skötsel av päls scottish terrier

Vanliga hudsjukdomar i Scottish Terriers


Den skotska terrier smeknamnet "Scottie" är en strävhårig terrier som har sitt ursprung i den 18: e århundradet i Skottland och används ofta för att jaga ohyra. Den genomsnittliga vikten för den Scottie är mellan 18 och 22 pounds. Den Scottie är en liten hund som har en höjd av ca nio till tio inches tall. Scotties leva i 11 till 13 år med rätt kost, motion och veterinärvård. Ett vanligt problem med Scotties är hudproblem, från allergier till sjukdomar. Var beredd att ta hand om dessa hudåkommor om du funderar på att äga en Scottie.

allergier

Allergier i Scottish terrier är ganska vanligt. Ofta allergi kommer från Scottie kost, dock kan allergier vara miljön. Hunden kan vara allergisk mot gräs, damm eller ens mattan fiber. Scotties är känsliga för mat och sin omgivning. Allergier leda till päls förlust, öppna sår och infektioner från repor och bitande, och en obehaglig känsla av varm hud för hunden. Symtom på allergier biter, röd fläckiga hud, nässelfeber och okontrollerbar repor. En veterinär kan testa Scottie för födoämnesallergier. Födoämnesallergier kräver en förändring av kosten, ofta en allergen-fri mat. Miljöfaktorer kan behandlas med antihistaminer, krämer, sprayer och speciella schampon.

demodectic Mange

Kvalster parasit Demodex canis är ansvarig för Demodectic Mange. Demodectic Mange är även hänvisad till som Röda Mange. Parasiten invaderar hundens hud och snabbt multiplicerar. Parasiten Burrows under huden livnär sig på döda hudceller och blod. Symtom på skabb är rött, fläckiga, knaprig hud, kala fläckar och konstant klåda och tuggar. Om den lämnas obehandlad, påverkar mange immunsystemet hos hunden och kvalster börjar att infektera stora delar av kroppen. Mange kan upptäckas vid en veterinär kontor genom att utföra en hud skrapa. En veterinär kommer att ta ett prov skrapning av hudceller och blod och ser på det under ett mikroskop för att bestämma om kvalster är närvarande. Behandlingar inkluderar antibiotika skott, antibiotika mediciner som görs hemma, utvärtes läkemedel och receptbelagda schampo.

Skabb

Sarcopic kvalster orsakar skabb. Skabb är överförbara till människor och andra husdjur. En Scottie torra hud och tjock päls ger en perfekt grogrund för sarcopic kvalster. Den sarcopic mite Burrows tunnlar i huden på den Scottie och orsakar intensiv smärta, sveda och klåda. Symtomen omfattar okontrollerbar klåda, puss-fyllda skador, rött, knaprig hud och kala fläckar. Vidrör det smittade området kommer att orsaka hunden att flytta sitt bakben ofrivilligt. Skabb är skadligt för Scottie, vilket resulterar i självstympning om de lämnas obehandlade. Veterinärbehandling inkluderar en hudprov skrapning och identifiering av kvalster. Behandlingen är antiinflammatoriska steroider skott, steroid läkemedel, antibiotika skott, antibiotikabehandling i form av piller, sprayer och krämer och vecko användning av speciellt föreskrivna schampo. Uppföljningar med veterinären för fortsatt övervakning, testning och skott krävs ofta.

Hypotyreos

Hypotyreos orsakar torr hud och håravfall. Kroniska hudinfektioner uppstå från Scottie repor och bitande. Hypotyreos händer på grund av en underaktiv sköldkörtel som orsakar liten hormonproduktion. Immunsystemet börjar angripa sköldkörteln orsakar hunden att bli symptomatisk. Hypotyreos symtom en hund som verkar deprimerad, slö och vinster i vikt snabbt, tillsammans med torr, kliande, flagnande hud och håravfall. Hypotyreos behandlas vanligen med prednison injektioner samt dagliga Prednison piller som föreskrivs av veterinär.

Skötsel av en Parson Russell Terrier


Parson Russell terrier är AKC-erkända rasstandard av de mer allmänt kända Jack Russell terrier. För alla avseenden, de två raser är i grunden densamma, förutom att den Parson följer en rasstandard och Jack Russell inte. Amerikanska familjer väljer ofta denna hund att gå med sina familjer baserat på dess tilltalande utseende, lättretligt men älskvärda uppträdande, och vänlighet. Innan du lägger till en Parson valp till ditt eget hem, överväga vilken typ av vård den kommer att behöva stanna glad och frisk i din familj.

Mat och vatten

Foder av hög kvalitet hundmat till din Parson Russell terrier för att förbättra sin hälsa och livslängd. Behåll din hund på en hälsosam vikt, som överviktiga Parsons är benägna till ökade hälsofrågor, däribland artrit. Tillhandahålla rent, färskt vatten hela tiden.

Träning

Motion är mycket viktigt för hög energi Parsons. Ta din hund på långa promenader och leka med det hela dagen. Hundar som inte får tillräcklig motion blir lätt uttråkad och vända sig till destruktiva beteenden för att hålla ockuperade. Undvik rippade soffor och hål i din trädgård genom att ge din Parson Russell Terrier mängden motion som den behöver.

Temperament

Parson Russell Terrier är tillgiven hundar. Parsons är energisk men lydig när lämplig utbildning. Dessa hundar älskar att leka med leksaker och lärande tricks. Parsons är i allmänhet vänliga, men du kan behöva lära barn att inte spela ungefär med dem. Fastställa särskilda regler och gränser med din hund, eftersom denna ras är känd för sin egensinniga och smart natur. Parsons kräver en viss grad av socialisering att acceptera andra hundar eller katter i huset. Om möjligt, ta upp en Parson valp från födseln att acceptera andra husdjur i hemmet.

Hälsa

Dessa hundar förblir normalt friska med tillbörlig omsorg. Men Parson Russell Terrier är benägna att drabbas av vrickat knäskålarna, ögonsjukdomar, muskelsamordningsproblem och dövhet. Ta din hund till veterinären för regelbundna kontroller och vaccinationer för att förhindra hälsofrågor och fånga alla befintliga problem på ett tidigt stadium.

grooming

Parsons kan ha en av tre typer av päls: mjuk, grov och bruten. Alla tre skikt skjul under hela året och kräver regelbunden pälsvård. Använd en pensel med fast borst att kamma igenom din hunds päls varannan dag. Prästen behöver sällan badas; Använd mild hund lämpliga schampo och varmt vatten för att rengöra din hund när det blir smutsigt eller pälsen börjar gulna.

Skotska Terriers, tillsammans med många andra raser av hundar, kan ha jäst infektioner i sina öron. Om din hund kliar och sätta sin tass inne i hans öra eller gnälla och sprätta hans öra, kan detta vara ett symptom på en svampinfektion. En veterinär kan bota en öron svampinfektion med medicinering eller du kan behandla det själv med en enkel lösning, så länge du är säker på tillståndet. Om du inte är säker, kontakta alltid din veterinär först.

Instruktioner

1 Öppna den övre delen av klämflaskan som har en applikatorspets. Dessa är lätt tillgängliga för köp i hårvård delen av livsmedelsbutiker. Denna typ av flaskor är gjord för att applicera hårfärg och när du klämma på flaskan, tvingar lufttrycket lösningen ur spetsen i en bäck.

2 Tillsätt 4 oz. vit vinäger och 4 oz. av vatten till flaskan. Sätt på locket på flaskan. Hålla ett finger över spetsen så att den inte spruta ut och skaka fram och tillbaka till dess att lösningen blandas noggrant.

3 med ena handen, sprider öppna hundens öra vid basen runt hörselgången. Vänd flaskan upp och ned med spetsen ovanför ingången till hans hörselgången. Pressa lösningen i hörselgången tills det är fullt. Ställ flaskan ner, vik örat stängd och massera basen av hans öra. Detta kommer att hjälpa lösningen att gå djupt in i hörselgången.

4 Upprepa denna procedur tre gånger om dagen i fem dagar.

Tips

 • Köp en ny klämflaska med en applikatorspetsen för den första tillämpningen av ättika och vatten. Märk flaskan och endast använda den för denna metod för öronbehandling. En tidigare använd klämflaska, även efter tvätt, får behålla kemikalier som kan skapa ett större problem i hundens öron som leder till allvarlig infektion.
 • MalAcetic Otic droppar är tillgängliga utan recept. Denna formel innehåller vinäger och borsyra, som kommer att torka och härda ut fukten i hundens öra från en svampinfektion.
 • Svampinfektioner som återkommer ofta kan vara ett resultat av en födoämnesallergi. Kontrollera med din veterinär för att rätta till situationen om infektioner förekommer ofta.
 • Inte in spetsen på flaskan i en hund hörselgången, eftersom det kan orsaka permanenta skador om hon rör sig snabbt.
 • Upprepade obehandlade svampinfektioner i örat kan orsaka skador på trumhinnan och kan resultera i hörselnedsättning eller dövhet.

Om skotska Terriers


Den skotska terrier är en populär liten ren hundras som har sitt ursprung i de skotska högländerna många århundraden sedan. 1436, Don Leslie, en berömd skotsk författare, beskrev djuret i en bok om historien om Skottland, men det var inte förrän 200 år senare att den första bilden - ett porträtt som skapas av Sir Joshua Reynolds av en ung flicka smek en hund som liknar den Scottie som vi känner det i dag - realiserades. Populariteten av den skotska terrier i USA växte snabbt efter andra världskriget, och hunden har varit ett populärt husdjur och visa hunden någonsin sedan. Den Scottie är den enda hundras som har bott i Vita huset vid tre olika tillfällen.

Identifiering

Även kallad Aberdeen terrier, är den skotska terrier en av fem terrier raser som kom från regionen och kännetecknas av dess hastighet, motståndskraft och robust bygga. Scottish terrier har korta ben, men är fortfarande mycket snabb. Pälsen av en skotsk terrier är typiskt svårt och ganska senig i konsistens, halm och vitt (wheaten) eller svart och brunt (brindle) i färg, och rasen är känd för sin långa skägg och lurvig underull. Utmärkande för en skotsk terrier är deras stora tassar, upprättstående öron, små, mörka och mandelformade ögon och en kort och upprätt svans. Manliga skotska terrier kallas ofta "Scotties", medan honorna är ofta smeknamnet "Abbey."

Funktioner

Några utmärkande egenskaper hos den skotska terrier är i deras temperament och bygga. Scotties är små hundar med korta ben, men de är kända för sin styrka och hastighet. Den skotska terrier var smeknamnet "diehard" på grund av sin envisa natur, som står för sin beslutsamhet. Scotties är både kärleksfull och feisty. Liksom de flesta hundar, de är oändligt ägnas åt sina ägare, men skotska terrier är också mycket självständiga och intelligent också.

Historia

Skotska terrier tros ha sitt ursprung i de skotska högländerna runt 16-talet. Medan deras historia är förvirrad av grupperings register över terrier - terrier raser i Skottland ursprungligen klumpas ihop till en ras som kallas Skye Terriers - är det ganska säkert att de är nära besläktade med West Highland White terrier. Ursprungligen föds som jakthundar för att döda skadedjur, grävlingar och rävar, var de också används på gårdarna för att skydda boskap från dessa varelser. I den 19: e århundradet, var den skotska terrier smeknamnet "lilla diehard" av George fjärde earlen av Dumbarton. Det är en vanlig uppfattning att hans pack av skotska terrier inspirerade namnet på hans regemente, Royal Scots. År 1881 var den skotska Terrier Club of England bildades. Åtta år senare var den skotska Terrier Club of Scotland grund. Båda klubbarna medfört en massiv popularisering av rasen, men det var inte förrän 1930 som rasen ändrades till de vanliga egenskaper som vi ser idag.

Storlek

Även om Scottish terrier kan variera i höjd, längd, bredd och vikt, är den genomsnittliga storleken likartad för båda könen. Höjden, som mäts från tass till manken, är mellan 11 och 14 inches. En fyrbent djurets manken är den punkt mellan dess skulderbladen. Längden, som mäts från manken till svans, bör vara ca 11 inches. Idealvikt för en mogen, fullvuxen hane skotsk terrier är mellan 19 och 22 pounds, medan en kvinnlig genomsnittliga vikt åtgärder bara per pund under den, mellan 18 och 21 pounds. Scotties har muskulösa kroppar, med breda kistor och tjocka halsar att de genomsnittliga 14 inches i omkrets.

överväganden

Skotska terrier är mer mottagliga för vissa cancerformer än andra raser. Enligt Veterinary Medical Data Program (se Resurser), skotska terrier är i riskzonen för att utveckla sex vanliga cancerformer, som innehåller en farlig blåscancer kallas övergångscellscancer. Scotties är 20 gånger större risk att utveckla denna cancer än någon annan hund. Skivepitelcancer, nasal cancer, malignt melanom och lymfosarkom är andra vanliga cancerformer som har varit kända för att utvecklas i denna ras. Scotties löper en större risk att utveckla mastcellsarkom och hemangiosarkom också. På grund av dessa risker, är det rekommenderat att skotsk terrier ägare överväga att ha DNA-test gjort på sina hundar att avvärja vissa cancer och påbörja behandling innan sjukdomar komma ur kontroll. Med rätt skötsel, skotsk terrier leva mellan 12 och 15 år. Se avsnittet Resurser för mer information om sjukdomarna.

Hur ta hand om skotska Terriers


Skotska terrier, ursprungligen från Skottland, är en liten ras som ursprungligen användes för jakt rävar och grävlingar. Scotties är kända för att vara mycket självständig och envis. De är väldigt beskyddande av sina ägare och vanligtvis fäster sig till en eller två ägare och agera blyg gentemot andra. Skotsk terrier rockar är ofta svart, men kan också vara brindle eller wheaten i färg. Den typiskt Scottie är elva inches tall och väger mellan 19 och 22 pounds. Med rätt vård kan skotska terrier leva femton år eller mer.

Instruktioner

1 Gå din skotska terrier regelbundet med hjälp av en krage eller sele och en lätt koppel. Scotties är en mycket aktiv ras och kan snabbt bli uttråkad och destruktiva om det inte ges tillräcklig motion. Promenader behöver inte vara lång, och kan inkludera stopp för spel som fångst eller hämta.

2 Borsta skotska terrier päls med några dagar med en stålborste. Även om Scotties inte kasta så mycket som andra raser, är deras långa, silkeslen päls benägna att bli trassliga. Din Scottie bör också få professionell grooming minst fyra gånger per år. Frekvent bad rekommenderas inte, eftersom det kan torka ut ditt husdjur hud.

3 Borsta skotsk terrier tänder på en regelbunden basis, med hjälp av en speciell hund tandborste och tandkräm. Borsta använder samma grundläggande teknik du vill använda för dina egna tänder. Det kan ta lite tid för din Scottie att vänja sig vid denna rutin, men borsta husdjur tänder regelbundet förebygger karies och tandköttsproblem och håller dig från att behöva betala för att få veterinären att göra det.

4 Mata din skotska terrier en hälsosam diet av hög kvalitet hundmat. Välj en hundmat som listar kött, fisk eller ägg som en av de första ingredienser. Kvalitet hundmat är det första steget för att utvidga din Scottie livslängd och förebygga fetma.

5 Ge din skotska terrier med massor av tuggleksaker. Scotties, särskilt Scottie valpar, är kända för sin tugga och förstörelse. Ditt husdjur kommer att vara mindre benägna att tugga saker om han har sina egna tuggleksaker tillgängliga. Håll alltid farliga och giftiga föremål ur din Scottie räckhåll. Om din Scottie gör inta en potentiell farlig punkt, ring din veterinär eller ta ditt husdjur till en veterinär sjukhus omedelbart.

Tips

 • Scottish terrier är kända för sin hårdhet. Tålamod och skonsam coaching är nyckeln till att få din Scottie att följa dina anvisningar.
 • Undvik att mata dina skotska terrier matrester och andra icke-hundmat. Dessa livsmedel är inte bra för dem och kan leda till matsmältningsproblem och fetma.

Hur man Välj en skotsk terrier valp


Skotska terrier, en liten hund ras ursprungligen från Skottland, gör mycket självständiga och lojala husdjur. Att välja en skotsk terrier valp är det första steget att utveckla en livslång vänskap med din Scottie. Du vill vara säker på att valpen är frisk och att dess disposition passar din livsstil. Bortsett från att besluta om du vill ha en svart, Wheaton eller brindle färgade valp, det finns många överväganden när plocka en ny valp.

Instruktioner

1 Välj en seriös uppfödare. Alla purebreds, inklusive Scottish terrier, är benägna att genetiska sjukdomar. En respektabel uppfödare kommer inte föda upp hundar är kända för att ha dessa genetiska problem. Dessutom, de första veckorna av en valp liv är avgörande för dess övergripande hälsa och välbefinnande. Se till att uppfödaren du väljer har en ren, vänlig miljö som lämpar sig för en skotsk terrier utveckling.

2 Titta på valpar ett tag innan du väljer en. Du kan berätta en hel del om disposition av varje enskild valp genom att titta på dem spela och interagera. Vare sig du letar efter en lugn, avslappnad Scottie eller en mer lekfull, utåtriktad hund, titta på valparna, med tanke på hur du vill att din nya husdjur för att passa in med din familj och livsstil.

3 Se till att skotska terrier valp har inga synliga tecken på inflammation eller rodnad. Kontrollera ögon och öron för någon rodnad eller utsläpp. Någon konstig lukt kan tyda på att valpen har en infektion.

4 Kontrollera rockar. Pälsen ska vara blank, men inte alltför fet. Hälsan hos en valp päls reflekterar typiskt allmänna hälsa. En dålig päls kan innebära att valpen är sjuk eller inte vårdas på rätt sätt.

5 Be om vWD poäng för föräldrarna till valpen. Skotska terrier är benägna att von Williebrand sjukdom (vWD), en genetisk blödarsjuka. En ansvarsfull uppfödare kommer att ha Scotties screenas för detta tillstånd innan avel dem. Välj en valp från föräldrar med en von Willebrand faktor mellan 70 procent och 180 procent.

Tips

 • Hantera alla de skotska terrier valpar i en kull att få en uppfattning om deras temperament och disposition.
 • Skotska terrier inte göra bra hundar för barn. De är oftast intoleranta mot barns beteende och grov lek, och kan bli aggressiva.

Torr hud i skotska Terriers


Den skotska terrier är en hållbar, energisk medlem av terrier grupp som har sitt ursprung i Skottland för att jaga små störande djur. Även känd som Aberdeen terrier och Scottie, bor denna spunky liten hund typiskt att vara omkring 13 till 15 år gammal med tillbörlig omsorg. Men liksom de flesta raser, är den skotska terrier benägna att vissa hygienkrav. Torr hud är ett vanligt hälsoproblem av denna ras och resulterar från en mängd olika orsaker.

Loppor och fästingar

Loppor och fästingar är vanliga orsaker till alltför stora repor och hud problem i alla hundar. Emellertid, därför att Scottish terrier är benägna att hudproblem, de är mycket känsliga för dessa skadedjur och utvecklar ofta torr hud som följd. Konstant repor kan orsaka deras hud flaga. Förebygga loppor och fästingar är den bästa planen för att undvika den torra, knaster hud de kan orsaka. Topiska eller orala loppor och fästing förebyggande behandling finns från veterinärer eller lokala sällskapsdjur leverans butiker, och hjälper till att hålla skotska terrier fria från dessa skadedjur som kan orsaka torr hud.

hudallergier

Skotska terrier som inte har loppor eller fästingar, men har torr hud och repa ofta kan ha hudallergier. Rengöringsprodukter som används på golv och mattor, tvättmedel och vissa schampo eller andra grooming produkter, kan orsaka denna känsliga ras för att utveckla torr hud. Detta inträffar på grund av allergiska reaktioner mot ingredienserna i produkterna. Skotska Terriers med torr hud samband med loppor eller fästingar ofta få befrielse från medicinska schampon, som formulerades för känslig hud. Naturliga schampo som inte innehåller starka kemikalier är också till hjälp för att behandla torr hud. Om tillståndet kvarstår och andra hälsofrågor är uteslutet, receptbelagda läkemedel för att behandla skotska Terriers med torr, knaster hud.

Diet

Torr hud i skotska terrier är ofta spåras tillbaka till sin kost. Hundmat innehåller majs, vete och kyckling är vanliga tillsatser som många hundar är känsliga för, vilket resulterar i torr hud. Om torr hud i denna känsliga rasen diagnostiseras som kostrelaterade, är en speciell mat som begränsar kyckling och spannmålsingredienser fördelaktigt. Naturlig mat som innehåller lamm, grönsaker, fisk, anka och även vilt finns, och att klara upp torr hud problem i Scottish Terriers.

Hypotyreos

Hypotyreos resultat från ineffektiv produktion av hormoner, och är ett mer allvarligt hälsotillstånd som kan orsaka torr hud i skotska Terriers. Förutom viktökning, slöhet och trötthet, hundar med denna sjukdom har ofta päls förlust och återkommande hud allergier och infektioner. Detta resulterar i kroniskt torr hud. Skotska Terriers som har behandlats för loppor och fästingar, badade med läkemedel schampo och matade riktiga dieter men fortfarande har torr hud måste genom utvärderas medicinskt för diagnos och behandling av hypotyreos.

Vad är skillnaden mellan en schnauzer och en skotsk terrier?


Schnauzers och skotska terrier är två olika hundraser, lätt igenkända av deras skillnader i storlek, ansiktsdrag och färgmönster. Dessa raser skiljer sig också något i grooming och beteende. Medan den skotska terrier och Dvärgschnauzer både tävla i den amerikanska Kennelklubbens Terrier gruppen, jätten schnauzer och standard schnauzer tävla i arbetsgruppen.

Allmänna Breed Skillnader

Det finns flera fysiska skillnader mellan schnauzer och skotska terrier, särskilt i storlek och allmän översikt. I allmänhet, schnauzers har längre ben och halsar än skotska terrier, såväl som kortare ryggar. Skotska terrier är tunga set, korta ben terrier. De har upprättstående öron, i motsats till de schnauzers, som har öron som fälls framåt.

De övergripande färgvariationer av schnauzer inkluderar den dominerande salt och peppar, svart, eller en kombination av svart och silver. Scottish terrier är typiskt svart, men kan också vara wheaten eller brindle. Vissa har vita eller silver hår blandas med den dominerande färgen.

storleksskillnader

Schnauzers är större än skotska terrier. Vid den högsta punkten på skulderbladen, schnauzer stå ca 18 och 1/2-inches till 20 och 1/2-inches tall, medan de mindre miniatyr schnauzer åtgärder vid 13- till 14-inches. Schnauzer väger vanligtvis mellan 30- till 40-pounds, medan Dvärgschnauzer är betydligt lättare, mellan 10 till 15-pounds.

Scottish terrier är korta ben terrier, normalt 10-inches i höjd. De väger vanligtvis i 18- till 22-pund sortiment.

ansikts Skillnader

Schnauzer huvuden är normalt en-halv längden från skulderbladen till början på svansen. Den topskull är platt. Det finns en liten minskning mellan topskull och nosen, den så kallade stopp. Schnauzer ögon är mörkbruna, medelstora och oval.The nosen är trubbig.

Scottish terriers huvuden är långa i förhållande till deras kroppar. Den topskull är något välvd. Det finns ett definitivt stopp mellan topskull och nosen, vilket möjliggör de djupt liggande ögon som skapar den typiska skotska terrier uttryck. Skotska terrier har små, piercing, mandelformade ögon, antingen mörkbrun eller svart färg.

Grooming Likheter och skillnader

Normalt är båda raserna tränas i ett något liknande sätt, och har en sträv päls textur, men skillnader i nosen och kjolen är snabbt igen. Båda raserna är preparerade med långa ögonbryn, med framstående mustascher och skägg. Deras wiry yttre skikt är hand avskalade för utställningsringen, men husdjur kan rakat eller klippt. Skotska terrier är trimmade för att få länge på deras bröst och mage, en så kallad kjol, som når marken. Schnauzer kjolar trimmas kortare i förhållande till sina kroppar.

beteendemässiga skillnader

Både skotska terrier och schnauzer delar liknande beteende. Båda är smart och lekfull, och ibland viljestark. Större schnauzers var uppvuxna att vara vakthundar och vallhundar. De kan ibland bli dominerande och skyddande medan bevakning människor, platser och saker. De kan vara försiktig med andra människor, som en del av sin bevakning natur.

Skotska terrier är alert och uppsluppen, med extremt angelägna sinnen. De är i allmänhet vänligare med människor än schnauzer, även om de kan ha problem med andra hundar. Skotska terrier och Dvärgschnauzer var uppvuxna att vara skadedjur jägare. Som ett resultat kan både ha hög byten enhet och vara snabb att jaga små djur, inklusive andra husdjur.

Hur man skall höja Scottie Terriers


På 1700-talet, en ny typ av hund dök upp från Skottland. Rasen kallades ursprungligen Aberdeen terrier, efter staden Aberdeen, och användes för att jaga djur såsom kaniner, rävar och grävlingar. Så småningom blev rasen döptes den skotska terrier. Idag, skotsk terrier, eller Scotties, erkänns som söta och lojala följeslagare. Många människor också överväga skotska terrier att vara idealiska väktare. Även om de är kända för sin härdighet, måste Scotties ordentligt omhändertagna och utbildas.

Instruktioner

1 Ge en valp tryggt hem. Skotsk terrier valpar är livlig, lekfull och full av energi, så du bör se till att ditt hus är valp-bevis. Placera lås på skåp och grindar baby över ingångar till områden där du inte vill att valp roaming.

2 Ta din skotska terrier till veterinären regelbundet för att se till att ditt husdjur har lämpliga vaccinationer och skott. Under besöket kommer din veterinär berätta om din valp måste avmaskas. Ge veterinären med ett avföringsprov. Om din valp har maskar, kommer veterinären att ge dig medicin för att bli av med maskar.

3 Mata din skotska terrier en högkvalitativ mat. Valpar behöver mat som ger viktiga vitaminer för att säkerställa god tillväxt och hälsa. Välj ett märke av valpfoder och hålla fast vid det, eftersom en förändring i mat kan orsaka matsmältnings lidande för valpen. När valpen har vuxit till en hund, byta till vuxen hundmat. Undvik att stänga av mat om det upprör hundens mage. Mata din skotska terrier två gånger om dagen.

4 Ge färskvatten till terrier. Hålla färskt, kallt vatten lätt tillgängliga för ditt husdjur vid alla tidpunkter. Se till att vattnet är rent.

5 Träna din terrier, och börja tidigt. Scottish terrier är intelligenta, men de är också envis. Housebreak din terrier så snart som möjligt, och ta valpen på täta promenader. När du förbereder dig för en promenad, be valp om det behöver gå ut. Använd en entusiastisk röst, och belöna framgångsrik utbildning. Frekventa promenader också se till att din hund får tillräckligt med motion.

6 borsta hund. Skotska terrier kräver relativt lågt underhåll, men du måste borsta husdjur åtminstone en gång i veckan med en stålborste. Tvätta hunden efter behov. Har din skotska terrier päls trimmas och professionellt preparerat två gånger per år.

Tips

 • Skotska terrier är idealiska för familjer med äldre barn. Familjemedlemmar måste vara villiga att genomdriva regler och sätta gränser med skotska terrier. Underlåtenhet att göra detta resulterar i galleriets, dåligt socialiserade och medel terrier.
 • Skotska terrier är benägna att vissa sjukdomar såsom en neuromuskulär sjukdom som kallas "Scottie kramper." Scottie kramp märks hos hundar så unga som 2 månaders ålder. När det inträffar, är blandade meddelanden som skickas till hjärnan, vilket resulterar i hundens ben beslag och upphandlande. Detta är inte smärtsamt för hunden och ofta blir osynlig som hunden blir äldre. Cancer och tumörer också ofta förekommer i rasen. Håll ett öga på din skotska terrier och meddela veterinären om varje märkliga beteende.

Vad är en leksak Yorkie?


Yorkshire terrier, även känd som Yorkie eller "vattenglas" Yorkie, är en del av terrier familjen och ingår i den leksak hund grupp. Namnet kommer från den engelska staden Yorkshire, där rasen har sitt ursprung. Yorkies är energisk och aktiv, och göra stora följeslagare. Två hundra år sedan, Yorkshire terrier används för att fånga råttor och var mestadels ägs av arbetarklassen. För närvarande är den Yorkie en av de mest populära hundraser, enligt AKC registreringsstatistiken.

standard Utseende

Tekopp Yorkie har en liten, kompakt kropp täckt med långt hår och bör inte väga mer än 7 pounds. Kroppen är väl tilltagna. Denna leksak hund bär huvudet högt, vilket gör att det ser mycket elegant och stilrena. Huvudet är liten, lite platt på toppen och nosen är kort, med en liten svart näsa. Yorkies har mörka ögon och ögonkanter. Öronen är små och höll upp. Svansen är små till medelstora och bäras något högre än rygglinjen. Både frambenen och bakbenen raka. Hind knälederna är lätt böjda när hunden ses från sidorna.

Päls och färg

Yorkie är en långhårig ras. Håret är rakt, skildes i mitten av huvudet och ryggen, och hänger på varje sida av sin kropp. Pälsen är silkig, glänsande och slät. Vissa ägare Yorkie väljer att knyta håret på huvudet med en rosett i mitten eller något på sidan. Färgen på pälsen är blå från halsen till svans och solbränna på huvudet och benen. Svansen är täckt med en mörkare blå nyans än kroppen. Valpar har black and tan päls. Ibland de två färgerna blandas, men pälsen blir blå och tan som hundarna mogna. Hos vuxna hundar, dikterar den standard som tan del av pälsen inte bör innehålla någon blå eller svart hår. Tan hår är mörkare nära rötterna och blir lättare mot slutet av håren. Standarden för rasen medger också en liten vit markering (inte större än en tum) på förbröst.

Skötsel och Grooming

Yorkshire terrier är modiga, livlig och vänlig. De gillar och behöver interagera med människor och är mycket anpassningsbar. Med tanke på deras leksak storlek, kan Yorkies leva inomhus och är lämpliga för lägenhetsboende. De kräver inte mycket motion. Den långa pälsen behöver regelbunden tandborstning. Det bör trimmas för att möjliggöra en bättre rörlighet. Vissa ägare väljer att trimma pälsen till golvet längd. Nosen är också täckt med långt hår, som kräver trimning.

Yorkshire Terrier Hälsofrågor

Teacup Yorkies leva upp till 15 år. De är känsliga för kyla och medicinering. Anestesi kan vara dödlig, med tanke på storleken på hunden. Yorkies kan utveckla ärftliga, såsom Legg-Calvé-Perthes sjukdom, vilket manifesteras i hälta och ledvärk den. På grund av sin storlek, kan de lätt bli sårad från fall eller slagsmål med andra hundar. Teacup Yorkies är benägna att utveckla andra sjukdomar, såsom asretinal dysplasi, patellar luxation, portosystemic shunt och luftrör kollaps.