sammandragande hudvård

Afroamerikaner måste se bortom makeup disken och apotek ansikts gången när vi letar efter lösningar hudvård. Orsaken är att medan många av produkterna kan vara tillräcklig, många inte är avsedda för användning med African American hud. African American hud inte bara innehåller mer melanin som kaukasier och andra hudtyper, men det är också mer fet, och snabbare att avslöja känslighet för vissa produkter.

rensning

Det bästa sättet att behandla African American hud är att hålla det mycket ren. African American hud svarar bra på naturliga, ekologiska produkter. Många färdigköpta tvålar innehåller artificiella ingredienser som kan förvärra huden. Mörk hud kommer att avslöja reaktioner på konstgjorda produkter genom missfärgning, vilket inte alltid är uppenbart med ljusare hy. Några av de bästa organiska rengöringsmedel för African American hud är sheasmör tvål, olivolja tvål och afrikansk svart tvål. (Svart tvål kan färga din dusch men). Om du föredrar färdigköpta produkter, leta efter en hypo allergiska, icke-concomedegenic rengöringsmedel såsom ansikte Aveeno klar hy rensning bar. För sammandragande, använda rak helt naturlig trollhassel (hittades nära alkoholen och peroxid) i livsmedels gången.

Acne

African American är i alla åldrar får akne. För att göra saken värre, om afroamerikaner, kan mörka ärrbildning länge efter utbrottet. Att behandla akne på African American hud, bör du först undvika att använda hår oljor som körs på huden, eller vara mycket aktsam om att hålla dem borta från ansiktet eftersom det är en viktig orsak till akne på afroamerikaner. Regelbunden rengöring som nämnts gör underverk för att stoppa akne. För envisa utbrott, sandskädda lite tea tree olja fläck före sänggåendet.

razor bumps

Rakkniv gupp är en svår och smärtsam problem för afroamerikaner. De uppstår när nyskurna hår krypa tillbaka och tränga igenom huden vilket resulterar i smärtsamma och fula stötar. De bästa naturliga botemedel för rakhyvelsutslag är att stoppa rakning. När detta inte är möjligt, kan du göra en pasta jordgubbar och gräddfil eller blanda honung, aloe vera, vatten och krossad aspirin och tillämpa den på de drabbade områdena.

pigment Issues

Många afrikanska amerikaner lider av missfärgade och ojämn hudton. Även de minsta trauma eller allergisk reaktion kan orsaka ljusa eller mörka fläckar på huden. Du kan behandla hyperpigmentering genom mild peeling. Använd en havregryn och honung ansiktsscrub att du blandar dig med lika delar av varje ingrediens. Andra mild peeling behandlingar är en mask gjord av mandel som du blöt över natten och sedan slipa till en fin pasta.

Potatisskivor och hudvård


Med havet av hudvårdsprodukter där ute, alla som påstår sig ha vissa fördelar, kan det vara svårt att navigera butikshyllorna. Dessutom har många hudvårdsprodukter innehåller kemikalier som kan vara skadliga för hälsan. För en billig, at-home hudvårdsbehandling, prova potatisskivor.

hud Fördelar

Potatis innehåller vitaminer och näringsämnen inklusive vitamin C, B6, fibrer och kalium, vilka alla är avgörande för att bibehålla hälsan hos huden. Potatis kan hjälpa ett antal hudsjukdomar, särskilt de som rör området runt ögonen. Dr. Frances Jang, en hudläkare på Skinworks i Vancouver, British Columbia, berättade Readers Digest att "[potatis] är sammandragande, så att de kan hjälpa till att minska vätskeretention och därför svullna ögon." Den sammandragande kan också bidra till att minska inflammation och läka akne. Potatis kan användas för att lätta huden också, vilket kan jämna ut tonen och minska mörka ringar under ögonen. "Deras flytande stärkelsehalt [innehåller] ett enzym som kallas katalas som kan hjälpa till att lätta mörka ringar lite" Jang förklarar.

At-Home Eye Treatment

Om du tenderar att ha svullna ögon på morgonen, ta en nytvättad och skalad potatis. Skär två skivor, ligga ner och placera skivor över ögonen i 10 minuter. Ta potatisbitarna och skölj ögonen med ljummet vatten.

akne Behandling

Om du har problem med pormaskar, riv lite potatis och placera den över hela ansiktet, så att den kan vila i 20 minuter. Skölj med varmt vatten.

att göra hud ljusare

För att lätta hud om du har haft för mycket sol, har mörka fläck fläckar, eller lider av hyperpigmentering, prova följande ansikte pack. Först skär en potatis tunt och lägg skivorna i ansiktet. Låt dem i 10 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Gör detta två eller tre gånger i veckan.

Sammandragande för åtdragning Porer


Det finns ett antal skäl till varför porer kan förstoras. Genetik levererar naturligt fet hud är en vanlig orsak. Andra orsaker, såsom ålder, solexponering och allmän hudvård, är också att skylla. Innan de bestämmer sig kostsamma förfaranden eller kirurgi, genom att använda en sammandragande regelbundet kan minska uppkomsten av storleken på dina porer och hjälpa till att klara upp problemet.

Var man får tag

Det finns massor av over-the-counter behandlingar att välja mellan. En snabb resa till din lokala apotek kan erbjuda dig en mängd olika alternativ beroende på ditt varumärke lojalitet och hudtyp. Specialitet butiker som spa och salonger, varuhus skönhet räknare och lokala hud-terapi eller hudläkare kontor kan också erbjuda en mängd olika produkter.

Hur det fungerar

Blodstillande är aktuella lösningar som ska appliceras direkt på huden med en bomullstuss eller tillförseldynan. De flesta märken dubbla eller tredubbla effekten av din användning genom att inkludera en peeling agent och rengöringsmedel, så att du kan kombinera flera steg i en. För att få tillgång till behandling porerna, måste du att "öppna upp dem", som vanligen uppnås genom att tvätta huden och ger den en mild scrub. Den sammandragande medicin bidrar till att minska storleken på dina porer genom att befria din hud av flera viktiga problem, såsom smuts, irritation, torrhet eller inflammation. Beroende på styrkan av de aktiva ingredienserna till din visst varumärke, kan du behöva tillämpa en eller två gånger per dag, vanligen på morgonen och på kvällen.

Vilket man väljer

Att välja rätt sammandragande behöver inte vara en utmaning, men fullt förstå vilken typ av hud och vanor kommer att bidra till att minska ner som är bäst för dig. Överväga om du har problem med fet hud eller alternativt, om din hud tenderar att vara mycket torr. Solexponering kan orsaka torr, sprucken hud, så att välja en sammandragande med en lätt fuktighetskräm kommer att gynna dig. Om du bär smink och måste behandla förstorade porer i ansiktet, men också gå till gymmet och svett, men du vill överväga en produkt med ett rengöringsmedel och olja raffinaderi också. Ingredienserna kommer bidra till att undanröja igensatt, smutsiga porer som kan orsaka ditt lidande porer för att förstora. L'Oreal Pure por sammandragande fungerar som ett rengöringsmedel, peeling och por behandling. Clinique Pore Minimizer direkt Perfector kan användas över eller under make-up. Neutrogena Pore Refining Toner har en snabbverkande medel och lovar att arbeta snabbt producera märkbara resultat inom några dagar.

andra tips

Läs ingredienser för din produkt noggrant. Ge din hud tid att anpassa sig till behandling innan den ger upp. Var konsekvent att märka förändringen. Om du upptäcker att efter ett par månader i din regim, har dina framsteg bleknat eller minskas, kan du behöva byta märken och prova en liknande produkt inom ett nytt märke. Rådgör med din läkare eller hudläkare om problemet kvarstår eller visar ingen förändring. Som med alla produkter, sluta använda om din hud blir inflammerad, irriterad eller förvärras.

Skillnaden mellan toner och sammandragande


Med hjälp av toner eller sammandragande är inte strikt nödvändigt att en hudvårdsrutin. Var och en är utformad för att avlägsna eventuella kvarvarande rester efter att du har rengjort ansiktet. Likheterna slut där, men eftersom dessa produkter har olika ingredienser och användningsområden. Känna till egenskaperna hos varje i din strävan att uppnå frisk, glödande hud.

Den väsentliga skillnaden

Toners är typiskt trollhassel eller vattenbaserade och innehåller minimal eller ingen alkohol. Alkohol är den viktigaste komponenten i en sammandragning. Eftersom många hänvisar till både omväxlande, kontrollera ingredienserna så att du vet vad du ska köpa, särskilt om du har känslig eller torr hud. Om alkohol är listad som den första ingrediensen på etiketten, är produkten troligtvis en sammandragning.

Att välja en produkt

Alkoholhalten i sammandragande gör det torka på huden, vilket är fördelaktigt för alla med fet hud. Alkoholen faktiskt penetrerar alltför olja och hjälper normalisera din hy. För normal eller normal till torr hud, kan alkohol vara för hård, torka ut och göra den sårbar för infektion. Det är bättre att använda en toner, som är mer sannolikt att balansera pH-värdet i huden och ingjuta den med ljus fukt. Applicera toner eller sammandragande på en bomullstuss och dra den över ansiktet. Typiskt, tillämpa den en gång om dagen på natten är tillräcklig, även om du kan använda det morgon och kväll om du har fet hud.

Rosacea är ett kroniskt tillstånd som resulterar i rött känslig hud på kinderna, näsan och pannan. Allergiska reaktioner på kosmetika, mediciner och stress bidrar till hudens känslighet. Torr eller fet akne benägen hud anses också känslig hud. Oavsett anledningen till att huden blir känslig, välja hudvårdsprodukter anpassade för att behandla din hud känslighet frågor.

Rosacea Skin Care

Din hudvård rutin bör börja med mild rengöring. Undvik att använda en kornig exfoliant, luffa eller annan skrubb på huden. När skölj användning ljummet vatten. Vatten som är för varmt kan utlösa din rosacea. Blot försiktigt och låt ditt ansikte lufttorka. Undvik att använda alkohol eller andra sammandragande typ toner i ansiktet. Att hitta en fuktighetskräm för din hud kan vara svårt, men fuktkräm är viktigt att för rosacea hud. Leta efter produkter gjorda speciellt för denna hudåkomma. Företag som RosaceaCare och Clinique tillverkar hudvårds lösningar speciellt riktade rosacea känslig hud.

Torr Tight Skin

Många människor upplever stram torr hud orsakad av vinterväder, dermatit, eller allergiska reaktioner. Använd en tvål fri rengöringsmedel, exfoliera flagnande döda hudceller med en mild klargöra tonic och använda en bra fuktkräm för dagtid och nattetid. Din dagtid fuktkräm måste innehålla en solskyddsfaktor (SPF) på minst 15. Leta efter produkter som är allergitestade.

Fet akne benägen hud

Om din hud är fet och har en tendens att breakout dina hudvårdsprodukter bör alla vara oljefri. Rensningen är viktigt att använda oljefria milda rengöringsmedel och exfolierande produkter för att rensa bort döda hudceller och bakterier. Vecko exfolierande masker är bra verktyg för att hålla fet akne benägen hud under kontroll.

tips

Identifiera orsakerna och triggers för känslig hud. Var konsekvent om någon hudvård program du startar. Bakterier på händerna kan överföra till din hud. Använd alltid solskyddskräm och leta efter en SPF faktor i din makeup och hudpreparat.

Hudvård för Jobs och rynkor är så nära ditt kök. Många vardagliga hushållsartiklar har mångsidiga användningsområden som människor är helt enkelt inte medvetna. Även om det finns många produkter tillgängliga för att förhindra hudens åldrande, kan de vara dyra och vissa har negativa effekter på huden på grund av sin koncentrerade styrka. Prova dessa billiga skönhet ingredienser för naturlig hud bevarande.

citroner

Citronsyra och vitamin C i citroner är ett vapen mot åldrande hud. Citronsyra är en alpha hydroxy syra som avlägsnar tråkig död hud som kan ansamlas i ansiktet, vilket åldersfläckar och rynkor. C-vitamin i citroner hjälper till att öka cirkulationen vilket snabbar nya celltillväxt för en mer ungdomligt utseende. Vitamin C ger bindväv kollagen som håller huden elastisk och skrynkelfritt.

Citron kan användas på flera olika sätt: som en mask behandling, som en luftrenare bäras under mjukgörande och smink, eller som en godnatt ansökan. skurits en citronskiva och smidig den över ditt rena ansikte. Om du föredrar en ansiktsbehandling 30 minuters mask, pressa saften i en bomullstuss eller på fingrarna och släta över huden, hålla massan i ansiktet.

Olivolja

Det är en väl bevarad hemlighet bland naturliga skönhet experter som olivolja, en stapelvara i de flesta hushåll, är en av de mest effektiva antiaging ingredienser finns. Grekerna har använt olivolja i århundraden för att bevara vackra och ungdomlig hud. Den innehåller oljesyra, som kan göra huden mer permeabel och smidig. Olivolja appliceras på ansikte och kropp kan knubbig och slät hud, och förbättra på rynkor och slapp.

Om du vill använda, släta en liten mängd extra jungfruolja på en ren yta. Använd ett tjockare lager med en droppe eller två av ren vitamin E olja för en intensiv natt behandling. Om du vill använda olivolja på kroppen, sätta olja i en spray kropp och spritz kroppen när du dusch. Hud kommer att lysa och har en perfekt utseende.

Den amerikanska Chronicle skrev en artikel oktober 2007 som diskuterar hur olivolja håller huden elastisk och återfuktad. Med tiden kommer rynkor och slapp sänkas på grund av ökad permeabilitet.

TROLLHASSEL

Trollhassel är ett billigt sätt att hålla huden ungdomlig. Den innehåller antioxidanter som förhindrar nedbrytningen av vävnad. En naturlig sammandragande, minimerar också porerna och behandlar och förhindrar ådernät. Trollhassel kan appliceras för att rengöra eller fräscha ansiktet. Det hjälper också behandla åldersfläckar och andra missfärgning av huden.

Applicera trollhassel i ansiktet med en bomullstuss koncentrerar sig på åldersfläckar, stora porer och områden med brustna blodkärl. Dessutom, för att fräscha kroppen och behandla åderbråck, sätta en spray topp på en flaska trollhassel och spraya som önskas.

En hemmagjord produkt för akne och hudvård kan hjälpa till att hålla ditt ansikte ren, minska akne utbrott och stödja hälsan hos din hud. Följande hemgjord akne och hudvård lotion kan användas flera gånger om dagen för att rengöra och föryngra huden. Använd kvalitet ingredienser i lotion recept, och överväga vilka typer av örter som fungerar bäst för din akne och hudproblem innan du skapar ditt recept.

ingredienser

Du kommer att behöva köpa färska ekologiska örter för att lägga till din hemgjorda akne och hudvårdslotion. Dessa örter kan beställas via webbplatser på Internet, eller så kan de ofta placeras i hälsokostbutiker. Välj en kombination av örter som du gillar bäst, men se till att använda örter som har renande och helande egenskaper. Torkad timjan, lavendel, basilika och peppar lämnar alla har starka antibakteriella och antivirala egenskaper; ringblomma, kamomill och vallört kommer att bidra till att minska inflammation, lugnar huden och främja läkning av akne sår.

Trollhassel extrakt finns i de flesta hälsokostbutiker, och det kan köpas via webbplatser på Internet samt. Trollhassel har extremt starka sammandragande egenskaper, som bidrar till att rengöra och skärpa porer; det är bäst att köpa kvalitet trollhassel extrakt som innehåller en låg mängd alkohol (mindre än 20 procent).

Ren vegetabilisk glycerin hjälper till att återfukta huden; vegetabiliskt glycerin har också en kylande effekt som kan lindra smärta i samband med akne. Ren vegetabilisk glycerin kan vara svårt att hitta i lokala butiker, och det kan vara bäst att köpa denna produkt genom en kvalitets återförsäljare på Internet.

Ytterligare ingredienser du kanske vill lägga till din lotion inkluderar grönt te, svart te, aloe vera juice eller rosenvatten.

Vilket gör Lotion

Fyll en burk med tättslutande lock, såsom en Mason burk, tre fjärdedelar full med trollhassel extrakt och sedan lägga till några teskedar vardera av de torkade ört kombinationer du väljer att använda. Om du lägger till ytterligare ingredienser, fylla burken till hälften med trollhassel extrakt och sedan lägga till tillräckligt med ingredienser för att fylla burken tre fjärdedelar av vägen full.

Hålla burken i ett kallt, mörkt ställe och låta örterna branta i trollhassel under minst en vecka; under hela veckan skaka burken minst en gång om dagen. Efter örter har genomsyrad, stam blandningen och tillsätt vegetabiliskt glycerin. Tillsätt tillräckligt glycerin för att ge blandningen en lotion-liknande konsistens. Förvara lotion på en sval, mörk plats i en väl tillsluten burk. Applicera lotion efter rengöring ansiktet med en varm tvättlapp så många gånger om dagen som behövs.

Innan du köper hudvårdsprodukter, är det viktigt att bestämma vilken typ av hud du har. Vare sig för fet, normal eller blandhy, distinkt hudvårdsprodukter finns tillgängliga för att passa varje kvinnas behov.

Moisturizer

Tvärtemot vad många tror, ​​mjukgörande är inte bara för personer med torr hud. Varje dag, särskilt om du är i solen, förlorar huden fukt och torkar. Återfuktning ger omedelbar vätska för att fylla porerna och ger en frisk lyster.

toner

Toners används för att befria huden av oljor. Dessa oljor kan utvecklas till acne och andra hud-relaterade problem i framtiden.

Sammandragande

Dessa typer av toner har olika alkoholkoncentrationer. Sammandragande är vanligtvis en kombination av trollhassel och alkohol, och tenderar att pirra när de appliceras på ansiktet. En tonic är en mindre alkohol variant av en sammandragande, men båda har samma funktion: rengöring av huden och gör att det ser fräsch.

Rengöringsmedel

De mest populära hudvårdsprodukt på marknaden, bör ett rengöringsmedel appliceras dagligen för att befria huden från smuts, oljor och andra bakterier som utvecklas på huden.

Skrubba

Scrubs används för att exfoliera huden och för att avlägsna död hud på den övre ytan av ansiktet. Detta hudvård produkt bör inte användas av en kvinna med fet hud.

Sammandragande kan vara det viktigaste, men mest förbisedda, skönhet produkt för att hålla huden frisk och acne-fri. Den främsta orsaken till acne är bakterier, som finner ett lyckligt hem i dina porer. När porerna är laddade med döda hudceller, olja och smuts, är bakterier som bäst. Sammandragande kan bidra till att bekämpa alla dessa problem snabbt och enkelt.

Instruktioner

1 Köp en billig sammandragande för daglig hudvård. Även om det finns ett antal fina sammandragande skönhetsprodukter som finns på marknaden, de har alla samma grundläggande ingredienser, så det är inte nödvändigt att spendera en massa pengar. Medan sammandragande är fantastiskt för alla hudtyper, om du råkar ha extremt torr hud, kan du välja att använda toner istället, som har sammandragande egenskaper men inte strykfria känslig hud.

2 Tvätta ansiktet noggrant med mild tvål och varmt vatten, klappa torrt. Om du har svår akne, kan det vara bra att använda en mild ansiktstvål med antibakteriella egenskaper. Se till att du skölja bort alla tvålrester innan de ansöker sammandragning.

3 Applicera en liten mängd av sammandragande på en bomull makeup pad och sedan appliceras på huden med hjälp av en badda rörelse. Det är viktigt att inte smeta eller gnugga skönhetsprodukter på huden, eftersom det sprider akne bakterier. Börja med en liten mängd av sammandragande, lägga till mer vid behov.

4 Täck hela ansiktet med sammandragande och njuta av den uppfriskande pirra. Använd sammandragande två till tre gånger dagligen för att hålla huden klar och frisk. Applicera en lätt fuktighetskräm efter att ha använt sammandragning.

Den granatäpple är en rubinröd frukt som har sitt ursprung i Persien (dagens Iran) och fortfarande växer i Iran och Himalaya. Granatäpplen har en fast hud och små röda, saftiga frön. Frukten sägs gynna huden när de används externt eller konsumeras. Dessutom är det berikat med vitamin B och C, aminosyror och andra antioxidanter. Granatäpplen tros hjälpa till i att förbättra immunförsvaret, liksom.

Immunförsvar

Pomegranate innehåller starka antioxidanter såsom tanniner, polyfenoler och antocyaniner, vilka alla sägs ha anti-inflammatoriska egenskaper som bygger upp immunsystemet. Medicinska studier vid profylaxen Research Institute i Sausalito, Calif., Har visat att patienter som dricker granatäpple juice varje dag har lägre kolesterol, och ökar i C-vitamin och folsyra, jämfört med dem som inte gör det. Folsyra har fördelarna med att förstärka hjärtats blodflödet.

åldring

Avancerad medicinsk forskning funnit att pomegranatefruktsaft är full av antioxidanter, vitamin C, E och A, kalcium, järn, folsyra och kalium, som alla kan bidra till att bibehålla hudens cellförnyelse. Dessutom är dessa näringsämnen förlänga livslängden för celler längre och stöd i hudens förmåga att läka snabbare.

Young Skin

Granatäpple fröolja är rik på näringsämnen som är bra för både fet och blandhy. Forskare från University of Wisconsin har visat att granatäpple fröolja stärker keratinocytproliferation och uppmuntrar förnyelse och förstärkning av överhuden. Vidare kan olja användas som ett sammandragande och är också en naturlig toner som kan minska rynkor.

kosmetika

Det finns naturliga hudvårdsprodukter som använder granatäpple fröolja som en ingrediens. Det har visat sig att hjälpa till att ge solskydd och torr hud läkning. En färsk studie av dess fördelaktiga resultat avslöjar att endast en liten mängd krävs inom formler för att uppnå fördelaktiga resultat. Pomegranatefruktsaft har använts i kosmetika samt. Som exempel kan nämnas Pomega5, Lavido Granatäpple Peeling och Pomegranate Day Cream SPF 15, bland andra.

hud Styrka

En undersökning från 2006 vid University of Michigan fann att granatäpple fröolja stödjer hudens kollagen och elastin. Huden blir saggy när dessa två fiberkomponenter bryta ner, vilket resulterar till utseendet på linjer och rynkor. Aktiv granatäpple användning kommer att leda till fördelar för huden som kan fördröja denna process.