vaniljarom alkohol

Skillnaden mellan vaniljextrakt och vaniljarom


Det finns många sätt att lägga till vanilj smak till maten. De vanligaste är rent vaniljextrakt och vanilj smakämnen. Även om båda ger en rik, vanilj smak, de är tillverkade på olika sätt, med olika ingredienser, och har väldigt olika priser och subtilt olika smaker. Om du vill använda extrakt eller smak beror på hur viktig du tror att dessa skillnader är.

ingredienser

Ren vanilj kan bara innehålla tre ingredienser (i specificerade mängder) fortfarande anses rent vaniljextrakt av US Food and Drug Administration (FDA). Ren vaniljextrakt måste innehålla minst 35 procent alkohol och 0,11 g vanillin per 100 ml vätska (13,35 oz. Per gallon). Det kan också innehålla socker eller sirap, men högre slutet versioner kommer inte. Konstgjorda eller oäkta vaniljarom innehåller mindre alkohol och görs med artificiell vanillin. För att bättre approximera komplex smak av äkta vanilj, är andra konstgjorda och naturliga smakämnen tillsätts. Imitation vanilj innehåller också socker eller majssirap och ibland konstgjorda färg.

Tillverkning

Ren vaniljextrakt kan göras på två sätt. Maceration är processen för blötläggning vaniljbönor i alkohol i en tidslängd (vanligtvis år) och sedan sila vätskan för att avlägsna de skida och frön. Perkolation innebär pumpning alkohol över och genom lager av bönor. Vanilj smakämne framställes genom blandning av artificiell vanillin (tillverkad av glykosid) med andra artificiella och naturliga smakämnen, socker och alkohol.

Pris

Vaniljbönor är dyra, och processen att göra extraktet är tidskrävande. Detta gör rent vaniljextrakt (särskilt en som gjorts med hög kvalitet alkohol och fick åldras under år) mycket dyra. Vaniljarom är mycket snabbare och enklare att göra, vilket gör priset mycket lägre. Vaniljextrakt från Mexiko är mycket billigare än som gjorde någon annanstans, men köparna bör kontrollera märkningen innan du köper. Eftersom det inte regleras av FDA, mexikanska vanilj "extrakt" inte behöver innehålla samma mängd alkohol eller vanillin och kan även innehålla konstgjorda smakämnen, av vilka några kan vara giftiga.

Smak

Äkta vanilj ger en komplex smak. Artificiell vanilj gör en rimlig jobb med att härma kärn smak men missar några av de mer subtila undertoner. Det kan också bära en bitter eftersmak eller andra undertoner från de tillsatta smaker. Om du föredrar smak eller kan inte se skillnad, då prisskillnaden mellan extrakt och arom inte kan vara värt det för dig.

Substitut för vaniljarom


När vaniljextrakt, vaniljarom och vaniljbönor är ingenstans att finna i skafferiet väljer några andra alternativ för att ersätta den vanilj. Recept kan också stå ensam utan vanilj eller en ersättningsingrediens.

andra Extrakt

När vanilj ingår i ett recept som en primär arom, ersätta en annan typ av extrakt för att smaksätta den. Mandel extrakt, citronextrakt och kokosextrakt är bara några av alternativen. Eftersom dessa extrakt ger en märkbar förändring i smak, bara använda en om dess smak smälter väl med andra smaker i receptet.

Lönnsirap

Ersätta en lika stor mängd lönnsirap för vaniljextrakt i alla recept, enligt Diana desserter. Sirapen ger koncentrerad smak och sötma som kompletterar de flesta recept. Även ren lönnsirap är bäst, är imitation pannkaka sirap ofta smaksatt med vanilj, kola och andra smaker så att de kommer att fungera lika bra.

Alkohol

Eftersom vaniljextrakt är alkoholbaserad, sätta in en ny smaksatt alkohol för vanilj i ett recept. Vissa möjligheter inkluderar rom, kaffe smaksatt likör, Amaretto, apelsinlikör och framboise, även om du kan använda en annan typ av sprit om dess smakprofil passar med receptet.

Hur man gör vaniljarom


Du kan göra din egen färsk vanilj med bara några enkla verktyg. Du vet att din vaniljarom innehåller endast naturliga ingredienser och du kan kontrollera kvaliteten. Kommersiella vanilj processorer lägga ibland socker eller annan typ av sötningsmedel eller kombinera ren vanilj med syntetisk vanillin att minska produktionskostnaderna. Om du vill undvika detta, är det lätt att skapa en egen vaniljarom hemma.

Instruktioner

1 Skär bönorna på längden med saxen, lämnar en tum i ena änden intakt.

2 Placera bönorna i glasburken.

3 Häll vodka över bönorna och tryck bönorna ner i alkohol.

4 Sätt på locket på burken och placera den på en sval mörk plats under minst 8 veckor. Ju längre du lämnar den, desto mer uttalad vaniljsmak vara. Skaka burken varje par veckor för att blanda vaniljstång med vodka.

5 Tillsätt socker sirap att söta. För att göra sirap, koka en kopp socker med en kopp vatten. Ta bort från värmen när sockret är upplöst.

6 Användning i bakning när arom har nått önskad styrka. Visuellt bör den ha en medelbärnstensfärg.

Tips

  • Du kan ta bort bönorna när du är nöjd med smak av din extrakt eller så kan du lämna dem till brant och utveckla mer smak.

Hur kan jag testa alkohol Procent av öl?


Nästan varje öl paket listar procentalkohol någonstans på deras etikett. Men om du testar innehållet i en hemmagjord brygd av öl alkohol, det finns ett sätt att ta reda på hur mycket alkohol det innehåller. Detta kan göras med hjälp av ett enkelt verktyg som kallas en hydrometer. Detta verktyg mäter vattnets densitet i förhållande till andra ingredienser i din öl. Detta verktyg kommer inte att kunna direkt mäta innehållet i din öl alkohol, men det kan listat ut genom att tillämpa några enkla beräkningar till resultaten från hydrometern.

Instruktioner

1 Sanera din hydrometer med tvättsprit och placera teströret på en plan yta. Fyll test burk 80 procent full av öl du testar innan du låter den jäsa.

2 Sänk hydrometern i test burk. Snurra hydrometer för att släppa några bubblor som kan klamra sig fast vid burken av hydrometern. Vänta tills hydrometern flyter i din burk och inte röra kanterna på burk tills du tar din läsning.

3 Ta avläsningen genom att titta på ytnivån för vätskan och läs den potentiella alkohol skala som visas på hydrometern. Se till att du skriver ner mätningarna eftersom de kommer att behöva användas senare.

4 Rengör testa burken igen, och fyll den igen med jäst öl. Placera hydrometern tillbaka och ta en annan inspelning av avläsningen. Skriv ner detta antal.

5 Ta det registrerade antalet från din första testet, och subtrahera numret från det andra testet du tog, efter jäsning. Skillnaden i de två numren kommer att vara den procent av alkohol i din öl. Till exempel, om din första behandlingen var 14 och er andra behandling var en två, då din öl har 12 procent alkohol i det.

Tips

  • Varje kan, flaska och förpackning av köpt öl kommer att ha alkohol procentsats som anges på den.
  • Hydrometrar kan också användas för att testa vin.

Hur man gör en Lotion konserverat med alkohol


Lotion kan göras i en mängd olika sätt. Lotion utan konserveringsmedel kan förstöra några dagar. Detta innebär att produkten kan lätt bortkastade. Däremot kan krämer gjorda med konserveringsmedel pågå flera veckor, flera månader, eller i vissa fall, till och med år. En av de mest vanliga konserveringsmedel är alkohol. I detta recept, är parfymör s alkohol används, eftersom det inte bara bevarar lotion, medför den också ut lotion naturliga dofter.

Instruktioner

1 Blanda 1.5 ounces av emulgerande vax, 3 uns kakaosmör, med 2 uns jojobaolja, och 1 uns av fraktionerad kokosnötolja, i ​​en mikrovågsugns skål.

2 Placera blandningen i mikrovågsugn och värme i 30 sekunder. Rör blandningen med en sked. Upprepa uppvärmning, i 30 sekunders intervaller - omrörning i-mellan - tills blandningen är smält, med en slät konsistens.

3 Blanda 1 uns av vegetabilisk glycerin med 11 uns av destillerat vatten och 5 uns av parfymör s alkohol, i den andra skålen.

4 Placera blandningen i mikrovågsugn och värme i cirka tre minuter. Du vet när det är varmt nog, när det börjar bubbla.

5 Blanda den andra skålen med en stavmixer. Medan blandning med stavmixer, långsamt börja hälla i innehållet i den första skålen. Du kommer att märka att blandningen börjar emulgerande.

6 Lägg en tesked av doftolja i skålen. Fortsätt blandningen lotionen med stavmixer i ungefär tre minuter.

7 Häll lotion i flaskor. Lotionen kommer att fortsätta att tjockna när det kyls. Detta recept gör ca 25 uns av lotion, så att du kan använda en stor flaska eller ett par mindre.

Varför Vissa alkohol curdle Cream?


Grädde lägger till en lyxig silkiness till såser och drinkar, men en incident av ystningen kan vända dig bort saker för livet. Proteinerna i mejeriprodukter är ökända för ystning när det blandas med alkohol, vinäger eller fruktjuice. Problemet är syran i dessa ingredienser. Lösningen är att minimera kontakten mellan proteinerna i grädden och syran i alkoholen.

The Science of ystningen

Mejeriprodukter, inklusive grädde, innehåller fett och protein, kasein. När en sur beståndsdelen blandas med grädde, tar en kemisk reaktion rum. Proteinerna i grädden separerar från vätskan och koagulera, eller bli klumpas ihop. Syran kockar väsentligen proteinerna, liknande den processen att göra äggröra. Alla typer av alkohol är sura, och har potential att stelna grädde, även om vissa är surare än andra. Öl, till exempel, har ett pH av 4,0 till 5,0, medan de flesta viner är surare och faller inom pH-området av 2,8-3,8. Ett pH under 7,0 anses surt. Sura ingredienser är inte den enda orsaken till ystning, dock. Kokning eller uppvärmning kräm vid höga temperaturer kan också orsaka koagulering och mindre fett i grädden, desto mer sannolikt är det att ISA.

Läs Label

För att minimera risken för ystningen, använder grädde, snarare än hälften och hälften eller ljus grädde. Vispgrädde innehåller mycket fett, men några proteiner. De fett rockar de proteiner så att de är skyddade från syran i alkohol. Skumma eller lättmjölk är den svåraste mejeriprodukten att kombinera med alkohol. Du är nästan garanterad ystning med dessa. Använd de färskaste grädde tillgängliga. Som grädde åldrar, sjunker dess pH och det så småningom blir sur. Ju surare mjölkprodukt, desto mer sannolikt är det att YSTA när det kombineras med alkohol.

Ett uns av förebyggande

För att förhindra ystning i tillagade rätter och såser, tillsätt grädden sist. När du gör ett vin minskning sås, sjud vinet tills det minskar med en fjärdedel till hälften. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Först då bör du lägga till grädde. En matsked eller två är gott. Lägga majsstärkelse till en sås kan också bidra till att förhindra ystning. Kombinera majsstärkelse med lite kallt vatten eller mjölk att göra slammet och rör ner den i såsen. För att förhindra ystning i drinkar, stick med färsk, grädde. Blanda alla ingredienser utom grädden i din shaker och skaka kraftigt. Isen och ytterligare ingredienser hjälper späda surheten av alkoholen. Tillsätt grädden och rör om försiktigt.

Ett pund av bot

Fastställande av en trasig sås är ganska enkel. Värm lite grädde försiktigt i en kastrull och långsamt vispa i den brutna sås. Denna teknik humöret såsen och ger proteinerna ihop. Du kan också prova omrörning en majsstärkelse slammet i en trasig sås. Reparera en filmjölk cocktail är mycket svårare. Du kan prova att hälla drycken genom en sil för att avlägsna filmjölk partiklarna, men i de flesta fall, är din bästa insats för att börja om från början.

Har Jäst Vrid juice till alkohol?


Även om jäst inte blir saft till alkohol i sig, gör det främja en jäsningsprocess som omvandlar socker i juice till etanol, även benämnd etylalkohol. När du lägger till jäst till juice, och förutsättningarna är de rätta, får du vin. Detta faktum gäller för någon frukt som innehåller stora mängder socker - såsom äpplen, päron, bär, apelsiner och naturligtvis, vindruvor.

primära Fermentation

Den vanligaste jäst som används för jäsning av saft är Saccharomyces cerevisiae. Tillägget av denna jäst sker vanligtvis under den första fasen av jäsning - primär jäsning. Eftersom fermentationsbehållaren är öppen mot luften, växer jästen snabbt, snabbt omvandla sockret i juicen till etanol och koldioxid. Denna del av jäsningsprocessen varar mellan tre och fem dagar, som står för cirka 70 procent av den totala mängden alkohol som produceras enligt Winemaker Academy.

sekundär Fermentation

Under nästa fas - sekundär jäsning - processen börjar sakta. Detta beror på att syre till behållaren är avskuren, och innehållet i saften alkoholen börjar att uppväga jästpopulationen. Oförmögna att överleva, jästceller börjar dö och samlas på botten av behållaren. Trettio procent av alkoholen produceras under denna fas, som varar ca två veckor.

frukt Jäst

Även om tillsatsen av S. cerevisiae är gemensam för jäsning, tillsätta jäst till fermenteringsbehållaren är inte nödvändigt att processen, enligt University of Hawaii System. Jäst finns naturligt i frukter skinn. Förekomsten av denna jäst ökar oförutsägbarheten jäsningsprocessen. Eftersom frukt växer under olika förhållanden, mängden jäst varierar från frukt till frukt. Eftersom resultatet är svårt att avgöra, jäsning utan tillsats av S. cerevisiae resulterar ofta i vin av dålig kvalitet.

Vinäger

Om saften alkohol kvar i en sluten behållare efter sekundär jäsning, kommer den att förbli ett vin. Om emellertid den jästa saft utsätts för luft, då precis som en öppen flaska vin, det kommer att vända sig till vinäger. Med andra ord, när jäst avslutar upp jobbet, bakterier ta över. Ättika fattandet är faktiskt en andra jäsning - inte att förväxla med andra jäsning. Under en andra jäsning, är behållaren öppen och syre återigen flödar in i behållaren. När detta händer, bakterier celler i behållaren oxidera alkoholen, förvandla det till vinäger - en process som vanligtvis tar ungefär sex månader eller mer.

Hur man dödar huvudlöss med alkohol


Använda tvättsprit för att döda ett angrepp och förhindra spridning av huvudlöss är en av flera möjliga behandlingar. Du bör dock aldrig gälla alkohol direkt på håret eller hårbotten. Enligt Kidshealth hemsida, för att döda huvudlöss på huvudet läkare rekommenderar att du använder en kräm skölj och läkemedel over-the-counter schampo. Applicera tvättsprit till kammar, borstar, hattar, hjälmar och andra huvudrelaterade poster för sju till tio dagar för extra skydd mot löss.

Instruktioner

1 Blöt grooming tillbehör såsom borstar och kammar i alkohol. Kontrollera att tillbehöret är nedsänkt helt i alkoholen under en timme i en liten hink. Den tvättsprit kommer att förhindra spridning av huvudlöss och döda någon löss som finns kvar på tillbehören.

2 Doppa en bomullstuss eller trasa med tvättsprit och torka potentiellt infekterat huvudbonader såsom hattar och hjälmar. Gnid alkohol över hela ytan av huvudbonader.

3 Fortsätt att övervaka alla grooming tillbehör och huvudbonader för återkommande huvudlöss. Upprepa steg 1 och 2 för att förhindra framtida utbrott.

Tull Regler för alkohol från Mexiko till USA


De traditionella smaker av Mexiko reta turister från hela världen, och kända likörer destilleras från inhemska växter. Hantverkare vänta 10 år att slakta tequila från 100 pund hjärtat av 7-fot-tall blå agave och försiktigt åldras destillerade sav. Följ United States importlagar för att få detta hantverk tillbaka med dig.

personlig Undantag

US Customs and Border Protection kan du ta tillbaka upp till en liter alkoholhaltiga drycker tullfritt om du är över 21 år Alla belopp över 1 liter gräns beskattas. CBP inte begränsa mängden du kan föra tillbaka men vissa stater kan, och CBP kommer att genomdriva lagar i dessa stater. Kontrollera med alkoholdrycker Control Board av staten du tänker använda som en hamn i återinträde. Även om inga federala gränser existerar, kan du få uppmärksamhet av presidiet av alkohol, tobak, skjutvapen och sprängämnen om du försöker att importera en stor mängd.

Hur man använder alkohol på naglar före polering


När du använder polish på dina naglar, vill du färgen att stanna så länge som möjligt innan den börjar nagga. Men om du inte riktigt vet förbereda dina naglar innan polering dem, kommer färgen chip bort i en eller två dagars tid. Tillämpningen av tvättsprit till spiken yta kommer att ta bort oljor och redo dem att ta emot polish. Använda tvättsprit på dina naglar innan polering kommer att se färgen varar i upp till en vecka innan det börjar nagga.

Instruktioner

1 Tvätta fingrarna och naglar med varmt vatten och handtvål. Detta tar bort bebyggda smuts och olja som skulle kunna interferera med polering. Torka händerna försiktigt med en mjuk trasa efter att tvätta dem.

2 Fyll en sprayflaska med tvättsprit och ställ in den till en dimma inställning, om den har en.

3 Spraya fingrar och naglar av en hand med tvättsprit. Se till att du våt hela ytan på varje nagel på handen.

4 Ta tag en bomullstuss i andra handen. Placera den på knogen precis under nageln på din lillfinger av den sprutade sidan. Rita bomullstuss upp till toppen av fingret, upprätthålla ett lätt tryck. Detta tar bort oljor som kan störa polering från spetsen av fingret, nagelband och spiken.

5 Upprepa processen med bomullstuss på varje återstående finger den sprutade sidan. Spraya den andra handen och upprepa bomullstuss process kommer alla fem fingrar.

6 Torka bort kvarvarande fukt från dina händer med mjuk trasa innan manikyr.

Tips

  • Applicera inte överskott gnugga alkohol till dina naglar som du kan torka ut dem och orsaka sprickbildning och flisning.