vedeldad pizzaugn värme botten

Hur man Vent en vedeldad pizzaugn


Gör pizza är en konst för många gourmet kockar. De har speciella recept för degen, sås och toppings men hemligheten, många tror, ​​ligger i bakningsprocessen. Av denna anledning dessa kockar insistera på att baka sina pizzor i ugnar med extremt höga temperaturer så att pizzan bakar snabbt och jämnt. Vedeldade pizzaugnar är den bästa metoden för att uppnå detta resultat. Vid bakning i en vedeldad brinnande pizzaugn är det viktigt att säkerställa att det finns tillräcklig ventilation under gräddningen.

Instruktioner

1 Bygg en brand i pizzaugn.
Lay rullas upp tidningar på botten och scatter kvistar och andra små tändved på tidningarna. Tända en tändsticka och ställa tidningen "loggar" i brand.
När kindling fattar eld lägga till fler kvistar, gradvis öka storleken på kvisten. Se alltid till att det finns utrymme mellan trästyckena när de läggs så att luften kan nå branden att driva den. När elden brinner bra med stora grenar lägga bitar av torkade trä stockar. Lägg successivt större stockar tills branden ultramodern.

2 Håll skorstenen eller rökkanalen helt öppen samtidigt som man bygger branden. Den öppna skorsten / rökkanal kommer ventilera ugnen eftersom det tillåter luft att cirkulera.

3 Fortsätt att lägga mer ved tills vedeldad pizzaugn temperaturen når 800 ° F (425 ° C).

4 Stäng skorstenen (eller rökkanal) när temperaturen når 800 ° C. Lägg inte till något mer trä. Ugnen behöver inte ventilera någon ytterligare när tillsatsen väl trä inte tillsätts.
Vänta tills kammaren kyls till 572 ° F (300 ° C).

5 Rengör glöden och aska som finns kvar från branden. Gör detta snabbt så att ugnen inte svalna alltför mycket.

6 Placera pizza på en paddel och skjut in det i vedeldad pizzaugn att baka.
Inte öppna skorstenen / rökkanalen. Ugnen behöver inte fortsätta ventilering vid denna tidpunkt.

Många pizza-älskare överväga pizza-göra en konst. En viktig aspekt av denna process handlar om att hitta sätt att baka pizza vid extremt höga temperaturer. Denna metod ger smaker som inte kan replikeras genom att baka pizzan långsamt. Baka en pizza i en vedeldad pizzaugn är ett bra sätt att uppnå detta resultat. Processen är lätt när den vedeldade ugnen eldas upp. Det är viktigt att se till att ugnen ventiler ordentligt under gräddningen.

Instruktioner

1 Bygg brand i vedeldad pizzaugn.

2 Se till att skorstenen eller rökkanalen är helt öppen under bränningen. Detta gör att luften kan cirkulera och ventilerar ugnen.

3 Låt temperaturen att nå 800 ° F eller 425 ° C i vedeldad pizzaugn.

4 Stänga dörren och skorstenen / rökkanal och tillåta elden att dö ner och kammaren för att svalna till 300 ° C - 572 ° F. Ugnen kommer att vila i flera minuter.

5 Sopa ut askan och glöden från ugnen.

6 Skjut pizza i att baka, hålla skorstensrör stängd på grund av att ugnen inte behöver fortsätta ventilering vid denna tidpunkt.

Vedeldade ugnar är avgörande för att göra en ny, krispiga italiensk stil pizza. Även om dessa var en gång den exklusiva egendom av restauranger, vedeldade pizzaugnar är tillgängliga för smarta hem kockar. Medan du kommer mestadels använda ugnen för bakning pizza, kan du även använda den för att tillaga grönsaker, förbereda rustika pajer och stek kött. Bakning i vedeldad ugn är roligt och lätt; den mest kritiska delen köper ett stort utbud av trä och starta branden i tid att laga mat.

Instruktioner

1 Två till tre timmar innan du är redo att äta, förbereda en liten hög med tändved i trä brinnande ugnen och har två till tre stockar till hands. Ugnen kräver ungefär två timmar att komma upp till den temperatur som krävs för att baka pizza, 650 till 700 grader Fahrenheit, enligt "Epicurian" författaren Paul Etcheverry.

2 Tänd tända använder din eld starter. När tändved har börjat röka och fatta eld, lägga stockarna till elden och förbli i närheten under flera minuter så att du kan övervaka branden framsteg.

3 Vänta tills elden att komma igång. Under denna tid kan du förbereda någon pizzadeg eller sås och göra alla nödvändiga justeringar så att du är redo att laga mat, och du kommer att vilja kontrollera elden ett par gånger och lägga till mer ved när branden ser låg.

4 Kontrollera ugnstemperaturen efter en och en halv timme med användning av en infraröd termometer. Denna typ rekommenderas eftersom en infraröd laser mäter temperaturen inne i ugnen utan att du behöver manuellt sätta en termometer i ugnen och eventuellt bli bränd.

5 Sträcka på pizzadeg, placera den på en pizza skal som har dammas med majsmjöl och toppa din pizza. När du är redo att laga mat och ugnen är varm, använd en poker för att flytta stockarna från mitten av ugnen till höger eller vänster sida, vilket skapar ett utrymme för dig att sätta din pizza.

6 Skjut pizza i ugnen och lätt skaka pizza skal; pizza ska glida rätt ut om du har använt tillräckligt majsmjöl. Din pizza kommer laga mat i två till tre minuter på grund av den mycket hög värme, och du kan arbeta skal under att dra pizza tillbaka ut.

Tips

  • Inte fastnar händerna i pizzaugn eftersom det blir mycket varm.

Hur man gör en vedeldad pizzaugn


Även om många skulle överväga gas-uppvärmd och elektriska uppvärmd ugnar en förbättring i matlagning teknik, det finns bara inte att komma runt det faktum att mat tillagas över öppen eld smakar helt enkelt bättre - särskilt pizza. Det kan vara något genetiskt arv från våra pizza-jakt förfäder, eller kanske är det precis som pizza var tänkt att smak, men du kan inte slå smaken av en brand-kokta paj. Lyckligtvis med några enkla delar och vissa vinklad fett, och du också kan laga läckra pizza på nolltid.

Instruktioner

1 Skaffa en metall ugn skal med en dörr från ett överskott delar, secondhand eller leverans butik som repairclinic.com eller eBay. Detta är tyvärr den svåraste och dyraste delen av projektet, som ugn skal är vanligtvis dyra att köpa, dyra att transportera, och är svåra att hitta. Om du har tillgång till en lokal butik som säljer billiga eller trasiga ugnar som du kan använda, är det starkt rekommenderat att du använder den. Annars hålla på att söka på Internet, och så småningom hittar du en.

Din skal bör vara djupt nog att du kan sätta alla storlekar av pizza du vill inuti och ändå kunna stänga dörren ordentligt, liksom tillräckligt hög att dina pizzor inte brinner för snabbt. Var noga med att rengöra den med industriell styrka rengöringsmedel innan du använder den för att laga något.

2 Välj och köpa en ugn rack stil som passar din pizza-matlagning behov. Om du har hittat en stor ugn skal, kan du även kunna passa flera ställningar i den. Annars, bara se till att din nya ugn rack passar din ugn rack avsatser tätt, för att undvika eventuella problem när du lagar mat. Om ugnen skalet kom med rack, se till att rengöra både det och dem noga med industriell styrka rengöringsmedel innan du använder dem.

Samtidigt, hitta en robust metallgaller med benen för att hålla ved för elden. Du kan hitta en sådan pjäs på eldstad försörjnings webbplatser relativt billigt. Genom att stapla din trä upp från golvet av ugnen, kan du se en frisk tillförsel av syre till elden.

3 Borra en rad av hål längs mitten av den nedre delen av din nya ugn skal, som kommer att tjäna dubbel plikt som syre ventiler och ljuspunkter när du startar elden. Vara säker på att hålen är tillräckligt långt isär för att inte försvaga den strukturella integriteten hos ugnen golvet; du kommer att stapla tunga bitar av trä där, trots allt. Ett avstånd ut två och två mönster av sex hål ska vara lika bra för de flesta konventionella ugnar.

4 Fäst metallbenen till de nedre hörnen av ugnen för att skapa en robust, syrevänlig bas för din nya ugn att stå på. Om det inte finns hål för benen redan, kan du behöva borra några. Mäta bredden på din hårdvara bultar noggrant och bifoga dina ben så hårt som möjligt, som en vacklande ben kan orsaka din stora, heavy metal låda fylld med eld och smält ost att kollapsa ovanpå någon stackars, oskyldiga pizza älskare, och ingen vill det.

Tips

  • Du kan alternativt göra din egen ugn skal av kök kvalitet metall, men det skulle kräva en hel del kunskap, verktyg och dyra material, och bör endast prövas av utbildad personal.
  • Se till att ugnen sitter ovanför en yta flamskyddsmedel, eftersom hålen du borrade i botten kommer att läcka het aska och bitar av flammande trä då och då. Helst ska ugnen placeras utanför på en sten yta, bort från allt brännbart.

Basplattform Isolerings Rutiner för en pizzaugn


Installera isolering mellan en ugn golv och dess basplattform är ett viktigt steg för att skydda ugnen monter. En murad vedeldad ugn ger en rökig smak till pizza medan värmen kvar i ugnens botten kan skapa en knaprig skorpa.

Vedeldad ugn

En modern vedeldad pizzaugn är en gjord av brand tegel eller eldfast betong. En skorsten är placerad på framsidan av ugnen och en liten brand startas nära den bakre. På grund av de isolerande effekterna av murverk, kan en liten brand producera en mycket het ugn. Dessa varma temperaturer är önskvärda för matlagning traditionell pizza.

Typer av isolering

Eftersom en pizzaugn kan skapa extremt höga temperaturer, är det rekommenderat att du använder en keramisk fiberisoleringsskivor eller tegel. Denna typ av produkt tål temperaturer på 1000 till 1800 grader Celsius.

Stiftelsen Slab

Ugnen inneslutningen bör stödjas av en stark betongblock eller gjutna betongfundament. En 6-tums väv armerad betongplatta ska vila ovanpå fundamentet.

isolerande ordningen

Placera det keramiska fiberisoleringsskivor på toppen av 6-tums betongplatta, sedan placera ugnens botten ovanpå isoleringen och fortsätta byggandet av ugnen kupolen.

Hur fungerar en pizzaugn fungerar?

Vedeldning pizzaugnar

En traditionell pizzaugn bränner ved för bränsle för att värma upp den yttre ytan, som vanligtvis är gjord av tegel. Branden började i ugnen och tilläts brinna tills temperaturen inuti når ca 800 grader. Då glöden antingen sopas ut eller skjuts åt sidan. Ugnen kommer långsamt svalna och när den når en temperatur på 750 grader, är pizza placeras i ugnen för att laga mat. Pizzan ska laga i cirka 90 sekunder. Denna typ ugnar har sällan dörrar. Temperaturen hålls av tegel och dessa ugnar kan stanna tillräckligt varm för att laga pizza i timmar. Ju tjockare ytan, förblir längre ugnen varm. När temperaturen svalnat för mycket, är en annan brand startade och processen börjar om igen.

Moderna Pizza Deck Ugnar

Ju mer modern typ av pizzaugn är ett däck ugn. De har en rektangulär form, inte som en vanlig box-typ ugn. Det är oftast tillverkad av rostfritt stål utanför med en aluminiserad interiör. Problemet med de nyare moderna ugnar är att de drivs med gas eller el och endast når en temperatur på 650 grader, tar längre tid att baka pizza. De kan oftast staplas och kan hålla många pizzor i taget, så tidsfaktorn balanseras ut med kapacitetsfaktorn. Många människor fortfarande föredrar smaken av pizza tillagas i en vedeldad pizzaugn.

Go Green med en vedeldad ugn

Den vedeldade ugnen är den gröna vägen att gå. Det brinner så varm att någon mat, olja eller smulor bränns upp och svepte ut, så det finns inget behov av kemiska rengöringsmedel. Den använder också inget bränsle som skulle orsaka några kemiska gaser som skall släppas ut i luften. Ugnen kan även användas för att laga andra livsmedel som det kyls av, så ingen värme går till spillo. Du kan kasta bröd in på 450 grader och steka en kyckling när det blir ner till 350 grader. Dessa ugnar är gjorda för personligt utomhusbruk också.

Matlagning den perfekta T-Bone Steak


Stek din väljer definierar dina grillalternativ, innan du någonsin lämnar butiken. För dagliga måltider, T-ben och porter biffar graderade USDA Select - tjocka eller tunna - är helt acceptabelt, men för den perfekta T-benstek, investera ett par dollar i en tjock, USDA val eller Prime cut. De är mer tungt marmor och tillsatt fett ger en rikare smak. Plus, tjockare biffar - en ½ till 2 inches - är lättare att lyckas laga sällsynta eller medellång-sällsynta.

Därifrån, förbereda en överlägsen kvalitet T-bone hemma är en fråga om att följa några enkla tips och grundläggande tekniker.

Hur marinera en T-Bone Steak

Matlagning den perfekta T-Bone Steak

T-Bone stek i panna med en klick smör.

När det gäller att marine en T-Bone, snabb och smakrik är nyckeln till framgång.

Hur säsong T-Bone biffar

Matlagning den perfekta T-Bone Steak

T-Bone stek på plattan med sparris.

Glöm färdiga gnuggar - en handgjorda, personlig kryddblandning till adderar omväxling till din sommartid biffar.

Hur man Pan Fry en T-Bone Steak

Matlagning den perfekta T-Bone Steak

T-Bone stek i en kastrull.

Koppar och aluminium är uppskattad av kockar för sin förmåga att leda värme, men gjutjärn är annorlunda. Dess styrka behåller värme, då - som däcket på en vedeldad pizzaugn - att skapa en perfekt stekt skorpa när biff träffar den heta ytan.

Hur att steka en T-Bone Steak

Matlagning den perfekta T-Bone Steak

T-Bone stek på skärbräda med morötter.

Om du tror att du inte kan matcha en grill intensiva värmen med en vanlig gammal räckvidd inomhus, tänk om. Broiler del av ugnen kan gå toe-till-tå med de flesta bakgård grillar, ger din T-bone samma djupt tillfredsställande röding.

Hur man grillar en T-Bone Steak

Matlagning den perfekta T-Bone Steak

T-Bone stek på plattan.

Inte alla T-ben är skapade lika, så de bör inte alla grillas på exakt samma sätt. Dessa tips kommer att tjäna dig väl, i vått och torrt.

Trevliga restauranger i Flatiron Crossing, Colorado


Beläget i Broomfield, Colorado, är Flatiron Crossing Mall en stor två våningar köpcentrum, som har en angränsande utomhus shopping by. Köpcentret funktioner i över 200 butiker och en mängd restauranger samt biografer. Förutom flera sit-down restauranger, köpcentret funktioner och omfattande food court med butiker och matställen.

California Pizza Kitchen

California Pizza Kitchen eller CPK som det ofta kallas, erbjuder en raffinerad miljö och en omfattande meny av pasta och pizza som framställts med en distinkt Kalifornien stil. Matlagning deras pizzor i ett öppet kök med en vedeldad pizzaugn, restaurangen känd för sin gourmet pizza med ett brett utbud av icke-traditionella pålägg inklusive Thai kyckling, BLT, och Jerk Chicken. Ytterligare menyalternativ omfattar soppor, sallader, aptitretare och desserter.

California Pizza Kitchen
1 West Iron Cl.
Broomfield, CO 80021
303-410-8895
CaliforniaPizzaKitchen.com

Gordon Biersch Brewery

Den ursprungliga Gordon Biersch Brewery öppnades i Palo Alto 1988 och fungerar för närvarande 38 restauranger nationellt. På Flatiron Crossing Mall, är Gordon Biersch Brewery serverar traditionell amerikansk mat. Restaurangen har en omfattande aptitretare-menyn. Populära rätter inklusive deras signatur vitlök frites, sydväst ägg rullar, Kobe skjutreglagen, som brunnar som hummer och jumbo klump krabba kakor. Känd för sina öl, restaurang funktioner hus-made, handgjorda tyska lageröl.

Gordon Biersch Brewery
1 West Iron Circle
Broomfield, CO 80021
720-887-2991
gordonbiersch.com

PF Changs China Bistro

PF Changs China Bistro serverar amerikansk kinesisk mat och är den enda restaurangen i köpcentret för att erbjuda en separat glutenfri meny samt en vegetarisk meny. Med nötkött, kyckling, anka, gris, lamm och skaldjur, erbjuder PF Chang ett brett utbud av rätter som finns i de flesta amerikanska kinesisk mat restauranger med en bit av en prydlig twist i sina förberedelser. Restaurangen har en exklusiv bar som serverar drinkar, öl och sake. Zagat online priser PFChang-talet som en av de bästa valen för hälsosamma alternativ, service och mat.

PF Changs China Bistro
1 W Flatiron Cl. Unit 500, Bldg. 5
Broomfield, CO 80021
720-887-6200
pfchangs.com

Restauranger på Turning Stone Casino i staten New York


Beläget i Oneida indiska nationen i Verona, New York, Turning Stone Casino erbjuder mycket mer än spel och kasino. Denna prisbelönta, 1200-acre resort erbjuder lyxiga hotell boende, ett fullständigt spa, fem golfbanor samt en sport komplex och mer än ett dussin matställen. Med så många sätt att njuta av dig själv, kommer det inte vara svårt att arbeta upp en aptit. Turning Stone Casino erbjuder flera restauranger val som sträcker sig från casual till exklusiva.

Wildflowers Restaurant at The Lodge

Denna finare restaurang erbjuder säsongsbetonade rätter serveras i en intim miljö. Dessutom innehåller menyn en indian-influerad skålen varje säsong. Förutom säsongs biljettpris AAA fyra-diamant-rankade restaurang, erbjuder också några stöttepelarna året runt, inklusive favoriter som hummer bisque och stek Diane. Wildflowers Restaurant at The Lodge är öppen för frukost, lunch och middag. Reservationer rekommenderas.

Wildflowers Restaurant at The Lodge
5218 Patrick Road
Verona, NY 13478
(800) 771-7711
turningstone.com/dine/wildflowers.php

Rodizio

Sydamerikanska cowboys kallas gauchos har vandrat slätter Argentina sedan 1600-talet, där de utvecklat en tradition av steka kött över öppen eld. När de gjorde det, berättade de berättelser om sina dagar på slätten, så småningom föra kokt kött till bordet, där de gjorde en stor uppvisning av sina carving färdigheter till tallrik köttet. Rodizio bedriver denna tradition med "gauchos" föra rörsystem-hot styckningsdelar av allt-du-kan-äta kött och fisk och skaldjur till middag bord och sedan carving köttet för dem. Diners välja från kyckling, nötkött, lax, korv och mer. Måltider ingår en sallad från salad bar och två sidorätter. Reservationer rekommenderas.

Rodizio
5218 Patrick Road
Verona, NY 13478
(800) 771-7711
turningstone.com/dine/rodizio.php

Pino Bianco Trattoria

Denna exklusiva italienska restaurang serverar middag sju nätter i veckan och lunch måndag till fredag. Diners sitter vid bord som är centrerade kring en 50-fots öppet kök med en vedeldad pizzaugn. Förrätter hylla Italiens olika regioner, inklusive Toscana, Umbrien, Kalabrien och Abruzzi. Reservationer rekommenderas.

Pino Bianco Trattoria
5218 Patrick Road
Verona, NY 13478
(800) 771-7711
turningstone.com/dine/pinobianco.php

Emerald Restaurant

Oavsett om du sugen på en enkel fika eller en fullständig måltid, denna avslappnade restaurang erbjuder ett komplett meny 24 timmar om dygnet, inklusive helger och helgdagar. Välj bland ett brett utbud av rätter med frukost artiklar, soppor, sallader, smörgåsar, hamburgare och förrätter som biffar, skaldjur eller pasta. Det behövs inga reservationer.

Emerald Restaurant
5218 Patrick Road
Verona, NY 13478
(800) 771-7711
turningstone.com/dine/emerald.php

Säsongens skörd

Äventyrliga eaters sugen en mängd olika livsmedel kan hitta något som passar deras smak på säsongens skörd, som är öppen för frukost, lunch och middag. Denna bufférestaurang erbjuder säsongs inspirerad mat. Diners kan fylla sin tallrik med amerikanska, mongoliska och sydamerikanska biljettpris tillsammans med livsmedel från fyra andra regioner. Se till att spara utrymme för dessertbuffé. Det behövs inga reservationer.

Säsongens skörd
5218 Patrick Road
Verona, NY 13478
(800) 771-7711
turningstone.com/dine/seasonsharvest.php

Restauranger i Oxford, CT


Oxford, Connecticut en liten stad belägen i den sydvästra delen av staten. Under många år har Oxford varit en liten, lantlig jordbruk stad, men under senare år har expanderat kraftigt. Det har många parker, Waterbury-Oxford flygplats, nya state-of-the-art skolor och en offentlig golfbana. Det finns många restauranger i Oxford, där du kan allt från den enklaste av rätter på ovanliga, kreativa förrätter.

Brookside Inn

Restauranger i Oxford, CT

Brookside Inn serverar linguini, pilgrimsmusslor och Maryland krabba kakor.

Brookside Inn har ägs och drivs av Morgatto familj sedan 1954, och Gary Morgatto är den nuvarande ägaren och kocken. Restaurangen serverar frukost, lunch, middag och en brunchbuffé. Vid lunchtid kan du hitta objekt som bruschetta, räkor cocktail, svamp hamburgare, Maryland krabba kakor, grillad kyckling Dijon och manicotti. Middag erbjuder mer avancerade rätter, som kyckling Saltimbocca (fyllda med ost och proscuitto), räkor florentinska (fyllda med krabba kött), Zuppa de Pesche (linguini serveras med musslor, musslor, räkor, pilgrimsmusslor och bläckfisk), och filet mignon. Brookside har också en omfattande vinlista med chardonnays, Sauvignons, champagne, Riesling, pinot noir, shiraz, merlot och zinfandel. Brookside Inn tillgodoser också ger bankett bufféer, lunch menyer för tjugofem personer eller fler, smårätter och parti brickor.

Brookside Inn
231 Oxford Road
Oxford, CT 06478
203-888-2272
brooksideinnct.com

121 Restaurang och Bar på OXC

Restauranger i Oxford, CT

121 tjänar cheesecake, sorbet och creme brulee.

121 Restaurang och Bar ligger på Waterbury-Oxford Airport. Den har ett öppet kök, utsikt över landningsbanan och en egen vedeldad pizzaugn. 121 stoltserar endast använder de färskaste ingredienserna. Det är eklektisk meny har krabba kakor, mannagryn-krönta bläckfisk, vegetabiliska vårrullar, grill pizza, karamelliserade lök och get ost, lax smörgåsar, butternut squash soppa, kammusslor, organisk grillad kyckling och ankbröst. 121 tjänar också konjak och vin hamn och erbjuder en lång dessert meny med choklad pecan och apple tårtor, Kola pudding, sorbet, cheesecake och lönn creme brulee.

121 Restaurang och Bar på OXC
7 Juliano Drive
Oxford, CT 06478
203-262-0121
121atoxc.com

Cucina Rustica

Restauranger i Oxford, CT

Cucine Rustica erbjuder ett stort urval av pizza pålägg.

Cucina Rustica serverar lunch, middag, desserter och vin varje dag i veckan utom måndagar. Menyn är främst italienska, men innehåller också fransk löksoppa, havskatt, och en samling av undervattens smörgåsar. Förrätter inkluderar pilgrimsmusslor över angel-hair pasta, calzones, ost tortellini, gnocchi och köttbullar, bakad penne, fettucini Alfredo, hummer ravioli och stoppade rigatoni. Du kan också beställa sidorätter såsom hus sallader, kyckling och räkor sallader, korv och pasta e fagioli soppa. Cucina Rustica pizza komma med ditt val av baby musslor, kammusslor, räkor, aubergine, broccoli, kyckling, spenat, tomat och basilika, skinka och ananas, ricottaost, korv, paprika, svamp, oliver, lök och ansjovis, och kan vara antingen röd eller vit. Restaurangens dryckeslista erbjuder mousserande viner, vita och röda viner, cocktails och öl.

Cucina Rustica
340 Oxford Road
Oxford, CT 06478
203-881-9734
cucinarustica.webs.com