vetmedin hund biverkningar

Hem botemedel för hund allergier


Precis som människor, vissa hundar lider av allergiproblem också. Det finns flera möjligheter som kan orsaka din hund allergier, från dammkvalster till mat, pollen, loppor och mögelsporer. Men det finns åtgärder djurägare kan vidta för att behandla hundens allergier hemma, eller i värsta fall begränsa källan så en veterinär kan ordinera ytterligare behandling.

Kontrollera livsmedels

Födoämnesallergier är vanligare hos hundar, som kan visa tecken på mag-frågor och hudirritation. Hundar kan vara allergisk mot vissa ingredienser i hundmat, såsom grönsaker, kött, spannmål och ägg. Tillsatsmedel kan också ge upphov till allergiska reaktioner. Prova att ändra din hunds diet med hjälp av olika livsmedel utan en eller flera av ovanstående ingredienser. Gradvis ersätta den gamla maten med den nya maten för att inte orsaka ytterligare magbesvär.

Kontrollera om Mold

Mögel kan orsaka allvarliga hälsoproblem för både människor och hundar. Om du bor någonstans med hög luftfuktighet, kan detta särskilt vara ett bekymmer. Överväga att köra din luftkonditionering regelbundet för att hålla luftfuktigheten i ditt hem låg. Kontrollera din källare för mögel om du har haft översvämningsproblem, och reparera eventuella läckor i hela hemmet som kan orsaka mögel. Ren yta mögel, damm och mögel som ofta är återfinns i badrum, hyllor och mellan elektronik.

Bada Både din hund och katt

Tro det eller ej, kan hundar vara allergiska mot katter. Kattallergen fastnar på ytor i hela huset, så rengöring dessa ytor regelbundet kan bidra till att förebygga allergiska reaktioner från hunden. Bada både hund och katt hjälper till att förhindra spridning av dessa allergener, samt ta bort alla andra allergener knutna till hundens päls. Välj en aktuell schampo som är för en hund känslig hud och har inga konstgjorda dofter.

Tvätta sänglinne

Allergener kan hålla sig till sängkläder i huset, inklusive sängkläder, möbler och kläder. Regelbundet tvätta ditt husdjur sängkläder i varmt vatten och med oparfymerat tvättmedel minst en gång i veckan. Golv som inte är matta är bäst för både hundar och människor som lider av allergier, men om mattan är det enda alternativet, vakuum och ånga rengöras regelbundet. Glöm inte att rengöra möbler också.

antihistaminer

Titta på att hitta ett antihistamin som kan lindra en hunds biverkningar av allergier. En del djurägare ger sina hundar Benadryl (1 mg per hund pund) för att minska deras lidande. Kontrollera med din veterinär först, men innan du ger din hund någon typ av medicinering.

Biverkningar av hund Flea Treatment


En olycklig, skrapa hund med bita loppor är svårt att ignorera, ännu hårdare när loppor börja in på tvåbenta familjemedlemmar. Typiskt, när problemet är identifierat, är sökandet efter en produkt att ge lindring pågår snabbt. Detta kan innebära en snabb resa till veterinären eller till närmaste butik med produkter för sällskapsdjur.
Men hur mycket vet vi om olika produkter som säljs för att bekämpa loppor? Kommer våra hundar upplever biverkningar från denna take-no-fångar engagemang av fienden?

Olika effekter

Potentiella biverkningar från loppor behandlingar köra spektrat. Biverkningar kan vara mild, såsom mindre hudirritation där behandlingen tillämpades.
Flera allvarliga reaktioner kan dock vara vanligt. Loppa behandling kan leda till kräkningar, diarré, hjärnskador, hjärtinfarkt, kramper och även dödsfall. Enligt Humane Society i USA, "åtminstone 1.600 sällskapsdjur dödsfall i samband med spot-on behandling med pyretroider rapporterades till EPA (Environmental Protection Agency) under de senaste fem åren."

Så många loppor produkter, så mycket att veta

Det finns en uppsjö av lopp-dödande och loppförebyggande produkter på marknaden, och det är svårt att veta potentialen för var och en till att ha en negativ effekt på ditt husdjur. Först, vet att over-the-counter produkter inte har testats för de effekter de kan ha på din hund. De många märken av loppkragar, schampon och utvärtes behandlingar är under ökad kontroll av EPA, men även detta organ erkänner att produkter på sin egen registrerade listan kan ha biverkningar.
De produkter som finns hos veterinären är i allmänhet säkrare än over-the-counter produkter, men oro till ytan om dem, liksom.
Till att börja med, använd inte loppor som innehåller kemikalier som klassificeras som "fosfororganiska insekticider", eller OP. Dessa produkter störa nervsignaler i hjärnan hos insekter, husdjur, du och dina barn. Ditt husdjur kan inte vara den enda med en negativ reaktion. Undvik också over-the-counter plats på behandlingar som innehåller pyretroider.
Kontrollera etiketten noga. Undvik produkter som innehåller klorpyrifos, diklorvos, fosmet, naled, tetraklorvinfos, diazinon och malation.

Nya Flea Behandlingar

Det finns alternativ till OP-baserad loppbehandlingar. Många är tillgängliga endast genom en veterinär. Dessa produkter inkluderar Comfortis (spinosad), en tuggtablett; Capstar (nitenpyram), ett oralt läkemedel; Program (lufenuron), ett oralt läkemedel; Sentinel (milbemycinoxim / lufenuron), även muntliga; ProMeris (metaflumizon), en aktuell bekämpningsmedel; och Frontline (fipronil), appliceras på huden.
Även om dessa produkter tycks orsaka färre biverkningar än andra, kan en hund med allergi mot någon av dem reagera våldsamt. Alla kan orsaka vissa biverkningar, såsom hudirritation, kräkningar, diarré eller dåsighet.
Kontrollera med din veterinär om lämpligheten av någon av dessa produkter för ditt husdjur. Äldre hundar, hundar med befintliga hälsofrågor och hundar som har haft en tidigare allergisk reaktion är särskilt utsatta för reaktioner.

Sunt förnuft

Ett sätt att säkerställa att du inte utsätta din hund för onödiga biverkningar är att inte överdriva. Inte ge honom en loppa bad, sprida bekämpningsmedel till huset och hans sängkläder, sedan spraya honom med en annan behandling. Denna typ av loppangrepp garanterar nästan någon form av reaktion.
Följ instruktionerna noga för alla loppor produkt du använder. Använd inte hund loppa behandlingar på katter. Använd inte mer av det än rekommenderat för storleken på din hund.
Om ditt husdjur uppvisar biverkningar efter en topikal behandling, ge honom ett bad för att försöka tvätta bort det. Dawn diskmedel är ofta rekommenderas för detta.
Ring din veterinär om ditt husdjur upplever biverkningar från loppor behandlingar.
Håll behandlingar av något slag till ett minimum. Följ god praxis som inte involverar kemikalier, inklusive: frekvent dammsugning, kasta bort dammpåsen omedelbart efter; ofta tvätta djurets sängkläder i varmt vatten; tvätta hunden med ett schampo icke-bekämpningsmedel, sedan kamma honom med en loppa kam; och hålla gräset klippas.

naturliga alternativ

Herbal schampo som innehåller en eller flera av följande rekommenderas för loppor: tall ceder, bergamott, rosmarin, lavendel, eukalyptus, citronella, enbär och geranium. När du startar bad, få en bra lödder började runt hundens hals först, så loppor inte bara fly till hans huvud och in i öronen när du tvättar hans kropp. Gör ett grundligt arbete, och lämna tvål på en liten stund innan du sköljer bort honom. Du kan också prova att lägga en matsked salt i badvattnet för att döda loppor.
Gnid hunden med renfana, basilika, fänkål, rosmarin eller andra starkt doftande örter.
Alternativt, gnugga hunden med bikarbonat, sedan borsta ut resten.
För mattor, prova stänka dem med Borax, med husdjur bort från rummet. Lämnar Borax där för en halvtimme, därefter vakuum.
Växtringblommor eller kattmynta nära utomhus områden som besöks av din hund.
Prova en liten mängd äppelcidervinäger i sitt dricksvatten.

Rabies Injektion: Biverkningar i en hund


Precis som någon medicin, kan rabiesvaccin har en bred variation av biverkningar som sträcker sig från mindre till svår. Inte varje hund kommer att utveckla samma biverkningar i samma utsträckning. Dessa biverkningar kan vara omedelbar eller ta flera månader att utveckla. Genom att känna till eventuella biverkningar som kan uppstå med rabies injektion kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem efter din hund är vaccinerad.

Anaphlaxix Reaktioner

Enligt NetDoctor, är rabiesvaccin tillverkat av en död eller inaktiv version av rabiesvirus som orsakar kroppens immunsystem för att sparka in utan att faktiskt ådra sig sjukdomen. Detta hjälper kroppen att bekämpa sjukdomen om det någonsin kontrakterade. I allmänhet inte vaccinet inte utgöra något problem, men vissa hundar kan ha en negativ reagera på administrationen av den omedelbart. Vanligtvis dessa reaktioner kommer att ske inom några minuter, men under inga omständigheter kommer att ta mer än 24 timmar att utvecklas. Den omedelbara utseende biverkningar tyder oftast anafylaxi, som är en allergisk reaktion som sker i hela kroppen, inte en isolerad punkt, enligt National Library of Medicine. Symtom på anafylaxi från rabiesvaccin kan innefatta ökad hjärtfrekvens, svag puls, medvetslöshet resulterar i koma, kalla lemmar, diarré, kräkningar och feber.

Kramper och epilepsi

En annan bieffekt än vad som kan utveckla upp till flera månader senare är krampanfall och epilepsi. Ett beslag är när hjärnan möter åskväder, enligt Canine Epilepsi Network. När denna brain storm inträffar kan din hund blir stela och faller till marken. Beroende på graden av beslag, kommer din hund skaka och ryck. Epilepsi diagnostiseras när din hund har upprepade anfall, antingen nära varandra eller över en tidsperiod.

Autoimmun sjukdom

Vissa hundar kommer att reagera på vaccinet genom att utveckla en autoimmun sjukdom. Enligt hundägare anvisningen, när en hund har en autoimmun sjukdom, kroppens immunförsvar inte längre kämpar främmande kroppar för att skydda djuret utan angriper kroppens egna vävnader. När detta händer, kan immunsystemet börjar attackera blodkroppar eller vissa organ. Om organ, såsom njure, lungor eller sköldkörtel angrips, kan detta orsaka organ sjukdom och slutligen misslyckas.

Cancer vid injektionsstället

Ett annat allvarligt problem är cancer på platsen för rabies vaccination. Enligt PetPlace.com, är dessa typer av cancer som kallas sarkom. Tumörer utvecklas efter en injektion ges. Den resulterande cancer kan vara i bindväv, i fettet på hunden, i brosket eller till och med musklerna i hunden.

beteendeförändringar

Även om din hund inte utveckla sjukdomar, kan beteendeproblem också utvecklas. Vissa hundar blir tvångssyndrom, såsom stimulering eller slicka på samma plats om och om igen. Andra kan bli aggressiv, även om de alltid har varit mild och vänlig.

De biverkningar av en hund äta choklad


Choklad är en mycket giftig substans för hundar. Hundar bör inte inta choklad i någon mängd eller formulär. Ingredienserna i choklad kan leda till dödliga biverkningar såsom hjärtinfarkt och kramper. Effekten choklad har på en hund beror på dess storlek. Små hundar behöver mindre choklad att överdosera, och större hundar kräver mer choklad för att bli allvarligt sjuka. Om din hund intar choklad, se en veterinär omedelbart för att undvika dessa dödliga biverkningar.

Ökad hjärtfrekvens

Choklad innehåller koffein och en ingrediens som kallas teobromin. Båda dessa ingredienser är stimulantia som kan vara dödlig för hundar. Koffein och teobromin orsaka hundens hjärtfrekvensen att öka till farliga nivåer. En ökad hjärtfrekvens kan leda till en hjärtattack eller dödsfall.

kramper

Efter hjärtfrekvensen eskalerar från teobrominförgiftning upplever hunden ytterligare biverkningar. Kroppen går in i panik, vilket våldsamma muskelryckningar och kramper. Våldsamma kramper kan orsaka hunden att falla i koma, följt av döden.

kräkningar

Kräkningar är en sida av effekten av hundar som äter choklad. Gifter i choklad snabbt upprörd hundens mage. Kroppens naturliga reaktion är att bli av toxinet av kräkningar. Däremot kan svåra kräkningar orsaka hunden att bli uttorkad och leda till döden.

Diarré

Diarré är också en naturlig reaktion från hundens kropp till gifter i choklad. Diarré kan snabbt leda till uttorkning och död om den inte behandlas.

Handelsnamnet för drogen pimobendan är Vetmedin en medicin som används för att behandla hundar som lider av hjärtsvikt. Vetmedin bidrar till att öka produktionen av hjärtat, samtidigt som man minskar mängden tryck och stress som läggs på den. Vetmedin tillverkas av Boehringer Ingelheim, och kan endast erhållas genom recept från en legitimerad veterinär.

dosering

Vetmedin administreras oralt till hundar, och finns i tabletter om 1,25 mg eller 5 mg styrka. Doseringsnivå, såväl som frekvens, kommer att bero på svårighetsgraden av den hundens tillstånd och kroppsvikt.

Behandlingstiden

Vetmedin ges i allmänhet för resten av hundens liv när behandlingen har påbörjats. Det finns inget botemedel mot hjärtsvikt; därför är läkemedel som används för att hjälpa till hjärtat och göra den så produktiva som möjligt.

Vanliga biverkningar

Vetmedin betraktas som en mycket säkert läkemedel, även om vissa mindre biverkningar är ibland märkt, av vilka de flesta innefattar aptitlöshet, diarré, letargi, kräkningar, och övergripande svaghet.

Allvarliga biverkningar

Några mer allvarliga biverkningar av Vetmedin är andfåddhet och ataxi (okoordinerade neurologiska rörelser). Ring din veterinär omedelbart om något av dessa villkor förekommer.

Användning med befintlig hjärtsjukdomar

Vetmedin rekommenderas inte för användning hos hundar som har visat tidigare hjärtproblem före hjärtsvikt, såsom hypertrofisk kardiomyopati eller aortastenos. En veterinär kommer att avgöra om Vetmedin är säker att använda baserat på sjukdomshistoria och nuvarande hälsa på hunden.

Biverkningar av Spaying en hund


En ovariehysterektomi eller spay, är den kirurgiska processen med vilken hela kvinnliga reproduktionsorganen avlägsnas; detta inkluderar livmodern, livmoderhornen, äggstockar och äggledare. Även om det finns vissa positiva hälsoeffekter som har rapporterats genom att ha denna process sker, finns det också negativa biverkningar som förknippas med spaying en hund.

Bone Cancer (osteosarkom)

Osteosarkom eller skelettcancer, är en vanlig cancer hos hundar av större raser med en dålig prognos. National Animal intresse Alliance (NAIA) att om kastrering är klar innan hunden är ett år, ökar detta avsevärt risken för att utveckla skelettcancer. Enligt Cancer Epideiology, Biomarkers & Prevention, incidensen av osteosarkom i tikar som spayed före ett års ålder var tre gånger större än andelen kvinnliga hundar som var sexuellt intakt. behandlingsalternativ för hundar som lider av osteosarkom inkluderar amputation, neurostimulering, akupunktur och kiropraktik medicin och palliativ strålning.

Fetma

Hundar är mer benägna att vara överviktiga om de har kastrerade och kastrerade; NAIA säger också att tikar som har kastrerade är dubbelt så stor risk att bli överviktiga i jämförelse med tikar som är sexuellt intakt. Fetma ger sedan ytterligare hälsoproblem hos hundar, inklusive oral sjukdom, hypotyreos, nedre urinvägsinfektioner och även diabetes mellitus.

Negativa vaccin reaktioner

När en hund har en negativ reaktion på ett vaccin, innehåller denna allergiska reaktioner, hjärtstillestånd, nässelfeber, kardiovaskulär chock och plötslig död. När en tik är kastrerade, avlägsnar detta organ som producerar hormoner som är nödvändiga att producera ett immunsvar mot själva vaccinationen. NAIA rapporterar att tikar som har kastrerade är 30 procent större risk att få en negativ reaktion på ett vaccin.

De biverkningar av en hund beslag


Anfall är ett vanligt hund neurologiska problem. Canine anfall orsakas oftast av tillståndet epilepsi; men de kan också vara resultatet av hjärntumörer eller negativa reaktioner på medicinering. Kramper är inte smärtsamt för hundar, är oftast inte dödligt och kan behandlas / förebyggas med medicinering. Det bästa du kan göra för din hund under ett anfall är att förhindra hunden från att falla och få ont. Håll aldrig hundens tunga, hundar svälja aldrig sina tungor i ett anfall och du kan illa biten. Se din veterinär om din hund lider av ett anfall för att bestämma den bästa behandlingen.

kroppsrörelser

Under ett anfall, kan en hund blir stela och faller på sin sida. Du kan se dem göra benrörelser som om de körs. Du kanske märker sammandragningar av hundens muskler var som helst i kroppen.

Medvetslöshet

Hundar förlorar medvetandet så snart ett anfall börjar. Hundar som lider anfall är inte svara på dig eller höra något du kan säga till dem.

vocalization

Hundar gråter ofta ut som en följd av beslag. Hunden kan göra andra läten, såsom morrande, skällande, även morrande.

Eliminering

Precis som människor gör, hundar förlorar också kontrollen över sina tarmar på grund av kramper. Hunden kan ofrivilligt kissa eller bajsa så snart börjar beslag, eller vid någon tidpunkt under beslag.

Förvirring

Efter beslaget är över, kan en hund känner sig mycket förvirrad. Medan vissa hundar återhämta sig från denna förvirring i 10 till 15 minuter, andra verkar vara förvirrade i 24 timmar efter ett anfall.

mönster Behavior

Hundar som lider av kroniska kramper har ofta rutiner beteenden som de följer. Vissa hundar regelbundet göra saker som är av karaktär, kan söka ägarens sällskap, eller bara agera udda före varje anfall. Post-beslag beteende förekommer, till exempel omedelbart få en drink sedan be att gå ut för att använda toaletten.

Medicinering Biverkningar

Hundar ofta måste medicinerade efter ett beslag för att säkerställa att en annan inte inträffar eller för att förhindra kroniska kramper från att bli ett problem. Dessa mediciner har biverkningar, inklusive letargi eller sedering. Beslag medicinering kan också orsaka en ökning av aptit eller törst.

Biverkningar av en hund hysterektomi


En ovariehysterektomi är ett kirurgiskt ingrepp där äggstocken och livmodern tas bort från en tik. Ägare väljer ofta denna form av befolkningskontroll för att förhindra att deras hundar från att producera oönskade valpar. Även om det är ett vanligt förfarande, har större operation risker. Fördelarna med att ha din hund kastrerad dock uppväger de jämförelsevis mindre biverkningar.

Letargi

När din hund har haft en ovariehysterektomi kan hon vara öm i några dagar. Veterinären kommer att ordinera en smärtstillande medicin för att hålla henne bekväm.

kräkningar

Ibland anestesi kommer att rubba hundens mage, och hon kanske kräks efter operationen. Var inte orolig om hon kräks nonstop eller kräkningar fortsätter i mer än 24 timmar.

incision vård

Snittet på magen bör övervakas för svullnad, rodnad eller utsläpp. Vissa veterinärer använder sömmar som upplöses efter några veckor. Det kan inte finnas några stygn att ha avlägsnats. Hålla din hund från slickar snittet, vilket skulle kunna skapa en bakteriell infektion. Om hon inte kommer att sluta slicka på en elisabetanska krage, eller e-krage, kan behövas för att förhindra infektion.

försiktighetsåtgärder

De flesta ovariohysterectomies utförs utan komplikationer, och hunden studsar tillbaka till normal hälsa i ett par dagar. Du bör hålla ett öga på henne för kraftig kräkning, svullnad eller rodnad vid snittet platsen, utsläpp, eller några större beteendeförändringar. Om du har några frågor, kontakta din veterinär omedelbart.

myter

Vissa människor tror att ha denna operation utförs på din hund kommer att göra dem fett, lat och ändra sin personlighet, men dessa idéer är alla myter. Hunden kommer att vara densamma som hon var innan operationen.

Biverkningar av Glukosamin för en hund


Glukosamin används för att förbättra livskvaliteten för hundar med artrit. Denna skaldjurs derivatet har fördelen av att vara billiga och lättillgängliga. Dess många former gör det bekvämt att administrera olika hundraser. Dessutom har glukosamin ett relativt litet antal biverkningar, vilka alla är lätt att behandla. Som ett resultat, är glukosamin tros vara en säker och bekväm behandling för en mängd olika hundar.

glukosamin Fakta

Glukosamin är en naturligt förekommande ämne som finns i ledbrosket. Enligt VetInfo.com, eftersom kroppen åldras, kan produktionen av glukosamin minskar och artros inträffa.

Glukosamin används i kosttillskott finns i kräftdjursskal, i en substans som kallas "kitin." Enligt Drs. Foster och Smith ", eftersom skalen ofta kasseras (de) ger en tillförlitlig och kostnadseffektiv källa till glukosamin."

Artros symtom svårigheter att gå, letargi, svårt att få upp från sittande ställning, och en bristande vilja att beröras, bland andra (se referenser 1). Hundar som visar dessa symtom bör tas till veterinären för att utesluta artrit eller andra skador.

En hund måste fortsätta att ta glukosamin alla sina liv för att lättnaden det upplever att fortsätta. Glukosamin tillskott inte bota några effekter av artrit; de endast åter nivån av glukosamin i kroppen för att närma sig vad som tidigare var normal (Se referenser 1 och 2).

Glukosamin terapi är vanligt i Europa. Den växer i popularitet i Nordamerika, även veterinärer ännu inte kan ordinera sådan terapi för sina patienter.

Glukosamin biverkningar

Få biverkningar vid behandling av en hund med glukosamin. Med få undantag, de är milda och lätta att behandla.

Milda biverkningar av glukosamin kräkningar, onormal avföring produktion (antingen diarré eller förstoppning) och dåsighet, bland andra.

Allvarliga biverkningar allergiska reaktioner om hunden är allergisk mot skaldjur, en blodförtunnande effekt om glukosamin paras med kondroitin, eller förhöjda blodsockernivåer.

Symtom på en allergisk reaktion kan vara så mild som hunden tuggar på sina fötter eller lika allvarlig som anafylaktisk chock. Anafylaktisk chock kräver behandling av en veterinär.

Behandling av Glukosamin biverkningar

Minskar effekten av biverkningar kan vara så enkelt som att minska mängden ges eller ge tillägget med livsmedel.

Hundar börjar glukosamin behandling kan kräva höga doser av tillägget för att det ska ha någon positiv effekt. Hundar som upplever symtom såsom minskad aptit eller gastrointestinala komplikationer kan hitta dem minskas när dosen reduceras.

Glukosamin tillverkad av majs eller andra vegetabiliska produkter är tillgängliga för hundar som har skaldjur allergier; emellertid är denna typ av glukosamin svårare att hitta än skaldjursprodukten.

Ta hundar från smärtstillande medel eller minska mängden smärtstillande medel som hunden tar när du startar en glukosamin regim för att undvika eventuella komplikationer.

De biverkningar av hund Vaccinationer


Allvarliga biverkningar kan inträffa för hundar som får vaccinationer. Även reaktioner är sällsynta, är det viktigt att veta vad man ska leta efter när din hund får ett vaccin. Inte vaccinera din hund är mer riskfylld än att ge en vaccination. Den typ av reaktion som potentiellt kan uppstå beror på vaccinet ges, ras och ålder på hunden. Rådgör med din veterinär för oron vaccinationer. (Referens 1)

anafylaxi Reaktion

Anafylaxi är en allergisk reaktion som inträffar inom ett par minuter upp till 24 timmar efter att komma i kontakt med allergenet. Även sällsynta, är det livshotande. Symtomen omfattar andningssvikt, hjärtsvikt och chock. Vacciner kan orsaka en anafylaktisk reaktion. Den beräknade reaktion på vaccin är ett i 15.000 vacciner. Symtom är diarré, chock, kramper, kräkningar, blek tandkött, kalla lemmar med en snabb hjärtfrekvens men låg puls. Koma och död kan inträffa om den inte behandlas. Vanligtvis sker denna reaktion med rabies, leptospiros och hundcorona vacciner. (Referens 1)

allergiska reaktioner

Hundar ges allergivaccin under allergisäsongen kan visa mer intensiva allergier. Diskutera med din veterinär om att ge dessa vacciner under "off" säsong. (Referens 1)

neurologiska Reaktioner

Den valpsjuka vaccin kan orsaka hjärninflammation. Mässlingsvaccinet har associerats med skador på nervsystemet när det ges till valpar. (Referens 1)

Reaktioner när man är gravid

Vid användning av ett modifierat levande vaccin på en gravid hund, kan det orsaka aborter eller fosterskador. Om du misstänker att din hund är gravid, informera din veterinär innan något vaccin ges. Att använda modifierat levande vaccin på valpar yngre än fem veckor kan få dem att drabbas av sjukdomen i vaccinet. (Referens 1)

Intranasal Vaccine Reaction

Hundar kan få vissa vacciner såsom Bordetella och para genom näsan. En hostning kan förekomma. Hunden får vaccinet typiskt inte har en mer allvarlig reaktion, men hostan kan passera viruset till andra djur. (Referens 1)

allmänna Reaktioner

Allmänna reaktioner som kan förekomma svullnad, rodnad, obehag eller ibland bölder runt injektionsstället. Din hund kan också uppleva en minskad aptit, en lätt feber och kan inte vara aktiv under en dag eller två efter injektion. Hälta har också satts i samband med vaccinationer. Diskutera dessa villkor med din veterinär och om fler allvarliga reaktioner inträffar, kontakta en veterinärklinik omedelbart.