rädda torr kyckling

Kan du Fukta torr kyckling?


Relativt magert kött som kyckling är snabba att förbereda och göra hälsosamma måltider, men de är inte särskilt förlåtande i händerna på en nybörjare kock. Den muskelvävnaden blir snabbt torr om det överkokt, vilket leder till en mindre än trevlig middagsupplevelse. Om du befinner dig med en overcooked fågel, finns flera sätt för dig att fukta den i farten eller rädda den för senare måltider.

Ge det ett bad

En av de mest användbara ingredienser för att hålla i ditt skafferi är en bra kvalitet hönsbuljong, antingen koncentrerade eller i färdig att använda formuläret. Om du befinner dig med alltför torr kyckling, värm lite buljong i en gryta eller din mikrovågsugn tills det är varmt men inte kokande. Skiva kycklingen, och lager den in i ett grunt bakning maträtt. Häll i hönsbuljong och hålla skålen varm i 10 till 15 minuter i ugnen eller över en låg brännare. Kycklingen kommer att absorbera en del fukt från den heta buljongen, och mer kommer att följa dess yta. Låt inte buljongen koka, eftersom det sista du vill göra är tillaga kyckling ytterligare.

Sås It Up

När kockar göra såser, de sträva efter en konsistens som kommer att hålla fast till maten utan att vara tjock eller degig. Det är viktigt, eftersom en sås som är tillräckligt tjock för att klamra sig fast vid maten ger rikedom och fukt till varje tugga. En god sås är din bästa vän när måltiderna är över dig och kycklingen är överkokt. Scratch-made eller färdigköpta sås kan rädda dagen, om det är lämpligt att din måltid. Om det är inte piska upp något mer passande som en gräddsås eller vitvinssås.

Använd din Nudlar

Om du har möjlighet, växla och ändra din plan för måltiden. Pasta-baserade middagar ger ett bra alternativ för att fukta och rädda en torkad kyckling. Dice eller strimla kött och lägga till den i en vit sås eller tomatsås, som kommer att kamouflera sin torr konsistens. Koka upp ett parti av din favorit pasta, fixa en sida sallad att gå med på det, och ingen vet du improviserade. Du kan ge samma grundidé en asiatisk vinkling med ris som bas för din måltid, och beläggning av kyckling skivor eller bitar i teriyaki eller sweet-and-sour sås.

Kämpa igen en annan dag

Ett annat alternativ är att dra en helt annan måltid ur väskan knep, och upphäva den kyckling för en annan dag. Med majonnäs, gräslök och malet selleri, kan dagens torr kyckling bli morgondagens kyckling sallad smörgåsar. Alternativt, strimla kycklingen och använda den i tacos där taco sås och skarpa sallat kommer att låna ut den fukt. Om du skulle förberedda grönsaker och sås att gå med kyckling, kombinera dem i en kyckling potten cirkel eller använda dem för att göra hash för nästa dag.

Hur man undviker torr kyckling


Kyckling är en magert kött som är rik på proteiner och vanligt i många olika kulturer "matlagning recept. När kokta korrekt, är kycklingkött anbud, smakrika och saftiga. Men om du inte förbereda kyckling korrekt, kommer dess kött vara torr och hårda. Du kan undvika torr kyckling genom att förbereda kött innan du tillagar den, titta på dina tillagningstider, och förändra det sätt du laga den. Att förstå vad som håller köttet fuktigt kommer att hindra dig från att torka ut kyckling för varje maträtt du förbereda.

Instruktioner

1 Blötlägg kycklingen i en saltlösning under 30 minuter per pund. före tillagning. Saltlösning ändrar proteinerna i köttet, vilket får dem att förvandlas till en gel-liknande konsistens. Detta fångar fukt i köttet. Du kan göra enkla fjäderfä saltlösning med en gallon kallt vatten, en kopp salt och 1/2 kopp vitt socker.

2 Koka inte kycklingen. Även om olika typer av kyckling kräver olika tillagningstider, som regel bör du koka det tills dess saft kör klar. Matlagning det förbi denna punkt kommer att börja torka ut köttet. När kycklingen närmar sig sitt rekommenderade gräddningstiden, skär sin yta med en vass kniv. Dess saft kommer att flöda från segmentet i sin yta.

3 Täck kycklingen medan den bakar. Såvida du inte kokning av kyckling, bör det kokas täckt. Om du pan-stekning kycklingen, hålla pannan s locket på för majoriteten av friteringstiden. Täck en bakform med aluminiumfolie om du lagar mat i ugnen, och linda kyckling i folie för grillning eller gassande. Detta håller kyckling juicer nära till köttet och hindrar dem från att avdunsta.

Tips

  • Om det är möjligt, alltid välja kyckling med ben och hud på. Ben kyckling med huden intakt ger mediebranschen köttet.

Hur man undviker torr kyckling När det tillagas i en lerkruka-Pot


Amerikaner konsumerar mer kyckling i genomsnitt än andra djurarter, enligt USDepartment jordbruks. Vid jämförelse med rött kött, ger kyckling en relativt hälsosam källa till protein. En långsam spis eller lerkruka-Pot, kan vara en idealisk metod för framställning av middag i förväg - helt enkelt placera dina ingredienser i Crock-Pot på morgonen, slå på den, gå om din dag och återgå till en färdig att äta måltid. Du kan vidta åtgärder för att se till att fjäderfä tillagas på detta sätt kommer att avlöpa anbud, fuktig och läckra.

Instruktioner

1 Investera i en kvalitet Crock-Pot. Billigare versioner kan laga ojämnt. Även 21-talet lerkruka-krukor koka vid högre temperaturer än sina föregångare under 1970- och 1980-talet, som kan torka ut köttet. Så överväga att köpa en version med en lägre watt eller en "hålla sig varm" inställning. Välj även en glaslock snarare än en plast.

2 Köp en hel kyckling eller kycklingklubbor, lår eller trumpinnar. Ju mörkare och fetare kött, desto mer fukt finnas tillgänglig under tillagningen. Undvik kycklingbröst, som magert vitt kött tenderar att torka ut.

3 Frosta kycklingen om fryst. Lämna benet i och hud på.

4 Torr gnugga, marinera eller saltlake kycklingen. Du kan helt enkelt gnugga smör eller olja under huden eller prova en marinad av olivolja, kryddor och antingen vinäger, vitt vin eller citronsaft. Eller saltlake köttet genom att blötlägga det i en saltvattenlösning och låta det vila i kylskåp. Dessa förfaranden kommer att möra köttet genom att lösa vävnad och protein, hjälper till att minska förlusten av fukt under tillagningen.

5 Ta ut kycklingen ur marinaden eller saltlösning och sätt in den i Crock-Pot. Lägg några grönsaker eller kryddor. Häll i vätska, såsom vatten, kycklingbuljong eller soppa, så att den helt täcker kyckling. Ställ Crock-Pot till den lägsta inställningen. Koktider varierar beroende på storleken på kyckling och temperaturen i Crock-Pot. Kontrollera Crock-Pot ibland för att se till att tillräckligt med likvida återstår; om inte lägga till fler.

6 Mäta den inre temperaturen med en stektermometer. Placera termometern i en tjock del av kycklingkött, på avstånd från alla ben eller fett. När det har nått en temperatur på 165 F är det gjort. Koka inte, eftersom detta kommer säkerligen att resultera i en torr kyckling.

Tips

  • Om din Crock-Pot har en "hålla sig varm" inställning, kan du laga kyckling på denna inställning; men det kommer att ta längre tid att laga mat.

Hur torr kyckling

September 28

Hur torr kyckling


Torkning kyckling innan tillagning är en viktig, men ofta förbisedd, steg som kommer att hålla kött saftigt samtidigt som huden krispiga. Eftersom du har att göra med rå kyckling, är det viktigt att följa säker hantering förfaranden. Alltid vara medveten om vad hönan har berört, och vad du har rört efter att röra kycklingen. Rengöring mellan steg och tankeväckande förberedelse kan förhindra kontaminering. Torkning kyckling är som marinering - det kräver några timmars sittande tid göras på rätt sätt, men kan göras timmar före matlagning.

Instruktioner

1 Tvätta kycklingen, inklusive inuti hålrummet om du använder en hel kyckling.

2 Klappa kyckling torr med hushållspapper eller annan hushållspapper. Placera kycklingen på en tallrik eller plast skärbräda som har täckts med papper.

3 Sätt kycklingen, avslöjade, i kylskåp i två till tre timmar.

4 Ta ut kycklingen ur kylskåpet. Håll den över diskbänken för att avlägsna vätska och grundligt klappa torr igen.

Tips

  • Saltning kycklingen innan den placeras i kylskåpet kommer att ta bort ännu mer vätska, men det kan göra kyckling tufft. För bästa resultat för ett krispiga hud, salt kyckling efter torkning.
  • Vissa traditionella metoder för torkning kyckling inkluderar hängande kyckling på en krok eller rack och en fläkt för att torka. Detta är opraktiskt i de flesta hem, men vissa människor har ändrat denna teknik genom att använda en hårtork (inställt på kallt) för att torka sin kyckling.
  • Se till att inte låta kycklingen röra något annat i kylskåpet medan torkning. Faran med korskontaminering ökar med otäckta kött.
  • Rengör alla ytor rå kyckling har berört med varmt vatten och tvål.

Hur man frysa torr kyckling Treats


Att köpa frystorkade kyckling behandlar för din hund kan bli dyrt. Det är möjligt att frystorka din egen kyckling behandlar hemma. De viktigaste aspekterna av frystorkning är att se till att alla fukt har avlägsnats från köttet och sedan frysa det snabbt. Konventionella frysar kommer inte att fungera - de fryser maten alltför långsamt. Du kommer att behöva köpa torris för den andra etappen av frystorkningsprocessen.

Instruktioner

1 Skär din kyckling i strimlor och marinera med någon smak eller smaksättning du väljer. Lägg kyckling stålband på ugnen bricka, jämnt fördelade, och koka vid 180 grader F för cirka tre till fyra timmar.

2 Ta bort kyckling stålband från ugnen. All fukt i köttet kommer att ha avdunstat.

3 Sätt kyckling jerky i en vakuumpåse och försegla med hjälp av en bänk vakuumpåse-sealer. Om du inte har en bänk sealer, tvinga så mycket luft ur vakuumpåsen som möjligt och sedan försegla.

4 Linje botten av kylaren med kolsyresnö. Placera vakuumförslutna ryckig på toppen och sedan täcka med mer torris. Placera locket på kylaren.

5 Ta ut kycklingen ur kylaren efter 30 minuter. Det är nu frystorkas och kan lagras i din vanliga frysen så länge du vill.

Torra Marinader för kyckling


Även om det finns olika sätt att förbereda kyckling, när saknar goda kryddor, kyckling rätter kan lätt bli tråkigt. Bli inte över vana vid att använda grundläggande kryddor, som bara salt och svartpeppar smak din kyckling; istället för att använda köpta marinader eller torra gnuggar använda exotiska torra kryddor och färska örter för att enkelt göra torr kyckling marinader från scratch. Om du är sugen på något annat, bli bekant med de olika torra marinader att lägga zest och intresse för dina kycklingrätter.

Tuscan Spice Marinad

Tuscan rub är en multi-purpose, italienska ört blandning. Använd denna torra marinaden på allt från lax biffar till lamm mandelmassa och är särskilt bra på benfritt, skinn kyckling lår, enligt äta bra. Tuscan torr rub är en aptitretande kombination av fänkålsfrön, vitlökspulver, torkad basilika, grovt salt, torkad oregano och torkad rosmarin .Prepare detta gnugga genom slipning fänkålsfrön tills de är grovmalet och kombinera malda frön med alla andra ingredienser.

Indian Spice Marinad

Indiska rub ingredienser inkluderar kryddor och örter för att skapa en one-of-a-kind torr gnida för någon kyckling skålen. Skapa denna torra marinaden genom att först blanda ihop ardamom pulver, koriander pulver, kummin pulver, gurkmeja, cayenne, salt och kanel. Därefter hacka färsk vitlök, ingefära, koriander och valfria jalapeno och tillsätt denna blandning till de torra kryddor och använda den för att marinera din kyckling.

Vitlök Fänkål Marinad

Vitlök fänkål gnugga har en delikat anis frön smak som skapar en enastående läcker övergripande smaken. Denna torra marinad innehåller svartpeppar, cayennepeppar, krossad torkad timjan, selleri frön, krossade fänkålsfrön, hackad vitlök och malen spiskummin. Förbered vitlök fänkål gnugga genom att helt enkelt kombinera alla ingredienser i en skål och grundligt rör dem tills de är väl blandat.

Spanska BBQ Marinad

Spanska grilla gnugga är stor på kyckling och även går bra på lax och biffar. Detta flavor torr marinad inkluderar rökt, söt spanska paprika, mark senap, kummin, svartpeppar och kosher salt. För att förbereda noggrant kombinera alla ingredienser och gnugga på kyckling eller lagra i en lufttät behållare tills klar för användning.

Lätt smak måltider är bara några minuter bort med några noggrann shopping och minimal förberedelse. Använd en mängd olika kycklingbitar och recept alternativ för att hålla saker intressant. Kontrollera alltid krydda nivåer innan nivåer och justera före servering. Utforska olika råvaror och ört avklipp att ge komplexa smaker på några minuter.

kyckling val

Välj kycklingbitarna som kan slaktas för att laga mat snabbt. Hel kyckling är det billigaste per pund, men tar lång tid och skicklighet för att skära i bitar för matlagning. Kycklingen kan kokas hela för användning i soppa och kall sallad applikationer, men plocka köttet av benen tar tid. Bitar av kyckling som fortfarande innehåller ben tar längre tid att laga mat hela vägen igenom. Skär kycklingen från benet för att ge köttet som lika tjocklek som möjligt. De magrare vitt kött som kyckling bröst ska laga snabbare och bör övervakas noggrant eftersom de tenderar att överkokta och torkar ut. Ben och fett under kycklingskinn ge smak men också isolera det kött som håller i fukt utan även saktar matlagning. Förskurna benfria och skinn kycklingbitarna är tillgängliga från de flesta slaktare att spara tid när du gör din kyckling måltider.

Förberedelse

Marinera, torr rub eller ens Förgrädda din kyckling för att spara tid att göra en smakrik kyckling måltid. När kycklingbitarna skärs den nödvändiga storleken för kyckling recept, börja bygga den första nivån av smak. Vissa kyckling rätter bör göras nästan helt i förväg. Förgrädda kycklingen försiktigt i ånga eller under vakuumtryck för att hålla så mycket fukt inne i köttet som möjligt. Låt kycklingen svalna helt i kylskåpet även så länge som över natten innan du försöker skiv som en toppning för snabba kallskurna sallader och smörgåsar. Låt rå kyckling blöt i en marinad eller kyla i en torr rub som du använt natten innan för att spara tid nästa dag. Dra kycklingen ur marinaden och låt överskottsvätska att droppa av innan du placerar bitarna på grillen eller i en varm ugn.

kyckling förrätter

Använd din favorit frukt, grönsaker och färska örter för att komplimentera kyckling smak och leverera en snabb måltid. Skär producerar i små bitar eller använda små bär koppla ihop med kyckling och koka snabbt. Tänk på att den ljusgula-brun färg av kyckling lätt färgas av mörka juice naturlig frukt och grönsaker. Lägg finhackad färska örter i sista minuten till varm kyckling före servering. Små kyckling och grönsaker grillspett koka snabbt och kan hållas rå i kylskåpet tills precis innan tillagning. Skorpa kyckling i ströbröd eller krossade spannmål innan bakning för en skarp crunch utan stekning. Kyckling avsedd för en fritös bör rumstemperatur, klappade torr och dammas med ett tunt lager av majsstärkelse. Servera fet kyckling med en sida maträtt som innehåller citrus eller ättika bas het sås för att balansera smaken.

En stor middagsmålet, kan kyckling sallad serveras kall på en bädd av sallad eller placeras i en smörgås. Du kan snabbt och enkelt göra stora provsmakning kyckling sallad med hjälp av paketerade ranch mix. Förgrädda din kyckling i förväg och låt den svalna eller använda överblivna kyckling från natten innan för att skapa denna enkla maträtt som är säker på att behaga. Om det finns barn i hemmet, är detta ett bra recept för dem för att förbereda för en eftermiddag picknick.

Instruktioner

1 Öppna burk ananas bitar och häll saften ut i mätkoppen. Sätt ananasbitar i stor skål.

2 Tillsätt kycklingen och selleri till ananas bitar och blanda ihop. Ställa in kyckling mix åt sidan.

3 I liten skål, kombinera 1/4 kopp av ananas, majonnäs och hela paketet av kryddblandning. Blanda väl.

4 Lägg förbandet blandningen till kyckling skålen och rör om väl att se alla kyckling, ananas och selleri är väl belagda.

5 Omslag och kyla kyckling sallad i kylskåpet för inte mindre än en timme. När kylda, är du redo att tjäna.

Tips

  • För att ge den gamla kyckling sallad smörgås en spark, försök att sätta din kyckling sallad i pitabröd eller tjänstgöra i en flour tortilla skal.

Hur att steka halv kyckling


Rostning en halv kyckling är ett bra alternativ när du älskar grillad kyckling smak, men en hel kyckling är för mycket för dig att avsluta på egen hand. Du kan köpa halva kycklingar på de flesta livsmedelsbutiker eller slaktare. En halv-kyckling är helt enkelt en kyckling skuren i två ner i mitten, så att den innehåller ett bröst, en ben, ett lår och en vinge.

Instruktioner

1 Ta din halv-kyckling ur förpackningen och klappa den torr med hushållspapper. Du vill börja med en torr kyckling så att marinaden eller gnugga kan hålla sig till det och så att fukten på kycklingen inte kommer att urvattnas.

2 Placera din favorit stekt kyckling marinad eller gnugga på halv kyckling och låt det sitta för den rekommenderade mängden tid, beroende på marinad eller gnida som du väljer.

3 Värm ugnen till 500 grader Fahrenheit.

4 Placera kyckling på en liten långpanna och placera den i ugnen. Steka kycklingen under 35 minuter vid 500 grader Fahrenheit. Vänd ner ugnen till 300 grader Fahrenheit och grillat mellan 20 och 30 minuter längre.

5 Kontrollera kyckling med en stektermometer för att se till att deras inre temperaturen når 165 grader Fahrenheit.

6 Ta ut kycklingen ur ugnen när den är klar och låt den vila i 10 minuter innan du skär i den.

Hur man håller kyckling anbud


Behålla så mycket fukt i kycklingen som möjligt för att hålla kyckling anbud vid matlagning den. Om du inte gör det resulterar i torr kyckling, som kan vara tilltalande att äta. För att hålla kyckling anbud, det finns flera åtgärder du kan vidta vid förvaring och matlagning hönan. Men var noga med att inte undercook kycklingen i hopp om att hålla kyckling anbud. Svampiga kyckling är inte säkert att äta och kan orsaka matförgiftning.

Instruktioner

1 Koka kycklingen så snart som möjligt efter inköpet. Om det är möjligt, inte lagrar kycklingen i kylskåp eller frys under en längre tidsperiod. Detta gör det möjligt kyckling att torka ut, vilket gör den mindre anbud.

2 Får ej frysas kycklingen före användning, om möjligt. Frysning och upptiningen kommer att orsaka kycklingen att förlora en del av sin fukt, vilket gör det mindre anbud.

3 Håll kycklingen förpackas väl om att lagra den i kylskåp eller frys. Linda kyckling i plastfolie för att ge det en lufttät tätning.

4 Koka inte kycklingen. Kokning kycklingen kommer att få den att torka ut och förlora sin ömhet. Cook ben kyckling till 180 grader Fahrenheit och benfria kyckling till 170 grader Fahrenheit. För att säkerställa korrekt koktemperatur, använd en stektermometer.

5 Lämna huden på hönan under tillagning när det är möjligt. Detta kommer att bidra till att behålla de safter av kycklingen medan matlagning, vilket gör kyckling mörare.

6 SALT kyckling efter tillagning det, inte före. Saltning kycklingen före tillagning kommer att dra ut mer av sina safter under tillagningen, vilket gör att mindre anbud.