snigel saliv på mollusk

Cat saliv och kontaktdermatit


Katter är en av de mest allergiframkallande husdjur i hushåll med cirka 25 procent av västerländska hushåll upplever allergier från kattdjur, enligt en studie utförd av AllAllergy.com. De flesta människor som upplever kontaktdermatit från katter är känsliga för katt saliv eller en kombination av torkad hud och saliv.

Vad är kontakteksem

Kontaktdermatit är en känslighet för något som gör kontakt på huden. Med avseende på katt saliv, kan reaktionen ske från katt repor, petting en katt, eller annan kontakt med ett kattdjur, eftersom en katt slickar sin päls regelbundet.

Contracting Allergen

När en katt slickar sig, eller rengör sig med tassarna, saliv rockar deras naglar, hud och päls, som kan passera längs bakterier som kan förvärra allergiska reaktioner.

symptom

Symtom på kontakteksem från katt saliv inkluderar upphöjda, röd hud; gupp; en nässelutslag; och feber.

reducerande Reaktioner

För att minska allergisk dermatit reaktioner från kattdjur, vilket begränsar fysisk kontakt med en katt kan vara effektiva. Att tvätta händerna eller bära längre ärmar vid hantering av en katt kan också bidra till att begränsa exponeringen för huden. Tvätta händerna omedelbart efter kontakt med en katt rekommenderas. Vissa allergi mediciner är också till hjälp.

Diagnos

Diagnostisera en allergi mot en katt kan göras genom att mäta reaktionen när nära ett djur eller genom ett blodprov som utförs av en läkare.

Lägga till en snigel till en Betta Tank och sedan rengöring


Även Betta fisk är solitära djur, de gör bra i tankar med små icke aggressivt fisk som Danios, tetras, guppy och gouramies. Men några av de bästa tank kamrater för bettas är sniglar, som inte bara ger företag utan också hjälper till att hålla tanken ren.

snigel Sorter

Medan enkla damm sniglar kommer att hålla ett akvarium ren, det finns många andra sorter som finns. Många av dessa - såsom zebra, mysterium och äppelsniglar - är mycket större och mer färgglad än en vanlig snigel. Dessutom är dessa sorter är fredliga och kommer att frodas i ett brett spektrum av ljus och vattenförhållanden. Dessa arter sällan häckar i akvarium, en fördel gentemot andra som kan bli för många.

snigel Beskrivningar

Vuxna zebra sniglar är ca 2 inches lång. Du får inte ha mer än en snigel per 2,5 liter vatten. Medan dess skal har svarta ränder på en solbränd bakgrund, är kroppen grå med svarta ränder som omger den, vilket gör det en färgglad tillägg till tanken. Mysteriet snigel är lätt att hitta i de flesta djuraffärer och kommer i en mängd olika färger. Eftersom det förblir ganska liten, kan du ha flera till en tank. Apple sniglar äter ruttnande vegetation samt alger. Men eftersom de kan växa sig ganska stora, bara en till en 5-liters tank rekommenderas att begränsa mängden snigel avfall.

Presentation Sniglar till Tank

Oavsett vilken typ av sniglar du väljer, bör du lägga till dem i tanken på samma sätt som du vill lägga till fisk. Placera påsen eller behållaren som innehåller sniglarna i vatten i flera minuter så att temperaturen på dess vatten för att nå den av tanken. Även om du kan sedan hälla sniglar i vattnet, föredrar vissa människor att lägga sniglarna utan vatten de kommer in för att undvika att överskott av ammoniak i tanken. Titta att se till att betta inte kväva på det. Eftersom vissa sniglar gillar att klättra, är det klokt att också hålla ett lock på tanken.

Rengöring av tank

Även med sniglar, måste du rengöra tanken ibland. Håll betta och snailsin separata behållare med vatten från akvariet medan du rengör tanken. Efter att ha avlägsnat grus och växter, skölj tanken noga - aldrig använda tvål, som rest kan skada eller till och med döda djur. Behandla vattnet för att avlägsna eventuell klor före tillsats av fisk och sniglar. Låt vattnet i tanken satt ett tag så både det och vattnet i de tillfälliga behållare med fisk och sniglar kommer att vara vid rumstemperatur, vilket minimerar någon chock.

Den Moonsnail ses sällan, främst gömmer sig i havet och begrava sig i sanden. Denna underprissättning varelse äter andra blötdjur, inklusive sitt eget slag, men föredrar musslor. Den Moonsnail fäster sig till mussla och under de närmaste dagarna kommer det att borra ett hål i mussla. Den kommer sedan att injicera sin snabel i hela och tömma köttet från mussla. Den Moonsnail är inte en typisk maträtt, men det kan kokas och serveras.

Instruktioner

1 Skölj Moonsnail i kallt vatten.

2 Placera sniglar i en kastrull med vatten.

3 Koka Moonsnail under 40 minuter.

4 Gaffel för att ta bort snigeln från skalet med en liten sked.

5 Skär Moonsnail i tunna skivor.

6 Förbereda en vinägrett eller andra sås för att placera snigel i. Den Moonsnail kan doppas i såsen eller såsen kan tillsättas till skalet med snigeln.

Hur berätta om en snigel är en pojke eller en flicka


De flesta mark sniglar, eller pulmonates, är hermafroditer, vilket innebär att de har både manliga och kvinnliga könsorgan. Men landorienterad prosobranch sniglar, liksom många vattensniglar, är tvåbyggare, vilket innebär att de kan vara antingen manlig eller kvinnlig. Äpplet snigel och den lilla Nya Zeeland lera snigel, till exempel, är tvåbyggare. Om din snigel är av tvåbyggare sort, kommer att bestämma dess kön ta lite tålamod och noggrann observation.

Instruktioner

1 Ta snigeln från akvariet eller annan livsmiljö, försiktigt hålla den mellan tummen och pekfingret.

2 Håll snigel på ryggen, magen vänd mot himlen, för ett till tio minuter.

3 Titta efter snigel fot, en bred, platt membran, som sträcker sig för att försöka själva rättigheten.

4 Titta igenom förstoringsglas som foten sträcker sig utbildning din syn på den högra mantelhålan, fäst på insidan av skalet över huvudet och nacken.

5 Håll ögonen öppna för snigeln relativt stor penis slida. Det kommer att likna den främre delen av en påse. Om du inte ser en, är snigeln kvinnor.

6 Practice observera olika sniglar för att förbättra dina könsigenkänningsförmåga. Det kan ta några försök innan du kan se skillnad.

En hjärntumör och Salivating hos hundar


Även om det kan tyckas oskyldigt nog, kan överdriven salivavsöndring hos hundar vara ett symptom på ett mycket större problem. Om din hund vän verkar ha en plötslig problem att kontrollera sin saliv, är det viktigt att undersöka möjliga orsaker till problemet; dessa kan omfatta kramper, en hjärntumör eller båda.

Dregla och kramper

Kraftig salivavsöndring är en av de primära symtomen när en hund har ett anfall. Det finns fyra primära stadier av symtom \ när en hund har ett anfall. I det första steget, den så kallade prodome, kan det finnas tecken på förändring i hundens beteende. Det andra steget, den aura, innefattar symptom såsom salivating, rastlöshet, vandrande, darrningar och vinande. I det tredje steget, den ictal scenen, trots att hunden är fortfarande salivating han kan förlora medvetandet eller erfarenhet tänder skära, okontrollerbara urinering eller lamslås. I det sista steget, den post-ictal, kan hunden också uppleva förvirring, pacing och tillfällig blindhet eller dövhet.

Hjärntumör

För en hund upplever kramper, kan detta vara bara toppen av ett isberg, som kramper är ofta symptom på en hjärntumör. Förutom kramper, andra symtom som förekommer i en hund med en hjärntumör inkluderar svaghet, huvud lutning, ataxi och cirklar. När misstänks en hjärntumör i en hund, vissa åtgärder, såsom en datortomografi och en MRI, är nödvändiga för att göra den slutliga diagnosen.

behandlingsalternativ

Beroende på omfattningen av tumören, kommer en behandlingsplan vara nödvändiga för att bestämma hur man ska gå. Om tumören är manövrerbar, kan operation bli nödvändig, även om detta kan vara mycket dyra. Strålning och kemoterapi är andra behandlingsalternativ som kan krävas. Ytterligare ett alternativ är palliativ behandling, vilket inkluderar användning av fenobarbital och andra antiepileptika som arbetar för att försöka styra anfall samtidigt krympa tumören.

Prognos

Prognosen beror till stor del på vilken typ av cancer och i vilket skede cancern är när det har identifierats; den typ av behandling som valts kan spela en stor roll. Till exempel, en hund som bara tar emot palliativ terapi har en mycket lägre överlevnadsgrad (de flesta bor bara 2-4 månader). Hundar som opereras har en bättre överlevnad, men det är fortfarande mindre än ett år (6-10 månader). Om operationen följs av strålbehandling, är överlevnadstiden typiskt förlängas till 14-18 månader.

Vanliga Mollusker för saltvatten akvarium


Även om det inte alltid är kommersiellt tillgängliga, mollusker är intressanta tillägg till saltvattensakvarium. Dessa varelser utgör en varierad och riklig grupp av ryggradslösa djur som finns i olika marina livsmiljöer. Tre huvudgrupper av blötdjur finns runt revet habitat. Dessa omfattar bläckfiskar, såsom bläckfisk och bläckfisk; de snäckor och musslor. Tvåskaliga djur inkluderar musslor och pilgrimsmusslor, medan snäckor medlemmar är nakensnäckor, sniglar och chitons. Medlemmar från var och en av dessa grupper kan framgångsrikt hållas i saltvattensakvarier.

allmänna överväganden

Havsvatten blötdjur har blivit allt populärare bland marina aquarist, som successivt fler hobby sätter upp revet tankar, som i huvudsak innehåller ryggradslösa djur. Blötdjur kan hållas med fisk, men entusiasten måste välja dessa noggrant, eftersom många arter kommer antingen byte på blötdjur eller ständigt störa dem. Medlemmar av gastropod grupp är inte bara mycket attraktiv, men är funktionella i ett saltvattensakvarium, eftersom de håller glasrutor och inredning ren, genom att ständigt beskär alger utväxter som visas.

snäckor

Dessa växtätande varelser har en i ett stycke skal. Bland snäckor, är cowries mest eftertraktade av akvarister. Dessa är väl kamouflerade havssniglar som är långsamma, lugna betare. Cowries hålls bäst med växtätande fisk, eller i akvarier som endast innehåller ryggradslösa djur, som många fiskarter kommer att bita på Cowry mantel.

musslor

Dessa aktiva filter utfodring blötdjur har ett skal som består av två halvor. Musslor livnär sig genom att anstränga livsmedel av det omgivande vattnet, som de pumpar ständigt genom deras kroppar. Maxima musslor är populära musslor för saltvatten akvarium. Manteln av dessa musslor uppvisar fantastiska färger; och som djuret får sin näring genom att filtrera organismer från vatten, musslor bistå tankens filter genom att hålla vatten i en ursprungligt skick.

bläckfiskar

Även om mycket intelligent bläckfisk mycket eftersökta av avancerade akvarister, dessa djur kräver särskilda krav bostäder. Octopi måste tillföras med åtminstone en mörk grotta eller gömma undan och kräver en tättslutande lock över akvariet för att förhindra att djuren från att rymma. Denna bläckfisk måste också hållas ensam, eftersom det kommer i ramarna för ett akvarium, så småningom jaga och fånga någon fisk och ryggradslösa djur som krabbor som är inhysta med det. Bläckfisk och bläckfisk som utgör denna grupp av blötdjur, inte ofta hålls i saltvatten akvarium.

Min valp har en hel del saliv


Vissa typer av hundar dreglar mycket från den tid de är valpar; Men är en sådan dreglande vanligtvis identifieras med en viss ras. Om valpen börjar dregla överdrivet, är detta ett tecken på någon typ av abnormitet. Förutom det alltför saliv, kommer du förmodligen att märka några andra tecken också. Det finns några skäl till varför din valp kan börja producera en hel del saliv och detta innebär att få den till veterinären omedelbart.

Leta efter andra onormala tecken

När du först märker din valp dregla onormalt, kommer du vill leta reda på några ytterligare tecken som kan hjälpa dig veterinär diagnostisera problemet. Lägg märke till om din valp andas hårt, skakar på huvudet eller repor och krafsar på munnen. Dessa är alla tecken något är fel. Orsaken till den överdrivna dreglande är inte lätt att sätta fingret på, eftersom det kan betyda ett antal saker.

Gum och Tandproblem

Om valpen har utvecklat en tandköttsinflammation, kan det leda till att valp att producera överdriven saliv. Andra tandproblem, såsom en bruten tand, kan också orsaka denna reaktion. Om valpen har tandköttsproblem eller annan mun infektion, kommer det oftast har dålig andedräkt också.

inkom Objects

Ibland valpar få små föremål såsom en benbit fastnat i sina tänder, tandkött eller tunga. Det kommer att leda till att valp att dregla. Om du inte kan ta bort objektet, bör du ta valpen till en veterinär omedelbart för att förhindra ytterligare skada eller kvävning.

mun Injury

Valpar älskar att tugga upp saker och ibland de får tag på saker som kan orsaka allvarliga skador på munnen. Detta kommer också att leda till att valp att dregla drivet och kommer att kräva behandling av en veterinär. Ett annat tecken för att leta efter är blödning i munnen.

Reaktion på medicinering eller Poison

Vissa typer av läkemedel kan orsaka din valp att dregla mer än normalt. Om din veterinär har gett valpen medicinering, fråga honom om detta är en normal reaktion på att medicinering. Bortsett från medicinering, om valpen intar giftiga ämnen, såsom vissa hushållskemikalier, det kan dregla drivet. Om du misstänker att detta, ta valpen till veterinären omedelbart.

Brist på Niacin och jod i kosten

Om valpen saknar niacin eller jod i sin kost, kommer detta att leda till överdriven salivavsöndring. Om du misstänker att detta är fallet med valpens diet, måste du mata den en valp formel mix som har all den näring din valp behöver.

Ta hand om sniglar är inte ett lätt jobb, särskilt om du har oönskade besökare, såsom myror. Myror kan vara en verklig olägenhet. Att bli av med dem blir mer än ett besvär, eftersom du är begränsad till att använda produkter som är ofarliga för sniglarna. Men genom att ersätta insekticider med naturliga sjukdoms mördare, kan du ha en fördel gentemot dessa rovdjur. På så sätt kan du säkerställa en lång livslängd för din snigelfarm.

Instruktioner

1 Mata sniglar ordentligt. Utplåna resterna. Myror känna doften av smulor och de kommer att invadera din snigel gård om inte rengöras på lämpligt sätt.

2 Blanda lite ättika och vatten i en skål. Häll vinäger och vatten i snigelfarm. Myror hatar ättika; och de kommer att lämna på en gång.

3 Odla mynta. Inte bara ger det en aromatisk doft till din trädgård, men myror hatar lukten av mynta. Mint är inte skadligt för sniglar, så om de knaprar på det, blir det inga problem alls.

4 Häll lite eukalyptusolja i snigelfarm. Detta kommer att stöta bort några myror som finns kvar.

Tips

  • Använder bekämpningsmedel formulerade för myror utanför byggnaden där du har din snigelfarm. Vara angelägen för att upptäcka myror innan de invaderar rummet där din snigel gård ligger.

Hur man dödar en Drill snigel


Borr sniglar, även känd som ostron borrar, är rovdjur till skalade varelser. Borra sniglar växer upp till en tum lång, och finns i Atlanten och Stilla havet året runt. Borr sniglar får sitt namn genom att borra hål i ostron och musselskalen att äta den mjuka kropp inuti. Ett stort antal borr sniglar kan döda hela populationer av ostron och musslor. Det är viktigt att döda borr sniglar tidigt att spara ostron och clam populationer.

Instruktioner

1 Använd skyddshandskar, skyddsglasögon och mask vid hantering av karbaryl.

2 Häll 2 msk. av karbaryl och 4 koppar vatten i plasthink.

3 Blanda lösningen med en disponibel sked. Karbaryl är giftigt för människor vid förtäring.

4 Placera borr snigel i botten av lösningen. Låt borr snigel absorbera karbaryl i upp till tre dagar. Storleken och hälsa av borr sniglar påverka absorptionshastigheten.

5 Ta hand om de döda borr snigel i soporna. De döda borr snigel innehåller karbaryl, som är ett bekämpningsmedel.

Tips

  • Borr sniglar är på tidvattnet platt. Deras ägg kapslar visas under april till juli. De är gula och är större än risgryn. De kluster normalt tillsammans.

Livscykel Gilled snigel


Gälar sniglar (Prosobranchs) innefattar en stor familj av vattenlevande snäckor som har gälar för andning och återfinns runt om i världen. Sniglar, som normalt finns i sötvattensjöar, beroende på syre i vattnet för att leva. På grund av sitt beroende av syrerikt vatten, kan de inte tolerera föroreningar. Sniglarna lever ofta upp till fem år, hela deras livslängd tillbringas i vattnet. Ett populärt komplement till många akvarier, är det gälar snigel lätt att hålla och ta hand om i fångenskap.

könen

En stor majoritet av utan gälar sniglar är hermafroditer, vilket innebär att de har både manliga och kvinnliga könsorgan. Några gälar snigel sorter förekomma som antingen manlig eller kvinnlig; men de flesta utan gälar sniglar lägger ägg i sin vattenmiljön. Luckan snigel är antingen man eller kvinna. Den kvinnliga lucka snigel föder levande ungar.

äggproduktion

Hermafrodit utan gälar, sniglar para sig med sig själva. Den manliga och kvinnliga utan gälar snigel sorter parar sig med varandra. Ägg produceras i en riklig geléliknande massa som fastnar på ytor såsom stenar och vatten lövverk. Några utan gälar snigel sorter lägger sina ägg på ytan av vattnet eller i en fuktig lerig plats.

ägg Utseende

När äggen först som de är en tydlig geléliknande substans, men under loppet av några dagar mörka prickar börjar att utvecklas inom den klara gelé. Infertila ägg är klar och sedan börja utveckla en vit substans som de sönderfaller. Ägg dräktighet tar tre till sex veckor beroende på gälar snigel sort.

små sniglar

De unga barn gälar sniglar är försvarslösa och ofta konsumeras av fisk. När de växer de utvecklar en lucka som är en hård substans som de drar över öppningen till deras skal när de kommer in skalet för skydd.

användningar

Många utan gälar snigel sorter hålls i fångenskap inom ramarna för ett akvarium. De äter överblivna fiskmat, konsumerar alger som ansamlas på glaset och erbjuder en intressant livsform som skall iakttas. Nackdelen med att hålla gälar sniglar i ett akvarium miljö är deras produktiv avel. Sniglar njuta också konsumerar fiskrom. Nyinköpta gälar sniglar bär ofta sjukdomar eller parasiter som kan överföras till akvariefiskar.