vilken mat ska jag mata min katt?

Räkna ut hur mycket att mata en katt kan vara svårt. Vissa katter äter för mycket och bli fet, medan andra verkar som om de inte äter tillräckligt i första hand. Att hitta den perfekta balansen och mängd näringsämnen vid utfodring din katt är viktigt för en sund och lång livslängd.

Kvaliteten på maten

Katter bör äta en måttlig mängd högkvalitativt protein dagligen med små mängder av frukt och grönsaker blandas. Katter bör inte äta livsmedel med hög säd, såsom majs och vete, eftersom de inte kan metabolisera det på rätt sätt.

Matning

En 8-lb. katt bör äta antingen om en burk kattmat, kan hälften av konserver och en fjärdedel kopp torr kattmat, eller en kopp torr kattmat per dag.

Burk eller torr?

Konserver har mer vatten i det, och är hälsosammare för katter än torrfoder. Men en kombination av våt och torr mat är fortfarande bra för din katt, så länge de är både högkvalitativa livsmedel med massor av protein och liten eller ingen korn.

aktivitets~~POS=TRUNC

Om din katt lever utomhus och får en hel del övning, kommer det att behöva äta mer än en lat huskatt. Ha detta i åtanke när man justerar mängden mat för din katt.

Ålder

En yngre katt eller kattunge kommer att behöva äta mer än en äldre katt, även om det väger lika mycket. Kattungar behöver mat för att växa, medan äldre katter inte.

Fördelar med en torr Food Diet

Katter som har fötts upp i första hand torra dieter har mindre tandsten på sina tänder och mindre tandköttsproblem. Torrfoder har mer protein och en större kaloritäthet än den mest vatten konserver.

Dr. Margaret Lane påpekar att, "Torr mat innehåller vanligtvis mindre fett och tillsatser som magnesium, aska och fosfater, vilka är kopplade till Feline nedre urinvägarna sjukdom, cystit och urinrörsobstruktioner."

Torrfoder är också prisvärt och praktiskt. Du kan ställa ut torrfoder för din katt att beta hela dagen.

Fördelar med en konserver Diet

Konserver har en större arom, smak och smaklighet över sina torra motsvarigheter. Eftersom konserver är högre i fukt, katter är mer hydratiserade.

Katter på en burk kost är mindre benägna att ha njurproblem. Konserver torrfoder har färre kolhydrater än torrfoder och därför katter på konserver dieter är mindre risk att drabbas av diabetes.

Slutsats

De flesta veterinärer tyder på en blandning är lämplig. Eftersom konserverad mat kan inte lämnas ut längre än 30 minuter, mata burkmat på natten när alla är hem för middag och torrfoder på morgonen så att din katt kan beta hela dagen.

Hur ofta ska jag ge min katt?


Hur ofta en katt bör matas beror på ålder, hälsa och storlek för katten samt storleken på varje portion per måltid.

Ålder

De flesta vuxna katter över ett års ålder behöver matas endast en gång eller två gånger om dagen. De flesta kattungar kräver mer mat för att stödja deras tillväxt, och ska matas oftare - upp till tre gånger eller mer per dag.

överväganden

Hälsofrågor kan påverka en katt äter schema. Feline diabetes kräver katter att äta när insulin administreras, vilket kan vara flera gånger om dagen. Feline sköldkörtelproblem kan kräva frekventa matning under dagen. Varje särskilt hälsoproblem bör utvärderas av din katts veterinär.

Överviktiga viktiga~~POS=HEADCOMP katter

Överviktiga katter kan kräva särskilda utfodring gånger. Specialkost för katter, såsom Hängen, en hög proteinhalt, kolhydratfattig diet för katter, har vissa krav som bestämmer specifika utfodring gånger.

portion kontroll

De flesta kattlivsmedelsmärkning är baserade på genomsnittliga stora katter, och delar bör justeras baserat på din katts vikt.

typer

Cat mat finns i torrt eller burk (våt) form. Konserver är ibland mer smakrik till katter, och de tenderar att äta för mycket om bara konserver erbjuds. Burk och torr kan ges växelvis för att förhindra att äta för mycket.

Varning

Lämnar torrfoder ut hela dagen, även kallad fri-matning är möjlig så länge som din katt kan använda självkontroll och inte äta för mycket. Vissa katter kommer mellanmål ständigt och kan bli överviktiga om fri amning inte övervakas.

kommersiella Behandlingar

Praziquantel finns i 23 mg tabletter för en enda dos för behandling av bandmask hos katter och kattungar. Doseringen för små katter som väger mindre än 4 pund. är halv tablett, medan medelstora katter som väger mellan 5 till 11 pund. föreskrivs en tablett. Vuxna katter över 11 pund. bör ges 1 1/2 tabletter. Det rekommenderas att katter ska avmaskas var tredje månad.

Naturens Remedies

Enligt Daily Puppy finns naturläkemedel tillgängliga för behandling av bandmaskar hos katter. Blanda en tesked av livsmedelskvalitet kiselgur, som är tillgänglig från trädgårdsarbete eller odlingsavsättningsförsörjnings, in i kattens foder till fjorton dagar. Alternativt kan du lägga till en halv vitlöksklyfta till kattens måltid dagligen tills katten är fri från bandmaskar.

Slutsats

Ta din kattunge eller katt till veterinären för att ta reda på vilken mask infekterar ditt husdjur att få rätt behandling och dosering råd. Följ alltid särskilda riktlinjer för den föreskrivna behandlingen. Prazikvantel administreras som en enda dos, medan naturläkemedel kräver täta dagliga doser för att behandla din katt för bandmask.

Vid vilken temperatur ska jag Filt min häst?


Hästar har utformats av naturen för att vara motståndskraftiga och härdiga djur, men det finns tillfällen när domesticerade hästar behöver lite hjälp från sina mänskliga ägare. När temperaturen sjunka avsevärt, kan sätta en filt på din häst hålla honom varm och bekväm. Inte varje häst kommer att behöva bära en filt under de kalla vintermånaderna, men det är viktigt för hästägare att känna igen när en bra vinter filt kan vara motiverat.

Tänk på utetemperaturen

Om du visar din häst, är chansen att du hålla honom klippt och prydligt klippta under utställningssäsongen. Med utställningssäsongen i många delar av länet som sträcker sig in i oktober och även november många ägare fortsätta att hålla sin häst rockar trimmas även när utomhustemperaturen normalt skulle stimulera tillväxten av en tjock päls. Om så är fallet, kommer din häst att uppskatta bär åtminstone en lätt filt när temperaturen sjunker under 50 grader Fahrenheit. Täcke din show häst på de kalla nätter hjälper till att hålla honom varm, medan samtidigt förhindra tidiga tillväxten av den långa vintern hår. Av denna anledning många show hästar hålls hissad året runt - klädd i en ljus valdeltagandet ark under de varmare månaderna och en tyngre filt under de kalla vintermånaderna.

Överväga Tillgänglig Reaktorn

En frisk häst kan stå emot även sträng kyla, men fukt och fukt kan allvarligt begränsa deras motståndskraft mot frost. Om din häst slås ut i en hage med liten eller inget skydd, är det en bra idé för honom att bära en filt när vädret blir kallt. Det är ännu viktigare för de hästar att bära en filt när vädret är fuktigt, även efter en snöstorm och när underkylt regn eller snöblandat regn är i prognosen. Om din häst har tillgång till ett stall eller köras i skjul under de kallare månaderna, kan han inte behöva hissad på heltid, men det är fortfarande en bra idé att hålla en filt för de allvarliga köldknäppar.

Överväga din hästs livsstil

Om din häst kommer från året inomhus levande, som livet i ett stall, en 24-timmars valdeltagandet situation, är det en bra idé att sätta en filt på honom om vädret är under 50 grader Fahrenheit. Om hästens päls har klippts bör brytpunkten för täcke vara 60 grader. En häst som är vana att leva i en varm stall kommer att känna kylan mycket snabbare än en som har visat sig under hela sitt liv. Denna förändring plötsliga temperatur, kombinerat med avsaknaden av en ordentlig filt, är en inbjudan till sjukdom och andra problem.

Överväga ålder och skick

Äldre hästar och de i en försvagad tillstånd kommer att vara mycket mer känsliga för kyla än de som är i toppskick. Om din häst är en pensionär, är det viktigt att titta efter tecken på frossa och använda en filt om det behövs. Om din häst är underviktig eller återhämta sig från en sjukdom, kan en filt vara nödvändig.Katter är kända för att vara köttätare och frodas på en diet som har ett bra utbud av magert protein som en del av det. De flesta av magert protein som katter får i sin kost kommer i form av kyckling, kalkon och fisk i kommersiellt beredd torr och våt kattmat de äter. Hamburgare är ett lönsamt alternativ för att mata din katt så länge vissa kriterier är uppfyllda. Hamburgare bör: helt kokta; förberedd speciellt för dem och inte från matrester; endast ges ibland och inte som en ersättning för sina regelbundna måltider; och kompletteras med spannmål, grönsaker och näringsämnen som katter behöver på en daglig basis.

Välgjord hamburgerkött

Alla hamburgare kokta speciellt för katter bör kokas tills bra gjort. Kontrollera kött med hjälp av en omedelbar läsa termometer för att kontrollera att köttets inre temperatur är minst 165 grader Fahrenheit. Liksom människor, katter är känsliga för livsmedelsburna sjukdomar såsom E. coli eller botulism. Hamburgare som är svampiga och faller inom temperaturriskzonen (41 till 140 grader F) kan göra din kisse sjuk.

Inte Från Tabell Scraps

Alla hamburgare som ges till din katt bör särskilt för dem och inte kokta som resterna från middagsbordet. Det finns ett antal livsmedel som människor äter som är giftiga för katter, som lök, vitlök och svamp. Intag av dessa livsmedel kan orsaka din katt att bli sjuka och till och med dö. Dessa är livsmedel som ibland införlivas i hamburgare används som livsmedel, såsom köttfärslimpa eller pannbiff. Katter bör endast äta hamburgare kokta speciellt för dem.

Enstaka ersättning för regelbundna måltider

Alla hamburgare som tillagas för din katt bör bara göras då och då, eftersom hamburgare ensam inte har de nödvändiga näringsämnen en katt behöver och också för att katter får uttråkad med maten lätt och kommer att sluta äta något som det ges på en regelbunden basis . Om du är intresserad av att ge din katt köttfärs och även vill hålla din katts intresse, överväga att växla mellan olika typer av köttfärs, som att lägga marken kyckling, mald kalkon eller mark kalvkött till rotationen. Undvik hackat fläskkött eftersom fetthalten är alltför hög i fläsk och kan leda till tarmproblem.

Tillverkad med Nödvändiga Kosttillskott

Vid tillagning hamburgare (eller någon köttfärs) för din katt, lägga till ingredienser som behövs för att behöva hålla sig frisk. Katter har korta tarmar, så kokta korn såsom havregryn eller ris, bör läggas till hamburgare för att hjälpa den smälta sin mat. Tillsätt en liten mängd av grönsaker, såsom morötter eller ärtor, till mixen samt för extra näring. För mager hamburgare, tillsätt en liten mängd olja som vegetabiliskt eller fiskolja. Viktigast lägga ett tillägg som har vitaminer och mineraler, såsom taurin, till mixen för att hålla din katts hälsa på rätt spår.

Kan jag ge min katt benfria kycklingbröst?


Feeding din katt benfria kycklingbröst är ett hälsosamt alternativ för att införliva animaliskt protein i sin kost. Många djurägare är oroade över långsiktiga effekter kommersiella kattmat kan ha på sina husdjur hälsa, på grund av konserveringsmedel och eventuella gifter, mot bakgrund av den senaste tidens tillverkare påminner. Ta dig tid att undersöka vad du matar din katt, så levererar alla nödvändiga näringsmässiga kraven för ditt husdjur hälsa att blomstra.

Kokta eller rå kyckling

Kycklingköttet måste vara frisk och kan serveras rå. Förvälla rått kycklingkött att döda bakterier från ytan. Katter föredrar varm mat. Om din katt vägrar köttet rakt ut ur kylskåpet, placera den i en zip täta påsar och placera den i en skål med ljummet vatten tills den når rumstemperatur.

Djur kontra Växtpeptider

Katter saknar specifika enzymer som behövs för att utnyttja växtproteiner så effektivt som animaliska proteiner. Proteiner från djur innehåller en fullständig aminosyraprofil som krävs för din katts hälsa. Taurin är nödvändigt för din katt öga hälsa, och är en av de aminosyror som saknas från växtproteiner. Serveringskycklingbröst som ett protein är ett hälsosammare val än torrfoder som innehåller vegetabiliska proteiner.

Feline näringsbehov

Katter är köttätande djur. I naturen, de lever på en köttbaserad kost med hög fukthalt och en liten mängd fett. Tillsammans med animaliskt protein, katter kräver kalcium, taurin och essentiella fettsyror för en balanserad kost. En diet för hög i kolhydrater kan orsaka feline diabetes. Det kan vara nödvändigt att införa tillägg om du väljer att mata din katt bara kyckling. Kontrollera med din veterinär för att fastställa lämplig behandling för din katt. ger alltid massor av färskt vatten för att bibehålla en hälsosam urinvägarna.

Mark mot hela kycklingbröst

Om du byter din katt från en torr eller burk kommersiell mat, kan du behöva för att underlätta övergången till att äta en hel kycklingbröst genom slipning köttet. Välj frigående, antibiotika och hormonfria hel kyckling, och mala köttet själv med säker livsmedelshantering praxis. Du kan inkludera benen vid slipning av kött eller remsor ut dem i förväg. Bones utgöra en källa för det behövs kalcium. Tvätta händerna, skärbräda, apparater och behållare noggrant för att förhindra korskontaminering med råa köttsaften. Mark kött är mer riskfyllda för bakterietillväxt än som betjänar hela bitar. Human-grade och obesprutade sällskapsdjur finns i fryst hel och förmalt i vissa specialdjuraffärer.

Du vill ge din 5-månader gammal valp möjligt den bästa maten, men du är överväldigad av options.There finns flera olika typer av mat du kan mata din valp, inklusive torr, konserverad och även hemlagad mat. Vissa sällskapsdjur entusiaster rekommenderar ingenting men BAR.F. diet, vilket innebär att mata din hund bara ben och rå mat att spegla vad dess förfäder åt.

Vilka valpar Behöver

Under det första levnadsåret, olika raser av valpar behöver olika näringsämnen. Till exempel, mindre raser växa i snabb takt och har en hög ämnesomsättning. De kräver höga nivåer av energigivande näringsämnen inklusive fett, protein och kalcium. Större raser växer långsammare, så att deras kost inte behöver höga nivåer av dessa ingredienser. Dieter som innehåller hög energi ingredienser kan orsaka större hundar att växa för fort och leda till ben problem.

Kosta

Valpfoder kan kosta mer än hundmat, speciellt om det är mer avancerade mat som kan vara lättare att smälta eftersom de ingredienser som används är vanligtvis högre-end produkter. Kostnaden kan bli ännu mer om du väljer att mata din valp konserver i motsats till torrfoder. Av de tre typer av livsmedel - torr, fuktig och konserver - om du försöker att få mest valuta för pengarna, är torrfoder rätt väg att gå. Fuktig och konserver innehåller mer vatten än mat. Vissa fuktiga livsmedel är mer än 55 procent vatten, och konserverad mat kan vara mer än 80 procent.

DIY Mat

Om du väljer att göra din egen valpfoder, faktor i näringsbehov din specifika typ av valp. Detta kan vara svårt i början, så rådfråga din veterinär om en meny som säkerställer du ger allt din valp behöver. Om du väljer att ge din hund rått kött, som du skulle på BARF diet, var uppmärksam på tecken på sjukdom, vilket kan innebära din valp har en parasit.

timing

Oavsett vilken typ av mat du väljer att mata din valp, mata honom tre gånger om dagen, så nära som möjligt till samma tid varje dag. Detta sätter din valp på en rutin för att äta vid måltiderna i stället för småätande under hela dagen. Genom att göra detta, kommer han också ställa gå på toaletten på en rutin. Detta kan hjälpa dig att potträning. När valpen når 6 månader gammal, kan du släppa matning till två gånger dagligen så länge du följer de föreslagna utfodring belopp som anges i märkningen av livsmedel.

Vilken typ av mat ska jag ge min Blue-Nose Pit?


Blå-näsa pit bulls är glad, kärleksfull och atletiska hundar. Pit bulls av alla sorter har atletisk bygger och njuta av en aktiv livsstil. En frisk pit bull bör se ut som en idrottsman, med en undanskymd i magen och mycket lite fett täcker revbenen eller bakdel. Med detta i åtanke, är rätt kost avgörande för att hålla din blå-näsa pit bull frisk och må bra.

Olika livsmedel

Hundar är traditionellt rovdjur, men det betyder inte att en allt kött kost är bäst för din pit bull. Protein, en förutsättning för en hunds hälsa, kommer i ett brett spektrum av torra och fuktiga livsmedel. Använd en vanlig, näringsrik torrfoder kompletteras ibland med en behandling av fuktiga livsmedel. Dessutom kommer ge din hund några gröna eller bitar av morot hjälpa dem att få de extra vegetabiliska näringsämnen som är svårare att få från producerade livsmedel, enligt hemsidan Kinneman kennlar.

torrfoder

Torra livsmedel är ofta den mest prisvärda och bekvämt för att mata din pit bull. När du väljer en torrfoder för din valp, se till att maten är mänsklig kvalitet kött, inte spannmålsbaserad och inte fyllda med vegetabiliska fyllmedel som bryggeriets ris eller soja skrov, som är avfallsprodukter. Gå inte för hundfoder som har en hel del kemiska konserveringsmedel. Orijen är en rekommenderad varumärke från webbplatsen Pit Bulls.

Konserver

I allmänhet finns det två typer av konserverad mat för hundar: fristående mat som uppfyller hela dagliga näringsbehov för din hund och mat tänkt att komplettera torrfoder. I båda fallen bör konserver göras främst av hög kvalitet kött med små eller inga växtprodukter. Undvika gluten och billiga filler ingredienser. Pit Bull rekommenderar ZiwiPeak.

hemlagad mat

Rått kött, rå köttiga ben, pulveriserade grönsaker är alla bra livsmedel för din pit bull och, med undantag för planteras, kräver lite eller ingen förberedelse. Med kött eller ben, precis plopen maten i skålen och låt hunden njuta själv. Grönsakerna är näringsrik, men i allmänhet måste mosade upp eller pulvriseras i en mixer för hundar att dra nytta av dem.

Följ tillverkarens instruktioner

Dog matproducenter inkluderar ofta ett diagram på förpackningen anger hur mycket en hund ska äta. Beroende på hundens ålder, ras och beräknad vuxen vikt, kan denna mängd variera kraftigt mellan de olika hundfoder varumärken och produkter.

Få Veterinär tips

En valp näringsbehov beror på många olika faktorer, såsom dess individuella tillväxt och aptit. En veterinär kan bedöma alla faktorer och ger dig personlig rådgivning om den typ och mängd av mat för att mata din valp. Att tvinga en valp att äta mer eller mindre än den behöver kommer att leda till dålig hälsa.

Slutsats

Dog livsmedelsförpackningar kan ge dig en allmän uppfattning om hur mycket mat din valp är sannolikt att kräva, men din specifika hund kan ha olika behov. Webbplatsen Pet Education rekommenderar att få en veterinär råd om den bästa typ och mängd mat för din valp.