Sebaceous adenitis hund

Hundar som lider av sebaceous Adenit har en hudsjukdom. Experter tror att detta villkor är genetisk och vanligare hos vissa raser, som Schäfer. Eftersom detta tillstånd kan vara extremt obehagligt för din hund, är det viktigt att söka vård för honom så snart du har insett problemet.

Instruktioner

1 Utvärdera din hund efter tecken på sebaceous adenitis. Hundar som upplever detta tillstånd kan ha fjällig, kliande hud. Håravfall kan också uppstå på hundens huvud och rygg.

2 Schemalägg en veterinär tid för din hund. Din veterinär kommer att utföra en fullständig fysisk undersökning. Ett prov hud kommer också att tas för att testa. Håll din hund lugn under testet genom att tala mjukt och resterande lugna dig själv.

3 Utforma en behandlingsplan för din hund. Även om detta villkor inte kan botas, finns det flera saker du kan göra för att lindra symtomen. Bada din hund flera gånger i veckan med schampo läkemedel kan hjälpa. Din veterinär kan ge föreskriva en särskild schampo. En topisk medicinering kan också administreras för att lindra obehag.

4. Tänk tillskott. Vissa hundar har upplevt stora framgångar genom att komplettera omega 3 och 6 fettsyror. Eftersom hund kosttillskott inte har statlig tillsyn, är det viktigt att alltid få rätt dos från veterinären.

5 Ge antibiotika när det behövs. Ibland kan en hund som upplever sebaceous adenitis har en infektion. Antibiotika kan reparera den underliggande huden fråga.

Tips

  • Tvätta alla hundens sängar. Detta kan ofta minimera irriterande. Se till att använda en mild, oparfymerad tvål.

Airedales som ras har en predisposition för vissa sjukdomar som kan orsaka håravfall. Vanliga skyldiga är allergier, hypotyreos, sebaceous adenitis, hund återkommande flank alopeci (CRFA) och follikulär dysplasi.

allergier

Även om inte den enda rasen att drabbas av hudallergier, Airedales är särskilt känsliga för hot spots (fuktiga sår på huden) tillsammans med håravfall.

Hypotyreos

I 2001 Ras Health Survey, var 7,5% av Airedales rapporterats vara hypothyroid (inte tillräckligt med sköldkörtelhormon). Diagnostiseras med ett blodprov, är ett klassiskt symptom på hypotyreos hår gallring och förlust.

sebaceous adenitis

Sebaceous adenitis är en ärftlig autoimmun sjukdom diagnostiseras genom en hudbiopsi. Det kan härma allergier, med mycket flagnande hud och fläckvis håravfall.

CRFA

En Airedale med hund återkommande flank alopeci har symmetrisk håravfall på sina flanker. Det tenderar att uppstå säsongs och kan återkomma år efter år. Diagnosen är baserad på kliniska tecken, blod arbete och hudbiopsier. Behandlingen är svårt, men många Airedales kommer avkrävdes hår när dagarna förlänga även utan behandling.

follikulära dysplasi

I detta tillstånd gör hårsäckarna inte fungerar normalt, vilket resulterar i icke-säsongs håravfall. I Airedales förefaller detta håravfall oftast i åldrarna 2 och 4 och är begränsad till djurets bål.

Behandling

Behandling av håravfall hos Airedales beror på orsaken, ofta bara ta itu med symptomen. Genetiska orsaker är svårare att behandla med framgång, och många återkommer.

Varför är min hund förlora fläckar av hår?


Hundar förlora sitt hår för alla möjliga anledningar. Canine alopeci --- den medicinska termen för detta tillstånd --- är normalt för vissa hundar som håret faller naturligt att ta hänsyn till nya hår. För andra är håravfall ett symptom på en eventuellt allvarlig sjukdom. Tester utförda av din veterinär är det bästa sättet att identifiera orsaken till din hunds håravfall.

Möjliga håravfall Sjukdomar

En mängd sjukdomar orsakar hundar att förlora fläckar av hår. Några av dem avser specifika sjukdomar, såsom testikelcancer, mange och hypotyreos, som påverkar alla hundar oavsett ras. Andra förklaringar av håravfall kan bero på en ras-specifikt tillstånd, som vitiligo --- ett tillstånd som påverkar rottweilers och belgiska Tervuivens eller sebaceous adenitis, som påverkar pudlar. Stress orsakar också en hund att förlora fläckar av hår. Hundar lider av håravfall också.

symptom

Beroende på orsaken, kan håravfall vara lokaliserade eller generaliserade. Hår kan falla ut i klumpar eller plåster. Hundens päls kan verka tråkig och bräcklig. Håravfall kan åtföljas av andra symptom, inklusive hud pigmentborttagning, letargi och dålig aptit.

Diagnos

En veterinär måste utföra en fullständig undersökning för att fastställa orsaken till håravfall. Pet Utbildning anger testet kan innebära en serie diagnostiska tester för att avgöra om eller inte håravfall beror på en underliggande sjukdom eller för att utesluta eventuella sjukdomar som drabbar en hunds hår.

Behandling

Läkemedelsterapi för att bota eller minska risken för håravfall är den vanligaste behandlingen för de flesta hår relaterade sjukdomar. När en mer allvarlig underliggande sjukdom detekteras, kan operation krävas, förutom att läkemedelsterapi.

Näring

I vissa fall är orsaken till hund håravfall fastställd. När detta inträffar, kan dålig kost vara att skylla och en dietförändring brukar rekommenderas. The Dog Health Guide rapporterar att 90 procent av en hunds hår består av protein och så mycket som 30 procent av protein som behövs för hår och hud kommer från sin kost. En kost utan tillräckligt med protein gör en hunds hår sprött och riskerar att falla ut. Öka hundens proteinintag och tillsats av ett kosttillskott, som fiskolja, hjälper till att återställa hårets styrka och lyster.

Vad som orsakar en hund att ha kala fläckar och håravfall?


Kala fläckar eller håravfall hos hundar är inte samma sak som vanligt utgjutelse. Om du märker en plötslig oegentlighet i en hunds hårväxt efter trimning och det växer inte tillbaka som det normalt gör, eller om atypiska kala fläckar visas detta definitivt inte kasta. Orsaken kan vara enkel och lätt att behandla eller ett symptom på en allvarligare tillstånd.

Vanligaste orsakerna till skallighet

En av de vanligaste orsakerna till håravfall hos hundar är allergier. Om miljöfaktorer såsom luftburna irriterande eller pollen orsakar allergier de kan resultera i håravfall eller öppna sår som kallas hot spots. Hundar, speciellt större raser, kan få valkar eller tjocka upphöjda hårlösa stötar, särskilt på lederna. Andra vanliga skallighet orsaker graviditet, hög ålder, follikulit eller infekterade hårsäckar. Cushings sjukdom är en annan mer vanlig orsak, vilket också resulterar i frekventa blåmärken.

Mindre vanliga orsaker

Vissa hundar kommer att drabbas av håravfall efter klippning eller trimning, och denna reaktion kallas post-klippning alopeci och sker ofta efter operation särskilt i raser som chows och huskies. Sebaceous adenitis orsakar cirkulära kala fläckar och härrör från defekta talgkörtlar. Ibland efter en ringorm infektion, kan hårda stötar och håravfall uppstå; detta kallas kerion. Löss och loppor allergier kan också leda till håravfall.

Andra orsaker till håravfall

Ibland näringsbrist orsaka håravfall hos hundar, inklusive B-vitaminer och koppar eller proteinbrister. Hormoner kan skapa kala fläckar eller håravfall också, bland annat med låg sköldkörtelfunktion eller låg tillväxthormon. Mange är en annan viktig orsak till håravfall och är associerad med svår eller möjligen komplett skallighet. Det är mycket smittsam och kan spridas till människor. Det orsakas av en parasitisk kvalster och orsakar inflammation i huden med extrem klåda.

behandlingar

Säkerställa en sund diet, eller eventuellt lägga kosttillskott, behandlar kostrelaterade håravfall symptom. Hormon obalans kan behandlas med hormonbehandling. Förhårdnader kan behandlas genom att ge mjukare sängar och stoppning. Post-klippning alopeci kräver tid och tålamod för håret att växa tillbaka. Infektioner, parasiter eller kvalster och allergier kan behandlas med läkemedel. Skabb behandling varierar, men medicinering kommer att krävas.

Definieras som väger under 25 pounds, små hundar är benägna att vissa sjukdomar, varav de flesta är ärftlig. Kategorin inkluderar leksak hundar, icke-sport raser och terrier.

Ögon

Shih-Tzu kan utveckla ektropion, en ärftlig sjukdom som orsakar det undre ögonlocket för att sloka. Den exponerade ögongloben kan utveckla konjunktivit eller inflammation. De flesta hundar behandlas med salva eller droppar, medan de med mer utmanande fall inför operation. Många leksak hundar lider av entropion, ett tillstånd som gör att ögonlocket vända sig inåt. Ögonfransar och päls kan irritera hornhinnan och orsaka synproblem över tiden. Leksak och miniatyr pudlar är benägna att glaukom, eller tryck på ögongloben. Lens luxation eller förskjutning av linsen påverkar terriers inklusive Skye, tibetanska, Welsh, Sealyham och skotska.

Hjärta

Mitralisklaffstenos sjukdom (området mellan vänster förmaket och vänstra hjärtkammare) påverkar Cairn och tjurterriers, miniatyr pudlar och Cavalier King Charles Spaniel, som visar tecken när unga att ärva sjukdomen. En ventil problem tvingar blod i hjärtats vänstra förmak. Villkoret påverkar också hundar av hög ålder.

diabetes mellitus

Poodles, Dvärgschnauzer och Westies tenderar att ärva diabetes, visar symtom med 6 månader gammal. Viktökning kan sätta på sjukdomen i medelåldern. Hundar med sjukdomen har ett immunförsvar som inte kan bearbeta socker och kolhydrater. Tecken inkluderar viktminskning, törst och överdriven urinering. Din veterinär kommer sannolikt föreskriva dietförändringar och medicinering.

knän

Chihuahua, Cavalier King Charles Spaniel, engelsk leksak spaniel, maltesiska, Papillon, pekingese, Pomeranian, miniatyr och toypudlar, och Lhasa apso kan utveckla en knäledsurvridning eller vrickat knäskålen. Ibland knäet kommer att reparera sig själv på egen hand. När så inte är fallet måste veterinären justera den. Utan kirurgi, kan en hund utveckla artros.

Hud

De maltesiska, leksak och miniatyr pudlar, Lhasa apso och Shih-Tzu är raser benägna att sebaceous adenitis. De ärftliga sjukdomar resulterar i en ovanligt mycket skalor på huden, klåda, en stark lukt, hud förtjockning, och håravfall. Den orsakas av en inflammation i talgkörtlar som håller huden fuktig. Frekvent bad, olja behandlingar eller kosttillskott kan göra hundar mer bekväm.

Förebyggande / Lösning

Dessa sjukdomar är några av de vanligaste i små hundar. Eftersom många små hundar ärver dessa villkor, bör ägare bekanta sig med de hälsorisker med vissa raser. Gör din veterinär medvetna om problem du stöter på. Medvetenheten om dessa villkor kommer att hjälpa ägare bättre förstå deras små hundar utveckling.

Torr hud på en Shih Tzu hund


Shih tzus lider av en mängd olika rasspecifika hälsofrågor. En av dessa frågor är torr hud. Den klåda, fjällning och rodnad kan vara från ett antal olika orsaker. En veterinär kan avgöra vad som orsakar din hund att drabbas av torr hud och kan rekommendera en behandlingsmetod.

stafylokocker

Enligt den amerikanska Shih Tzu klubb, kan torr hud orsakas av stafylokocker, eller de Staph bakterier, vilket resulterar i en sjukdom som kallas pyoderma. Sjukdomen kan orsaka hundens hud att bli torr och kliande, och det kan så småningom leda till sår och håravfall om de lämnas obehandlade. Villkoret kan behandlas av en veterinär som kommer att köra tester för att avgöra vilken antibiotikumet kommer att vara den mest effektiva.

Hypotyreos

En obalans i en hunds hormoner såsom hypotyreos kan orsaka torr hud, håravfall, förändringar i vikt och brist på energi. Kastrerade honor är mer benägna än män att drabbas av denna sjukdom. En veterinär kan diagnostisera sjukdomen genom att utföra ett blodprov som kontrollerar hundens hormonnivåer. Hypotyreos kan behandlas med dagliga doser av en syntetisk sköldkörteln tillägg. Din shih tzu kommer att behöva fortsätta att använda hormontillskott hela sitt liv, enligt Pet utbildning.

Seborre

The Pet Education webbplats indikerar att en sjukdom som kallas seborré kan orsaka torr hud, klåda och håravfall. Denna sjukdom kan ärvas från hundens föräldrar, eller det kan resultera som en orsak till allergier eller hypotyreos. Sjukdomen kan behandlas med hjälp av speciellt formulerade schampon eller genom att hitta och behandla allergi eller sköldkörtel obalans.

sebaceous adenitis

Shih Tzu Reporter visar en lista över en sjukdom som kallas sebaceous adenitis som en sjukdom i huden som kan påverka Shih Tzus. Det är en genetisk abnormitet som överförs från föräldrar till deras avkomma. Denna sjukdom orsakar torr hud, mjäll, fjällning och lukt. Sjukdomen kan leda till sekundära hudinfektioner om de lämnas obehandlade. Sebaceous adenitis kan inte botas, men den kan behandlas genom bad hunden ofta och genom att använda olja för att smörja torr hud.

Kallt väder

Kallt väder kan orsaka torr hud i Shih Tzus och andra raser. Enligt en artikel av American Animal Hospital Association som presenterades på The Weather Channel, under vintern är det lämpligt att endast bada hunden så mycket som behövs och att använda ett schampo som är framtagen för hundar snarare än människor. Regelbunden tandborstning är viktigt också.

allergier

Den amerikanska Shih Tzu Club visar att allergier mot loppor, damm, mögel och andra miljöfaktorer kan orsaka torrhet, rodnad eller klåda hos hundar. En veterinär kan utföra ett allergitest på din hund för att avgöra vad som orsakar hennes hud att klia eller torka ut och kan rekommendera en metod för behandling, såsom ett antihistamin, som kommer att kontrollera sina allergiska symptom.

Håravfall på nosen av en hund


Det finns många skäl till varför en hund eller valp skulle förlora hår på nosen, eller näsa. Om inte hunden är av en hårlös ras, såsom Kinesisk nakenhund, är plötsligt eller ens gradvis håravfall på näsan av en hund ett dåligt tecken. Hunden ska tas till en veterinär för att avgöra om håravfall är en del av en mer allvarliga medicinska tillstånd.

Infektion

En av de vanligaste orsakerna till ansikts-håravfall hos hundar och valpar är ringorm. Trots sitt namn, är ringorm en behandlingsbar svampinfektion i hundens hud. Enligt Mar Vista Animal Medical Center börjar ringorm som små, runda kala fläckar på tassarna, näsa och svans område, sedan sprider sig över kroppen. Tillsammans med håravfall är knaprig eller fjällande hud.

sjukdomar

Flera genetiska sjukdomar kan orsaka håravfall hos en hund, men endast ett fåtal särskilt inriktade nosen. Dessa inkluderar sebaceous adenitis (som drabbar främst pudlar och akitas); vitiligo (som drabbar främst rottweilers och belgiska teruvens) och zink-responsiv dermatos (där hunden har svårt bearbetning zink). Detta är vanligtvis ses i Siberian husky och Alaskan malamute. Det finns också svart-hair-follikelstimulerande dysplasi, vanligtvis ses i papillon, där alla svarta hår faller ut och aldrig växer tillbaka.

parasiter

Även sällsynta, vissa typer av hund parasiter angriper ansiktet. De orsakar extrem klåda så att hunden repor eller smittar av alla hår på nosen. Dessa parasiter inkluderar kvalster som orsakar demodectic mange (sett oftare i valpar än vuxna hundar) som särskilt gillar att leva längs munnen, där det är fuktigt. Andra parasiter som riktar sig mot munnen och nosen inkluderar löss och chiggers (en annan typ av kvalster), enligt "hundägare hem veterinärHandBook."

Hygien

Om hunden har en mycket kort nos eller brakycefala ansikte som en pekingese, då det inte kan rengöra rynkor runt nosen. Bakterier som i och orsaka hudveck pyoderma (håravfall, klåda, konstant väta och inflammerad hud). Om en hund är täckt av smuts ständigt på grund av att begränsas i en mycket liten bur eller i en internatskola situation, då hunden kan förlora hår på magen, fötter och näsa på grund av att ständigt utsättas för ammoniakångor från urin.

Solljus

Vissa hundar verkar förlora sitt hår när de utsätts för solljus. Även om det inte helt klarlagda, är nasal sol eksem ses oftast hos hundar med collie raser i dem. Den håravfall händer precis där den våta nos möter resten av ansiktet. Vissa hundar inte bara drabbas av håravfall, men blöda, enligt Race Foster, DVM

Stora Pyrenees & Hudproblem


Hudproblem kan påverka en hunds hälsa, och fördärva hans skönhet. Lyckligtvis är Stora Pyrenees inte benägna att många hud och päls förhållanden. Medan stora, vit hund kan drabbas av hudproblem som är gemensamma för alla hund - såsom lopp allergier - sebaceous adenitis är den enda ärftlig dermatologiska problem som finns i rasen.

sebaceous adenitis

Sebaceous adenitis resulterar i huden körtel inflammation, med symtom som håravfall, repor, dålig lukt och överskott mjäll. Lesioner kan uppstå på hårt drabbade hundar, med möjliga sekundära infektioner. Söka veterinärvård om din hund upplever dessa symtom. Din veterinär kan rekommendera antibakteriella schampon och antimjäll produkter för att behandla tillståndet, tillsammans med antibiotika för hudinfektioner.

Apocrine Gland Adenom

Som han åldrar, kan han utveckla en godartad tumör i svettkörtlarna kallas en apocrine körtel adenom. Om du upptäcker en liten, vätskefylld knöl på dina åldrande Great Pyrenéerna, är det möjligt att det är en apocrine körtel adenom. Dessa utväxter visas i allmänhet på benen, huvudet eller nacken. Även om dessa klumpar är främst kosmetika, bör du ha någon tillväxt på ditt husdjur kontrolleras av veterinären. Om det är en apocrine körtel adenom, är kirurgiskt avlägsnande botande.

Pudel hudsjukdom


Poodles är genetiskt predisponerade för ett tillstånd som kallas sebaceous adenitis med hyperkeratos eller SA. Denna sjukdom först diagnostiserades på 1960-talet, och kan påverka alla fyra färger Pudel. Sebaceous adenitis finns också i miniatyr pudel och Toy pudel. För att en hund att födas med SA, måste båda föräldrarna bär på defekta gener för sjukdomen.

Identifiering

Sebaceous adenitis är en ärftlig hudsjukdom som kan förekomma i pudlar. Detta villkor har också konstaterats hos 33 andra hundraser, såväl som i några blandade raser. SA är en autoimmun sjukdom som inte kan botas, men kan odlas ifrån om sjukdomen har identifierats. Sebaceous adenitis är en relativt ovanlig villkoret, som inte ses ofta i normal veterinärpraxis. Detta är en anledning till ägare av pudlar med detta tillstånd medföra rejäl veterinär räkningar.

symptom

Symptom i samband med sebaceous Adenit hos hundar kan innefatta förtjockning av hud, fjäll, hyperkeratos (överdriven produktion av mjäll), håravfall och lukt. Vissa pudlar som utvecklar SA, kan drabbas av sekundära hudinfektioner på grund av repor. Enligt Pudel Club of America, cirka 4 procent av Pudel visar symptom på SA. I de tidiga stadierna av SA kan pudlar uppvisar symptom på känsliga fötter, överdriven mjäll och sekundära hudinfektioner. Groomers kan märka dessa symtom innan pudel upplever fullt utvecklad SA symptom.

Riskfaktorer

Sebaceous adenitis förekommer oftast i pudlar. Hundar med föräldrar som bär genen för SA, eller som har symptom på sjukdomen, har en högre risk att utveckla sjukdomen. SA inträffar vanligen senare i livet, kan så många hundar som bär sjukdomen redan har producerat avkomma vid tidpunkten för diagnos. Det är viktigt att försöka att föda upp bort från skick för att undvika fortsatt sjukdomen under hela blodsband.

Diagnos

Diagnosen sebaceous adenitis kan göras av en veterinär. De flesta pudlar börjar visa symptom på SA i åldrarna 18 månader och 9 år. Diagnosen av SA görs genom visuell undersökning av symptomen.

Behandling

Det är viktigt att behandla eventuella sekundära infektioner som kan uppstå med SA i pudlar. Antibiotika kan förskrivas för att uppnå detta mål, liksom babyolja bad att ta bort skalor som kan utvecklas på hundens hud. Detta kan följas av en babyolja blöt för att hålla hundens hud friska, vanligtvis varje 3 till 4 veckor. Poodles som lider av SA kräver mer trimning och underhåll än hundar som inte påverkas av sjukdomen.

Schäfer och hudsjukdom


Schäfrar kan ha en genetisk länk i vissa hudsjukdomar. Även om det inte kan vara möjligt att helt bota alla genetiska hudåkommor, är det möjligt att hantera dem med medicinering. Det är viktigt för hälsan hos din schäfer att ge rätt grooming och utfodring som är nödvändigt för att hålla honom frisk.

Akralt Lick Dermatitis

Schäfrar kan utveckla en hudsjukdom kallad akralt slicka dermatit. Detta tillstånd orsakas ofta av tristess, eller om hundar är isolerade för länge. Akralt slicka dermatit kan orsaka din hund att slicka och skrapa överdrivet, oftast på benen och fötterna. Detta tillstånd är också vanliga i andra hundraser som Doberman, Grand Danois, golden retriever och labrador retriever. Behandlingen för akralt slicka dermatit kan bestämmas efter att utesluta alla andra underliggande orsaker till klåda såsom allergier eller bakterieinfektioner. Det kan vara nödvändigt för att ge socialt samspel och ordentlig motion för en hund som lider av detta tillstånd.

sebaceous adenitis

Sebaceous adenitis är en ärftlig immun hudsjukdom som vanligen drabbar tyska herdar. Det finns inget botemedel för denna sjukdom, men det är möjligt att hantera det. Hundar som lider av sebaceous Adenit behöver långsiktig förvaltning av sjukdomen. Symptom i samband med detta tillstånd är hudförändringar på öronen, hudskador på ryggen, överdriven mjäll och håravfall. Schäfrar som påverkas av sebaceous adenitis bör inte paras. Detta kommer att undvika att passera det tillstånd som sin avkomma.

familial vaskulopati

Familjär vaskulopati är en hudsjukdom som ärvs och drabbar oftast valpar. Symptom i samband med detta tillstånd är feber, slöhet, hudsår, trampdynan mjukhet, svullnad, skorpbildning av öronproppar, skorpbildning av svansspetsen och en förlust av pigmentering i hundens nos. Det finns inget känt botemedel för familjär vaskulopati, men vissa hundar tycks finna lindring med kortikosteroid medicinering vid höga doser.

Follikulit och cellulit

Två hudsjukdomar som ofta ses i tyska herdar är follikulit och cellulit. Dessa är djupa hudinfektioner som blir allvarligare i tyska herdar än i andra raser av hundar. Follikulit och cellulit är bakteriella infektioner som kan uppstå efter stressiga situationer eller en sjukdom som hypotyreos eller allergier. Symptomen av dessa tillstånd är sår i huden och letargi, och kan behöva behandlas med antibiotika för att behandla en infektion som är närvarande.

överväganden

Om du funderar på att köpa en schäfer, vara säker på att göra det från en seriös uppfödare som skärmar för hygienkrav. Om din schäfer har några kvarstående symtom av hudsjukdom, kontakta din veterinär för korrekt diagnos och behandling.