oslipad diamant

Hur berätta om du har en oslipad diamant


Metaforen "A diamond in the rough" hänvisar till något som skulle kunna göras värdefulla eller speciella med lite polering. En verklig diamond in the rough ser vanligtvis ut som en liten, icke-Standarduppg sten som mest lekmän knappast skulle märka och skulle inte känna igen som en dyrbar pärla. Om du har en sten som du tror kan vara en diamant, det finns vissa egenskaper att leta efter och även tester som kan göras för att hjälpa dig att avgöra om du har en värdefull pärla eller en värdelös blindgångare.

Instruktioner

1 Forskning det område där du hittade stenen du misstänker att vara en oslipad diamant. Om området är känt för att ha diamanter, såsom Arkansas s Crater of Diamonds State Park, så finns det en möjlighet att du har snubblat på en diamant.

2 Studera sten funktioner. De flesta diamanter är små. En en-karat pärla är ungefär samma storlek som en grön ärta. Rådiamanter bör ha en lyster eller glans till sitt utseende, och de kan också kännas lite oljig vid beröring.

3 Titta in i stenen. De flesta rådiamanter är genomskinlig, så du bör kunna se in i en sten, men inte genom det, som om det var klart.

4 Jämför formen på din diamant mot bilder av diamant skisser. Många rådiamanter har en distinkt geometrisk form, medan andra, till exempel de som finns i kratern av diamanter State Park kan förekomma nästan rund och slät.

5 Placera oslipad diamant i vatten. Riktiga stenar kommer att sjunka. Även om vissa falska stenar kommer också att sjunka, kommer många andra flyta upp till ytan.

6 Ta din oslipad diamant till en juvelerare eller gemologist. En expert kan utföra flera tester, bland annat en som använder elektrisk ledningsförmåga, på grov sten för att se om det är i själva verket en diamant.

En oslipad diamant hänvisar till en diamant som ännu inte har slipade och polerade. Oslipade diamanter kategoriseras på deras egenskaper, såsom form, storlek, färg, skärbarheten och kvalitet. Värdesättandet av rådiamanter kräver djup kunskap och teknisk erfarenhet, och är ganska ett företag i sig.

former

En diamant är helt gjorda av kolatomer kristalliseras i en kubisk arrangemang. Den har många arrangemang, som ger diamanten dess form. Rådiamanter typiskt formade som oktaedern, dodecahedron, kub och rhombododecahedron. Alla av kolatomerna i en diamant har samma form, och är anordnade på ett ordnat mönster. Arrangemanget kolatomer i diamant återspeglas i dess yttre form. Oktaedern är den vanligaste formen, som ser ut som två fyrsidiga pyramider sitter ihop vid sin bas. Dodecahedron är en annan vanlig form, som har 12 ansikten. Rådiamanter av denna form är mindre kantig i utseende än oktaedern. Ansiktena är mindre och fler, och ge intryck av pärla utbuktande ut. Diamanter kan också vara formad som en kub, men pärla kvalitet diamanter av denna form är ganska ovanliga. Dessutom finns det hela och oregelbundet formade diamanter.

Färg och inneslutningar

Alla diamanter har vissa utmärkande egenskaper på dem, så kallade inneslutningar, som gör varje en unik del. De inneslutningar kan vara ihåliga områden inom diamant, sprickor som löper genom diamant eller kristaller av annat material. Rådiamanter är tillgängliga i klara till mörkt brunaktig eller svarta färger. Gem kvalitet rådiamanter är vanligtvis färglösa eller har olika nyanser av ljusgul, mycket lätta nyanser av brunt eller grayish toner. Dessa kan också vara rosa, blå, röd, grön eller gul, men sådana fina färger är extremt sällsynta.

skärbarhet

Den naturliga formen av en oslipad diamant bestämmer formen kan skäras in på. Rådiamanter är vanligtvis tråkig innan den skärs och poleras. Snittet belyser sten optiska egenskaper påverkar dess briljans och gnistra och bestämmer priset på den färdiga stenen. Några grova stenar är naturligt avlånga och kan skäras i markis, oval- eller päronformad stenar, medan vissa har en nära perfekt kristallform, som kan skäras i prinsessa eller kvadrat skurna former.

Kvalitet

Rådiamanter kan antingen vara av pärla kvalitet eller industriell kvalitet. Endast cirka 20 procent av alla diamanter som bröts i världen årligen av pärla kvalitet. Hög kvalitet rådiamanter, som kan användas som ädelstenar, måste ha nära perfekt klarhet och färg. Klarhet och färg på en oslipad diamant är irrelevant för stenar som används för industriändamål. Rådiamanter som har alltför många inneslutningar, mindre klarhet och sämre färg används inom industrin. Stenar, som är av den värsta kvalitet, krossas i diamant damm.

Hur man säljer oslipade diamanter


Oklippt eller grov, beskriver diamanter innan de skärs och poleras i glittrande kristaller vanligtvis förknippas med diamanter. De flesta oslipade diamanter har sitt ursprung i Afrika eller Indien, och sänds till de europeiska diamantcentrum som Antwerpen, där de skärs och poleras. Vissa stenar, dock kvar på marknaden som rådiamanter. Senaste kontroverser har omringat handel med oslipade diamanter från afrikanska länder som har använt denna mest värdefulla av naturresurser för att finansiera blodiga inbördeskrig. Ett internationellt certifieringssystem har stanched flödet av dessa "blodsdiamanter" på marknaderna, men rädslan för osäljbara blodsdiamanter har svalnat intresse för att köpa oslipade diamanter.

Instruktioner

1 Har din diamant certifierade. Det finns flera olika labb som officiellt certifiera diamanter, även om certifiering inte nödvändigtvis öka din sten försäljningsvärdet. Om du vill få din oslipad diamant certifierade, kan du arbeta med det amerikanska Gem Society.

2 få en bedömning. Nästa viktiga steg är att få din diamant bedömas. Du kommer att få ett uppskattat värde för oslipad diamant. Den faktiska ekonomiska värdet av din pärla när du säljer det kan inte vara densamma som den siffra som anges i bedömningen, men bedömningen bör vara i division av det pris du får.

3 Välj ett företag att sälja din diamant till. Forskning företaget att se till att det är legitimt. Du kommer sannolikt att behöva fylla i ett webbformulär som beskriver din pärla till företaget och en representant kommer att komma tillbaka till dig med ett inköpspris. Du kan sedan bestämma om du vill sälja till det företaget, eller att få offerter från andra företag. Ett fåtal företag som köper oslipade diamanter är World juvelerare, Inc. och stor diamant Köpare, USA.

4 Beroende på företaget som du säljer, kommer du antingen betalas direkt (om du genomför transaktionen personligen) eller du och företaget kommer att ordna en annan betalningsmetod. Värdet av diamant beror på dess vikt (karat), färg, klarhet och den nuvarande diamant marknadssituation.

Tips

  • Diamantindustrin är notoriskt skumma. Noga forskning något företag du väljer att göra affärer med att se till att det är legitimt. När det är möjligt, arbeta med välrenommerade värderingsmän och köpare som är lokal ditt område eller som är medlemmar i en respekterad diamantmarknaden, såsom de i New York och Los Angeles.

Vad är meningen med en färdig diamant?


En vacker diamant sitter i en juvelbutik fall var inte född den vackra. Diamanter alla börjar som en grov sten eller kristall. Diamanten är känd som den hårdaste material på jorden, och som sådan kräver en särskild process för att avsluta stenen, producerar strålande diamant som du ser i smycken butik.

Definition

En färdig diamant innebär att diamant har slipats och polerats till en ädelsten. Den faktiska finish på diamant är den lack som är placerad över den diamant när snittet är klar. Det finns två typer av ytbehandlingar för en diamant, en slät yta eller en granulär finish. Denna process är inte direkt påverkar pärla värde; en yta sker normalt för konstnärlig överklagande och är en fråga om personlig smak.

klyvning

Den process genom vilken en oslipad diamant manuellt kluvna kallas klyvning. När en diamant stenen har valts ut för slutbehandling en speciellt utformad hammare används för att dela stenen. Klyvning är inte lika vanligt som det en gång var; på grund av tekniska framsteg, många diamanter sågas med en maskin.

Sågning

Processen att såga en diamant betyder diamant reduceras till lämplig storlek, såsom en karat. Eftersom diamant är så hård, kan det endast sänkas med en annan diamant. I sågningsprocessen, är sågbladet krönta med diamantdamm och linolja. Som snitten görs, diamantdamm från stenen fastnar på olja på bladet att skapa en bättre skärytan. Processen för att såga ett 1-karats sten kan ta upp till åtta timmar.

Vid avjämningen

När höjden och bredden av diamant bestäms, måste stenen formas. Former för en diamant varierar från runda till ruta. Diamanterna igen måste gnuggas mot varandra för att minska stenens ojämnheter. Denna process sker på en svarv som kallas en bruter.

fasettering

Innan en diamant kan anses färdig måste den mångfacetterad. Faceting är den invecklade process som ger diamant dess briljans. Varje fasett är skapad genom att mala stenen mot ett horisontellt blad som är belagt med diamantdamm och linolja. Den första aspekten, den största och mest märkbara, är den övre aspekt. En rund, lysande diamant har 57 fasetter skuren i den. Små fel eller brister i faceting processen avsevärt minska pärla värde.

Frederick Wells, föreståndare för Premier Mine i Transvaal (en provins sydafrikansk) fann Cullinan diamant i 1905. Han hade kontroll gruvan när han skymtade vad som såg ut som en bit av glas som skjuter ut från en vägg. Bände ut och utvärderas, vände stenen sig vara den största grov, pärla kvalitet diamant någonsin sett. Den vägde över 3000 karat, eller ungefär en halv pounds.

Kapning av oslipad diamant

Regeringen i Transvaal kolonin köpte diamant, namnet Cullinan efter Sir Thomas Cullinan, Premier Mine ordförande, och gav det till Englands kung Edward VII i 1907, som en födelsedagspresent och god vilja gest efter boerkriget. Edward presenterade den för hans drottning, Alexandra. Kungaparet skickas sedan stenen till den holländska firman Asschers skäras. Mr Asscher "kluvna" stenen i februari 1908 först i två huvud bitar och slutligen till nio stora stenar, som identifierats av romerska siffror, plus många mindre stenar eller "urklipp."

Två Crown Jewels

King Edward beordrade största biten, den stora Star of Africa (över 500 karat) sätta in i England statliga spira, och den näst största, Cullinan II (över 300 karat) sätta i Imperial State Crown. Eftersom de återstående fragment av Cullinan kontrakterades till saxen som sin avgift, de var hans att sälja. Kungen köpte omedelbart tredjedel juvel, Cullinan VI (11 karat) och gav detta även Alexandra.

Passar för en drottning

Den nyligen enad regering Sydafrika, där Transvaal var en av grundarna provins, köpte sedan de sex återstående stora pärlor i Cullinan, numrerade III till IX, plus alla sina små "briljanter" och fragment. Efter King Edward dog och hans son och dotter-in-law efterträdde honom som kung George V och drottning Mary, Sydafrika gav dessa stenar till Maria som hennes personliga ägodelar. Med tiden lämnade hon dem, tillsammans med Alexandras Cullinan VI, till hennes barnbarn, den nuvarande drottning Elizabeth.

Hur de Cullinan Diamanter Slitna

De två mest kända av Queen Mary s Cullinan pärlor, Cullinan III och IV (92 och 62 karat respektive), göra upp en enkel men spektakulär brosch som den kungliga familjen kallar "Granny marker." Den Cullinan fyra sista stora stenar, Cullinan V, VII, VIII och IX, sträcker sig från 18 till 4 karat vardera och har burits av drottningen oftast som hängsmycken eller broscher. I Queen Mary tid, var de större stenar in i stomachers, utarbeta bitar av smycken som en dam bar på livstycket av hennes klänning på stora tillfällen. Cullinan IX (4 karat) ligger i en ring.

The Cullinan Dvärgarna Alla övriga

The Cullinan fortfarande dvärgar alla andra kända diamanter, inklusive Excelsior (nästan 1000 karat), Koh-i-noor (108 karat), Hope (44 karat), och ännu mer senare upptäckter som Premier Mine Golden Jubilee (775 karat) och Lesotho Promise (över 600 karat). Den 7000 karat gröna "diamant" upptäcktes i Sydafrika under 2007 visade sig vara en plast bluff.

Som den största staden i Maine, lockar Portland ett brett utbud av besökare under hela året, många av dem som vill dra nytta av stadens mycket bjudet livsmedelsindustrin. Kallas "Amerikas Foodiest Small Town" av Bon Appetit tidskriften, erbjuder Portland flera femstjärniga restauranger som tilltalar mat-älskare överallt.

Street and Company

Ligger på den rustika Wharf, Gata och Bolaget tillhandahåller färska, lokala skaldjur i en intim miljö. Restaurangen innehåller en fullständig bar med många drinkar tillgängliga, liksom en utmärkt vinlistan med alternativ från hela världen. Maten tillagas med en minimal av oljor och tillsatser. För dem som letar efter en liten något speciellt, är hummer Diavlo en behandling. Avsedd för två, är hummer Diavlo en av de bästa rätter på menyn. Antal sittplatser utomhus är tillgänglig. Reservationer rekommenderas.

Street and Company
33 Wharf St.
Portland, ME 04101
207-775-0887
streetandcompany.net

The Green Elephant Vegetariskt Bistro

The Green Elephant är en asiatisk mat influerad vegetarisk restaurang. Serverar vegetarisk mat i en avslappnad miljö, är Green Elephant åtnjuter kött-eaters likadana både vegetarianer och. Med deras Thai-smaksatt menyn för middag och lunch, samt en dessert meny som är fantastiskt, det är lite av något för alla. Nötfärs curry kommer med högsta rekommendationer gör stekta bananer med vegetarisk glass. Öl och vin serveras i restaurangen. Ta ut är tillgänglig för dem som vill äta hemma. The Green Elephant är stängd på måndagar.

The Green Elephant Vegetariskt Bistro
608 Congress St.
Portland, ME 04101
207-347-3111
greenelephantmaine.com

Food Factory Miyake

Beläget i den gamla hamnen delen av Portland, är Food Factory Miyake en utmärkt japansk restaurang som specialiserat sig på färsk sushi. Anses något av en oslipad diamant på grund av dess anspråkslös utseende från utsidan, är Miyake känt för sin goda pilgrimsmussla och bakade hummer rätter. Alla plattor är små och kan lätt delas, vilket för grupper att äta familjen stil. Reservationer kan göras för fester från två till sex. Miyake snart kommer att ta reservationer på öppna tabell också. Det är öppet tisdag till lördag för lunch och middag.

Food Factory Miyake
129 Spring St.
Portland, ME 04101
207-871-9170
foodfactorymiyake.com

Fifty Five-Five

Som vinnare av 2009 Wine Spectator Award of Excellence, Fifty Five-Five funktioner mat av kocken Steve Corry. Med en fullständig bar och en meny med en mängd olika smaker, samt en avsmakningsmeny tar Fifty Five-Five stolthet i smaken av dess mat. Mest känd för sin hummer mac 'n' ost, är restaurangen öppen dagligen och har brunch varje söndag. Torsdag nätter har ett ostron natten med dryck specialerbjudanden. En privat matsal och grupphastigheten är tillgänglig.

Fifty Five-Five
555 Congress St.
Portland, ME 04101
207-761-0555
fivefifty-five.com

Hotell i Philip Island


Phillip Island ligger sydost om Melbourne, Australien. Känd för sin naturliga skönhet, hisnande kust och uncrowded stränder, är Phillip Island en oslipad diamant. Djurälskare kommer att vilja se Phillip Island natt Penguin Parade, när små pingviner vaggande över stranden för att återvända till sina hålor och Phillip Island Wildlife Park. Äventyrslystna glädje i att surfa på vackra kusten eller ta en helikoptertur över ön.

Vågorna

Perfekt för en weekend-resa eller längre vistelse, The Waves har rum för att rymma en mängd olika gäster. De Spa Suites innehåller fyra sängar, medan ett enda rum kan passa ett par på semester. Bekvämligheter omfattar tvättmöjligheter, mikrovågsugn, luftkonditionering, inomhus kokmöjligheter och utanför grillar för gästerna.

Continental Hotel Phillip Island

Continental Hotel är ett familjevänligt hotell som ligger nära stranden. Bekvämligheterna inkluderar en utomhuspool med barnpool, gratis Wi-Fi och gratis frukost. Tvättmöjligheter, rumsservice och en restaurang / lounge finns också. Varje rum har en uteplats, kylskåp, strykjärn och strykbräda och kaffebryggare.

Bridge Motel

En tre-stjärna, nio rum motell med fin utsikt, har Bridge motell ett spa-paket, enkel- och dubbelrum och en två-sovrum Family Suite. Varje rum har en TV, kylskåp och kaffebryggare. Bridge Motel ligger nära attraktioner Phillip Island med närliggande butiker och restauranger.

Hollywood Hotel

Hollywood Motel ligger nära stranden och har 24 rum. Varje rum har en terrass, och vissa rum har utsikt över bukten. Bekvämligheterna inkluderar rökfria rum, en utomhuspool och restaurang.

Diamanter är bland de mest eftertraktade ädelstenar som finns idag, och inte överraskande några av de dyraste. För nybörjare smycken köparen, kan det vara ganska överväldigande när man står inför uppgiften att bedöma kvaliteten på en diamant, särskilt som det är en sådan stor investering. Men förstå kvaliteten på en diamant är faktiskt ganska enkelt och kommer till att undersöka vad som kallas de fyra C: s diamanter: Cut, färg, klarhet och Carat.

Instruktioner

1 Snittet av en diamant är vad som skapar en glittrande smycke från en grov pärla. I själva verket är det där vi får vardagligt uttrycket "oslipad diamant." Enligt DiamondHelpers.com, "cut faktiskt hänvisar till två olika aspekter av en diamant utseende", dess form och "kvaliteten på utförandet." Det finns en mängd olika styckningsdelar, inklusive runda, prinsessa, strålande, och många fler, och ofta hur väl en diamant är skuren kan öka dess värde oerhört. En licensierad juvelerare kan förklara i detalj hur nedskärning på en specifik diamant har påverkat dess försäljningspris (se referens 1).

2 Även om många människor antar alla diamanter är transparent, det finns faktiskt ett stort utbud av färger för diamanter, och deras värde kan variera kraftigt. Detta är ofta en ignorerade aspekt av diamant kvalitet till förmån för snitt eftersom, som Jewelry.com påstår, "även om en diamant har perfekt färg och klarhet, kommer en dålig snitt få den att förlora gnistan." Många människor är entusiaster av gult, rosa eller någon av de andra färgerna av diamanter, och vissa sällsynta nyanser kan bära utomordentligt högt värde. Fråga din juvelerare för en detaljerad skriftlig förklaring av färgen på specifika stenar (se referens 3).

3 Klarheten av en diamant hänvisar till sin brist på fläckar och brister, och att vara saknar "milky" utseende. De siktar på högsta kvalitet stenar bör som DiamondHelpers.com rekommenderar sträva efter betyg av "Flawless eller internt Flawless". Dessa är "mycket sällsynta och dyra men möjligen den enda klass du kommer alltid att vara stolt över att äga" och de som kommer att kommandot högsta summa pengar. Det finns en rad olika nivåer av klarhet beroende på hur mycket du är villig att spendera, och vilken nivå av kvalitet krävs (se referens 1).

4 karat av en diamant är en beskrivning av sin vikt, och i slutändan dess storlek. I fallet med diamanter, är storleken mycket viktig, och större är nästan alltid bättre. Enligt Raymond Jewelers, "desto större karat storlek diamant, desto större är dess värde", så det är viktigt att ta reda på den exakta storleken på en diamant i fråga, och hur mycket liknande pärlor är värt aktuellt marknadsvärde. En karat är lika med 0,20 gram (se referens 2).

Blod diamanter är inte några tjusiga färg av diamant, men diamanter kommer i alla nyanser av rött. Blodet hänvisar till blod skjul och omänskliga förhållanden gruvarbetarna möter när gruv diamanter. Dessa rådiamanter smugglas ut från diamantgruvor i Sydafrika för att finansiera krig och raskonflikt.

Där A Diamond Kommer från är viktigt

Om en diamant kommer ifrån, och vad intäkterna från försäljningen av diamant används för har blivit allt viktigare för slutkonsumenten. Vad bruden vill titta på diamant i hennes förlovningsring och undrar hur många liv gick förlorade. När konsumenterna börjar ifrågasätta sin juvelerare om ursprunget av diamanter, och vägrar att köpa blodsdiamanter, eller diamanter av okänt ursprung, kommer marknaden för bloddiamanter börja sjunka.

Ursprungs

Begreppet blodsdiamanter, även känd som konfliktdiamanter, infördes 2002 för allmänheten i James Bond-filmen "To Die Another Day." Handlingen kretsade kring rådiamanter smugglas för att stödja krigföring. I själva verket som var och fortfarande händer. Allmänheten var återigen medveten om situationen i 2006 filmen "Blood Diamonds".

Definition

En blod diamant eller konflikt diamant definieras av FN som en "diamant som härstammar från områden som kontrolleras av krafter eller fraktioner motsats till legitima och internationellt erkända regeringar, och används för att finansiera militära insatser i opposition till de regeringar, eller i strid med beslut av säkerhetsrådet. "

Nu blodsdiamanter hänvisa till diamanter, grov eller skära, som säljs och intäkterna används för att finansiera krig och terrorism.

rådiamanter

De flesta diamanter bryts i Sydafrika, även om diamanter förekommer nästan överallt i världen. Nästan 90 procent av diamanter används för industriella ändamål. Diamanter är det hårdaste ämne som människan känner till och används för att skära, såg och polera andra material.

Dessa industridiamanter är inte värda mycket och sällan smugglade. Det är pärla kvalitet rådiamanter som är värdefulla. Diamanter är lätt smugglade. En 2-karats oslipad diamant är ungefär lika stor som en ärta och kan vara värd upp till $ 5000 grossist. Diamanter öka i värde baserat på deras storlek. Till exempel kan en fyra-karats diamant kan vara värt $ 25,000, snarare än att bara två gånger två-karat värde av $ 5.000.

Kimberleyprocessens certifieringssystem (KPCS)

Den KPCS infördes 2001 i ett försök att spåra alla rådiamanter försäljning och se till att diamanter inte har sitt ursprung i ett konfliktområde. Tyvärr eftersom de länder som deltar är själv bevakas, har Kimberleyprocessen inte haft hoppats på framgång.

Cuts & Styles av diamanter


Diamanter gå igenom flera processer innan de blir gnistrande stenar som du ser i fönstret på din lokala juvelerare. Faktum är att en naturlig oslipad diamant inte titta på alla som vad vi ser visas i inställningarna för våra smycken. Briljans och skönhet i en diamant skapas av en mästare diamant fräs, och det finns många skär och skär stilar som kan användas för att uppnå detta.

lysande Style

Den lysande stil är den vanligaste typen som används idag. Diamanten fräs kommer att använda exakta vertikala snitt att styra kronan och aspekter nedåt. Detta bidrar till att maximera balansen mellan färgat ljus och vitt ljus, vilket ger en starkt gnistrande effekt.

steg Style

Steget stil är vanligast i smaragd cut men används även i Asscher cut. Diamanten cutter kommer att göra flera horisontella stegliknande sniderier i stenen. Dessa är vanligtvis samarbetar med vertikala snitt som börjar strax före hörnet. Resultatet är ett enkelt men elegant ser sten. Den olyckliga aspekten av denna stil är att det tenderar att visa upp någon av stenens brister.

blandad Style

Diamant fräsar använder en blandning av båda av de ovan nämnda nedskärningar till stil diamanten. Diamanter som har en strålande cut är ett bra exempel på detta. De har i allmänhet en ganska stor tabell (övre plan yta) men är skickligt facetterad under bordet för att maximera ljus avkastning.

navettslipade

Den Marquise är en av många alternativ till den populära modern lysande rund diamant. Detta skär resulterar i en vacker sten som är formad som en avlång diamant, med poäng bara i ändarna. Långsidorna är släta och lätt rundad, som en långsträckt oval. Markisinnan är också mångfacetterad, som ljuset spela vackert på det.

Emerald Cut

Smaragd cut ger en rektangulär sten som görs med hjälp av steg stil. Den har en utomordentligt stor tabell, i allmänhet två till tre steg och en mycket tunn, rektangulär-formad botten.

Asscher Cut

Den Asscher cut diamant görs också med hjälp av steg stil. Det är fyrkantig, med ett stort bord, två till tre steg och en spetsig botten.

Rund Brilliant Cut

Den vanligaste av alla skär diamant, är detta en görs med hjälp av både stil. Den har en medelstor åttkantiga tabell, är mångfasetterad och har en spetsig botten.

Princess Cut

Prinsessan cut är en av de vanligaste typerna av skär diamant. Den är skapad med hjälp av en modifiering av den lysande skär stil, vilket resulterar i en fyrkantig sten som är mångfasetterad och kommer till en punkt vid botten.

Radiant Cut

Den strålande cut är en variant av smaragd snitt som blandas med prinsessan och runda lysande nedskärningar. Hörnen på en strålande diamant är fyrkantig som smaragd cut, i stället för att fram som princess cut. Med denna minskning, kan det vara svårt att maskera skavanker eller den sanna färgen på stenen.