tupp livslängd

Höga ägg avkastning och unika egenskaper såsom blå ben, fjäder skägg och tuftade öron gör Ameraucanas bland landets favorit lägger raser för bakgård entusiaster. Medan bakgård Araucanas kan leva mer än 10 år, kan den faktiska livslängden för din Ameraucana chick variera kraftigt beroende på sin kost, genetik och exponering för rovdjur.

Chick Survival Rate

Ameraucana kycklingar har utvecklats för härdighet i både varma och kalla klimat, de har inte den höga dödligheten lidit av kycklingar av sina sydamerikanska kusiner Araucanas. Beställ kycklingar från en ansedd kläckeri, med ett minimum storleksordningen 25 kycklingar under kallt väder eller 15 kycklingar under varmt väder så att de har möjlighet att krypa ihop för att hålla värmen under transport. Du kan köpa från en matningslager, vanligtvis utan hälsogarantier.

Äggläggning Years

Din kvinnliga chick kommer att börja lägga ägg av 6 månaders ålder; en tupp förfaller på 4 eller 5 månader. Mata din höna lägger pellets eller smulas sönder, som ger näring att förlänga sin livslängd och äggproduktion period. Både män och kvinnor bör ha tillgång till områden utomhus där de kan plocka på vegetation och repa för buggar och grus. Lägg färska enzymer till sin kost med frukt och grönsaker skal för bättre hälsa och potentiellt längre livslängd.

äldre Kycklingar

Eftersom Ameraucanas gör bra kött kycklingar samt lager, många kycklingar ta sig till middagsbordet när deras om produktionen minskar dramatiskt på ca 5 år gammal. En hälsosam diet kompletterad med rep, färska grönsaker och pelleterat foder kan ge näring som behövs för att nå maximal livslängd. Ameraucanas har varit kända för att leva mer än 10 år. Världens äldsta kyckling - en röd-quill muffed spel höna - lever mer än 22 år.

rovdjur

Ge din Ameraucanas med en robust, rovdjur säker penna för att säkerställa maximal livslängd. Medan många naturliga rovdjur som prärievargar fram på natten, kan fritt roaming hundar ödelägga din flock som helst på dagen eller natten. Till skillnad från de flesta tunga arbetsföra kycklingar, Ameraucanas kan hoppa högt upp i luften och flyga korta sträckor, vilket träd och skogsområden perfekt för att låta din kyckling strövar frigående. En kyckling traktor, som du kan flytta lätt att låta skriven fåglar tillgång till färskt bete, är en annan lösning.

Normal livslängd för en katt


Hur länge din katt kommer att leva beror på många faktorer, inklusive kvaliteten på vården och läkarvård det tar emot, dieten det matas och den typ av livsstil det leder. Huskatter behandlas väl kan vanligen leva till 15 år eller äldre. Enligt en studie publicerad i tidskriften "Proceedings of the Nutrition Society" 1995, den genomsnittliga livslängden för en manlig domesticerade katt var 12 till 14 år, med kvinnor som lever ett år eller två längre.

Kost och motion

Precis som för människor, är en katt livslängd påverkas av hur mycket och vad det äter och hur mycket motion det blir. Övergödning din katt kan förkorta livet som det är mer sannolikt att bli drabbade med hälsoproblem såsom diabetes, artrit, andningssvårigheter och hjärt och leversjukdom. Även om det inte är möjligt att göra din katt göra något, minst av allt motion, uppmuntra spel kan bidra till att hålla det friska, enligt lapcat.co.uk. Äldre katter i synnerhet kan dra nytta av milda spela.

Inomhus vs Outdoor

Inomhus katter lever i allmänhet längre än de som tillbringar mycket tid utomhus. Trafiken är en stor fara för utekatter, liksom andra djur som hundar. Utekatter kan också vara i riskzonen från förgiftning eller sjukdomar som fångats från förvildade katter bekämpningsmedel.

Genetisk uppsättning

Enligt lapcat.co.uk kan selektiv avel göra vissa raser genetiskt benägna att vissa sjukdomar eller åkommor, förkorta den genomsnittliga livslängden. Regelbundna katter med en mer varierad genuppsättning är därför mer benägna att ha en längre livslängd än purebreds.

veterinär besök

Katter som tagits till en veterinär för regelbundna kontroller kommer sannolikt att leva längre, eftersom hälsoproblem kan upptäckas och behandlas tidigt. Med katter kastreras ger hälsofördelar, eftersom män inte kan utveckla testikelcancer medan honor inte kommer att utveckla livmoder eller äggstockscancer. Dessutom kommer män som inte kastrerade ofta får skador samtidigt värna deras territorium, vilket i sin tur kan leda till framtida problem och förkorta deras livslängd.

äldsta katter

2010 Guinness World Records namn den äldsta katten som Creme Puff från Texas, som var 38 år och tre dagar vid tidpunkten för sin död 2005. En artikel publicerad i Burnley medborgaren, lokaltidningen i Burnley, Storbritannien , maj 2011 klagade död en annan katt, Tizzie, tros ha varit 38 vid tiden för passerande.

Har Kastrering Öka ditt husdjur livslängd?


Kastrering bort de reproduktiva organen i hanhundar; med kvinnor, är det förfarande som kallas spaying. När könsneutrala "sterilisering" eller "förändra" används omväxlande. Vissa människor också kallar det "fixering", även om detta begrepp har blivit något föråldrat. Medan djuraktivister förespråkar kastrering för att undvika husdjur overpopulation, rekommenderar veterinärer kastrering av andra skäl. Hälsan hos djuret är alltid första prioritet bland veterinärer och kastrering förbättrar hundens hälsa.

Vad Kastrering Är

När en hanhund är kastrerad, är hans könsorgan bort. Detta eliminerar testosteron i hans blodomlopp. Operationen innebär att administrera en anestesi till hunden och ta bort testiklarna. Eftersom det inte finns fler testiklar, detta avlägsnar omedelbart hundens risken för testikelcancer. Det finns andra cancerformer som plågar hanhundar, men kastrering skär ner på dessa risker. Operationen anses mindre och säker.

den liggande

Den liggande producerar vätska som hjälper till att flytta sperma på väg. Som hanhundar ålder, växer hjälplös och kan bli en riktig bråks. Godartad liggande hyperplasi är en farlig, om än godartade, tillstånd som orsakar den liggande att växa onormalt trycker på ändtarmen och urinblåsan och orsakar urin och avföringsproblem. Detta tillstånd är beroende av testosteron för att växa. Om hunden är intakt - det vill säga, inte kastrerad - han fortsätter att producera testosteron, som är ett hormon som tillverkas i testiklarna. Prostrate cancer inte hormonberoende, och risken för prostatacancer påverkas inte av kastrering.

Andra hälsofrågor

En annan sjukdom som uppstår i intakta hanhundar är perineal diskbråck. Detta hernia utvecklas kring hundens ändtarmen och orsaka allvarliga problem med avföring. Avföringen börjar att samla in i ändtarmen, vilket orsakar påsar och fecaliths, vilka är härdade stenar gjorda av avföring. Detta tillstånd kan leda till infektioner och, så småningom, oförmågan att uträtta sina behov. Kastrering förhindrar detta villkor eftersom hormoner verkar vara en faktor i utvecklingen av en perineala bråck, som är betydligt vanligare i vissa raser.

Behaviorial

Det är bara logiskt att hundar som stannar hemma och inte gå ute efter problem leva längre och friskare liv. Intakta hundar kommer alltid att ha det wanderlust. En hane kan lukta en kvinnlig hund i värmen från miles away. En intakt hund kommer att resa långt och brett för att hitta hunden i värme och i resan, kan mycket väl stöta på andra hundar på samma uppdrag som kommer att kämpa för den svårfångade kvinna. De inneboende farorna i roaming minskar en hunds livslängd. Förutom slagsmål, kan de drabbas av en bil, stulen eller skott, eller plocka upp en otäck infektion. Intakta män är också mer aggressiv, så inte bara är din söta lilla Fido letar efter det kompis, kan han vara ett letar efter en kamp också.

Symptom, prognos och livslängd av hjärtsvikt hos hundar


Hjärtsvikt är ett tillstånd där hundens hjärta är inte längre kan pumpa tillräckliga nivåer av blod till resten av kroppen. Det kan vara en förödande diagnos för alla hundägare att ta emot. Ägare av äldre hundar eller ägare av hundar i alla åldrar bör förstå symptom, prognos och förväntad livslängd för en hund som lider av hjärtsvikt.

orsaker

Canine hjärtsvikt kan orsakas av medfödda defekter eller degenerativa sjukdomar i hjärta, kardiomyopati (hjärtmuskelsjukdom), hjärtmask eller en arytmi.

symptom

Symtomen omfattar hypertension, hosta på grund av lungödem (vätska i lungorna), andfåddhet, andningssvårigheter, viktminskning, trötthet och träningsintolerans.

Behandling

Behandling för hund hjärtsvikt beror på flera faktorer. Vissa hundar kan få läkemedel för att stärka hjärtmuskler, diuretika eller operation för att avlägsna vätskor från lungorna, och en förändring i diet.

Prognos

Prognosis kommer att variera från hund till hund och kan variera från dire till utmärkt. Svar på behandlingen är nyckeln för att bestämma en hund prognos.

Förväntad livslängd

Hundar som drabbats av hjärtsvikt kan leva ett par dagar till flera månader, beroende på deras svar på behandlingen och hur allvarligt deras tillstånd.

Förväntad livslängd av Cory Fish


Corydoras havskatt är små, bepansrade havskatt som är typiskt fredliga, även om vissa anses semi-aggressiv. Medlemmarna i detta släkte tenderar att vara stimfiskar, lyckligast när de är hålls i små grupper. Deras lilla storlek gör det möjligt att hålla en liten skola i en måttlig storlek akvarium. Dessa killar har en ganska lång livslängd, även om några aspekter av vård kan lägga till eller ta bort från sina år.

cory Information

Dessa små, bepansrade havskatt är bland de vanligaste hålls fisk i akvariet handel. Till skillnad från andra botten matare, som ofta växer för stor för den lilla hobby akvarium, corys växa normalt till mellan 1 och 4 inches. De 150-tal arter är infödda till långsamma, grunda strömmar av Sydamerika.

General Förväntad livslängd

Enligt Aquatic gemenskapen, kan dessa små katter lever för 15 - eller mer - år om de får rätt vård. Den allmänna förväntade livslängden för dessa havskatt är cirka fem år. Rätt vård inkluderar utfodring, vattenkvalitet, tank setup och andra faktorer som förbättrar livskvaliteten för din lilla saneringspersonal.

tank villkor

I allmänhet, Corydoras arter är mycket anpassningsbara till ett stort antal olika betingelser, även om de har preferenser. Corys föredrar mjuk, något surt vatten, så sträva efter en pH strax under 7,0 och i fem till tio grader av hårdhet. Testa vattnet regelbundet. Rumstemperatur är acceptabel för de flesta Cory arter, så forskning dina arter för att säkerställa vad som är korrekt. Eftersom dessa små fiskar är botten matare, behöver de en mjuk substrat som inte kan repa eller tränga sina magar. De begrava ibland själva i substratet liksom. Lägg till falska eller levande växter för att skapa en miljö som efterliknar deras naturliga tätt planterade strömmar.

Matning

Ett vanligt misstag med corys lämnar dem att klara bara på deras tank kompisar "resterna. Medan de mata längs botten och kommer nådigt acceptera sjunkande portioner mat annan fisk i akvariet lämnar bakom sig, de behöver fortfarande sin egen mat. Sjunkande pellets är idealiska, som håller på att sjunka flingor och bor eller frystorkad köttig mat. I det vilda, corys livnär sig på ryggradslösa djur, växtmaterial och döda fiskar och andra varelser som sjunker till botten av livsmiljön.

Lycka

Att hålla vattentemperaturen och kvalitet inom rätt intervall, och mata en varierad kost, hjälper till att hålla din cory havskatt glada och friska, vilket ökar livslängden. Förvara dem i skolor sex eller mer. I naturen, kommer de ibland bilda skolor tusentals individer. Om du bara letar efter en botten feeder att övervaka ett mindre samhälle akvarium, hålla åtminstone två corys.

Ett husdjur lovebird kan ge dig en hel del njutning. Många lovebird ägare lämnar djuraffären med många frågor om deras nya husdjur, såsom kön, medellivslängd och vikt. Trots att kön är förutbestämd, bestämmer lovebird kost livslängd och vikt. Medellivslängd är någonstans från 6 till 12 år; genomsnittsvikten är 40 till 60 gram.

Instruktioner

Kön

1 Titta på din lovebird för beteende, såsom bygga bo, som visar kön.

2 Ta din lovebird till en legitimerad veterinär.

3 Fråga veterinären att bestämma könet på din lovebird genom att ta ett blodprov. Veterinären kommer att skicka blodprovet till ett laboratorium för ett DNA-test.

Livslängd

4 Ta lovebird till en fågel veterinär.

5 Berätta veterinär om din lovebird kost. Lovebirds som äter bara fågelfrö kommer bara leva fyra till fem år. Färska frukter och grönsaker utöver fågelfrö kan öka livslängden på 10 till 12 år.

6 Fråga veterinären att uppskatta din lovebird livslängd.

Vikt

7 Ta reda på den genomsnittliga vikten för dina arter av lovebird.

8 Väg din lovebird med hjälp av en skala som mäter gram. Turturduvor är för ljusa för vanliga skalor.

9 Ta din lovebird till en veterinär. Veterinären kan väga lovebird och leta efter tecken på att det är en hälsosam vikt.

Tips

  • Kom ihåg att byta lovebird vatten dagligen eller oftare om det behövs. Tillbringa tid med din lovebird. Båda dessa kan öka din lovebird livslängd.
  • Din veterinär kan kirurgiskt sex din lovebird. Detta är invasiva och gjort endast i en nödsituation.

Labrador Retreiver s Livslängd


Labrador retrievers är sött, lovable hundar som har en normal livslängd på 10 till 12 år. Den äldsta Lab på rekord bodde en fantastisk 29 år. Dessa hundar är även humör och gör stora familjehundar. Lojala och vänliga, Labs är också bra simmare och göra bäst när det ges utrymme att köra. De är också väl lämpade för jakt, fysisk hjälp, och ledarhundar för blinda.

Genetik

En labrador härstamning bör vara fri från ärftliga hälsoproblem - såsom höftledsdysplasi och progressiv retinal atrofi - två vanliga Lab lidanden. En bra uppfödare låter dig möta föräldrarna och kommer att leverera journaler, vilket tyder på båda hundarna är fria från hälsoproblem. Genetiska problem kan förkorta livslängden på hunden.

Labrador retriever föds upp för agility eller jakt kommer från olika genetiska linjer, som gör dem utmärka sig på den valda idrotten. Jakt kräver en mer muskulös hund med en tjockare lager för att bada i iskalla vattnet. Agility hundar föds upp för hastighet och intelligens.

Kondition

Labrador retriever väger mellan 50 och 80 pounds och kräver massor av motion för att hålla formen. De bör motioneras dagligen och ges utrymme att köra för att stanna vältränad. Dessa hundar är naturliga retrievers, lekfull och älskar simning - så det finns många sätt att hålla dessa hundar aktiv. Överviktiga hundar tenderar att ha kortare livslängd än sina magrare motsvarigheter, så att hålla hunden passar ökar dess livslängd.

Diet

En hög kvalitet hundmat kommer att gå en lång väg för att hjälpa din Lab att leva ett långt liv. Maten bör vara högre i protein och har en måttlig mängd fett. Den procentuella av dessa ska anges på etiketten. God kvalitet hundmat har så få korn som möjligt och ingen majsgluten, en billig filler. Undvik mat med konstgjorda färger, av produkter eller sötningsmedel, eftersom dessa har inget näringsvärde för hundar och är ofta kopplade till hälsoproblem. Leta efter kött eller kyckling som den första ingrediensen anges på förpackningen.

Hälsoproblem

Labrador retriever, liksom de flesta större hundar, har ofta problem med höften eller armbåge dysplasi; som kan påverka deras livskvalitet och hindra dem från att få den övning som kommer att hålla dem friska. Andra hälsoproblem som de kan förvärva som skulle kunna påverka deras livslängd är diabetes, hypotyreos, epilepsi, eller hjärtproblem såsom lung stenos eller trikuspidalisklaffen Dysplasia. Vissa cancerformer, vanliga i större hundar, kan också förkorta livslängden på Labrador retriever.

Förväntad livslängd av Labradoodles


Även ursprungligen en korsning mellan labrador retriever och Storpudel, Labradoodles är nu en ras av sina egna och har en livslängd på cirka 15 år.

Ursprung

Wally Conron, chef uppfödare för den australiska Guide Dog Association, uppfödd den allra första Labradoodle 1989.

Beskrivning

Med en något tyngre kropp än Pudel, har Labradoodle muskulösa framben och dess nos är smalare än en Labrador Retriever. Labradoodle rockar kommer i krita, grädde, aprikos, choklad, café, svart och silver nyanser och längden varierar från fyra till sex inches.

Förväntad livslängd

Den förväntade livslängden för den Labradoodle är 13 till 15 år, som med de flesta hundraser, men undantag förekommer.

Hälsoproblem

När man tittar på hälsoproblem av Labradoodles, är det viktigt att tänka på hälsoproblem i samband med Labrador retriever och storpudel. Canine höftledsdysplasi, progressiv retinal atrofi (PRA), störningar i armbågen eller patella och VonWillebrand sjukdom är några hälsoproblem av Labradoodles, enligt The Dog sidor.

Träning

Goldendoodle & Labradoodle hemsida säger att Labradoodles kräver måttlig motion och i allmänhet har låga underhålls rockar, även om de är sociala hundar och är således lyckligast när runt människor.

Socker segelflygplan är små nattliga pungdjur som gör förvånansvärt bra husdjur. Själva namnet "socker segelflygplan" kommer från det faktum att de älskar söta frukter och har förmågan att glida. Medan sällskapsdjur segelflygplan socker leva upp till fem gånger längre än i naturen, det finns vissa utmaningar som att ta hand om exotiska djur som dessa. Ordentlig vård, kost och miljö är viktiga faktorer vid fastställandet den förväntade livslängden för dessa lurviga nötkreatur.

egenskaper

Socker glidflygplan kommer från pungdjur familjen och i motsats till vad många tror, ​​de kan faktiskt inte flyga. De utnyttjar ett tunt membran av huden som går mellan deras främre och bakre ben att glida runt trädtopparna. De har varit kända för att göra glider upp till 50 meter lång och har möjlighet att kontrollera sin flygriktning med sina svansar. Dessa nattliga varelser är mestadels aktiva på natten när de söker mat. Fysiskt, socker segelflygplan har stora ögon, en urskiljbar svart rand som löper hela längden av kroppen och svarta fläckar runt deras ansikten. De kan bli upp till sex inches lång (exklusive svansen) och väger mellan fyra och sex uns.

Förväntad livslängd

Liksom många djur, socker glidflygplan lever längre i fångenskap än i naturen på grund av de hårda överlevnad, rovdjur eller enkla naturliga urvalet sina vilda motsvarigheter måste uthärda. Wild socker glidflygplan lever i allmänhet från fem till åtta år, medan PET glidflygplan socker har ibland levt upp till 15 år i en lämplig miljö med rätt kost och hälsovård.

Miljö

I naturen, socker glidflygplan tenderar att leva i trädtopparna där de är säkra från många rovdjur på marken. Ägare av sällskapsdjur socker segelflygplan ofta hålla dem i stora fågelburar. De är extremt sociala djur och bör hållas med andra glidflygplan för att hålla dem friska och glada. Men män har en benägenhet att bli territoriella och bekämpa andra hannar när det finns en kvinnlig närvarande, så håll samkönade grupper om du inte kommer att föda upp de segelflygplan. Som husdjur, kan de bli mycket fäst vid sin ägare och ofta mysa på ägarens axel eller i händerna.

Diet

Socker segelflygplan är allätare och har därmed en mycket flexibel diet. Fångenskap segelflygplan vanligtvis äta på främst frukt, grönsaker och torrfoder. Men de har många andra saker såsom levande insekter, äggröra, yoghurt, nötter, juice, små ödlor eller möss, eller blom blommor. De äter i huvudsak något sätts framför dem, men djurägare bör begränsa mängden levande protein (t.ex. insekter eller ödlor) i kosten för att förhindra att critters från att utveckla en stark musky lukt.

Sjukvård

Socker segelflygplan är ganska robusta djur för sin storlek och inte bära några kända sjukdomar. Även om de kan bli sjuka ibland, två enkla faktorer är avgörande för att säkerställa deras hälsa: vätskor och värme. Baby socker segelflygplan i synnerhet tenderar att bli uttorkad, så håll vatten, fruktjuice eller frukt skivor ständigt tillgängliga för vätske. Socker segelflygplan är hälsosamma cirka 80 till 85 grader Fahrenheit, eftersom de är hemma i tropiska platser. Ibland ägarens kroppsvärme när du hanterar dem tar hand om det. Vid andra tillfällen använder en elektriskt uppvärmd sten inuti segelflygplan "bur.

Hundraser med kortast Livslängd


Stora hundraser har oftast kortare livslängd än små raser, på grund av hygienkrav som kan förekomma i stora raser. Medan små raser som Jack Russell terrier kan leva i över 13 år, stora raser som bullmastiff har en genomsnittlig livslängd på endast åtta till nio år. Om du har en vana att falla huvud över kullar för din hund, kanske du vill undvika hundraser med korta medellivslängden för att skydda dig från sorg att förlora din hund bästa vän.

grand danois

Grand Danois når minimi höjder på cirka 30 inches från marken till toppen av sina axlar och kan visas i olika nyanser av grått och brunt eller närvarande med grå, svarta och vita fläckar. Tyvärr, bara dessa monstruösa hundar lever i genomsnitt åtta till tio år. Hygienkrav som ben cancer, förstorade hjärtan och andra hjärtfel, höftledsdysplasi, grå starr och hypotyreos är vanliga. Den främsta orsaken till Great Dane död är gastric dilatation och tarmvred, känd vanligen som "svälla". Svälla inträffar när Great Dane mage utvidgar och stryper blodtillförseln till andra organ och kroppsdelar, vilket gör att hunden extrem smärta och matsmältningsproblem.

Berner sennenhund

Liknar fårhundar med sina svarta kappor, vita kistor och ansikten och inslag av brunt runt hakan och fotleder, Berner Sennen har genomsnittliga livslängd drygt sju år. Den korta livslängden för denna hundras tillskrivs sådana hygienkrav som neoplasi, njursjukdom, hjärtsjukdom, infektioner, skelettproblem, beteendeproblem och maligna histiocytosis. Många Berner Sennen dö genom sin 7 år utan någon annan än förklaring "ålderdom."

irländsk varghund

Hittade i lurviga nyanser av grått, brunt och grädde, irländsk varghund har den kortaste medellivslängden, i genomsnitt bara sex till åtta år. Flera allvarliga hälsoproblem bidrar till denna korta livslängd, inklusive hjärtsvikt, svälla, bencancer, hypotyreos och lever shunt. Von Willebrands sjukdom, ärftlig blödarsjuka som orsakar dessa hundar att blöda överdrivet när skadade, är en annan ledande dödsorsaken bland irländsk varghund.

överväganden

De ovannämnda siffrorna representerar den genomsnittliga livslängden för nämnda hundraser och menar inte din hund kommer bara leva till denna ålder. Ordentlig motion, hälsa och nutrition, förutom en stressfri liv och omtänksam ägare kan förlänga livet på din hund, oavsett hennes ras. Ta din hund för regelbunden veterinär kontroller och kontroll loppor och andra sällskapsdjur parasiter för att hålla din hund frisk för att förhindra allvarliga hälsotillstånd från förkorta din hunds livslängd. Dessutom, bara för att du valde en hund med en längre livslängd innebär inte en hund kommer att överleva närkontakt med fordon eller undvika cancer, som nu dödar ungefär en av tre hundar.