pektin av omogna äpplen

Användningsområden för omogna äpplen


Den något syrlig och syrlig smak av omogna äpplen kan vara en utmaning att laga mat med. Men omogna äpplen är ofta det bästa att laga mat med eftersom de gör en smak som kan komplettera desserter, huvudrätter och aptitretare. Med så många läckra sätt att hugga, klippa, tärningar och förbereda omogna äpplen, är det naturligtvis att bli ett recept för att skämma bort dina smaklökar.

bakade äpplen

För en frisk behandla som kan göra dina smaklökar explodera, saker och baka hela äpplen i ugnen. Med hjälp av en melonbollare eller kniv och sked, gröp ur en medel del av mitten av äpple eller kärna. Lager i en tsk. gelé (någon smak, som jordgubbar), 1 msk. kokta havregryn blandat med 1 tsk. kanel och strö topp med farinsocker. Grädda i 25 minuter och njuta. Prova dem en la mode med en klick glass.

Äppelsås

Skala, skiva och plats omogna äpplen i en kastrull med lite kanel, farinsocker och 1/3 kopp vatten. Göra dem på låg värme tills de är sörjig. Mosa med en potatis masher och sjuda igen på låg värme hela dagen. Detta recept fungerar även som en luftfräschare och fyller huset med en varm doft.

Apple volauvent

Omogna äpplen gör en stor frukt toppning för salta aptitretare. Tunt skiva en skalad omogna äpple. Top smördegs torg med tjocka skivor brie ost; Placera en skiva på toppen och baka. Fack upp dem för en läcker aptitretare eller ringla över honung och strö några valnötsbitar på en söt efter middagen behandla.

Apple paj fyllning

Koka upp den perfekta äppelpaj fyllning med omogna äpplen. Helt enkelt steka äpplena i en bit av brunt socker och kanel i ca 5 minuter, sedan använda i din favorit paj recept för en läcker dessert.

äpple Dips

Klipp och skiva omogna äpplen för den perfekta syrlig smak för att komplettera söta frukt dips. Prova kolasås, choklad hasselnöt spridning, jordnötssmör eller ens mascarponeost för semi-skuld gratis snacks.

äpple fyllning

Skala och hacka upp en omogen äpple och lägga till din favorit fyllning recept. Använd din favorit herbed fyllning för en kompletterande, salta smak till rosmarin, selleri och lök.

äppel Salads

Omogna äpplen med sin något syrlig smak kan avnjutas i sallader. Dice äpplen och lägg till kyckling eller tonfisk sallad med mayonaise, eller blanda med en bädd av gröna, buffelmozzarella ost bitar, valnötsbitar och en söt vinagrette dressing.

Vad kan jag göra med en hel del omogna gröna äpplen?


Oavsett om din bushel av gröna äpplen är en bokstavlig oväntade, eller om du bara inte kan motstå en bulk köpa fynd, med upp den omogna frukten snabbt blir en prioritet. Även om du har en vän med en cider press, är äppelcider ut - gröna äpplen "syrlig smak inte håller sig väl till jäsningsprocessen. Likaså mjukare fruktkött röda äpplen är bättre för äppelmos än hårdare, syrlig gröna äpplen. Omogna äpplen har egenskaper som gör dem lika, eller ibland till och med bättre än, mogna äpplen för vissa användningsområden.

Satsa på smör

Omogna äpplen fungerar bra för apple smör, eftersom deras syrlighet balanserar koncentrerade sötma som kommer från lång, långsam tillagning. Använd en långsam spis eller en öppen vattenkokare för att uppnå den tjocka spridning. Apple smör kan ta flera timmar i den öppna vattenkokare eller långsam spis. Använd extra socker om smör fortfarande alltför tårta mot slutskedet av matlagningen.

Sätt upp Pektin

Utnyttja din grönt äpple oväntade genom att göra hemlagad pektin för sylt och gelé göra. Juice härstammar från pektin rika gröna äpplen kan ersätta kommersiella pektin, men det är bäst att använda ett recept där hemlagad pektin har testats. Om du har fler äpplen än tid, frysa den ansträngda juice efter en kort stund sjud äpplen i ca 1 liter vatten för varje 15 pounds av inkvarterade äpplen - kärnor, skal och allt. Använd tinas gröna äppeljuice som huvud vätska i recept som möjliggör hemlagad flytande pektin.

Jell Juice

Eftersom gröna äpplen är rika på pektin, behöver du inte mycket mer för en grundläggande eller naturläkemedel äpple gelé bortom äpplen, vatten och socker. Efter blandningen har sjuda, lägg nävar mynta, timjan, vanilj bönor eller smakämnen. När du har lämnat det att sila genom cheesecloth natten, koka äppeljuice med citronsaft på hög värme tills den börjar Jell och är redo för konservering eller kylning.

Bevara Pulp

Om du alltid sörjer alla äpplet massa du måste kasseras efter sila saften för gelé gör, ta hjärta. En matkvarn kommer att hjälpa dig filtrera bort skinn, kärna och frön med bibehållen massan. Använd denna söta ämne i muffins och kakor. Om du har gjort jelly av peeling, coring och kvarte äpplen, värma de uppmjukade äpple bitar, krydda dem med socker och honung, och använda dem som en kompott över våfflor, pannkakor eller glass.

Pektin är en substans som gelar vid upphettning och används i recepten för hemlagad sylt, gelé och andra konserver. Denna ingrediens, normalt säljs i engångslådor eller som bulkpulver, är den mest kostsamma ingrediens vid framställning av fruktkonserver. Du kan skapa din egen pektin i en eftermiddag med äpplen, som är naturligt rik på pektin. Använd skadade, "tappade" eller på annat sätt oätliga äpplen att spara ännu mer.

Instruktioner

1 Tvätta äpplet. Tvätta varje äpple för att avlägsna smuts och bakterier från huden. Ta inte bort eller kärna äpplena.

2 Koka äpplena. Placera äpplena i ett stort lager pott och häll i tillräckligt med vatten för att nästan täcka dem. Sätta vattnet till en sjuda och koka äpplena tills de är mjuka. Rör blandningen med några minuter för att förhindra bränning.

3 Sila äpplena. När äpplena är helt kokta (de kommer att likna en rörig äppelmos), stam blandningen genom en ostduk. Samla den ansträngda vätska (pektin) i en stor skål eller kruka.

4 Testa flytande pektin. Fyll ett snapsglas eller andra små glas med tvättsprit. Släpp en sked av kyld flytande pektin i alkohol för att testa den. Om det gelar i en liten klump som kan lyftas med en gaffel, är din pektin en framgång. Om inte, koncentrera flytande pektin ytterligare genom kokning ner och testa. Upprepa processen tills det framgångsrikt geler i tvättsprit.

5 Lagra det flytande pektin. Om du inte använder den omedelbart kan flytande äpple pektin stanna i kylskåp för på sin höjd fyra dagar eller frysen i sex månader.

Tips

  • Använd fyra till sex matskedar flytande äpple pektin för varje kopp juice. Frukter naturen har en hög pektin, såsom äpplen, kommer att kräva mindre pektin än de naturligt låg, såsom mullbär.
  • Flytande äpple pektin kommer inte att producera konserver med samma smak som de som görs med pulveriserad eller "boxed" pektin. Överväga vilken typ av frukt du använder och om det kommer att kompletteras med tillägg av ett äpple smak.

Effekten av pektinas på äpplen


Pektin är en kolhydrat som finns i alla frukter som kombinerar med cellulosa för att ge frukt sin fasta form. Äpplen har mer pektin än citrus eller stenfrukter, och så pektinas - ett enzym som bryter ned pektin för att frigöra mer av fruktens naturliga juicer - är en viktig ingrediens i äppeljuice bearbetning. Pektinas kan syntetiseras kemiskt eller extraheras från en svamp som använder enzymet för att bryta ner vedartade växter. Idag är pektinas del av en blomstrande äppeljuice industrin.

äppelpektin

Pektin molekyler är långa, förgrenade strukturer som flätas samman för att göra frukt kött fast. I äpplen, pektin molekylerna tjänar två syften: bildar cellväggarna inuti äpplet och hålla alla celler tillsammans. Varje enskild cell är omgiven av en primär och sekundär cellvägg, vilka båda innehåller pektin och mikroskopisk cellulosafibrer. Dessa, i sin tur, hålls samman av en matris av pektin molekyler som ständigt förändras deras struktur och mjukgörande som äpplet mognar.

cell Separation

Den mellersta lamellen är det kitt som binder Apples celler tillsammans. Det är där de flesta av ett äpple är pektin hittas och därmed var pektinas bryter ner de flesta av äpplets kolhydrater och separerar cellerna från varandra. I äppeljuice produktion, är denna process som kallas maceration, och ger en tjock, mjuk mäsk som kan användas som en bas för barnmat eller nektar.

cell Disintegration

Apple pektin finns också inuti fruktens cellväggar. Pektinet kombinerar med cellulosa och proteiner för att ge väggarna deras styvhet. När pektinas appliceras på äpplen, löser det här pektin, bryta ner cellväggarna och öka mängden av saft och socker släpps. Användningen av pektinas i bearbetnings äpplen kan öka juiceutbyten med upp till 20 procent, enligt boken "Processing Frukt:. Science and Technology"

Pektinas och äppeljuice

Pektinas kan också tillsättas vid bearbetning av äppeljuice och massa när äpplena har krossats och bearbetas. I detta skede, är några av de äppelpektin lösliga, vilket betyder att den binder med vätskan i uppsamlingstanken och gör det svårt att få ut så mycket juice som möjligt. Pektinas tillsätts för att bryta ner denna lösliga pektin och upplösas sina likvida obligationer, vilket gör saft mindre viskösa och lättare att samla in.

Hur man gör Pektin


Pektin är den komponent i frukt som "geler" frukt eller juice i sylt eller gelé. Pektin är en polysackarid, en form av kolhydratstruktur. De flesta som gör sylt och gelé hemma antagligen inte inser att affären pektin är en relativt modern innovation. Din farmor gjorde sin egen, och det kan du. Apple pektin är faktiskt bara osötad äppelgelé. Att pektin är inte svårt att göra och det är billigare än de tillverkade versioner. Ibland är det ännu mer tillförlitlig. Den färdiga pektin, eller gelé, kan också användas för andra ändamål, så det är en bra sak att ha i ditt skafferi eller frys.

Instruktioner

Gör Hemlagad Apple pektin

1 Klipp 4 lbs. av tårta, gröna äpplen i stora bitar och lägg dem i en stor (5 qt. storlek) kastrull. Skär en citron i 1/3-tums skivor och lägg skivorna på äpplen. Låt peeling, frön och kärnor; du behöver hela äpple och citron. Knappt täck med vatten. Placera på medelvärme och koka upp under omrörning var 10 minuter eller så.

2 Kontrollera din kastrull efter 45 minuter; frukt som är ganska mjuk och din vätska borde ha minskat med ungefär hälften. Placera tre eller fyra skikt av ostduk i en stor skål eller kastrull och säkra den till kanten, för att bilda en påse. Eller, placera gelé påsen i en skål som passar.

3 Häll din frukt och vätska i påsen. Låt det rinna tills frukten är mestadels fast och torr. Tryck bara lätt på frukt, bara låta det rinna naturligt. Mosa eller trycka din frukt i påsen kommer moln din pektin. Ta påsen och frukt och lägg frukt till komposthögen eller kassera den.

4 Häll din juice tillbaka i kastrullen och fortsätta matlagning över medelvärme under omrörning. Minska volymen till cirka 50 procent av vad du började med. Titta på det så det inte kokar över, omrörning kommer att förhindra detta. Emellertid bör det koka. Ta bort eventuellt skum eller rester som kommer upp till ytan. Ta bort skummet som samlar att hålla pektin klar. Detta steg kan ta så lite som 20 minuter.

5 Ta bort kastrullen från värmen. Släpp en sked av din pektin på en sval tefat och låt den svalna. Om det bildar en gelé, är du klar. Om inte, hålla matlagning, testar varje 20 minuter. När gelé bildar väl på fatet, ta bort från värmen. Om du använder konservburkar, gå till steg 6. Om du använder fryspåsar, hoppa över steg 6 och fortsätt till steg 7.

6 Häll din varma pektin i 8-oz. konservburkar och tätning med lock. Invertera på en kökshandduk för att tillåta värme för att sterilisera det inre av burken och locket. När något svalnat, vända burkar upprätt för att avsluta kylning. En 8 oz. burken är tillräckligt pektin till gel omkring 3 Ibs. av lågprisflyg pektin frukt eller juice.

7 Låt din pektin svalna. Placera 8 uns. av den kylda gelé i en fryspåse och avlägsna överskottsluft. Tryck på påsen platt och frysa platt på sidan för enkel förvaring. Låt tina före användning.

Tips

  • Använd en bambu spett för att mäta höjden på vätska. Detta gör det enkelt att avgöra när du har minskat med 50 percent.Add örter som rosmarin och timjan till gelé vid kokning. Istället för att bara äpple pektin du kommer att ha en vacker glasyr för fläskkotletter eller chicken.Warm din Apple pektin och använda den för att glasyr en kaka eller en frukt tart.Add lika delar socker och återkokning och förvandla det till äpple jelly.It eller hur t exakt, men lika delar av frukt och socker (vikt) bör ge en god gelé eller jam.When osäker, rör. Omrörning din juice / pektin ständigt är okay.Less mogna eller omogna äpplen kommer att fungera mycket bättre. Crabapples fungerar också mycket bra.
  • Titta på din juice när det börjar skum. Det kan koka upp och ut ur pannan lätt.

Vilka frukter innehåller de mest Pektin?


Pektin är en naturlig fiber i cellväggarna eller hud av växter. Den har en förtjockning egenskap och används ofta med socker för framställning av sylter och geléer och som ett livsmedelsstabiliseringsmedel. Det förekommer i större mängder när frukten är omogna eller bara mogna. Alla växter innehåller en viss grad av pektin, med citrusfrukter, äpplen och aprikoser ger de högsta koncentrationerna.

äpplen

Äpplen är en av de mest populära frukter, innehåller inget fett, natrium eller kolesterol. Syrliga matlagning äpplen som Granny Smith och McIntosh är de bästa källorna för pektin. Liksom alla frukter, äpplen innehåller också höga halter av vitaminer och mineraler. Äpplen är också en stor källa till fiber.

Grapefrukt och apelsiner

Grapefrukt och apelsiner, såväl som andra citrusfrukter, ge en hög grad av pektin i huden eller skal. Pektin-koncentrationen i själva frukten är låg. Citrusfrukter, som omfattar citroner, apelsiner, lime och grapefrukt, är också bra källor till vitamin C, protein och kostfiber.

aprikoser

Aprikoser är liknande i smak och utseende till persikor men innehåller en högre grad av pektin. De är också hög i många vitaminer och mineraler, bland annat vitamin A och C, niacin, folsyra, järn och magnesium. Aprikoser är söt men inte mycket saftigt. Den torkade versionen är en populär mellanmål.

Beskrivning av pektin i bakverk


Pektin är vanligen förknippas med företaget, geléartad konsistens av sylt och gelé. Den kan köpas som en kommersiell pulver eller gel, samt erhållit från agade frukter. Bortom sylt-making är pektin används ofta i alternativa bakning metoder. Många glutenfri bakade varor använda pektin som en del av lösningen på avsaknaden av gluten. I magra bakverk är pektin ofta används som ett substitut för fett.

Vad Pektin är

Pektin är en kolhydrat, speciellt en komplex polysackarid, som hjälper till att binda växtceller tillsammans. En vattenlöslig fiber, är pektin en blygsam källa av kostfiber i människans kost. Pektin aktiveras genom kokning eller bakning frukter med hög pektin innehåll, såsom äpplen, plommon, vindruvor och tranbär. Skalen av citrusfrukter innehåller också en betydande mängd av pektin. Omogna eller bara mogna frukter är högst i pektin. Bortom bara mogna skede, pektin nivåer stadigt minskar.

Vad Pektin Does

I bakning och matlagning är pektin används främst som ett förtjockningsmedel. I kombination med socker och syra, pektin bildar långa trådar som binder samman och behålla fukt som de svalna. I bakade varor som innehåller frukt, hjälper nedbrytningen av pektin frukt mjuka som de laga bildar en geléartad substans som ofta förknippas med fruktpajer.

Pektin i glutenfri bakning

Pektin kan också spela en betydande roll i glutenfri bakning. Eftersom gluten är ett komplext ämne som ansvarar för många reaktioner som är involverade i bakningen, måste flera olika ingredienser fyller gluten vakans. Ägg, xantangummi och guargummi är exempel på bindemedel som ofta används för att ersätta gluten. Pektin kan också fungera som ett bindemedel för personer med en intolerans mot ägg eller tandkött. Torrhet är ett vanligt klagomål med glutenfritt bröd, är en annan fördel med att lägga till pektin glutenfria bakverk att det absorberar vatten, hjälper behålla fukt.

Substituera Pektin för Fat

Många låg fetthalt recept använder frukt pektin som en partiell ersättning för andra fetter i bakverk. Till exempel, är en vanlig ersättning för vegetabilisk olja äppelmos. I bakade varor såsom kakor, muffins och pajskalet, där avsikten är att skapa en produkt som är ljus och luftig, binder olja med mjöl för att skydda den från att bilda gluten, medan pektin konkurrerar med mjöl för vatten, förhindra överproduktion av gluten. Även om funktionen är mycket olika, är slutresultatet liknande.

Hur man gör torkade Pektin


Sylt och gelé inställd på ett positivt tjock konsistens på grund av pektin, en kolhydrat som finns i varierande mängder i cellväggarna hos de flesta frukter. När fruktjuice puttrade med tillräckliga mängder av pektin, socker och syra reagerar pektin genom att immobilisera vattenmolekyler i fruktsaft för att skapa önskad gelkonsistens. Eftersom vissa frukter är mycket låga i pektin, är det bra att ha koncentrerat pektin å när det behövs. Detta kan köpas på någon stormarknad, eller göras hemma från äpplen.

Instruktioner

Gör ditt Pektin

1 Tvätta tre pounds av tårta, något omogna äpplen eller crabapples. Quarter äpplena, men inte skala dem.

2 Placera en stor gryta på spisen. Fyll den med äpplena och lägg till en liter vatten. Ta äpplet blandningen till en koka.

3 Minska värmen och sjud äpplena i 20 till 30 minuter, tills väl mjuknat.

4 Linje en stor kruka med ett tunt örngott, steriliseras genom kokning i vatten i fem minuter. Häll äpplena i örngottet. Knyt slutet av örngottet att göra en påse och avbryta den över potten.

5 Låt juicer droppa från äpplena under minst fyra timmar, gärna över natten. Detta är den råa pektinet.

6 Koka pektin tills dess volym har minskat med hälften, låt den svalna. När det är kallt, testa dess styrka genom att släppa en forkful av pektinet i en kopp av tvättsprit. Lyft ut med din gaffel. Om det bildar en klump som stannar på din gaffel, det är klart. Om det hänger från din gaffel, det är inte riktigt tillräckligt koncentrerad. Koka det igen om det behövs.

Torkning Pektin

7 Sprid din dehydrator s brickor med liners, som du skulle för att göra frukt läder.

8 Sprid din koncentrerat flytande pektin tunt över dehydrator brickor. En kopp av vätska kommer att fylla en 100-kvadrat-tum facket.

9 Kör din dehydrator på "Low" inställning för sex till 10 timmar, beroende på väder och luftfuktigheten i ditt område. Den pektin kan lagras när den är seg i konsistensen.

10 Använd pektin genom att skära den i små bitar och lösa upp dem i din juice. Om ditt recept kräver vatten, kan du återskapa din pektin i hett vatten innan den läggs till frukten.

Apple Pektin för Feline Diabetes


Liksom alla frukt pektin, är äpple pektin en form av lösliga fibrer. Av denna anledning, holistiska praktiserande veterinärer betraktar äppelpektin som en välgörande substans som ska ges till katter för att behandla en mängd olika störningar, som sträcker sig från cancer till gastrointestinala svårigheter. Den används ofta för att hjälpa till att absorbera och eliminera toxiner från tarmen. Eftersom kostfiber spelar också en roll i glukosmetabolismen är äpple pektin ibland rekommenderas att behandla katt diabetes.

Beskrivning

Apple pektin börjar i omogen frukt som ett medel som kallas protopectin, som senare omvandlas till pektin som frukten mognar. Märkligt sker äpple pektin i andra än äpplen, främst persikor, plommon och vinbär frukter. Äpplen är dock den rikaste källan till äpple pektin. Jonagold äpplen, en korsning mellan Golden Delicious och Jonathan sorter, har den högsta pektin innehåll av alla äpplen.

primära mekanismen

Även om Apple pektin är en form av diet lösliga fibrer, är det svårsmälta. I själva verket fungerar den som en kvast i tarmkanalen för att sopa bort skräp. Detta beror på att pektin blir gelatinös när de införs till vatten, vilket förklarar varför det används för att tjockna sylt och gelé.

glukos förordning

Enligt Susan Wynn, DVM av Veterinärinstitutet för integrativ medicin, kan kommersiella torra kattmat, som vanligtvis är hög i smältbara kolhydrater, bidra till insulinresistens och diabetes i vissa katter. Emellertid kan glukosmetabolismen förbättras med tillsats av en källa av löslig kostfiber såsom äppelpektin.

tillgängliga former

Det finns en mängd olika kompletterande former av äpple pektin. Förutom kapslar och tabletter, kan det köpas som ett pulver eller juice. Äppelcidervinäger innehåller också pektin, även om detta inte utgör en lämplig form av tillskott för en katt. Vissa veterinärer rekommenderar anti-diarré formel kallas Kaolin-pektin, även känd som Kaopectate.

Administration och dosering

Pulver av äppel pektin eller saft lätt blandas med kattens vanlig mat. Tabletter ibland framgångsrikt förbrukas när gömda eller krossas i ett prov av konserverad kattmat. Men många kattägare att hitta manuell hantering av äpple pektin kapslar för besvärligt. Doseringen varierar beroende på kattens ålder, vikt och andra faktorer. Kontrollera med din veterinär för doseringsmängden och frekvens som passar för ditt husdjur. Det är också viktigt att ge samma dosering vid samma tidpunkt varje dag.

överväganden

Användningen av äpple pektin för behandling av kattdiabetes kanske inte passar för alla katter. Till exempel är pektin känt för att hämma absorptionen av vissa receptbelagda veterinärmedicinska läkemedel, inklusive antibiotika linkomycin och hjärt medicinering digoxin. Överdosering kan orsaka förstoppning.

Gör äpplen främja hårväxt?


I åratal har forskare genomfört forskning för att hitta mer botaniska extrakt som bidrar till att främja frisk hårväxt. De anser nu äpplen en potentiell källa för värdefulla kemikalier som kan bromsa håravfall och stimulera tillväxt.

BEHÅRING

Hårväxt är en tvådelad process som består av en anagen fas av aktiv tillväxt och en telogen vilofas. Håret är konstruerad i två huvuddelar: en follikel under hårbotten som avgör hårets tillväxt och proteinaxeln sticker ut ovanför hårbotten yta, som är i huvudsak döda hudceller. En långvarig vilofas och naturliga håravfall kan orsaka gallring och skallighet.

polyfenoler

Apple polyfenoler extrakt är potenta antioxidanter som finns i huden av omogna äpplen. I kliniska prövningar polyfenol procyanidin B-2, särskilt långvarig hårets tillväxtfas och förkortade folliklar "vilofas resulterar i ökad hårväxt.

vitaminer

Äpplen innehåller flera vitaminer som främjar den allmänna hälsan. De mest relevanta för hårväxt och follikelstimulerande stimulering är: Vitamin A, E och B-vitaminer. Vitamin A hjälper till att upprätthålla hälsosamma nivåer av talg oljeproduktion i hårsäckarna; E främjar god cirkulation och blodflödet till hårbotten, och B-6 producerar melanin för frisk hårfärg.

mineraler

Äpplen innehåller kalium, järn, magnesium, kalcium och koppar, vilka alla är fördelaktiga på håret genom att främja tillväxt, förebygga förlust och bibehålla en hälsosam hårbotten.

Topisk och oral

Oral äpple Polyphenol extrakt finns i kapslar. Sprayer och schampo innehåller också kemikalien för topisk applicering.