shih tzu klåda och och hotspot

Shih Tzu valp Nutrition och information


Utfodring din Shih Tzu valp en balanserad kost av kött, fiber och grönt är viktigt för hans hälsa, lycka och välbefinnande. De första månaderna är avgörande för god tillväxt, så börja de hälsosamma kostvanor tidigt.

Matning

Mata din valp två eller tre gånger om dagen; han skulle konsumera om ett uns av mat för varje pund han väger. Lämna aldrig mat ut för din valp till gratis foder.

Träning

Även om Shih Tzu valp har lägre motion krav än större hundar, behöver han daglig motion. Om dagliga promenader är ett problem, kasta en boll eller leksak i huset för honom att hämta ger motion och stimulans.

allergier

Känslighet för sällskapsdjur är ett vanligt problem bland Shih Tzu. Om valpen är repor eller bita sig överdrivet, prova att byta sin mat till ett annat märke. Var noga med att fråga din uppfödare vilken typ mat modern var matas; vanligtvis kan du mata din hund samma slag med några frågor.

behandlar

Din Shih Tzu valp kommer att älska behandlar. De är också ett bra pedagogiskt verktyg. Ge din valp enstaka mänsklig behandling är bra, så länge du hålla sig borta från förädlade livsmedel. Införa nya livsmedel i taget; det sättet kan du genast veta orsaken om din hund har en allergisk reaktion.

Försiktighet

Undvika andra djur tills valpen har haft sin andra omgången av vaccinationer. Tills dess kan han vara i riskzonen för att utsättas för sjukdomen från smittade eller bärare hundar.

Små, fluffiga Shih Tzus är stora följeslagare och familjehundar med ett jämnt temperament. Shih Tzus är också kända för sin energi, lekfullhet, vakenhet och vänlighet, vilket gör dem perfekta väktare. Men de är också förtjust i beröm och uppmärksamhet, och känd för envishet och oberoende ränder. Liksom alla hundar (och några små barn), även Shih Tzus behöver utbildning. Och liksom alla hundar, kan flera metoder att ditt husdjur beter sig väl som en del av familjen.

Instruktioner

En styrd förstärkning utbildning anses av de flesta Shih Tzu experter som det bästa sättet att utbildning för din valp, med hjälp av beröm och enstaka behandlar. Börja med grundläggande kommandon - sitta, stanna, kom, häl och ner. Eftersom Shih Tzus är lekfulla och kända för att bli uttråkad, ta utbildning långsamt och hålla intervall så korta som fem minuter per session.

2 Om du vill börja träna ditt husdjur, arbete med ett kommando i taget. I ett lugnt område med liten eller ingen distraktion, långsamt arbeta på kommando. Till exempel, om du arbetar på att lära din Shih Tzu att "stanna" se till att du har utrymme att röra sig bort från din hund, så att han kommer att förstå att "stanna" betyder inte "följa."

3 Hus utbildning för valpar liknar kommandot utbildning; det fungerar bäst över tiden med upprepning och med beröm, inte negativ förstärkning. Arbeta med din valp tillräckligt ofta han vet när du ska gå, var att gå, och viktigast av allt, var inte att gå. Eftersom Shih Tzus är en mer sällskaplig ras, kan lådan utbildning inte fungerar så bra som med andra raser, så var beredd för frekventa resor utanför och olyckor.

4 Förutom att befalla och potträning, kommer du vill träna din Shih Tzu ska hanteras. Eftersom rasen är vänlig, kommer det inte vara så svårt, men du kommer att vilja att rykta din hund (inklusive borsta pälsen, tandvård, hår nedskärningar och nagelurklipp) på en regelbunden basis. Medan Shih Tzus är inte shedders behöver deras långa hår regelbunden klippning och daglig tandborstning för att undvika mattes som kan bli smärtsam och ohälsosamt.

5 Utbildning din Shih Tzu underhållas och hanteras är viktig, eftersom rasen har några ärftliga hälsoproblem. Shih Tzus kan lätt gå upp i vikt, så titta på antalet behandlar i utbildning. Andra hälsofrågor inkluderar njur dysplasi, sinus och ögonproblem (rinnande ögon, ögonutsöndring, snarkning och snörvlande) och problem med extrem värme.

Tips

  • Om du stöter på din Shih Tzu envisa strimma under ett träningspass, helt enkelt stoppa sessionen och starta igen senare. Eftersom rasen är i allmänhet vänliga och sociala, är de oftast lätt att själv tåg men du kan välja att använda en professionell. Shih Tzus anses intelligent, men de är fortfarande hundar och kommer att behöva upprepade utbildningar till fullo lära sig kommandon och vanor du tränar.

Fördelar och nackdelar med Shih Tzu Hundar


Shih Tzu är en mycket populär typ av liten hund. Som med alla raser, det finns inneboende fördelar och nackdelar med att hålla en Shih Tzu som husdjur, och dessa bör beaktas av eventuella Shih Tzu ägare innan få en hund. Med tanke på rasens temperament, fysiska egenskaper och behov gör det möjligt för potentiella ägare att avgöra om kraven och karaktär hos hunden matchar ägarens situation, behov och preferenser.

Om rasen

Shih Tzu hundar rankas konsekvent bland de 10 mest populära raser som definieras av American Kennel Club. Shih Tzu är en livlig leksak hund med en lång och flödande päls. Rasen är väl etablerad, som Shih Tzus tros ha funnits i över 1000 år, och visas i målningar som en hund av den gamla kinesiska domstol. Shih Tzus tenderar att ha en glad temperament och en söt karaktär övergripande, och är stabilt byggda små hundar.

Fördelar

Shih Tzus tenderar att vara utåtriktad och vänlig med nya människor de möter. De njuta av att vara överöst med mänsklig uppmärksamhet, och är extremt lojala mot sina ägare. Shih Tzus vanligtvis samexistera fredligt med andra husdjur. Trots att en leksak rasen, Shih Tzus är inte lika gläfsande som andra leksak hundar. De behöver också relativt lite motion, så att de är ett bra val för människor som bor i lägenheter eller de med lite daglig tid för att utöva en hund. Shih Tzus tar inte mycket utrymme eller utfodring, och är i allmänhet ganska lätt att hålla lycklig.

Nackdelar

Eftersom Shih Tzus njuta och längtar uppmärksamhet från människor, kan de bli avundsjuka på barn eller spädbarn i familjen. Shih Tzus, särskilt äldre hundar kan bli lysande med yngre barn som stör dem eller inte respekterar deras utrymme. Presentation hunden till barnen när de är både unga och med ordentlig tillsyn, kan minimera risken för Shih Tzu terar barnet. Dessutom kan flera fysiska egenskaper hos Shih Tzu rasen anses vara nackdelar. Hundens långa hår kräver mycket pälsvård, och kan snabbt bli trassliga och tovigt om inte ständigt vårdas. Vissa hälsoproblem dyker upp mer frequenty i Shih Tzu rasen, inklusive njursjukdom renal dysplasi. Shih Tzu korta ansikte orsakar en tendens till respiratoriska problem och överhettning.

Hur att borsta och bada en Shih Tzu valp


Vuxna shih tzu hundar har en lång och flödande päls. Frekvent trimning, företrädesvis dagligen, är av avgörande betydelse för en vuxen tzu, annars deras rockar kommer att bli tovigt och obekväma. Shih tzu valpar 10 månader gamla eller yngre har en mycket kortare och mer hanterbara päls, men regelbunden pälsvård är fortfarande klokt att hålla ditt husdjur ren och glad. Grooming din shih tzu valp regelbundet kommer också att hjälpa det att bli vana vid att tränas detta kommer att göra förfarandet mycket lättare genom hela hundens liv ..

Instruktioner

1 Placera din valp på en upphöjd, plan yta så att du inte behöver böja sig ner till golvet för att exploatera den. Detta kan vara en bänk, ett bord eller en specialist grooming bord.

2 Borsta shih tzu valp, med hjälp av stiftet borste. Borsta igenom pälsen på ryggen, nacken, mage och ben.

3 Kamma igenom de områden du just har borstat med hjälp av metall hund kam. Om några områden av tovigt hår har utvecklats försiktigt träna dem med kammen. De vanligaste platserna för mattor är i armhålor, bakom öronen och på baksidan av låren. Du kommer också att behöva noggrant kamma shih tzu valp ansikte.

4 Trimma någon hår som blir i valpens ögon med saxen, eftersom detta kan orsaka infektion och obehag.

5 Torka shih tzu valp öron och ögon med fuktiga bomullstussar. Använd en ren bomullstuss för varje öra och varje öga.

6 Bada valpen var sex till åtta veckor, eller oftare om det behövs. Placera valpen i badkar, med en halkfri gummi bath mat säkrade inuti, och väta hunden med duschmunstycke. Applicera hund schampo och massera in det i din valp päls, undvika ögon och näsa. Skölj alla tvål från valpens päls och torka valp med en handduk.

Tips

  • Belöna din valp med godsaker för att stanna stilla, eftersom detta kommer att hjälpa hunden bli bekväm med att trimmas.
  • Kontrollera om det finns klumpar, skärsår eller hud avvikelser medan grooming och kontakta din veterinär om du hittar något ovanligt.
  • Se instruktionerna på din hund schampo som det belopp som använder och om att späda ut det eller inte, eftersom det varierar mellan varumärken.
  • Var ytterst försiktig när du använder saxen runt valpens ögon eller andra sensative områden.

Shih Tzu Graviditet och födslar Tips


En Shih Tzu gestationperioden varierar från 58 till 70 dagar. Eftersom denna ras väger bara 9 till 16 pounds, måste du vara försiktig med din kvinnliga under denna känsliga period. Graviditet och förlossning utgör mer hälsorisker för mindre raser. Shih Tzu behöver se hennes veterinär ofta. Det är viktigt för hennes hälsa och välbefinnande att hon är noga övervakas och vårdas för att säkerställa en säker graviditet och förlossning.

Veterinär

Så snart du misstänker att din Shih Tzu är gravid, boka en tid med din veterinär. Din Shih Tzu kommer att behöva varje vecka möten för att övervaka graviditeten. Vid ungefär den fjärde veckan, kommer din veterinär att kunna känna hur många valpar hunden bär. Ett ultraljud kan utföras vid cirka nio veckor för att bekräfta att numret. Din veterinär kommer också att ha en viktig diskussion med dig. Beroende på hur många valpar din Shih Tzu bär och hur stor hennes höfter är, kommer du att behöva besluta om en födelse plan. Om veterinären tror att hunden är för liten för en naturlig födsel, måste du schemalägga ett kejsarsnitt.

Öka födointag

Extra kalorier är viktiga för din Shih Tzu under graviditeten. Överväga att byta till en hundmat som är framtagen för valpar. Denna mat är rikare på fett och vitaminer, som är idealisk under graviditeten. Om din hund är inte intresserad av att byta livsmedel, ger en extra scoop av sin vanliga mat, och be din veterinär att rekommendera en fullständig vitamintillskott för att främja och stödja hälsan. Fortsätt att ge din hund hälsosamma mellanmål.

Träning

Din Shih Tzu kommer att behöva lite extra vila. Under de första veckorna av graviditeten, bör det inte finnas en förändring i aktivitet. Efter den tredje veckan, måste du vara försiktig när man spelar med din hund. Undvik att ha sitt hopp, och absolut ingen grov spela. Spela försiktigt med din hund, och ta henne för dagliga promenader så hon kan frigöra en del av sin energi. Var försiktig med att utöva din Shih Tzu i varmt väder som denna ras blir överhettad snabbt. Erbjud din Shih Tzu en isbit. Denna ras gillar att leka med den hala isen, jagar den och skjuta den runt huset.

Födelse

Om din veterinär tycker att det är bäst att ha en C-sektion, då din Shih Tzu måste föda på djursjukhuset. Om hon kan ha en naturlig föda hemma, finns det några saker som måste göras för att förbereda sig för den stora dagen. Utse ett område för din Shih Tzu under graviditeten. Gör det mysigt, bekvämt och säkert genom att placera sina bekväma filtar eller mjuka leksaker där. Låt henne att känna sig bekväm där före förlossningen. Som arbetskraft kommer närmare, placera en kartong i rummet. När hon går in i arbete, sätta henne i lådan. Den inneslutna utrymmet kommer att göra henne känna sig trygg och hjälper dig att hantera röran. Det finns några leveranser som kommer att göra födelseprocess lättare: rena lakan och handdukar, plastark, en termometer, plastspruta, valp formel, värmedynor, en liten dropp.

Vad du behöver göra

Shih Tzu temperatur kommer att sjunka med två grader när hon är i arbete. Placera henne i hennes låda. Hennes vatten kommer att bryta eller en valp säck kommer att tryckas ut. Som valp kommer ut, bör din Shih Tzu riva öppna säcken lindad runt den och börja slicka valpen. Om hon inte gör det, måste du gå in, försiktigt gnugga valpens kropp och använda plastspruta för att rengöra sin mun och näsa. Säkerställa att den andas. Om din Shih Tzu verkar avvisa valparna, måste du placera dem på ark ovanpå värmedynan och börja mata dem formel med pipett. Om din Shih Tzu börjar slicka dem, vägleda valparna till henne, och de skulle börja omvårdnad på egen hand.

Yoghurt Lösningar för Shih Tzu Eye Discharge


Shih Tzus som ras är benägna att ögoninfektioner och utsläpp på grund av deras karakteristiskt stora ögon. Yoghurt är ett naturligt sätt att bidra till att främja din shih tzu immunförsvar och avvärja ögoninfektioner och svampinfektioner som orsakar utsläpp ögat. Men prata med din veterinär om någon specifik kost- eller hälso oro först.

fördelar

Yoghurt är bra för din hund på samma sätt är det för dig. Yoghurt innehåller levande bakterier som kallas probiotika, som ersätter oönskade bakterier med hälsosamma bakterier. Den hälsosamma bakterier underlättar matsmältningen och hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Yoghurt är ett hälsosamt alternativ som fungerar med din hund eget immunsystem.

Måltider och behandlar

Ett sätt att lägga till lite yoghurt till din hunds diet är att blanda en matsked yoghurt till vad du normalt mata hunden. De flesta djuraffärer säljer även hundgodis med yoghurt i dem eller isbildning att sätta på din egen hundgodis. Du kanske också vill göra din egen yoghurt behandlar hemma.

Vad som bör undvikas

Mata inte din hund smaksatt yoghurt eller yoghurt med mycket socker. Vanlig yoghurt är det mest hälsosamma alternativet för din hund eftersom det inte innehåller alltför socker eller artificiella sötningsmedel, som kan störa en hundens mage. Yoghurt du ger din hund bör innehålla aktiva kulturer att få nytta av probiotika. Yoghurt med kokta kulturer kan leda till jäst infektioner.

antibiotika

Om din shih tzu har varit på antibiotika för eventuella medicinska skäl, kan de försvaga din hunds immunförsvar. Medan antibiotika behandla medicinska tillstånd, kan de också lämna din hund med biverkningar från en obalans av goda bakterier och skadliga bakterier i sitt system. En svampinfektion är ett vanligt problem efter användning av antibiotika. Ändra din hunds kost och inklusive livsmedel såsom yoghurt kan hjälpa till att få din hunds hälsa tillbaka på rätt spår.

Varning

Vissa hundar kan vara känsliga för yoghurt eller vara laktosintoleranta. Sluta mata din hund yoghurt om du märker några biverkningar såsom kräkningar eller diarré. Också unga hundar kan inte tolerera yoghurt samt fullvuxna hundar.

Hur man skall höja Shih Tzu Valpar


Shih Tzu är en populär sällskapsdjur. Bred och utvecklats för att vara ett husdjur och inget mer, för närvarande rankas denna lilla hund med de breda, runda ögon som AKC: s 12: e mest populära rasen. Den kungliga lagret, älskvärda ansikte och liten kroppsbyggnad har gjort denna ras en favorit bland bor i lägenhet. Deras utgående personligheter och grundläggande inlärningsförmåga gör det möjligt för Shih Tzus som skall användas i lydnadsshower och placerades i program som terapi hundar. De är lätta att ta hand om och göra ett trevligt tillägg för singlar, par eller familjer utan små barn.

Instruktioner

1 Skaffa din valp från en seriös uppfödare, med tanke på att utvecklingen av Shih Tzu valp är lite långsammare än genomsnittet och valpar bör inte tas bort från hand om sina föräldrar före 12 veckors ålder.

2 Börja regelbundna grooming sessioner när valpen är fortfarande mycket ung. Den långa Shih Tzu hår är benägen till utvecklingen av massiva trassel och mattor. Valpen kommer att kräva regelbundna tillämpningar av fuktgivande schampo och balsam för att hålla sin päls trasselfri. På den positiva sidan, med regelbunden tandborstning kan du hålla sprider till ett minimum, eftersom hundens karakteristiska dubbel päls skjul i sig, snarare än på att möblerna.

3 Sätt håret runt valpens ansikte i ett klipp eller hästsvans. Kombinationen av långt hår och kort nos kan göra det svårt för Shih Tzu att äta och dricka utan att göra en gigantisk röra. Dra håret ur hennes ansikte hjälper avsevärt.

4 Köp en hängande vattenflaska och placera den på en framträdande, lätt att nå plats. Denna typ av vattning dispenser är vanligen används för marsvin och kaniner, men kan vara mycket användbart för en Shih Tzu ägare. Den snubbed nos gör det möjligt för valpen att ta en drink utan vatten kommer in i hans näsa, som kan hindra luftvägarna och även orsaka valpen att drunkna.

5 Ge din Shih Tzu destillerat vatten. Mycket av vår kranvatten behandlas med fluor och klor, vilket kan orsaka en Shih Tzu att producera kopiösa mängder av ögat slem.

6 Börja träna din Shih Tzu så fort du ta med henne hem. Rasen är känd för att vara intelligent, utåtriktad och vänlig, men de har en tendens att bli lätt bortskämd. I allmänhet, pojkar är lättare att huset tåg än flickor, men båda är lika envis när det passar dem. Om du använder lågmäld, positiv förstärkning med konsekvens inom 6 månader valpens grundläggande lydnad och internutbildning ska vara komplett.

7 Se till att din valp får tillräckliga mängder av träning genom att engagera honom i olika inomhusaktiviteter. Komplettera dessa spel med täta, korta promenader och en handfull väl konstruerade leksaker, och valpen kommer att växa till en glad, känslomässigt stabil hund som inte kommer att förstöra ditt hem det andra du kliver ut genom dörren.

Shih Tzu Grooming Tips


Shih tzus har tjocka skikt som kräver ett visst mått av grooming. Denna uppgift kan verka skrämmande om du inte vet var eller hur man startar. Lyckligtvis kan känna till några knep att grooming din shih tzu både angenäm och effektiv.

daglig borstning

Daglig tandborstning inte bara förebygger och tar bort knutar och trassel, men distribuerar olja i din shih tzu hud samtidigt bidra till att eliminera ilska. Pin och slicker penslar är effektiva för användning på hundens kropp, svans och huvud. Borsta dessa områden en gång per dag för att undvika knop. DoggieBowTies.com föreslår du använder en fintandad stålkam på shih tzu ansikte dagligen för att avlägsna ögon fråga och hålla ansiktshår kvistfri.

Badning

Hur ofta du badar din shih tzu beror på din hund. Till exempel, om din pooch gillar att köra igenom leran och bli smutsig, måste du bada den oftare än en shih tzu som bara går ut för att eliminera. Den amerikanska Shih Tzu Club föreslår bad icke-visning Shih Tzus ungefär var tredje vecka. Bada din shih tzu alltför ofta tar bort oljor i sin hud som är väsentliga för en hälsosam, glans päls, lämnar den med torr hud och hår.

Använd en helt naturlig schampo som är fri från doft för att undvika hudirritation. Om shih tzu har en hel del vitt i pälsen, överväga att använda en blåelse schampo som kommer att hålla färgen ljus. Torka shih tzu hår omedelbart efter badet med en hårtork för att förhindra trassel. Spraya en leave-in balsam på shih tzu päls efter badet kommer också att lägga fukt till huden och pälsen.

Eliminera Facial Färgning

Många Shih Tzus erfarenhet fula skick riva färgning. Riv fläckar börjar under ögonen och ofta släpa ner shih tzu ansikte. Fläckarna är mörk och är ofta fuktig och illaluktande. Tear färgning orsakas vanligen av genetik eller ögonirritation. Håll håret kort runt Shih ögon för att förhindra kontakt som kan orsaka irritation och dränering. Torka din tzu ögon gång dagligen med varmt vatten och bomull eller en kommersiell produkt för att förhindra fläckar.

Vatten och saliv kan också färga din shih tzu mustasch och ansiktshår. För att ta bort fläckar, föreslår DoggieBowTies.com ansöker majsstärkelse till din shih ansikts hår efter att det är fuktigt. När håret är torrt, kamma ut ordentligt, var noga med att hålla majsstärkelse ur hundens ögon och näsa. Utföra denna uppgift när färgning inträffar. Den viktigaste aspekten att förhindra ansikts färgning är att hålla håret torrt. Torka din shih tzu hår och mun efter det äter och dricker för att förhindra våt päls.

Hår i öron

Långhåriga hundar som Shih Tzu har ofta stora mängder av hår i öronen. Detta hår kan blockera luft kommer in i hörselgången, vilket kan orsaka infektion. Därför är det viktigt att ta bort detta hår för att bevara friska öron. Lägg din shih på sin sida och lyft öronfliken tillbaka så att kanalen är exponerad. Använd en hemostat - ett kirurgiskt verktyg som är utformat för att tätt gripa in föremål - att samla hår som är i örat, var noga med att inte ta på huden. Stadigt dra i håret med hemostat, ta bort några hårstrån åt gången.

Om din shih tzu verkar vara i smärta, ge det några pauser mellan att ta bort hår eller minska mängden hår du dra ut på en gång. Om du känner dig obekväm att utföra denna procedur, be din groomer eller veterinär för att slutföra uppgiften för dig.

Hur man hittar en Shih Tzu hund


En Shih Tzu är känd som en "lejon hund." Shih Tzus är betraktas som en icke-sportsliga aveln. De är små men stadiga hundar som vanligtvis väger mer än 15 eller 16 pounds. Trots sin lilla kroppsbyggnad, är Shih Tzu hundar kända för att vara modiga och lojal. Shih Tzu hundar kan göra bra husdjur på grund av sin vänliga natur. Dessutom, Shih Tzus är i allmänhet kompatibla med andra husdjur. När du köper eller anta en Shih Tzu, ta reda på så mycket information från uppfödaren om temperament på hunden som möjligt.

Instruktioner

1 Identifiera ålder och kön du föredrar. Varje Shih Tzu kön har sina egna fördelar och nackdelar. Även kvinnliga Shih Tzus är mer efterfrågade, de ofta lider av hormonrelaterade päls förlust. Manlig anses vara lättare att huset paus. Bestäm om du vill köpa eller anta en vuxen eller valp. Eftersom Shih Tzus är långsammare att mogna än andra raser, kanske du vill undvika köp eller adoption tills valpen når minst 3 månader.

2 Leta upp en lokal Shih Tzu uppfödare. Genomföra en online Shih Tzu söka på webbplatser som Breeders.net. Andra alternativ för att lokalisera en Shih Tzu inkluderar söka på sekretessbelagda delen av din lokala tidning. Titta på Craigslist.com att hitta Shih Tzus till salu i ditt område.

3 Anta en Shih Tzu från ett djurhem. Fråga vårdgivare frågor om ålder, temperament och bakgrund av Shih Tzu du funderar. Sök efter din Shih Tzu på webbplatser som adoptapet.com. Ange ålder och kön du önskar. Anger avståndet du är villig att resa till anta din Shih Tzu. Bilder och kontaktuppgifter kommer att tillhandahållas.

4 Leta reda på en out-of-state Shih Tzu uppfödare. Webbplatser som Find-a-shih-tzu.com och Nextdaypets.com kommer att ansluta dig med Shih Tzu uppfödare hela USA Ålder Genter, bilder och uppfödare kontaktinformation tillhandahålls. Om du inte kan plocka upp din Shih Tzu, kommer de allvarligaste uppfödare skickar din hund till dig i en låda, med alla motsvarande pappersarbete och patientjournaler.

Bichon-Shih Tzu valp guide


Bichon-Shih Tzu valpar, även kallade zuchons eller shih Chons, ge sina ägare med massor av roliga och ännu mer snuggling. Bred från två populära raser the bichon frise och shih tzu-dessa valpar älskar att behaga sina ägare och har en bra tid. För att hålla din bichon-shih tzu valp friska och väl tagit hand om, kommer du behöver för att börja ett par saker så fort du få din nya tillägg.

grooming Framställning

En sak som alla zuchons behöver är regelbunden pälsvård. Vanligtvis ganska hårig, bör dessa valpar vara rakat eller åtminstone trimmas en gång varannan månad, eller tidigare om det behövs. Om den lämnas ovårdat, kan håret irritera valpens ögon och obekväma mattor kan bilda över hela kroppen. Därför är det viktigt att hjälpa valpen vant sig processen så snart som möjligt. Borsta shih chon valp med en slicker eller stift borste en gång per dag för att få det brukade känslan. Ge den behandlar när du borstar så att den har ett positivt samband med åtgärden. Tryck på ditt zuchon valp ansikte och gnugga sina öron och tassar regelbundet för att få det brukade ha dessa känsliga områden manipulerade. Från och med underhåll nu hjälper din bichon-shih tzu valp bli bekant med denna typ av rengöring som kommer att behöva göras för resten av sitt liv. Du kan även hålla hårklippnings mot valpens kropp så att den blir bekväm med buller och sensation Clippers ge.
Ta din zuchon valp till en groomer när det är runt åtta veckor eller så. Groomer kan bada valpen och trimma ansiktet och våtutrymmen. Ju tidigare valpen blir bekant med denna process, desto bättre.

Hålla valp Friska

Bichon-Shih Tzu hundar är benägna att tandproblem om de inte tas om hand. Shih tzu och Bichon tänder är både små; Därför tar det inte lång tid för en tandens yta för att bli täckt i tandsten och plack. Bakterierna på tanden kan komma in i blodomloppet genom tandköttet, vilket kan orsaka allvarliga problem. För att undvika detta, borsta shih chon tänder så ofta som möjligt. Använd ett finger pensel på din valp med tandkräm som görs bara för hundar. Gnugga sina tänder med fingerborste och ge den en behandling efteråt. När valpen är äldre, använda en vanlig hund tandborste på det. Om möjligt, borsta zuchon tänder en gång om dagen.
Korrekt borsta tänderna kan hjälpa din shih chon undvika att ta emot tandrengöring som måste utföras av en veterinär medan hunden är under narkos. Shih tzu hundar är brakycefala, vilket innebär att de har korta, skjuts in ansikten. Det är möjligt att din zuchon ärvt detta från shih tzu sidan. Detta villkor kan leda till allvarliga andnings frågor som gör att gå under narkos mer riskabelt.
Börja mata din valp hälsosam mat nu för att undvika en överviktig vuxen. Ju mer vikt en brakycefala hund har att utföra, desto svårare är det på sin andningsorganen.