pigmenterat tandkött hund

Vad gör bruna fläckar på min hund tandkött Mean?


När du först får din valp eller hund bör du forskning rasen att ta reda på vilka typer av gummi och tandmönster anses normalt. Till exempel, för vissa raser kan det vara vanligt att bruna fläckar bildas på tandköttet. Men om du märker bruna fläckar bildas på din hunds tandkött där de inte har varit tidigare, bör du kontakta din veterinär för att diskutera tandhygienfrågor.

gum Infektion

Bruna fläckar på din hunds tandkött kan vara ett tecken på tandköttsinfektion, såsom gingivit. Det bästa sättet att göra denna bestämning är att ha din veterinär kontrollera din hund, men du kan också granska ditt husdjur hemma. Leta efter rodnad eller svullnad längs tandköttslinjerna i närheten av de bruna fläckar. Du kan även se tecken på svag blödning. Dessutom, om din hund verkar vara tugga på en viss sida av munnen, är det möjligt att det har en smärtsam tandköttsinfektion och behöver gå till veterinären.

normal Pigmente

Vissa hund raser har normal pigmentering av bruna fläckar på rosa tandkött, enligt den amerikanska Kennelklubben. Rosa tandkött är ett tecken på friskt tandkött, men när din hund har normala bruna fläckar på tandköttet blir det svårare att avgöra när, om någonsin, har din hund kontraktetandköttsproblem. Håll ett öga på de normala bruna fläckar och se om de växer, förändras eller föröka sig. Fler bruna fläckar på de rosa tandkött kan innebära att det finns en infektion, men om fläckarna förbli densamma, kan detta inte behöver till oro.

Varning

Tuggummi infektioner som inte behandlas kan spridas över hela kroppen och leda till andra typer av infektioner eller hälsoproblem för din hund. Därför är det viktigt att sköta din hunds tandhälsa i förebyggande syfte, och helst du misstänker tandköttsproblem. Bruna fläckar på din hunds tandkött som är representativa för tandköttsproblem kan så småningom leda till tänderna ruttna, lossa och falla ut, vilket gör det svårt för din hund att tugga mat och äta bekvämt.

Förebyggande

Tandköttssjukdomar kan förebyggas med god munhygien som du påtvinga din hund. Du kan borsta hundens tänder att bli av tandsten och plack, med hjälp av en speciell hund tandborste och tandkräm. En annan förebyggande taktik är att ge din hund tand tugga behandlar som hjälper massera tandköttet och ta bort tandsten som hunden tuggar på dem.

De bästa sätten att hand om en hund tänder och tandkött


Hundar med blödande tandkött, dålig andedräkt, munsår, och lösa eller saknade tänder lider vanligen av tandlossning orsakas av en ansamling av bakterier i munnen. Detta smärtsam sjukdom orsakar en hund att äta mindre, gå ner i vikt och i svåra fall kan leda till hjärt- och njursjukdom när bakterierna lämnar munnen och reser till viktiga organ i kroppen. Att lära de bästa sätten att hålla din hunds mun ren och frisk kan hjälpa ditt husdjur leva ett längre och lyckligare liv.

veterinär Rengöring

En veterinär tandrengöring kräver att hunden placeras under narkos så veterinären helt kan undersöka alla tänder och kirurgiskt sond för några bölder eller fickor under tandköttskanten. Om tänderna är löst i tandköttet, kan din veterinär begära att tandröntgenbilder tas under förfarandet för att fastställa eventuell rot och benskador. Typiskt, rengör en utbildad veterinär tekniker, fjäll och polerar tänderna, medan veterinären utför nödvändiga extraktioner och administrerar antibiotika. I "Clinical lärobok för veterinärmedicinska tekniker," Dr.. Dennis McCurnin och Joanna Bassert rekommenderar att hundar har sina tänder rengjorda av en veterinär årligen för att förhindra spridning av bakterier till hjärtat och andra organ.

At-Home Rengöring

Tandvård hemma börjar med daglig tandborstning. Många veterinärer lager finger borstar, doggy tandborstar och speciellt framtagen hund tandkräm för hemmabruk. Genom att placera en liten mängd tandkräm på en pensel och löper längs utsidan av hundens tänder och tandkött, du tar bort plack som kan hårdna till tandsten inom 36 timmar, säger Dr. William Rosenblad av PetPlace.com. Från och med i praktiken tidigt med en valp, och fortsätter som hunden mognar, kan minska frekvensen av veterinärtandrengöring.

Tandtuggleksaker

Tand hund tuggleksaker förhindra ansamling av plack och tandsten som leder till tandlossning. Som din hund tuggar på sin leksak, de hårda, grova textur repor utanför resten av mat som bygger in plack och tandsten på tänderna. Leksakerna fräscha din hunds andedräkt genom att ta bort bakterier, kan förhindra destruktiva tugga beteende, bleka din hunds leende och hjälpa din valp med barnsjukdomar frågor, statliga veterinärer på Vetinfo webbplats.

vaccinationer

2005, US Department of Agriculture villkorligt tillstånd ett nytt vaccin för användning hos friska hundar som ett hjälpmedel för att förhindra tandlossning. De Porphyromonas Vaccinet verkar genom att döda de tre typerna av anaerober - bakterier som inte behöver syre för att frodas - orsakar tandköttsinflammation, förlust tand och ben degeneration som präglar tandsjukdomar. Din hund behöver två doser av vaccinet, tre till fyra veckors mellanrum, företrädesvis efter en veterinärtandrengöring. Tillsammans med vaccinet, veterinärerna vid Northwest Rankin Animal Clinic i Flowood, Mississippi, rekommenderar att du fortsätter rutin hem tandborstning och veterinär rengöring som en del av omfattande tandvård för din hund.

Fast föda

Fast kibble rengör hundens mun genom att skrapa bort plack som samlats på tänderna under dagen. Om du väljer att ge ditt husdjur fast föda och hårda behandlar, såsom morötter och inslag av äpple, se till att maten innehåller viktiga näringsämnen som behövs för optimal hälsa, säger VetInfo.com.

Hur vill kolla en hunds tandkött


Om du frågar "Är min hund sjuk?" du vill kontrollera din hunds vitala, och detta inkluderar kontroll av tandköttet. Fortsätt läsa för att lära sig att kontrollera en hunds tandkött, vad man ska leta efter, inklusive blek tandkött och tandkötts missfärgning. Du får också lära sig vad det betyder att om en hunds tandkött är blek, missfärgad eller på annat sätt avvikande.

Instruktioner

1 KONTROLLERA HUND tandkött när han är SUND: Det finns en viss naturlig variation i tuggummi färg mellan enskilda hundar. Vissa hundar har ljus rosa tandkött, medan andra har mörkare lax färgade tandköttet. Det kommer att bli lättare att upptäcka om din hund har onormala tandkött om du är bekant med vad hundens tandkött ser ut när han är frisk.

2 ATT KONTROLLERA hundens tandköttet blekhet: Är hundens tandkött blek? En hund kan ha blek tandkött som inte är vit till färgen, men blekare än vanligt (vilket är varför det är viktigt att veta vad hundens tandkött ser ut regelbundet - vad är blek för en hund kan vara normalt för en annan hund). Om din hunds tandkött är vita eller grå till färgen, är detta ännu allvarligare. Blekt gummi färg eller vita tandkött indikera lågt blodtryck, blodbrist, inre blödningar, chock och andra allvarliga sjukdomar. En omedelbar besök till veterinären är i sin ordning.

3 KONTROLLERA hundens tandköttet MISSFÄRGNING: Om din hunds tandkött inte bleka, är de missfärgade? Några brun pigmentering till fläckar på huden på hundens tandkött och tunga är normala. Men om din hund har tegelröd tandkött (som indikerar värmeslag), gula gummin (som indikerar gulsot) eller blå tandkött (som indikerar cyanos, en brist på syre i blodet) då detta är anledning till allvarlig oro och omedelbart besöka veterinärklinik.

4 ÄR DIN HUND tandkött WET? I en frisk hund, kommer tandköttet att vara slick och våt vid beröring. I en sjuk hund, kommer tandköttet ofta vara torr och klibbig. Torra, klibbiga gummin är ett tecken på uttorkning, vilket är vanligt hos sjuka hundar eftersom många sjuka hundar vägrar att äta eller dricka.

Tips

  • Kontrollera aldrig din hunds tandkött rätt när han vaknar upp ur sömnen. Kroppens system långsam under sömnen, vilket innebär att tandköttet blir blekare än normalt för ca 5-10 minuter efter hunden först vaknar.
  • Kontrollera aldrig din hunds tandkött direkt efter träning. Hundens tandkött blir pinker i färg direkt efter ansträngning.
  • Om din hunds tandkött är blek, missfärgad eller torr och klibbig, är detta anledning till allvarlig oro. Dröj inte behandling; få din hund att den akuta veterinärklinik så snart som möjligt - om du lägger bort det, kan din hund inte vara vid liv på morgonen eller i slutet av helgen.

Hur man rengör en hunds tänder och tandkött


Alla djur med tänder behöver tandvård eftersom dålig tandhygien kan leda till andra hälsoproblem. Precis som människor, hundar få håligheter och plack byggs upp på sina tänder. Om plack och förfall blir för svår hund kan börja förlora sina tänder, och det kan möjligen leda till hjärt- och njurproblem. Bra tandvård för din hund kan börja när det är fortfarande en valp genom att borsta sina tänder och tandkött ett par gånger i veckan.

Instruktioner

1 Inköp hund tandkräm och en tandborste från din lokala djuraffären. Hundar behöver en speciell typ av tandkräm som kan sväljas, och de behöver speciella tandborstar som är tillräckligt lång för att nå sina bakre tänderna.

2 Förbered tänderna-städredskap. Sätt tandkräm på tandborsten och våt en tvättlapp. Har dessa poster inom räckhåll för var du planerar att borsta hundens tänder.

3 sitta bredvid din hund i en position från vilken du kan nå sin mun. Använd din mindre dominanta hand för att lyfta din hunds läppar, och använd din dominanta hand för att hålla tandborsten.

4 Borsta hundens tänder i en cirkelrörelse med tandborsten när du använder den andra handen för att hålla hundens läppar ur vägen. Försök att borsta så många av de tänder som din hund kommer att göra det möjligt på detta sätt, inklusive de bakre kindtänderna.

5 Linda pekfingret i den våta tvättlapp och massera hundens tandkött med fingret. Ta bort eventuella extra skräp som kan vara runt munnen.

6 Upprepa dessa steg två eller tre gånger i veckan.

Tips

  • En gång om året, har din veterinär kontrollera hundens tänder för eventuella behov av ytterligare tandvård.

Skillnaden mellan friska och ohälsosamma hund tandkött


En del av att vara en ansvarsfull djurägare innebär bekanta dig med din hund och hans allmänna hälsa och kondition. Tandköttet är ett enkelt område att leta efter sjukdomssymptom. Ohälsosamma tandkött kan fungera som en indikator på att hunden har en underliggande hälsotillstånd eller problem som måste åtgärdas.

Färg

Din hunds tandkött är tänkt att matcha hans allmänna hudton och färg. Friskt tandkött kan vara rosa, svart eller ens fläckig, beroende på huden färg på hunden. Ohälsosamma tandkött är vanligtvis ljusrosa, vitt eller helt enkelt betydligt lättare än sin normala färg. Det är viktigt för dig som sällskapsdjur ägare att lära sig vad din hunds tandkött ser ut normalt så att du kommer att kunna avgöra när det har skett en förändring i färg.

Struktur

En frisk hund tandkött är fast när du trycker på dem. Huden kan bli något ljusare när du använder tryck men normala färg ska returnera nästan omedelbart när trycket avlägsnas. En sjuk hund kan ha mjuka eller inflammerat tandkött, tumörer, cystor, lösa tänder, dålig andedräkt eller blek tandkött.

Tänder

Din hund ska ha friska tänder i munnen som är relativt fria från tandsten och plack. Tandsten och plack visas som vit, gul eller brun missfärgning på tänderna och, om den lämnas obehandlad kan leda till tandköttssjukdomar och andra hälsoproblem. Om din hund har illaluktande andedräkt och bygga upp på tänderna, bör du ta honom till hans veterinär för en grundlig undersökning. Borsta hundens tänder och ge honom med tand tuggar kan bidra till att minska eventuella tandproblem.

Kontroll av tänder och mun

Eftersom hundens tänder och tandkött är en sådan viktig indikator på god hälsa, måste du lära dig att kontrollera dem. American Kennel Club rekommenderar greppa din hund försiktigt genom nosen och lyfta upp sidorna av munnen för att kontrollera tillståndet av hans tandkött och tänder. Om din hund är aggressiv, kan du behöva söva din hund eller diskutera andra alternativ med din veterinär.

Missfärgningen i en hunds tandkött


Tandköttet hos en frisk hund är laxrosa, liknar hudfärg, enligt den amerikanska Kennelklubben. Vissa hundar föds med svarta fläckar på sina laxrosa tandkött, vilket är bara en variant av denna speciella hundens tuggummi färg. Varje avvikelse från denna normala färg är en sammanfattning av tecken på att hunden behöver se en veterinär omedelbart. Ta för vana att öppna din hunds mun eller titta på tuggummi färg som hunden byxor.

orsaker

Missfärgningen är hund tandkött är ofta på grund av blodflödet blir blockerad. Det är blodet som gör hälsosamma rosa eller svarta färger. Infektion, skador på munnen, föremål fastnar i munnen, plötslig blodförlust, förgiftning, traumatisk skada eller inre organsvikt kan stoppa eller minska hundens cirkulationssystemet, vilket i sin tur minskar eller stannar blodet från att gå på tandköttet.

Färger

Röda och svullna tandkött indikerar ett gummi bakteriell infektion såsom gingivit. Om tandköttet är körsbärsröd men inte svullen, kan hunden vara att bekämpa en gift. Ljusgrå, bleka lila eller vita tandkött indikerar chock, som kräver omedelbar veterinärvård. Gulaktiga tandkött kan vara ett tecken på leverproblem. Blå eller lila-blå tandkött innebär att hundens kropp behöver mer syre omedelbart. Vita fläckar kan indikera muntorsk och vita klumpar kan tyda på tumörer.

Expertråd

Hundar med mestadels svarta tandkött kan bara missfärgas i extrema nödsituationer. För att kontrollera sin hälsa genom att försiktigt dra ner hundens undre ögonlocket. Färgen på den uppenbarade vävnaden är en laxrosa som matchar hund tuggummi färg, oavsett vad hundras, enligt Dummies.com. Färgen under den nedre ögonlocket alltid är rosa i friska hundar.

andra symptom

Dog tuggummi missfärgning inträffar oftast tillsammans med andra symtom. Till exempel i värmeslag, kommer hunden att kollapsa, huden kommer att bränna varm vid beröring och hunden kan sluta andas. Anteckna andra konstiga tecken som diarré, slöhet, kräkningar, ovanligt dålig andedräkt, klåda eller svullnad och påpeka dem till din veterinär.

Förebyggande

Även olyckor kan vara svårt att förhindra, kan många orsaker till hund tuggummi missfärgning förhindras. "Hundägaren hem veterinärHandBook" rekommenderar utfodring hårt, krispigt livsmedel för att hjälpa rena pesten bort av hundens tänder. Tänderna bör borstas tre gånger i veckan med hjälp av en tandkräm som för hundar (human tandkräm kommer att göra en hund kräkas). Förvara alla mediciner, rengöringsmedel, insektsmedel, färg, fordonsindustri vätskor och andra farliga material ur en hunds räckhåll. Lämna inte en hund i en parkerad bil när det är varmt ute. Håll en hund inhägnad eller bundna så att han inte kan vandra ut i trafiken.

Tandköttsproblem är ett vanligt tillstånd hos hundar som inte fått ordentlig vård för sina tänder. Enligt ASPCA, många hundar visar tecken på tandköttssjukdomar när de är bara fyra år gammal. När en hund tandkött och tänder inte hålls rena, kan plack bildas och förvandlas till tarter. Detta kan leda till utveckling av tandlossning och gingivit och kan påverka en hunds hälsa på samma sätt som den gör människor ". Lyckligtvis, när du vet vad du ska leta efter kan du vidta åtgärder för att hålla din hunds tandkött friska och dess tänder pärlvit.

Instruktioner

1 Kontrollera din hunds andedräkt. Halitos, även känd som dålig andedräkt, är ofta det första märkbara tecken på tandköttssjukdom. Även "doggy andedräkt" är normalt, är en stark offensiv lukt vanligtvis en indikation på att något är fel.

2 Lyft upp din hunds läpp för att inspektera sina tänder. Leta efter tecken på röda eller svullet tandkött, gula tänder och bruna tandkött. Dessa är alla tecken på tandköttsproblem.

3 Titta på din hund medan den äter. En hund kommer att rycka till på samma sätt en människa gör när den har en öm tand eller mun. Om det normalt gobbles ned sin middag, men plötsligt börjar ta sin tid eller släppa bitar av kibble ur sin mun, kan det ha en utveckling av tand eller tandköttet problem.

Tips

  • Borsta hundens tänder för att förebygga sjukdomar i tandköttet. Många djuraffärer bär nu hund tandborstar och tandkräm. Dessa produkter är speciellt konstruerade för användning på hundens tänder. Följ tillverkarens anvisningar på förpackningen för rätt mängd tandkräm att använda, samt tips om hur man gör tänderna rengöring jobb lättare för dig och ditt husdjur.

Hur kan man kontrollera tandköttet hos en hund eller katt


Hur många gånger du kontrollera din tandköttet och rena it.How många gånger du ger mycket prioritet att rengöra munnen och ta väl hand om det. Men har du någonsin försök att kontrollera tandköttet av ditt husdjur som hundar och cats.Or har du någonsin tagit din hund eller katt för att se en veterinär för att kontrollera sin hälsa.
Kontroll av tuggummi på din hund eller katt innebär kunna ha viktig information om sin hälsa.
Du vill se gummit på din hund eller katt, men du är bara rädd för att såra honom eller har du helt enkelt ingen aning om hur man gör det.
Behöver du hjälp? Så kolla den här artikeln för att få en bättre uppfattning:

Instruktioner

1 Lyft upp överläppen i ditt husdjur. 2 Observera färgen på sina tandköttet och i läppen. 3 Kontrollera hans tandkött och se om de har en rosa ton. 4 Tänk på att vita tandkött kan tyda på att ditt husdjur är anemisk eller är i . chock 5 Om ditt djur har blå tandkött, kan det tyda på att han inte får tillräckligt med syre i blodet; det kan inte andas ordentligt eller lider av en cirkulations problem 6 Om ditt husdjur lider av någon av dessa anomalier, ta honom omedelbart till en veterinär.

Raw köttiga ben är bra för din hund.

Mata en hund ett "biologiskt lämpligt raw food" (BARF) diet blir allt populärare. Enligt australiska veterinär Tom Lonsdale, bör råa köttiga ben idealt omfatta 70 procent av en hunds rå kost. Tugga råa ben kan hjälpa till att hålla en hundens tänder och tandkött friska och stärka sina käkmusklerna.

Kokta ben är inte bra för hundar.

Food and Drug Administration varnar för att kokta ben, stora eller små, är dåligt för en hund. Hårda kokta ben kan bryta en hundens tänder. En hund kan också strypa på bitar av ben som bryter av och fastnar i sin matstrupe. Benfragment kan också orsaka en intestinal blockering eller, om tillräckligt skarp, kan orsaka bukhinneinflammation - en potentiellt dödlig bakteriell infektion i magen till följd av avföring som passerar genom hål i hundens tarmen.

Slutsats

Det är upp till hundägaren om han vill mata en rå diet med råa köttiga ben, vilket kan vara till nytta när det matas korrekt. Hundar bör aldrig matas kokta ben av något slag.

Hund Tongue Injury


Din hund förlitar sig på sin tunga för att äta, dricka, rengör sig själv och kasta överskottsvärme på en varm sommardag. Skador på denna långa muskler kan vara smärtsamt och försvagande för din valp. Tecken på tungan trauma är inte alltid självklart, så ägarna bör kontrollera sina husdjur mun efter tecken på hälsofrågor åtminstone en gång i veckan.

Punkteringar och Laceration

När det gäller att äta konstiga växter och slåss med andra djur, är din hunds tunga i frontlinjen. Tänderna hos en ovänliga hund kan lätt tränga igenom din hunds tunga under en konfrontation, och ditt husdjur kan lätt bita sig av misstag. Din valp kan också göra några allvarliga skador på tungan genom munnen vass växt stjälkar och frön med taggar eller grader. Öppna skador i munnen kan bli infekterade, särskilt bita sår från andra djur.

brännsår

Moderna hem är fyllda med elektriska apparater, värmekällor och giftiga kemikalier som kan skålla din hunds tunga. Medan vissa brännskador orsakar bara mindre skador, kan allvarliga skador lämna permanenta missbildningar i muskeln, enligt Merck Manual för Pet Health. Brännskador från elektriska sladdar kan lämna ärr eller till och med förstöra en del av din valp s tandköttet eller tänderna. Ditt husdjur kan också bränna tungan genom att slicka en grill, ugn eller annan het yta och dödade de övre lagren av huden i processen. Frätande kemikalier, som drain städare och blekmedel, förstör slemhinnan i hundens munhåla, tunga och svalg efter intag.

Inflammation

Även en mindre tunga skada kan få stora konsekvenser om smittsamma bakterier eller virus kolonisera såret. Inflammation i tungan kan vara resultatet av fysiskt trauma, brännskador och andra typer av skada. Dentala infektioner i tänder och tandkött kan också spridas till tungan muskler om de lämnas obehandlade. Stings från bin, piggsvin och andra giftiga djur kan leda till plötslig inflammation och svullnad. Allergiska reaktioner mot gifter kan stänga din hunds hals i några minuter, så kontakta läkare omedelbart. Syntetisk sträng, växtmaterial och främmande föremål kan fastna djupt under din hunds tunga, orsakar smärta och missfärgning över hela muskeln.

Tecken på skada

Tunga skador är vanliga i valpar och vuxna hundar lika. Det är svårt för ägarna att räkna ut hur allvarligt problemet är baserad på symptom ensam, så det är viktigt att söka läkare när du ser tecken på oral nöd i ditt husdjur. Hundar med skadade tungor tenderar att undvika mat och vatten skålar, så att de kan bli uttorkad eller undernärda. Tongue sår och inflammation kan också ge din hund särskilt dålig andedräkt eller få honom att dregla okontrollerat. Han kan också tass vid sidan av hans ansikte ihållande eller gnälla när han försöker att exploatera sig själv eller äta.