ta bort proteinavlagringar

Hur man tar bort proteiner från Kontaktlinser


Protein insättningar, en vanlig företeelse på kontaktlinser, kommer från proteiner som finns i din naturliga tårar. De visas ofta som ett tunt dis på den yttre ytan av kontakter. Native proteinavlagringar är transparenta och lätt avlägsnas genom de flesta multi rengöringsmedel. Denaturerat protein avlagringar kan orsaka suddig syn och obehag. För att ta bort dessa, använd en proteinborttagningssystem som innefattar en korg, kopp, protein borttagning lösning och steril koksaltlösning. Alltid rådfråga din ögonläkare om de bästa rengöringsprodukter för användning på dina kontaktlinser.

Instruktioner

1 Tvätta händerna noggrant och följer regelbundet avlägsnande och dagliga rengöringsrutiner för dina linser.

2 Placera kontaktlinser i proteinborttagningssystemet korg, och se till att kanterna är helt inne i korgen.

3 Fyll den medföljande kopp med protein borttagning lösning och placera korgen i koppen, dränka den helt.

4 Stäng locket ordentligt och vrid locket och tillbaka i 30 sekunder för att jämnt sprida lösningen. Låt linserna ligga i blöt i två timmar.

5 Ta bort linser från korgen och skölj med steril koksaltlösning för att avlägsna lossade proteinavlagringar. Skölj korgen och koppen med steril koksaltlösning.

6 Fyll koppen med steril saltlösning och placera linserna i korgen, sedan placera korgen i koppen. Stäng locket och vrid den fram och tillbaka i 30 sekunder. Om du ser bubblor, ta bort korgen, dumpa ut lösningen och upprepa detta steg igen. När du inte längre märker bubblor, har du tagit bort proteinbeläggningar.

7 Placera linser i steril koksaltlösning eller din vanliga desinfektionsmedel renare och låt stå över natten.

Tips

  • Alltid rådfråga din ögonläkare om linsrengöringsprodukter och förfaranden.

Hur du tar bort stressen från Holiday Travel


Låt oss inse det, även när Thanksgiving och december semesterperioden är favorit tid på året för många av oss, reser under denna period kan vara mer stressande än någonsin. Det finns några åtgärder du kan vidta före och under resan, dock, som kan minska viss oro och spänning.

Instruktioner

1 Gör någon flygresor och logi arrangemang så långt i förväg som möjligt. Även om detta kan tyckas självklart råd, det är fantastiskt hur många människor hamnar göra sista sekund planer varje år.

2 Sätt ihop en checklista över allt som kan behöva tas om hand på din uppehållstillstånd medan du är borta och se till att allt är täckt. Förverkliga dina krukväxter går unwatered halvvägs genom en 3-veckors resa är allt annat än lugnande.

3 Inse att det är typiskt kommer att bli några förseningar och gupp i vägen på varje resa och försöker att förbereda sig för att rulla med slag. Ingen punkt i att bli stressad över mindre saker som är ur händerna, i alla fall, som någon försenade att hämta dig på flygplatsen.

4 Försök att "avsluta" (no pun intended) din semester shopping så tidigt som möjligt. En redan något stressande resplan kan bli ännu mer överväldigande om du kör runt förvränga för julklappar den 24 december.

5 Ät en god och hälsosam måltid innan en lång resa, och se till att undvika livsmedel som kan störa din mage. Halsbränna eller ett sjukt mage kommer bara naturligtvis lägga till dina spänningar.

6 Komma till flygplatsen en bra 3 timmar före planerad flygning. Några av de värsta semesterresor stress kan komma från att vänta i raden säkerhet, inte ens veta om du kommer att fånga din flygresa. Bättre att behöva slösa en timme vid incheckningen väntar ombordstigning än genomgå onödig oro ombord din plan innan den lyfter.

7 Ta med en avkopplande bok att läsa och / eller en iPod / MP3 spelare. Skapa en "lugnande" spellista med låtar att mogna ut till under transporten; klassiska semester låtar, Simon & Garfunkel hits och Jack Johnson låtar är tre goda möjligheter, men det beror på din smak förstås.

Kvinnors underkläder blir färgas för en mängd olika skäl. Lyckligtvis är de flesta kroppsvätskor och substans fläckar lätt tas bort från grundplagg med ett minimum av krångel. När man står inför en fläck, men är snabb action bäst; Om den felande ämnet tränger fibrer djupt nog, kommer det att lämna ett bestående intryck. Här är en kort primer på olika fläckar som kan hittas på damunderkläder, och hur man tar bort dem.

Instruktioner

En agera snabbt för att förbehandla och avlägsna kroppsfläckar. Eftersom många kroppsvätske fläckar innehåller protein, kan de lämna ett permanent märke på mycket kort tid. Försök att inte gnugga eller röra fläcken, om det alls är möjligt.

2 För menstruationsblodfläckar, kör helt enkelt plats i kallt vatten. Enligt Mrs Clean städning specialister: "Blood löser sig lätt i vatten - kallt eller kallt vatten Använd inte varmt vatten eftersom det kommer att laga blodet och du kanske aldrig att kunna få ut det.." Även om det är under vattnet, gnugga det att ta bort fläcken ännu mer.

3 Om blodfläck fortfarande inte kommer att komma ut, gör det möjligt för underkläder i blöt i kallt vatten i ca en timme, följt av tvätt i kallt vatten. Följ med 1 msk. av till kött och 2 tsk. kallt vatten på plats; låt den sitta i ungefär en timme, sedan tvätta igen. Du kan också prova väteperoxid för att avlägsna blod fläck om till kött är inte tillgänglig.

4 För avföring fläckar, blöt underkläder i varmt vatten och ett tvättmedel som har enzymer. Följ med en tvätt som innehåller blekmedel om tyget är blekmedel säker. Om inte, använd syrefärg säker blekmedel.

Tips

  • Om fläcken är inte helt ur underkläder, motstå torktumling tills fläcken är borta. Värme kommer att laga ämnet in i fibrerna, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att vika, även med blekmedel.

Hur man tar bort Gloss färg från jackor


Blank färg ger en professionell finish på dekorera projekt, men det är ingenting annat än en olägenhet när du får den på din jacka. Misströsta inte, du kan undvika avsändande jackan till papperskorgen genom att använda några vanliga hushållsartiklar för att lyfta färgen. Undvik att försöka gnugga bort färgen i vått tillstånd; du kan sprida färg och skjut den djupare in i tyget. Låt färgen torka helt innan itu dess avlägsnande.

Instruktioner

1 Enkel kanten av ett rakblad mellan glans färg och tyg. Försöker lyfta så mycket av färgen off som möjligt.

2 Använd en pincett för att dra några klumpar av blank färg från tyget.

3 Doppa änden av en bomullspinne i nagellacksborttagningsmedel och gnugga över eventuella kvarvarande färg för att lösa det. Fortsätt denna process, ofta ändra bomullspinnar, tills glans färgen inte längre syns på jackan. Badda bort överflödig nagellackborttagningsmedel med en vävnad.

4 Följ instruktionerna på jackans etiketten och tvätta eller kemtvättas vad som är lämpligt.

Tips

  • Var försiktig när du använder nagellack borttagningsmedel på ömtåliga tyger. Testa en liten, dolt område av tyget med remover innan de ansöker till färgen fläcken.
  • Inte tvätta och torktumlas en jacka innan du försöker ta bort färgen. Tvättprocessen kommer inte att ta bort färgen och torktumling kommer bara ställa fläcken ytterligare.

Lera masker är bland de största skönhetsprodukter som finns på marknaden. Finns med olika ingredienser för din hudtyp och önskad effekt, lera masker är ett sätt att skämma bort dig själv. Leran sipprar djupt in i huden, vilket eliminerar smuts och olja, skärpa din hud, porer raffinering och lämnar huden mjuk och smidig.

Instruktioner

1 Låt lermask produkten för att ställa på din hud, inte bara tills leran är torr men tills du börjar att se olja sipprar till ytan. Även den renaste huden visar spår av oljig återstod dras ut genom leran för att avslöja den naturliga skönheten i huden.

2 Håll ditt ansikte direkt över ditt badrum diskhon när du är redo att ta bort leran. Helt enkelt krama upp ditt ansikte och känna stora bitar av torkad lera falla i vasken. När produkten har börjat flagna, kan du använda fingrarna för att försiktigt borsta bort några stora bitar.

3 Fukta en bomull makeup dyna med kallt vatten och försiktigt badda huden för att avlägsna den återstående mask. Du kommer sannolikt behöva flera kuddar för att helt ta bort masken. Använd aldrig varmt vatten efter applicering en mask, eftersom det kommer att öppna porerna.

4 Splash ansiktet med kallt, rent vatten för att avlägsna eventuella kvarvarande rester. Använd din lermask två till fyra gånger per månad för att hålla huden vacker. Inte frestas att använda masken mer än en gång i veckan, eftersom det kan tendera att strykfria även fet, acne-benägen hud.

Så du har en dag på stranden och din kropp är vit som Melvilles Moby Dick. Du bryter ut själv-utan-sol och frikostigt tillämpa den, väntar på det magiska. I stället vad du är kvar med, till fasa, är en orange kropp som ser ingenting som en brons, hälsosam solkysst glöd. Inte panik. Det finns sätt att ta bort eller åtminstone mildra effekterna av självbruntonande produkter, men du måste tillbringa en tid i badrummet att befria er från den neonglöd.

Instruktioner

1 Ta en dusch och skrubba dig hela med nävar bakpulver. Gnugga huden i en cirkelrörelse. En bakpulver skrubba exfolierar ned naturligt din hud, flagna döda hudceller som har absorberat brun utan sol pigment. Om du inte har någon bakpulver, peeling kroppsskrubb kommer också att hjälpa kasta av döda hudceller mättade med self-tanning pigment.

2 Applicera en alkoholfri toner eller flytande makeup remover till ansiktet med bomullstussar. Försiktigt gnugga ansiktet och halsen i uppåtgående, cirkulära rörelser, uppmärksamt lyssnat på veck och under hakan.

3 Applicera en kroppsbehåring blekmedel till botten av fötterna och händerna i 10 minuter och skölj sedan noggrant. De fotsulorna är ofta hårdare och torrare och blekmedel penetrerar självgarv pigment snabbare.

4 Blötlägg i badkaret med en kopp Epsom salter eller mineralsalter tillsatta. Du kan behöva ta flera bad under loppet av några dagar. Salter hjälpa döda hudceller falla från huden, och med dessa celler går självgarv färg. Medan du är i badkaret, kan du raka benen. Rakning avlägsnar också döda hudceller på ett säkert och effektivt sätt.

Tips

  • Försök att inte irritera huden genom att försöka alltför många produkter och skrubb att kraftfullt. Du kan bara exfolierar så mycket döda hudceller i taget. Bad och simning är de mest effektiva sätten att ta bort själv garvare från kroppen. Det är skönt att veta att även om du inte gör någonting alls, de flesta brun utan sol produkter kvar på huden under några dagar på sin höjd. Även mycket goda Brun utan garvare kvar på huden för bara en vecka utan ständig förnyelse.
  • Applicera inte kroppshår blekmedel till andra delar av kroppen. Palmer och fotsulorna är tuffare kött. Undvik starka kemikalier lovande förvisning av själv garvare. Det bästa sättet att ta bort Brun utan solbränna är från bad och peeling.

Hur man tar bort en transfer Från kläder


Har din slitna college tröja eller designer par yoga byxor förlorat sin stil eller glans? Om siffror eller bokstäver på dina favorit järn-på t-shirt, byxor eller tröja är bleknar, det finns ingen anledning att kasta dessa värdefulla objekt i papperskorgen. Även om du inte bör försöka att inkassera en kam eller borste över dessa plagg att lyfta bleka överföringar kan du ta bort en transfer från dina kläder med hjälp av papper, avdragbara eller direkta stryk metoder.

Instruktioner

1 Lägg ett tomt pappersark på en strykbräda. Papperet bör vara tillräckligt stor för att täcka transfer.

2 Placera klädesplagg på papperet. Den transfer bör vara upp och ner på pappret.

3 Järn baksidan av artikeln. Det kan ta upp till fem minuter.

4 Kontrollera om överföringen är nu på papperet.

5 Täck transfer med en bit papper och vända materialet.

6 Järn baksidan av skjortan (förutsatt att överföringen är på bröstet) i ca 90 sekunder eller tills du är säker på att överföringen är extremt varm.

7 Omvänd skjortan och dra av papperet. Överföringen ska lossna med det.

8 Blöt transfer och området runt överföringen.

9 Iron direkt på transfer i cirkulära rörelser utan papper mellan. Överföringen börjar smälta i små bollar.

10 Använd en ludd pensel för att plocka upp bollar av överföringen.

Tips

  • Du kan behöva köra klädesplagg genom tvätt en eller två gånger för att ta bort överflödigt lim.
  • En tunn bit kartong kan fungera i stället för en bit papper.
  • En järn med en teflonbeläggning som fungerar bäst, men med något järn kommer att göra.
  • Järnet måste vara extremt varm. Den högsta inställningen rekommenderas för att ta bort en transfer.

Var är ett bra ställe att sätta en kattunge på när du är borta?


En kattunge behöver en hel del tillsyn för att hålla den från att komma in i trånga utrymmen eller intag något skadligt. Medan ständig övervakning är en idealisk situation, ibland måste du lämna kattungen ensam gå till jobbet eller springa ärenden och det finns ingen annan finns att titta kattungen. I din frånvaro, lägger kattungen i ett säkert utrymme tills du kommer tillbaka.

The Nest

En mycket ung kattunge, under tre veckor gamla, inte kan reglera sin kroppstemperatur och kan bli kyld lätt, enligt den Kitten Rescue webbplats. Placera en kattunge denna ålder i en låda med sidor tillräckligt hög så att kattungen inte oavsiktligt kan falla ur den. Linje lådan på en sida med en filt och den andra med en filt virad runt en värmedyna inställd på låg; detta sätt kan den kattunge kan krypa till den ouppvärmda sidan om det blir för varmt. Placera lådan i en dragfri, temperaturkontrollerad rum.

Säkerhet

En kattunge äldre än tre veckor gamla kan gå och utforska sin omgivning. På grund av detta, måste du vidta försiktighetsåtgärder för att kattunge säkra sitt utrymme, särskilt när det kommer att ha någon tillsyn. Inrätta ett extra sovrum för kattungen, med mat och vatten rätter, en filt virad runt en värmedyna och en låda finns det hela tiden. Tuck bort sladdar enligt en plastmatta löpare att förhindra kattungen från att tugga på dem. Stäng och säkra alla fönster i rummet och plocka upp alla små föremål som mynt, smycken eller garn som kattungen kan förtäras. Var noga med att stänga alla toalettlock för att förhindra oavsiktlig drunkning.

Husdjur och barn

Håll din kattunge begränsas till dess rum och bort från andra husdjur och småbarn. Introducera kattunge till andra husdjur i hemmet, såsom hundar eller äldre katter, långsamt, under en period på några veckor. Gör samma sak med barn och kattungen, alltid övervaka samspelet mellan dem. Lämna aldrig ett barn under sex år gammal ensam med kattunge i din frånvaro, rekommenderar PetPlace.com. Först när både husdjur och äldre barn konsekvent hantera kattungen försiktigt kan du lämna dem ensamma tillsammans när du är borta.

varningar

En kattunge i fyra veckor gamla behov flaska matning var två till tre timmar och du kan inte lämna den ensam längre än mellan matning. En kattunge från fyra till tio veckor gamla behov både flaska och fasta mat matning var sex till åtta timmar. Du kan frigöra mata en kattunge äldre än 10 veckor gamla med torr kattunge kibble, så att du kan lämna den ensam under dagen. Även utan tillsyn, ge kattungen med leksaker att leka med, ge det en klös och lämna en DVD för katter som leker på TV: n för att titta på. Dessa aktiviteter förhindra tristess och destruktiva beteenden.

Hur man tar bort en rök lukt från en skinnjacka


När du har funnits cigarettrök, är det oundvikligt att kläderna kommer att absorbera den rökiga lukten. Läder är särskilt porös, så en skinnjacka kommer lätt absorbera rök lukten när du bär den ut till en rökig bar eller annan plats. Du kan dock ta bort lukt från din jacka ganska lätt att använda hushålls vit vinäger, och du kommer inte att få det kemtvätt innan du använder den igen.

Instruktioner

1 Slå på badkar kran att fylla badkaret med ångande hett vatten. En eller två inches vatten kommer att göra.

2 Häll en kopp vit vinäger i badkaret vattnet.

3 Häng din rökfri luktade skinnjacka över badkaret så det kommer att absorbera ättika-vattenånga.

4 Stäng dörren till badrummet så det fylls med den heta ångan. Låt skinnjacka där i flera timmar. När du kommer tillbaka, kommer den rökiga lukten vara borta.

Hur man tar bort de Matts Från min katt


Utan regelbunden tandborstning, katter - särskilt långhåriga sådana, utvecklar ofta knutar och mattor i deras päls. Även välpreparerade katter ibland utveckla mattor. Mats inte bara ser fula, de är obekväma för katten. Vad värre är, kan de leda till svår smärta, irritation och sår när de växer. Noggrann kamning sorterar mindre trassel och knutar, men tjock, knutna klumpar kan kräva att skära bort. Allvarliga mattor behöver professionell uppmärksamhet.

Instruktioner

1 Borsta kattens päls, bortsett från mattor, för att ta bort lösa hår och göra det lättare för dig att arbeta.

2 Håll mindre mattor från roten och noggrant kamma ut dem, med början vid spetsen. Var noga med att inte dra mattan medan du arbetar. Om mattan är alltför knutna att kamma ut, måste du bryta upp. Damma mattan med talk gör det lättare att kamma.

3 Såg mattor bort med en matbreaker. Starta vid slutet av päls och arbeta inåt. Ofta är mattorna hopklumpade nära ändarna och du kan kamma ut resten. Använd saxen vid behov.

4 Ta katten till en professionell sällskapsdjur groomer eller din veterinär om mattorna är mycket stora eller mycket nära huden. Sådana mattor är svåra att avlägsna utan att skada katten.