varför tuggar valpen på sina tassar

Varför Hundar sätta sina tassar upp när de vill ha något?


Din pooch är ett proffs på att få allt han vill ha ut av dig. Så snart du går in i köket eller gå nära dörren, där han är, höll sin tass högt. Du vet att han vill ha något - du kan tala med hans kroppsspråk. Denna lilla sarkasm kan vara något du inbäddad i honom, även om det kan vara bara hans sätt att stå.

Du tränat honom

Tro det eller ej, du antagligen utbildad din fyrbenta kamrat att tigga med sin tass upp. Om han belönas varje gång han gör det, kommer han att vara mer benägna att göra det igen. Så ser tillbaka på alla de scenarier som gör Bentley komma upp framför dig, graciöst placera en tass upp eller sätta båda tassarna upp på dig. Oddsen är du förmodligen får alla glada, tala om för honom hur söt han är, klappa honom på huvudet och kanske även ge honom en behandling. Han har lärt sig att genom att sitta med sin tass upp eller genom att röra dig, kommer han få uppmärksamhet eller kakor - exakt vad varje hund lever för.

Being Playful

Din busiga kamrat kunde bjuda in dig för en spelsession när han sätter tassarna upp. Bara titta på resten av hans kroppsspråk. Om han ber dig att spela, kan han verkar på kanten och har ett fall av de lyckliga skakningar - eftersom han är så upphetsad. Han kunde till och med vrida runt, hoppa upp eller väva in och ut ur benen. De är hans små ledtrådar så att du vet att det är dags att sluta allt du gör och fokusera på honom.

Det är bekvämt

När du står, du troligtvis flytta din vikt från fot till fot. Stående med lika tryck på båda benen är inte särskilt bekvämt, trots allt. Samma sak gäller för din päls boll. Generellt hundar gör hålla alla fyra fötterna på marken när de är avslappnad. Men Bentley är inte alltid bekvämt att stå jämnt på alla fyra. Så han kan balansera på tre och lyfta en främre upp, satte sedan att en ner och höja den andra upp; vad han behöver göra för att hålla bekväma när han ger dig de valp hund ögon. Han försöker bara vara bekväm, men du kan se det som han vill ha något.

visar Dominans

I vissa fall, när din hund lutar konsekvent på dig eller sätter tassarna upp och rör dig, han kan försöka få kontroll som den dominerande flockledare. Hundar i förpackningar vet varandras gränser och respektera dessa linjer. När Bentley kråma på över och börjar knuffar dig med sin tass, han testar dig. Det är hans sätt att få kontroll eftersom han vet att han kan få vad han vill ha ut av dig. Ge inte tills han backar bort. Då kan du klappa honom allt du vill och kanske ge honom en behandling, alltför.Från små Chihuahua trampdynor till stora St Bernard trampdynor, kuddar är den tuffaste delen av en hunds kropp. Ungefär som det sätt på vilket skor skydda våra fötter, en hund paw pads skydda sina fötter. Alla hundar slicka sina tassar. Medan en hund tasstrycket inte är unik som en människas fingeravtryck, kan en hund slicka tassarna av samma skäl en människa slickar fingrarna: matresterna fastnat på ytan.

Fungera

En hund fötter är ansvariga för balans och hålla upp sin kroppsbyggnad. Hundtassar är relativt lika, men en del är formade annorlunda eller har simhud tår. För alla hundar, fast, paw dynorna tjänar som en stötdämpare samt en kudde för lederna. De tar trycket från löpning, promenader och hoppa. Ytan på dynorna är grov för att hjälpa till med grip, dragkraft och snabb svarvning. Kuddar är också de medel där hundar svettas.

Allergi

Allergier är vanliga hos hundar och klåda är deras vanligaste manifestation, enligt Aztec Animal Clinic hemsida. Huruvida allergier är på grund av kontakt, inhalationsmedel eller mat, kan en hund slicka tassarna på grund av klåda, rodnad eller svullnad. En hund kan ha en allergisk reaktion mot sin säng eller krage. Som en människa, kan en hund ha en allergisk reaktion mot ogräs, träd eller gräspollen, mögel och även dammkvalster. Födoämnesallergier kan utvecklas i en hund som äter samma typ av livsmedel under en längre tidsperiod. Allergier har alla en gemensam faktor: klåda de skapar. Ett sätt för en hund att lindra klåda är genom slickande.

Skada

Även om paw pad är hård, är det också utsatta för skador. Ett främmande föremål fastnar mellan tårna eller tovigt i håret kan orsaka skada. Det kan uppstå på grund av varm trottoar eller sand på sommaren eller is eller rock salt på vintern också. Dynan kan ha ett snitt, bränna eller punktering. Om en hund paw pad är torr eller sprucken, kan det klia, vilket leder till hund slicka tassen pad för lättnad.

Saliv

Djur överallt slicka sina sår. En hund saliv har länge tros ha läkande egenskaper. "Dog saliv innehåller lysozym, ett enzym som lyserar och förstör skadliga bakterier", enligt hund Reflektioner artikel om The Dog Guide webbplats. Enzymet fungerar som ett antibiotikum, men handlingen att slicka har också läkande egenskaper. "Direkt stimulering av vävnader och små blodkärl ... bidrar till att öka blodflödet och främja tillväxten av nya blodkärl," I artikeln anges. Således är en hund slicka tassarna en naturlig instinkt, en instinkt att läka eller hålla ren.

Påfrestning

Alla hundar putsa sig, och slicka trampdynor är en del av denna process. Ibland tass slick är ett tecken på att något är fel, dock. Förutom slicka tassarna och trampdynor på grund av fastnat mat, allergi eller skada eller för att läka saliv, kan en hund slicka dem på grund av stress. Om tassen pad slick är besatt, kan det vara ett utlopp för sin ångest.

Varför inte kaniner har Pads på sina tassar?


används ofta som good luck charm, de flesta kaniner fötter - till skillnad från de fötter flesta däggdjur - inte har kuddar. Inte en defekt, deras brist på kuddar är en anpassning till miljön och hur de hoppar. För tamkaniner, kan otillräcklig vård leda till hälsoproblem, inklusive infektioner i fötterna.

hardjur

Kaniner tillhör familjen Leporidae, som inkluderar olika typer av kaniner inklusive harar. Enligt University of Michigan Museum of Zoology, de flesta kaniner har hår täckta fötter, som tillåter dem att gripa med mer friktion som de hoppar. I sin naturliga miljö, kaniner använda denna fördel att undkomma rovdjur. Snöskohare, enligt museet, har kuddar eftersom deras snöig, hal miljö kräver extra grepp.

korrekt Care

Ägare av inhemska eller tamkaniner bör kontrollera dem för hälsoproblem på en regelbunden basis. Förutom att hålla en ren bur, utfodring regelbundet och låta din kanin hoppa runt, Washington State University College of Veterinary Science föreslår röra ditt husdjur för att se hur det reagerar på dig och dess omgivning. En fullständig kroppsbesiktning börjar från huvudet och arbetar på baksidan av din kanin. Friska kaniner kommer att vara alert och aktiv, med piggnade upp öronen om deras ras har upprättstående öron, och normala och släta andningsmönster: Även om nervös eller rädd, bör de inte kämpa för att andas.

Infektion

Utan skydd av en dyna på sina fötter, stannar kaniner hud i direkt kontakt med grova, våta och ohälsosamma ytor. Enligt PetMD kan kombinationen av tryck och brist på skydd leda till sår, skador och inflammation i fötterna. Överviktiga kaniner eller de som har en tendens att svänga sina fötter är ännu större risk. Symtom på ulcerös pododermatitis eller "ömma hasen" rodnad, svullnad, puss eller smärta i kaninens främre och bakre fötter. PetMD säger också att en obehandlad infektion kan leda till seninflammation, benmärg infektion och svullnad av gemensamma vävnaden. I svåra fall krävs tillstånd lem amputation.

Förebyggande

Infektioner kräver behandling av en veterinär, men ändra din kanin bur eller miljö fungerar som en förebyggande åtgärd. Enligt Dr Nickol Finch vid Washington State University, tamkaniner behöver en annan än en tråd bur yta, så att de kan vila sina tassar på en fast, torr yta som inte kommer att irritera huden. Ytan bör också förbli ren, som avföring och urin är sura och kan orsaka brännande och infektion.

Vad kan Hundar göra med sina tassar?


Enligt American Kennel Club, finns det över 160 olika raser av hundar, alla med unika egenskaper. Viljestark eller dämpad, alla hundar delar en gemensam nämnare - furry vadderad tass i slutet av varje ben.

Svettas

Hundar svettas med sina tassar. Det finns små körtlar som finns i kuddar av hundar som tillåter hunden att svettas.

känsliga tassar

Ungefär som våra fötter, hundar tassar är känsliga för väder och vind. Hundar kan lyfta sina tassar mycket, nästan som en dans, när man går på heta ytor.

Handy Paws

Hundar kan skaka med sina tassar, skrapa eller öppna dörrar, dra objekt till dem och hålla byte fångenskap.

Swift Paws

Hörntänder tassar låta dem springa snabbare, längre, och göra skarpare svängar än många andra däggdjur.

plöjningstassar

Hundar använda sina tassar för att gräva. De gillar att begrava ben och andra skatter. De kan också tass på deras säng innan liggande. Detta är en kvarleva från deras vilda dagar, när de skulle gräva ett hål i smutsen för att hålla värmen på natten.

Vilka är de hundar med hår endast på sina tassar och chef ringde?


Om du funderar på en hundras med hår endast på sina tassar och huvud, är hunden du har i åtanke den hårlösa variation av kinesisk nakenhund. Vad många inte vet är att kinesiska cresteds finns i två olika varianter - den hårlösa, som har hår på tassar, huvud och svans, och powder puff, som har lång, mjuk hår överallt.

Origins

Trots namnet, inte kinesiska cresteds faktiskt inte kommer från Kina. Det är tänkt denna ras utvecklades från afrikanska nakenhund som togs ombord av kinesiska sjömän på 1500-talet. De användes för att jaga ohyra på fartyg under tiden för pesten och utanför. Så småningom blev de mer populära som husdjur och började dyka upp i europeisk konst i mitten av 1800-talet. I slutet av 1800-talet började de föras in i amerikanska utställningar.

fysiska egenskaper

Som medlemmar i leksaken grupp kinesiska cresteds är små hundar. De tenderar att mäta mellan 11 och 13 inches på axeln och väger cirka 12 pounds. Den hårlösa sort är naken över större delen av sina kroppar, med lång, silkeslen hår på huvudet, tassar och svans. De kan vara någon färg eller någon blandning av färger, men mörkare hundar bör ha mörka ögon medan ljusa färgade hundar kan ha ljusare ögon.

Temperament

Kinesisk nakenhund hundar är livlig, vänlig och alert. Dessa lekfulla hundar göra stora sällskapsdjur och är bra med barn, så länge som de behandlar dem försiktigt. De är extremt sällskaplig och älskar att få sysslade över och vara i centrum för uppmärksamheten. Även om de har speltid, de är lika glada över att ligga runt, gosade med sina familjer. De kan vara försiktig med främlingar, så de måste vara väl socialiserade i tidig ålder för att undvika eventuella problem.

Vård

Hårlösa kinesiska cresteds är mer benägna att bli solbränd och få hudirritationer som fullt belagda raser, så de kräver en viss specialistvård. Om Kinesiska naken har blek hud, sätta solkräm på honom för att undvika honom att bli bränd. Han kommer också att behöva regelbundna bad för att hålla sin hud frisk, vanligen en gång varje eller varannan vecka. Som små hundar, behöver de inte en stor mängd motion, men de bör få några korta promenader varje dag, plus några aktiva speltid i huset eller i trädgården.

Vad är meningen med hundar Lyft sina tassar?


Hundar lyfta sina tassar för en mängd olika skäl. Ibland gör de det avsiktligt och ibland är det instinktiva, men tass position och rörelse ger alltid bort något om deras humör, avsikter eller fysiska välbefinnande. Genom att observera din hunds medföljande kroppsspråk och det sammanhang i vilket han höjer sin tass, kan du avkoda denna gest för att hitta den sanna innebörden.

Uppmärksamhet

Om Tur bara tassar på dig när du ignorerar honom och han följer sin krafsar med gnäll och rastlös beteende, är det troligt att han vill bara att du ska uppmärksamma honom. Det kan vara irriterande att ständigt pawed på, så inte alltid svarar genom att ge uppmärksamhet, annars din hund kommer att lära sig att detta är det bästa sättet att få vad han vill.

Lekfullhet

Pawing är ett klassiskt uppspelnings anstiftan taktik att hundar använder med varandra och med sina ägare. Om de åtföljs av en böjning hållning, höga energinivåer och en viftande svans, är det mycket troligt att Tur försöker spela.

Dominans

Tur kan höja tassarna att hävda sig som den dominerande kraften i ett förhållande, antingen genom krafsar på eller placera tassarna på en annan person eller hund att placera sig i ett högt läge. Om Tur visar andra tecken på dominans, såsom vägran att lyda kommandon, är det troligt att detta är innebörden bakom hans upphöjda tassar. Om han försöker dominera familjemedlemmar, att lyckliga får regelbunden lydnadsträning och att alla familjemedlemmar är väl borras i hur man handskas med hundens oönskade beteende.

söker Reward

Om du har tränat Tur att "high five" eller att rikta in, han lärt sig att verkan av en upphöjd tass har en positiv konsekvens. Oavsett om du har bett honom att höja sin tass, kan Tur tror att därigenom kommer han att bli belönad. Med tiden kommer han lära sig att endast när beordrad att höja sin tass han får sin belöning.

vakenhet

Ibland när en hund fångar en doft, lyfter han tassen som en instinktiv reaktion. Typiskt en hund med starka pekande eller jaktinstinkter kommer att sluta döda i hans spår och kommer att använda sin kropp för att ange den riktning som han har plockat upp doften.

Obehag

Tur kan undvika att vikt på tassen om det är smärtsamt. Så om han höjer den från marken när man står, eller förefaller ovilliga att sätta tassen ner helt när man går, ta en titt på tassen för tecken på skador. Om Tur fortsätter med denna typ av tass höja mer än ett par dagar, ta honom till veterinären för en examen.

Varför katter sitta på sina leksaker?


Har du någonsin sett din katt som leker med en leksak och märkte att han pounces och sitter på det? Kanske din kisse kommer då att ge leksaken några kanin sparkar medan bita det. Många djurägare har funnit detta beteende både förtjusande och mystisk. Varför katter spelar som de gör? Är de att vara aggressiv, söker uppmärksamhet eller bara ha kul? Det finns flera teorier om varför katter sitta på leksaker.

rov Instinct

Den rådande teorin är att de flesta katter sitta på sina leksaker eftersom de är rovdjur. I det vilda katter långsamt förfölja sitt byte och vänta precis rätt ögonblick att kasta. När bytet har arbetsoförmögen, avskiljer katten ryggmärgen och använder sina bakben att disembowel. Vilda katter har mödrar som lär dem hur man dödar snabbt och effektivt, men huskatter njuta av att spela med sina byten - eller sina leksaker.

possessiveness

Katter är territoriella av naturen, oavsett om de lever inomhus eller utomhus. Du kan märka katter hävdar sin plats - oavsett om det är en viss plats på sängen, en favorit stol eller en kasse som du just har tagit hem. Ibland possessiva katter tar leksaker och släppa dem i maträtter för att visa innehav av dessa objekt. Om det finns andra katter i huset, kan din katt dölja leksaken att behålla besittning.

Stress Reduction

"Den enklaste leksak kan förbättra ett djurs uppträdande, minska stress och öka sina chanser att hitta ett kärleksfullt hem", säger Justin Rudd, organisatör av "Operation Santa tassar", som samlar leksaker för hemlösa katter och hundar varje år. Det är naturligt för katter att kasta sig över sina leksaker som ett sätt att utöva. Cat Health rekommenderar att köpa leksaker, uppmuntra katter att leka med dem och rotera markeringen som ett sätt att hjälpa en katt bekämpa stress.

Nöje

Katter gillar att sova en hel del, men när de är vakna, de vill engagera aktiviteter. Pet specialister rekommendera att köpa massor av leksaker för att hålla katter roade och förhindra tristess, vilket leder till dåliga beteenden som repa, tugga och få in saker när du inte är hemma. Predator jakt spel är några av de roligaste aktiviteter för katter och deras sinnen är alltid tänka ut nya sätt att ta itu med och sänka sin "byte".

Kurragömma

Vissa katter älskar en bra omgång hide-och-söka, säger Humane Society. Dessa katter gömma sig i filtar, flytta leksaker från en plats i huset till en annan och hoppa ut på dig från bakom dörrar. Du kan hitta dig själv letar efter leksaker bara för att upptäcka att de gömmer sig under din katts mage hela tiden.

Varför Katter täcka sina ansikten när de sover?


Din spinn pal säker gör sömn utseende lätt. Hon passerar ut på baksidan av soffan, medan sprawled ut i mitten av golvet i vardagsrummet och även på toppen av det färska korg av ren tvätt. Men en sak gör alltid du höjer ett ögonbryn: Hon tenderar att täcka hennes ansikte medan slummer. Detta är bara en av dessa små beteenden som nästan alla katter gör.

Det är Comfy

Tänk på alla positioner du sova i. Du kan börja på rygg med armarna vid din sida, men när morgonen rullar runt, du ligger diagonalt med en arm över bröstet och den andra kastade upp över huvud. Det är bekvämt för dig - rätt och slätt. Samma sak gäller i kattdjur världen. Princess Sofia täcker försiktigt ansiktet bara för att det råkar vara den mest bekväm position för henne.

Inbyggd solglasögon

Om du inte redan har märkt, kommer din pälsboll fånga några z är någonstans det är varmt. Kattungar föredrar att sova där det är toasty och mysiga. Undergång zonindelning ut på mattan och fånga att en enda stråle av solen är att det går rätt in i hennes känsliga små ögon. Lyckligtvis, hennes två framben agera som solglasögon när hon täcker sitt ansikte, avskärmning ögonen från solens smärtsamt ljusa strålar.

Säkerhet

Katter behöver känna sig trygga vid alla tidpunkter. Det är inte en lätt uppgift under en snooze session. Det är därför du kanske har sett Sofia peta huvudet under Hjälparen, medan hennes kropp i vanlig vy. Begrava huvudet i en mörk säker plats, ger henne en känsla av trygghet. Hon inte alltid känns som gömmer sig under något men - ibland hon bara vill sova i hennes favorit vidöppen plats på soffan. Det enda hon kan göra för säkerheten är att täcka ansiktet. Det kanske inte ser säker, men hon känner sig helt skyddad.

För trött för att flytta

Din höga underhålls boll av päls tillbringar ungefär en tredjedel av sin vakna tid grooming sig, tassar Chicago förklarar. Det är en hel del arbete att hålla ren och vacker. Så naturligtvis blir hon varna ut lätt. Under hennes grooming session, kunde hon börja zon ut från ren utmattning vid rengöring ansiktet. Så hennes tass landar precis rätt där, över ögonen, eftersom att göra den extra ansträngningen att flytta tillbaka ner mot hennes kropp tar alltför stor ansträngning.

Varför Hundar dölja sin mat?


Hundar dölja vanligen sin mat på grund av en mängd olika beteenden och miljö triggers. En kombination av alla dessa frågor kan bidra till hur ofta eller varför en till synes glad hund börjar dölja sin mat. Medan många ägare tillskriver beteenden gömma hälso- eller beteendeproblem automatiskt, är det helt enkelt inte sant.

missuppfattningar

Hundägare kan frestas att dra förhastade slutsatser om en hund börjar gömmer mat och ben. Även beteendet kan tyckas bisarrt, särskilt om det sker med plötslig, är det sällan resultatet av ett medicinskt problem. Hundägare behöver inte oroa sig för en mat-gömma hund, men i stället bör fokusera på de faktorer som omger måltider uppmanar Mmilani webbplats. Mmilani tyder på att hundar som inte gillar maten eller som är sjuka är mer benägna att helt ignorera deras mat än att dölja det. Förstå grundläggande hund beteenden kan hjälpa många ägare att förstå resonemanget bakom varför deras älskade husdjur börjar dölja mat.

Wild Dog Behavior

Till att börja förstå varför domesticerade hundar dölja mat, är det viktigt att förstå beteendet hos vilda hundar. I det vilda hundar lära sig att maten inte alltid garanteras och att en stor fest kan följas av veckor utan mat. Detta medför vilda hundar att begrava mat och gräva upp det när jakten inte producerar tillräckligt med mat, enligt Se Fido webbplats.

Instinkt

Domesticerade hundar kan verka på samma instinkt som av en vildhund, enligt The Daily Puppy. Hundar kan känna att ett överflöd av mat eller dagligen garanterade matning är ett tecken på att dåliga tider kan vara framöver. Som ett resultat, hundar agerar på instinkt och begrava deras mat för att bevara den för senare. Det är helt säkert för en hund att äta mat som det tidigare har dolt eller begravda. Hundar är utrustade med en matsmältningssystemet byggt för att äta mat efter att den har gömmer sig under en längre tid, enligt se Fido. Jakthundar och förvildade hundar är mer benägna att gömma mat baserad på instinkt. Hundar kan också dölja sin mat när de har haft sin fyllning och presenteras med matrester.

skyddande territoriet

Hundar kan också dölja sin mat eftersom de inte känner sig trygga eller skyddad i sin omgivning. Blyg och blyga hundar är mest sannolikt att dölja mat när de känner sig som äter gör dem isolerade, enligt Mmilani. Blyg och skygga hundar kan skrämmas av andra djur i hemmet eller matdags kan orsaka dem allmän oro.

lösningar

För att förhindra att hundar från att gömma mat, måste ägare vara villiga att spela detektiv, enligt Mmilani. Utvärdera en hunds beteende kring deras mat är det första steget för att förstå hur man kan förebygga gömma mat. Periodisk gömmer är mest sannolikt ett resultat av en hund känsla hotad under en viss tid på dygnet. Arbetet med att justera matningstider och platser tills du upptäcker en där hunden känner sig bekväm. Försök också utfodring hundar en mindre mängd, oftare för att hjälpa hunden att förstå att mat är inte en behandling, men en ständig process. Detta kan bidra till att minska instinktivt dölja och dölja resterna.

Varför människor Cage sina hundar när de inte är hemma?


Låda-utbildningen är i huvudsak lära en hund att använda en bur till sin fördel. Buren eller låda serverar en mängd olika syften. Det ger en hund säkerhet, för en sak; för en annan, det håller en säker hund från kastar huset när du är borta. Det är helt lämpligt att lådan en hund när du är borta, så länge hunden har blivit ordentligt acklimatiserad.

Grundläggande syftet med Backar

Poängen med en låda är inte att begränsa en hund men att träna honom, så att han kan, i slutändan, ströva fritt och säkert under ett hushåll när ingen är hemma för att övervaka honom, enligt ASPCA, notera ett papper 2000 av Dr.. Daniel Q. Estep och Suzanne Hetts båda certifierade tillämpas hundpsykologer. Lådor som används för inbrott ändamål inte tänkt att användas på obestämd tid, ASPCA hävdar, men bara för en kort tid under nyckelinlärningsprocessen för valpar, unga vuxna eller helt mogna hundar. Låda träning varar i allmänhet bara några veckor, max. Det ibland kan även fyllas i bara dagar. En mängd olika faktorer bestämmer träningstid, nämligen ett husdjur historia och ålder. Efteråt, när hunden ser sin låda som en säkerhet plats, kommer du att lämna dörrarna öppna och han kommer förmodligen åka dit för att koppla av, sova eller komma bort från allt.

Hus-utbildning

Många ägare använder lådor för att uppmuntra till rätt och snabb hus-utbildning. Hundar, liksom många andra typer av djur, i allmänhet motsätter sig nedsmutsning deras sovrum med kroppsavfall. Att begränsa en hund i en låda under tidsperioder som växer i längd under en period av veckor lär en hund att hålla sina kroppsfunktioner tills han går ut. Nyckeln är att låta hunden vid lämpliga intervall - om han inte kan hålla ut och går, du har avtagit din träning. I slutändan en välutbildad vuxen hund kommer att kunna gå åtta timmar i en låda mellan raster. Om du är borta längre än så, kommer du vill ha en vän eller en tjänst promenera hunden i din frånvaro.

tugga

Bortsett från att hålla inomhus eliminering under kontroll, en del människor väljer att placera sina hundar i lådor för att minimera risken för problematiska beteenden, såsom tugga av elektriska sladdar. Andra beteenden låda-utbildningar ibland slutar är mat-sophantering, grävning och tuggar på soffan i vardagsrummet och gräva. Människor väljer ofta för låda träning när de inte är helt säker på hur en ny hund kan bete sig när de lämnas till sina egna enheter.

Typer av Backar

Lämpliga lådor för utbildning finns som burar tillverkade av metall, plast och trä; många kan brytas ned för enkel transport. Några gånger i platta paket lätt placeras i garderober eller skjuts bakom möbler. De har också ofta utrustade med funktioner - tror löstagbara brickor och fönsterpaneler, till exempel. Ljus, fällbara tyg som inte passar utbildning eftersom en hund kan slå ett runt inifrån utan större ansträngning.