torkade mulberries

Ja, är ört allmänt känd som salvia en stöttepelare i vissa indian ritualer, men det är inte dess bara populär användning här i Amerika. Organiska kulinariska människor använder den för att smaksätta kött och sås, särskilt med vildfångade rätter som vilt eller ekorre. Prova lite salvia mals till ditt land stil sås för en äkta obygden matupplevelse.

Instruktioner

1 Gå till din lokala livsmedelskedjan. Whole Foods är bara en av de stora kulinariska leverantörer som bär torkade salvia i sina gångar. Leta efter livsmedel som är lite mer "exklusiva" för en bättre chans att hitta salvia i snabbköpet.

2 Kolla in små ört butiker i ditt område. För en annan möjlig alternativ, besöka alla butiker som handlar med "mystiska" produkter eller "andliga" teman ". Några av dessa bär torkad salvia, eftersom det har några olika användningsområden inom olika kulturer.

3 Prova online-leverantörer av örter och kryddor. Webbplatser som Online Herb Shoppe erbjuder salvia och andra delikatesser.

4 Leta efter bulk erbjudanden för örter och kryddor. Sajten på Herbalcom erbjuder prissättning för salvia och andra örter av pundet. Om du kommer att gå igenom en hel del av detta potenta ört, kolla in deras prissättning.

5 Odla din egen. Sage växt växer bra i en mängd olika jordar förutsatt att de har god dränering. Anläggningen kommer också att behöva en bra mängd solen för att frodas. Prova att höja dina egna örter i bekväma utrymmen och torka dem för senare användning.

Substitut för torkade kryddor från färska kryddor


De flesta kryddor redan torkat, men vissa kryddor, såsom chili, finns färska. Torkade kryddor kan köpas hela eller malda. Fördelen med hela kryddor är att de har en hållbarhet på fyra år medan malda kryddor kan bara pågå i ett.

Funktioner

Färska kryddor har en starkare smak än torkade dem; Därför, när ersätta, måste du använda en större mängd av torkade kryddor för att uppnå samma smak. Generellt sett en tsk. av färska kryddor motsvarar 1 msk. torkad kryddor, men det är bäst att smaka på maten för att se.

överväganden

Vid tillagning, bör färska kryddor att läggas mot slutet, annars smaken kan bli överväldigande. Emellertid kan torkade kryddor tillsättas tidigare. För grytor, soppor och andra rätter som kräver matlagning under långa tidsperioder bör kryddor läggas inom en timme före servering.

Lagring

Lagra både färska och torkade kryddor i lufttäta behållare för att bevara dem i optimalt skick. Du kan även torka dina egna chili genom att placera dem på ett rack och lämnar i ett svalt, torrt utrymme.

Vad finns i torkad italienska kryddor?


Italienska kryddningen är en ört blandning populär för användning med pasta och tomat rätter, såsom lasagne och marinara sås. Den kan också användas på vitlök bröd eller att smaksätta äggröra. Dess komponenter torkas, och aldrig frisk.

Huvudkomponenter

Italienska krydda består i allmänhet av oregano, basilika, timjan, mejram och rosmarin. Salta och salvia är också inkluderade i vissa kommersiella märken. Hem recept varierar vidare med valfri användning av persilja, vitlök eller svartpeppar.

Potens

En matsked av torkad italiensk smaksättning är tillräckligt för att ge smak till en tomatsås gjord av 14 oz. tomater i kombination med 6 oz. tomatpuré och 3/4 kopp vatten.

Skapa din egen Blend

Kombinera örter i lika delar och vispa ihop dem för att göra din egen blandning hemma. Du kan variera delarna enligt din smak, till exempel, genom att öka mängden av oregano eller genom tillsats av vitlökspulver eller krossad peppar. Förvara din hemgjorda blandningen i en lufttät burk.

Hur man lagar med torkade sojakött


Torkat soja "kött" - känd för vegetarianer som antingen TVP, texturerat vegetabiliskt protein, eller TSP, Strukturerad sojaprotein - gör en bekväm förutom tofu och tempeh i din meatless repertoar. Till skillnad från sin djur motsvarighet, TVP butiker långsiktigt utan kylning. Du kan oftast köpa den i bulk, men för att det ska bli en verkligt värdefull ersättning för kött i ditt hushåll behöver TVP förberedelserna och smaksättning innan du lägger till vegetariska rätter.

Beräkning av Crumbles

En av de mer utmanande aspekterna av att översätta traditionella recept till vegetariska rätter är att räkna ut hur mycket av köttsubstitut att använda - speciellt med en torkad produkt som TVP. Om ditt recept efterlyser ett pund av köttfärs, planerar att använda cirka 1/3 pund TVP. Volymmätning, för varje 1 kopp kött kallas för, behöver du halv kopp torkad TVP, som fungerar i storlek efter utspädning.

Plumping de Pieces

För de flesta recept, måste du återskapa TVP som ett första steg. För mindre storlek granulat, plumps 1-till-1-förhållande kokande vatten och TVP adekvat upp bitarna. Häll kokande vatten direkt över granulerna och låt dem sitta åtminstone 5 minuter. Större bitar eller remsor rekonstituera bäst sjuda i en kruka, med en hastighet av 2 delar vatten till 1 del TVP. När vattnet kommer till en koka och du lägger till TVP, sänk värmen och låt sjuda den i minst 20 minuter.

Att göra det Meatless

På grund av sin likhet med köttfärs, TVP fungerar bra i vegetariska versioner av klassiska köttfärs rätter. Om du använder sojakött i chili, kubanska hash eller slarviga Joe-typ måltider, substitut tomatjuice eller grönsaksbuljong för en del av vattnet under beredning stadiet; Tillsätt kryddor som spiskummin och chili pulver. Det bidrar också till bryn plumped upp granulat med lök och aromater, som du skulle malda nötkött. För veggie hamburgare, mosa TVP med andra soja kött substitut som tofu och tempeh tillför fukt och struktur till en meatless bulle.

Faking den Fowl

Du kan normalt hitta kycklingsmak TVP remsor eller bitar på hälsokostaffär. Använd dessa i rätter som du normalt använder kycklingbitar, även om varma, kryddig kyckling måltider gör bättre kandidater för användning av TVP än milda, kylda recept som kyckling sallad, där den förändrade struktur och blander smak av sojakött är tydligare. Istället införliva kyckling smaksatt TVP i fajitas genom bryning de reconsituted bitar med lök, vitlök och kryddor, och lägga till sauterade grönsaker, salsa och ost i en tortilla fyllning. Eller gå asiatiska genom krydda kyckling smaksatt TVP med ingefära och sojasås; sked de ombildade sautérade bitar över nudlar eller wokade grönsaker.

Matlagning Torkade Pinto Beans


Pinto bönor är ett utmärkt val av livsmedel av flera skäl. De är billiga. De är en källa till fiber, som tros hjälpa till att sänka kolesterol. De hjälper till att kontrollera blodsockernivån, en fördel särskilt viktigt att diabetiker. De innehåller molybden, folat, mangan, B-vitamin B-vitaminer-tiamin, riboflavin och niacin, phosophorus, magnesium, järn, kalium och koppar. Blandat med fullkorn såsom brunt ris, bönor pinto är en källa av hög kvalitet, icke-animaliskt protein och är låga i kalorier. En kopp torkade pinto bönor är bara cirka 235 kalorier. Att köpa torkade pinto bönor och matlagning dem själv är ett alternativ till att använda konserverade bönor, som vanligen innehåller konserveringsmedel, såsom sulfiter.

Instruktioner

1 Köp pinto bönor i färdigförpackade behållare eller från bulk del av en naturlig mataffär. Om du köper bönor från pallboxar, se till att facken är täckta. Förvara de torkade bönor i en lufttät behållare i ett svalt, torrt och mörkt tills du är redo att använda dem.

2 Sprid ut en kopp torkade pinto bönor på en tallrik eller bänkskiva. Gå igenom dem med fingrarna för att kontrollera små stenar, andra främmande föremål och skadade bönor. Sätta bönorna i en sil och köra kallt vatten över dem för att avsluta rengöringsprocessen.

3 Blötläggningsmedlet pinto bönor. Placera en kopp bönor i en skål med två till tre koppar vatten. Ställ skålen i kylskåp under 8 timmar. Ett snabbare sätt att blötläggningsmedlet bönorna är att sätta en kopp bönor i en kastrull med två till tre koppar vatten. Ta med vatten till en koka och koka pinto bönor i 2 minuter. Ta bort kastrullen från spisen, täcker den och låta bönorna stå i 2 timmar. Ta bönorna, dränera dem och skölj dem igen med rent vatten.

4 Placera pinto bönor i en kastrull och tillsätt 3 koppar vatten eller buljong för varje kopp torkade pinto bönor. Låt vätskan till en koka och sedan minska värmen och sjud bönorna under 1 till 1-1 / 2 timmar tills de är mjuka. Du kan säga att de är helt kokta om du enkelt krossa dem med baksidan av en gaffel. Tillsätt inte salt eller någon syra till pinto bönor medan de matlagning för att undvika härdning huden på bönor och hindrar dem från matlagning igenom.

5 Använd de kokta pinto bönor i chili, blandat med hamburgare, i kombination med brunt ris eller annan spannmål såsom bulgur, frijoles bönor, tostados, sallader och soppor. Vissa ingredienser som fungerar särskilt väl med pinto bönor är lök, oregano, ost, chili, koriander, vitlök, oliver, salta och alla grönsaker.

Spruckna hälar, även känd som hälen sprickor, är ett utbrett hudproblem. Medan torkade spruckna hälar är ointressant och smärtsamma, svarar de snabbt regelbundna pedikyr som exfoliera och återfuktar fötterna.

Procedur

Efter blötläggning fötterna i vatten i 15-20 minuter, klackar exfolierad använder fot filer eller andra särskilda anordningar. Fötterna sedan fuktas med tjocka mjukgörande krämer och skyddas med terapeutiska strumpor som syftar till att hålla fukt i.

exfoliering

Exfoliering är ett viktigt steg inte bara för att bota befintliga torkade spruckna hälar, men också för att förebygga framtida problem. Genom att bli av grov död hud, är huden runt hälarna mer mottagliga för att ta emot och behålla fukt.

fuktning

Alltför torr hud är i grunden ansvarig för spruckna hälar. Att hålla fötterna fuktade hela tiden, med speciella fukt gjorda för fotproblem, är avgörande för att bli av med problemet.

överväganden

Det bästa sättet att hantera problemet är att fortsätta med pedikyr även när torra hälar är ett minne blott. Regelbunden peeling och återfuktning är ett proaktivt sätt att förhindra spruckna hälar i första hand.

Varning

Pedikyr som använder fot rakhyvlar för att skära igenom huden bör undvikas. De gör mer skada än nytta och kan ibland orsaka irreparabla skador på fötterna!

Hur man Grind upp torkade Chili Peppers


Förmalt chilipulver är bekvämt; Men ju längre malda chilipeppar sitter på stormarknaden hyllan eller i ditt skafferi, desto mer smak de förlorar. De oljor som ger de chilipeppar sin värme reagerar med syret i luften; över tiden, kommer även den spiciest chilipulver förlora sin bett. För de färskaste chilipulver, slipa din egen. Gör din egen chilipulver också gör det möjligt att kontrollera dess värmenivå och smakprofil: prova en blandning av rökiga chipotle och sweet Cascabel chili, eller dämpa värmen i spansk peppar med några milda Anchos.

Instruktioner

1 Rosta torkad chili i en torr stekpanna på medelvärme i ca 5 minuter, eller tills de börjar bli brun. Rosta peppar avlägsnar eventuellt kvarvarande fukt och framhäver deras smak. Du kan också sätta chilipeppar på en plåt och sedan rosta dem i en 325-graders ugn i ca 8 minuter. Avlägsna de chilipeppar från pannan och låt dem svalna. Ta bort stjälkar och frön från paprika, sedan riva dem i småbitar.

2 Mala chilipeppar för hand med användning av en mortel och mortelstöt. Denna metod ger den bästa smaken, men är överlägset den mest arbetskrävande och tidskrävande. Placera de sönderrivna-up chilipeppar in i murbruk, eller skål, sedan mala dem mot sidan och botten av skålen genom att vrida mortelstöt i en cirkelrörelse. Fortsätt slipning tills chilipeppar förvandlas till ett grovt pulver.

3 Använd en elektrisk kaffe eller kryddkvarn att göra chilipeppar till pulver. Denna metod är det enklaste och snabbaste, och producerar den finaste finkornig chilipulver. Placera peppar i kvarnen, sedan slå på kvarnen. Använda en dedikerad kaffekvarn för chili och andra kryddor för att undvika arom dina kaffebönor med chili.

4 Gör chilipulver med hjälp av en pepparkvarn eller kvarn. Denna metod gör det möjligt att göra färskmalet chilipulver som behövs. Riv eller klippa chilipeppar i minsta möjliga bitar, sedan fylla den tomma pepparkvarnen med chilipeppar. Närhelst du behöver chilipulver, bara slipa ut det belopp du behöver som du skulle peppar.

5 Flytta marken chilipeppar till en lufttät behållare. Förvara behållaren på en sval, mörk skåp eller i kylskåp.

Tips

  • För en varmare chilipulver, lämna en del av fröna i.
  • Rengör kaffekvarnen noggrant efter slipning chilipeppar i det.
  • Det damm som bildas genom slipning chilipeppar i en kaffekvarn kan irritera näsa, mun och ögon; bära en medicinsk mask och skyddsglasögon för att förhindra detta.

Hur man gör torkad nötkött hundgodis


Utbildning en hund kräver en belöning av vissa slag, vare sig det är påkostade beröm eller en ätbar förstärkare. Och även om ditt husdjur följer kommandon väl, är det skönt att belöna deras goda uppförande med en behandling. Djurägare kan besöka någon butik och köpa godisbitar, men dessa produkter kan vara full av konserveringsmedel. Gör din egen uttorkad nötkött snacks att ge ditt husdjur med ett hälsosammare alternativ. Använd en kommersiell dehydrator eller ugnen för att laga köttet långsamt och sedan lagra i en lufttät behållare.

Instruktioner

Med användning av en dehydrator

1 Skär köttet till 1/4-tums tjock, en tum bred och 2-3 inches lång. Du kan köpa nötkött som redan kubik att minska förberedelsetiden. Även om du har hittat leanest styckningsdelar av nötkött, vara noga med att trimma bort eventuellt fett, så att varje del är så mager som möjligt.

2 Spray varje nivå av dehydrator med matlagning spray.

3 Lägg köttet på varje rad i ett enda skikt. Lämna tillräckligt med utrymme mellan varje bit så att de inte överlappar varandra.

4 täcker eller stänger maskinens dörr. Ställ dehydrator till medium eller 120 grader.

5 Kontrollera köttet under de åtta timmar som krävs för korrekt uttorkande. När kokas grundligt, kommer köttet verkar torr och har en mörkbrun färg medan det fortfarande är smidig. Under hela tillagningstiden, ordna och rotera brickorna, så att bottennivåer är närmare till toppen och vice versa. Detta gör det möjligt för alla köttbitarna att laga mat jämnt.

6 Ta bort alla bitar av kött som är klar matlagning och placera dem på en plan yta för att svalna. Fortsätt att kontrollera köttet, ta bort kokta bitar och ordna och rotera brickor varannan timme tills bitarna är redo.

Med användning av en konventionell ugn

7 Värm ugnen till 140 grader Fahrenheit. Spraya en cookie plåt med matlagning spray.

8 Skär köttet till 1/4-tums tjock, en tum bred och 2-3 inches lång. Du kan köpa nötkött som redan kubik att minska förberedelsetiden. Även om du har hittat leanest styckningsdelar av nötkött, vara noga med att trimma bort eventuellt fett, så att varje del är så mager som möjligt.

9 Placera bitar av kött på cookie blad i ett enda lager. Lämna tillräckligt med utrymme mellan varje bit så att de inte överlappar varandra.

10 Placera cookie blad på mitten hyllan i ugnen. Prop dörren öppen 2-3 inches så att luften kan cirkulera och ta bort överflödig fukt.

11 Kontrollera köttet i sex timmar. När kokas grundligt, kommer köttet verkar torr och har en mörkbrun färg medan det fortfarande är smidig. Ta bort alla bitar av kött som är klar matlagning och placera dem på en plan yta för att svalna. Fortsätt att kontrollera återstående kött varje timme tills de är färdiga matlagning.

Tips

  • Behandlar bör förvaras i en lufttät behållare i en relativt sval och torr plats. Se till att godsaker har svalnat innan du lägger dem i behållaren för att undvika kondens. Kylning är inte nödvändigt. Behandlar håller sig färskt i upp till två månader.
  • Gör en andra eller tredje omgången av torkad nötkött behandlar om du har några återstående styckningsdelar av rått kött.
  • Vissa örter kan strös på köttet innan dehydratisering för att lägga till ytterligare smak och göra dem ännu friskare. Prova lite basilika, persilja, oregano, salvia, dragon eller dill.
  • Det är mycket viktigt att ta bort all fett från nötkött som fett kan härskna vid förvaring.

Skillnaden mellan Fresh & Torkade örter


Enligt Alice Henneman vid University of Nebraska i Lincoln, "Lägga till färska örter är ett snabbt sätt att förvandla vanliga måltider i extra måltider." Torkade örter också lägga smak och intresse för recept. Här är några tips för att få ut det bästa av båda.

Matlagning med färska örter

Värme förstör smaken av färska örter som koriander och mejram. Dessa känsliga örter bör läggas till tillagade rätter i slutet av tillagningen eller strax före servering. Kraftigare örter, såsom rosmarin, kan tolerera mer värme.

Färska örter i Cold Foods

Livsmedel som salsa och sallad, som är avsedda att serveras kall, också dra nytta av färska örter. Försök lägga örter en timme eller mer innan servering skålen, så att smakerna kan mingla i kylskåpet.

Matlagning med torkade örter

Torkade örter som är marken eller smulad, som basilika eller kryddpeppar, kan förlora sin smak om du koka dem för länge. Hela örter, såsom lagerblad, kan stå upp till mer värme och längre tillagningstider. Dock bör hela torkade örter tas bort från skålen före servering, eftersom de kan utgöra en kvävningsrisk. Binda upp dem i en bit gasväv innan du lägger dem i skålen kommer att göra dem lätta att ta bort.

Ersätta Torkade örter för Fresh

Om ett recept efterlyser färska örter, men du vill ersätta torkade örter, använd en tesked av torkade örter för varje tre teskedar av färska örter. Om de torkade örter har varit i skåpet för en stund, kan du behöva använda något mer. Innan du lägger de torkade örter, gnugga dem mellan händerna för att frigöra mer smak.

Frukter bevaras genom att ta bort all fukt. Torkning frukt är en av de mest använda naturliga metoder för att bevara kvaliteten och smaken av frukten under en lång tid. Det är lätt att följa de olika metoder för att torka och bevara olika sorters frukt.

Instruktioner

Förbered frukt

1 Välj fruktbitar som är mogna och orörd. Tvätta frukten noggrant. Ta bort gropar och skiva i samma storlek. Lagom stora bitar rekommenderas.

2 Ånga frukt såsom aprikoser och äpplen för tre till fyra minuter eller suspendera dem i en sil i kokande vatten för att bevara färgen. Överför omedelbart till is kallt vatten i en minut. Ta bort och torka med en pappershandduk.

3 Göra en lösning av en kopp vatten och en låda pulveriserad pektin. Ta med den till en koka och tillsätt 1/2 dl socker och en kopp kallt vatten. Låt sockret lösas upp och ta bort. Doppa frukt såsom körsbär, persikor och bär i blandningen i 5 minuter. Torka med en pappershandduk.

4 Kombinera en kopp socker och 3 dl vatten. Koka och lägga en kopp honung. Blanda väl att göra ett dopp för frukt som ananas, persikor och bananer. Överför frukt efter 5 minuter. Som en variant, blanda en kopp ljummet vatten, ananasjuice och 2 msk. härdade citronsaft för att göra dopplösningen.

5 Förbered en universell frukt dopp genom att kombinera 2 msk. askorbinsyra eller finkrossade C-vitamin tabletter i 2 dl vatten. Dip önskad frukt i några minuter.

Torka Frukt

6 Lägga frukt på en skärm och placera den ute i solljuset fyra till fem dagar i rad. Täcker skärmen med en netto trasa för att förhindra fåglar från plocka på frukten. Ta frukten inne på natten för att undvika dagguppbyggnad. Vänd på frukt två gånger under processen.

7 Torka frukten i ugnen om temperaturen utanför är över 100 grader F. Placera en ost trasa över rack. Håll ugnsluckan öppen genom att sätta en metallspatel i dörröppningen. Pre-värmen till 145 grader. Stäng av ugnen och placera frukt inuti. Vänta 4 till 12 timmar för frukten helt torr.

8 Placera torkad frukt i en stor, öppen mun potten och täcker potten med ett nät. Låt grytan sitta i 2 veckor i en varm och torr plats. Rör om en eller två gånger var 3 dagar. Detta tar bort helt någon dold fukt inuti frukten och gör det rynkig och torr.

9 Placera den torkade frukten i en papperspåse och hålla inne i en klar lufttät plastpåse eller behållare. Förvaras svalt, fuktigt fritt område.