smälter ricotta

Kan du smälter Ricotta?


När du tänker på ost, kan du bilden långa trådar av smält godhet som gör en toppning eller en fyllning värt att komma ihåg. Och medan smälta ost smak och karaktär till en mängd rätter, många icke-smältande ostar är lika speciell. Ricotta ost hör till denna kategori, och även om det inte smälter, har karaktär att avvara.

Hur det är gjort

Ricotta är italienska för "re-cooked." I den traditionella metoden för att göra ricotta, italiensk ost beslutsfattare använder vassle som har lämnats kvar under processen att göra mozzarella och provoloneost. De låter vasslen jäsa upp till en hel dag; sedan värma upp så proteinerna i vasslen göra små ostmassan. Mycket av den moderna ricotta du köper görs genom att kombinera färsk mjölk med vasslan, vilket resulterar i en krämig konsistens som är lite kornig, med en söt smak. En variation av osten kallas ricotta salata har gått igenom en tre månaders åldrandet efter att pressas och saltade. Ricotta Salata är fastare och torrare än traditionella ricotta. Det är också en icke-smältande ost, men det bör inte ersätta vanlig ricotta eftersom egenskaperna är alltför olika.

Varför det inte kommer att smälta

Ostar som filmjölk med löpe, såsom mozzarella eller Provolone, förblir formbar och smälta, men ostar med högre surhet tenderar att inte smälta; ricotta hör till denna kategori. I ostar som är filmjölk med syra som ricotta, proteinerna i osten blir resistenta mot värme, och det kommer inte smälta. Det kommer att värma och mjuka upp, men det kommer alltid att bibehålla sin struktur och kommer inte att bli flytande eller tänjbar.

Hur man använder det

Även om ricotta inte smälter, är det fortfarande bra i rätter när det värms upp. Ricotta vanligen läggas till fyllda pasta eller lasagne, och det är en god pizza toppning. Du kan baka, steka eller grilla ricotta, eller servera den varm på sig själv, drizzled med honung eller lägga till en sallad. Sprid kall ricotta på kex eller falla sönder den i sallader. Ibland används som ett substitut för keso.

Att välja och lagra Ricotta

Du hittar ricotta i snabbköpet antingen helmjölk eller delvis skumma sorter. Titta på utgångsdatum och välja en ost som ger dig mer än tillräckligt med tid att använda den. Det kommer att pågå i flera dagar i kylskåp efter att den öppnas. Leta efter färska ricotta i en specialitet italienska livsmedelsbutik. Den färska ricotta har en mer komplex smak, men hållbarheten är bara ett par dagar i kylskåpet; köpa den strax innan du tänker använda den.

Hur att stoppa Manicotti med ricotta


Manicotti är en kalabriska stil, ingen kött italienska skålen med ljusa och luftiga crepes och en krämig, ricotta-baserade fyllning. Enligt Julia Della Croce "The Classic italienska kokbok," denna maträtt serveras traditionellt på julafton. Toppat med en smaksatt tomatsås och en slutlig lager av ost, kan denna dekadenta skålen göras framöver och även fryst. Om att göra denna maträtt från början, måste du stoppa manicotti skal själv. Fyllning skalen med ricotta är tidskrävande, men när den är klar, kommer du att ha en imponerande entree.

Instruktioner

1 Placera en handhållen sil över en medelstor glasskål. Häll ricotta ost över silen. Tillåt osten rinna av under två timmar. Detta tar bort överflödig vätska, för att förhindra att manicotti blir fuktig.

2 Häll den avrunna ost i en stor skål tillsammans med 2 msk. av parmesanost, ett ägg, 1 msk. hackad persilja. Blanda ihop dem med en sked.

3 Placera crepe på en skärbräda eller tallrik. Sked i en tsk. av blandningen i vardera sidan av manicotti. Inte oroa sig för att fylla mitten; osten smälter när den bakas. Ordna manicotti i en ugnsform och råga med ost och sås. Baka enligt dina recept riktningar.

Tips

  • Fyll en plast förvaringsväska med ricotta blandning. Kläm fast änden med en sax för att använda det som ett bakverk väska.
  • Gör ricotta blandning företaget genom kyl- det i 15 minuter innan spooning det i manicotti.

Kan du fryser Cannoli stoppningen med ricotta ost och vispgrädde?


Den italienska dessert kallas cannoli är härliga och elegant. De kan vara tidskrävande att göra, så att förbereda och frysa fyllningen i förväg gör uppgiften lättare. Framgången för frysning av en ricotta ost fyllning beror till stor del på de övriga ingredienserna som blandas med osten. Till dessert är bäst ätas vid montering rätt innan du äter, så håll den förberedda fyllningen och snäckor separat tills du är redo att göra din cannoli.

cannoli Deconstructed

Den krämiga, ostliknande fyllning av cannoli i ljuset, är krispigt rörformat skal tillverkat med ricottaost, och kan vara söta eller salta. Cannoli från Sicilien görs med ricottaost från får- eller getmjölk. I USA är ricottaost i cannoli gjort med komjölk. En mer traditionell cannoli görs med ricottaost och ljus på smaksättning. Men vissa cannoli fyller mixar är gjorda med vispad grädde eller ens marscapone ost. Skalet är typiskt en stekt mjölmix, ofta med vin. Cannoli skalen kan bakas, men de kommer inte att ha samma ljus kritan som när de är stekt.

Frysning

Vanligtvis behöver mjuka ostar inte fryser väl eftersom vattnet separerar från osten under frysningsprocessen. När osten tinar, blir det rinnande som fruset vatten smälter. Osten inte förstöra men konsistensen förändras. Emellertid en mjuk ost, såsom ricotta ost, när de blandas med en sötad vispad grädde, kommer att frysa väl. Den vispade grädden hjälper till att hålla vattnet från ricottaost, så att när den tinar, betyder osten inte separat.

montering

Tina frysta ricottaost och vispad grädde fyllning mix i kylskåpet. Beroende på hur mycket du har fryst, kan det ta upp till en dag för att tina blandningen. Fyll cannoli skal vid varje ände för att se till att du fyller hela skalet. Det enklaste sättet är att använda en rörledning eller bakverk väska. Garnera cannoli med strösocker, choklad, chips eller bär.

lagring

Förvara överblivna cannoli i en lufttät behållare i kylskåpet. Medan osten blandning kommer att pågå i tre till fyra dagar, kan skalet bli fuktig eller mjuk efter ett par dagar. Det rekommenderas inte att frysa cannoli efter ricottaost mixen har leds in i skalet.

Ricotta ost troligen sitt ursprung i Rom eller högre Italien, där människorna uppfunnit många förrätter och desserter som presenterar den friska, mjukost. I likhet med keso, har ricotta blivit populär över hela världen med den ständigt ökande tillgivenhet för italiensk mat som lasagne och manicotti. Det förekommer även i läckra desserter som cannoli.

Identifiering

Ricotta ost är en krämig biprodukt av osten tillverkningsprocessen och således inte är tekniskt verkligen en ost. Den är skapad av vassle, en vattnig substans kvar från mjölk, som dräneras bort när Provolone eller mozzarellaost görs. Eftersom produkten tillagas två gånger, en gång under den ursprungliga processen och sedan igen för att göra ricotta; maten fick sitt namn från det latinska "recocta", vilket innebär åter kokta.

Historia

Ricotta är i allmänhet tros ha sitt ursprung med judiska folket i Rom eller Sicilien. Historiker spekulerar att denna typ av ost visas först i dokument av den grekiska författaren Athenaeus, som skrev en hel del om mat i den andra och tredje århundradet f.Kr.,

Ost var historiskt en stor exportprodukt för Sicilien, tillsammans med spannmål. Det var också en viktig del av deras kost och oftast gjorda av get eller fårmjölk. Många desserter terar ricotta ursprung i Sicilien. Ricotta pannkaka Cassola, till exempel, är en gammal version av ostkaka.

Ricotta var också en traditionell mat för sicilianska kristna. Cassata kakan med ricotta grädde fyllning, ansågs vara en traditionell påsk mat. En annan ricotta bakverk, den Zeppole, var traditionell mat för St Josephs dag.

typer

Det finns faktiskt många andra typer av ricotta än den som säljs i runda plastbehållare i affären. Ricotta affumicata eller rökt ricotta, är en hårdost som kan rivas över pasta eller smält i en gryta. Ricotta infornata skapas genom bakning krämig ricotta tills den har en brun, toasty skorpa. Ricotta forte är en fermenterad och starkt doftande ost som framställs i Puglia. Dessa är bara några exempel.

Fungera

Ricotta används oftast i italiensk matlagning, vanligtvis som ost fyllning för kokta pastarätter som lasagne, manicotti och ravioli. Osten smälter väl in med tomatsåser. Det gör också stora nedgångar och uppslag och dessert fyllningar för cannoli och judiska. Det är den viktigaste ost som används för cheesecake.

missuppfattningar

Recept rekommenderar ofta att det är okej att ersätta keso för ricotta och vice versa. Båda är färsk ost, eller omogna, kokta vid låga temperaturer så att de förblir mjuka, och de är båda vita och har en mild smak. De har dock märkbart olika texturer. Färskost är krämig med ostmassa, medan ricotta är lite kornig och torrare än keso. En maträtt med keso blir soupier. Detta kan orsaka problem i ett recept där konsistens är mycket viktigt, såsom en cheesecake.

Lagrade ostar Det smälter inte


Alla ostar är i åldern till viss del, även om många mildare sådana som mozzarella är i åldern bara för en månad. Smältost, såsom amerikansk ost är gjorda av en kombination av lagrade ostar, även om slutresultatet inte åldras alls. Hur väl en ost smälter har mer att göra med dess fukthalt, syra och salt än med hur lång tid det har åldrats.

smält Fakta

Ost görs genom skapandet av en proteinmatris som binder de mjölkfett och proteiner i en fast massa. När du utsätter ost till värme, faller detta protein matris isär och osten blir mer vätska. Ostar som har en viss balans mellan hur länge de har åldrats och hur mycket fukt, salt och syra de innehåller smälta in en mjukt flödande vätska. Det är därför amerikansk ost, som inte åldras alls, är en sådan favorit för cheeseburgare och grillad-ost smörgåsar.

aging Fakta

Som ostar ålder blir de torrare och hårdare. Den naturliga avdunstning av vattnet som sker genom åldrandet koncentrerar de övriga delarna av osten, vilket är varför så många lagrade ostar har sådana starka smaker. Åldrande koncentrerar också proteinbindningar, vilket gör dem hårdare, starkare och mycket svårare att bryta ner. Detta gör torr, lagrad ost nästan omöjligt att smälta vid normala tillagningstemperaturer.

Låg fukthalt och hög natrium Ostar

Parmesan och Reggiano-pecorino upplösa lite om de mals till ett fint pulver och sattes till hett vätska såsom buljong eller tomatsås. Men när nyligen rakat, båda ostar behålla sin form på grund av deras mycket höga salthalter och extremt låg fuktighet. Detta gör dem ett utmärkt komplement till sallader och skalades på toppen av pasta där du kan uppleva inte bara sina intensiva smaker, men deras udda texturer, vilket är både sammetslen och torr.

High-Acid Ostar

Ricotta, vilket är det italienska ordet för "recooked," görs genom koagulering den vätska som används för att göra andra ostar. Denna syra-baserad teknik bildar starka proteinbindningar som inte bryter ned när de utsätts för värme. Det är därför keso inte smälter, även om det i detta fall är det på grund av vassle inblandade. Halloumi, paneer och queso blanco är andra exempel på hög syra ostar som inte smälter väl.

Hur Söta Ricotta Cheese


Ricotta ost jämförs ofta med keso. Det är i själva verket en biprodukt av osttillverkning, eftersom den är gjord av vassle som har separerats från ostmassan. Ricotta, italienska för "recooked," kan vara en ingrediens i cheesecakes, puddingar och andra desserter, samt sallader och pastarätter. Den kan vara gjord av mjölk från kor, getter, får eller till och med vattenbuffel. Vissa kockar föredrar att göra sina egna ricotta genom kokning helmjölk med ättika eller citronsyra.

Instruktioner

1 Placera ricotta i en bunke.

2 Lägg sötningsmedel efter smak. Du kanske vill börja med en del sötningsmedel till 12 delar ricotta. Till exempel, till 12 oz. ricotta, skulle du lägga till 1 oz. (2 msk.) Av rå, granulerad eller konditori "socker. Blanda tills kombineras. Smaka blandningen och tillsätt mer sötningsmedel om du föredrar.

3 Lägg till smakämne såsom vanilj eller mandel extrakt om du vill. Kryddor som kanel, muskot eller kryddnejlikor och aromer som citron eller apelsinskal kan vara härliga tillägg till sötad ricotta.

4 Sked över efterrätter eller bär, använd som pålägg eller äta som de är.

Tips

  • Vissa socker alternativ, såsom honung och agave nektar, är sötare per uns än vitt socker, så smak prov när du lägger till dem för att undvika oversweetening.
  • För en lösare konsistens, tillsätt 1 msk. grädde till blandningen för varje kopp ricotta.

Vad är Ricotta Impastata ost?


Officiellt existerar inte ricotta impastata; det vill säga, det är inte en erkänd stil ricottaost, enligt Denominazione di Origine Controllata, eller DOC, väktare äkta italiensk livsmedelsprodukter i Italien. Men om du plocka upp några cannoli från Ferraras på Manhattan, Artuso konditorivaror Shop i Bronx eller Termini Brothers Bakery i Philly, vet du att ricotta impastata är en himmelsk verklighet.

Origins

Impastata ricotta, vilket ungefär kan översättas med "blandad ricotta" eller "ricotta förvandlas till en pasta," är analog med en form av ricotta tillverkad i Italien att vissa bagare använder för att fylla cannoli. I tidig till mitten av 20-talet, flera italienska ost beslutsfattare utanför i New York började producera impastata ricotta att möta kraven från NYC bagerier som ville ricotta i "gammal stil" och ord av sammetslen, smörliknande mjukost. Ricotta görs impastata efter produktion, inte under, så att du kan göra din egen hemma.

DIY Impastata

Linje ett finmaskigt såll eller tråd sil med ett par lager av cheesecloth och placera den över en skål; låt ricotta dränerings natten. Töm vassle och rengör blandarskålen; Tryck sedan på den torkade ricotta genom sikten med hjälp av en gummiskrapa. Rör ricotta impastata före användning.

Glass är en öken uppskattas av många människor, men det är ganska besvärliga när det smälter. Det är, trots allt, en frusen mat, så alla temperaturer över 32 grader kommer att göra det förvandlas till soppa. Nyckeln till att hålla det smälter är att förhindra glass från över tröskeln 32-graders - du måste hitta ett sätt att hålla det kallt, och du måste göra det snabbt, eftersom varmare utomhustemperaturen desto snabbare smälter.

Instruktioner

1 Gå rakt hem från affären. Bilar blir varm, så om du kör andra ärenden och lämna glass i bilen medan du gör så det kommer förmodligen att smälta.

2 Sätt glassen bort före alla andra matvaror när du kommer hem.

3 Håll din glass i frysen, inte kylskåpet.

Hur att dekorera Smälter


Du kan återskapa de dekorerade kakor och tårtor ses i skyltfönster för bagerier i ditt eget kök. Några av dessa produkter är enrobed eller betonas med en slät beläggning som liknar smält choklad, men i en variation av färger och smaker. Denna beläggning kommer från smält wafers kallas godis smälter. Godis smältor används som en utsmyckning verktyg för tårtor, kakor och godis. Du behöver inte vara en professionell bagare att få tillgång till godis smälter. De är lätt tillgängliga i bakning butiker eller i hobbybutiker som säljer godis-making leveranser.

Instruktioner

1 Linje botten av en bakform med vax papper.

2 Ställ in kylning rack på sidorna av bakformen att suspendera den kylande rack över vaxet papper.

3 Kombinera en 14-oz. paket med godis smälter med vegetabiliska förkortning i en mikrovågsugn mätglaset.

4 Värm godis smälter i mikrovågsugn på avfrostning i 30-sekunders intervall, omrörning efter varje intervall. Upprepa uppvärmning och omrörning av godis smälter tills de blir slät.

5 Placera de kakor, godis eller kakor ovanpå kylning rack.

6 Häll långsamt den smälta godis smälter direkt från mätkoppen över maten på kylning rack för att helt täcka maten på toppen och sidorna.

7 Fyll en godissmältklämflaska eller en plastpåse halvvägs med en kontrasterande färg godis smälter. Inte sätta på locket på flaskan eller stänga upp i plastpåsen.

8 Placera klämflaska eller plastpåse i mikrovågsugn och värme i 15 sekunders intervall, knådning flaskan eller påsen efter varje set tills godis smälter.

9 Skär spetsen av plastpåsen av eller sätta på locket på flaskan.

10 Kläm flaskan eller påsen över det belagda mat på kylning rack för att göra squiggles, linjer eller former i kontrasterande godis smält färg.

11 Låt godis smält dekorerade mat sval och härda i minst en timme före förpackning.

Tips

  • Använd samma procedur för smältning och dekorera med choklad.

Hur man gör Massage Smälter Använda Soy Wax


En massage är en extremt tillfredsställande sätt att lindra stress i vardagen. Enligt University of Florida, en studie av Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles säger en massagebehandling faktiskt orsakar terapeutiska biologiska förändringar i kroppen. Massage max welts är en produkt du kan använda för att knåda musklerna. Dessa massage vaxet smälter släppa sin doft och oljor som du tillämpa dem på din varma hud. Du kan göra din egen massage smälter använder soja vax.

Instruktioner

1 Fyll botten av dubbel panna (två kastruller som passar ihop) med vatten och placera de soja vax flingor i den övre pannan. Under ständig omrörning, smälta sojaflingor på låg värme tills den är helt smält.

2 Tillsätt sheasmör och söt mandelolja till vaxet. Rör blandningen långsamt tills dessa ingredienser är helt införlivas med vax.

3 Ta bort vaxet blandningen från värmen. Bryta öppna två kapslar av vitamin E och lägga till i vax. Tillsätt flera droppar eterisk olja på denna punkt, om du vill lägga till en doft. Lavendelolja är en särskilt lugnande doft. Lägg tre till fem droppar eterisk olja på en gång, kontrollera styrkan i doften och justera för att passa, lägga upp till 25 droppar.

4 Spraya muffin tenn med den icke-fett matlagning spray. Detta hjälper till att hålla vaxet fastnar på tenn som det kyls och hårdnar. Häll vaxet blandningen jämnt i muffin tenn koppar.

5 Låt vaxet svalna helt, åtminstone fem timmar. Vänd tenn och knacka på botten av varje kopp för att frigöra massage vax formar.

Tips

  • Lägg ljus färg medan du värmer vax flingor för att göra flerfärgade massage smälter. Du kan ersätta jojobaolja för mandelolja. Lägg eukalyptus eterisk olja för att hjälpa till med en öm muskel massage.