en muskelstelhet särskilt i buken, en allmän svaghet i armar och ben eller en total oförmåga att flytta. Andra allvarliga symtom som uppstår till följd av de skador som görs på nervsystemet inkluderar beslag, en racing eller oregelbunden hjärtfrekvens och andnings oegentligheter.

Hobo Spindlar

Ungefär hälften av luffare spindel bett är torr, vilket innebär att de inte injicera något gift, enligt HoboSpiders.com. Hundar som upplever en torr bit kan drabbas av någon hudirritation vid bettet, men inga ytterligare symptom. Om en hund är biten, och gift injiceras symptomen är identiska med de som skapas av den bruna enstöring.

Svamp växer överallt i Colorado. Några av dessa svampar är ätbara, medan andra är dödlig. Vissa svampar är kända för sina läkemedelslika effekter. Detta framgår av svamp som förknippas med magiska varelser. Lär dig så mycket du kan om svamp i Colorado. Denna kunskap kan innebära skillnaden mellan liv och död.

Instruktioner

1 Skaffa en bok som koncentrerar sig på svamp i Colorado (se Resurser). Gå igenom bokens beskrivning av svamp du tittar på. Läs bokens ätbarheten beskrivning. Avstå från att äta vild svamp om boken beskriver det som giftig. Människor har lidit av att konsumera giftiga vilda Colorado svamp.

2 Förstå att en Amanita muscaria, eller flugsvamp växer nära tall tillväxt. Om du tror att du tittar på en Amanita muscaria, titta på sina gälar. De kommer att vara vit. Svampen är en rödaktig färg och har fläckar. Ät inte dessa vilda Colorado svamp eftersom de är giftiga.

3 Inse att Ganoderma applanatums växer på tallar. Skada inte sina porytor, eftersom detta kommer att färga deras vit yta. Du tittar på en sidenticka om du ser en kalkon svans snygg svamp. Ät inte något av dessa vilda Colorado svamp, eftersom de inte är ätbara.

4 Se vilda Colorado svamp, med sin röda yta, som en giftig svamp. Om du ser denna svamp i en tallskog, du tittar på en giftkremla.

5 Memorera så att svampboken listar svamp egenskaper. Ta del av dessa egenskaper när du ser en vild svamp. Gå igenom dessa egenskaper i din vilda svamp guide. Om variablerna i boken skiljer sig från vild svamp, än vad du kanske inte har en match. Fortsätta söka guiden tills du hittar en matchning till svamp du tittar på.

Tips

  • Klicka på länkarna i Resurser för ytterligare information om dessa svampar, särskilt de giftiga sådana.
  • Hitta en svamp expert som kan identifiera svamp i Colorado. Gör resor med den här personen, och lära sig att identifiera svamp medan under sakkunnig ledning.
  • Ta bilder av vilda Colorado svamp i din trädgård. Gå till biblioteket, kolla in en bok om svampar och matcha dina bilder till dem i boken.
  • Ät inte giftiga svampar. Vissa giftiga svampar ser ut ätliga svampar. Om du är osäker på en svamp är ätbarheten, inte äta det. Köp svamp från producera avsnitt av affären i stället.
  • Förutsätt inte att eftersom någon åt en giftig svamp och överlevde att du kommer. Om det är giftigt, kommer det att döda. Det är så enkelt. Inte spela rysk roulett med giftiga svampar.
  • Människor har upplevt läkemedelslika effekter när de har förberett och förtärde Amanita muscaria. Denna svamp associering med magiska varelser är ingen tillfällighet. Försök inte att replikera sina erfarenheter. De var tur att de inte dödades, även om de kan ha önskat att de var döda för att tillfriskna.