sobanudlar mögel

Burfåglar är benägna till konvulsioner, och i vissa fall konvulsioner kan indikera förestående död. Vissa fåglar som genomgår kramper återvända till sitt normala larmtillstånd inom några veckor genom behandling eller på egen hand, men de konvulsioner kan komma tillbaka veckor eller månader senare. Ofta kramper ökar i frekvens och svårighetsgrad ökar med varje attack, så småningom döda fågeln. Kontakta din veterinär omedelbart om du tror att din fågel är att ha en kramp.

symptom

Fågel kramper liknar mänskliga konvulsioner. Det stirrar oftast upp plötsligt som om det har hört vissa ljud eller har sett något. Vingarna lyfta lite och börja röra snabbt som om skakningar, och musklerna vända stela. Fjädrar stå rakt och i vissa fall hela kroppen Trembles. Benen flyttar isär, vilket gör att fågeln falla från sin pinne. Fågeln kommer också att vara medvetslös.

Som de konvulsioner dör ner efter några sekunder, återfår fågeln medvetandet. Det stannar där tills den har återhämtat sig något, som kan ta upp till flera timmar. Det kommer sedan att kämpa för att en stående position och återvänder till vad det gjorde innan attacken. Andra tecken på att du märker inkludera huvudet faller tillbaka och svansen rör sig uppåt eller åt sidan plötsligt.

orsaker

Brist på rätt kost kan leda till kramper. Otillräcklig mängd vitaminer såsom riboflavin, tiamin, niacin och aminosyror kan orsaka kramper hos unga fåglar. Hjärnskakning till följd av slå väggar, föremål eller tight bur ledningar kan leda till svår hjärnblödning och orsaka konvulsioner, ofta ett symptom på förestående död i dessa fall.

Fåglar flyttar plötsligt och snabbt runt buren, särskilt i rädsla när man står inför djur eller främmande människor, kan drabbas av kramper; en plötslig nedgång i syrehalten i tåget eller bryta av blodkärl på grund av förhöjt blodtryck är möjliga orsaker. Felaktig hantering av fåglar kan också orsaka konvulsioner av samma skäl. Feed förgiftning, bakteriella infektioner och fetma är andra troliga orsaker till kramper.

Behandling

En grundlig och professionell undersökning är avgörande för diagnos. Generell behandling instruktioner omfattar ger fåglar med en lugn, svagt ljus miljö. Din veterinär kan föreslå en diet av näringsrika och lättsmälta livsmedel. Beroende på orsaken till kramper, kan din veterinär förskriva läkemedel såsom antibiotika, lugnande medel och kramplösande läkemedel.

Första hjälpen

Om din fågel visar tecken på kramper, först vara lugn och inte panik. Rör inte eller flytta fågeln. Gör fågel rummet tyst och mörkt; stänga alla buller genom att stänga fönster och dörrar och be andra att lämna rummet. Kontrollera om någon produkt i buren som kan skada fågeln och ta bort dem. Var där med fågeln till de våldsamma skakningar fällde av konvulsioner upphör. Ring din veterinär omedelbart. (Se referenser 2 och 3)

några tips

Undvik att använda Avitrol, DRC-1339 eller andra åtgärder fågelkontroll, säger PETA, eftersom dessa orsakar intensiva konvulsioner hos fåglar. Om du stöter på en fågel visar tecken på konvulsioner, söka veterinärvård omedelbart; transportera fågeln till sjukhuset efter fågel stopp skakar. Om veterinären diagnoser förgiftning, registrera ett klagomål med djurskydds styrelse eller byrå för att initiera ytterligare utredning.

Introduktion

Old folks brukade säga att sättet att fånga en fågel var att hälla salt på sin svans. Det är naturligtvis, var bara ett skämt, eftersom om du är tillräckligt nära för att sätta salt på en fågel svans, kan du ta fågeln med handen. Om du behöver för att befria ditt hem eller gård oönskade fåglar, kan du bygga en fälla för att fånga fåglarna utan att skada dem.

Innan du börjar

Avgöra vilken typ av fågel som orsakar problem i ditt hem. Ring din lokala viltvårdare för att se till att det inte finns några begränsningar för vilka typer av fåglar du kan fälla. Det kan vara olagligt för en olicensierad personen för att fånga fåglar där du bor, eller att fånga vissa typer av fåglar. Fånga hotade fågelarter, även utan avsikt att skada det kan leda till höga böter.

trap Typer

Det finns två typer av fågelfällor. Den första är den fristående fälla, baited och används för att fånga större fåglar. Den andra typen av fälla är inneslutningen fälla, fäst över öppningen av en fågelholk eller över hålen i sidan av en byggnad där fågeln är häckar. När fågeln försöker att flyga ut, är det fångade och redo att tas bort till en annan plats.

Att bygga en fågel Trap

För större fåglar, såsom kråkor eller starar, är en fristående fälla mest användbara. Både fristående fällor och kapslings fällor kan byggas av trä eller tråd, även om tråden är i allmänhet mest framgångsrika. Båda typerna är byggda på samma sätt. För fristående fällor, bygga en trä eller metallram, täcka ram med metallnät, och sedan bygga en dörr som är ansluten till fjädrar så det kommer att stänga när en fågel går igenom. Vanligtvis måste du sätta bete i fällan. Den fallgrop för denna typ av fälla är att du kan sluta fånga ekorrar i stället för fåglar.

Du kan göra kapslings fällor i någon form. Bygga dem på samma sätt, men anbringa en konsol för att tillåta dem att hängas på sidan av en byggnad eller struktur. Kapslings fällor är användbara inte bara för att fånga irriterande fåglar som lever inom väggarna i ditt hem, men också för att fånga andra critters som bor i dina väggar. När fågeln försöker att flyga ut, stänger fjäder riggade dörr. Ta fällan där det hänger och ta fåglarna till ett djur reserv eller park och släppa dem utan att skada dem.

Hur att vårda en skadad fågel


Fåglar är ömtåliga varelser och lätt skadade, så det är inte ovanligt att hitta en skadad fågel i din trädgård, på vägen eller ens inne i ditt hem. Fåglar kan drabbas av fall, brutna vingar, kollisioner, parasiter och andra sjukdomar - varav de flesta kan lätt behandlas med en utbildad veterinär. Skadade fåglar bör inte behandlas av den gemensamma person för en mängd olika skäl. Fåglar kan bära parasiter som kan skickas till människor, och i vissa fall, lagar förbjuder behandla skadade fåglar som finns i naturen. Emellertid kan viss behandling vara nödvändig för att hålla fågeln vid liv tills en utbildad sanerare eller veterinär anländer.

Instruktioner

1 Sök området för fågelboet. Om fågeln är ung eller tycks ha fallit från ett bo, är den säkraste platsen för det tillbaka i sitt bo. Var noga med att aldrig röra fågeln med bara händer. Använd en handduk för att försiktigt skopa upp fågeln och bär det tillbaka till sitt bo.

2 Placera fågeln i en låda om inte kan hittas fågelbo, eller om dess skador verkar alltför omfattande. Linje lådan med mjuk vävnad eller en handduk. Peta hål i sidan av lådan så att fågeln kan andas. Använd en annan handduk eller handskar för att ösa upp fågeln och placera den försiktigt i rutan. Placera ett lock över rutan och ställa lådan i ett lugnt, men varm och väl upplysta området. Kolla på fågeln efter en timme för att se om den har återhämtat sig på egen hand eller behöver ytterligare behandling. Släpp fågeln i naturen om det verkar ha återhämtat sig.

3 Kontakta en lokal djurliv sanerare eller veterinär. Besök Wildlife Rehabilitation Information Directory på nätet för att visa en lista med kontakter i ditt område. Ring ditt husdjur veterinär eller hitta en i telefonboken. Informera honom att du har hittat en skadad fågel och är villiga att betala för behandling eller vill hitta någon som kan. Du kan krävas för att få fågeln till veterinären kontor omedelbart eller så kan underrättas om huruvida fågeln ska friges.

Tätnings gelé med bageri vax eller paraffinvax är en livskraftig konserveringsmetod som fortfarande används ofta för att bevara gelé för korta tidsperioder. Detta ätbara vax är vit till färgen och har ingen smak eller lukt. Den finns i flytande form och fast blockform. Genom att försegla burkar och burkar med vax, kan du förlänga livslängden på gelé upp till 12 månader. Slutna gelé behållare skall förvaras i ett torrt, mörkt och svalt.

Instruktioner

1 Förbered gelé enligt receptet i en steriliserad burk och lämna ungefär en tum utrymme på ovansidan för att ge dig utrymme för att låta vaxet stelna.

2 Skär paraffinvax i små bitar för enkel och snabb smältning.

3 Placera vax i en dubbel panna genom att fylla en stor kastrull med vatten och placera en mindre kruka inuti. Den liten kruka kommer att innehålla vaxet som måste smältas.

4 Placera en godis termometer i vax potten. Om vaxet blir för varmt, kommer det att fatta eld. Du måste se till att temperaturen hålls under 375 grader F. När vaxet smälter, kommer det att ha en klar, vattenliknande utseende.

5 Sked vax på toppen av gelé.

6 Låt vaxet bli opak men inte låta det svalna helt.

7 Täck burken med lock och säkra det. Värmen från vaxet kommer att försegla burken när det börjar svalna.

Hur man tar bort Tvätt mögel fläckar


Mögel är en medlem av svampfamiljen som kan växa på kläder som har fått förbli fuktig under en längre tid. Enligt University of Missouri Extension, är mögel troligen att växa på bomull, linne, rayon, silke, ull och läder, medan syntetiska tyger tenderar att motstå mögeltillväxt. Mögel kan permanent skada kläder om de inte behandlas snabbt.

Instruktioner

1 Shake eller borsta bort kläder utomhus för att ta bort befintliga mögel på ytan. Borsta mögel bort inomhus kan göra det möjligt att eventuellt attackera en annan bit av tvätt.

2 Häll en liten mängd vit vinäger direkt på drabbade områdena i tvätten och låt dra i flera minuter. Surheten i ättika är stark nog att attackera mögel och andra svampar men mild nog för att vara säker för kulörtvätt.

3 Tvätta kläder på kall med en stark rengöringsmedel för att rengöra, tillsätta en fjärdedel av en kopp vit vinäger vid sköljningen. Med varmt vatten kommer att ställa några kvardröjande mögel fläckar.

4 Inspektera kläder före torkning. Om mögel fläckar kvarstår, strö färgade områden med koksalt och dämpa med citronsaft. Lägg kläder i solen tills torr att bleka resistenta mögel fläckar.

Tips

  • Suppleant färg säker blekmedel för citronsaft och salt på icke-färgbeständig kläder.

Hur man gör gelé Set snabbare


Jelly är en enkel dessert som kan avnjutas på egen hand, i en fruktsallad, tårta eller pudding. Du kan forma gelé (som också kallas ofta under varumärket Jell-O) i flera intressanta former och färger för att matcha en fest tema. Även gelé är enkel att förbereda, måste det göras i god tid eftersom det krävs tid för att ställa in. Det finns dock vissa förberedelser tekniker som du kan använda för att ställa gelé snabbare, särskilt om du har bråttom eller har ont om kylskåp utrymme.

Instruktioner

1 Chill gelé mögel innan du förbereder gelé. Placera en metallform i frysen i 10 minuter. Gelé sätter snabbare i metallbehållare i stället för i formar gjorda av glas eller annat material.

2 Upplösa jelly kristaller eller gelé pulvret omsorgsfullt i kokande vatten, i ett separat kärl. Följ tillagningsanvisningar anges på förpackningen av gelé kristaller. Använd en metall sked att röra och upplösa gelé kristaller tills du får en klar vätska.

3 Lägg isbitar i stället för kallt vatten till vätskan. Använda samma andel av iskuber som den som krävs för det kalla vattnet. Rör om kraftigt tills vätskan tjocknar. Ösa ut isbitarna som inte har löst och kasta. De isbitar kommer att bidra till att ställa gelé snabbare.

4 Häll den förtjockade gelé vätskan i den kylda formen. Chill i kylskåp i en halvtimme för en mjuk-set gelé, eller en timme för en fast form.

Instruktioner för ansökan Nail Gel Pulver


Gel naglar är en typ av falska naglar som växer i popularitet på grund av deras realistiskt utseende och hållbarhet. Dessa typer av spikar konstrueras genom en flerstegsprocess som vanligen utförs av en professionell spik tekniker. Men om du har tillgång till vissa salong förnödenheter och utrustning, kan du utföra denna uppgift själv, särskilt om du har sett processen avslutas med en tekniker. En av de primära stegen i denna process är tillämpningen av ett speciellt pulver.

Instruktioner

1 Förbered naglarna genom att ta bort befintliga nagellack, trycka tillbaka nagelbanden och polera naglarna med en nagelfil. Torka av damm och forma konstgjorda naglar för att passa konturen av de naturliga naglarna. Du kommer också att polera och torka de konstgjorda naglar när de har fästs.

2 Skydda din arbetsyta med en pappershandduk eller liknande beläggning och placera en hand ovanpå beläggningen.

3 Doppa en liten plastsked (vanligtvis kommer med gelen spik kit) i pulvret och skopa några upp. Använd en nivå sked.

4 Strö pulvret jämnt över varje spik som du försiktigt vända varje nagel från sida till sida. Detta hjälper till att fördela pulvret jämnt. Upprepa detta steg för att säkerställa maximal täckning.

5 Fyll i resten av ansökningsprocessen spik, vilket innebär att härdning under UV-ljus, polering och försegling.

6 Buff och torka de konstgjorda naglar en gång.

Hur man reparerar en fågel bruten vinge Tips


Flyg fjädrar på vingspetsarna av en fågel bryter ofta eller skadas när din fågel flyger in i saker medan lös i huset, eller han överraskad när man är i sin bur. Blod fjädrar på vingar är ungdoms fjädrar som blöder när bruten, och kan orsaka skrämma till en ägare. De flesta blod fjädrar stoppa blödning inom några minuter. Oavsett bör du stoppa blodflödet, stabilisera kanterna och ta din fågel med din veterinär för behandling.

Instruktioner

1 Håll fågel i ena handen och häll lite väteperoxid på en blödning blod fjäder för att desinficera det. Tala med din fågel vän i en tyst, passiv röst för att hålla honom lugn.

2 Doppa en alunstift spetsen i vatten och rör den försiktigt till en blödande fjäder. Detta kommer att hjälpa blodet att koagulera om det har blödning i mer än en minut, vilket ger dig tid att transportera din följeslagare till din veterinär.

3 Stand din fågel på en plan yta medan du håller den skadade vingen i ett normalläge mot hans kropp. Placera den lösa änden av en rulle av steril gasväv under den främre delen av vingen. Linda gasväv över toppen av vingen och tillbaka under det samtidigt samla alla flygfjädrar på vingspetsen. Dra gasväv upp över den främre delen av vingen, över den och på baksidan. Upprepa denna procedur för att svepa hela sin kant med ett lätt tryck i gasväv. Klipp överskottet gasväv med sax och tejp i slutet på plats med bandage band. Immobilisering av en vinge hindrar det från blödning eller blir mer skadad från flaxande.

4 Sätt din bevingade vän i en liten resa bur och täck den med en handduk. Ring din veterinär och råda honom att du är på väg till kontoret. Hålla ditt husdjur lugn, lugn och varm under resa till veterinären för att förhindra ytterligare skador på sin kant.

Tips

  • Lösa fåglar med oklippta vingar kan skada sig när flyger in saker i ett hus. En fågel bur bör vara minst dubbelt fågelns vingspann på djupet, längd och bredd för att tillåta honom att sträcka ut sina vingar och flaxar dem för motion utan skador på vingpennor.
  • Din veterinär kan besluta att ta bort trasiga fjädrar från din fågel. Nya fjädrar blod börjar växa så fort som trasiga fjädrar tas bort.

En fågelbordet är ett välkommet tillskott till någon bakgård, särskilt för fågelskådare. Suet är en behandling som många fåglar njuta. Det är bäst för användning under vintermånaderna eftersom varma temperaturer kan orsaka att härskna. Du kan köpa kakor av talg på en mängd olika butiker, men det är lätt att göra din egen mix med hjälp av bär, frön, jordnötssmör och andra näringsrika ingredienser som ger vilda fåglar energi.

Jordnötssmör Mix

"Talg" i sig är nötkött njurfett. Be om det vid köttdisken av din lokala slaktare eller livsmedelsbutik. Det är billigt och grunden för de flesta fågel Suet recept. För att göra detta jordnötssmör talg mix, behöver du 2 pund. nymalen talg, halv kopp krispigt jordnötssmör och halv kopp grovt hackade, skalade solrosfrön.

Placera talg i en kastrull och smält den på låg värme. Tillsätt sedan jordnötssmör och rör blandningen tills jordnötssmör har smält och väl kombineras med talg. Blanda i solrosfrön.

För att göra de Suet kakor, häll denna blandning i en smord 13-för-9-tums tårta pan. Låt blandningen svalna och skär den härdade fågeln talg till kakor som passar in i din talg feeder sedan. Extra kakor kan lindas i plast och förvaras i frysen tills du behöver dem.

Krossad majs och solros Mix

Inte alla recept kräver användning av nötkött talg. Ister eller förkortning är acceptabla substitut eftersom de också har en hög fetthalt. Detta talg recept använder matfett och inte kräver användning av en spis, så att barnen kan njuta av det också. Mångfalden av frön som ingår i denna blandning kommer att locka många olika fåglar till din feeder.

I en stor skål kombinera en kopp krispigt jordnötssmör, en kopp förkortning, en kopp blomma, 3 koppar majsmjöl, en kopp krossad majs, och upp till 1 kopp solrosfrön. Rör om blandningen väl och sedan packa in den på din talg feeder. Du kan också sprida det på bark eller packa det i kottar och hänga dem från grenar.

Majsmjöl och Foder för burfåglar Mix

Om du inte äger en talg matare arbetar en mask lök påse lika bra. Helt enkelt kasta en talg kaka i väskan och hänga den från en trädgren eller annan hängare i din trädgård. Du kan också göra hängande Suet kakor genom att införliva ett snöre innan blandningen har hårdnat. Detta recept beskriver hur man gör det.

Först smälter halv kopp talg i en kastrull på medelvärme. Lägg 1/2 kopp jordnötssmör och rör om väl att kombinera. Då rör i en kopp blandade fågelfrö och 2 1/2 koppar majsmjöl. Sked den varma blandningen i 10 smorda eller fodrade muffin burkar.

När fågeln talg har delvis härdat, använd en ishacka eller något annat vasst instrument för att peta tag i mitten av kakan. Vänta inte tills talg har hårdnat helt, eller detta steg kommer att bli svårt. Sedan gänga 6-tums slingor av sladd genom hålet och knyt ihop ändarna för att skapa en galge. När kakorna har härdat, ta bort dem från muffin tenn och ta bort cupcake liners om du använt dem. De Suet kakor är redo att hänga i din trädgård. Wrap några extra i plast och förvara dem i frysen.

Under senvåren och sommaren är det sannolikt att stöta på en fågelunge som ser övergiven på marken. En spirande fågel faktiskt lära sig att söka mat på egen hand, medan föräldrarna observerar på avstånd. Förutsätt inte fågeln behöver din hjälp först. Om fågeln kvar på sin egen hela dagen och verkar inte ha hjälp av föräldra fåglar så kan du välja att mata fågeln och ta hand om den tills du kan få det till ett djurliv sanerare.

Pet Foods

Mata en spirande fågel på samma sätt som en hund eller katt. Blöt torr hundmat eller kattmat i vatten för att göra den fuktig och lätt att svälja. Innehållet i sällskapsdjur kommer att vara den bästa tillfälliga kosten för fågeln, enligt Louisiana SCPA. Fågeln öppnar näbben i ett försök att tigga mat när det är hungrigt. Glöm inte att göra en hemmagjord boet för fågeln att sitta i, till exempel en liten skål kantad med hushållspapper.

proteiner

För många arter kräver en fågelunge kost mycket protein för att växa i snabb takt, enligt The Aviary hemsida.
Kött bör utgör majoriteten av vad du foder till en spirande fågel. Skär upp små bitar av rå njure eller lever och ge den till fågeln med hjälp av en pincett för att släppa in i munnen. Bortsett från kött, kan fågelungar också få protein från de vita i en hårdkokt ägg skuren i små strimlor. De kommer också att äta den kokta äggulan av ägget om den är mosad till en pasta. Protein rik hundkex indränkt i vatten kommer också att fungera som en tillfällig mat för ungar.

Ingen mjölk

Använd inte mjölk för att mjuka upp torra livsmedel för fåglar, eftersom de inte kan smälta det ordentligt, enligt Louisiana SPCA.
Även om det kan ses naturligt att föda barn mjölk, kom ihåg att dessa varelser inte ammas däggdjur och deras behov skiljer sig från andra djur. Undvik mejeriprodukter, eftersom fågeln redan kan ha en tillräckligt hård tid överleva, utan att behöva klara av matsmältningsproblem också.

Matning

En spirande fågel kommer att behöva äta varje 15 till 30 minuter från gryning till skymning, enligt Louisiana SPCA.
Försiktigt släppa livsmedel i munnen på fågeln och fortsätta att mata den tills det tar stopp öppnar sin mun och tigger om mer. Rör inte fågeln inte är absolut nödvändigt och förvara den på en varm plats där den inte blir störd.