pelargoner giftiga för katt?

Är Pelargoner giftig för katter?


Katter ibland smaka blommor och växter av nyfikenhet, och kattägare bör vara medveten om att många växter-inklusive pelargoner-är giftiga och orsaka allvarlig sjukdom vid förtäring av katter eller hundar.

Identifiering

Pelargoner är populära blommande växter och kan odlas inomhus i soliga platser eller utomhus i amplar eller rabatter. Populära val pelargon inkluderar Martha Washington pelargon, som säljs som en blomma på vintern. Murgröna blad geranium, som växer som en vinstock, har läderartade blad och blommor med smala kronblad. Det är vanligt i Europa och används i hängande korgar och lådor fönster. Pelargoner odlas från frö eller sticklingar.

potential

Den amerikanska SPCA konstaterar att pelargoner är giftiga för katter och kan orsaka allvarliga biverkningar vid förtäring. Pelargoner innehåller två giftiga kemikalier, linalool och geraniol, som gör katter mycket sjuk.

effekter

Katter som intar hela eller delar av pelargoner kan uppleva gastrointestinala symtom som kräkningar och aptitlöshet. De kan också uppleva andra symptom, inklusive depression och eksem.

överväganden

Katter som intar pelargoner bör tas till veterinären. En diagnos och behandlingsplan är nödvändig för fullständig återhämtning.

Torkas blomsterarrangemang giftiga för katter?


En torkad blomsterarrangemang kan göra en fantastisk mittpunkten till din middag eller soffbord, men det kan vara dödligt för din bosatt katt. Din nyfiken katt kan ta en nibble av dessa goda torkade knoppar, intag en munfull antingen en potentiellt giftig växt eller en som behandlades med giftiga kemikalier. För säkerhets skull är det bäst att hålla torkade blommor och andra växter från Fluffy.

Poison Växter

Ett överraskande antal dekorativa blommor - inklusive liljor, tulpaner, krysantemum, amaryllis, smör, kamomill, prästkragar, azaleor, pelargoner och Gardenias - är giftiga för katter, enligt American SPCA. Många florister använder dessa färgstarka och doftande blommor för att skapa torkade blomsterarrangemang. Även till synes oförargliga barnets andedräkt blommor, som vanligen ingår i många färska och torkade blomsterarrangemang, är giftiga för katter. Om din katt sväljer delar av dessa blommor, kan han bli mycket sjuk. Beroende på hur mycket din katt äter, kan han uppleva allt från gastrointestinala besvär, diarré och kräkningar att kollapsa, oregelbundna hjärtslag och död.

Torkning kemikalier och andra faror

Medan vissa torkade blomsterarrangemang görs utan kemikalier, många är det inte. Tillverkare av torkade blommor använder kemikalier inklusive borax, syntetiska glycerin och shellack för att hjälpa dem att behålla sin färg och liv-liknande utseende även när det är torrt, enligt University of Maryland Extension Program. Alla tre av dessa kemikalier är giftiga om ätit av din katt. Du kan också hitta metalltrådar inom stjälkar av torkade blommor. Florister bädda dessa trådar i stjälkarna att hjälpa dem att behålla sin form och hålla dem stående tall. Om din katt tuggar på dessa anläggningar, kan han eventuellt äter bitar av dessa trådar. De vassa metallbitar kan skada din katts tarmar och potentiellt vara dödligt vid förtäring.

Vet Care

Om din katt intar potentiellt giftiga torkade blommor, kontakta din lokala veterinär eller ASPCA Poison Control Center för att få råd om vad man ska göra. För katter som har svårt att andas eller som har kollapsat, få din kisse till veterinären direkt; förgiftning är en nödsituation. När du tar din katt till veterinären, ta den torkade blomsterarrangemang som han snacked på tillsammans. På så sätt kan din veterinär undersöka blommorna och har dem testade för gifter om det behövs. Veterinären kommer sannolikt kräkning och ge stödjande vård för din katt vän efteråt för att förhindra inre skador.

överväganden

De flesta katter är nyfikna varelser och tenderar att utforska världen med sina tassar och mun. Tyvärr kan detta få dem i trubbel när det gäller att äta växter, särskilt torkade de som har ett krispigt textur som liknar kibble. Även kattsäkra blommor du torka själv eller de som torkas naturligt kan utgöra dolda faror för din katt. Till exempel kan de vassa taggar du hittar på torkade rosor eller andra typer av blommor potentiellt skada honom. Förebygga problem genom att placera torkade blomsterarrangemang väl utom räckhåll för din katts tagningsförmåga eller i ett rum kan han inte komma.

Are gerbertusenskönor giftig för katter?


Nej, gerbertusenskönor inte är giftiga för katter. Men prålig och gift daisy sorter är giftiga för katter, hundar och hästar, varnar ASPCA Animal Poison Control Center. Därför trädgårdsmästare önskar att odla en katt säker trädgård behöver plantera Gerber daisy.

Betydelse

Den viktigaste stapelvara i en katts kost är kött. När en katt äter något grönt, såsom en trädgård eller krukväxt, det försöker att underlätta en mag ve. Katter äter växter för att hjälpa dem regurgitate hårbollar. De äter också växterna för att underlätta förstoppning. Gerbertusenskönor är inte giftiga för katter, så om en katt betar på en för att reglera sin mage, inte riskerar att bli förgiftad.

Rolig fakta

Experter förmoda att domesticerade katter lärt sig att vilja äta greener från sina stora katt motsvarigheter. Stora katter äter gröna när de äter sin vegetariska byte. När huset katt matar bort av trädgården, är det mest sannolika efter det "stora katt" instinkt för något grönt. Nyklippt gerbertusenskönor gör färgstarka och kattsäker buketter för blomsterälskare inomhus.

Förebyggande

Kattägare kanske inte vill att deras kattdjur betar av de nyligen planterade och / eller skurna gerbertusenskönor, även om de inte kan förgifta katten. För att förhindra att katten från att äta gerbertusenskönor, se till att ge massor av färsk kattgräs för katt att beta från när den har en orolig mage eller bara vill ha något grönt.

Det finns många växter som kan vara giftiga för katter, varav några är populära krukväxter. Att förstå vilka växter är farliga vid förtäring av katter kan bidra till att undvika potentiellt dödliga konsekvenser.

gentianaviolett

Gentian Violet, även känd som en tysk violett eller persiska violett, anses vara icke-giftiga för katter och hundar, per American SPCA.

Förvirring: växt eller kemisk?

Det finns blandade budskap om Gentian Violet. Medan anläggningen anses vara icke-toxisk, finns det en kemisk substans som har samma namn som är farliga för både människor och husdjur.

farorna

Enligt PesticideInfo.com, är mycket giftigt för marint liv den kemiska substans som kallas Gentian Violet. Anläggningen anses inte farligt.

toxikologi Research

National Center for Toxikologiska Research rapporterar att långvarig exponering för kemiska substans som kallas Gentian Violet har visat sig orsaka cancer hos försöksdjur. På grund av detta är det ämne förbjudna att använda som en form avskräckande i djurfoder eller som en läkemedel.

Slutsats

Även om anläggningen gentianaviolett inte är toxisk, är den kemiska substansen med samma namn giftiga och bör inte användas runt husdjur. Farorna med den kemiska utöver husdjur, och ägare bör vara försiktig om hantering.Om du fångat Tabby mumsa på några av dina landskapsarkitektur, är det dags att göra några katt-proofing utanför. En av de tidiga våren mamelucker, liljekonvalj, är giftiga för katter. Om Tabby måste gå utanför, är det bäst att byta denna bloomer med ett säkert alternativ.

Liljekonvalj

Liljekonvalj har länge varit ett populärt blomma. Det är läcker och söt med en stark doft och gör en stor marktäcke. Det är lätt att växa och det gör en härlig bukett, som världens funnit när prins William gifte Kate Middleton. Tyvärr, om du har en katt som åtnjuter utomhus, är detta en anläggning för att undvika eftersom det är giftigt för katter och hundar.

Pretty Poison

ASPCA och Pet Poison Helpline båda klassificera liljekonvalj som giftiga för katter. Toxiciteten kan variera från måttlig till svår, beroende på hur mycket Tabby intar. Även om det har "Lily" i sitt namn, är liljekonvalj skiljer sig från andra liljor, såsom dagliljar och påsk liljor, vilket kan orsaka akut njursvikt vid förtäring. Även liljekonvalj inte orsakar njursvikt, det är giftigt i sin egen rätt och kräver aggressiv behandling.

Kardenolider: dåligt för hjärtat

Liljekonvalj har kemikalier som är mycket giftigt för hjärtat, kallas kardenolider. Hela anläggningen, inklusive stjälkar, blad, blommor och rötter, är giftiga vid förtäring. Om du trodde att de skulle göra en fin snittblomma att njuta av i huset, kom ihåg att även vattnet stjälkarna sitter i kan vara problem för en katt; de kardenolider kommer att sippra in i vas vatten. Om Tabby samplade liljekonvalj, kan hon uppleva kräkningar, diarré, oregelbunden eller långsam hjärtfrekvens eller kramper. Svåra fall av förgiftning från denna blomma påverkar hjärtat och kan vara dödlig.

Från Valley till Vet

Om du fångat Tabby provsmakning liljekonvalj, ring din veterinär omedelbart. Ju tidigare hon får behandling desto bättre hennes prognos. Om möjligt, ta del av anläggningen till veterinären med dig för att hjälpa till med diagnosen. Veterinären kan försöka att framkalla kräkning och administrera träkol för att absorbera gifter kvar i magen. Intravenösa vätskor kan krävas för att förhindra uttorkning.

Prova dessa

Om Tabby gillar att tillbringa tid utanför, glömma allt liljekonvalj i trädgården. Ett brett utbud av blommor är kattvänliga landskaps alternativ. Överväga druva hyacinter, många ormbunkar, höns-och-kycklingar, hollyhocks, lejongap, krasse, petunior, Zinnia och ungkarl knappar. ASPCA webbplats värd en omfattande lista över säkra och giftiga växter. Hänvisa till det när du planerar din trädgård.

Är Cedar Trees giftiga för katter?


djurskyddsgrupper har gjort ett fantastiskt jobb att göra djurägare medvetna om farorna med en gemensam semester växt, julstjärnan. Men det är inte den enda gröna blad fara. Medan de flesta cederträ är inte giftiga för katter, kan de fortfarande orsaka gastrointestinala besvär, och deras vassa nålar utgör en risk för skada. Du är bättre säker än ledsen, så ta reda på om en viss ceder är säker eller osäker, sedan bli ditt hem av potentiella problem.

säkra Cedars

Många arter av cederträd är säkert att ha runt pott, vilket innebär att du kan ha det ceder julgran i hemmet utan att behöva stänga kitty ut ur rummet. Bara för att dessa säkra träd kommer inte att döda din kisse betyder inte att det inte finns någon fara, men: Katter kan upprätthålla ögonskador om de går in ceder nålar eller utveckla en magen magen från att äta trädets sav.

toxiska Cedars

Inte alla träd med "ceder" i sitt namn är säkra för katter. Bekant olikt som pärlan träd, Chinaberry träd, paradis träd, persisk lila, Texas paraply träd, stolthet Indien träd och japanska pärla träd, vit ceder - känd vetenskapligt som zedrak - utgör en fara. Enligt ASPCA, är den mogna frukten den största faran för din katt, även trädets bark, blad och blommor kan också vara ett problem. En katt som har knaprade på en vit cederträd kan uppvisa tecken såsom kräkningar, diarré, överdriven salivavsöndring, svaghet, depression och kramper.

ceder Arter

Träd kallas ceder kan faktiskt vara ceder, enbär, tuja eller andra arter. Atlas cederträ, cederträ av Libanon, Östra röd ceder, västra röd ceder, norra vit ceder och tuja Orientale kan kallas ceder. Dessa träd är alla icke-giftiga för katter. Om du är osäker på om en viss träd är säkert för din kisse använder ASPCA giftiga och ogiftiga växt lookup eller kontakta en annan referens.

cat Behavior

Katter är i allmänhet bra på att använda sitt sunda förnuft att hålla sig borta från växter som är giftiga, konstaterar J. Anne Helgren. Dock kan vissa inre kattungar knapra på giftig växt blad när ingen annan grönska finns. Samtidigt hålla kattgräs i hemmet ger kitty något till mellanmål på, du är bäst av att lämna giftiga växter, inklusive vitt cederträ, utanför huset.

Är engelska Ivy giftig för katter?


Engelska murgröna är giftig för katter. Engelska murgröna är också mycket attraktiv för en katt som är sugen greener för att eliminera hårbollar eller lindra matsmältningsbesvär. För ett hushåll med katter, är engelska murgröna inte en säker inomhus eller utomhus växtsorten.

Identifiering

Engelska murgröna är också känd som förgrening, glaciär, needle, älskling och Kalifornien murgröna. Alla sorter innehåller triterpensaponiner (hederagenin), den toxiska princip att inte bara förgiftar katter, men också hundar och hästar, enligt ASPCA. Engelska murgröna lövverk, den del mest attraktiva för katter, är giftigare än bären.

effekter

En katt som har intagit en engelsk murgröna växt salivates drivet, kräks och lider av diarré. Kattdjur visar också tecken på buksmärtor och känslighet. I svåra fall av toxicitet, kan kattens organ misslyckas.

Förebyggande / Lösning

Akut veterinärmedicinsk uppmärksamhet är avgörande för att rädda en katt som är sjuk av att äta engelsk murgröna. Förebyggande åtgärder är ett bättre alternativ, dock. Om engelska murgröna är ett måste för hemmet eller trädgården, se till att katten inte kan komma åt det. Kontrollera anläggningen regelbundet, särskilt bladen, efter tecken på katten äter det. Om katten blir sjuk, ta den till veterinären omedelbart, eller kontakta ASPCA National Animal Poison Control Center på 888-426-4435. Från och med 2010, ASPCA avgifter på $ 65 per väska.

Är Peace Lilies giftig för katter?


Även om det inte är nästan lika giftiga för katter som sanna liljor i släkten Lilium och Hemerocallis, fred innehåller lily ämnet kalciumoxalat, vilket gör att tugga på någon del av anläggningen har en obehaglig upplevelse för sällskapsdjur. Tidskrävande freds liljor, även kallade Mauna Loa växter, orsakar oral irritation och magbesvär hos katter och hundar.

Peace Lily Identifiering

Freden lily är en tropisk art som hör till den taxonomiska familjen Araceae. Bladen är breda, gröna och glänsande. Anläggningen grekiska vetenskapliga namn, Spathiphyllum, är en hänvisning till höljenas som omger växtens blomma kluster. Inledningsvis vit, höljenas gradvis vända en ljusgrön. Freds liljor är populära krukväxter eftersom de blommar året runt, inte kräver mycket underhåll och behöver relativt lite ljus blomma.

omedelbar Obehag

När en katt biter i en fredslilja, släpper tugg åtgärden anläggningens kalciumoxalatkristaller. Dessa olösliga kristaller producera en mild till intensiv brännande känsla när de kommer i kontakt med slemhinnan i munnen, halsen, tunga och matstrupe. Vid förtäring, kommer kristallerna irritera magen också. En katt kommer att känna av effekterna av mumsar på en fred lilja nästan omedelbart. Calla liljor innehåller också kalciumoxalatkristaller och har samma effekt på husdjur som freds liljor. Till skillnad från de mer giftiga sanna liljor - asiatisk, tiger och påsk liljor, för att nämna några - fred och kallor inte orsakar akut njursvikt hos katter.

Tecken på förgiftning

Smärta i samband med fredslilja berusning kan orsaka din katt att gnida hennes ansikte och mun med sin tass. Kattens mun, läppar, tunga och även hennes övre luftvägarna passager kan bli svullen. Om svullnaden är svår, kan hon ha svårt att svälja och andas. Gastrointestinala besvär kan manifesteras som skumbildning i munnen, dreglande, kräkningar, diarré och en minskad aptit.

Söka veterinär Care

Ta din katt till en veterinär så snart som möjligt om du tror att han har ätit eller tuggas på en fred lilja. Om du kan, ta del av eller hela den felande anläggningen till utnämningen - det kan finnas delar av det i din katts kräkas - att hjälpa veterinären bekräftar att ruset är i själva verket från en fred lilja och inte från en farligare växtarter.

Pion växter, som har färgglada blommor, ofta finns i trädgårdar och blomsterarrangemang. Emellertid är dessa växter är giftiga för katter.

Fakta

I vissa typer av växter, bara vissa delar är giftiga för din katt, medan andra växter - till exempel pioner - är giftiga hela.

symptom

Vanliga symptom på förgiftning kräkningar och diarré. Vissa katter också kommer att visa svår depression.

Behandling

Om din katt intar pioner, ring din veterinär eller lokala djur akutmottagningen.

överväganden

Domesticerade katter - särskilt yngre katter och kattungar - har en högre risk för pion förgiftning än vilda katter, enligt Feline Advisory Bureau.

Förebyggande

Do not bring blomsterarrangemang som innehåller pioner i ditt hem. Om du växer pioner i din trädgård, låt inte din katt tillgång till detta område.

Är Begonias giftig för katter?


Med över 1000 arter, begonia är en bekant inomhus anläggning. Om du har en katt, kommer du vill hålla begonia bra på ditt husdjur räckvidd eftersom de är giftiga för katter.

frågor

Begonia, speciellt deras knölar, innehåller oxalater. När en katt tuggar på en begonia eller intar någon del av det, oxalater orsaka vävnadsskador och smärta.

symptom

En katt som intar delar av en begonia visar symtom som överdriven dreglande och tecken på extrem irritation runt munnen. Katten kan kräks och har svårt att svälja.

Behandling

Hemma kan du behandla din katt genom att tvätta sin mun för att avlägsna eventuella återstående delarna av begonia. Kontakta din veterinär omedelbart och, när du tar katten in på kontoret, ta med den överblivet delen av anläggningen. Detta kan hjälpa veterinären besluta om att framkalla kräkning eller ge understödjande behandling.