vanliga emulgeringsmedel

Vanliga mat Emulgeringsmedel


Mat emulgeringsmedel är kemiska ämnen som bidrar till livsmedelsingredienser, såsom vatten och olja, för att smälta vid blandning, som bildar en emulsion. Emulgeringsmedel används också som luftning medel för att göra efterrätter som mousse och kakor - och som kristallisationshämmare, för att undvika bildandet av vita fläckar på choklad. Vanliga emulgeringsmedel innefattar lecitin, mono- och diglycerider, glycerider, monoglycerid derivat, och fettsyraderivat.

Lecitin

Utvinns ur vegetabiliska oljor såsom soja och solrosolja har lecitin använts som ett livsmedel emulgeringsmedel sedan 1930-talet. Siffran 184.1400 identiteter lecitin på etiketterna av livsmedelsprodukter i USA. I Kanada är lecitin motsvarar L.2 och europeiska produkter är E 322. Lecitin används i ett brett spektrum av livsmedelsprodukter, inklusive margarin, choklad, bröd och kakor, tuggummi, salladsdressingar och såser.

Mono- och diglycerider

Mono- och diglycerider, liksom deras renad form destillerade monoglycerider, är de äldsta och mest vanliga livsmedel emulgeringsmedel. Dessa emulgeringsmedel tillverkas genom blandning av ätbara oljor med glycerol, och ofta används inom bageri- och mejeriprodukter och margarin. På etiketten av livsmedelsprodukter, mono- och diglycerider motsvarar antalet 182.4505 i USA, medan i Kanada är det M.4 och M.5. I Europa har antalet E 471 identifiera dessa emulgeringsmedel.

monoglycerid Derivat

Kombinationen av monoglycerider med andra ämnen ger emulgeringsmedel med specialiserad funktion kallas monoglycerid derivat. Till exempel, etoxylerade monoglycerider är resultatet av interaktionen mellan en monoglycerid och etylenoxid. Andra monoglycerid derivat innefattar acetoglycerider (172.828) och diacetylvinsyraestrar av monoglycerider eller DATEM (184,1101). De är vanliga tårta emulgatorer, eftersom de ökar luftning av degen.

Fettsyraderivat

Polyglycerolestrar (PGE), propylenglykolestrar (PGMS), stearoyl laktylater, sackarosestrar, sorbitanestrar och polysorbater är de vanligaste livsmedel emulgeringsmedel härledda från fettsyror. PGE används i kakor och glasyr, margarin och salladsoljor, medan PGMS huvudsaken är visp pålägg. Stearoyl laktylater används som deg styrke och balsam i bröd, medan sorbitan och polysorbater används för luftning i kakor och glasyr. Sackarosestrar används också i tuggummi, såser, soppor och konserverade flytande kaffe.

emulgeringsmedel användningar


Emulgeringsmedel finns i överflöd på dagens marknad. Många produkter tillverkas möjligt, eller förbättrats avsevärt tack vare emulgeringsmedel. Några av de vanligaste användningsområdena för emulgeringsmedel är livsmedelsprodukter, kosmetika, läkemedel och olika industriella tillämpningar. Medan emulgeringsmedel vanligen förlöjligade som tillsatser, särskilt i livsmedel, är sanningen många produkter inte skulle existera om det inte var deras fantastiska krafter.

Emulgeringsmedel i livsmedel

Vanliga emulgeringsmedel som finns i livsmedel är lecitin, sojalecitin och monoglycerid. Sammanlagt finns det mer än 12 emulgeringsmedel som vanligen finns i livsmedel. Några av de produkter som möjliggjorts genom dessa emulgeringsmedel är mejeriprodukter, såser, majonnäs, bakade varor, margarin, läsk och frysta desserter. I framkant molekylär gastronomi, är kockar ständigt hitta nya emulgeringsmedel och nya användningsområden för dem.

Emulgeringsmedel i kosmetika

Några av de emulgeringsmedel som vanligen finns i kosmetika och toalettartiklar är polysorbat 60, PEG-150 stearat och steareth-20. Sammanlagt finns det mer än 20 olika emulgeringsmedel som används i kosmetiska produkter. Det har länge varit ifrågasatt om att tillämpa vissa av dessa kemikalier till bar hud är helt säker. Åsikter definitivt variera. Många av de produkter som innehåller dessa emulgeringsmedel kan göras utan dem, men tillverkarna hävdar att produktkvaliteten skulle lida. Krämer, salvor och schampo är bara några av de produkter som omfattas av användningen av emulgeringsmedel.

Emulgeringsmedel i medicin

För interna applikationer, många av de emulgeringsmedel som används i livsmedelsprodukter kan användas för medicin. För externa applikationer, kan en del av de emulgeringsmedel som är närvarande i kosmetika också användas för krämer, salvor och suppositorier. Lanolin, som härrör från ull, är ett emulgeringsmedel som används för medicinska ändamål.

Emulgeringsmedel inom industrin

I många industriella tillämpningar emulgeringsmedel används i slutprodukterna eller vid olika steg längs tillverkningsprocessen. Kemikalier ibland hålls i emulsioner så att de senare kan kombineras med andra ingredienser. Lanolin, alkylfenoletoxylat och polyetylenglykol är bara några av de emulgatorer med kraftfulla industriella tillämpningar.

Emulgeringsmedel är molekyler med skilda ändar: en med en affinitet för vatten, den andra med en affinitet för olja. De är viktiga för livsmedelsproduktionen eftersom de tillåter annars icke-kombinerbara material (olja eller fett och vatten) kombineras i stabila, homogena lösningar.

Vad som används som emulgeringsmedel i livsmedel?

Emulgeringsmedel möjliggör stabil tillverkning av glass.

typer

Vanliga emulgeringsmedel inkluderar äggula, lecitin (en typ av fett som finns i ägg, soja och andra livsmedel) och mono- och diglycerider (derivat av fettsyror).

Fungera

I en oljevattenlösning, en emulgeringsmedel molekyler omger oljemolekyler. Emulgeringsmedlet oljevänliga huvud förblir nära oljemolekylerna; vattenvänliga svans lockar vattenmolekyler. På detta sätt kan små droppar av olja förblir suspenderade i vattnet i stället för separat från vattnet in i deras egna lager.

Betydelse

Emulgeringsmedel används ofta i livsmedelsprodukter, såsom bröd och andra livsmedel som framställts med säd, läsk, tuggummi, glass, majonnäs och krämiga dressingar.

fördelar

Lecitin, en vanligt förekommande emulgator, är en primär komponent i cellmembranen och är nödvändig för celltillväxt och funktion.

överväganden

Även lecitin ofta utvinns ur soja, ett vanligt livsmedel allergen, FDA erkänner att lecitin är närvarande i sådana spårmängder att de utgör ingen allergen fara själv.

Bad geler sällan säljs som strikt för bad. De är ofta säljs som bad och duschgel som skall användas i badet eller duschen. Duschtvål och duschgel har samma basingredienser som ger rengöring, löddrande och återfuktande som gör gelerna effektivt för att tvätta kroppen. Det finns sex grundläggande ingredienser som finns i bad geler.

Vatten

Detta är den viktigaste ingrediensen som anges i bad geler. Vattnets funktion är att vara lösningsmedel för de andra ingredienserna och göra produkten fluid eller vätska i kompositionen.

emulgeringsmedel

Emulgeringsmedel fungerar som skum increasers och förtjockningsmedel för bad geler, vilket ger produkten dess gelliknande konsistens. Vanliga emulgeringsmedel finns i bad geler är kokamid DEA, lauramid DEA, linoleamide DEA och oleamid DEA.

detergenter

Alla rengöringsmedel har tvättmedel i dem. Emellertid är milda detergenter eller rengöringsmedel som används i bad geler för att undvika strippning för mycket av hudens naturliga fukt. Lauryl glucoside, dinatrium kokoamfodiacetat och cocamidopropylbetain är milda rengöringsmedel som används i bad geler.

ytaktiva medel

Ytaktiva liknar emulgeringsmedel, men deras primära funktion är att skapa ett lödder eller skum som en indikation att badet gel rengöring av huden. Natriumlaurylsulfat, ammoniumlaurylsulfat och natriumlauretsulfat är de vanligaste ytaktiva funna i bad geler.

konserveringsmedel

Konserveringsmedel behövs för att förlänga hållbarheten av bad geler och förhindra mikrobiell kontaminering. Parabener är den grupp av konserveringsmedel som används mest i bad geler. Andra inkluderar metylparaben, etylparaben, propylparaben och butylparaben.

Doft

De flesta bad geler innehåller doft att bli av med den kemiska lukten av några av duschtvål ingredienser och göra använda duschtvål en trevlig upplevelse. Doftämnen som används i bad geler är antingen syntetiska eller kommer från eteriska oljor och naturliga växtextrakt.

Snabba lösningar för rinnande hemlagad Lotion


Skapa egna lotion hemma kan du styra ingredienserna och doft. Men om din lotion kommer ut för rinnande, kommer det att bli svårt att tillämpa. Grundläggande lotion recept innehåller olja, vatten och en emulgator, som hjälper blanda de två andra beståndsdelarna. Du hittar vanliga emulgeringsmedel på många hälsokostbutiker. Om du använder för lite eller ingen emulgeringsmedel i lotion, kommer olja och vatten sitta separat i lotion, ungefär som olja och vinäger i en balsamvinäger.

natrium~~POS=TRUNC

Många människor tänker på natriumborat, eller Borax, som en hård, konstgjorda kemikalier, men det är ett naturligt mineral som används i kosmetika, rengöringsprodukter och andra produkter. Även natriumborat anses säkert, ta hand vid hantering av den och använda den sparsamt. Använd gummihandskar och tillsätt en nypa natriumborat till lotion att tjockna det.

Bivax

Tillverkad av bin i en bikupa är bivax används ofta i kosmetika och hudvårdsprodukter som ett förtjockningsmedel och en fuktighetskräm. Bivax har också lugnande egenskaper och det kan hjälpa huden att behålla fukt. Försök lägga till en liten mängd bivax till lotion att tjockna det. Om det är fortfarande rinnande, tillsätt en liten mängd bivax tillsammans med en nypa natriumborat.

Xantangummi

Xantangummi framställes genom fermentering av majsstärkelse eller majssocker. Dess namn kommer från bakteriestam som skapats under jäsningsprocessen - Xanthomonas campestris - som förstörs genom uppvärmning. Detta förtjockningsmedel används ofta i mat recept och hemlagad hudvårdsprodukter. Om lotion receptet kräver xantangummi men lotion är fortfarande alltför rinnande när du har gjort det, lägga till en extra nypa xantangummi. Du behöver bara en liten mängd för att tjockna lotion, så noga med att inte överdriva det.

Lanolin

Lanolin, även känd som "ullvax," är en emulgator tillverkad av oljig beläggning på fårull. Det har värderats för sina fuktgivande egenskaper, eftersom det upptäcktes av herdar århundraden sedan. Lägg 1/2 tsk. flytande lanolin till lotion, värma lotion, låt den svalna, sedan testa dess konsistens. Om du är allergisk mot ull, inte använda lanolin i lotion eftersom det kan orsaka en allergisk reaktion.

Lotion Oil Emulgeringsmedel Krav


Lotioner är i huvudsak vatten, olja, ett emulgeringsmedel, ett förtjockningsmedel, och ett konserveringsmedel. Vattnet och oljekomponenten kan antingen vatten dispergeras i olja (v / o) eller olja dispenseras i vatten (o / v). Vilket gör aw / o lotion kräver ett emulgeringsmedel med ett lågt hydrofil lipophyllic balans, medan en o / v lotion kräver högre HLB-emulgeringsmedel. Förtjockningsmedel gör en lotion bredbar med en önskad konsistens. Lika viktigt är konserveringsmedel för att hålla oljor från att gå härsken och hålla vatten från att locka mikrober.

Emulgerande vax NF

Emulgerande vax är vanlig och enkel att använda. Det binder vatten och oljor tillsammans genom att locka oljemolekyler samtidigt absorbera vattenmolekyler. En extra bonus är detta emulgeringsmedel kommer också att fungera som ett förtjockningsmedel. Det bör utgöra mellan 3 och 6 procent av den totala vikten av receptet lotion.

Cetearyl Alcohol

Cetearylalkohol är en fettalkohol härrörande från naturliga oljor och fetter. Användes i recept mellan 1 och 25 procent av den totala vikten, kommer denna produkt tjockna och stabilisera en tjockare, waxier lotion. Det är bra för lotion avsedda att behandla torr eller fjällande hud. Ju mer används, ju närmare receptet kommer att likna en kräm.

glycerylstearat

Glycerylstearat fungerar som ett emulgeringsmedel såväl som en stabilisator för andra emulsioner. Som sådan, beslutsfattare typiskt använda den med andra emulsioner. Det bör utgöra en liten andel av ett recept totala vikt, mellan 0,1 och 3 procent.

polysorbat 20

Det är bäst att använda polysorbat 20 som en olja-i-vatten-emulgator. Det bör vara i en en-till-en eller en-till-2-förhållande med väldoftande eller eterisk olja sätts till vatten. Denna typ av lotion skulle bäst kunna användas som ett organ dimma eller rumsspray.

cetearet 20

Cetearet 20 är en annan ingrediens som fungerar bäst i en olja-i-vatten recept. När de används i kombination med ett annat emulgermedel, såsom glycerylstearat, cetearet 20 ger en stabil emulsion. Mellan två och sex procent av en produkts vikt kan bestå av denna ingrediens att tjockna lösningen.

Hur man använder lecitin som emulgeringsmedel


Du kanske märker lecitin noterat på ingredienserna i många av de beredda livsmedel du har i ditt skafferi. Det är en branschstandard tillsats som används för att emulgera, tjockna och stabilisera många livsmedel. Det är också en vanlig ingrediens i hudkrämer och annan kosmetika. Lecitin är ett naturligt extrakt av olja som finns i sojabönor, och det är också närvarande i äggulor. Du kan använda den vid bakning att ersätta en del av fetthalten, och det kommer också att förbättra fukt och konsistens av dina recept. Som ett emulgeringsmedel, hjälper det olja-vattenblandningar, såsom de i sås, att muttersmör och soppor smälter och förblir kombineras.

Instruktioner

Såser och dressingar

1 Köp lecitin antingen granulat eller vätskeform från hälsokostbutiker, större livsmedelsbutiker eller på nätet.

2 Tillsätt en tesked av granulat eller en halv tesked flytande lecitin per en kopp salladsdressing, sås eller annan blandning.

3 Rör om kraftigt. Du kommer att finna att liksom att upprätthålla en emulgerad blandning kommer lecitin också lägga till en krämig konsistens till din matlagning.

ANSIKTSVATTEN

4 Tillsätt 1 msk flytande lecitin per kopp lotion bas.

5 Blanda alla ingredienser tillsammans och rör om försiktigt så att de är jämnt fördelade.

6 Häll i en mixer och blanda på en medelhög inställning tills önskad textur och konsistens uppnås. Detta bör inte ta mer än en minut. Lecitinet kommer förtjocka lotion, och låta emulsionen för att hålla på obestämd tid.

Hur Emulgeringsmedel Stop Oil & Vatten från att separera


Mat emulgeringsmedel förhindra att olja och vatten från att separera i livsmedel som majonnäs, bakverk och mejeriprodukter. Om emulgeringsmedel inte läggs till dessa livsmedel, reglerar olja ovanpå vattnet och fasta ingredienser. Enligt livsmedelstillsatser hemsida, är ett emulgeringsmedel en molekyl som består av en oljevänliga och en vattenvänliga ände. Dessa kontrasterande ändar fungerar som ett lim som fastnar olja och vatten tillsammans. Emulgeringsmedel gör också mat utseende och smak tilltalande.

Historia av emulsion

Gamla grekerna använde emulgeringsmedel som bivax när du gör kosmetika; Men, den första inspelade användning av användning av emulgeringsmedel som livsmedelstillsatser går tillbaka till 19-talet; enligt Food-Info har äggulor tillförs livsmedel som en stabilisator under den tiden. På 1920-talet, tillverkare fann snart att sojaderivat var mer stabila än äggulor. Av 1936, glassmaskin som används emulgeringsmedel i sina produkter. Emulgeringsmedel spelar nu en viktig roll i produktionen av många förädlade livsmedel.

Hur Emulgeringsmedel fungerar?

Emulgeringsmedel är en del av en grupp av föreningar som kallas tensider. Tensider, även kallade ytaktiva ämnen, ändra ytegenskaper och ytspänning av fasta ämnen och vätskor, enligt Livsmedels Processing Technology. Det justerar spänning för att hålla olja och vatten från att separera. Den molekylära strukturen av emulgeringsmedel innefattar två polära ändar: hydrofila (vattenälskande) och hydrofoba (vattenavstötande). När olja och vatten blandas samman, gravitates olja mot pole och vatten vattenavvisande huvuden mot vattnet älskande stolpe. Emulgeringsmedlet därför håller de två ingredienserna tillsammans i emulsionen.

naturliga Emulgeringsmedel

Naturliga emulgeringsmedel innehåller proteiner och fosfolipider, fettlösliga fosfater som avbryta i vatten. Fosfolipider är grundläggande byggstenar i cellmembran och viktiga komponenter i tensider, enligt kemi förklaras. Fosfolipider och proteiner i naturliga emulgeringsmedel binder livsmedelsingredienser till varandra. Vanliga naturliga emulgeringsmedel innefattar ägg och mjölk. Ägg innehåller lecitin, det ämne som finns i äggulan, som fungerar som en stabilisator i livsmedel som Hollandaisesås, majonnäs och krämig salladsdressing. Mjölkproteiner hjälpa ingredienser i bakverk från att falla isär. Andra naturliga emulgeringsmedel innefattar honung, senap och sojalecitin.

emulgeringsmedel användningar

Emulgeringsmedel används vanligen i mjuka produkter såsom mejeriprodukter, krämer och majonnäs, men de används också i överraskande livsmedelsprodukter. Cirka 0,5 procent av alla chokladprodukter innehåller lecitin eller ammoniumfosfat. Mat-Info säger dessa emulgeringsmedel hjälpa choklad godis och chokladkakor uppnå rätt konsistens och håller dem från att vända vitt vid förvaring vid höga temperaturer. Charkuteriprodukter, som korv och magra kött, innehålla emulgeringsmedel för att hålla dem samman. Magra kött behöver emulgeringsmedel för att hjälpa dem har samma konsistens som deras fettrik motsvarigheter. Utan emulgeringsmedel, skulle dessa livsmedel inte hålla ihop och smaka trevlig.

Hur konvertera vanliga recept för en Slow Cooker


Det finns goda skäl för att dra ut det långsamma spis från skåpet och ge den en framträdande plats på köksbänken. Oavsett om du är borta från hemmet hela dagen arbetar eller om du helt enkelt föredrar att fixa kvällsmat och glömma det medan du är hemma, är en långsam spis det perfekta sättet att åstadkomma detta. Om du letar efter bra långsam spis recept, leta efter något annat än de recept som du redan använder i många fall. Du kan lyckas konvertera vanliga recept för en långsam spis med stor framgång.

Instruktioner

1 Minska den totala mängden vätska i en vanlig recept med ½ kopp till en kopp. Om mer än en typ av vätska kallas för i receptet, minska varje belopp motsvara ett totalt ½ till 1 kopp vätska.

2 Justera hur du säsongen när du konverterar en vanlig recept till en långsam recept spis. När du använder torkade kryddor och örter, använd halva beloppet kallas i den vanliga recept. När du använder färska örter, lägga till samma belopp, förutom vänta med att lägga till dem till en timme innan receptet är klar. Tillsätt salt och peppar en timme innan receptet är klar. också.

3 Räkna ut tillagningstiden. En vanlig recept som ska ta en timme att laga mat på stovetop eller i ugnen tar ungefär sex till åtta timmar att laga mat på låg i den långsamma spis. Samma recept tar cirka fyra timmar att laga mat på hög i den långsamma spis.

4 Titta på ett recept noga när du konverterar det för första gången i den långsamma spis. Justera den mängd vätska genom att tillsätta mer eller ta bort några som behövs. Var noga med att inte KOKA recept samt och kontrollera dem ofta under de sista två timmarna av matlagning.

Tips

  • Bestäm vilken temperatur som krävs för den typ av kött du lagar mat och använda en omedelbar läsa termometer för att testa för doneness om du matlagning kött.
  • En allmän tumregel är att laga 2 lbs. benfritt kött för sex timmar på låg eller fyra timmar på hög.

Vanliga kryddor i curry


Curry, en krydda blandning som används i det indiska köket, har ingen specifik uppsättning av kryddor. Det exakta antalet och typer av kryddor i en curry mix beror på skålen du gör. Även om ingen recept passar alla rätter, det finns vissa gemensamma kryddor som används i de flesta curry blandningar. Experimentera tills du hittar ett recept som tilltalar dig.

Gurkmeja

Gurkmeja kommer från roten av Curcuma domestica anläggningen. Det ger ljusgul färg vanlig i vissa curry blandningar. Det ger många curryrätter deras stickande blomma och arom. Gurkmeja är också till senap eller användas på egen hand i kött- och fiskrätter.

Kanel

Vanligen används i många curry kryddblandningar, kommer kanel från den inre barken av vintergröna kanel trädet. Dess aromatisk smak ger djup och en liten sötma till curry. Den kanelbark är vanligtvis pulveriserad eller marken innan den läggs till curry mix.

Koriander

Koriander är fröet från Corindrum sativum anläggningen. Dessa frön till en milt söt och aromatisk touch curry blandningar. Även vanligtvis marken, ibland hela frön som används i curry blandningar. Rötterna av anläggningen är också torkas och mals för användning i currypulver eftersom det ger en ljus, citron-liknande smak.

Senap

Frön av senap anläggningen hjälp bestämma värmenivån för curry. Vitsenap ger en mild smak medan svart och brun senap lägga till en skarp, värme-lastad smak till curry.

Ingefära

Ginger kommer från roten eller rhizom av ingefära anläggningen. Det ger en aromatisk Förutom curryrätter. Det har torkat och sedan pulvriserad. Den pulvriserade ingefära har en kryddig men söt smak som fungerar bra med många kött curry rätter.

Bockhornsklöver

Med sin bitterljuva smak och varm doft, vanligtvis bockhornsklöver frön läggs till curryrätter i grönsaksrätter. De torkade eller pulveriserade frön av denna böna-liknande anläggning har en något bitter eftersmak.

Peppar

En mängd olika paprika ge smak till curry kryddblandningar. Tillsammans med senap, hjälper peppar bestämma värmenivån curry. Svartpeppar eller pepparkorn ger en mild värme nivå, medan chilipulver eller torkade cayenne ger mer kryddighet till blandningen.