pyoderma på hund efter skabb

Att föra en ny hund hem är ett stort ansvar. Detta inkluderar, men är inte begränsat till grooming, vårda, utfodring och potträning. Potträning verkar vara en stor uppgift att ta itu med. Med konsekvens från dig, kommer hunden lära och anpassa sig till dina fastställda regler på nolltid, efter lite trial and error. Följ dessa steg för att huset träna en hund efter en olycka.

Instruktioner

1 Titta på din hundens rörelser i hela huset. Han kommer att börja utforska sina nyfunna områden nästan omedelbart. Detta kan inkludera en olycka eller två från upphetsning ensam.

2 Visa din hund där hon är tänkt att gå potta utomhus. Genom att ta henne utanför ofta, kommer du att bidra till att träna henne om var hon behöver vara när hon behöver potta.

3 Säg hunden, "Nej" i en fast men lugnt sätt om du ser honom potta i huset. En plötslig, "Nej" från du kan stoppa olyckan i midstream, så att du kan plocka upp honom omedelbart.

4 Ta henne utanför omedelbart att fortsätta sin potta paus. Detta kommer att träna sin kropp och själ att hon är tänkt att vara utanför pottan.

5 Rengör den nya platsen olycka omedelbart med ett sällskapsdjur olycka remover. Detta kommer att bidra till att avlägsna eventuella lukter så att hunden inte kommer att lockas att komma tillbaka till samma plats olyckan.

Tips

 • Inte slå en hund på grund av en olycka. Missbruk kommer inte att uppmuntra en hund att göra vad du vill och kan öka antalet olyckor han har.

Hur man sköter om en hund efter operation


När din hund kommer hem efter operationen, kan det vara hjärtskärande. Din älskade husdjur kommer definitivt att behöva vissa TLC, men det är också viktigt att lyssna noga till veterinären instruktioner och hålla din hund lugn. Läs vidare för mer information om hur man tar hand om en hund efter operationen.

Instruktioner

1 Lyssna noga till veterinären instruktioner. Vissa veterinärer kommer att skicka hem en tryckt lista med instruktioner för att ta hand om din hund efter operationen. Andra är mindre formellt och diskutera dessa steg med dig. Var inte rädd för att göra anteckningar. Alla veterinärer förstå din hund är ditt barn, och du måste veta hur man tar hand om honom eller henne efter operationen.

2 Håll hunden lugn när du kommer hem. Detta kan vara särskilt svårt senare på kvällen eller nästa dag som din hund kan känna normal, men hans snitt har uppenbarligen inte läkt. Det är också mycket svårt om du har en annan hund, som älskar att spela. Du kan lösa detta problem genom att ta din healing hund utanför i koppel och inte låta honom springa runt. Vissa veterinärer rekommenderar detta för upp till en vecka. Om du ser din hunds snitt läker bra, kan du låta honom eller henne att gå utanför utan koppel i ett par dagar. Bara titta på din hund och hans snitt noggrant.

3 Gör en bekväm plats för din hund att sova, särskilt den första natten hem från kirurgi. Om din hund används för att sova i sängen med dig eller på soffan, kan det inte vara möjligt de första nätterna. Använd gamla täcken eller filtar för att göra en bekväm plats för din hund att sova och vila. Sätta detta nya säng i rummet du kommer att vara i under kvällen, så att din hund kan vara nära dig, men fortfarande vilar. När det är dags för sängen, kan du flytta filtar i sovrummet med dig om det är där din hund sover vanligtvis.

4 Köp en e-krage om din hund kommer att kunna slicka eller klia hans stygn. Hunden på bilden bär en av dessa kragar. De flesta hundar vänja sig vid dem efter några timmar, men att de inte älskar dem. Det är dock viktigt att din hund inte stör hans snitt tills det läker, eller du kan gå tillbaka till veterinären. Det kan vara värre än att ha din hund bära en e-krage.

5 Använd en varm tvättlapp att torka bort torkat blod och hjälpa till med klåda hela veckan. Din hund kommer att uppskatta ömhet och hjälpa till med klåda. Har du någonsin haft stygn? Ibland klåda är det värsta!

6 Ge din hund alla hans antibiotika om veterinären gav dig ett recept. Även om din hund verkar helt läkt, måste du ändå att avsluta alla piller för att säkerställa infektion inte satt i. Att ta hand om en hund efter operationen kan vara tidskrävande, men det är definitivt värt det!

7 Mata din hund väldigt lite natten kommer han hem från kirurgi. Vissa veterinärer rekommenderar bara lite torrfoder. Om din hund har en orolig mage för ett par dagar, kan du ge honom en blandning av mycket vanligt folk mat - kokt kyckling och vitt ris. Sedan kan du börja blanda kyckling och ris med sin vanliga mat. Om magbesvär fortsätter i flera dagar, sedan ringa din veterinär. Din hund kommer att uppskatta all TLC han får när du vårdar honom efter operationen.

Tips

 • Om din hund används för att sova i sin kennel eller gillar att ligga i det att känna sig trygga, se till att du rengör och desinficera det innan din hund kommer hem från veterinären.
 • Om du kan titta på din hund för en timme eller två, då är det okej att lämna e-kragen av. Då kan du stoppa din hund från att slicka eller klia sina stygn och ge honom en paus från kon.
 • Ring din veterinär omedelbart om du tror att din hund är att ha en negativ reaktion på operationen eller något läkemedel. Det är bättre att vara säker än ledsen!

Att få en annan hund efter den andra en har avlidit är aldrig lätt. Men läka och lära sig att älska igen är en viktig del av sorgeprocessen. Att få en ny hund kan hjälpa dig återhämta sig från förlusten av din gamla, älskade husdjur.

Instruktioner

1 Tillåt dig själv tid att sörja för din förlorade husdjur. Se till att alla inblandade med att äga den gamla husdjur är känslomässigt redo att hantera äga en ny.

2 Tänk på olika raser. Även om du kan vara benägna att få en annan hund som din sista, måste du ta hänsyn till temperament och vårdkrav för rasen. Forskning andra hundraser och besluta om en ras som passar din nuvarande livsstil.

3 Gör rätt val när det gäller dina andra husdjur. Om du har äldre djur i ditt hushåll, du förmodligen inte bör investera i en ny valp. Om möjligt, identifiera raser som har rykte för att vara kompatibel med dina överlevande djur.

4 Fråga efter förslag från din familj. Om ditt hushåll består av små barn, fråga om deras beredskap att ta hand om ett nytt husdjur.

5 vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa att du inte förlorar ditt nya husdjur på samma sätt som du förlorat din gamla. Om din gamla hund försvann till en sjukdom, se till att vaccinera dina nya och befintliga husdjur och avyttra någon produkt som kan innehålla spår av sjukdomen. Reparera eventuella felaktiga husgeråd som kan ha bidragit till din tidigare hundens död.

6 Få en ny hund. Helst bör du välja en hund från ett djurhem. Antagande av ett djurhem hjälper till att kontrollera djurpopulationen och spara ett djurs liv. Men om du väljer en uppfödare, se till att han är seriös.

7 Presentera ditt nya husdjur till din nuvarande husdjur och hushåll i lämpligt sätt. Fråga uppfödare och veterinärer för tips om hur man gör boende för ditt nya husdjur. Genomför en sökning på Internet för mer information.

Tips

 • Om du är att vara den primära vårdgivaren för djuret, bara du kan bestämma när det är dags att få en annan hund.
 • Inte bråttom till att köpa eller anta en ny hund. Undvika att köpa en ny hund som en "överraskning."
 • Inte få en ny hund med tron ​​att det kommer att ersätta din gamla hund. Varje hund har sin egen unika personlighet. För att undvika besvikelse med ett nytt husdjur eftersom det inte agera som din gamla, välja en hund som är en annan kön eller färg än din gamla hund.
 • Undvik att ge din nya hund gamla hunds namn. Detta kan förlänga sorgeprocessen.

Hur att läka en manlig hund efter kastrering


Hunden kastrering förfarandet är en ganska snabb, enkel operation som de flesta hundar återhämta sig från snabbt med ett minimum av obehag. Snittet platsen är normalt stängd med självupplösande suturer som inte kräver borttagning. Om din hund hade några ovanliga komplikationer, kommer din veterinär att ge dig specifika instruktioner, men vanligtvis din hund kommer att kräva en mycket grundläggande nivå av vård.

Instruktioner

1 Gå din hund omedelbart efter hemkomsten. En kort promenad är allt som är nödvändigt, bara tillräckligt länge för att det ska använda badrummet. Leta efter tecken på ansträngning eller blod i urinen, och varna din veterinär om detta inträffar.

2 Håll hunden lugn och i en lugn plats. Det har haft en lång dag, och kan fortfarande känner av effekterna av anestesi. Det kommer sannolikt sömn.

3 erbjuda det små mängder vatten. Om det inte kräkas, erbjuder en liten mängd torrfoder ett par timmar innan sängen. Många hundar kommer att vägra att äta den första natten, och det är helt normalt. Om dess aptit inte återkommer inom 24 timmar meddela din veterinär.

4 Fäst hundens E-krage runt halsen innan sängen. Det bör vara tätt nog att hunden inte kan glida ut, men lös nog för att svälja. Du kan lämna det när du direkt övervaka hunden, men det ska vara på när du sover eller borta. Hunden kan skada dess snitt webbplats mycket snabbt om de lämnas åt sitt öde.

5 Motverka motion och energisk spela för cirka sju dagar efter operationen. Kraftig rörelse kan innebära påfrestningar på suturerna och orsaka irritation eller smärta.

6 Håll snittet platsen torr, men inte rengöra den. Överskottsfukt kan orsaka suturmaterialet att torka för tidigt, och icke-steril rengöring får införa infektiösa agens.

7 Övervaka snittet platsen för ovanliga rodnad, blåmärken, svullnad eller pus. Hur det såg ut natten för operationen är så det ska fortsätta att leta. Kontrollera snitt två gånger dagligen, och om du märker någon ovanlig utseende, meddela din veterinär.

8 Följ din hund efter tecken på smärta eller depression. Den neutrum kirurgi bör orsaka några mindre irritation, men inte stor smärta, och de flesta hundar bör vara nästan tillbaka till det normala inom ett par dagar. Om din hund verkar må sämre än det borde, meddela din veterinär.

9 Undvik bad din hund i sju dagar efter operationen, och inte har det tränas för en fullständig två veckor. Snittet måste vara helt läkt innan trimning utförs för att undvika infektion.

Tips

 • Meddela din veterinär om du märker kräkningar, diarré, depression, blödning, blek tandkött eller ansträngande att urinera.

När till foder en hund efter kräkningar


Förr eller senare din hund är skyldig att kräkas. Det finns flera skäl hon kan vara kräkningar, och troligen hennes kräkningar har en ofarlig orsak och kan lätt åtgärdas med en kort snabb. Att behandla vanliga kräkningar, måste du veta när du ska mata din hund efter att hon har kräkts.

Behandling för Kräkningar

Din hund kommer emellanåt kräkas efter att ha ätit något som han inte borde ha ätit eller något som inte stämmer överens med sin mage. Ibland kan en plötslig förändring i kosten kan orsaka kräkningar. Så länge din hund agerar normalt och inget annat verkar vara fel med honom, kan du behandla hans kräkningar genom att undanhålla sin mat för sex till tolv timmar om han är en liten hund eller valp och 12 till 24 timmar för alla andra hundar . Du bör erbjuda honom små mängder vatten under denna tid för att undvika uttorkning.

Efter denna snabba, mata honom en liten måltid av intetsägande livsmedel såsom vitt ris, kokt kyckling eller vanligt potatismos. Om han håller detta livsmedel ned, efter fyra timmar, erbjuda honom en annan liten måltid. Upprepa detta efter ytterligare fyra timmar. Om allt går bra, mata din hund normalstora portioner intetsägande mat följande dag. Under de följande dagarna kan du börja blanda sin ordinarie mat tillbaka till intetsägande mat tills han så småningom återvänt till sin normala kost.

Kräkningar Före eller efter att ha ätit

Om din hund kräks upp en skummande galla innan hon äter, betyder det att nivåerna av syra i hennes mage är för höga. För att råda bot på detta har mat för henne hela tiden eller mata henne mindre, tätare måltider. Du kan också be din veterinär om att ge henne ett antacidum under de tider då hon oftast kräks.

Om din hund kräks upp all sin mat efter att ha ätit, hon förmodligen äter för mycket mat för snabbt. Efter att hon äter, maten absorberar vatten i magen, expanderar och orsakar henne att kräkas upp den igen. Försök att sätta sin mat i en leksak avsedd att läcka ut en liten mängd torrfoder medan det spelas med, försöka mata henne där hon kan slappna av och ta sin tid, försöka mata henne mindre mängder oftare eller prova blötläggning hennes mat i vatten innan utfodring henne.

När du ska söka hjälp

Ibland kräkningar är ett tecken på ett mer allvarligt problem. I det här fallet du vill söka veterinär hjälp i stället för fasta din hund. Möjliga orsaker till ett allvarligt problem där kräkningar är symptomatiskt är din hund har ätit något som har blivit instängda i sitt matsmältningssystemet, parasiter, en virusinfektion eller pankreatit.

Söka hjälp om din hund har svåra kräkningar som kommer på plötsligt; om han har någon svaghet, blodig diarré, blod i sina spyor, feber, kramper eller uppblåsthet; Om du misstänker att han har ätit ett främmande föremål; eller om han är i uppenbar smärta. Notera också färg, konsistens och frekvens av kräkningar för att hjälpa din veterinär diagnos din hunds problem.

Hur man lägger in en elisabetanska krage på en hund efter operationen


Elisabetanska kragar ser ut som jätte kottar, och har liknats vid mer än ett tillfälle att radar- eller parabolantenner. Men komiskt Dessa kottar tjänar en mycket verkliga syfte - de hindrar din hund från att dra ut eller tugga på stygn efter operationen. Att sätta en elisabetanska krage, eller E-krage, på din hund efter operationen är en lätt uppgift som kräver mindre än fem minuter av tid och förhindrar en värld av smärta, lidande och återkommande veterinär räkningar.

Instruktioner

1 Ta hjälp av en vän att begränsa eller distrahera din hund om han är oförmögen eller ovillig att sitta still när du sätter den elisabetanska krage på.

2 Undersök elisabetanska krage. Vissa kragar har slitsar eller flikar där du trär din hunds normala krage igenom.

3 Ta din hunds normala krage om den elisabetanska krage har slitsar eller flikar.

4 Skjut hundens halsband genom slitsarna eller flikarna på den elisabetanska krage, i förekommande fall.

5 Fäst din hunds vanliga krage runt halsen. Om elisabetanska krage inte har slitsar eller flikar fästa elisabetanska krage runt hundens hals över sin ordinarie kragen.

6 Stäng sidosömmen på den elisabetanska krage. Många e-kragar knäppa eller lås stängas. Detta säkerställer att kragen omsluter hundens huvud så att han omöjligen kan slicka eller dra på hans suturer.

Tips

 • Vissa ägare kan finna att en elisabetanska krage inte stanna på sin hund, eller att deras hund blir alltför obekväm med den elisabetanska krage på plats. Ett alternativ till att använda en e-krage är bitter äpple spray, som appliceras på det område som du inte vill att din hund tuggar på. Denna spray smakar fruktansvärda och avskräcker tuggtobak.
 • Vissa hundar blir mycket upprörd när man står inför utsikten av en E-krage. Hundar som använder en elisabetanska krage måste justera hur de går, äta, sova och spela. Se till att din hund kan göra alla dessa saker lätt.
 • Elizabethan kragar är tillverkade av hårdplast. Se till att din hund inte kan tugga på E-krage, som bitar kan lossna och skada henne.
 • Elisabetanska kragar är föremål för en hel del slitage. Om den elisabetanska krage blir spruckna eller brutna, ersätta det med ett nytt. Spruckna elisabetanska kragar nypa, peta och skrapa huden, vilket ökar risken för skador.

Hur man tar hand om din hund efter Kryptorkism Surgery


Kryptorkism kirurgi behandlar en icke nedstigen testikel kvar i hundens mage. Hanhundar som har denna genetiska defekt bör inte paras, eftersom problemet kan föras vidare till kommande generationer. Beslutet att kastrera en hund med en icke nedstigen testikel är en smart en. Ta hand om din hund efter operationen är enkel.

Ge förskrivna läkemedel

Din veterinär kommer sannolikt ordinera smärtstillande och antibiotika för att undvika infektion. Administrera medicin exakt som din veterinär föreskriver det. Smärtstillande medicin kan vara lämpligt, eftersom din hund kommer sannolikt att vara mer obekväm än han skulle vara med rutin neutrum kirurgi. Vänta inte tills din hund visar tecken på smärta. När smärtan tar fart, är det svårare att slå ut. Det är bättre att ha de "droger ombord", så att säga, än att försöka lindra smärtan när det börjar.

Titta på området Nära

Håll ett öga på din hunds snitt eller snitt och sömmar. I vissa fall kan det vara svårt för veterinären att lokalisera testiklarna. Många gånger, kommer hon att använda ett ultraljud maskin för att göra det, men inte alla veterinärer har denna utrustning. Buken prospektering är ibland nödvändigt. Detta innebär att buksnitt är mycket större än den för en rutinmässig kastrat. I själva verket kan det finnas två snitt om testiklarna inte tillräckligt nära varandra för att ta ut genom ett snitt. Uppmärksam på tecken på infektion och inflammation, som omfattar rodnad, svullnad och värme vid platsen för snittet.

Håll E-krage på

Din svåraste uppdrag i särklass är att hålla din hund från att slicka och oroande snittet. Om din veterinär har utrustat din hund med en E-krage - en elisabetanska krage - lämna den på plats tills veterinären säger att det är redo att tas bort. Det är frestande att ta bort kragen, eftersom hundar alltid ser så olycklig när de måste bära en och de andra husdjur gör narr av dem. Men du måste undvika risken för din hund biter eller tugga stygnen gratis.

övervaka Rest

Låt din hund massor av vila. Eftersom varje förekomst av kryptorkism är olika, det inte finns någon standardiserad incision som det finns med en rutin kastrat. Beroende på var och hur stor din hunds snitt är, kan det bli föremål för kommande isär under tryck eller sträckning. Hålla andra husdjur borta från din hund om de försöker att inleda spel; placera speltid på is tills vidare. Om din hund är inte på humör för att spela - en mer sannolikt scenario - du riskerar en kerfuffle mellan de två hundar eftersom man vill spela, men den andra är i en foul humör på grund av smärta, droger och obehag.

När ska ringa veterinären

Din veterinär kommer att ge dig en tid för att komma tillbaka i ungefär en vecka till 10 dagar efter operationen. Ring din veterinär om pungen verkar vara att fylla upp, svullna, röda eller anbud. Ring om din hund har några ovanliga symptom såsom kräkningar eller tecken på infektion såsom värme eller rodnad runt snittet.

Hur man sköter om en hund efter kastrering


Ansvariga sällskapsdjur ägare vet att spaying och kastrering bidrar till att minska populationen av oönskade djur. Procedurerna också minska en hunds önskan att ströva omkring eller visa aggression. Kastrering är ett kirurgiskt ingrepp, i vilken både av en hunds testiklar avlägsnas. Tillhandahålla särskilt hand om din hund efter operation för att förhindra infektion eller andra komplikationer uppstår.

Instruktioner

1 Följ instruktionerna i veterinär. Hon kan ha instruktioner som är specifika för din hund.

2 Ge din hund vatten endast för den första dagen. Erbjuda en del av sin normala måltid, om han verkar vara hungrig. Övervaka din hund för kräkningar, vilket är normalt efter operationen.

3 Begränsa fysisk aktivitet för att förhindra att stygnen från att komma ut. Detta gäller särskilt för små hundar. Springa, hoppa, och gå upp eller ner för trappor kan påverka sömmarna och fördröjer läkningsprocessen. Hålla ditt husdjur i en kennel, om möjligt, och ta honom för promenader i koppel.

4 Använd kragar för att hålla din hund borta från stygnen. Vissa hundar kan vill slicka eller bita på sina stygn. Håll snittet område bort från smuts och andra potentiellt smittsamt. Skydda operationsområdet kommer att underlätta läkning.

Hur svalna en hund Efter en vandring


Vandring med en hund är kul, äventyrslysten och rent cool. Men du måste också se till att din hund håller sig sval när vandringen är klar och han flämtande vid 90 km / h. Det är inte svårt att kyla ner en hund efter en vandring, men det är absolut nödvändigt. Läs vidare för att lära sig att kyla en hund ner efter en vandring.

Instruktioner

1 Få hunden i en sval, skuggig plats och erbjuda en skål full av färskvatten.

2 När han varvade sin fyllning, flyta några isbitar i vattnet för honom att sörpla eller tugga på.

3 Fukta en handduk i kallt vatten. Vrid ut och placera på hundens huvud, rygg och undersida. Använd flera handdukar om det behövs.

4 Ge hunden tid att vila, samla och förbli i en skuggig sval plats tills han slutar flämtande som en galning.

Tips

 • vandra alltid med extra vatten för din hund. Ge honom ditt vatten om hans tar slut. Hundar kommer att torka snabbare än människor.
 • Om det efter en varm vandring hunden verkar håglös, sjuklig och har ytlig andning, ta honom till en veterinär omedelbart. Uttorkning dödar snabbare än du kanske tror.
 • Inte chocka överhettad hund genom att spraya honom med en iskall slang eller låta honom hoppa in i en kall pool.

Hur man Resocialize en hund efter en attack


Hund till hund aggression är en av de vanligaste beteendeproblem som ägare måste ta itu med. Enligt Dr Ian Dunbar, grundare av Association of Pet Dog utbildare, är den största anledningen till att under puppyhood, hundar ofta berövas adekvat socialisering med andra godmodiga hundar. Hundar som visar aggressivitet vanligtvis hålls isolerade som ökar antisocialt beteende. Att resocialize en hund efter en attack krävs regelbunden kontakt med andra hundar.

Instruktioner

1 Ta din hund till ett område där att möta människor eller andra hundar på avstånd. Håll hunden i koppel för säkerheten.

2 Erbjud din hund en behandling när du märker en annan hund närmar sig. Fortsätt att ge din hundgodis att behålla sitt fokus på de behandlar snarare än den märkliga hund. Om behandlar inte hålla sin uppmärksamhet, ge honom en behandla varje gång han ser på den märkliga hunden. Detta kommer att bidra till att göra synen av en annan hund en trevlig upplevelse. Ge verbala försäkran som "bra hund" när den märkliga hunden har helt gått utom synhåll.

3 Gå din hund med en vän som har en okänd vänlig hund. Ha ett nära avstånd till din vän och den andra hunden som du matar din hund godsaker. Inte belöna din hund för aggressivt beteende. Mata hundarna behandlar tillsammans så att de delar. Om din hund inte visar aggressivitet, tillåta honom att utforska den andra hunden doft.