osteosarkom hund

Nackdelen med Kastrering en manlig hund


Kastrering husdjur är en starkt rekommenderad praxis av veterinärer. Mest råda kastrering ett husdjur innan han är 6 månaders ålder. Medan kastrering en hanhund har klara fördelar, nackdelar finns också. Några av nackdelarna med kastrering en hanhund tillskrivs mer till kastrering timing än kastrering.

Working Dog Drive

Ed Frawley, en schäfer uppfödare och tränare, säger på Leerburg Video och Kennel hemsida: "Jag tror inte att någon hund som används för personligt skydd, polisen arbete eller Schutzhund bör kastrerade (såvida de inte är en monorchid) . jag kan ha fel, men jag tror inte att någon arbetande hund bör kastreras utan medicinsk orsak. " Kastrering kan minska driv en fungerande hanhund behöver utbildas.

Fetma

I genomsnitt, kastrerade hanhundar är mer överviktiga än sina icke-kastrerade motsvarigheter. Fetma tycks vara kopplat till en ökad aptit i motsats till metabola förändringar.

allergier

Negativa vaccin reaktioner och allergier har befunnits ske 27 procent oftare i kastrerade hanhundar. Teorin är att genom kastrering en manlig före förfallodagen, inte könshormoner inte får en chans att bilda immunförsvaret ordentligt.

cancer

Medan kastrering en hanhund har visat sig minska risken för prostatacancer, kastrering innan de fyllt ett år fördubblar risken för osteosarkom (skelettcancer). Specifikt större ras hanar som är kastrerade innan de fyllt ett år är mer benägna att förvärva osteosarkom än hundar kastrerade efter 1 års ålder.

Fogar

Hundar, män och kvinnor lika, kastrerad före 6 månaders ålder har visat sig ha dubbelt så stor risk för höftledsdysplasi och skallkorsbandsskador jämfört med hundar kastrerade efter 6 månaders ålder.Canine osteosarkom (OSA) är en otäck sjukdom som svarar för 80 procent av maligna ben cancer hos hundar, enligt College of Veterinary Medicine (CVM) vid University of Georgia. Sjukdomen är klassad som en snabbväxande och destruktiv neoplasm, som är en ny och onormal tillväxt av vävnad, av benet. OSA effekter hundar mer än något annat däggdjur på planeten. OSA av skallen kallas axiell OSA och är mindre vanligt.

Orsaker och utveckling

Exponering för kemiska carcinogener, befintlig skelettmissbildningar; såsom läkta frakturer, och interna främmande kroppar såsom metallplattor är kända att direkt påverka tillväxten av OSA tumörer. Dessutom är synkron med genetisk predisposition i vissa familje-linjer tumörutveckling. DNA-virus som polyomavirus och SV-40-virus och RNA-virus som typ C retrovirus är kända för att inducera OSA tumörer. 90 procent av stora och mycket stora hundraser är mer benägna att utveckla OSA enligt CVM. Sjukdomen utvecklas vanligen när en hund når en ålder runt 7,5 år. OSA är något vanligare hos hanhundar - och är ganska ovanligt i små hundraser.

Platser Ursprungs

Den vanligaste formen av OSA är appendicular. Appendicular OSA har sitt ursprung längs frambenen, som ansvarar för att bära bördan av en hund vikt under hela sin livslängd. Ju mer sällsynt axiella OSA innebär kotor, revben och skalle. OSA av skallen ursprung i skalle, zygomatic båge och käken. I sällsynta fall, kommer OSA av skallen har sitt ursprung i näshålan. Dessutom när OSA har sitt ursprung i skallen, är det ofta multilobular vilket innebär flera tydliga tumörer växer på en gång. Axial OSA är vanligare hos tikar än hanhundar och oftast utvecklas hos medelålders djur.

Kliniska tecken och symtom

Axial OSA ursprung i skallen kan orsaka neurologiska skador och svår näsblod. Dessutom kommer hundar med skallen OSA utveckla tumörer som är klart synlig med blotta ögat. Trög beteende, aggressivitet och irritabilitet är också potentiella symptom.

Behandling

Behandling varierar från kemoterapi, kirurgi och strålning. Om en hund går obehandlat det sannolikt bara har två till sex månader i livet kvar. I vissa fall amputation hjälper, men ofta bara tillfälligt saktar sjukdomen. Om amputation visar sig vara framgångsrik kemoterapi induceras att öka överlevnadstiden. Även om amputation fungerar sällan är det hundar bästa chans till ett längre liv. Hundar mellan åldrarna 7 och 10 kommer att få bättre odds på att överleva längre än yngre och äldre hundar med OSA

Osteosarkom, eller cancer i benet, påverkar inte bara människor. Bencancer påverkar vår hund följeslagare också. Som den vanligaste formen av ben tumör hos hundar, osteosarkom drabbar oftast större raser och fler äldre hundar. Även valpar och medelålders hundar kan få det så bra, är det vanligast med äldre hundar. Medan den enda sanna sättet att diagnostisera osteosarkom i din hund är genom en röntgenbild och biopsi, även utkik efter olika symtom.

Svullnad

Osteosarkom är vanligast i ben ben. Eftersom svullnad av cancertumör tar över benet ben, kommer självklart svullnad i benet visas. Svullnad är en av de första och viktigaste symptomen på osteosarkom hos hundar. Slutligen är normalt ben ersättas helt av tumör ben. Bencancer inte kan förebyggas, därför ingenting gjort för din hund kommer att minska hans chanser att få cancer.

Raster eller frakturer

När cancern tar över benet, kommer fler symptom. En av dessa symptom är en fraktur eller brott eller, i många fall, flera frakturer eller brott på en gång. Tumör ben är inte lika stark som vanligt ben, därför benet smittade med cancer kommer att bryta helt enkelt. När det är fastställt att det är osteosarkom som har påverkat hunden, det finns många alternativ, inklusive kemoterapi och amputation av den drabbade extremiteten, att överväga.

Smärta

Osteosarkom kommer att orsaka smärta för hunden, oavsett var den har spridit sig i kroppen. Om cancern är i ryggen benet kommer svullnad och försvagning av benvävnaden gör rörelse och promenader mycket smärtsam för hunden. Du kanske märker att din hund haltar eller gynna vissa bihang. Om det inte finns några tydliga förklaringar, såsom ett fall eller en flisa i tassen, kan detta vara ett symptom på osteosarkom.

Skelettcancer hos hundar i allmänhet hänvisar till osteosarkom, även om andra cancertumörer förekommer också. Oftast, utvecklar osteosarkom i de långa benen i benen på större hundar. Röntgenstrålar kan användas, både vid diagnos av denna tumör, och vid behandling som strålningsterapi.

Malignt kontra Godartade bentumörer

En tumör är resultatet av okontrollerad celltillväxt. Godartade bentumörer växa i allmänhet lokalt, men inte sprida sig till avlägsna delar av kroppen, och är inte kallas cancer. Maligna bentumörer är de som kan metastasera, sprider sig till avlägsna platser i kroppen. Ben och omkringliggande vävnader såsom brosk kallas bindväv. Tumörer som utvecklas från bindväv, eller från muskelvävnad, kallas sarkom.

Typer av maligna bentumörer hos hundar

Osteosarkom, den vanligaste maligna bentumör, framställs med celler som är kusiner i de celler som normalt producerar den förkalkade matrisen som gör benen hårt. Det finns dock andra maligna hund bentumörer.

Andra typer av maligna Canine bentumörer

Kondrosarkom är en tumör av broskceller. I motsats till osteosarkom, sker det mesta i platta ben och revben, i motsats till långa ben. Andra sarkom kan förekomma i andra delar av ben, såsom foder i ledkapslar. Karcinom maligna tumörer som utvecklas från epitelceller, även kan förekomma i hund ben. Skivepitelcancer inträffar i periostet, det yttre lagret av benen.

Röntgen vid diagnos av Canine osteosarkom

Röntgenstrålar är extremt användbara vid diagnos av osteosarkom, eftersom tumören har en mycket distinkt utseende jämfört med den omgivande friskt ben. Ett typiskt kännetecken för osteosarkom i en röntgenbild är känd som en "sunburst mönster", visas som ett mörkt område med linjer som strålar utåt. Röntgen avslöjar sannolikt osteosarkom; emellertid bör diagnosen bekräftas genom biopsi.

Röntgen vid behandling av hund Bone Cancer

Kirurgi (i synnerhet lem amputation) och kemoterapi är stöttepelarna för behandling av hund osteosarkom, eftersom strålningsbehandling med strålar av röntgenstrålar har inte visats att bota sjukdomen. Icke desto mindre är sådan strålning som används för att krympa tumörer som är för stora för kirurgi, eller som palliativ behandling för att göra hunden mer bekväm. Liknande metoder används vid kondrosarkom.

Vad Hälsoproblem Vanligen påverkar en 8-årig hund?


Den gemensamma uppfattningen att varje år i en hunds liv sju år i en människas liv är en missuppfattning. Ofta hundar av olika storlekar åldras på olika sätt. Större hundar kan vara pensionärer så tidigt som sex år gammal, medan medelstora hundar är inte äldre till ålder 7 eller 8. Vid 8 år, kan en hund börja utveckla tecken på ökande ålder, och ska börja ledande wellness tentor.

Opacitet

Som hundar ålder, utvecklar ofta de opacitet eller grumling av ögat. Jämför detta med vad som händer med medelålders vuxna som börjar bära läsglasögon. Opacitet inte orsaka problem i vision, men återspeglar den föränderliga formen på hundens linser.

Artrit

Som med människor, kan artrit börja påverka lederna av hundar när de blir äldre. Vid ungefär åtta år gammal, kan hundar börjar bli stel i sina höfter, ryggar eller armbågar. Veterinärer rekommenderar ofta en reglerad diet och motion för att ta itu med frågor om artrit, eftersom det kan vara vanligare hos överviktiga hundar.

cancer

Cancer är ett annat problem förknippat med hundar som de börjar ålder. Veterinär onkolog Lisa Carter säger att en av de vanligaste cancerformerna hos hundar är lymfom (en blodcancer som orsakar vita blodkroppar att bete sig onormalt). Osteosarkom (skelettcancer) är vanligt i stora hundar. Veterinärer brukar upptäcka cancer under regelbundna veterinär tentor, men interna cancer kan vara svårare att diagnostisera. Övervakning ett husdjur beteende för eventuella ändringar är viktigt att diagnostisera cancer tidigt.

tandproblem

Som hundar ålder, deras tänder börjar avklinga snabbare. Veterinärer kommer att kontrollera en äldre hundens tänder noggrant för tecken som kan förhindras karies. Ofta en hunds diet måste förändras för att tillgodose åldrande tänder, och regelbunden tandborstning kommer att hjälpa. Mat mindre hög halt av protein och fiber och mjukare i konsistensen håller karies till ett minimum.

Hjärtsjukdom

Hjärtsjukdom är ett växande problem i äldre hundar, med början omkring 8 år, och ofta orsakas av fettrik kost och brist på motion. Som hundar ålder, deras kostbehov börja ändra, varierande för enskilda hundar. Ofta äldre hundar blir mindre aktiva och kräver mat med mindre protein.

Canine Osteosarkom Behandling


Osteosarkom är en skrämmande diagnos. Enligt Purdue University djursjukdomar Diagnostic Laboratory, står det för upp till 85 procent av alla ben tumörer i hundar, och mer än 90 procent av tumörerna har redan spridit sig till lungorna och andra ben vid tidpunkten för diagnos. Osteosarkom dödsfall orsakas vanligtvis av antingen spridning av tumören eller eutanasi på grund av smärta, så behandling beror på både bekämpa cancerceller och lindra den allvarliga obehag i samband med sjukdomen.

Kirurgi

Osteosarkom smärta kommer från tumören växer inuti benet och sätter enorm press på de omgivande vävnaderna. Snart är normalt ben helt ersatts av cancer ben. Amputation av den drabbade extremiteten eliminerar smärtan helt och hållet och de flesta hundar återgå till normal aktivitet utan problem. I vissa fall, när tumören ligger mycket lågt på lem, kan en bentransplantation hjälpa hunden undvika amputation. Men lem sparande operationer innebär en risk för infektion, implantat misslyckande och tumöråterkommer. Hundar som är mycket överviktig eller på annat sätt ohälsosamma kan inte vara kandidater för kirurgi.

smärtstillande

Mar Vista Animal Medical Center liknar smärtan av osteosarkom till en "långsamt exploderande bone" och tillägger att de flesta smärtstillande inte kommer att helt befria hunden smärta. Veterinärer ordinera olika smärtstillande medel från carprofen till fentanyl oavsett hjälp de kan ge, men de är inte effektiva för långsiktig smärtlindring.

strålbehandling

Strålbehandling ger smärtlindring och förbättrad lem funktion i cirka två tredjedelar av hundar som behandlats. Ges i tre separata doser, är resultatet normalt sett inom tre veckor, och varar i genomsnitt cirka fyra månader. Strålbehandling kan bli mycket dyrt och är i allmänhet endast tillgänglig från veterinär onkologer eller veterinärutbildningen.

Kemoterapi

Eftersom osteosarkom är en sådan aggressiv cancer är kemoterapi den enda effektiva sättet att behandla det. Det finns en mängd olika läkemedel ges antingen separat eller i kombination som kan öka hundens livslängden avsevärt, och göra honom mer bekväm för den tid han har kvar. Den vanligaste "cocktail" är en kombination av doxorubicin och cisplatin, även om båda kan ges separat som också. Hundar lider inte så mycket som människor gör när genomgår kemoterapi, det vanligaste svaret är en dag eller två av letargi och illamående. Cytostatika är mycket dyra, och eftersom de är mycket giftiga för hundens systemet, inte kan ges till hundar med njursjukdom.

Prognos

Hundar med osteosarkom som inte får kemoterapi har en förväntad livslängd på fyra till fem månader efter diagnos om den drabbade extremiteten är amputerad eller inte. Cytostatika kan lägga till upp till tre år till hundens liv beroende på vilken läkemedel används, men ägaren bör vara mycket noga med att alltid överväga livskvalitet framför kvantitet av livet. Osteosarkom är en av de mest smärtsamma sjukdomarna en hund kan få, och det är ägarens skyldighet att väga komforten och välbefinnande hunden mot smärtan av euthanizing en hårig vän.

Osteosarkom är en typ av tumör som bildas i benen i en hund, oftast drabbar armar och ben. Dessa tumörer utvecklas på den inre delen av benet, och när de växer, långsamt orsaka benet att "explodera" inifrån och ut. Osteosarkom är en extremt aggressiv och smärtsam form av cancer hos hundar. Därför bör hundar som har problem med hälta eller smärta tas till en veterinär omedelbart för att utesluta möjligheten av osteosarkom.

osteosarkomceller Fakta

Osteosarkom utgör nästan 90 procent av alla cancertumörer som påverkar benet. Men det endast står för cirka 5 procent av alla tumörer hos hundar, tenderar att i första hand påverka äldre och större hundar, som Grand Danois, Saint Bernards, rottweilers och Golden Retrievers.

symptom

De flesta fall av osteosarkom utvecklas på ett av benen, vanligen under fogen. Tumörer kan växa nära de tillväxtplattor, och det kan också finnas svullnad, smärta och halta av den påverkade benet. Tyvärr sprider osteosarkom ofta lätt, och upp till 90 procent av alla fall inkluderar cancerceller som har flyttat in i lungorna vid tidpunkten för diagnos.

orsaker

Den verkliga orsaken till osteosarkom är okänd, men det kan finnas en mängd olika faktorer som bidrar till dess utveckling. Osteosarkom tumörer oftast hittades nära epifysplattor. Vissa veterinärer spekulerar att överdriven eller onormal tillväxt orsakar tillståndet och att det kan finnas potential ökad risk om benet har skadats tidigare. Som med människor, är det spekulerats i att osteosarkom också kan bero på cancerframkallande, främmande material, strålning, metallimplantat, kulor och transplantationer av ben eller vävnad. Dessutom verkar det som om vissa större hundraser är benägna att utveckla osteosarkom, vilket kan signalera att sjukdomen kan vara ärftlig.

Diagnos

När en hund ser en veterinär för hälta, svullnad eller någon av de ovan nämnda symptom, är området ofta röntgas. För de flesta hundar, är detta tillräckligt för diagnos osteosarkom. I vissa fall kan diagnosen vara oklar. I detta fall kan veterinären utföra en biopsi på en liten del av benet för att få en helt positiv diagnos av osteosarkom.

Behandling

Behandla osteosarkom innebär att man tar aggressiva åtgärder mot cancer. Om det har identifierats i ett av benen, är det ofta amputerade. Detta innebär inte nödvändigtvis stoppa spridningen, men kommer att ge absolut smärtlindring till hunden. I mycket sällsynta fall hunden kan ha benet skonas, men det är oftast inte fallet på grund av att de inre bentillväxt mönster osteosarkom.
Efter amputation av de drabbade benet, kommer en hund som lider av osteosarkom genomgå kemoterapi. Läkemedel såsom karboplatin och cisplatin administreras och har gett positiva resultat.

Akupunktur för Bone cancer hos hund


Ingen vet vad som orsakar skelettcancer hos hundar, men veterinärer identifiera åtminstone fyra typer av bentumörer. Dessa är osteosarkom, kondrosarkom, fibrosarkom och hemangiosarkom. Osteosarkom (OSA) är den vanligaste typen av skelettcancer hos hundar. Mer än 85 procent av alla hund ben cancerfall är OSA. Bencancer drabbar stora hundar mer än små raser och hundar som är antingen mycket unga (1 till 2 år) eller äldre (7 till 8 år). Behandlingar inkluderar konventionella mediciner och strålterapi tillsammans med holistiska behandlingar såsom akupunktur, akupressur eller kiropraktik terapi.

Identifiering

Akupunktur är en urgammal kinesisk medicin som innebär användning av nålar för att stimulera nervpunkter i kroppen. Denna stimulering är traditionellt tänkt att stimulera Chi, eller naturlig energi. Akupunktur användes för att balansera Chi och hålla kroppen frisk. Den användes först på hästar, och används nu på hundar, katter och andra husdjur i Asien och USA.

effekter

Traditionellt är akupunktur tänkt att stimulera kroppens naturliga energi. Vetenskaplig forskning visar att akupunktur kan stimulera nervceller att positivt påverka hälsan.

fördelar

Studier visar att akupunktur hjälper till att lindra smärta hos hundar som lider av skelettcancer, eftersom det undertrycker produktion av proteiner som bidrar till ben cancersmärta. Akupunktur har den extra fördelen att orsaka några eventuella biverkningar. Husdjur ännu akupunktur avkopplande och ofta somnar under förfarandet.

Varning

Akupunktörer som följer Chi-baserad tankeskola är uppdelad i två läger. Vissa tror att akupunktur kan bota ben caner hos hundar, men andra anser att stimulera Chi runt tumören kan påskynda tillväxten och spridningen av cancer.Canine osteosarkom, eller hund skelettcancer, är den vanligaste typen av cancer hos hundar, enligt College of Veterinary Medicine vid North Carolina State University. Även vanligt, är osteosarkom närvarande inte en preventable sjukdom. Det är också sällan upptäcks i ett tidigt skede. I omkring 95 procent av hundar som lider av osteosarkom, har cancern redan metastaserat eller sprida sig till andra delar av kroppen efter att ha blivit diagnostiserad. Men med rätt framgångsrik behandling, kan hundar med osteosarkom bo var som helst från ett till fyra år efter att ha fått behandling.

orsaker

Tyvärr är den exakta orsaken till hund osteosarkom inte känd. Veterinärer vet att det finns flera faktorer i arbetet: Genetiska förändringar, miljöfaktorer och biologiska orsaker. Enligt Dr Rowan J. Milner vid University of Florida, hundens ärvt gener, dess exponering för vissa miljö triggers som strålning, och biologiska orsaker - såsom att förvärva vissa virus - kan mutera normala benceller i cancer sådana.

Riskfaktorer

Vissa hundar löper större risk att utveckla skelettcancer än andra. Stora och jätte-hundar är mer mottagliga för osteosarkom; exempel på hundar som tenderar att utveckla osteosarkom inkluderar Grand Danois, St. Bernards, golden retrievers, labrador retriever, Rottweilers och boxare. Ålder är också en riskfaktor; den äldre hunden, desto större chans att få skelettcancer. Mindre betydande riskfaktorer som man, som kastrerade och kastrerade, är en kronisk lidande av ben infektioner och har kirurgiska implantat.

Tecken och symtom

Det vanligaste symtomet som en hund som lider av osteosarkom utställningar är skelettsmärta. Hälta eller haltande på lemmen som påverkas också pekar på möjligheten av osteosarkom. Dessutom kan hundar i senare stadier av cancer uppvisar svullnad och värme rätt över den drabbade benet. Andra tecken på att en hund lider av skelettcancer inkluderar viktminskning och aptitlöshet.

Diagnos

Även om det finns tecken som kan peka på en hund med skelettcancer, det enda sättet veterinärer vet att en hund lider av osteosarkom och inte en annan sjukdom är genom att utföra vissa diagnostiska tester. Veterinärer kommer att ta röntgenbilder av den drabbade extremiteten och lungorna, för att se om cancern har spridit utanför benen. Om det finns några tvivel om att hunden har bencancer, kommer veterinären att utföra en biopsi på tumören; efter patologen analyserar biopsi, kan diagnosen bekräftas. Fullständig blodstatus och urinprov kan också beställas vid diagnostisering en hund av osteosarkom.

Behandling

Behandla skelettcancer hos hundar innebär en kombination av flera metoder. Enligt College of Veterinary Medicine vid North Carolina State University, de viktigaste målen vid behandling hund osteosarkom är att lindra smärta, för att avlägsna tumören och att bromsa spridningen av cancer till andra delar av kroppen. Veterinärer rekommenderar generellt amputation av den drabbade extremiteten för att avlägsna tumören. Ett alternativ till amputation är strålbehandling, som hjälper till att lindra smärta och minskar inflammation och svullnad i tumören. Efter amputation eller strålbehandling, hunden genomgår vanligtvis cytostatikabehandling, som förhindrar eller försenar metastaser, därför förlänga livslängden på hunden.

Vad är Canine osteosarkom?


Canine osteosarkom är den vanligaste typen av skelettcancer, påverkar över 8000 hundar i USA varje år. Det manifesteras vanligtvis i armar och ben, men kan förekomma i ryggraden, bäckenet och skalle. Medan osteosarkom sker oftast i äldre, större raser, kan det slå hundar oavsett ålder eller storlek.

symptom

En halta eller hälta i den drabbade extremiteten är ibland det första tecknet på osteosarkom. Det kan finnas svullnad över benet, eller den försvagade ben kan brytas med minimal stress. Med tiden kan hunden visa aptitlöshet eller betydande viktminskning till följd av tumören eller smärta det orsakar.

Behandling: Kirurgisk

Kirurgisk behandling innebär att ta bort tumören, vanligen genom amputering lemmen. Vissa veterinärmedicinska kirurgiska remiss centra erbjuder lem sparande kirurgi, ta bort det drabbade benet och ersätta den med en donatorbenet. Cytostatika är normalt ges i samband med antingen kirurgi.

Behandling: Palliativ

Palliativ behandling kommer inte att bota tumören, men kommer att hålla hunden mer bekväm under detta sista skede av livet. Strålbehandling lindrar smärta genom att minska inflammation. Bisfosfonat medicinering kan förbättra en hunds hälta. Analgetika eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan lindra en del av smärtan.

Prognos

En hund genomsnittliga överlevnadstiden efter amputation är ensam om tre till sex månader. Kirurgi med kemoterapi ökar hundens medellivslängden till cirka ett år. Efter två år, 10 till 20 procent av hundar som fick kemoterapi visas utan cancer.