recept mat till hund med njursvikt

Det var en gång trodde att en hund med en njurinfektion behövde en låg-protein diet, men enligt Kenneth C. Bovee granskning av två separata studier, hund med en njurinfektion inte behöver en låg-protein diet. Det konstaterades att hundar som matades reducerat proteindieten hade en minskning av BUN (blodureakväve) siffror, men på nedåtsidan, att glomerulusfiltrationen (GFR) och njurplasmaflödet sänktes.

Testresultat

Granska testresultaten med din veterinär. Såvida hunden är uremiskt, behövs ingen förändring i mängden av protein. Om testresultaten visar bara njursjukdom, växla hunden till en rå eller tillagad diet. Den råa kost är bättre, eftersom hunden kommer att få mer näringsämnen från rått kött än det kommer från kokt kött matlagning förstör några av de näringsämnen i köttet. Taurin är ett särskilt näringsämne som är känsliga för värme.

mål

Målet för att mata en hund med njursvikt är att skapa en diet med måttlig till hög fett, som ger låg-fosfor kalorier. Hundar med njursvikt bör ligga på en låg fosfor kost. För hundar benägna till pankreatit, eller hundar som är överviktiga, måste fettmängden att vara närmare till måttliga. Magert kött, såsom rådjur och kyckling, bör utfodras i samband med fläsk, nötkött och andra fetare kött. När kycklingen används, ta bort hud och överflödigt fett 50 procent av tiden. Hunden behöver fortfarande fett i sin kost, och kommer att få det, men inte lika mycket som om det inte behövde vara på en speciell diet.

Andra livsmedel

Titta på saltintag, särskilt om njursjukdom är kopplad med högt blodtryck. Saker som ägg, helmjölk yoghurt och keso bör allvarligt modererad, som medan dessa livsmedel är fet, de är också hög i fosfor. Du kan mata hunden ett ägg varje par veckor.

Undvika vegetabiliska oljor och mat som tillagas i vegetabiliska oljor, såsom vegetabilisk olja innehåller omega-6-fettsyror. Dessa är inflammatoriska och även för en frisk hund, inte näringsrik för hunden. Enligt dogaware.com får livsmedel med omega-6-fettsyror vara skadligt för hundar med njursjukdom.

Om du måste använda oljor - många människor matar en typ av olja för päls och hudvård - använda fiskolja, men inte fiskleverolja. Linfröolja är också fylld med omega-3-fettsyror, men många hundar är allergiska mot eller inte tål linfrö olja, eftersom det är växtbaserade.

Kolhydrater ger inget näringsvärde till hundar, men om du behöver för att ytterligare minska mängden fosfor - vilket innebär att minska mängden kött fed - kan du använda dem som ett fyllmedel. De bästa kolhydrater att använda är sötpotatis, vinter squash eller pasta. Om din hund har spannmåls allergier eller intolerans mot korn (detta är vanligt), se till att välja kolhydrater utan att särskilt spannmål (dvs. vete).

Grönsaker

Om du väljer att mata grönsaker - vissa människor gör, eftersom deras hund har grönsaker - se till att du puré råa grönsaker eller laga grönsakerna tills de är extremt mjuk. Hundar kan inte bryta ner grönsaker och absorbera näringsämnen i dem, eftersom deras köttätande systemet inte var avsedd att äta grönsaker. Håll dig borta från grönsaker som är naturliga diuretika, såsom selleri, persilja och maskrosblad.

Hundar med avancerad njursvikt har strikta kostkrav. Dessa kan uppfyllas med hjälp av olika dieter. Men om hunden matas en naturlig / rå diet, en hemmagjord diet eller ett kommersiellt beredda recept diet, är det viktigt att undvika livsmedel som innehåller mycket låg kvalitet protein eller som innehåller mycket fosfor.

Avancerad njursvikt

Uttrycket "njursvikt" hänför sig till det ökande oförmåga av en hund: s system för att filtrera orenheter och toxiner från dess blodomloppet. Urin fortsätter att produceras; emellertid volymen ökar medan mängden av avfallsprodukter som utsöndras minskar. Enligt Pointer Veterinary Clinic webbplats, symptom på avancerad njursvikt inkluderar anorexi, depression, dålig andedräkt och munsår (se referens 1). Andra symtom är svaghet, en styltiga gång och en välvd baksida (se Resurs 1).

Urea (BUN) nivåer och andra indikatorer

Blodureakväve (BUN) nivå är den grad i vilken vissa toxiner är närvarande i hundens systemet på grund av dess njurarnas oförmåga att filtrera dem. Enligt Mar Vista Animal Medical Center webbplats, skulle en normal hund BUN vara cirka 25 (se referens 2). Vid diagnos, kan en hund ha en bulle som överstiger detta ideal med 10 gånger eller mer. Sajten uppger att en bra BUN för en hund när den är i njursvikt skulle vara 60 till 80 (se referens 2). Kreatinin och specifik vikt är två andra informationskällor vid behandling av avancerad njursvikt (se referenserna 1 och 2), eftersom de refererar också de typer av avfallsprodukter som utsöndras och mängden avfallsprodukter som utsöndras i förhållande till volymen av urin som produceras. Hundar som producerar en hel del urin utan utsöndra en proportionellt stor mängd avfallsprodukter är ofta i eller närmar sig avancerad njursvikt.

Naturliga / Raw dieter

Trots tidigare rekommendationer som en hund med njursvikt bör ha en låg-protein diet, är det fortfarande möjligt att mata din hund en rå kost. Windy Holly Veterinary Clinic webbplats visar att en kost som innehåller "måttliga mängder av högkvalitativt protein" och "måttliga till höga halter av fett" i samband med låg fosforhalt är lämplig för en hund med njursvikt. Grön magar, äggvita (med en begränsad mängd av äggula) och råsocker fjäderfän med huden fortfarande på är alla lämpliga för hundar som upplever njursvikt.

hemlagad Diets

En hemmagjord diet för en hund med njursvikt bör bestå av lika stora mängder av fett, protein och kolhydrater (se referens 3). Mjölk och ägg är utmärkta källor för redo protein, medan jams, Farina baserade spannmål och korn ger kolhydrater med låg till måttlig fosfornivåerna. Enligt Windy Holly Veterinary Clinic kost blad, hunden tillgång till råa köttiga ben, inklusive kyckling hals, bör begränsas, om det inte är förbjudet (se referens 3).

recept Diets

Utfodring din hund en rå eller hemlagad diet kanske inte det bästa alternativet för alla. Ett brett utbud av receptbelagda dieter är tillgängliga från de flesta veterinärer, som hjälper dig att välja en som är mest lämplig för din hunds behov.

Varför en hund med njursvikt äter Daggmaskar


Njursjukdom och misslyckande hos hundar kan orsakas av ett brett spektrum av förhållanden, från förgiftning till cancer och tandsjukdomar till medicinering bieffekter. När hantera kronisk njursjukdom, de riktiga nivåerna av protein i kosten är viktiga. En hund med njursvikt kan äta daggmaskar för protein och andra näringsämnen, men paradoxalt nog kan äta daggmaskar också orsaka njursvikt hos hundar.

typer

Njursjukdom är antingen plötslig debut, akut njursvikt (ARF) eller progressiv och kronisk (CRF). Symtom på antingen är liknande, men i plötslig debut njursvikt hundens beteende kommer att förändras snabbt. Symptomen kommer att manifestera långsammare med CRF, och tidiga varningstecken är lätt att missa. I båda fallen en blodpanel för att mäta njurfunktionen är den första diagnosverktyg som används. En urinanalys är också till hjälp. Beroende på de första resultaten, kan mer specifika laboratorietester och röntgen eller ultraljud ge läkaren en mer rättvisande bild och ge en färdplan för behandlingsplaner.

symptom

Vanliga symtom är ökad törst och dricka, antingen frekvent urinering eller oförmåga att urinera, aptitlöshet, skarp ammoniak-liknande andedräkt och depression. Vilken som helst av dessa symptom kan tyda på njursvikt och bör behandlas som en nödsituation. Tills du få hunden till en veterinär, är det mycket viktigt att inte begränsa vatten, även om detta innebär att hunden blir inkontinent.

Dietkrav

Under många år var det felaktigt antagit att hundar i CRF behövde en låg-protein intetsägande kost, och eftersom de flesta hundar med nedsatt njurfunktion var äldre, bör den ideala dieten för någon äldre hund vara låg proteinhalt. Senare studier har motbevisat denna teori och det är allmänt förstått att äldre hundar och de i njursvikt faktiskt gynnas av större mängder protein. Vad är viktigare för njure hälsa än proteinnivåer håller kost fosforhalter låg.

Daggmaskar som proteinkälla

Det är vettigt för en hund med nedsatt njur- funktion att söka proteinrik mat. Daggmaskar är mycket näringsrik, även om de flesta hundägare är obekväma med sin hund äter maskar och insekter. Enligt en undersökning gjord av Royal Society of Biological Sciences 2003, daggmaskar är mycket hög i protein och aminosyror. De innehåller viktiga näringsämnen som kalcium, järn och krom, förutom essentiella fettsyror. Kort sagt, daggmaskar är näringsmässigt likvärdiga - även överlägsen - till hög proteinhalt livsmedel som hela ägg och kött.

risker

Raw daggmaskar kan ibland hamnen bakterier eller mikroskopiskt små parasitära maskar som kan orsaka skador på vävnader organ, inklusive njurar. Medan de flesta bakteriella och parasitinfektioner är lätt botas med antibiotika och maskmedel, kan hunden lämnas med bestående njurskador. Om du planerar att laga daggmaskar för din hund, är det antagligen säkrare att hitta bättre proteinkällor och avskräcka honom från att äta daggmaskar.

Om din hund har fått diagnosen njursjukdom, du vill ge den bästa behandlingen du har råd. Du kanske redan har provat mediciner och naturliga örter till ingen nytta. Kanske bör du överväga att ändra din hunds diet. Äta sundare kan förlänga en hund liv. Att veta vad man ska mata en hund med en njursjukdom kan också gå en lång väg mot att göra ditt husdjur känna sig mer bekväm.

Låg-fosfor diet

Ohio State Veterinary Medical School rekommenderar att hundar matas mindre än 22,25 mg (eller ca 10 mg per varje pund kroppsvikt) av fosfor dagligen i de tidiga stadierna av njursvikt. Mejeriprodukter, fisk, ben, inälvsmat och äggulor är alla mycket fosfor. Hunden behöver äta några av dessa livsmedel att hålla sig frisk, men det bör äta dem med måtta. Kontrollera fosfor belopp som befinner sig i någon av de grönsaker och spannmål du mata hunden.

Fettrik kost

Hundar är inte som folk när det gäller mat. En kost rik på fett kommer inte att orsaka hundens kolesterol att stiga. Men inte omedelbart ge hunden massor av fettrik mat. Gradvis öka mängden fett du ger den. Var noga med att mata hunden massor av fett kött. Lamm, gris och fet hamburgare är bra val. Ge det kalkon eller kyckling hud och mörkt kött från fjäderfä. Mata hunden keso, helmjölk, ägg och yoghurt med måtta.

Måttlig Protein Diet

När en hund har njursjukdom, tenderar det att förlora en hel del protein i sin urin. Enligt December 1998 Journal of Nutrition, bör en ohälsosam hund ta i ungefär 1 g protein per dag för varje pund kroppsvikt när det har njursjukdom. Vissa acceptabla protein livsmedel skulle vara ägg och lätt kokta eller rått kött.

Kolhydratfattig diet

Även hundar normalt inte behöver kolhydrater för att minska fosfor måste du mata hunden en kost som består av minst 50 procent kolhydrater. Mata hunden sötpotatis, squash och pasta. Vissa frukter som innehåller kolhydrater men är låga i fosfor är ananas, mango, persikor, päron, cantaloupemelon, avokado, äpplen och tranbär.

Regelbunden saltfattig kost

Högt blodtryck är ett annat villkor som ofta återfinns hos hundar som har njursjukdom. Enligt Encyclopedia of Canine Clinical Nutrition, har flera studier genomförts som har fastställt att öka saltintag genom födan inte kommer att förändra blodtryck hos friska eller ohälsosamma hundar. Så trots förslag på låg natrium dieter i det förflutna för hundar med njursvikt, om sodiumnivåer är för låg kan det påverka njurfunktionen.

Varför kan inte en hund med njursvikt i vikt?


Att förstå vad som händer i din hunds kropp under njursvikt kan hjälpa dig på lämpligt sätt ta hand om ditt husdjur. Njursvikt är vanligare bland äldre hundar och uppstår på grund av att bära ner i njurarna. En av de viktigaste symptomen på njursvikt är viktminskning. Detta sker på grund av de många förändringar i kroppens kemi som orsakas av njurproblem.

kroppen Chemistry

Njursvikt ändrar en hunds kropp kemi, särskilt när det gäller mineral- och vätskenivåer. Även små förändringar i en hunds kropp kemi kan påverka hennes förmåga att gå upp i vikt.

Aptitlöshet

De många förändringar som sker i hundens kropp under njursvikt inte påverka hans fysiska förmåga att gå upp i vikt, men de ändrar sin aptit. En hund med njurproblem kan inte behålla sin rätta vikt på grund av en minskad aptit.

Proteinrika livsmedel

Hundar konsumerar mat rik på protein under njursvikt kan uppleva en ökning av urea i blodet. Detta material fungerar som ett gift, vilket gör hunden att känna sig ännu sjukare och avsevärt bidra till en minskad aptit.

Förebyggande / Lösning

Du kan eventuellt minimera viktminskning under njursvikt genom att byta din hund till en kost med lågt fosfor och protein. Detta minskar belastningen på njurarna. För att förhindra njursvikt hos en äldre hund, mata henne formler är avsedda för äldre hundar.

Fosfor

Fosfor är en direkt skyldige av aptitlöshet hos hundar med njursvikt. Under njursvikt, fosfornivåerna i blodet är hög. Dessa nivåer direkt bidra till symtom på aptitlöshet och letargi. Om detta är ett problem, tala med ditt husdjur veterinär om ett läkemedel för att kontrollera fosfor i hundens blod.

Canine inflammatorisk sjukdom är en allmän term som omfattar inflammatorisk tarmsjukdom, kolit och pankreatit. Födoämnesallergier kan också orsaka inflammation i en hunds mag-tarmkanalen. Det är viktigt att få en veterinär diagnos när du märker vanliga symptom som diarré och överflödig gas. Cure och förvaltning innehåller ofta både medicinering och specialdiet. Vad du mata din hund kan hjälpa till med symptom, och kan vara avgörande om den bakomliggande orsaken är födoämnesallergier.

Fastställa orsaken

Den primära symptom på en inflammerad mag-tarmkanalen är kronisk diarré - något som de flesta hundägare är osannolikt att missa. När du först ta din hund till veterinären, ta ett färskt avföringsprov med dig så hon kan utesluta parasiter eller bakteriell överväxt. Mary Strauss av DogQware.com föreslår behandling för maskar som använder ett brett spektrum wormer för alla fall av kronisk diarré. Låt din veterinär om du har märkt några andra förändringar i hundens beteende, såsom depression, skrapa, slickar hennes fötter eller agerar rastlös. Eftersom diarré kan tyda på så många olika sjukdomar eller tillstånd, desto mer information din veterinär har, desto bättre kan hon kommer att göra en diagnos.

Allergier och specialdieter

Din veterinär kan skicka hem med ett recept diet, eller föreslå en eliminering diet för att utesluta allergier eller överkänslighet. Dessa dieter innehåller vanligen begränsade ingredienser och en eller två proteiner. För att vara effektiv, är det mycket viktigt att inte ge din hund något annat att äta på en utslagningdiet. Detta inkluderar behandlar, kosttillskott och mediciner som finns i nöt- eller kycklingsmak formler. Till exempel, om du ger din hund en månatlig hjärtmask förebyggande, be din veterinär för unflavored versionen.

Grain och Tillsats intolerans

Vissa hundar smälta korn och stärkelse dåligt, föreslår Strauss. Det finns vissa kommersiella hund livsmedel som innehåller inga korn, med hjälp av vita eller sötpotatis som stärkelse bas. Hon rapporterar att vissa hundar får fullständig befrielse från en rå eller hemlagad diet. Vissa hundar har också ett problem med konserveringsmedel, färgämnen och andra tillsatser i kommersiella dieter, enligt Mike Richards, DVM, och han föreslår att arbeta med en veterinär nutritionist att formulera en hemlagad kost.

kronisk pankreatit

Pankreatit orsakas av hundens bukspottkörteln blir inflammerad, och orsakerna inkluderar kost intolerans, genetisk predisposition (shnauzers är benägna att pankreatit) och vissa mediciner. Akut pankreatit kan begränsas till en enda episod, varefter hunden återgår till det normala och aldrig har en annan skjutningen. När pancreatits är kronisk, har hunden buksmärtor, kräks och oftast förlorar intresse för mat. Eftersom pankreatit förvärras av hög proteinhalt och fettrik kost, hundar med kronisk pankreatit gör bäst på en låg fetthalt, låg-protein intetsägande kost.

När din hund börjar uppleva magproblem, behöver du inte vill fortsätta att mata honom regelbundet hundmat om problemen förvärras, men samtidigt, vill du inte att sluta mata honom. Förbereda en intetsägande kost kan vara ett bra sätt att hålla honom att äta utan att rubba magen ännu mer.

Bland Diet

De flesta intetsägande kost recept kräver en blandning av ris med antingen keso eller kött, men Linda Arndt, en hund nutritionist rekommenderar ett något annorlunda förhållningssätt till intetsägande diet för att få ett livsmedel mer balanserad näringsmässigt. Oavsett vad du väljer att mata din hund, intetsägande kost är endast användas när din hund är att ha matsmältningsbesvär; mata din hund vanlig hundmat när hans mage har återhämtat sig. Professor Arndt rekommenderar att kombinera 12 koppar 50 procent vitt ris och 50 procent brunt ris blandning med 1 tsk. av iodized salt; tre och en halv koppar hamburgare eller mark kycklingkött; tre kokt och hackade ägg; en 3000 mg tablett kalciumcitrat; och en 1000 mg tablett av magnesiumcitrat. Köp inte tabletter med fosfor i dem, och slipa tabletterna till ett pulver innan du lägger dem i maten. De kalciumcitrat och magnesiumcitrat tabletter tillsätts för att balansera mineralinnehållet i maten, vilket är anledningen till att undvika fosfor är viktig.
Denna blandning är inte avsedd att ges till din hund i en måltid. Det gör 12 koppar totalt, så dela mat i måltider baseras på hur många koppar mat din hund förbrukar normalt en dag.

justeringar

För hundar som behöver magra dieter på grund av bukspottkörteln frågor, köpa leanest hamburgare eller kycklingkött du kan hitta. Du kan också prova att byta ut en halv kopp av köttet med 3/4 av en kopp 1 procent fett keso. Du kan också ersätta de tre ägg med fyra äggvitor efter att du har tagit bort äggulorna.
Att växla upp blandningen, kan du ersätta en halv kopp kött med 3/4 av en kopp keso och en tesked olivolja, eller om din hund äter grönsaker, kan du lägga till hackad ångade grönsaker till maten blandning. Du kan också lägga till bitar av melon eller bär för att göra blandningen mer tilltalande. (Se till att typ du väljer att mata din hund är inte giftigt för hundar.)

En hund kan få diarré på flera olika sätt. Det kan vara något som hon fick i samtidigt på en promenad eller en förbjuden behandla hon smög bort din tallrik när du inte tittar. Några fall av diarré är milda medan andra är allvarliga. Du kommer att vilja vara observant på uttorkning symptom hos ditt husdjur och vara säker på att hon får massor av vatten. Din veterinär kan erbjuda diagnostiska tester för att diagnostisera orsaken till din hunds diarré. Din veterinär kommer att göra några rekommendationer om mat men här är några livsmedel som alltid är säkra för hundar med diarré.

Ris

Hundar som lider av diarré kan känna lättnad när de ges vanligt ris.

Kyckling

Kokt kyckling utan kryddor är en bra proteinkälla för din hund om hon har diarré.

Hamburgare

Utfodring din hund kokt vanlig hamburgare kan bidra till att lindra diarré symptom.

Keso

Färskost kan matas till din hund om hon upplever diarré.

Kokt Sötpotatis

Ibland kan ett par matskedar kokt sötpotatis hjälpa till att lindra diarré symptom för din hund.

Homeopatiska medel

Myrra, ingefära och timjan har varit kända för att minska magkramper. Berberis och pion har använts i små mängder för att antibiotika kapacitet när det gäller att klappa diarré.

Canine urinvägsproblem är obekväma och smärtsamt för din hund och ett problem och besvärligt för dig. Dessa problem kännetecknas av svårigheter att urinera, smärtsam urinering, frekvent urinering, urinera på oacceptabla platser och illaluktande lukt. Veterinärvård rekommenderas för hund urinvägsproblem för att förhindra smärre problem från utvecklas till stora hälsoproblem. Ordentlig vård och hantering av hund problem urin hälsa är möjligt och kan ge din hund med en friskare och mer bekvämt liv.

Lägg juice

Uppmuntra din hund att dricka oftare om han har urin hälsoproblem. Ökad alkoholkonsumtion innebär ökad urinering, som håller urinvägarna spolas och ren. Förutom att erbjuda en ny leverans av vatten, prova att erbjuda din hund tranbär, orange eller limejuice. Dessa typer av juice öka surhetsgraden av hundens urin, vilket minskar mängden av bakterier i urinvägarna. Ett glas citrusjuice kan förbättra urin hälsa för hundar. Din hund kan lätt ta till dricker saft, men om inte, helt enkelt blanda saften i sin mat i mindre doser.

Antibiotika och homeopatiska läkemedel

Ampicillin, amoxicillin och tetracyklin är antibiotika som vanligen används vid behandling av hund urinvägsproblem. Dessa behandlingskurer är ordinerats av din veterinär och vara allt från 14 till 30 dagar, beroende på svårighetsgraden av infektion som behandlas. Äppelcidervinäger är en valfri tilläggsmedel, eftersom det neutraliserar bakterier i hundens urin som liknar det sätt citrusjuicer gör. Lägg 1/2 tesked äppelcidervinäger till hundens mat eller vatten dagligen under tre dagar. Fråga din veterinär för att ytterligare rekommendera vissa positiva tillskott för din hunds urinvägarna hälsa.

Hälsosamma livsstilsförändringar

Gå din hund ofta. Hundar kissa oftare när de gick, så ofta promenader uppmuntra täta urinträngningar vilket leder till en friskare urinvägarna. Frekventa promenader hjälper också din hund bibehålla en sund kroppsvikt, vilket i sin tur kan förebygga urin hälsoproblem. Hålla din hund välpreparerade och ge honom varje vecka bad hålla din hund ren och förhindra bakterier från urin från att problem i urinröret, vilket förhindrar framtida urinvägsinfektioner orsakade av denna bakterie.

Att äga en hund med en fysisk missbildning eller traumatisk skada kan vara en svår uppgift. Matning, städa upp efter, även rutinuppgifter såsom promenader och grooming är mycket svårare när ditt älskade husdjur har ett handikapp. Mata en hund utan käken kan vara ett särskilt utmanande tull, trots att se din hund följeslagare frisk och glad är väl värt all din tid och ansträngning.

Instruktioner

1 Prata med din veterinär om din hunds diet. Utan en fungerande underkäken, kommer det att vara nästan omöjligt för honom att äta från en skål som en vanlig hund, så din veterinär kommer att ge dig råd om bästa sättet att mata honom. Din hunds måltider kommer att behöva delas upp i små sessioner under dagen för att se till att han får tillräckligt med näring, så planera ditt schema därefter.

2 Välj en näringsmässigt balanserad, mjuk hundmat och placera rätt del för din hund i skålen. Han kanske inte kan äta ur skålen själv, men han kommer fortfarande förknippar åsynen av sin skål med matdags. Rör det med sked, lägga till en dos av kalori tillägg till hundmat. Kosttillskott såsom Nutrical, är fulla av vitaminer och näringsämnen som din hund inte kan få från en rak burk kost, och kommer att hjälpa honom att upprätthålla en lämplig vikt och energinivå.

3 Erbjud din hund en liten mängd från skeden, vilket gör honom att undersöka livsmedels. Han ska öppna munnen och försöker att ta en bit, även om du kanske måste placera maten på baksidan av tungan för att han att få det. Om han inte lätt att öppna munnen, försiktigt placera sked inuti munnen och låta maten sitta på tungan. Det kan ta tre eller fyra kraftmatade bites innan han inser att han kan äta från sked själv.

4 Fortsätt att mata honom små bites tills han verkar full. Om maten sticker i munnen, försiktigt skölja tungan för att ta bort fastnat mat. Fyll sprutan med varmt vatten och sprutar långsamt en liten mängd på tungan, att låta honom flytta runt och lossa maten. Han kanske inte vill äta mer än några inslag i en enda matning, så lagra kvarvarande mat i kylskåpet och försök igen senare om han blir ointresserade.

5 Borsta hundens tänder efter att han har ätit. En diet av enbart mjuk hundmat kan snabbt orsaka karies, så borsta är avgörande för optimal tand och munhälsan. Fukta din pensel i vatten och försiktigt borsta varje av hans tänder, var noga med att ta bort alla herrelösa bitar av mat. Skölj munnen igen med sprutan, med hjälp av handduk att torka bort sköljvatten eller mat som kan ha fallit på rocken under utfodring.

Tips

  • Följ din veterinär instruktioner utfodring noga för att förhindra undernäring. Det kan vara frestande att mata din hund matrester, men livsmedel är inte väl balanserad eller näringsmässigt ljud för ditt husdjur, och kan orsaka mer skada än nytta.
  • straffa aldrig din hund för att inte vilja äta. Det kan vara en svår anpassning för honom att behöva matas från en sked, så ha tålamod och låta honom gott om tid att lära sig sitt nya utfodringsrutin.