ostsorter lista

Lista över ostsorter


Ost har funnits i cirka 4000 år. De många sorter av ost tillverkas i ett antal olika sätt, med användning av mjölk från kor, getter, får, buffel, kameler, renar och jakar. Används som ingrediens i matlagning eller ätas av sig själv, är ost som produceras över hela världen.

färskost

Till skillnad från andra typer, färskostar är inte mogen eller äldre. De flesta färska ostar görs av ystning mjölk och sedan dränera bort vasslen. Typiskt, de är lätta i smak och används ofta som en fyllning för mat, i dips eller i desserter. Enligt Cook synonym, de har en högre fukthalt och har mindre natrium och fett än lagrade ostar. Några exempel på färskost är ricotta, färskost, cream cheese, getost och bocconcini ost.

Soft-lagrad ost

Soft-lagrade ostar har några av samma fysiska egenskaper som färsk ost; kräver emellertid tillverkningsprocessen någon form av härdning. Enligt American Cheese Society, är denna typ botad från utsidan; det inre blir vanligtvis mycket mjuk och i vissa fall rinnande nära svålen och vid rumstemperatur. Det är inte ovanligt för svålen på utsidan för att utveckla små kluster av formen; men detta påverkar inte den inre delen du äter. Vissa sorter som passar in i denna typ är brie, Colby, havarti och Monterey jack ost.

Medium-lagrad ost

Medelåldern ostar kräver en kort härdningsprocess under tillverkning innan de utvecklar en distinkt smak. Enligt Wisconsin ost, till skillnad från färska sorter, är medelåldern ostar härdas för mellan tre och sex månader och har en fyllig smak och en mjuk konsistens. De har en lägre fukthalt än färsk ost, men de är inte så torr som lagrad ost. De mest populära mellan lagrad ost är cheddar; schweizisk, edam och gouda ost faller också in i denna kategori.

lagrad ost

Lagrade ostar kräver den längsta härdningsprocessen av alla ostar. Denna kategori innehåller sorter, såsom åldern bleu, romano, lagrad cheddar och parmesan. Det tar vanligtvis omkring sex månader för de flesta ostar i denna kategori till ålder; vissa typer kräver ett par år innan de är redo. Härdningsprocessen i samband med denna typ producerar ostar med mer uttalade och fylligare smak, Wisconsin ost. Denna typ av ost är i allmänhet tät, torr och fast i handen.

Lista över säkra livsmedel för en Canine


Hundägare antar ofta att något en hund äter måste vara säkra för det eller hunden inte skulle äta det. Detta är inte fallet. Hundar har en vana att äta precis vad som helst, säker eller inte. Vissa livsmedel kan göra hundar allvarligt sjuk eller till och med orsaka dödsfall i en hund.

Tillverkas hundmat

De flesta hund livsmedel är säkra för hundar att äta. De bästa märkena har alla näringsämnen hundar behöver vara friska. Ändå, hundmat, som livsmedel, kan innehålla föroreningar och hundar kan dö av matförgiftning från hundmat. Den amerikanska Food and Drug Administration håller en omfattande lista över hundmat återkallelser. Hundägare bör konsultera denna lista innan du köper hundmat.

Glass

Vissa glassar är säkra för hundar, men bara med måtta. endast tillåta hundar en sked av glass i taget och hålla ett öga på hunden efter tecken på laktosintolerans (kräkningar och diarré). Glassar som inte är säkra för hundar inkluderar choklad, russin, nötter, äpplen eller kaffe. Det kan vara klokast att hålla sig med vanligt vanilj.

ägg

Ägg är bra för hundar eftersom de har en mycket protein och vitaminer. Vissa människor lägger ett rått ägg till torr eller på burk hundmat. Andra känner sig inte bekväma utfodring hundar rått ägg, så de laga det. Hursomhelst, är ägget bra för hunden och presenterar liten risk. Salmonella är ovanligt bland hundar.

Kött

Kött är en viktig del av hundens kost. Bara om någon typ av kött kommer att göra, om hunden har allergier. Fisk och fågel har protein och vitaminer som en hund behöver, men ägaren bör ta bort ben och koka köttet innan hunden äter det. Nötkött och griskött utgör mindre risk för små ben och vissa parasiter, men det finns alltid en risk för parasiter och bakterier med rått kött.

Grönsaker

Grönsaker har samma fördelar för hundar som de gör för människor, vitaminer och näringsämnen som stöd i matsmältningen och allmänna hälsa. Broccoli, morötter, gröna bönor och kål är hälsosamma och säkra för hundar. Men vissa grönsaker, särskilt tomater och lök ,, inte är säkra för hundar att äta. Tomater kan orsaka tomatplanta förgiftning och lök kan orsaka anemi.

Slaktbiprodukter och Bones

Slaktbiprodukter (inälvorna och organ från djur) är en naturlig och säker mat för hundar. Biprodukter, såsom njure, lever och hjärta innehåller protein, vitaminer och näringsämnen. Säkerheten för ben i en hunds kost är en fråga för debatt bland yrkesverksamma. Vissa säger ben är farliga för hundens tänder och matsmältningssystemet. Andra påpekar att ben är del av kosten av vilda hundar. De innehåller vitaminer och hjälpa rengöra tänderna. När det gäller ben, är det bäst att prata med en veterinär innan du ger ben till en hund.

En enkel lista över förbrukningsartiklar för tält camping


Tält camping tillåter utomhus äventyrare att söka sin tillflykt till avlägsna platser eller inom ramarna för standardfritidscampingplatser. Enkelheten i tält camping välkomnar dem som njuter av naturen med förmåga att interagera med naturen, samtidigt upplever en lugn semester, vare sig själva eller med vänner och familj. Förberedelser för tält camping genom att samla in grundläggande förnödenheter kommer att belöna campare med en avkopplande upplevelse.

förnödenheter

Tält camping är en enkel och traditionell väg för natur prospektering och avkoppling. Säkerställa en givande upplevelse kräver packning grundläggande förnödenheter. Börja med packning soppåsar, aluminiumfolie, pappershanddukar, papperstallrikar och bestick. Inkludera köksredskap, koppar, kylare och is bland det viktigaste. Se till att packa matcher, en långskaftad grill lättare, kryddor och såser. Toalettpapper, toalettartiklar, handdukar, ficklampor, radio och extra batterier gör också en lista över tält camping väsentligheter. Pack mat, en burköppnare och drycker samt.

Utrustning

Utöver det uppenbara behovet av ett tält, överväga att packa en marktäckare att placera under tältet för extra skydd mot våta marken, antingen från regn eller morgondagg. Sovsäckar, uppblåsbar luftmadrass och hopfällbara stolar kommer att underlätta i komfort på natten och under dagen. Packa köksredskap, bland annat kastruller och stekpannor, för användning på lägerelden, och överväga att föra en bärbar grill för extra lätthet. Batteridrivna lyktor, lämpliga kläder för miljön och väder och en karta och kompass eller GPS-enheten, för att utforska och navigera obekant område kommer väl till hands.

Hälsa och säkerhet

Tält camping för med sig behovet av att planera för eventuella olyckor och nödsituationer. Packa en första hjälpen handbok, första hjälpen-kit och nödnummer kontakt. Packa alla nödvändiga receptbelagda mediciner, antacida, anti diarré medicinering och smärtstillande för mindre magbesvär, värk och smärta. Inkludera ett extra batteri mobiltelefon eller sol mobiltelefon laddare, och se till att den förblir ut om möjligt. Solkräm, solglasögon och en hatt kan erbjuda skydd mot solen och begränsa risken att tillbringa resten av din semester gömställe inne i tältet. Insektsmedel skyddar mot mygg och fästingar.

Enkel Camping Supply Lista


Håll din camping lista enkelt genom att endast föra nödvändiga objekt på din resa. De saker som du tar med dig beror på vilken typ av camping du gör och när du ska göra det. Se till att du har alla viktiga saker eftersom du inte kan vara tillräckligt nära en butik för att köpa något som du har glömt att sätta.

Utrustning och verktyg

De saker som du behöver för att inkludera i din checklista för ditt skydd är tältet, skärm hus eller sol skydd och, beroende på dina behov, insatser, en yxa och en slägga för att ställa in skydd. En fickkniv eller en multifunktionell fickkniv kommer väl till hands. Du kanske vill få lite rep eller garn för en klädstreck, och en lykta och ficklampa. Ta utrustning som du behöver för aktiviteter som du kommer att göra, till exempel fiskeredskap och ta itu med. Ta fällbara stolar så att du kan sitta bekvämt. Ta alltid en första hjälpen-kit i en nödsituation.

Strö

Strö att du tar med dig på resan camping kan variera från en enkel sovsäck till en camping matta eller luftmadrass. Glöm inte att ta med en filt så att du kan hålla sig varm, särskilt på kvällarna. Om du kommer att camping i kallt väder, ta en sovsäck liner för extra värme. Du måste också ta en kudde att sova bekvämt.

Matlagning

En av de viktigaste sakerna du behöver är en stor vattenkanna. Ta en kylare, termos, tändstickor och en spis med bränsle. Glöm inte att ta med matlagning och bestick, och tallrikar och skålar. Andra saker som du kan ge är pappershanddukar, soppåsar, matolja, kastruller och stekpannor. Ta grytlappar, en konservöppnare, en flasköppnare och muggar eller koppar.

Kläder

De kläder som du kommer att få beror på vädret. I grund och botten måste du byxor eller shorts, underkläder, t-shirts, strumpor, skor och kanske ett par flip flops. Du kanske vill ha en hatt, ett lock eller en bandana. Ta en handduk och en tröja eller jacka. För kallare väder, kommer en fleece eller ull jacka gör ett bra jobb med att hålla dig varm. Du kanske vill ta med regnkläder och badkläder. Glöm inte att ta med en tvättpåse för din smuts kläder.

toalett

Några av de grundläggande toalettartiklar som du behöver på resan camping är tvål, schampo, deodorant och tandkräm. Ta en handduk, menstruationsprodukter och toalettpapper. Du kan ta en kam eller en borste, en rakkniv och en sol dusch väska som du fyller med vatten och värme under solen för en varm dusch. Viktigast av allt, glöm inte att ta några personliga mediciner.

Lista över öl från hela världen


Öl har fyra basingredienser - korn, jäst, humle och vatten - men hur de kombineras skapar olika typer av öl. Ales är övre jäsande och tenderar att vara högre i alkoholhalt, med mer komplexitet. Lageröl är botten jäsande och kräver sval temperatur till brygga, vilket ger dem en torrare smak än ale. Hybrid öl kombinerar bryggtekniker och ingredienser för att skapa flera stilar av öl, såsom grädde ale. Lambic öl är svårare att hitta, eftersom de har fallit ur modet bland bryggerier. Lambic öl kräver spontan jäsning och kan vara svårt att skapa. Lambic öl tenderar att vara komplexa och sura. Det finns flera märken av öl som säljs över hela världen, av varje typ och stil.

Ales

En lista över ales från hela världen inkluderar Marstons "Pedigree, Anheuser-Buschs Hoegaarden och Hacker-Pschorr Heffe Weise. Stamtavla härstammar från Storbritannien. Med ett innehåll på 4,5 procent alkohol, erbjuder en balans mellan fruktig och bittra humle. Hoegaarden tillverkas i Belgien, med ingredienser som inkluderar curacao apelsinskal och koriander. Ölet är 5 procent alkohol och har en söt och syrlig smak. Hacker-Pschorr Heffe Weise, 5,5 procent alkohol, kommer från Tyskland och har en distinkt smak, med inslag av kryddnejlika och banan.

lageröl

Internationella lageröl inkluderar Bayern bryggeriet 8,6, Carlesburg import och Cerv Cuauhtemoc Moctezuma s Tecate. Bayern 8,6 härstammar från Holland. Den har en halt av 7,9 procent alkohol. Det är mörkare än vissa lageröl, vilket ger en något bitter, men mjuk, smak. Carlesburg Brewery ligger i Danmark. Carlesburg Import har 5 procent alkohol, med en skarp smak. Producerad i Mexiko, är Tecate en gyllene lager med 4,6 procent alkohol, en lättare smak och en gyllene nyans.

hybrid Beers

Hybrid öl från hela världen inkluderar Harpoon s Kellerbier, Red Duck Brewery Red Duck White Garden och Düsseldorfs Altbier. Kellerbier tillverkas av Harpoon Bryggeri, som ligger i USA. Den har en 5,2 procent alkohol och låg kolsyra. Det är bäst paras med stark ost, rött kött eller mörka bröd. Red Duck White Garden är en australisk hybrid frukt öl. Det har en lägre alkoholhalt på 4,1 procent och görs med hallon och rabarber. Düsseldorf Altbier produceras av düsseldorf Brewery i Tyskland. Den har en alkoholvolym kring 4,5 procent, med en bitterljuv, torr smak.

Lambic Beers

Lambic öl härstammar oftast från Belgien. Några tillgängliga varumärken Mort Subite Gueuze, Lindemans Pecheresse och Boon Faro. Den Mort Subite Gueuze skapas från en blandning av unga och gamla lambics, jäst under minst ett år. Den har 4,5 procent alkohol och har en syrlig, körsbärssmak. Lindemans Pecheresse skapas från en blandning av persika juice och lambics, vilket ger en skarp persikosmak med en antydan till syrlighet. Med en låg halt av 4 procent alkohol, är Pecheresse lämplig för brunch som ett komplement till crepes eller våfflor. Boon Faro är tillverkad av yngre öl blandas med gamla lambics, vilket resulterar i ett alkoholinnehåll 4,2 procent. Smaken är syrlig, med en söt anteckning införs från candisyrup Boon tillägger före buteljering.

En Inventory List för Pet First Aid


Som djurägare, vet du dina nyfikna nötkreatur kan komma in saker bättre vänster ensam. Kanske Kitty knaprade på en giftig lilja, eller Fido klippa sin tass på en av dina utflykter. Om du har ett husdjur första hjälpen kit, du är beredd att hjälpa till, tills de får veterinär uppmärksamhet.

pappersarbete

Ditt husdjur förbandslåda bör börja med en bra husdjur bok första hjälpen. Ta tid på bokhandeln eller på nätet för att hitta en bok som ger grundläggande instruktioner om din katt eller hund plötsligt behöver hjälp. Packa inte bort i satsen omedelbart; ta lite tid att titta igenom den och bekanta dig med dess innehåll så om du någonsin behöver hjälp, kan du hitta det du letar efter. En lista med telefonnummer är viktig, inklusive din veterinär namn och nummer, närmaste akut veterinär klinik och ett nummer för Gift, såsom ASPCA hotline: 888-426-4435. Slutligen inkluderar kopior av dina husdjur "vaccinationsintyg, liksom annan viktig personlig medicinsk information. Om ditt husdjur tar någon medicin, hålla en dos i satsen.

Grundläggande First Aid Kit

Oavsett om du har en hund, katt eller båda, husdjur första hjälpen-kit har några grundläggande bitar som är till hjälp i en nödsituation. Starter bitarna innefattar en nylon koppel, absorberande gasbinda kuddar, rullade gasväv - som kan användas som en mynnings - sax, rena remsor av tyg för rengöring av sår, elastiska självhäftande bandage, tejp, engångs eller gummihandskar icke-latex , pincett, rektal termometer och vaselin, bomullstussar och antiseptisk lotion. En flaska 3 procent väteperoxid bör också ingå, till hjälp för att framkalla kräkning som din veterinär eller giftcentralen råd. En doseringsspruta och teskedar är användbar för att mäta och administrera peroxid. Triple antibiotisk salva bör också vara i satsen, men med din veterinär innan du använder den.

fina Extra

Om du har utrymme, andra hjälp poster ingår mjölk av magnesia eller aktivt kol för att behandla förgiftning, flytande diskmedel tvättmedel, en kylklamp, en burk välsmakande foder till sällskapsdjur, oftalmisk saltlösning, elektrolyt dryck, en folie filt, ett örngott till begränsa en rastlös katt för behandling, glukos pasta eller majssirap för diabetiker hundar, spjälor och tungspatel. Difenhydramin, allmänt känd som Benedryl är bra att ha i kitet för allergiska reaktioner; det bör inte innehålla kombinations ingredienser och bör 25 mg tabletter.

Använda Kit

Om Fido trasiga sin tass pad, kommer du vara väl beläget för att fixa honom med innehållet i förpackningen. Men om Kitty åt en lilja, är det första du bör göra ringa din veterinär eller gift hotline. Framkalla aldrig kräkning eller administrera läkemedel utan att tala med en professionell först. Tänk på att skadade djur är ofta rädd och kan bita eller noll när du försöker hjälpa, så fortsätt med försiktighet. Ditt mål är att stabilisera din kompis och få lämplig medicinsk uppmärksamhet så snart som möjligt; första hjälpen kommer inte att ersätta veterinärvård.

En lista över nattklubbar i Dewey Beach


Dewey Beach, inbäddat mellan Rehoboth Bay och Atlanten i Delaware, har rykte om sig att vara en part stad. Under lågsäsongen, har denna sömnig badort en befolkning på 300. På sommaren, dock, hoppar den siffran till 30.000. Det finns massor av nattklubbar på Dewey Beach, av vilka många är familjevänliga restauranger som erbjuder kvällsunderhållning.

Flaska och kork

Grundades 1936, är flaska och kork en musik mötesplats för 21 och äldre publiken. Det finns en fullständig bar, typiska bar mat, och videospel. Ca 175 topp nationella rättsakter har uppträtt på flaska och Cork, inklusive Creedence Clearwater Revisited, Cyndi Lauper, 3 Doors Down, George Clinton, liksom många East Coast coverband.

Rusty Rudder

Rusty Roder är ett annat ställe att kolla musikaliska akter. Det finns kvällsunderhållning och våren och hösten gratis musikfestivaler. Rusty Roder är öppen för lunch och middag och ger en buffé och bar. Inomhus och utomhus däck sittplatser finns. Lokalen ligger precis vid bukten.

styrbord

Män dagbok magazine rankade styrbord som en av de bästa 25 barer i USA. De mest populära dag i veckan för att besöka styrbord är söndag, när arenan har ett liveband, en brunch meny, en Gör din egen Bloody Mary bar, och en lång lista av kreativa cocktails. En typisk kväll på styrbord består av levande musik eller en DJ, dryck specialerbjudanden, och en livlig publik.

Big Mike Frozen Tundra

Big Mike Frozen Tundra erbjuder fruktiga, frysta drycker, nattliga livsmedel specialerbjudanden, en raw bar, samt DJs och musikframträdanden. Den familjevänliga plats erbjuder också gratis buffé under söndag NFL halveringstid och erbjuder gratis hummer till gäster på måndagar om dess vikt är korrekt gissade.

Nalu Hawaiian Surf Bar and Grille

Nalu Hawaiian Surf Bar and Grille ser ut som en Hawaiian paradis, lastade med palmer, totempålar och tropiska väggmålningar dekorera insidan. Det är den enda Hawaiian-teman bar och galler på Dewey Beach. Kalla drycker serveras i en ananas hud och Hawaiian stil grillad revben är bland de tropiska menyalternativ. Nalu har åtta 50-tums platt-tv, daglig mat och dryck, och happy hour specialerbjudanden. På natten, lokala band och / eller DJ ger musiken.

Innan du tvättar och kort klippt får, alpacka eller lamadjur fleece för spinning garn, måste du kjol dem. Lister bort en hel del av sämre material från fleece, inklusive genvägar av fiber som är meningslöst att spinnare, oönskade vegetabiliska ämnen, och taggar (bitar av fiber tovigt med animaliskt avfall). Förutom att ge en yta för dig att sprida ut din fleece, de flesta golv tabeller har ett brett nät yta som stödjer intakt fleece samtidigt som oönskat material att falla till marken. Om du bearbetar rå fleece, men du inte vill spendera en massa pengar på att köpa en golv bord, kan du göra din egen.

Instruktioner

1 Ordna två 5-fot långa bitar av fyra av fyra trä 16 inches isär.

2 Skär en 24-tum bred och 5 fot lång bit hönsnät med avbitare.

3 Placera tråden ovanpå trä plankor, att se till att hönsnät kanterna stämmer med kanterna på dina trä plankor.

4 Staple hönsnätet på plats. Placera en stapelvara varje tum längs med träplankor för att säkerställa att tråden sitter fast ordentligt.

5 Position två såg hästar ca 5 fot isär och sätta den färdiga golv tabellen ovanpå.

Tips

  • Om du bearbetar en hel del rå fleece, kan du bygga en kraftigare golv tabellen genom att spika en 16-tum lång fyra av fyra tum träbit till vardera änden. Detta kommer att skapa en rektangulär ram. Du kan ytterligare förstärka kyckling trådytan med tillsats av trä stöder. Skär tre 16-tum lång fyra av fyra tum och bifoga dem till din ram så att de är alla på samma avstånd från varandra. Staple hönsnätet till alla ytterligare stöd.

Camping Emergency Supply Lista


Camping är en rolig, familjeaktivitet som är också mycket billigt. Familjer kan köpa en State Park medlemskap och göra det ännu mer ekonomiskt. När din familj camping du vill vara så förberedda som möjligt oavsett problem eller olyckor kan uppstå eftersom du är oftast ganska avstånd från ett sjukhus eller en läkare. Skapa en nödsituation leverans lista för att hålla med din campingutrustning.

bandage

Se till att ha bandage av alla storlekar i din nödsituation kit. Använd de små bandage för flisor eller repor och större bandage för större sår. Se till att ha en tejprullen som ska användas för gasväv. Sätt lite antiseptisk och / eller väteperoxid i med dina bandage, också, för att hjälpa rensa ut alla djupa och smutsiga sår. Se till att inkludera ACE bandage vid stukningar.

bränna Salve

Håll några bränna salva till hands i satsen och kanske några aloe också. Där det finns en campingplats, finns det en öppen eld. Barn har en tendens att spela i elden och olyckor även hända med vuxna.

bug Repellenter

Bug repellent är ett måste när camping. Få en bugg Resistance som fungerar för fästingar samt myggor. Håll en pincett i din utrustning om en fästing inte bädda in sig i någon, eftersom pincett gör det enkelt att ta bort den. Har ett bi-sting kit till hands vid alla tidpunkter ifall någon i ert parti är omedveten om de är allergiska mot bistick, som kan vara mycket farliga och även dödliga för vissa människor.

Latex handskar

Håll ett par latexhandskar i din nödsituation kit. Du vet aldrig när en främling kan behöva din hjälp eller när någon i ditt eget parti kan blöda mycket och du kanske inte vill röra blodet. Att hålla gummihandskar på sidan hjälper till att förhindra spridning av eventuella sjukdomar från en person till en annan och hjälper till att hindra dig från att få bakterier i ett sår som orsakar en infektion också.

Termometer

Packa en termometer. Du behöver inte en fancy en - en vanlig termometer kommer att göra. Detta är särskilt användbart om någon gör får en infektion, kan du berätta om de har feber också, vilket kan vara ett tecken på att du ska få dem professionell hjälp. Se till att rensa bort termometern för din nästa campingtur om du använder den.

ormbett Kit

Förbered dig för ormbett med ett ormbett kit. Det är en bra idé att ha en av dessa oavsett var du befinner dig. Det kan också vara bra att få några bilder av ormar i det område där du är camping, särskilt om det finns några giftiga ormar.

Aspirin

Håll några aspirin eller ibuprofen i nödsituation kit. Det är bra att ha till hands i händelse av en enkel huvudvärk, muskelvärk från vandring eller febernedsättande vid någon form av infektion. Håll små förpackningar i nödsituation kit och kontrollera dem innan varje camping resa för att se till att de inte har gått ut.

Lista över MSG Free Foods


Mononatriumglutamat, allmänt känd som MSG, är ett natriumsalt härlett från glutaminsyra, en av de 22 aminosyrorna. MSG ursprungligen utvinns ur alger, och nu görs genom jäsning av livsmedel såsom sockerbetor, sockerrör, majs, potatis och ris. Även MSG inte har en distinkt smak av det egna, används den för att förstärka smaken i förberedda kryddor och förädlade livsmedel. Du kan behålla en MSG-diet genom att konsumera färska livsmedel i sin enklaste, mest naturliga tillstånd, och genom att läsa ingrediens etiketter noga.

ingrediens Label

Lista över MSG Free Foods

Mer än 40 olika ingredienser innehåller kemikalien i natriumglutamat

Enligt definition livsmedelsindustrin, alla MSG är "naturligt förekommande." "Natural" betyder helt enkelt att ingrediensen började i naturen; Det betyder inte nödvändigtvis att ingrediensen är säker eller hälsosam. Undvik MSG genom att äta färsk mat som inte innehåller en förteckning över ingredienser för att dechiffrera igenom. om du konsumerar bearbetade eller färdigmat, vara noga med att läsa ingrediens etiketten noga. En "All naturlig" eller "utan tillsatt MSG" etikett kan innebära att produkten inte innehåller MSG, men deras finns många dolda källor till MSG.

MSG gratis mat Lista

Lista över MSG Free Foods

Producera märkt som 100 procent ekologisk kommer inte att besprutas med MSG.

En MSG-diet inkluderar mat som fullkorn, ris, bönor, linser, nötter, färska örter och kryddor, rå frukt och grönsaker och obearbetade eller minimalt bearbetade mejeriprodukter och kött. MSG ibland sprutas direkt på frukt, nötter, frön, kärnor, och grönsaker när de växer, så se till att skölja färska livsmedel innan du förbrukar dem.

MSG Synonymer

Lista över MSG Free Foods

Det finns inga regler för märkning bearbetade MSG.

Att äta färska livsmedel är perfekt, men att se till att en bearbetad mat är MSG-fri, bekanta dig med de många synonymer i MSG. Den amerikanska Federal Drug Administration (FDA) regler skall orden "natriumglutamat" att vara närvarande på ingredienslistan om MSG har tillsatts i livsmedlet. Emellertid är aminosyran glutamat tillförts livsmedel i många olika former, såsom hydrolyserat vegetabiliskt protein, jästextrakt och gelatin. När du väljer en bearbetad mat att äta, är en bra riktlinje att följa för att endast konsumera mat om du kan definiera ingrediens för dig själv.

MSG Biverkningar

Food and Drug Administration (FDA) har placerat MSG i samma kategori som salt och peppar, och klassificerar det som i allmänhet säkra för avsedd användning. Dock kvarstår användningen av MSG kontroversiellt eftersom många konsumenter har biverkningar MSG som bröstsmärtor, illamående och hjärtklappning. Om du upplever en negativ reaktion på MSG samtidigt som en MSG-fri kost, då kanske du vill överväga andra källor MSG såsom personliga hygienprodukter som absorberas genom huden, kosttillskott och läkemedel.