repig ädelsten

Hur man mäter en ädelsten


Kanske är du en juvelerare på en lokal smycken butik och behöver mäta en lös ädelsten. Eller kanske du tittar på att göra smycken och måste passa en ädelsten till en viss ring eller halsband. Det finns många fall där du kan hitta dig själv att behöva veta hur man mäter en ädelsten, antingen i vikt eller storlek. Det finns en numebr tekniker för att hjälpa dig ordentligt mäta en ädelsten antingen för smycken användning, bedömning eller personlig kunskap.

Instruktioner

1 Mät diametern på en ädelsten genom att använda en passare, antingen en manuell en eller en hög kvalitet, elektroniskt kalibrerad en. Detta kommer att berätta diameter en ädelsten, vilket är nödvändigt om du använder ädelsten i ett smycke inställning eller för en specifik användning.

2 Bestäm karatvikt av en pärla. Detta är ett sätt att mäta en ädelsten för att bestämma dess värde, och kan göras med en speciell, mycket känslig ädelsten skala. En karat väger .2 gram (eller i US-mätningar, .007 ounces), så det är viktigt att ha en speciell pärla skala för att korrekt bestämma karat mätningar av en ädelsten.

3 uppskatta storleken på en viss ädelsten med en sten mätare eller hål mätare. Dessa är härskare eller mallar med olika storlekar av hål där du kan passera en ädelsten genom att uppskatta dess ungefärliga diameter och storlek. Detta innebär dock inte att hjälpa dig att bestämma karatvikt av en ädelsten, men kan vara till hjälp för en juvelerare som försöker att passa en ädelsten för en viss inställning.

4 Investera i en Leveridge mätare, som kan hjälpa dig att mäta ädelstenar med extrem noggrannhet. Leveridge mätare visas som en skala som du skulle se på en stormarknad för produkter, men har en tjocklek på toppen, så att du kan inte bara mäta längd och bredd, men vikt också. Detta kan användas för att mäta ädelstenar i eller ut ur ett smycke inställning.

Tre sten diamant och ädelsten ringar är bland de mest populära och färgrika sätt att uttrycka sig genom smycken. Tre stenringar kan vara mycket symbolisk, med sidostenarna indikerar det förflutna och framtiden och den centrala sten anger den nuvarande, eller de kan vara helt enkelt underbara designer tillbehör att njuta av. Sätta din egen prägel på en tre-sten diamant eller ädelsten ring gör den posten av smycken mer meningsfullt, oavsett om du designar det för dig eller som en gåva för din älskade.

Instruktioner

1 Ställ en budget. Designa smycken är roligt, och det är lätt att ryckas med. Det bästa sättet att hindra dig från att spendera överdrivet är att ställa in din budget först.

2 Lista de saker du vill ringen för att förmedla eller utföra. Till exempel, om du vill att ringen för att indikera ett åtagande, såsom en koppling, sedan använda stenar eller en inställning som indikerar saker som du vill att bäraren av ringen för att minnas. Du kan använda den traditionella "dåtid, nutid, framtid" symboliken i tre-sten ring, eller så kan du använda design för att indikera minnesvärda prestationer eller milstolpar.

3 Välj dina stenar. Du kan antingen använda en diamant som central sten eller två mindre diamanter som utanför stenar. Om du vill att centrala sten att representera framtiden, din familj, eller någon annan stor del av ditt liv, då en diamant är det vanliga valet. Men om du får stenen att fira en händelse, säger en födelsedag eller årsdag, sedan använda en annan ädelsten som central sten och flankerar den centrala sten med diamanter. Använd din ädelsten guide för att avgöra vad ädelstenar "symboliska betydelser fungerar bäst med vad ni vill förmedla.

4 Välj en inställning. Vanligtvis tre-sten ring inställningar är ganska enkel i konstruktion (utan en hel del utsmyckade metall-arbete), så att du kan markera gnistan och skönheten av stenarna själva. Däremot måste du välja om du vill ha en förhöjd miljö, vilket kommer att visa stenarna av en bezeled miljö, som kommer att skydda mjukare ädelstenar men lektion sin glans, eller en modern miljö där de tre stenarna inte nödvändigtvis uppradade sida vid sida på alla.

5 Se till att storleken är rätt. Vissa typer av inställningar kan inte återstora lätt, och mottagaren av ringen kanske inte vill låta det gå för åter dimensionering eftersom de är så glada att ha en sådan meningsfull och innerlig gåva.

Tips

  • När du har designat din perfekta ringen, skriva ut specifikationer och ta dem med dig till en juvelerare för att beställa ringen så att om du inte är nöjd du har någon metod för utnyttjandet senare. När du väljer ädelstenar, även faktor i bärarens karakteristiska smycken starka mönster. Om ringen är att bäras varje dag, kan mjuka stenar som opaler skadas. Du kan göra bättre att välja en topas eller en safir för ädelsten.
  • Om du köper dina tre-sten diamant och ädelsten ring online, se till att köpa från någon som kommer att tillhandahålla dokumentation av ringens värde.

Ädelsten Sorter & Kännetecken


Av över 4000 identifierade mineraler, är endast cirka 70 klassificeras som ädelstenar. Dessa stenar, tillsammans med några syntetiska föreningar, är uppskattad främst för sin sällsynthet och skönhet. Det finns flera olika sätt att klassificera ädelstenar, från de klassiska ädelstenar och halvädelstenar divisioner till modernare strukturella klassificeringar. Gemologists och juvelerare använder också olika beskrivningar för ädelstenar, såsom lyster, att åtgärden pärla kvaliteter och kan påverka en ädelsten värde.

Sortering och egenskaper

Ädelstenar graderas av flera egenskaper, oftast de hårdhet, klarhet, renhet och färg. Det finns flera andra egenskaper som används för att gradera specifika ädelstenar, som deras interaktion med ljus eller magnetiska egenskaper. Gemologists ange specifika ideala egenskaper för varje ädelsten som riktlinjer för att mäta stenar. Exempel på mätskalor inkluderar Mohs hårdhetsskala, som mäter sten hårdhet från en mjuk till 10-hårt, och typen och klarhet skala GIA, som mäter hur ren den oklippta, obehandlade stenen är av förväntad inneslutningar (föroreningar) .

De fyra ädla stenar

Alla ädelstenar först klassificerats som ädelstenar och halvädelstenar. De klassiska ädelstenar var diamant, smaragd, safir och rubin, med pärla ibland ingår. Dessa stenar ansågs värdefulla eftersom de vid den tidpunkten var sällsynta och mycket uppskattad, och de flesta nationer beskattas dem i högre takt än andra stenar. Idag, ett antal ädelstenar, inklusive syntetmaterial, är ovanligare och dyrare än de klassiska ädelstenar, men i allmänhet de ursprungliga fyra eller fem fortfarande kallade ädelstenar.

Mineral, organiska och syntetiska

Den process som krävs i en sten skapelse är ett utmärkt sätt att klassificera det. Naturliga ädelstenar kan vara antingen mineral eller organiskt ursprung. Organiska stenar, som jade, jet och pärla, bildas från resterna av förhistoriska växter och djur. Organics är aldrig kristallina, även om de kan vara genomskinlig. Mineral stenar bildas genom geologiska processer och omfatta de fyra ursprungliga ädelstenar, liksom många andra stenar från turkos till turmalin. Mineral stenar kan delas in ytterligare i kristall, som i allmänhet skärs till färdiga produkter, och amorf, som i allmänhet är polerade. Syntetiska stenar är konstgjorda och kan antingen vara tidigare okända ädelstenar eller efterlikna de naturliga stenar, som i syntetisk diamant.

Ljuskvalitet

Effekterna av ljus på ädelstenar hjälper inte bara dela in dem i sorter men bestämma den relativa kvaliteten på varje. Stenar kan mätas med lyster, scintillation, briljans och brand. Scintillation och briljans endast tillämpas på kristallina stenar och mått, respektive, den ljusspel när man ser och mängden ljus som reflekteras från stenens centrum. Lyster kan appliceras på en ädelsten och mäter mängden ljus som reflekteras från stenens yta. Eld mäter den prismatiska uppdelning av ljus i dess komponentfärger och är kanske den mest unika mätning. Diamant, till exempel, kan delar in ljus i en regnbåge precis som ett prisma kanske. Opal är klassificerat av eld, eftersom ljus splittringar på ytan av stenen i komponent färger, omvandla en pärlemorskimrande sten i en visning av en regnbåge av färger längs brottpunkter.

Hur man gör en stor ädelsten halsband


Stor ädelsten halsband är mode artiklar av smycken som kan ge nytt liv till någon klädesplagg, från en vanlig V-ringad T-shirts till en utsmyckad klänning. Däremot kan stora ädelsten halsband vara ganska dyra, särskilt när du vill ha mer än en. Du behöver inte spendera en förmögenhet att köpa ädelsten halsband; Du kan enkelt göra dem själv. När du köper varor som du behöver, kan du göra en stor ädelsten halsband passar inte bara för varje klädsel, men för alla tillfällen.

Instruktioner

1 Välj din halsband design. Du kan skapa stor ädelsten halsband med stora pärlor, stora pärlor, stora turkosa stenar eller någon annan stor pärla som du vill. Du kan också lägga till distans pärlor eller ädelstenar i mellan var och en av de större ädelstenar för att skapa ett annorlunda utseende.

2 Mät din sladd. Bestäm var du vill halsbandet att falla på halsen och skär den i enlighet med detta. Om du inte kan bestämma utan att först ha sett pärlorna på den, klippa sladden längre än du vill halsbandet vara, börja göra halsband och sedan mäta den senare.

3 String ett halsband spänne på strängen och skapa en ögla i änden så att spännet hänger fritt på slingan.

4 String en wireklämma på strängen så att den ligger tätt mot halsbandet lås, men har skjutits över två snören - strängen från halsbandet och den andra delen görs av slingan. Säkra wireklämman ner med tång, plattas den på plats.

5 String dina pärlor på halsbandet sladden, infoga distans pärlor eller ädelstenar där så önskas, tills din design har uppnåtts och du är nöjd med längden på halsbandet.

6 Skjut en wireklämma på strängen och skjut sedan en anslutande halsband spänne hoppa ring på sladden. Gör en ögla, strängarna det genom wireklämman igen. Använd tång för att crimp pärlan på plats.

Ädelsten Profilering Idéer


Smycken är inte det enda sättet att bära halv ädelstenar. Bead dem på kläder för en unik, one-of-vänlig blick. Populära halvädelstenar för beading är peridot, citrin, ametist, malakit, obsidian, agat och flera olika färger av kvarts. Halv pärlor lämpliga för beading kan köpas online och på pärla och hantverk butiker som börjar på runt $ 15,00 per sträng 15 stenar.

Pär Dress

Du kan försköna en slida klänning med en skålade halsen genom beading flata halvädelstenar som du väljer 1/4-tums från halsen, med början vid en axelsömmen och slutar vid den andra. Lämna en tum mellan varje ädelsten. I mitten av en tum utrymme bifoga en bugle pärla. På ömse sidor om hornet pärla bifoga ett frö pärla. Ädelstenar, bugle pärlor och utsäde pärlor bör alla vara nära samma färg för att accentuera färgen på ädelstenar.

Pär Blouse

Börja med en långärmad, handbojor blus med knappar fram. Blusen material bör vara en polyester tryck. På kragen, slumpmässigt tillsätta små, platta ädelstenar. Dessa bör vara i en färg som koordinerar med blus material. Fortsätt att lägga ädelstenar hela blus, inklusive ärmarna och manschetter. Använd inte mer än 15 halvädelstenar på hela blus. Lägg utsäde pärlor slumpmässigt mellan de halvädelstenar. Den pärlstav blus kan bäras med en elegant pennkjol, en lång, sammet part kjol eller dressat byxor.

Pär jeansjacka

Använd halv pärlor i olika former och färger. Bead dessa slumpmässigt över hela jackan. Varvas mellan halv pärlor, lägga aurora borealis pärlor (ABS) som hålls på med ett frö pärla. Dina ABs bör inte vara större än 3/4 tum i diameter. Dessa kommer att lägga gnistan och variation till hela pärlstav-denim look.

Pär Fall eller jul tröja

Börja med en tröja som appliqued med en jack-o-lantern eller höst löv. Pärla jack-o-lantern ögon med rökkvarts. Pärla tänderna i ljus kvarts. Pärlorna appliceras över applikationen. Lägg slumpvis placeras halv tum, orange bugle pärlor över hela tröjan. Inte över pärla med horn. På en jul tröja, tillsätt små, halvädelstenar som ornament på en appliqued julgran. Pär citrin på toppen av trädet med 1/4-tums guld bugle pärlor utspridning från citrin att se ut som ljusstrålar. Lägg ett par röda och gröna stenar, som cinnober och malakit, slumpmässigt på tröjan.

Ädelsten polerverktyg


Specialiserade ädelsten polering verktyg kan hjälpa dig att få glans och lyster i dina pärlor. Med vardagsbruk, kommer ädelstenar naturligtvis bli matt och repad. Polering ädelstenar minskar mängden repor synliga för blotta ögat. Med några enkla verktyg, kan du polera din favorit ädelsten och återställa sin naturliga skönhet.

Sandpapper

Sandpapper är ett billigt och effektivt verktyg för att polera en ädelsten. Sandpapper är tillverkad av ett extremt hårt mineral som kallas korund. Gnugga en ädelsten med sandpapper kan hjälpa polera ut några uppenbara repor eller hack på stenen. Sandpapper är tillgängligt i en mängd olika slipkorn, vilket är ett mått på grovleken av papperet. För de flesta stenar, är 400 eller 600-slippapper som används för polering.

roterande verktyg

Handhållna roterande verktyg är ett annat effektivt verktyg för att polera ädelstenar. Du kan använda en mängd olika roterande redskap för att ta bort ojämnheter från ädelsten. Buffertar och polermaskiner är skivformade bilagor som snurrar med hög hastighet mot ytan av ädelsten att ta bort repor och återställa briljans till sten.

diamantpasta

Diamanter är det hårdaste ämne som människan känner till, vilket gör dem idealiska för polering andra stenar. Diamantpasta tillverkad av blandning finmalda diamantpartiklar med vatten och finns i en mängd olika kornstorlekar. För polering ädelstenar, är diamantpasta appliceras med en putsduk.

Gem rengöringslösning

Pärla rengöringslösningen är en icke-toxisk vätska som används för att rengöra stenar. Lösningen appliceras på ädelsten och gnuggas in i stenen med hjälp av ett smycke eller putsduk. Pärla rengöringslösning kan hittas på smycken butiker eller online.

De typ av ädelsten som finns i dina smycken avgör hur objektet ska rengöras, eftersom detta är den känsligaste delen av pjäsen. Ädelstenar såsom diamanter eller safirer, som är kristallina, är mycket hårdare och tål mer än mjukare stenar som turkos eller opal. Vissa ädelstenar tål blötläggning eller kokning, medan vissa kräver endast en fuktig trasa. Ultraljud städare är generellt mer riskfyllt än de är värda, eftersom de kan splittras en ädelsten med eventuella brister.

Instruktioner

Kristallina eller Transparent ädelstenar

1 Bred en duk över arbetsytan för att dämpa och fånga smycken ifall det sjunker.

2 Blötlägg smycken i skål med varmt vatten med en droppe eller två av mild tvål.

3 Träna organiskt material som är fortfarande uppenbar under ädelsten som inte avlägsnades genom blötläggning, med hjälp av mjuk borste.

4 Töm tvålvatten och fyll skålen med rent vatten för att skölja smycken. Om stenen är av en typ som kan motstå det, såsom diamanter, rubiner eller safirer, lite ammoniak tillsätts till sköljvattnet kommer att lägga "gnistan", enligt SpecialGifts.com. Om pärla ligger i silver, inte använda ammoniak.

5 Torka stycke med en mjuk trasa med hjälp av en klappa rörelse för att undvika att fånga stiften i inställningen på en tråd.

Mjuka eller Organiska ädelstenar

6 Placera en trasa över arbetsytan.

7 Fukta en del av den andra duken med vatten. Använd inte tvål eller ammoniak på mjuka ädelstenar eftersom de kan absorbera kemikalier, som kan orsaka missfärgning över tiden eller skada ytan.

8 Torka ädelsten försiktigt med den fuktade mjuk trasa, torka sedan med en torr del av trasan.

Tips

  • Ädelsten smycken bör förvaras i enskilda höljen för att hålla dem från repor eller skada metall eller mjukare ädelstenar i andra delar.

Hur man bygger en egen ädelsten ringen


Ädelsten ringar är mycket populära bland människor som har barn. Detta beror på att de kan skapa en modern smycke med sina barns födelse stenar för att bära som helst. Ofta kan du välja att skapa egna ädelsten ringar så att du kan ha en personlig smycke. Skapa din egen ädelsten ringen är inte en svår process- men det kan bli dyrt beroende på ädelstenar som du in i din ring.

Instruktioner

1 Kör till din lokala smycken butik. Fråga juvelerare för att visa mönster för att skapa din egen ädelsten ring. De bör ha ett urval av ringar med tomma inställningar.

2 Välj en ring inställning som du vill. Vilken som helst av de mönster kommer att kunna hålla ädelsten som du väljer. Din ädelsten kan behöva omformas om den är för stor för den inställning som du har valt.

3 Välj en ädelsten. Det finns många olika typer av stenar för att välja mellan. Tänk på att de mer populära stenar kommer att bli dyrare. Lab-skapade stenar är också billigare eftersom de inte är naturliga.

4 Välj ett snitt för din ring. Det finns flera olika nedskärningar för en sten som kommer att ge det en annan form och utseende.

5 Låt juvelerare storlek fingret. Detta kommer att tala om för juvelerare vilken storlek din ring måste vara så att det passar dig perfekt. Vet att ha din ring storlek kan ta upp till en vecka.

Tips

  • alltid välja att ha din ring storlek om det inte passar perfekt.
  • Att gå in i butiken för att plocka ut en design och ädelsten kommer att spara priset på sjöfarten samt ge dig chansen att se hur ringarna ser på fingret.
  • Att välja en garanti är en bra idé-ifall du behöver ha din ring storlek senare eller stenen kommer loose- priset för att ha dem fast är gratis under garantin.
  • Beroende på snittet som du har valt för din ädelsten ring, kan det ta längre tid än en vecka att få din ring klar.
  • Vissa stones- som diamanter, safirer och smaragder är dyrare än akvamarin, tanzanit och opaler.

Ädelstenar som kan ändra färger är verkligen vacker och är bland de mest eftertraktade typer av ädelstenar. Genom att förstå hur ädelstenar ändra färger, kan du enkelt avgöra hur att få din egen färgskiftande ädelsten.

Instruktioner

1 Förstå vad som utgör en färgskiftande ädelsten. En "färgskiftande" ädelsten är en sten som verkar ändra färger. Dessa stenar kallas också "fenomenal" stenar. Typiskt verkar stenen att ändra färger under olika typer av belysning, och den sanna färgen på stenen kan endast ses i dagsljus. När stenen betraktas i ett falskt ljus, visas färg en nyans eller två mörkare eller det verkar vara av en annan nyans. Färgen på en ädelsten är baserad på det ljus den absorberar och som det inte gör det. Färgskiftande stenar absorberar mer än en färg, vilket gör det verkar förändras i olika ljus. Om du vill veta mer, besök GemSelect.com (se Resurser).

2 Vet vanliga färgskiftande ädelstenar. Att ändra färgen på en ädelsten, måste du äger en ädelsten med dessa unika egenskaper. Det finns många olika slag, men några av de vanligaste är alexandrit, Demantoid granat, rubin och blå safir. Alexandrite är en mycket värdefull sten skapas under unika geologiska förhållanden - när stenar samlas som vanligtvis inte sammanfaller i naturen. Demantoid granater är en vacker nyans av grönt och är mer brytnings än diamanter när de är mångfacetterad. De kan ändras från blågröna till olika nyanser av grönt. Rubiner och safirer är också mycket värdefulla och vacker på grund av deras förmåga att förändra skugga.

3 Gör dina ädelsten ändra färger genom att helt enkelt byta typ av ljus du visa det i. Ta din ädelsten utanför och titta på det noga för att se den sanna färgen på ädelstenen. Sedan visa din ädelsten inne i glödljus för att se skillnaden i skuggan. Ta en bild av ädelstenen i varje typ av ljus och jämföra dem sida vid sida för att se den verkliga skillnaden i färg. Vissa ädelstenar verkar ändra färg när den bärs intill olika färger av kläder också, men det är faktiskt inte stenen ändrar färg; det är en återspegling av kläder färg.

4 Läs mer om fenomenala ädelstenar. Genom att läsa om olika typer av ädelstenar, var de kommer ifrån, vilka egenskaper de har och hur de är skapade, kan du verkligen lära sig mycket om fenomenala ädelstenar. Om du tillbringar tid att lära sig denna information, kan du lätt hitta ädelstenar som är legitima och värdefulla, liksom de som ändrar färg i ljuset ..

Definition av en halvädelsten


Enligt Smithsonian Rock och Gem, finns 4000 identifierade mineraler, med färre än 100 som används som ädelstenar, och en minoritet av dessa ädelstenar som är av stor betydelse. Samma källa definierar en ädelsten som "mineral som är mycket uppskattad för sin skönhet, hållbarhet och sällsynthet." Ädelstenar själva är indelade i två huvudkategorier: Ädelstenar, halv. Med några få undantag, som ädelstenar är vacker, hållbara, och sällsynta nog för att betraktas ädelstenar och halvädelstenar har förändrats, och kommer att fortsätta att förändras över tiden.

Historia

Historiskt sett finns det fyra ädelstenar anses utan tvekan att vara värdefull. Det är diamanter, rubiner, safirer och smaragder. Pärlor har ibland gjort listan, även om de är tekniskt sett inte stenar eller mineraler. I det förflutna, har opaler också ansetts ädelstenar. Det finns ingen definition för eller lista av halvädelstenar på grund av åsikter varierar med tiden, med kultur och med modetrender.

Skönhet

De flesta människor vet att värderingen av en diamant beror på de fyra C: s: Klipp ut, färg, klarhet och karatvikt. Detta universalsystem, skapad av Gemological Institute of America, har utvecklats för att utvärdera färglösa diamanter. Emellertid kan dess principer tillämpas på andra ädelstenar. Den vikt som ges till varje faktor beror på ädelstenen, till vilken den appliceras. Till exempel är en diamant värderas högre om den har färre inneslutningar och därmed högre klarhet, men en rutilated kvarts värderas för dess inneslutningar.

Hållbarhet

Mohs hårdhetsskala kan användas för att bestämma varaktigheten av ädelstenar. Diamanter är det hårdaste kända mineral och rangordna 10 på Mohs skala. Rubiner och safirer, båda formerna av korund, rank nästa högst vid 9. Smaragder är näst på tur på 7,5-8 på Mohs skala. Visst, är det ingen tillfällighet att dessa fyra dyrbara ädelstenar är bland de svåraste och mest hållbara som människan känner till.

Sällsynthet

I antikens Grekland, var ametist vara en ädelsten. Det var mycket uppskattad av många som trodde att det skulle kunna motverka berusning. Efter upptäckten av en stor mängd av ametist i Brasilien, stenen förlorat värde eftersom det blev rikligt utbud. Även om det är en vacker sten och mycket tålig vid 7 på Mohs skala, är mest ametist inte längre tillräckligt sällsynt att betraktas dyrbar.

Terminologi

Förmodligen, ädelstenar som är vacker, hållbara, och sällsynta är värdefulla medan de ädelstenar som saknar en eller flera av dessa egenskaper är bara halvädelstenar. Tyvärr har denna förenklade terminologi blir missvisande. De i pärla handel inte längre fokusera på skillnaden mellan ädelstenar och halvädelstenar. Alla typer av stenar används i dyra smycken och andra modetrender. Den enda slutgiltiga fastställandet av hur värdefull en ädelsten är är värdet sina ägar platser vid det.