överlevnad mastcellscancer hund

Auditory känslighet hos människor Vs. Hundkapplöpning


Du har förmodligen sett och undrade som Daisy lutar huvudet och justerat öronen, plocka upp några ljud som var utanför ert sortiment. Det är väl känt att hundar har utmärkt hörsel. Daisy överlägsna hörsel gör ett utmärkt larmsystem, vilket är bra för er båda.

mänskliga öron

Människor gör inte alltför dåligt när det gäller att höra; det mänskliga örat kan höra ljud vågor med frekvenser som varierar mellan 20 och 20 tusen hertz. När du hör något, ytterörat passerar ljudet via hörselgången till trumhinnan. Ljudet passerar genom trumhinnan till tre benen i innerörat: malleus, städet och stigbygeln. Dessa ben plocka upp och passera vibrationer till snäckan, en liten, snigel-formad struktur i innerörat. När vibrationer in i snäckan är små hårstrån stimuleras, skickar impulser till hjärnan, vilket gör att du vet vad du hör.

canine Ears

Förmodligen, Daisy öron är lite sötare, delvis på grund av sin öronlappen, även kallad ytterörat. Hon har en yttre hörselgången, en mellanörat och innerörat. Hon har mer än 18 muskler vid basen av hennes ytterörat, vilket gav henne att placera hennes öra mycket som en parabolantenn flyttar runt. En hund hörselgången är längre än en människas, som fungerar som en stor tratt för ljud. Som du och jag, har Daisy också en trumhinna, hammare, städet, stigbygel och öronsnäckan. Hennes snäckan gör nästan ett helt varv mer än en mänsklig cochlea, bidrar till hennes skarpare hörsel.

Som hör bättre

Daisy har ett större utbud av hörsel än vad du gör. Hundar kan inte höra frekvenser ganska så lågt som människor; deras hörhåll börjar runt 60 hertz, men går upp till ca 45.000 hertz. Människor hör bäst runt 2000 hertz och en hunds optimala intervallet är 8000 hertz, vilket är varför de är mer mottagliga för högre lutande ljud.

Utfrågning för överlevnad

Ingen vet säkert varför Daisy öron är så mycket känsligare än din, men teorin är hennes vilda släktingar förlitar sig på sin angelägen hörsel för överlevnad. Hund hörsel hjälper förpackningar av hundar kommunicera över avstånd, hjälper dem lyssna efter byte och varnar dem till potentiella rovdjur. Människor behöver inte dessa kunskaper lika mycket, så våra orörliga öron, ofta täckt av hår, fungera alldeles utmärkt. Daisy behöver dessa mobila receptorer för att plocka upp hörsel ledtrådar hon missar annars.

Hur Vattentät en hund säng


Hundar behöver rena, torra bäddar för deras hälsa. De flesta hund sängar är gjorda med en extern täcka och insidan stoppning. Utsidan locket ska vara avtagbar och tvättbar. För att hålla den inre stoppning torr, kan du lägga till en vattentät liner mellan dynan och omslaget. Om en hund kastar upp eller pinkar på sängen, bara tvätta locket, rengör eller byt ut den vattentäta fodret, och hunden kan gå tillbaka till en torr säng. En hund säng kan göras vattentät på dessa enkla sätt.

Instruktioner

tillfälliga lösningar

1 Emergency. För en nödsituation vattentät liner, är en kraftig sopsäck. En kraftig slitstark 90-gallon påse kan behövas för en stor hund. Ta hunden sängöverkast. Sätta sängen stoppning löst i soppåsen. Fluff eller jämna utfyllnaden, knyta sopsäck avstängning och sätta sängen tillbaka i locket. Se till att den knutna änden av soppåsen är vid sidan av dynan så att hunden inte sover på knut. Byt ut detta med en mer varaktig insats för långtidsanvändning.

2 Space filt. Ett utrymme filt eller överlevnad filt är en snabb och billig vattentät liner. Dessa tunna folie typ filtar finns i utomhus, hårdvara och lågprisbutiker. Ta bort sängöverkast och linda utrymme filt runt stoppning. Filten är vanligen ca 50 inches med 80 inches så det kommer att överlappa varandra. Använd tejp eller packtejp, om så önskas för att täta filt runt plattan. Åter täcka sängen. Vissa hundar kommer inte att sova på sängen på grund av den skrynkliga folie ljud och du kan behöva använda en annan typ av foder.

3 bubbelplast. Om din hund behöver en liner bara ovanpå sängen, är bubbelplast snabb och enkel att använda. Lägg en remsa av bubbelplast över sängen med extra överlappning. Använd sax för att klippa bubbla storlek. Du kan behöva skära två eller flera remsor för att passa sängen. Tape dem sida vid sida för en smidig brett pad. Använd tejp eller kraftig packtejp. Sätt bubbelplast liner mellan hund lock och sängen stoppning. Detta skyddar dynan men inte absorberar vätska. Torka bort det så fort den blir våt. Bubbelplast kan göra din hund alltför varmt så använd den bara som en tillfällig lösning.

permanenta lösningar

4 Människor kuddar. Droghandel, medicinska leverans butiker och internetbutiker bära inkontinensskydd. Dessa kuddar finns i många storlekar och stilar. De är vattentäta och har vadderade, släta eller vadderade ytor. Inkontinensskydd kommer i engångs och tvätt stilar. Välj en absorberande dyna som transporterar bort vätska från ditt husdjur kropp. Om du väljer en stor vadderad eller väl mildras pad, kan det vara tillräckligt bekväm för att användas ovanpå locket.

5 baby sängkläder. Kontrollera barn avdelningar för vattentät baby sängkläder. Leta efter en vattentät baby filt eller bäddmadrass. Dessa täcker inte känner plast. Välj en som är tvättbar, allergivänliga, och andas. Du vill inte det att fånga kroppsvärme som kan orsaka hudinfektioner.

6 Piddle kuddar. Djuraffärer och barnbutiker bära piddle kuddar. Dessa engångsdynor är vattentäta på ena sidan och vadderad på den andra. Dynorna finns i olika storlekar och är utmärkt när du behöver bara för att täcka den övre sovalkov sängen. De absorberar vätska på vadderade sidan, vilket gör sanering lättare. Bara ersätta med en ny platta.

7 Crate kuddar. Många djuraffärer bära vattentäta foder för låda eller kennel kuddar. Dessa kuddar är tvättbara och kommer antingen som platta kuddar eller hela täcket med blixtlås. Vissa är mycket absorberande och dra upp vätskan. De kan tvättas i maskin och torkas för återanvändning.

Tips

  • Valpar, äldre hundar och sjuka hundar är särskilt sannolikt att behöva en vattentät säng.
  • För en sjuk eller inkontinens hund, hålla extra engångs och tvättdynor. Använd dem överallt där hunden gillar att sova under dagen.
  • En våt foder bör tas bort så att hunden inte blir indränkt i urin och bli infekterade.
  • Om din hund är en säng chewer, inte använda plast eller bubbelplast som kan slet i små bitar och förtäring.
  • När en hund förstör sin säng, ta bort tuggas delar omedelbart för att förhindra kvävning.

Hund Paw Cancer


Mastcelltumörer, en gemensam hund cancer, kan uppstå i någon hudområdet förutom hundens tassar. Ofta är svåra att identifiera, mastcelltumörer varierar i storlek, form och jämn färg. På en hund tass, verkar tumören ofta som en hård, rund knöl eller en såriga öppet sår. Hunden verkar vanligtvis för att visa ingen smärta när en person hanterar knöl.

risker

Hundar drabbas normalt från mastcelltumörer efter åtta års ålder. Orsaken till tumören är okänd, men spekulationer förekommer att orsaken kan vara ett virus, enligt Läkare Foster och Smith Pet Education.com. En genetisk prevalensen verkar finnas för mastcelltumörer. Vissa raser såsom boxare, Engelsk bulldog, golden retriever, cockerspaniel och schnauzer löper ökad risk, enligt Mar Vista Animal Medical Center. Människor får inte mastcellscancer.

symptom

Hundar som lider av en mastcellstumör uppvisar ofta symtom som ägaren inte kommer att känna igen som närstående på grund tumör frigör gifter i hundens system som gör att kräkas, lider diarré med blod, letargi, blodpropps frågor och en känsla av att vara sjuk. När stimuleras av tryckmastcellerna släpper histaminer, serotonin, proteolytiska enzymer, heparin och prostaglandin i kroppen i giftiga överskott, som orsakar hunden att drabbas av en mängd olika symptom som verkar vara samband med tumören på hundens tass. Placeringen av mastcellstumör på hundarna paw ofta betyder att tumören kontinuerligt stimuleras, vilket gör hunden visas helt sjuk.

Diagnos

Veterinären kommer eventuellt ta en biopsi av tassen tumör och kommer att beställa flera blodprover för att upptäcka kemikalier i mastceller release. När veterinären är ganska säker på att hunden har en tass mastcellstumör, kommer han att beställa ytterligare tester såsom datortomografi och ultraljud för att avgöra om cancern har spridit sig utanför hundens tass.

Behandling

Prompt kirurgiskt avlägsnande av det infekterade området är det första steget i behandlingen. Ytterligare behandling kan innefatta lokal strålning och systemisk kemoterapi om cancern är aggressiv eller har spridit sig till andra delar av kroppen. Veterinärer förskriva ofta prednison för behandling av sig själv eller med en kombination av andra kemoterapeutiska läkemedel såsom mitoxantron, L-asparaginas, vinblastin, vinkristin, cyklofosfamid eller doxorubicin.

Prognos

Hundar med fullständig kirurgisk resektion av tumören har en lovande prognos. Mastcelltumörer som är utbredd och aggressiv sällan svarar bra på kirurgi, strålning eller kemoterapi. Tumörer som uppstår i hundens tass nagelbädden tenderar att vara extremt aggressiva, enligt Mar Vista Animal Medical Center.

Vilka är de funktioner i skelett i en hund?


En hund skelett utför olika funktioner som är nödvändiga för hundens överlevnad. Hälsa och sammansättningen av en hunds skelett ändras beroende på hundens hälsa och ålder. Felaktig kost eller sjukdom kommer att inverka negativt en hunds ben, som påverkar hunden på olika sätt. Veterinärer använder olika metoder, såsom röntgen och benbiopsier, att analysera en hunds skeletal hälsa.

Rörelse

En hund skelett hjälper den att flytta. De unika egenskaperna hos en hund skelett tillåter en hund att röra sig på ett sätt människor kan inte. Till exempel, de lösa skulderbladen på en hunds skelett gör det möjligt att köra och vrida sig i olika riktningar utan att skulderbladen som begränsar dess rörelse. Några av en hunds längre ben fungerar som hävstänger så musklerna styrka ökas.

Immunförsvar

En hund skelett hjälper också i kampen mot infektioner och sjukdomar. Benen i en hunds skelett innehålla flera materialskikt. Det innersta lagret, som ligger i mitten av benet, inrymmer ben "märg. I en del av hundens ben, är märgen rött, vilket anger märgen är ansvarig för att producera röda och vita blodkroppar.

Lagring

Välnärd vuxna hundar lagra lite fett i sina ben. Medan märg i vissa ben är rött, det är gul i andra. Gul märg lagrar fettceller för hundens användas som energi om det inte får tillräckligt med mat. Förutom att lagra fettceller, en hunds ben lagra extra mängder av kalcium, fosfor och andra mineraler för hundens användning vid senare tidpunkter.

Kan en hund överleva Demodex kvalster?


Demodectic mange kvalster är extremt utbredd i hundens värld. Demodectic mange hänvisar till en hudåkomma som utlöses av små kvalster av släktet Demodex, nämligen Demodex canis. Dessa externa parasiter finns på praktiskt taget alla hundar, och även om massor av människor, alltför - ofta utan att röra upp problem.

Demodectic Mange Basics

Om en hund immunförsvar är i gott skick, är förekomsten av demodectic kvalster vanligtvis inte ett problem. Överföring av dessa kvalster uppstår när pooches är valpar, eftersom deras mama hundar krypa upp mot deras nyfödda kroppar, röra deras hud. Demodectic mange är inte tänkt att vara en smittsam sjukdom. Majoriteten av hundar som drabbas det har problem med deras immunförsvar, eller deras immunsystem är helt enkelt inte fullt utvecklad ännu. Immunsystem i optimal kondition är kapabla att hantera antalet av dessa kvalster som finns där. En hel del av redan existerande sjukdomar kan äventyra hundens immunförsvar, med exempel som låg sköldkörtelfunktion, hjärtmask och Cushings sjukdom, till att börja med.

Tecken på skick

Om en hund kropp värd alltför antal demodectic mange kvalster på grund av hans immunförsvar, kan han börja uppleva märkbara symptom. Lokaliserade fall av demodectic kvalster brukar innebära oansenliga fläckar av saknade päls. Generaliserade fall, är dock lite mer allvarlig, ofta med utmattning och drastiska områden saknade päls. Om generaliserad demodectic mange utlöser infektion, hundar ofta utvecklar feber.

Ja till överlevnad

Veterinär uppmärksamhet är viktigt för alla pooch att göra med en märkbar fall demodectic skabb kvalster. Veterinär förvaltning innebär i allmänhet utvärtes läkemedel, inklusive dips och schampo. Hundar med den generaliserade typen av demodectic mange också ibland kallar för oral medicin. Hundar kan faktiskt överleva utbrott av irriterande demodectic kvalster, även i extrema fall. De flesta hundar studsa tillbaka fint. Observera också att som tidigare angivits, de flesta hundar har minimala demodectic kvalster utan att ens märka det, lever lyckligt och meningsfullt hund liv.

Försiktighet

Om din lurviga cutie är i GOTT HUMÖR, chanserna för demodectic mange angrepp som passerar på honom är låg, även om han har några av kvalster redan. Trots det kan man aldrig vara alltför försiktiga när det gäller din söta husdjur välbefinnande. Om du känner någon hund med en stor fallet med denna hudsjukdom, kanske du vill hålla honom borta från ditt husdjur, bara för att vara på den säkra sidan av försiktighet.

Varför min hund Försök att vara dominant?


Att ha en hund kan vara en kärleksfull och givande erfarenhet, men en dominerande hund kan ibland orsaka frustration bland hushållsmedlemmar eller andra husdjur. När din hund uppvisar dominant beteende --- såsom hävdar vissa områden som sitt territorium, överbeskyddande av sin mat eller mobbning andra djur --- det finns oftast en rimlig förklaring.

Instinkt

Eftersom hundar är domesticerade släktingar till vargar, de har en naturlig instinkt att dominera. Hundar, som vargar, är flockdjur som finns i grupper där deras grundläggande överlevnad bygger främst på ledarskap. Den sociala strukturen i en flock hundar fastställs av djuren enligt underkastelse och dominans. Den mest dominerande hund förpackningen antar en ledarroll, och mer undergiven blir hans anhängare. I sådana hund cirklar, ledare för flocken skördar normalt mest fördelar, bland annat äta första och parning rättigheter.

felaktig hantering

De flesta människor på ett effektivt sätt kan träna sina hundar inte vara dominerar med ordentlig undervisning och konsistens. Däremot kan felaktig utbildning ibland utlösa dominera instinkt i din hund. Det är viktigt att visa din hund kärlek och vänlighet, men en bestämd röst och konsekvent disciplin krävs för att bryta din valp av dominerande beteende. Om du eller din tränare är alltför trevligt eller ge efter för någon maktkamp med din hund, kan det se detta som ett tecken på svaghet och underkastelse. Om din hund miste din vänlighet för inlämnande, kan det börja underhållande tankar om att ta över "pack", vilket oundvikligen leder till dominerande beteendemönster.

Konkurrens

Om du befinner dig i en fler hund hushåll, det finns en god chans att du kan uppleva några dominerande beteende från en eller flera av dina hundar. Grupper av hundar har ibland tendenser att återgå till instinktivt flockbeteende och försöka etablera ledarskap sinsemellan, även om de vet att du är befälhavare i huset. Hundar som lever i grupper kan uppvisa dominans tävlar om att bli ledare för flocken. Ett sådant beteende kan innefatta slåss om mat, leksaker, hund sängar, behandlar eller din kärlek och uppmärksamhet.

vanliga missuppfattningar

Nya och oerfarna hundägare ofta faller offer för vanliga missuppfattningar om dominant hund beteende. Detta leder till olyckliga omständigheter för hushåll och hunden. Oerfarenhet kan leda till felaktig utbildning, vilket ineffektiva resultat och frustration för sällskapsdjur ägare --- och förvirring och sorg för hunden. Till exempel måste valpar uppnå fysisk förmåga att "hålla det" tills de tas utanför för en "potta paus" medan samtidigt lära tillhörande kommandon och höger och fel ställen att befria sig. De flesta valpar --- och vissa raser av vuxna hundar --- har en naturlig instinkt att tugga. Ibland olyckor och överdriven tugg ses av ägaren som dominerande beteende, trots eller envishet, vilket ofta inte är fallet.

Vilka sjukdomar kan en hund Få från att inte ha rätt kost?


Att ta hand om en hund kräver engagemang, tålamod och kunskap om vilka livsmedel är bra för det och vad är inte. Hundar kan drabbas av en myriad av sjukdomar precis som människor, och vad de äter får bestämma hur friska de är hela livet. I själva verket är vissa sjukdomar som är direkt kopplade till felaktig kost. Att veta att det du matar din hund kan göra det sjuka bör göra dig ompröva ditt husdjur intag av föda.

pankreatit

Pankreatit är inflammation i bukspottkörteln. Bukspottkörteln ligger bakom magsäcken och är ansvarig för metaboliserande socker och producera insulin och medhjälp i matsmältningen. Inflammation orsakar ofta svåra buksmärtor hos djuret samt en krökt kroppshållning, kräkningar, aptitlöshet och även depression, enligt Pet Education webbplats.

Flera orsaker kan kopplas till pankreatit, inklusive dålig respons på läkemedel, infektion och andra sjukdomar. Men spelar diet en stark roll. Hundar som äter matrester eller andra fet mat vanligtvis äts av människor tenderar att ha överskott lipider i deras blodet och kan vara överviktiga --- som båda är relaterade till pankreatit. Hundar som äter ur soptunnor är ofta högre risk också. Pankreatit kan också leda till diabetes hos hundar.

Addisons sjukdom

Medan hundmat företag spenderar en förmögenhet på marknadsundersökningar för att säkerställa kundernas lojalitet, en del människor tror att utfodra din hund kommersiella sällskapsdjur kan leda till sjukdom. Eftersom hundmat använder ofta spannmål och kött biprodukter samt olika kemiska konserveringsmedel, kan dessa skeptiker har en poäng, enligt en artikel av Caroline D. Levine, RN, på B-Naturals.com.

Korn och vissa kemikalier som finns i vissa kommersiella hund livsmedel kan irritera en hunds matsmältningssystem. När djuret känns denna stress, svarar kroppen genom att släppa kortisol. Detta binjuren utsöndring är tänkt att lugna inflammation och hålla immunförsvaret fungerar enligt Levine artikel.

Överdriven irritation kommer från vanliga matning kan skapa ett överskott av kortisol, whiich leder till en autoimmun problem där kroppen angriper sig själv. När kroppen attacker och stänger binjurarna och kortisol produktion är avstängd, är det känt som Addisons sjukdom. Addisons sjukdom kan vara dödlig för det krävs en viss mängd av kortisol för överlevnad.

tandlossning

När bitar av mat och bakterier bygga upp runt tandköttskanten och basen av tänderna hos hundar, följer tandlossning. Detta klövsjuka leder så småningom till inflammation i munnen och tandköttet, smärta i tänderna och tandköttet, gingivit, extremt dålig andedräkt och så småningom ruttna tänder och tandlossning.

Utfodring en hund hårt kibble liknande hund livsmedel bidrar till att skrapa tänderna rena från uppbyggnaden, medan mjuka konserver tenderar att främja uppbyggnad och bildandet av bakterier. Plack och bakterier kan också skrapas bort av konsekvent användning av tuggleksaker eller ätbara dentala tuggar. Ett hälsosamt alternativ kost kan också rått kött.

Hur kan en hund hitta sin väg hem?


Hundens välutvecklade känsla av riktning är en del av sin evolutionära arv. Det fjädrar från hundar "känslig hörsel och luktsinne, samt förmåga att observera och göra mentala kartor över omgivningen. Men det finns fortfarande ingen vetenskaplig förklaring till varför vissa hundar tydligen kan färdas långa sträckor för att hitta sin väg hem. Forskare har föreslagit att hundar kan ha en naturlig telepatisk förmåga eller styras av elektromagnetiska fält, men dessa teorier fortfarande oprövad.

Evolution

Eftersom hundar utvecklats som packdjur, kan de inhemska hundarnas förfäder inte överleva ensam. Vilda hundar som var på jakt efter mat över långa sträckor var tvungen att återvända till sin förpackning eller dö. Hundens inneboende känsla av riktning utvecklats eftersom det bidragit till att artens överlevnad på lång sikt. Vilda hundar med störst talang för att hitta sin väg hem skulle ha haft störst chans att överleva, och dessa gener kan ha gått vidare, enligt Animal beteendevetare Dr Nicholas Dodman.

Kartor mentala

Hundar, liksom människor, kombinerar observation med mentala karta fattandet för att orientera sig och spåra sina steg. De observerar sin omgivning och memorera landmärken såsom träd, fält, eller till och med en vänlig granne hus.

naturliga Senses

Hundarnas välutvecklade luktsinne, i kombination med stort hörsel, är användbara allierade när det gäller att hitta sin väg hem. En hund kan till exempel styras av ljudet av en flod och dofter från en bondgård.

Långväga Dogs

Hundens användning av dess naturliga sinnen syn, ljud och doft för att hitta sin väg hem inte förklara dess uppenbara övernaturliga förmåga att resa hem över stora avstånd. Det finns väldokumenterade fall av hundar som reste tusentals miles för att återvända till sitt hem och kära. Författaren Victor Hugo husdjur pudel, Baron, reste från Paris till Ryssland, en sträcka på nästan 2.000 miles, på mindre än en månad för att återförenas med sin litterära mästare. Hugo gav Baron till en vän i 1877 eftersom hunden var alltför krävande och stört hans handstil, men de två var aldrig skildes efter Baron återkomst. Forskarna är osäkra på varför vissa hundar har denna förmåga, men enligt Dodman, är det möjligt att, som fåglar, kan de använda magnetiska fält och solen för att finna sin väg hem.

Vad är den längsta en hund kan minnas?


Under de senaste decennierna har hundar flyttat från bakgården till sovrummet som fler och fler amerikaner anser dem vara en integrerad del av familjen. Denna nya uppfattning har lett till en ökad medvetenhet och forskning med anknytning till hund intelligens, inklusive deras förmåga att minnas händelser och kapacitet att lagra minnen. Forskning har visat att även hundar har någon form av kort- och långtidsminne, det skiljer sig från människor.

Korttidsminne

Hundar är kända för sin förmåga att leva i nuet, och deras förmåga att komma ihåg konkreta händelser är allmänt tros vara maximerad till cirka 10 till 20 sekunder. Som ett resultat, är det viktigt när man tränar hundar att ge dessa en direkt positiv eller negativ feedback på sina handlingar. Om din hund slet öppna dina sopor när du var på jobbet, skälla honom när du kommer hem tre timmar senare är i stort sett ineffektiva eftersom han inte kan komma ihåg vad han gjorde fel.

Långtidsminnet

De flesta forskare är överens om att hundar inte har episodiskt minne, eller förmågan att minnas tidigare händelser. Vår förmåga att träna hundar, tyder emellertid på att de kan komma ihåg och agera på en mängd olika språk och handsignaler. Dessutom finns det många rapporterade fall där hundar som har skilts från sina ägare för fem eller fler år hälsar dem som om de aldrig har varit ifrån varandra. Det är ännu inte helt klarlagt om detta är kapaciteten för äkta långtidsminne på det sätt som människor förstå det. I stället är det troligt att hundar använder en kombination av sina sinnen, liksom deras grundläggande instinkt för överlevnad, att minnas positiva och negativa omständigheter. Om en hund ägare har varit iväg på militärtjänst under två år och återvänder till en glad hälsning, är det troligt att hunden återkallar doften, ljudet och utseendet på sin ägare, tillsammans med föreningen att hans ägare gav honom mat, säkerhet och kärlek.

Perception of Time

Hundar uppfattning om tidens gång är mycket annorlunda än människor ". Även om forskningen på detta område är begränsade, är det troligt att hundar uppfattar tid via sina biologiska rytmer kontra räkningen timmar. Till exempel kan din hund inte inse att det har varit åtta timmar sedan han senast åt, men baserat på en kombination av hormoner, hjärnans aktivitet och kroppstemperatur han vet att det är dags för middag.

minnes~~POS=TRUNC

Det finns enkla tester som du kan göra hemma för att avgöra din hunds minns förmåga. För att testa hans korttidsminne, befaller honom att sitta i mitten av en medelstor rum. Håll upp en bit mat och tillåta honom att titta på när du dölja den någonstans i rummet. Leda honom ut ur rummet i cirka 15 sekunder, och sedan återvända. Ta bort kopplet, och hur lång tid det tar för honom att hitta behandla. För att testa sin långtidsminnet, dölja en ny bit mat, leda honom ut ur rummet i fem minuter, och hur lång tid det tar för honom att hitta den. Ju snabbare han finner behandla, desto bättre hans minne.

Som en hund åldrar, oundvikligen förändrar sitt beteende. Den tid som en hund tillbringar sovande är en av dessa förändringar.

överväganden

Precis som människor, hundar gå från ett tillstånd av linda in mognad och sedan tillbaka i ett tillstånd som är linda-liknande på vissa sätt. Jämfört med människor, är dock deras livslängd relativt kort. Ha detta i åtanke när din hund åldrar och börjar visa mindre gnista än vanligt.

Rolig fakta

Hundar är ättlingar till vargar, som förlitar sig på jakt efter överlevnad. En lyckad jakt är lika mycket en fråga om att bevara energi som spilla den. Hundar har ärvt detta mönster, om "jakten" är uppenbar som lek, arbete som valla eller bevakning, eller själva jakten.

Varning

Även om det är inte ovanligt för en äldre hund att sova mer än det gjorde i sin ungdom, plötsliga förändringar i longtime vanor är alltid en röd flagga och bör få noggrann uppmärksamhet, och (vid behov) medicinsk behandling.

olika Behov

En äldre hund behöver mindre mat än en yngre hund, och kommer att sova oftare den oftare den äter. En äldre hund kräver mindre motion än en yngre hund. En äldre hund är likelier att trötta ut i varmt väder. Hundägare bör vara känsliga för dessa fakta.

Din hund åldrar

Artrit, ben förfall, ögon- och öron bekymmer, humörsvängningar och matsmältnings svårigheter är bland de sjukdomar som kan påverka en äldre hund sömn. När du är osäker, kontakta din veterinär omgående.