torka kronärtskockor

Hur man torkar Kronärtskockor


Kronärtskockor var uppskattad av gamla grekerna och romarna och i dag används i stor utsträckning Medelhavet och italienska rätter. Kronärtskocka gräddig, smörig konsistens gör det till ett perfekt komplement till allt från pastarätter till pizza pålägg, välsmakande dopp till marinerade sallad slagklippare. Färska kronärtskockor kommer att pågå upp till en vecka om den förvaras i en lufttät plastpåse i kylskåpet, men om du har köpt för många att använda i den tidsperioden och inte vill kasta ut dem du kan torka dem för långtidslagring och senare användning.

Instruktioner

Instruktioner

1 Rengör kronärtskockor med kallt, rinnande vatten.

2 På en skärbräda, använda en stor vass kniv för att skära toppar bort av kronärtskockor. Med hjälp av en kniv, ta bort alla mörka blad från kronärtskocka - inklusive dem vid basen och skaftet - genom att skära bort dem tills du når de mjuka, bleka interiör blad. Detta är hjärtat av kronärtskocka.

3 Med hjälp av en sked, ta bort den luddiga choke från mitten av kronärtskocka hjärta som det är oätliga.

4 Skär kronärtskocka hjärtat i fjärdedelar. Fyll en kastrull med några inches av vatten och ställ in ångande korgen inuti. Ånga kronärtskockor på spisen i ångande korg för cirka fyra minuter. Ta kronärtskockor från ångande korgen och placera på hushållspapper för att avlägsna fukt.

5 Ordna inkvarterad kronärtskocka hjärtan på mat dehydrator brickor. Torra kronärtskockor på 100 grader Fahrenheit tills spröda, cirka 18 timmarna.

6 Lagrad torkade kronärtskockor i en lufttät förvaringsväska eller behållare.

Tips

 • Spara de yttre bladen och koka dem för en snabb och välsmakande mellanmål.
 • Undvik värme kronärtskockor över 100 grader Fahrenheit när dehydratisering eftersom det förstör näringsinnehållet.
 • Försök toppning sallader med torkade kronärtskockor eller lägga till dem i grytor och pastarätter.
 • Rehydrera torkad kronärtskockor genom kokning i vatten i 15 minuter. Lägg till en skvätt citronsaft till vattnet för en bättre resulterande färgen.
 • Gnugga Snittytorna i en kronärtskocka med färsk citronsaft för att hålla dem från missfärgning.
 • Spetsarna på kronärtskocka blad har vassa taggar så var försiktig vid hantering.

Hur man finhacka Kronärtskockor


Den som först bestämde sig för att äta en kronärtskocka förtjänar en hel del kredit. Den tjocka, läderartade, taggiga blad är en perfekt avskräckande. Den traditionella metoden för att äta dessa grönsaker är att koka eller ånga dem. Sedan plocka av bladen, doppa dem i smält smör och skrapa bort köttet med tänderna. Med mindre kronärtskockor, kan du finhacka dem och använda bitarna i risotto, pizza, pasta sås eller sallad.

Instruktioner

1 Tvätta kronärtskocka, din kniv och skärbräda ordentligt. Torka kniv och skärbräda med hushållspapper eller en ren disktrasa.

2 Placera kronärtskocka på skärbräda. Skära av stammen och toppen av kronärtskocka, mellan 1/2 tum och 1 tum från toppen.

3 Känn det yttre lagret av bladen. Om de känner sig tjock och seg, ta bort dem genom att plocka dem från kronärtskocka. Särskilt tjocka blad inte kommer att mjukna tillräckligt under tillagningen. För de flesta små kronärtskockor, behöver du bara ta bort ett lager av löv som mest.

4 Skiva kronärtskocka på längden.

5 Undersök insidan av kronärtskocka nära stammen området. Kronärtskockor har en liten choke, eller lite luddiga, hårig material. Sanna bebis kronärtskockor emellertid choke-mindre. Om det finns en drossel, ösa ut den luddiga material med en sked eller med spetsen på en liten kniv. Skölj chokeområdet så att du bort alla choken.

6 Placera en halv av kronärtskocka platt på skärbräda. Skär den i små skivor på längden. Sedan vrider kronärtskocka och skiva den bredden. Upprepa med den andra halvan av kronärtskocka.

Hur länge tror du Koka baby Kronärtskockor?


Baby kronärtskockor är egentligen inte barn alls; snarare, de är de helt mogna, mindre storlek klot som växer på de lägre nivåerna av kronärtskocka anläggningen. I likhet med sina större syskon, är en stor del av kronärtskocka tuff och oätliga men anbuds hjärta är så flavorful det är värt ansträngningen att trimma bort de yttersta bladen, åtminstone under den korta tid på året då barnet kronärtskockor är i säsong.

Att koka eller inte?

Några recept för baby kronärtskockor kräver kokning av trimmade grönsaker innan sautering dem, men andra recept hoppa över detta steg. Kokpunktstider varierar från fem minuter, till 20 minuter eller ännu längre. I själva verket är det inte nödvändigt att koka bebis kronärtskockor alls, även om detta kan göra dem speciellt anbud och även förkorta den tid det tar att saute dem. Ju längre du koka dem, desto mjukare de kommer att bli och desto mindre tid de måste fräs.

Trimning baby Kronärtskockor

Skär ungefär en halv tum från toppen av varje barn kronärtskocka. Detta bör ta bort de taggiga toppar bladen. trimma också en bit av stammen vid botten, som kan vara så smakrika som hjärtat men kan också ibland bitter smak. Riv bort de tre eller fyra lager av löv tills du når inre blad som är något blekare i färg och hålla fast tätare till mitten av kronärtskocka. Skär trimmade kronärtskocka i halvor eller fjärdedelar, beroende på storleken som är bäst för ditt recept. Baby kronärtskockor brukar inte har drosslar eller luddiga taggiga skikt som större kronärtskockor dölja över deras hjärtan. Dock kommer en tillfällig barn kronärtskocka innehålla en choke, så om du hittar en, skrapa med en sked.

Boiling baby Kronärtskockor

Förvara prepped kronärtskockor i kallt vatten med lite ättika eller citronsaft tills du är redo att använda dem, och koka barnet i något surt samt att hålla dem från missfärgning. Surhetsgraden i vattnet lägger också lite smak, snabbt marine bladen som de kokar. Drain kronärtskockor väl efter kokning dem för att undvika att späda kryddor med överskottsvatten under stekning processen.

Sautering och krydda

Kokande ensam är inte tillräcklig för att helt mjuka barn kronärtskockor och föra ut deras smak. Sautering kockar dem på en högre värme eftersom olja kan nå en högre temperatur än vatten. Om du inte har kokat kronärtskockor innan sautering dem, låta dem 10 minuter att laga mat i pannan. Om du koka dem i fem minuter, saute dem för fem också, och om du kokar dem i 20 minuter, saute dem för bara en minut eller två. Tillsätt vitlök eller schalottenlök i grytan tillsammans med baby kronärtskockor, och krydda skålen med citron, lime eller balsamvinäger, samt med färska örter.

Hur man lagar stemmed Kronärtskockor


Långskaftade kronärtskockor på bästa sätt en fuktig värme tillagningsmetod, såsom braising. Ångan kuvert bladen och hjälper till att bryta ner de fibrer som gör dem hårda. Det genomsyrar även hjärtat av kronärtskocka, återigen ger en mjuk konsistens och fast, men anbud, bita - liknar al dente. Kronärtskockor är notoriskt svåra att koppla ihop med vin; Men när den används som en bräsera vätska, torra vita låna fruktiga, aromatiska delar som kompletterar smaken av kronärtskocka.

Instruktioner

1 Ta bort de yttre bladen av kronärtskocka tills anbuds gul-tonade blad utsätts för. Skala stammen med en kniv och skär den till en tum i längd. Skära en tum från toppen av kronärtskocka.

2 Blanda 1 msk. citronsaft och en liter vatten och ställ åt sidan. Sprid bladen öppna och ta bort luddiga choke med en sked.

3 Doppa kronärtskocka i blandning citron-vatten och ställ åt sidan. Blanda 2 msk. olivolja, 1 tsk. kosher salt, 1/2 tsk. nymalen svartpeppar, 1 tsk. fint hackad vitlök, 1 msk. hackad färsk timjan och 1 msk. hackad färsk rosmarin att bilda en pasta. Coat bladen och inuti kronärtskocka med olivolja-ört pasta.

4 Värm halv kopp olivolja, 1 1/2 cups torrt vitt vin, en hel kryddnejlika och en stjärnanis pod i en kastrull på medelvärme i tre minuter. Placera kronärtskocka stammen uppåt och lock.

5 Justera värmen till medium-låg och låta kronärtskocka till ånga i 40 minuter. Kontrollera om ömhet med en kniv på den tjockaste delen av stammen.

Hur Juice med kronärtskockor


Kronärtskockor verkligen inte ser ut som ideala kandidater för pressningen. Men när isär de passar lätt in i de flesta juicers. Både Jerusalem och kronärtskockor saft väl rå. Kronärtskocka juice är full av vitaminer, fibrer och antioxidanter. Dock, den har en mycket stark smak. Om detta är första gången dricka kronärtskocka juice, blanda det med selleri eller tomatjuice för att göra det lite mer tilltalande.

Instruktioner

1 Skär kronärtskocka stäv av även med basen av kronärtskocka knopp - om det inte redan har gjorts.

2 Dra bort alla torra och hårda nedre bladen.

3 Dra bort bladen av kronärtskocka och mata dem till juicer enligt tillverkarens anvisningar för pressningen.

4 Skär kronärtskocka hjärta i bitar som är tillräckligt små för att passa in i juicer.

5 Mata kronärtskocka hjärta bitar att juicer.

Bakning fyllda kronärtskockor tillför en ny dimension till dessa lättsmält och näringsrik grönsaker. Gör fyra portioner.

Instruktioner

1 Sprid yttre bladen av kronärtskockor isär. Kör kallt vatten i dem att tvätta bort grus.

2 Skära av topparna av bladen, om så önskas, för att avlägsna taggiga punkter. Du kan använda kök sax eller en tung kniv.

3 Gnugga utskurna partier med en halv citron för att förhindra mörkfärgning.

4 Ånga kronärtskockor, täckt i 20 minuter.

5 Låt svalna.

6 Värm ugnen till 350 grader F.

7 försiktigt isär bladen och ta bort luddiga drosslar - oätliga taggiga blad - med en sked.

8 Sked önskas fyllning in i centrum. Prova kryddat brödsmulor, fyllning mix, eller en kombination av hackad vitlök, lök, hackad selleri, riven parmesan och hackad persilja.

9 Placera fyllda kronärtskockor i en ugnsform belagda med matlagning spray.

10 Ringla olivolja över kronärtskockor.

11 Tillsätt 1 tum buljong eller kokande vatten.

12 Baka, täckt, tills bottnar är mjuka, ca 45 minuter. Avslöja under de senaste fem till tio minuter till bruna toppar.

Tips

 • En färsk kronärtskocka blir silkeslen, fylligt, kompakt och tung för sin storlek.
 • Undvika att kombinera kronärtskockor och vin om du försöker imponera på dina middagsgäster. Kronärtskockor innehåller en organisk syra som kallas cynarin som orsakar allt att smaka sötare; det kan förändra smaken av ett gott vin.

Cooking denna fantastiska, subtil gryta med ben lamm ger mer till sin smak, liksom toppade den med en klassisk medelhavs sås, Avgolemono, som tjocknar med ägg och citron blandas i buljongen. Med användning av den holländska ugnen, en tjockväggiga kokkärl, vanligtvis gjutjärn, med ett tättslutande lock, som kan användas i ugnen eller på spisen-top, är det bästa tillagningsmetod. Uppmuntra dina gäster vid bordet för att plocka upp de beniga lamm bitar med fingrarna samtidigt som betjänar dem vin de grekiska gudarna, Retsina. Tjänar 6.

Instruktioner

1 Placera lammet i den holländska ugnen på hög värme på den översta brännare spisen och täck med vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i fem minuter, ta bort alla skum som flyter upp till ytan. Töm och reserv lamm.

2 Returnera tomma holländska ugnen till spisen över en måttlig värme. Tillsätt olivolja, tillsätt sedan lök, selleri och morötter. Koka under omrörning, tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter.

3 Tillsätt buljongen, vatten, cheesecloth påse och reserverade lamm bitar. Smaka av med salt. Öka värmen till hög, föra vätska till en koka, och sedan minska värmen. Låt grytan sjuda, delvis täckt för 1 ½ timme.

4 Skära av en del av stammen slutet på varje kronärtskocka, vilket innebär att endast ca ½-tum av stammen på botten. Ta bort de yttre bladen från varje kronärtskocka tills du kan se utbuktning kronärtskocka botten definieras genom de återstående bladen. Nu kvartalet varje kronärtskocka längden (detta kommer att utsätta de håriga reaktorer). Arbeta med kniv, skär ut så mycket av reaktorer som möjligt.

5 När lammet är klar matlagning, överföra den till en skål och ställ den åt sidan. Noggrant slev buljongen i en stor skål medan sila bort med chinois, alla kokta grönsaker, kasta allt utom buljong vätska. När buljongen har helt ansträngd, bör det gå direkt tillbaka till den holländska ugnen.

6 Sätt lammet i den holländska ugnen som hade satts åt sidan och ta buljong till en koka, tillsätt sedan kronärtskockor. Sänk värmen till låg och sjuda delvis täckt i 10 minuter. Då rör i orzo och laga till en sjuda endast delvis omfattas, i 15 minuter.

7 I bunke, vispa äggen väl tills ljuset i färg. Vispa citronsaft i ägg, sedan mycket långsamt vispa bara en kopp varm vätska buljong tas inifrån holländska ugnen. Ställ äggblandningen åt sidan.

8 Stäng av värmen under det nederländska ugnen och rör i grädde. Nu långsamt rör i äggsmeten. Returnera den tillbaka till bara en låg värme och koka tills grytan är något tjockare. (Låt inte grytan att koka.) Precis innan servering, rör i färsk dill. Smak för smaksättning och servera genast.

Tips

 • Slaktaren på din lokala livsmedelsbutik eller marknad kan skära lamm axeln i 2-tums bitar för dig på liten eller ingen kostnad.
 • Om du inte har nöjet att äga en holländsk ugn, då en extra stor lerkruka potten måste göra, utan bara använda en som kan vridas upp tillräckligt högt för kokning.
 • En bukett garni är en stor bit av fördubblats upp ostduk som du sätter kryddor i mitten av, sedan bunta ihop i en påse med den övre bundna tätt stängs med snöre.
 • Under arbetet för att ta bort de inre drosslar, gnugga alla Snittytorna i kronärtskocka med citronsaft.
 • Orzo är en storlek och typ av pasta lätt tillgängliga överallt god italiensk torr pasta säljs. Det kockar ut att vara storleken på extra stora vitt ris, men mindre att en pinjenötter.
 • Strikt uppmärksamhet måste ägnas när du lägger äggen till buljongen. Om du är osäker, använd en varm temperatur termometer och hålla buljongen inte mer än 140 grader eller mindre. Har en liten bit av is finns i fall ägget börjar ystning att förvränga, sedan kasta några i innan du lägger mer av äggsmeten. Hålla omrörning alltid.
 • Holländska ugnar görs mycket tung att stå emot den högsta temperaturer, så har en stark känsla av vård och omsorg för hantering, omrörning och ansträngande är klokt: armbåge hög ugn vantar, extra handdukar, bra redskap, etc.

Hur att äta kronärtskockor


Kronärtskockor tillhör tistel familjen, och är blomknopp av "Cynara scolymus" växt. Kronärtskocka är ätliga delen består av knoppformade kronblad och "hjärtat" ligger i centrum vid botten av sin linda. Du kan njuta av kronärtskockor hela på egen hand eller läggas till pasta, sallader och grytor. Spännande form av kronärtskockor kan verka skrämmande, men du kan njuta av söt, nötig smak av denna grönsak genom att använda rätt teknik för att äta den.

Instruktioner

1 Sätt kronärtskockor i en kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka kronärtskockor. Lägg en tesked salt. Koka i 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Avlopp, kyla och ställa kronärtskockor på en servering tallrik tillsammans med en dippsås såsom vinägrett, majonnäs, hollandaise eller smält smör.

2 Dra ut en blomblad på den yttersta delen av kronärtskocka med fingrarna. Håll den smala, spetsiga änden av bladet mellan fingrarna och doppa den breda änden i dippsås.

3 Sätt bladet i munnen och försiktigt bita den med dina sammanbitna tänder för att ta bort anbud kött från dess botten. Kasta bladet i en tom skål när du har dragit ut alla köttet. Upprepa processen med varje kronärtskocka kronblad tills du når kronärtskocka hjärta ligger i centrum.

4 Skrapa bort fibrösa delen täcker hjärtat med en kniv. Skiva köttiga hjärta, som är den goda delen av kronärtskocka i lagom stora bitar. Doppa den i sås och äta.

Hur till Steam Kronärtskockor i en Riskokare


Riskokare är en stor multi-purpose kök verktyg. De tar upp lite utrymme och kan användas för att skapa en hel måltid. Riskokare komma med en ångbåt korg som sitter på toppen av skålen där riset kokar; som din ris kockar, ångan släpps instängd i ångaren korgen för att laga alla objekt som du kan ha det. Kronärtskockor kan verka som en svår grönsak att göra, men om du använder en riskokare har du ner processen på nolltid.

Instruktioner

1 Håll en kronärtskocka av dess stam och lägga den på sin sida. Använd en vass kniv för att skära av den övre tredjedelen av kronärtskocka. Trimma alla smutsiga eller skadade blad bort med en sax.

2 Skär en citron på mitten och ta bort fröna med en gaffel. Gnid citron hela kronärtskocka medan klämma försiktigt för att frigöra citronsaft. Citronsaft kommer att hålla din kronärtskocka från oxiderande och ändra färg.

3 Lägg kronärtskockorna i ångaren korgen av din riskokare. Häll 1/2 kopp vatten i riskokaren för varje kronärtskocka. Placera ångaren korgen tillbaka på toppen och täck med ett lock.

4 Vrid riskokaren på och ånga i 20 minuter eller tills de är mjuka. Låt svalna i 10 minuter innan du äter den.

Tips

 • Smält smöret och tillsätt lite hackad vitlök för att skapa en enkel doppa sås.

Hur Cut & Fräs Kronärtskockor


Styckning i och putsning en kronärtskocka är inte lätt uppgift, lätt att härleda på synen ensam. Kronärtskocka är en komplicerad grönsaker och mycket av det är omöjligt att äta utan ordentlig trimning och matlagning. lämplig teknik förberedelse är emellertid inte svårt och grönsaker har olika program om du förbereda den på rätt sätt. Att trimma en kronärtskocka för sauteing, måste du ta bort alla delar av grönsak som är mörkgrön att nå anbud, smakrika hjärta.

Instruktioner

Kapning av kronärtskocka

1 Håll kronärtskocka under rinnande vatten för att skölja den. Lyft bladen lätt med fingrarna för att skölja under dem.

2 Skala små, missfärgade blad vid basen av glödlampan med fingrarna.

3 Lägga kronärtskocka på en skärbräda. Skära igenom stjälken precis under bladen för att ta bort den grova stammen. Använd en kockkniv att trimma kronärtskocka.

4 Fyll en skål med kallt vatten. Tillsätt 1 msk citronsaft. Dränka den trimmade kronärtskocka i vattnet för att förhindra missfärgning, vilket sker snabbt om den råa kronärtskocka förblir exponerad för luft. Syra från citron hindrar missfärgning. Låt kronärtskocka nedsänkt i en minut.

5 Ta kronärtskocka från vattnet. Klappa den torr med hushållspapper.

6 Skala alla mörkgröna blad av kronärtskocka tills du når ljusa centrum. Kronärtskocka bör se ut som en ljusgul, miniatyr av sitt forna jag. Bladen bör vara långa och lika långa.

7 Lägga kronärtskocka på en skärbräda. Klippa ungefär en tum från toppen av den lummiga glödlampa.

8 Håll kronärtskocka i din icke-dominanta hand med stammen pekade bort från dig. Håll en kniv i den andra handen. Lägg bladet platt mot botten av glödlampan, med bladet pekade bort från dig.

9 Trimma den gröna sidan från basen av lampan och skaftet. Vrid kronärtskocka att trimma den gröna bort på varje sida. Tänk på det som att skära bort den tunna skal av frukt.

10 Lägg den beskurna kronärtskocka på skärbräda. Halvera det med en kockkniv.

11 Ösa ut håriga, taggiga inre blad i mitten av kronärtskocka med en sked. Skölj kronärtskocka för att avlägsna eventuella enstaka strån.

12 Skär ihåliga kronärtskocka halvorna i mindre bitar för matlagning, om så önskas. Placera förberedda bitar i vattenskålen tills du är redo att laga dem.

Matlagning kronärtskocka

13 Placera en stekpanna på spisen. Värm stekpanna på medel låg värme.

14 Tillsätt 2 matskedar olivolja till stekpanna. Tillsätt 1 tesked hackad vitlök, om så önskas. Fräs vitlök tills det är mört, cirka två minuter.

15 Tillsätt trimmade kronärtskocka bitar till stekpanna. Cook bitarna tills de är ömma och börjar vända gyllene, ungefär fem till 10 minuter.

16 Krydda kronärtskockor enligt anvisningarna i receptet. Alternativt, strö salt och peppar på dem, för att smaka. Rör kronärtskockorna att säkerställa att de laga mat på alla sidor.

17 Ta bort de kokta kronärtskocka bitar från stekpannan. Lägg till en annan skålen eller tjäna dem ensamma.