vad är lemonfrukt

Burfåglar är benägna till konvulsioner, och i vissa fall konvulsioner kan indikera förestående död. Vissa fåglar som genomgår kramper återvända till sitt normala larmtillstånd inom några veckor genom behandling eller på egen hand, men de konvulsioner kan komma tillbaka veckor eller månader senare. Ofta kramper ökar i frekvens och svårighetsgrad ökar med varje attack, så småningom döda fågeln. Kontakta din veterinär omedelbart om du tror att din fågel är att ha en kramp.

symptom

Fågel kramper liknar mänskliga konvulsioner. Det stirrar oftast upp plötsligt som om det har hört vissa ljud eller har sett något. Vingarna lyfta lite och börja röra snabbt som om skakningar, och musklerna vända stela. Fjädrar stå rakt och i vissa fall hela kroppen Trembles. Benen flyttar isär, vilket gör att fågeln falla från sin pinne. Fågeln kommer också att vara medvetslös.

Som de konvulsioner dör ner efter några sekunder, återfår fågeln medvetandet. Det stannar där tills den har återhämtat sig något, som kan ta upp till flera timmar. Det kommer sedan att kämpa för att en stående position och återvänder till vad det gjorde innan attacken. Andra tecken på att du märker inkludera huvudet faller tillbaka och svansen rör sig uppåt eller åt sidan plötsligt.

orsaker

Brist på rätt kost kan leda till kramper. Otillräcklig mängd vitaminer såsom riboflavin, tiamin, niacin och aminosyror kan orsaka kramper hos unga fåglar. Hjärnskakning till följd av slå väggar, föremål eller tight bur ledningar kan leda till svår hjärnblödning och orsaka konvulsioner, ofta ett symptom på förestående död i dessa fall.

Fåglar flyttar plötsligt och snabbt runt buren, särskilt i rädsla när man står inför djur eller främmande människor, kan drabbas av kramper; en plötslig nedgång i syrehalten i tåget eller bryta av blodkärl på grund av förhöjt blodtryck är möjliga orsaker. Felaktig hantering av fåglar kan också orsaka konvulsioner av samma skäl. Feed förgiftning, bakteriella infektioner och fetma är andra troliga orsaker till kramper.

Behandling

En grundlig och professionell undersökning är avgörande för diagnos. Generell behandling instruktioner omfattar ger fåglar med en lugn, svagt ljus miljö. Din veterinär kan föreslå en diet av näringsrika och lättsmälta livsmedel. Beroende på orsaken till kramper, kan din veterinär förskriva läkemedel såsom antibiotika, lugnande medel och kramplösande läkemedel.

Första hjälpen

Om din fågel visar tecken på kramper, först vara lugn och inte panik. Rör inte eller flytta fågeln. Gör fågel rummet tyst och mörkt; stänga alla buller genom att stänga fönster och dörrar och be andra att lämna rummet. Kontrollera om någon produkt i buren som kan skada fågeln och ta bort dem. Var där med fågeln till de våldsamma skakningar fällde av konvulsioner upphör. Ring din veterinär omedelbart. (Se referenser 2 och 3)

några tips

Undvik att använda Avitrol, DRC-1339 eller andra åtgärder fågelkontroll, säger PETA, eftersom dessa orsakar intensiva konvulsioner hos fåglar. Om du stöter på en fågel visar tecken på konvulsioner, söka veterinärvård omedelbart; transportera fågeln till sjukhuset efter fågel stopp skakar. Om veterinären diagnoser förgiftning, registrera ett klagomål med djurskydds styrelse eller byrå för att initiera ytterligare utredning.

När du anlita någon som kan ta hand om ditt husdjur medan du är bortrest, vara säker på att du har gett din hundvakt allt hon behöver. Även om du kommer att vara borta för bara en dag eller två, lämna mat, medicin, vid nödsituationer och andra grunderna. Att veta att ditt husdjur blir väl hand kommer att sätta dig till mods och gör att du kan njuta av din semester eller fokusera på dagordningen som har tagit dig ut ur staden.

krav på livsmedels

Det kan tyckas något alltför enkelt att glömma, men kom ihåg att tala om för hundvakt där maten är. Om sitter är nytt för ditt hem, då han kanske inte vet där allt är. Inte lämna honom efter ditt husdjur mat. Detta kommer att spara sitter krångel och få ditt husdjur utfodras på tid.

Var säker på att du har lager tillräckligt med mat för att föda alla dina husdjur medan du är borta, råder PetSitUSA.com. Lämna detaljerade instruktioner om när du ska mata dina djur och hur mycket mat att ge dem. Ditt husdjur ska ha tillgång till vatten hela tiden. Se till att din barnvakt vet detta.

Medicin

Låt din hundvakt veta om ditt husdjur är på någon särskild medicinering. Den sitter bör veta vad medicinen är, när det skall administreras och rätt doseringsanvisningar. Lämna en lapp med din veterinär kontaktuppgifter i fall sitter har några frågor och kan inte nå dig.

Tillbehör

Placera identifieringsetiketter på alla dina husdjur innan du lämnar i fall de komma undan från barnvakten och går vilse. Lämna leksaker för ditt husdjur på en plats där den sitter vet hur man får till dem. Tugga leksaker, till exempel, kommer att hjälpa ditt husdjur arbeta bort någon nervös energi de har på grund av förändring i deras rutin.

Låt din sitter vet var koppel är om du vill att hon ska gå ditt husdjur. Låt henne veta hur ofta och hur långt att gå dem.

Veterinären

Tala om för din veterinär som du planerar att vara ut ur staden och som tar hand om husdjur. Lämna en form som förklarar någon särskild vård du vill ditt husdjur att ha veterinären bör du vara onåbar i en nödsituation.

Din hundvakt kan kräva att du fyller i en veterinär frisättning, speciellt om ditt husdjur har särskilda medicinska behov som gör ett besök hos veterinären mer sannolikt när du är borta, säger PetSitUSA.com.

Kontakt information

Var noga med din barnvakt vet vart du ska och hur man kan nå dig. Skriv ner allt: en adress, telefonnummer, alternativt nummer, e-postadress och när du räknar med att återvända. Besök referens länken för att hitta en tryckbar exempel på en Pet Care instruktionsblad.

Vad skulle hända om en katt Åt en mus som åt Poison?


Du får inte använda råttgift, eller om du gör det kan det vara undanstoppad så väl Frisky kan inte få till det. Men bara för att hon inte äta giftet själv betyder inte att hon är säker. Katter kan drabbas av sekundär råtta förgiftning genom intag en mus eller råtta som har ätit gift.

primära Förgiftning

Om Frisky är särskilt nyfiken och får i musen bete, hon är i riskzonen för primär toxicosis, förgiftning från intag giftet själv. Primär förgiftning är en allvarlig risk för djurägare att bekämpa en gnagare problem med rodenticider. Enligt Pet Poison Helpline, kan effekterna av primär toxicosis vara mild till dödliga, beroende på hur mycket en katt äter och giftet som används. Få henne till en veterinär omedelbart för behandling.

sekundär förgiftning

Om Frisky äter en mus som är intagna gift, kan hon bli mycket sjuk även om hon inte äta giftet själv. Om det händer, hon lider av sekundär toxicosis eller förgiftning, eftersom giftet passerades längs hela livsmedelskedjan. När en mus äter en enda matnings rodenticid, såsom warfarin eller bromadiolon han inte omedelbart blir sjuka och dör. Istället musen går om sin verksamhet för en dag eller två innan de dör, eftersom giftet gör långsamt sitt arbete. Om Frisky kommer över musen i sina resor, och han blir hennes offer, hon också intag giftet musen åt. Enstaka foder rodenticider använder stora mängder gift för att döda skadedjur i en utfodring. Eftersom det tar så lång tid för giftet att agera, har Frisky inget sätt att veta att hon äter dödliga byte.

Symptom på råtta förgiftning

Tyvärr finns det inget sätt att veta just off the bat om Frisky s ätit en förgiftad mus. Liksom musen, kommer din katt vänta en dag eller två innan giftet har sin effekt på hennes system. Men så småningom ser du symtom förvarna dig till besvär. Beroende på giftet intas, kan du märka en aptitlöshet, små muskelryckningar, försämrad rörlighet eller förlamning i bakbenen, kramper, blek tandkött, näsblod, blodig urin eller avföring, svullen buk, röda fläckar på huden , letargi eller svaghet.

Behandling Sekundär förgiftning

Om du ser några symptom i ystert, bör hon se en veterinär omedelbart, särskilt om du har sett henne spela med en mus. Framgångsrik behandling för råttgift intag beror på giftet intas, liksom hur mycket hon åt och när hon det förtärs. Veterinären kommer att köra tester och urinanalys blod, liksom andra diagnostiska tester som behövs. Beroende på hennes tillstånd, kan Frisky behöva stanna på sjukhuset och kräver transfusioner, vätskor och läkemedel.

Förhindra Sekundär förgiftning

Med råttgift i huset är riskabelt, oavsett hur säkert det är. För att minimera gnagare närvaro i huset, hålla huset rent. Lagra all mat ordentligt och inte mata vilda djur, som maten lockar alla djur, inklusive möss och råttor du försöker undvika. Gnagare ditt hus och uthus, var noga med att täta entréer där möss kan smyga in och hitta värme. När det gäller Frisky, är det bäst att hålla henne inne. Även om du kanske inte använda skadliga rodenticider, är det svårt att veta vad andra i det område i bruk. Hon kan fånga och äta en mus som har ätit farlig råttgift någon annanstans under hennes utomhus resor.

Vad är Salads?

February 22

Vad är Salads?


Ett brett utbud av kulinariska rätter kallas sallader, och att döma av denna mångfald kan det vara svårt att urskilja vad dessa rätter har gemensamt. Emellertid har varje sallad standardfunktioner, från storleken på sina bitar till dess temperatur. Vad kan sägas om sallad som en kategori av livsmedel är att det är mångsidig: göra portionsstorleken lite större, och de flesta sallader kan bli en måltid.

ingredienser

De flesta någon mat kan komma en sallad, vare sig det gröna, exotiska grönsaker, frukter och tillagat kött. Eftersom en vanlig sallad serveras som en maträtt - med andra ord, är ingredienser blandas och inte skiljas - dess ingredienser måste komplettera varandra. Det är dock inte ovanligt att se kockarna skapa nya blandningar av smaker, till exempel, torkade tranbär, getost, rödlök och baby spenat kastade tillsammans.

Temperatur

Sallader är alltid serveras kall. Vissa ingredienser kan tillredas före dess bitar hackad och läggas till sallad; till exempel, kyckling i en kyckling sallad eller potatisen i en potatissallad. Emellertid är dessa ingredienser alltid kyls och ibland till och med kylt innan salladen är klar.

Storleken av Pieces

Sallader består av en kombination av små stora bitar; ingredienser aldrig mosad att bilda soppa eller serveras hela, som skulle likna en förrätten. Med undantag för några gröna sallader som kan ha stora bitar av grönt sängkläder, eller några sallader med stora bitar av kött, i de flesta fall en sallad kan ätas med en gaffel och behöver inte klippas.

När flygblad överväga vad man ska ta för deras handbagage, de brukar tänka på sin bärbara dator eller ett par böcker under en längre flygning. Även om det är inget fel med någon av dessa val är en bok som inte kommer att hjälpa dig om du landar och det enda bagage du har kvar är din carry-on. Det finns några saker du bör starkt överväga att införa i din kabinväska när du går ombord på planen, bör man hamnar i en knipa.

En extra uppsättning kläder

Det är alltid smart att packa en extra uppsättning kläder i ditt handbagage ifall bagage du kontrollera vid grinden går förlorad. På det sättet om du få strandsatta på en destination utan ditt bagage, har du en extra uppsättning kläder att byta till när kläderna du bär inte längre passar att bäras. Pack för klimatet du ska resa till, samt - trots allt, som fastnat i New York i mitten av december medan endast klädd i shorts och en T-tröja är långt ifrån bekväma.

Tandborste och toalettartiklar

På grund av säkerhetsåtgärder, kanske du inte vill gå igenom besväret att föra flytande tvål, schampo eller deodorant spray med dig. Du kan dock fortfarande få tvål och stick deodorant med dig i din carry-on bagage och, om du behöver fräscha upp eller fastnat på flygplatsen under natten på grund av en försenad flygning, kan du snabbt rensa upp dig lite.

Förbetalda telefonkort

Om du reser utomlands, är det en klok idé att ta några förbetalda telefonkort med dig i ditt handbagage. Dessa kort kan hittas på de flesta flygplatser presentbutiker och kan vara en livräddare om du befinner dig på en utlandsresa med ditt bagage någonstans i sikte. Om du har en och du inte har tänkt på att hålla det med dig att du är på flygplatsen, överväga att sätta din mobiltelefon i handbagage också.

Snack Food

I motsats till vad vissa leds att tro, du faktiskt kan ta mat med dig genom säkerhetskontrollen så länge det är i din kabinväska. Att sätta ett mellanmål stor påse chips i din carry-on kan låta lite absurt, men när du är på en distansflygning och dina alternativ är att antingen nå för snacks i din carry-on eller betala $ 6 för en påse av jordnötter, kommer du att bli mycket glad att du tog det chokladkaka med dig.

Kungen krabba är en stor art som föredrar att leva i kallt vatten. Det finns flera varianter av kungskrabba, däribland populära Alaska king crab, röd kungskrabba, blå kungskrabba och gyllene kungskrabba. Enligt seachoice.org, lite är känt om de mer svårfångade scharlakansröd kungskrabba.

Storlek och form

Kungskrabbor är bland de största krabbor, med stora taggar som täcker deras skal. Deras långa ben påminner om en spindel, men är mycket längre.

habitat

Kungskrabba s tillbringar sin tid i kalla, saltvatten miljöer. De bor i kontinentalsockeln miljöer i närheten av polarområdena, men när de blir närmare ekvatorn, de tenderar att återfinnas i djupare vatten, eftersom de föredrar kallare temperaturer.

Distribution

Kungskrabbor finns i kallare, nordliga vatten. Längs kusten i Alaska, de fiskas kommersiellt i stora skaror. De kan också hittas ofta i Stilla havet och Berings hav. Röda kungskrabbor som förs in i Atlanten har blivit en invasiva arter.

Effekter av Fiske på Habitat

Eftersom kungskrabbor fiskas i så stor utsträckning, det finns en viss oro över de effekter fisket på deras livsmiljö. Men enligt seachoice.org har fångst minimal effekt.

migreringar

Under parningstiden, är kungskrabbor kända för att migrera till vad som kallas "ömsat grunder." Dessa områden, samtidigt som liknar kungskrabban vanliga habitat, ofta i djupare vatten. Detta ger kungskrabbor, som lever i grupper som kallas pods, ett bredare utbud.Din katt kan inte kunna rabbla hur hennes morgonen har varit hittills, men vad hon kan göra är att kommunicera med dig via ett mycket effektivt verktyg - hennes kroppshållning. Om du vet exakt vad du ska leta efter, kan katt hållning förmedla tusen ord.

rundade Tillbaka

Om din katt står upp och ryggen har en rundad utseende till det, kan det tyda på ett par drastiskt olika sinnesstämningar. Om kappan är smidig och mjuk, betyder det att hon antingen njuter av att vara klappad - eller att hon förutse det glatt. Om, å andra sidan, är hennes päls taggiga och upprätt, betyder det i allmänhet något långt ifrån så trevlig - denna pott är antingen irriterad, rädd eller förvånad.

Hukad över

När en katt kropp är iögonenfallande böjd över precis ovanför tassarna, ofta betyder det rädsla läge. Denna katt är inte säker alls. Om skakningar och snabb andning är båda en del av mixen, är stackarn verkligen rädd. I dessa situationer, kattdjur tenderar att hålla sina svansar tätt mot sina kroppar - och ofta dolt mellan de bakre benen. Rädda katter tenderar att ta på styva och stela utseende ställningar.

Svans Skjut upp

Om en katt går runt med sin svans skjuter rakt upp i luften, hon "leende" på sitt sätt, och du kan upprepa uttrycket genom att grina tillbaka på henne. Denna katt är lugn, självsäker och i fred, och kan även uppskatta några tillbaka stroke artighet av undertecknad. också betala nära uppmärksamhet till hennes morrhår. Om de är något skjuts till framsidan, är allt dandy för tillfället.

mage Display

Magen exponering är ett bombsäkert tecken på förtroende och belåtenhet i kattdjur världen. Om din kisse är sprawled antingen på rygg eller på sidan med hennes mage tydligt synlig, hon känner sig lugn, men samtidigt fullt medveten och uppmärksam på sin omgivning. Din katt kan må bra, men inte nödvändigtvis gör antagandet att hon bjuder in dig att klappa magen. Hon kan bara vara njuter sin relaxationstiden - allt av sig själv.

Lutande

Belligerent katter varnar ofta andra genom att se till att deras vassa klor är tydligt. Om du märker en katt lutar hennes kropp bara en smula till en viss sida, kan det vara vad hon försöker göra. Var uppmärksam på andra varning "backa" kroppsspråk signaler, inklusive pressas tillbaka öronen, vidgade elever och blottade tänder - Usch. Kattdjur som känner sig trygga med sig också ofta anta "utsträckt" kropps ämnen - en indikation på att fysisk attack. Om en katt någonsin visar dig denna typ av arg eller defensiv kroppshållning, är det säkert att göra promenad och lämna henne ensam - inga undantag.

Vad finns sätt att lugna en kattunge?


Till en liten kattunge, kan världen vara en massiv och över stimulerande. Om din lilla nya tillägg verkar alltför full av energi, eller ännu värre, rädda för omvärlden, det finns några enkla tekniker du kan använda för att lugna kattunge. Med dessa tekniker som dina verktyg, kan du hjälpa din kattunge att få acklimatiserad till sin nya världen och bli en del av din familj.

lugnande Voice

Det sätt på vilket du tala med din kattunge kan spela en stor roll för hur lugn kattungen känns. Om din kattunge verkar rädd, lugna det i en lugn och tyst röst. Även om kattungen kanske inte förstår vad du säger, kommer det sätt på vilket du talar i och för sig sannolikt lugnande och hjälpa den lugna ner en bit.

Gentle Touch

Pet din petite ny kattunge som kraften i beröring är användbar i lugnande en ung katt. Låt katten att krypa upp, säker och skyddad, i knät och stroke pälsen försiktigt. Para detta med att tala i en lugnande röst för slutliga framgång i lugna katten ner.

Tick-Tock Bed

Om kattungen verkar bli rädd på natten eller när du är borta, göra sin säng mer lugnande genom att tillsätta en liten tickande klocka till sovutrymme. Placera en klocka i kattungens säng, under en kudde eller filt så hårda natur klockan inte kränka petiga sleeper. Som kattungen inbäddat nära denna klocka det kommer att höra det rytmiska tickande som kan bevisa lugnande som det låter ganska lik moderns hjärta.

lugnande Collar

Köp en krage som är särskilt avsedda att bidra till att lugna din katt. Köp din kattunge en lugnande krage, tillgänglig från många sällskapsdjur leverans butiker. Kragar av denna typ innebörd att innehålla feromoner som replikerar de släppa ut av en mamma katt, hjälper lugn kattungen naturligt.

medicinsk intervention

Även om det bör nästan alltid vara det senaste resultatet, om kattungens upprörd är helt enkelt alltför svår att hantera på egen hand, är medicinska ingrepp ett alternativ. Kattungens veterinär kan ordinera milda lugnande medel för din kattunge, särskilt om det blir upprörd vid vissa tider, som under bilresor. Även om du förmodligen inte vill förlita sig alltför mycket på medicinering, kan detta vara ett alternativ om inget annat verkar lugna katten.

Letchworth State Park i norra New York är ett utmärkt val för den som vill vacker natur i kombination med en historiska förflutna. Vid denna park, har du också ett val av camping, uppehåller sig i en stuga eller boka ett rum i en historisk inn. Fiska, bada, flotte, rida, visa vattenfall eller utforska vandringsleder.

Utomhus

Det finns ingen brist på utomhus möjligheter på denna park och de varierar med säsongen. Du kan gå forsränning ner Genesee floden medan omgiven av en klyfta med väggar så höga som 600 fot, bada vid sina två pooler eller vandra sina 60 miles av stigar, som sträcker sig från ena änden av parken till andra. Det finns gott om fiskeplatser längs floden. Du kan också ta en varmluftsballong rida över parkens tre vattenfall. Ridning är också tillgänglig på 1.000 tunnland av parken och du kan njuta av utsikten när du rider. Prova längdskidåkning på vintern. För skydd, har parken 270 elektriska campingplatser tillgängliga från maj till oktober. Det finns också cirka 80 stugor i parken om du inte vill rough det för mycket.

Landskap

Letchworth, ofta kallad "Grand Canyon i öst", omfattar 14.000 acres i närheten av Genesee River. Det finns 17 mil natursköna ravinen och tre underbara vattenfall, vilket gör detta ett bra område för alla som vill massor av foton av sin semester. Dess läge mellan Allegany foten och Finger Lakes ger besökarna ännu fler alternativ för hisnande landskap. Du kan också besöka den amerikanska Army Corps of Engineers dammen på Mount Morris. 1940-talet-eran dammen är den största i sitt slag öster om Mississippifloden.

Historia

Bo på Glen Iris Inn, som var hemma hos William Pryor Letchworth som begåvad en 1000-acre egendom kallas Glen Iris till staten. Värds accepterar reservationer från april till oktober. Värdshuset är inte den enda historiska platsen i parken. En återställd Seneca indiska rådet huset står också i Letchworth, som gör en indian history museum. Museet har utställningar om parkens utveckling och Letchworth liv. Det är också den gravplats av Mary Jemison, en 15-årig flicka som fångades av Seneca stam i Pennsylvania och bodde bland dem för en stor del av sitt liv. Jemison hytt står också i parken och är öppen för besökare.

Vad gör Farmers Feed Pigs?


Grisar har varit en stapelvara i människans kost i tusentals år. Så länge människor har domestice svin för konsumtion, de har också utvecklat bättre sätt att hantera, avel och utfodra dem. Grisar har en annorlunda näringsmässiga krav än nötkreatur, hästar, får eller kyckling, särskilt för att uppnå optimal tillväxt, fett och köttproduktion. Gårdar har utvecklat särskilda utfodringsprogram för svin som kommer att förse marknaden med den typ av gris de kräver.

Betydelse

Kosten för någon mat djur är viktigt av många skäl. Jordbrukarna måste vara noga med att inte mata några ämnen som kan vara skadliga för människor till djur som ska slaktas för livsmedelskonsumtion. Djur som utsätts för giftiga ämnen kommer att absorbera dem i deras kött, och vidarebefordra dem till något som konsumerar dem. Kontroll över vad djuren äter är avgörande för framgång för varje djur bonde.

effekter

Från storleken på svin de producerar till fetthalten, med hastigheten för reproduktion, bönder påverka dessa effekter på deras lager genom att manipulera ransonering och näringsinnehållet i fodret som de tillhandahåller. Vanligtvis behövs en högre foderprotein för svin sedan för nötkreatur eller får. Spårämnen och probiotika låna ut till tarmhälsa och bättre matsmältning, och vitaminer och andra kosttillskott påverka sexuell tillväxt och hälsa. Vanligtvis 60 dagar före slakt ett foder med majs eller andra höga kolhydratkälla matas, för att snabbt göda upp djuret.

typer

Typer av utfodring bönderna sörja för deras svin är frigående, vilket innebär att djuren sträcker vilda och äta vad de kan av jorden, en helt naturlig kost. Små gårdar eller enskilda gårdar som höjer svin för själva kommer ofta föda "slask", vilket är i stort sett alla mänskliga resterna från familjen eller från lokala restauraunts eller grannar. Större svingårdar nästan alltid mata kommersiellt blandad svin flöden.

Fungera

Den huvudsakliga funktionen för vad bönderna försörja sina grisar är att hålla djuren friska och att förbereda dem för slakt för köttkonsumtion. Den högre muskler och fett innehåll djuret har, desto mer kött det kommer att ge. I allmänhet kommer frigående svin vara mindre och smalare än kommersiellt matas svin. Slop matas svin kan vara större och friskare än frigående grisar, men den största och bästa köttproducerande grisar är de utfodras kommersiellt beredda foder.

fördelar

Genom att noggrant övervaka foderintaget av deras svin, kan jordbrukare producerar mer kött i en kortare tid, ge friskare djur som inte är behäftade vilja sjukdom, och ge konsumenterna ett större utbud och mer ekonomisk kött val.