Stora porer fiskolja

Stora porer är oftast ärftlig och kan inte krympas permanent men det finns saker du kan göra för att tillfälligt minska sin storlek, vilket gör dem mindre märkbara och hindrar dem från att orsaka hud finnar. Följ dessa enkla steg för att krympa stora porer.

Instruktioner

1 Tvätta ansiktet två gånger om dagen för att avlägsna döda celler och bakterier. Stora porer kan vara en fristad för olja och bakterier som kan orsaka akne flare-ups. När porerna är rena och fria från olja, de ser mindre.

2 Rengör ansiktet med en produkt som innehåller salicylsyra för att avlägsna alltför döda hudceller. Hud som har stora porer är oftast tjock och hudceller kan bygga upp runt porer vilket gör dem ser större.

3 Clarify ansiktet med en sammandragning, såsom trollhassel eller en produkt som innehåller trollhassel. Trollhassel är en naturlig växt använts sedan urminnes tider för att uppdatera och lugna huden och krympa stora porer. Den innehåller en liten mängd alkohol efter bearbetning, så noga med att inte använda för mycket eller det kan torka.

4 Applicera solskydd för att undvika solexponering. Porstorlek ökar ofta med åldern och solskador eftersom huden förlorar det elasticitet, vilket porer att vidga.

5 Behandla ditt ansikte med microdermabrasion på ett spa eller köpa en microdermabrasion kit för hemmabruk. Microdermabrasion tar bort de översta skikten av hudceller, vilket gör huden ser slätare och porer mindre.

6 Använd en ansiktstvätt eller kräm som innehåller retinol eller vitamin C. Dessa antioxidanter ta bort skräp från celler samtidigt öka kollagen och elastin produktion, vilket gör huden starkare så porerna stannar mindre.

Fet hud orsakas av genetik. Talgkörtlarna styrs av kroppens hormoner, och kontrollera hur mycket olja för att frigöra för smörjning. Denna smörjning skyddar huden från att bli alltför torr, men när körteln overworks, som under puberteten, kan oljan ansamlas och orsaka stora, inflammerade finnar. Stora porer uppstå med fet hud eftersom talgkörtelaktiviteten måste ha en tillräckligt stor utlopp för att frigöra överflödig olja.

Instruktioner

1 Rengör ansiktet två gånger om dagen med en tvålfria, luktfria rengöringsmedel. Genom att tvätta överflödig olja från huden kommer du att förhindra uppbyggd som kan hjälpa orsaka pustler (stora, djupa finnar som kan dröja upp till två veckor i taget.)

2 Använd din rengöringsmedel för att en peeling pad och skrubba huden försiktigt i en cirkulär rörelse. Exfolierande pad kommer skrubba bort döda hudceller som bygger upp på ytan av huden från överflödig olja.

3 Försök att hålla händerna borta från ansiktet. Dina händer kan innehålla smuts och bakterier som kan bidra till plötslig finnar, eller infektera en redan stor por. Dina händer kan också ha oljor från mat och lotion som kan täppa till porerna och leda till stora pustler.

4 Applicera en kräm som innehåller bensoylperoxid. Medicineringen bensoylperoxid angriper bakterier som orsakar stora acne. Genom att slåss orsaken till finnar, kommer huden att bli friskare och jämnare över tiden.

5 Applicera en fuktighetskräm som innehåller syror alpha hydroxy varje gång efter att tvätta ansiktet. Alpha hydroxy syror hjälpa till att bygga friska hudceller och hålla huden stark och smidig. Återfuktning som innehåller syror alpha hydroxy kan förhindra olja från att täppa till porerna och kan återfukta effektivt utan att det leder till ytterligare fet uppbyggd.

6 Applicera en mask som innehåller salicylsyra eller resorcinol en eller två gånger i veckan. Dessa ingredienser kan rensa porerna och minska pormaskar och white. Låt masken torka i ansiktet, vilket ger gott om tid att tränga in i porerna och rengöra dem ordentligt.

Stora porer orsakas av fet hud, genetik eller åldrande. Många läkare attribut stora porer till ett överflöd av talg eller olja i porerna. Din kropp skapar talg som en naturlig fuktighetskräm, men i vissa människor talgkörtlar blir överstimulerade. Detta överskott olja täpper till porerna, sedan härdar och förstorar varje por. Det finns huskurer och medicinska procedurer som kan bidra till att minska porstorlek, men ingenting är garanterad och i vissa fall resultaten är tillfälliga. Totalt sett hålla huden ren är det bästa sättet att bota stora porer.

Ånga

Steam är ett bra sätt att öppna porerna och mjukar upp härdad olja. Värmen från ångan rengör försiktigt ut porerna. En bastu är bra om du har tillgång till en antingen hemma eller på ett gym. Att ånga ansiktet kan du köpa en ansiktsbehandling bastu (säljs på apotek och på nätet). Men en billigare metod är att koka vatten på spisen. När vattnet nått kokpunkten stänga av spisen och vänta några minuter för ångan att svalna så att du inte bränner huden. Sätt en handduk över huvudet och luta över potten. Ånga ansiktet i 10 till 15 minuter. Sedan tvätta ansiktet med rengöringsmedel och varmt vatten för att helt ta bort den olja som har utvisats från dina porer.

hemlagad Scrubs

En skur salt och kärnmjölk är ett bra sätt att rensa ut dina porer. Salt är en slipande substans som kan skrubba porerna genom att få in de små områden. Kärnmjölk har mjölksyra, som kan också ren genom exfolierande eller ta ut ytan av huden. Gör en pasta genom att lägga till kärn till salt. Skrubba pasta i ansiktet och sedan lämna masken på några minuter. Skölj med varmt vatten.

En annan hemlagad scrub använder bara socker och vatten. Liksom i salt, kan de små partiklarna i socker djupt rengöra porerna. Göra en pasta och tillämpa den på din hud, massera försiktigt. Lämna det på i några minuter före sköljning.

kemikalier peels

Även om du kan göra en kemisk peeling hemma eller har en på en skönhetssalong, är de mer effektiva kemisk peeling gjort av dermatologer eller kosmetiska kirurger. Kemisk peeling använder en syra eller annan kemisk att bränna bort det översta hudlagret. Många läkare använder glykolsyra, en naturlig substans tillverkad av fruktsyror. Läkaren applicerar ett tunt skikt av kemikalien på huden. Det finns vissa lätt stickande, men ingen smärta. Läkaren lämnar kemikalien på huden för en stund. Tidslängden beror på styrkan av den kemiska, storleken på porerna och villkoret för din hud. Efteråt är den kemiska avlägsnas från huden. Huden är alltid förnyar sig och en kemisk peeling accelererar processen. När den nya huden visas, porerna är mindre i storlek.

De bästa sakerna för stora porer


Stora porer är en hud problem som främst kan hänföras till genetik, miljö och livslångt hudvård. Med åldern porer tenderar att växa sig större och även om det inte finns något som permanent kan returnera dem till ett reducerat tillstånd, det finns metoder för att tillfälligt krympa dem, samt få dem att verka mindre. En riktig hudrengöring regim och peeling är stora at-home alternativ för att minska uppkomsten av porstorlek, medan laser och kemisk peeling är mer drastiska alternativ för att förbättra hudens utseende.

rensning

En ordentlig rengöring rutin är den första och bästa försvaret mot att utveckla förstorade porer. De flesta hud frågor, bland annat tilltäppta porer och finnar, har sina rötter i en olämplig rengöring rutin. Huden bör rengöras två gånger dagligen, en gång på morgonen och en gång på natten för att avlägsna makeup och orenheter från dagen. För det andra bör en mild icke-alkoholbaserad toner som trollhassel tillämpas för att stänga porerna. Slutligen bör en lätt, oljefri fuktighetskräm tillämpas på rätt sätt balansera hudens behov.

exfoliering

Exfoliering är ett enkelt hemma botemedel som kan bidra till att minska utseendet av stora porer genom att ta bort döda hudceller och låta nya celler bildas. Helst ska en mild exfoliera eller trasa användas för att skrubba huden inte mer än ett par gånger i veckan som en del av en pågående hudvård rutin. Peeling hjälper till att hålla huden ren och verkar för att minska överflödig olja som förstorar porer, men under omrörning av huden bör undvikas eftersom det kan vara skadligt för porer och förvärra redan känslig hud.

Laser och kemisk peeling

Laser och kemisk peeling är tjänstgörande förfaranden som drastiskt kan förändra strukturen och utseendet på huden och synligt minskar stora porer utseende. Laser är ett alternativ som inte bara korrigerar förstorade porer men också solskador och rynkor. Lasrar främja återuppbyggnaden av kollagen som plumps huden naturligt, samtidigt skärpa och utjämning huden för att minska porstorlek. Kemisk peeling använder olika typer av syror för att penetrera övre hudlagren och ta bort, genom skalar, skadade och äldre toppskikt för att avslöja stramare hud med minskade porer nedanför.

Hur att täcka stora porer med smink


Du kan inte helt eliminera stora porer. Men med rätt makeup rutin, kan du minska uppkomsten av dina porer. Hudvårdsprodukter kommer att rensa porer och eliminera pormaskar. Vissa rengöringsmedel och skurar kan tillfälligt minska storleken och minimera uppkomsten av porer.

En daglig makeup rutin som använder primer tillfälligt täcka dina stora porer och kraftigt minska deras utseende. Tänk på att en lätt hand är nyckeln till denna look; tillämpa för mycket smink kan faktiskt förbättra dina porer.

Instruktioner

1 Skrubba med ansiktsrengöring eller en kornig skrubb att kasta döda hudceller och rensa porerna innan makeup. Vissa rengöringsmedel är "pore raffinering" eller "por minska", som kommer att ta bort pormaskar och minimera storleken på porerna.

2 Applicera en primer för att skapa en jämn yta för resten av din makeup och förhindra grunden från att sjunka in i huden under loppet av dagen.

3 Applicera en icke-komedogent foundation som matchar din hudton med en makeup svamp. Applicera inte ett tungt lager foundation, eftersom det kommer sannolikt att sjunka in i porerna under hela dagen, oavsett primern. Fokus på problemområden.

4 Applicera ögonskugga, läppstift och rouge innan du pulver ditt ansikte.

5 Använd en stor makeup borste för att täcka grunden med transparent puder för att eliminera glans.

.

Tips

  • Om du har känslig hud, använd en ansiktsrengöring som lätt kommer att exfoliera huden utan att irritera den.
  • Även om vissa människor får tillämpa pulver att slåss fet hud, lägga till fler makeup produkter i slutändan kan göra dina porer mer synliga. Om du vill använda pulver, välj en läsk pulver.
  • Du kan också använda blotting ark för att torka upp olja och eliminera glans utan att mer smink.
  • Vid slutet av dagen, se till att rengöra huden ordentligt. Ta bort alla spår av foundation och primer så att porerna är tydliga.

Förstorade porer kan vara en olägenhet. Genetik, dålig hudvård, akne och mognande hud bidrar till förstorad porstorlek. Porer hålla huden glödande och frisk, men när de blir förstorad kan ta ifrån din skönhet. Hålla dem rena är det första steget. Komprimerar att minimera deras storlek kan göras hemma med ingredienser från köksskåpet.

Förbereda flår för Kompresser

För att hålla porerna rena och klara, det första steget att dricka tillräckligt med vatten (mellan en och tre liter per dag) och motion. Rengör din hud varje dag, och exfoliera minst en gång per vecka. Tar ett ångbad, bastu eller hålla ansiktet över en skål med ångande vatten kommer att öppna porerna, så att du kan helt rengöra dem. När du har helt rengjort dina porer, med hjälp av kompresser för att stänga porerna är nästa steg.

Hemlagad Komprimerar att minska porstorlek

Det finns inget sätt att bli av med stora porer, men genom att använda kompresser är ett sätt att minska deras utseende. Det finns några enkla, hemgjorda kompresser som kan användas för att tillfälligt minska storleken på porerna. Använda citron isbitar fungerar eftersom kombinationen av syran plus kyla kommer att chockera din hud och tillfälligt dra och minska storleken på porerna. Citron kan fotosensibiliserande, dock så detta bör följas av en hög solskyddsfaktor solskyddsmedel om du kommer att gå ut i till solen.

En annan metod är att använda citron, lime eller annan sammandragande kompress på natten och använda isen på morgonen efter duscha. Svagt sura kompresser kan hjälpa till att dra åt porerna och även bidra till att kasta av det översta lagret av döda hudceller. Detta hjälper till att hålla porerna rena och klara av skräp, och kan också bidra till att minska uppkomsten av porer. Vid användning av en sur komprimera, lämna det på i ca 20 minuter för att få den fulla effekten av peeling på huden. Tomatsaft, citronsaft eller kärn stå över natten i havremjöl är huskurer som är beroende av syra för att minska porstorlek.

Andra hemlagad kompresser använder idén att applicera antioxidanter i ansiktet hjälper näring och minimera porstorlek. Dessa metoder, som hävdar att minska porstorlek och gör huden lyster. inkluderar lämnar hemlagad tillsatser, såsom mandelmassa, mosad papaya, krossad gurka, honung eller mango huden i ansiktet i 20 minuter och sedan skölja av. Efter med en ren, kall tvättlapp kan bidra till att ytterligare minska förekomsten av dina porer. En enkel idé är att lämna en tvättlapp i en skål med isvatten medan anbringande av massa. Efter tvättning av pasta, applicera tvättlapp för att rengöra huden.

Lösningar för stora porer


Tydliga porer och vacker hud lägga grunden för alla dagliga skönhetsvård om smink söks eller hud lämnas avslöjats och naturlig. Porstorlek delvis bestäms av genetik, men stora porer orsakas ofta av talg uppbyggnad som resulterar i både större och blockerade porer. Lyckligtvis kan en ordentlig hudvårdsrutin och behandlingar minska storleken på porer och hjälpa huden lyster, vara friska och ser sitt bästa.

exfoliering

Facial scrubs består av en kemisk exfoliant eller en fysisk exfoliant kan användas på en gång i veckan eller dagligen beroende på de hårda skrubba. De flesta ansikts scrubs föreslår hur många gånger produkten ska användas varje vecka. En ansiktsscrub arbetar för att ta bort döda hudceller och lösgöra olja instängd i porerna. En fysisk exfoliant har små skrubbrar och granulat som är fysiskt skrubba ytan av huden för att göra det känns mjukare och ta bort båda döda hudceller och portilltäppande olja. En kemisk exfoliant penetrerar porer med en kemikalie såsom salicylsyra eller glykolsyra.

pore Strips

Pore ​​strips kan också användas för att ta bort oljan fastnar i porerna. Pore ​​strips arbete genom att hålla fast vid huden och lyfta fångade olja från porer samtidigt tas bort. Pore ​​strips kan minska synligheten av stora porer, men de kan vara hårda på tunn hud och bara rensa ut toppen av por. Pore ​​strips ska användas med försiktighet om de används i samband med hud behandling som ordinerats av läkare.

Töm A eller Retinol

En hudläkare kan ordinera töm A att förfina porer och att behandla många andra hud frågor såsom akne. Töm A verkar genom att öka omsättningen av hudceller, avslöjar märkbart klarare hud. Ett alternativ till töm A är Retinol, som kan köpas över disk utan recept. Emellertid är endast en liten andel av Retinol omvandlas till töm A när den tillämpas på rätt sätt på huden, och det finns inga säkra vetenskapliga bevis för att Retinol är effektiv. Den lägsta effektiva dosen av Retin A skall användas för att behandla porstorlek för att minska risken för irritation.

Hur man gör hemmagjord masker att strama åt stora porer


Om du har stora porer som behöver dra åt men du inte vill spendera en förmögenhet, kan du göra hemgjord ansiktsmasker som kommer att göra jobbet med hjälp av hushåll ingredienser. Många livsmedel som citrusfrukter och mjölk har naturliga komponenter som lugnar huden medan tömning och skärpa dina porer.

Instruktioner

1 Skär en liten kalk i halv och pressa in två äggvitor. Vispa ihop och använda fingertopparna för att applicera blandningen på ditt ansikte. Låt torka och applicera ett nytt lager. Skölj av med vatten efter 20 minuter och klappa torrt.

2 Vispa en äggvita tills det är skummigt. Rör i en matsked honung, ett stänk av färsk mjölk och en tesked citronsaft. Tillsätt mjöl en nypa åt gången, tills den är tjock. Applicera på ansiktet och lämna på tills det torkar. Skölj med varmt vatten.

3 Mosa en banan med en gaffel tills den är mjuk och krämig. Lägg en msk. av honung och en skvätt apelsinjuice. Blanda väl och tillämpas på problemområden. Låt verka i en halvtimme före sköljning med varmt vatten.

Hur man gör hemmagjord botemedel för stora porer


Stora porer är fiende till vacker hud och aldrig bilden perfekt. De resulterar på grund av överaktiv talgkörtlar i huden. Porer är öppningar i huden som gör det möjligt för svettkörtlar och olja körtlar att frigöra olja till ytan av huden. När det finns för mycket olja sekretion, porerna blir tjock och huden förlorar sin naturliga mjukhet och ser fet. Prova dessa hemmagjorda lösningar för att minska de stora porer:

Instruktioner

En hemmagjord botemedel med gurka. Krossa gurka och tillsätt några droppar citronsaft. Rör om tills du får en pasta. Applicera sedan blandningen på ansiktet och skölj det med ljummet vatten efter 15-20 minuter. Denna mask fungerar bra särskilt för dem som har fet hud. Detta recept ökar blodcirkulationen och hjälper till att rensa porerna.

2 ägg hemlagad botemedel. Du bör blanda en äggvita och några citronsaft droppar. Applicera sedan på huden och vänta tills det blir torrt för fem - sju minuter. Som ägget torkar, är porerna krymper och en del avfall kommer ut ur porerna, åtminstone delvis. Citronsaft hjälper till med funktionen av stora porer minskar mask komponent. Samtidigt är din hud får en stor dos av vitaminer!

3 De övriga stora porer minskar recept är socker skrubb. Skurpartiklar kommer att vara det socker som är en bra naturlig beslut för skurning hemma. Dessutom har alla det i sina köksskåp. Det behövs en matsked olivolja, socker, honung, och citronsaft. Dessa stora porer reducerande mask appliceras på den våta ytan. Applicera jämnt och låt stå i ca 10-15 minuter. Efter att masken behövs för att tas bort och sköljas bort med varmt vatten.

4 Bra men tillfälligt botemedel är is. Du kan gnida en isbit på huden insvept i en bomullsduk på ditt ansikte tillfälligt minska storleken på porerna. Is krymper storleken på porerna och det är ett bra sätt att göra porerna ser mindre ut som det även minskar oljeproduktionen på huden för någon gång. Detta är ett bra tips om du har ett speciellt tillfälle och du har ont om tid eller pengar.

Tips

  • Håll huden ren, använd inte fet make up produkter och äta hälsosam mat för att hålla huden vacker och ung.
  • Applicera toner, skärpning ansiktsmasker och använda toning krämer hjälper till att minska problemet
  • Var försiktig när du har acne - vissa produkter som citron kan irritera finnar och orsaka rodnad.

De bästa Foundations för stora porer


Människor med stora porer har ofta svårt att hitta makeup som inte accentuera den ojämna strukturen på sin hud. Att hitta produkter som är noncomedogenic, eller inte täppa till porerna, är viktigt eftersom tilltäppta porer verkar ofta större än de egentligen är. Lyckligtvis finns det flera grund alternativ som faktiskt hjälper maskera uppkomsten av stora porer och ger huden en slät, jämn yta. Oavsett vilken typ av fundament du väljer, se till att hitta en oljefri formel eftersom olja är en viktig boven i täppa till porerna.

Mineral Foundation

Mineralfoundation är tillverkad av naturliga mineraler i jorden som mals upp för att skapa en finmalt pulver. Typiska ingredienser i mineralfoundation inkluderar zinkoxid, titandioxid och järnoxider, och grunden kommer vanligtvis i lös pulverform. Eftersom naturliga mineraler används, mineral stiftelser i allmänhet inte innehåller oljor, konserveringsmedel, fyllmedel, färgämnen eller doftämnen. Detta innebär att mineral stiftelser är noncomedogenic, så de är en perfekt matchning för personer med stora porer. Mineral stiftelser är också lättare i textur och täckning än vätska eller kräm fundament, vilket minimerar uppkomsten av porer. Dessutom zinkoxid och titandioxid i många mineral stiftelser har en lugnande, anti-inflammatorisk effekt på huden, så grunden kan faktiskt bidra till att minska uppkomsten av akne eller blemmor. När huden verkar klarare och slätare, porerna är mindre uppenbara liksom.

Kräm-to-Powder Foundation

Kräm till pulver stiftelse är ett annat alternativ för personer med stora porer. Kräm till pulver stiftelse kommer vanligtvis i fast form i en kompakt och appliceras med en svamp eller foundationborste. Denna typ av fundament brukar ett bättre jobb maskerings stora porer än en flytande foundation eftersom grädden konsistens glider över porerna och gör huden slätare. Därför att grunden torkar till ett pulver finish, kräm-till-pulver fundament har också en matt utseende på huden, vilket hjälper till att dölja förekomsten av stora porer. Makeup med en blank eller skimrande yta lägger sig ofta inne i porerna och betonar dem. När du väljer en kräm-till-ström foundation, väljer en oljefri formel som kommer att vara mindre benägna att täppa till porerna.

Water-Based Liquid Foundation

Vattenbaserade flytande fundament fungerar också bra på individer med stora porer. Vattenbaserade formler är oftast lättare i textur och täckning, så att de inte nöja sig i porerna och betona deras storlek. Vattenbaserade stiftelser är oftast oljefri också, så de är mindre benägna att täppa till porerna och få dem att verka större. Att minska uppkomsten av stora porer, använda en liten mängd vattenbaserat flytande foundation och använda en svamp eller fingertopparna för att sprida makeup jämnt över ansiktet på en slät yta.