ta bort rödbeta från händerna

Dina tänder naturligt gula över tiden. De kan också färgas genom att röka cigaretter och vad du äter och dricker. Men du behöver inte gå till tandläkaren och betala en hel del för att få dina tänder whitened. Vissa at-home metoder effektivt kan ta bort fläckar från tänderna och lysa upp ditt leende.

Instruktioner

1 putsa färgade tänder med färska jordgubbar pasta. Jordgubbar innehåller ett enzym som kallas äppelsyra som finns i hög kvalitet kommersiell blekning tandkräm. Mosa tre jordgubbar för att göra din pasta och försiktigt borsta tänderna med pastan i två minuter varje dag, helst efter att ha ätit. Lägg till fler jordgubbar om du vill ha en tjockare pasta.

2 Skala en apelsin och gnid försiktigt insidan av skalet på yourteeth i cirka två minuter. Apelsinskal innehåller en naturlig syra som kallas limonen som naturligt bleker tänderna. Skölj väl med vatten. Gör detta två gånger dagligen.

3 Applicera bakpulver och citronsaft klistra in i din färgade tänder. Rengörande egenskaper hos bakpulver tillsammans med surhetsgraden av citronsaft kan bleka tänderna genom att lätta missfärgningar från fläckar. Blanda en matsked färsk citronsaft med fyra matskedar bakpulver tills en pasta bildas. Borsta tänderna med denna pasta för 5 minuter en gång om dagen.

4. Ät krispigt frukt och grönsaker varje dag. Din saliv kombineras med de biologiska fibrer i dessa typer av livsmedel för att spola ut matrester och fläck bakterier medan neutralisera syror som orsakar karies. Sådana grönsaker och frukter innehåller äpplen, selleri, morötter och snaps.

5 Swish äppelcidervinäger i munnen. Den höga surhetsgrad äppelcidervinäger löser fläckar och missfärgningar på tänderna. Tillsätt 5 msk. av vatten till 5 msk. äppelcidervinäger. Sus under ca 30 sekunder, spotta ut och skölj med rent vatten. Gör detta varje dag, särskilt före sänggåendet.

Tips

 • Prata med din tandläkare innan du försöker tänder-whitening åtgärder. Se till att tillämpa äppelcidervinäger och fruktblandningar till tänderna för endast två minuter. borsta försiktigt tänderna med vanlig tandkräm och skölj med vatten efteråt med hjälp av frukt, eftersom socker och syrahalt kan orsaka emaljerosion.

Hur man tar bort den gröna skal från en kokosnöt


Den gröna eller omogna, kokos skiljer sig från den mogna brun kokosnöt vanligt förekommande i livsmedelsbutiker. Gröna kokosnötter innehåller en fruktsaft eller kokos vatten, som har en högre koncentrat av elektrolyter än "kokosmjölk" som finns i mogna kokosnötter, liksom kalium och lorric syra. Köttet av den gröna kokos är mjuk och geléliknande, och du kan äta det med en sked. Gröna kokosnötter säljs ofta "rakade" med den gröna skalet bort så att de ser ut som små vita hyddor med spetsiga toppar. Om du hittar orakade hela gröna kokosnötter, kan du öppna dem hemma utan specialverktyg.

Instruktioner

1 Släpp den gröna kokos på en hård yta, såsom betong, att knäcka. Upprepa flera gånger, om det behövs.

2 Dra skalet isär med händerna när skalet har knäckt tillräckligt för att tillåta det. Om det inte kommer att dra öppna, hitta en spricka i skalet med en yxa.

3 Ta bort det inre skalet med händerna; det kommer att täckas i vitaktiga fibrer med en grön topp som kan skäras bort med en kniv för att öppna.

Hur Koka Rödbeta

September 19

Hur Koka Rödbeta


Rödbetor eller betor, är en välsmakande och saftiga grönsaker, känd för sin mörkröd färg. En rik källa av järn och flera andra mineraler och vitaminer, kan rödbetor ätas rå, bakad eller kokt. Råa rödbetor är krispigt, men när bakat de tar på en söt-skarp smak. Om du föredrar mjuk och söt smak rödbetor, koka dem innan de används i sallader, smörgåsar eller andra recept.

Instruktioner

1 Skär några blad anslutna till rödbeta med en kökskniv eller sax. Lämna ca 2 inches av bladstjälken vid slutet av rödbetor. Detta kommer att behålla färg, smak och utseende rödbetor.

2 Placera rödbetorna under rinnande vatten för att tvätta. Använd dina händer att skrubba dem försiktigt för att tvätta bort alla jord. Se till att du inte punkteras eller skadas rödbeta huden.

3 Ställa in de oskurna rödbetor i en kastrull fylld med vatten. Placera kastrull på medelvärme och låt sjuda i cirka 40 minuter eller tills rödbetor är mjuka. Sätt en gaffel eller kniv inne i rödbetor. Om gaffeln in i rödbeta lätt, är det anbud och kokta. Dessutom kommer huden lossnar lätt från kokta rödbetor.

4 Töm och skölj rödbetor med kallt vatten. Låt dem stå en stund för att svalna naturligt. Använd en kniv eller fingrarna för att skala bort rödbeta huden, och använda vid behov.

Tips

 • Tillagningstiderna kan variera beroende på storleken och mångfalden av rödbetor. Större rödbetor tar längre tid att laga mat, och vita rödbeta sorter koka 20 procent snabbare än röda rödbetor.
 • Koka rödbetor lämnar precis som du skulle förbereda spenat, för en välsmakande och näringsrik sida skålen.
 • Använd en tryckkokare för att snabbt koka rödbetor och minska koktiden med 30 minuter. Följ tillverkarens instruktioner för att koka rödbetor i en tryckkokare.

Hur man tar bort Pelare Från en tårta


Differentierad kakor gjorda för bröllop och andra speciella tillfällen. Pelarna är funktionella strukturer som ger en stegvis tårta en sofistikerad look medan jämnt fördela viktbelastning av nivåerna. Kakor som är differentierad och inte har stödstrukturer kommer att spricka och falla sönder. Om du tar dig tid, kan du ta bort stolpar från en kaka utan att skada det så att de fortfarande ser underbart när du går att skära skivor för att tjäna dina gäster.

Instruktioner

1 Sätt på din plast eller latex food service handskar. Ta ut kakan topper och ställ den åt sidan på en säker plats. Ta bort det översta skiktet, placera händerna under runda plaststödplattan och lyfta upp. Ställ den åt sidan.

2 Dra försiktigt och vrid pelarna upp för att ta bort dem från kakan. Ställ pelarna i en förvaringslåda av plast som du tar bort dem för att sedan avyttra dem eller att behålla och återanvända på en annan skiktad kaka.

3 Fortsätt att ta bort nivåer, hålla nivåerna från botten när du lyfter och försiktigt dem åt sidan på ett bord. När du når bottenskiktet, kommer du att finna att det har antingen fyra eller åtta pluggar införda i den. Pinnarna kan vara av plast eller trä, och används för att hjälpa den nedre nivån bära upp vikten av hela kakan. Placera fingrarna ovanpå pluggen där det sticker ut ur kakan och bestämt vrida och dra upp dem och ut ur kakan för att ta bort dem.

Hur man tar bort Silk från majs


Lukten av grill i luften ger alltid en grillad majskolv att tänka på. Få majs från trädgården till grillen kräver urtagning bladen och ta bort lager av silke. Plockning vid hårliknande silke för att ta bort det tar alltid, särskilt när urtagning majs i stora mängder. Det är en tjusig trick för att ta bort siden snabbt och med mindre försämring. Några minuter senare kommer att få dig att njuta av tillagning av majs snarare än slaving över förberedelserna.

Instruktioner

1 Håll majs i ena handen och ta tag i och dra bladen mot dig med andra. Kasta bladen i papperskorgen.

2 Dra så mycket av majssilke off av cob som möjligt som du shuck bladen. Bryta änden av skaftet och dra åt majskolvar i en stor panna nära diskbänken.

3 Håll skalade majskolv i ena handen under vattenkranen. Kör kallt vatten över majs.

4 Ta tag i majs med ena handen och vrida kolven med den andra. Fortsätt rotera majskolv under kallt vatten tills silke är helt bort.

5 Gnid majs med en styv grönsaksborste för att avlägsna eventuella återstående bitar av majs silke. Stäng av vattenkranen.

Tips

 • Kylförvara majskolvar en timme före urtagning och avlägsnande av silke. Det kommer att göra silke lättare att ta bort.
 • Tvätta händerna före och efter hantering av rått majs.
 • Placera inte okokt majs i närheten av redan färdiglagad mat.

Hur man tar bort Slug Slem


Om du råkar komma över en kula slinga eller hantera en snigel i trädgården, är sannolikt att köra för vatten så att du kan tvätta bort det äckliga slem din första instinkt. Motstå denna längtan. Sniglar använda sina slem för att förhindra uttorkning. Som sådan, absorberar snigel slem vatten - vilket innebär att röra på dina händer kommer att bli värre om du försöker att skölja bort det. Lite tålamod kommer att belöna dig med lätt slem bort, även om det är visserligen svårt att ha tålamod när du omfattas av ick.

Glider ut ur Slime

Om du har slimed, vänta några minuter för slem för att torka. gnugga sedan händerna tillsammans kraftigt för att rulla torkade slem off. När slem är borta kan du tvätta händerna med tvål och vatten. Om du har problem med att få den torkade slem att sudda bort, prova att använda en torrpulver borax handtvål eller gnugga en pappershandduk mellan händerna. Om slem blir på kläderna, behandla området med vit vinäger före tvätt.

Hur man tar bort en Tick från en hund öra


Det finns få saker mer störande när kärleks klappa din hund än att hitta en fyllig bock i sitt öra. Den första reaktionen är att bara plocka bort det och tvätta händerna, men ta bort en fästing är lite mer komplicerat.

Instruktioner

1 Doppa bomullspinnar i tvättsprit.

2 Gnid de våta bomullspinnar på det drabbade området för att sanera den och förhindra infektion.

3 Använda pincett (inga fingrar), greppa fästingen från huvudet ordentligt. Om du tar tag i kroppen och ta bort den, kommer fästingen inte dö och området kan bli infekterade.

4 När du har förstått huvudet av fästingen med pincett, riv från hundens kropp. Om du av misstag bort kroppen i stället måste du försöka igen för att ta bort huvudet.

5 Ta hand om fästingen genom att antingen släppa den i ett skogsområde eller spolning det. Håller inte det av någon anledning.

6 Återigen, rengöra det drabbade området.

7 Slutligen, ta hunden för fler fästingar. Om den har en, kan det troligen att ha mer. De tenderar att gömma sig i veck i hundens hud. När du har bekräftat att din hund inte längre har fästingar, ge det ett bad. Efter roaming skogsområden eller ta en promenad se till att kontrollera din hund en gång. Du behöver inte se fästingar för dem att vara där.

Tips

 • Förhindrar fästingar kan vara lätt. Din hund kan bära en loppa och kryssa krage. Du kan bada dem regelbundet. Veterinärer har också loppor och kryssa nedgångar för hundar. Hålla sig borta från skogsområden.
 • Det är mycket viktigt att du inte har mer kontakt med fästingen än nödvändigt och att du inte tillåter dina barn att gå nära den. Fästingar bär Borrelia liksom andra potentiella faror. Eftersom de dricker blod de kan överföra eventuellt andra blod patogener.

Hur kan man minska risken för kaffefläckar på tänderna


Regelbundna kaffedrickare njuta av sin kopp Joe på en risk för deras pärlvita tänder. Kaffe har en tendens att missfärga tänder gula över tiden. Dessa fläckar är nästan omöjligt att bli av med utan hjälp av en tandläkare. Även om tänder som redan har färgats kommer att kräva professionell blekning behandling för att återställa dem, det finns vissa vanor som kan hjälpa kaffedrickare minimera denna fula fläckar.

Instruktioner

1 Hitta en mild blekning tandkräm som tilltalar dig. Trots påståenden tillverkare gör, kan blekning tandkräm inte ta bort fläckar redan på plats. De kan dock förhindra eller bromsa gulnande processen.

2 Floss minst en gång varje dag. När tänder fläckar, de ser mörkare runt kanterna på grund av plack som ackumuleras där. Plack är ämnet på tanden som faktiskt plockar upp fläcken. Tandtråd för att minimera plack kommer att hjälpa till att kontrollera kaffe färgning liksom.

3 Brush dagligen, försiktigt och grundligt göra vissa att göra det efter att ha avslutat den sista klunk kaffe. Borstning kommer att ta bort kafferester från tänderna innan färgning har en chans att ställa in. Om du befinner dig utan en tandborste av någon anledning, åtminstone swish väl med vatten för att avlägsna vad återstod du kan.

4 Använd ett sugrör. Därvid verkar utöver det vanliga för de som dricker kaffe, kan ett sugrör förhindra kaffe från att röra framtänderna. Om kaffe inte kan röra tänderna, kan det inte fläckar på tänderna.

5 dryck kylare eller iskaffe. Ju varmare kaffet, desto större risk för fläckar. Varma drycker faktiskt orsaka små sprickor i tänderna som tillåter fläckar för att ställa in djup. Dricka iskallt eller kallare kaffe kan göra en stor skillnad.

6 sluta dricka flera koppar kaffe genom hela dagen. Dricker kaffe hela dagen ökar väsentligt risken för färgning beroende på den ökade exponeringen. Skära ned till en kopp om dagen kan göra underverk för att förhindra fläckar.

7 Håll råa morötter eller selleri stjälkar praktisk och mumsa på dem efter att ha druckit kaffe. Dessa grönsaker vattenbaserade kommer att hjälpa gnugga bort fläckar från tänderna, men inte lika bra som en tandborste.

Hur man rengör mellan tänderna


Oral hälsa påverkar mer än bara tänderna. För att hålla tänderna rena, ta bort bakterier som kallas plack som byggs upp eller det kommer att orsaka dina tänder till förfall. Plack påverkar även tandköttet, vilket leder till sjukdomar i tandköttet kallas gingivit, vilket leder till tandlossning. En studie 1997 genomförs av T. Kato et al., I Nagoya University School of Medicine i Japan, visar att förlora tänder kan ha en negativ effekt på minnet.

De bakterier som bygger upp på tänderna kan också orsaka hjärt-kärlsjukdomar och öka risken för en hjärtattack enligt flera studier, bland annat en rapport i den amerikanska tidskriften av Cardiology 2009 av Vincent E. Friedewald, et al. Det är viktigt att hålla tänderna rena och friska, inklusive rengöring mellan tänderna.

Instruktioner

1 Applicera en fluortandkräm för din tandborste. Om du vill ta bort fläckar från tänderna, använd en tandkräm med peroxid och bakpulver.

2 Håll din tandborste i 45 graders vinkel mot tänderna och tandköttet och borsta fram och tillbaka i slag som är ungefär bredden av en tand. Borsta utsidan och insidan av dina tänder och borsta tuggytorna.

3 Använd de främre borsten på tandborsten för att rengöra mellan framtänderna. Fräscha upp och ned med fram borst, få mellan tänderna så mycket som möjligt. Använd "tå" av borste för att rengöra de inre ytorna på framtänderna och med en mjuk up-and-down stroke. För det första är den fram och tillbaka, sedan är det upp och ner för att täcka alla ytor

4 Använd den spetsiga änden på baksidan av tandborsten att rengöra mat från mellan alla tänderna. Skölj med vatten.

5 Bryt ca 18 inches av tandtråd och linda de två ändarna runt dina två långfingret. Håll tandtråden mellan tummen och pekfingret och styra det mellan tänderna med en mjuk back-och-tillbaka gnugga rörelse. Ta bort alla former av matrester som ligger mellan tänderna.

6 Kurva tråden i en C-form vid tandköttskanten runt en tand och försiktigt rengöra utrymmet mellan tandköttet och tanden för att ta bort de bakterier som kan bygga det.

7 Linda tråden till ett finger för att få en ren del av tandtråd varje gång du börjar rengöra en annan tand.

8 Skölj munnen med en antimikrobiell munvatten för att ytterligare förebygga karies. Håll munvatten i munnen för en hel minut och sedan spotta ut det.

Tips

 • Borsta tänderna två gånger om dagen.
 • När tandtråden blir strimlad, börja med en ny pjäs.
 • Använd en proxabrush, som är en tunn pensel med borst går ner det för att rengöra mellan tänderna när tillgången till tandtråd är inte möjligt.
 • Undvik knäppa eller skjuta tandtråd för hårt i tandköttet. Detta kan orsaka små hack i tandköttet, vilket gör att en inkörsport för bakterier.
 • Undvik att använda en mycket tunn tandtråd; det kan skära i tandköttet.

Hur till polska tänderna hemma


En entusiastisk leende kan vara din bästa tillbehör, men ibland mat och dryck kan ändra utseendet på dina tänder. Många livsmedel som innehåller mycket citronsyra kan bära bort din tandemaljen över tiden. Drycker som kaffe eller te kan missfärga tänderna, vilket gör dem ser tråkig och skamfilat. Du behöver inte spendera en massa pengar på dyra tandbleknings krämer eller geler, och du kanske inte alltid att göra en särskild resa till tandläkaren. Med några viktiga ingredienser, kan du göra din egen naturliga tand polish.

Instruktioner

1 Mix ½ tsk finmalda havssalt med en tesked bakpulver i en liten skål. Lägg bara en droppe eller två av pepparmyntolja och några droppar vatten. Använd bara tillräckligt med vatten för att skapa en tjock pasta som kommer att stanna på din tandborste. Polera tänderna med denna blandning och skölj. Bakpulver kommer att försiktigt rengöra tänderna och ta bort fläckar.

2 Blöt din tandborste och doppa den i salt. Tillsätt några droppar citronsaft till tandborsten. Tillämpa denna korniga blandningen till tänderna, och låt det stanna där i några minuter. Gurgla och skölja munnen noggrant med varmt vatten. Saltet kommer att fungera som en mild slipmedel och citronsaft kommer att ta bort fläckar.

3 Skala en apelsin, lämnar så mycket av den vita delen på skalet som du kan. Gnid insidan av apelsinskal över tänderna. De vita insidan av en apelsinskal kan polera tänderna och återställa glans till emaljen. Som en extra bonus, är C-vitamin i apelsinskal bra för tandköttet.

4 Använd en Neem gren i stället för din tandborste några gånger i veckan. Neem trädgrenar är användbara för många olika hälsofrågor, inklusive munhygien. Tuggar på en Neem gren kommer att polera tänderna och ta bort gula fläckar. Du kan även mala det till ett pulver eller en pasta.

5 Krossa några jordgubbar för att göra en mjuk massa. Blanda bakpulver tills du har gjort en pasta som kommer att stanna på din tandborste. Gnid in blandningen på tänderna, och lämna den på i fem minuter. Skölj helt och tandtråd för att ta bort alla herrelösa frön. Äppelsyra i jordgubbar kommer att ta bort ytan fläckar på tänderna och är ett naturligt sätt att polera dem.

Tips

 • Prova att blanda kanelbark eller kryddnejlika med bakpulver istället för pepparmyntsolja. Alla eterisk olja av ditt val kommer att arbeta för att smaksätta blandningen.
 • Var noga med att skölja citronsaft helt från tänder som surhetsgraden i citroner kan försvaga tandemaljen.