orsaker till hemangiosarkom

Håravfall hos katter, andra djur och människor kallas alopeci. När din katt tappar håret, kan det vara smärtsamt, men håravfall hos katter är vanligt. Eftersom det finns så många anledningar en katt kan förlora hår, en veterinär ofta måste diagnostisera problemet.

loppor

En vanlig orsak till håravfall hos katter är loppallergi, en hudreaktion mot loppbett. Andra symtom är klåda, rodnad, små knölar, knaprig områden och hot spots, eller små områden av inflammation.

andra Allergier

Katter kan tappa hår på grund av olika allergier. De kan vara allergisk mot mat eller inhalation som dammkvalster, mögel eller pollen. Katter kan också vara allergisk mot miljö ämnen såsom matt deodorizers och material som ull eller gummi.

Revorm

Katter kan bli infekterade med ringorm, som orsakas av olika typer av svamp. Symptom förutom håravfall är fjällig och knaprig områden, samt klåda.

Skabb

Katter är benägna att olika typer av skabb, som orsakas av kvalster. Håravfall kan resultera, tillsammans med rodnad, scaliness och klåda.

hypertyreoidism

En annan anledning katter tappar hår är hypertyreos, eller en överaktiv sköldkörtel. Detta tillstånd kan orsaka hudskador, hår som lätt drar ut, och seborré, eller mjäll.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP Grooming

Psykogen dermatit är en annan vanlig orsak till håravfall hos katter. Detta innebär överdrivet putsande tills kattens hår faller ut i området han håller slickar. Katter ibland göra detta på grund av förändringar i sin omgivning, tristess eller stress. Det kan vara svårt att bestämma någon särskild orsak till detta beteende.

Orsaker till Cat Diarré


Diarré hos katter kan vara ett allvarligt hälsoproblem. Långvarig eller svår diarré kan orsaka uttorkning och elektrolyt obalans, som blir livshotande till en katt. Det kan vara ett symptom på ett mer allvarligt tillstånd eller en enkel reaktion på en förändring i livsmedel. Övervaka din katts beteende och frekvensen av diarré att hjälpa din veterinär fastställa orsaken.

Tunntarmen Problem

Enligt Washington State University, finns det olika förhållanden i kattens tunntarm som kan leda till diarré. En plötslig diarré från tunntarmen kan vara en indikation på ett virus. Felin panleukopeni, felin coronavirus är exempel på sådana virus. Höga mängder av bakterier i tunntarmen, som salmonella eller clostridia, kan leda till diarré. Svampinfektioner i tunntarmen svarar för diarré hos katter i vissa delar av landet.

Stor tarmbesvär

Diarré som kommer från tjocktarmen kan orsakas av polyper eller koloncancer. Cancern kan förekomma som en fast massa eller det kan vara ett flertal tumörer längs tarmen. Stress är också en vanlig orsak till diarré som utvecklas i tjocktarmen. Även kostförändringar kan orsaka stress till en katt. Diarré kunde också orsakas av bildningen av sår i tjocktarmen.

organ~~POS=TRUNC Disease

Sjukdomar i speciella organ kan ibland orsaka diarré hos katter. De vanligaste är njure eller pankreatisk sjukdom, hypertyreoidism och leversvikt.

parasiter

Parasiter kan hyste nästan var som helst i kattens kropp. Maskar i mag-tarmkanalen, antingen i magen eller de stora eller små tarmar, kan orsaka diarré. Vanliga parasiter inkluderar piskmask, stomachworms, rundmaskar, hakmask, bandmaskar, giardia, toxoplasmos och Isospora. Enligt North Carolina State University College of Veterinary Medicine, har kronisk diarré hos katter har kopplats till en protozoer som är ansvarig för att orsaka spontana aborter hos nötkreatur. Tritochomona fostret kan vara svårt att känna igen under mikroskop, eftersom det liknar Giardia. I själva verket är det så nära i storlek och form till giardia som forskare måste jämföra dess DNA till Giardia är att skilja de två.

främmande föremål

Främmande föremål att katten har sväljs kan fastna vid någon punkt i tarmkanalen, vilket orsakar diarré. Även när ett främmande föremål inte fastnar, kan det fortfarande skada eller skrapa inre slemhinnan i tarmen och orsaka irritation, inflammation och diarré. Främmande material kan orsaka ett hinder i tarmkanalen och kan bli en livshotande situation.

Inflammatorisk tarmsjukdom

Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) har blivit allt vanligare hos katter. Någon katt kan drabbas av denna sjukdom, och det finns många typer av IBD, enligt Cornell University College of Veterinary Medicine. Den kan förekomma i magen eller de små eller tjocktarm. Kolit är den vanligaste formen och förekommer endast i tjocktarmen.

Orsaker till en mager katt med diarré


Katter är känsliga för en mängd olika hälsofrågor både mindre och allvarliga som kan orsaka viktminskning och diarré. Även om det inte ett tecken på en sjukdom eller en specifik diagnos, viktminskning och diarré hos katter kan tyda på mindre allergier eller något så allvarligt som cancer eller parasiter. Den genomsnittliga akuta fall av diarré bör inte ta mer än tre dagar, mycket mer än så och en veterinär bör konsulteras. Viktminskning i samband med diarré kan tyda på flera hälsofrågor, varav de flesta kräver hjälp av en veterinär.

Inflammatorisk tarmsjukdom

En mikroskopisk ansamling av inflammerade celler inne i väggen i tarmarna, att den exakta orsaken är inte känd men trodde vara en immunsjukdom. IBD hos katter ger oftast med diarré, kräkningar och viktminskning, men kan variera beroende på mängden och svårighetsgraden av inflammation. Symptomen kan också påverkas av där inflammationen äger rum, till exempel, är kräkningar vanligast när magen och övre tunntarmen är problemet, medan diarré ses oftare när tjocktarmen är involverad. I svåra fall, kan djuret kommer att upphöra att äta, har blodig avföring och feber. Om kräkning och diarré förekommer i mer än två dagar, bör en veterinär kontaktas. För att diagnostisera IBD, kan en veterinär utföra en fysisk undersökning för att känna efter förtjockning av tarmen, liksom orderlaboratorietester, inklusive en kemipanel och fullständig blod. För närvarande kan IBD styras men inte botas. Oftast är en kombination av dietförändring och medicinering som används för att lindra symtomen och ge bättre absorptionen av näringsämnen. Dessutom är försök körs med hjälp av allergivänliga kost, fettsnål mat och öka intaget av omega-3-fettsyror.

parasiter

Hittade i så mycket som 45 procent av katter och kattungar, gastrointestinala parasiter är en ledande orsak till sjukdom bland domesticerade kattdjur. Parasiter kan likna maskar, inklusive krok eller bandmaskar, men kan också vara mikroskopiska encelliga organismer såsom Giardia eller Toxoplasma. Varje art kan orsaka olika hälsoproblem, men nästan alla närvarande med kräkningar, diarré och viktminskning. Andra symptom, ofta förekommer vid sidan av varandra kan vara något ospecifik, inklusive hosta, matt päls och en pot-bellied utseende. Parasiter som finns i mag-tarmkanalen ofta läcka näringsämnen, vilket gör katten svaga och mer mottagliga för infektioner som är både viral och bakteriell, och en del kan överföras till humana hanterare. Att förebygga angrepp är det enklaste sättet att undvika hälsoproblem och död. Kattungar regelbundet ger avmaskning läkemedel för spolmask och hakmask under de årliga veterinär besök. För äldre katter, särskilt de som är tillåtna att ströva omkring utanför, bör en årlig fekal prov köras var tredje till sex månader. Om ett angrepp verkar, måste piller eller pulver administreras för behandling. En veterinär kan föreskriva nödvändiga mediciner och doseringar, och alla måste vidtas för att förhindra en upprepning.

toxiner

Katter kan utsättas för giftiga ämnen från nästan var som helst. Växter, livsmedel, insekticider och hushållsprodukter är bara några av de vardagliga föremål som kan orsaka allvarliga sjukdomar hos katter. Exponering för vissa av dessa ämnen orsakar ofta diarré, kräkningar och slutligen viktminskning hos unga eller vuxna kattdjur. Påsk liljor, bly, kvicksilver, sopor och druvor kan alla orsaka obotliga skador inom så lite som 18 timmar. Vid misstanke om exponering veterinär skall kontaktas så snart som möjligt så att behandlingen kan ges. Vanligen med aktivt kol, intravenösa vätskor och kräkmedel för att framkalla avföring, är en övernattning vanligtvis krävs.

Orsaker till en UTI infektion i den kvinnliga katten


Honkatter kan uppleva urinvägsinfektioner lika ofta som hankatter och orsaker och symptom är densamma. Det finns flera orsaker till en UTI i en honkatt. När du är medveten om orsakerna, kan du bättre fastställa ursprunget för din kvinnliga katt UTI och hjälpa henne att undvika att få en annan i framtiden.

Bakterie

Typiskt är blåsan en steril miljö. När bakterier in i blåsan och börjar växa, inträffar en infektion. Bakterier anger normalt en katt blåsa genom urinröret. Till exempel, om öppningen av urinröret kommer i kontakt med en smutsig låda, kan bakterien in i kattens kropp och resa in i urinblåsan, vilket orsakar en UTI.

Mat

Mest torr kattmat är rik på protein, orsakar din katts urin att vara mer basisk efter att ha ätit. En katt som äter torrfoder regelbundet kommer att ha en urin pH som är mer basisk. När detta händer, kan en ackumulering av magnesium inträffa orsaka kristallbildning, vilket ökar risken för struvit stenbildning. Dessa stenar bidrar till en UTI. För att minimera denna risk, mata dina honkatt små måltider under dagen liksom våt mat på en regelbunden basis. Ju mer fukt i din katts diet innebär att hon kommer att kissa oftare och spola ut små kristaller. Detta kan stoppa kristallerna från att bli för stor och bildar stenar.

Påfrestning

Stress kan orsaka pH-värdet i din katts urinblåsan för att ändra. Detta kemisk obalans leder till irritation av urinblåsan väggar, som så småningom kan leda till en UTI. En stressad katt kan dölja. Om din katt gömmer sig och gömstället är inte nära en låda, kan hon hålla sin urin under en längre tid, vilket orsakar en infektion i urinblåsan. Ibland honkatter som nyligen haft kattungar visar tecken på stress. Det är viktigt att skapa en stressfri miljö för din katt för att förhindra en UTI.

Vad är några orsaker till diarré i en schäfer?


Diarré i en hund är ofta hans kroppens sätt att befria sig av ett toxin som förvärvades genom sin normala diet, genom rensning eller ens genom ett virus. Diarré löser sig ofta i ett par dagar, men svårare fall kan motivera en resa till veterinären.

tarmobstruktion

Diarré i samband med kräkningar kan vara ett tecken på en tarmvred. Endast en veterinär kan säga säkert och ge rätt behandling.

Havsvatten

Var försiktig på stranden; dricka havsvatten är en vanlig orsak till diarré hos hundar. Tyska herdar är lekfulla och nyfikna och kan försöka att smaka på vattnet.

Förändring i diet

En plötslig förändring i din schäfer kost kan orsaka diarré. Om du ändrar livsmedel, göra detta genom att lägga till den nya maten långsamt till din hunds diet under några dagar så att hon kan anpassa sig till den nya maten.

Virus

Precis som i en människa, kan en virusinfektion orsaka diarré hos en schäfer. Detta löser sig oftast under några dagar.

parasiter

Diarré kan också orsakas av inre parasiter som giardia, koccidier och rundmaskar.

Mer allvarliga tillstånd

I sällsynta fall diarré hos en schäfer kan orsakas av mer allvarliga tillstånd som colon irritabile, cancer, leversjukdom eller hemmorhagic gastroenterit.

Orsaker till brist på aptit och viktminskning hos hundar


De flesta hundar är inte kinkiga och njuta krävande många saker, från hund kibble till katt avfall. När en hund förlorar sin aptit och börjar gå ner i vikt, kan det vara oroande för en ägare. Ibland kan ovanligt varmt väder eller en förändring i livsmedel orsaka en brist på aptit, särskilt om hunden är en petiga ätare. Andra gånger kanske sjukdom vara orsaken till hundens anorexi. Om en hund inte äta mer än 24 timmar, är det lämpligt att se en veterinär så snart som möjligt.

Påfrestning

Stress resulterar ofta i minskad aptit, särskilt om hunden är på den känsliga sida. En förändring i miljön, såsom ett drag eller döden av en familjemedlem, kan orsaka en hund att sluta äta och gå ner i vikt, förklarar veterinär Etienne Cote på Pet Place. För en stressfri benägen hund, gör livet så stabil och oföränderlig som möjligt. Hundar frodas på rutin, så genom att upprätta och hålla sig till en daglig rutin, är det mindre troligt att understrykas din hund.

orala problem

Problem som gingivit (tandköttsinflammation) och tandsjukdomar gör tugga smärtsamt för en hund, vilket resulterar i en förlust av aptit, säger Cote på Pet Place. Om den lämnas obehandlad, förlorar hunden vikt. Ett främmande föremål, såsom växtmaterial, fångad i munnen kan också göra tugga smärtsam, förklarar Cote.

gastrointestinala störningar

Enligt veterinärer vid Vet Info, inflammation i mag-tarm organ såsom matstrupen, kan magen eller tarmen orsaka anorexi eftersom äta blir obekvämt eller kväljande. Inflammation kan också begränsa mängden utrymme i en hundens mage. Orsaker till gastrointestinala störningar inkluderar parasiter, parvovirus, corona, bakterie- eller svampinfektioner, magsår, allergier och vissa cancerformer, förklarar Cote.

metabola sjukdomar

En metabolisk sjukdom kan påverka den hastighet med vilken din hund smälter maten, vilket fick henne att äta mindre. Exempel på metaboliska sjukdomar hos hundar som orsakar minskad aptit och viktförlust är diabetes mellitus och Addisons sjukdom, enligt Pet utbildning. Symtom på diabetes mellitus inkluderar anorexi, extrem törst och täta urinträngningar. Hundar med Addisons sjukdom visar symptom som letargi, förlust av aptit, kräkningar och muskelsvaghet.

lever~~POS=TRUNC

Levern uppgift är att filtrera kroppens avfallsprodukter. Om levern inte fungerar korrekt, kan närvaron av avfalls substanser påverkar hjärnan och trubbig hundens hunger, enligt Cote. Leversjukdomar som kan orsaka anorexi och viktminskning hos hundar inkluderar kronisk hepatit, svår ärrbildning i levern och en portosystemic shunt. En annan möjlighet är neoplasi, som är en tumör i levern. Neoplasi orsakar smärta och inflammation, vilket gör det svårt för hunden att äta. Tecken på leverstörning, förutom anorexi, är salivavsöndring, kräkningar, slöhet och tröghet.De flesta hundar skjul naturligt. Säsongs utsöndring sker normalt två gånger per år. En gång när hundens hår faller ut för att möjliggöra en tjockare vinterpäls att växa genom, och igen när som bekläder faller ut som vädret blir varmare. Raser som har sitt ursprung i kalla klimat sprida mer hår än de som härrör från regioner med mer tempererade klimat. Extreme eller oförklarad utsöndring borde vara en anledning till oro.

Påfrestning

Långa perioder av ångest eller stress kan orsaka en hund att kasta. Långa perioder av stress tar sin tribut på en hunds immunförsvar, och ett försvagat immunförsvar kan orsaka överdriven utsöndring. Hundar kan även tugga ut sin egen päls, särskilt om de upprörd.

Dålig diet

En kost saknar fett och fettsyror kommer att återspegla i tillståndet hos en hundens päls. En allvarlig brist på nödvändiga fetter kan orsaka en hund att kasta. Utfodring din hund linfrö som kosttillskott är ett bra sätt att öka fettsyrorna är väsentliga för god hud och päls.

Klimatförändring

Päls tillväxt påverkas av temperaturen. Säsongs utsöndring är ett svar på vädret blir kallare eller varmare, men om den omgivande temperaturen i hemmet förändras drastiskt, kan det orsaka extrem utgjutelse.

Infektion

Bakteriella infektioner i huden, såsom de som förekommer i ett öppet sår, ofta leder till drastiska, tillfälligt utgjutelse. Det är viktigt att hålla sår rena, med antibiotika vid behov, för att säkerställa att de inte blir smittad.

Sjukdom

Ärftliga sjukdomar, såsom alopeci, resulterar i dramatisk pälsförlust. Alopecia är ett tillstånd som orsakar varierande grad av skallighet, från små tillfälliga kala fläckar av kronisk och fullständig håravfall. Detta och liknande villkor är kopplade till onormalt låga nivåer av tillväxthormon. Dermatit är en annan orsak till pälsförlust, speciellt om de lämnas obehandlade. Hudcancer kan ibland orsaka päls förlust också.

miljö Irriterande

Om din hund kommer i kontakt med farliga ämnen, såsom bekämpningsmedel, kan hans hud blir inflammerad, röd och mycket öm. Om detta tillstånd lämnas obehandlat, kan din hunds päls börjar falla ut.

allergier

Allergiska reaktioner, såsom de som orsakas av damm, pollen, miljö irriterande och vissa livsmedel kan orsaka hudirritation. Om hudirritation kvarstår under en längre tid, kommer sannolikt att leda till överdriven utsöndring.

parasiter

Parasitinfektioner och angrepp som mange, loppor och ringorm kan orsaka extrem pälsförlust. Förlusten beror på irritation och obehag, vilket orsakar en hund att skrapa på huden. Mange är typiskt lokaliserad runt öronen, armbågar, knän och ansikte, medan flea- och ringorm relaterade päls förlust kan inträffa var som helst på kroppen.

Burns

En brännskada på ytan av huden kommer mest troliga orsaken lokaliserad pälsförlust på grund av skadade folliklar. Burns upprätthålls genom kontakt med en het yta, såsom en kylare, kanske inte lätt synlig tills din hunds päls börjar falla ut.

Orsaker till blod i en hunds urin


Märker blod i hundens urin kan orsaka bekymmer i dess ägare, men det finns några relativt små orsaker till sådan symptom att en veterinär kan åtgärda. Att känna några av anledningarna hundar kan drabbas av blodig urin kommer att hjälpa dig att begränsa vad som är den troliga orsaken till ditt husdjur sjukdom, men en resa till veterinären kan vara för att kontrollera orsaken bakom dess symptom.

Urinvägsinfektion

Precis som människor, kan hundar lider av infektioner i urinvägarna, vilket ibland leder till blod är närvarande i urinen. Bakterier resa upp i urinröret, vilket är det rör genom vilket urin lämnar kroppen, och infektera urinblåsan. I vissa fall sprider infektionen till njurarna. En urinvägsinfektion kan inte vara allvarliga och kan lösa sig själv, men om det inte kan förvärras och leda till obehagliga symptom såsom blod i urinen, urinering på olämpliga ställen, hunden Sila att urinera och en dålig lukt från urin.

stenar

En annan möjlig orsak till blod i urinen hos hundar är stenar i njure eller urinblåsa. Dessa stenar bildas ur naturliga mineraler som förekommer i urinen, som har kristalliserat för att bilda en hård rock. Symptomen på en blåsa sten blod i urinen och mer frekvent urinering, med hunden går endast mycket små mängder urin varje gång. Njursten kan också orsaka blod i urinen och om stenarna börjar att flytta ut ur njuren och mot urinblåsan, buksmärtor och spännare under urinering.

Förgiftning eller skada

Några av orsakerna till blod i urinen kan vara externa händelser såsom hunden är i en olycka som har lett till inre blödningar eller äta råttgift. Den antikoagulantia Warfarin ibland används för att förgifta råttor, men om en hund äter dessa pellets det kan lida av inre blödningar och börja förlora blod i sin urin. Det är viktigt att få en hund till en veterinär om förgiftning är en möjlighet eftersom resultaten kan vara dödlig.

När ska en Vet

I samtliga fall där en hund har blod i sin urin, är det lämpligt att se en veterinär och har den orsaken till problemet verifieras. Det finns några mindre vanliga problem som kan leda till din hunds sjukdom, inklusive allvarliga frågor såsom cancer som en professionell måste kontrollera för när man undersöker ditt husdjur.

Orsaker till Rust i Horse waterers


Häst vattning dalar i fält utsätts ständigt för väder och vind, och är känsliga för rost. De flesta all-metallrännor görs nu av galvaniserat stål, som är mer rostbeständigt än vanligt stål. Många hästägare väljer nu robusta plast- och gummitråg över metall som de är mindre risk för rost. Dock kan dessa plasttråg blir sprött i kallt väder och fraktur.

Hur bildas rost

Rost är en kemisk process som bildas genom reaktionen av syre löst i vatten med järn. Reaktionen orsakar järn och stål att korrodera, försvaga och slutligen upplösas. Övriga metaller blir korroderade, men att de inte rostar. Järn eller stål kvar i en torr miljö rostar endast mycket långsamt eller inte alls. Men metall som ständigt är utsatt för väder och vind, såsom i fält vattenkar, är särskilt utsatta.

Rost och förzinkat stål

Galvaniserat stål uppfanns för användning i situationer som fält vattenkar där stålet ständigt utsätts för atmosfären. Galvanisering involverar doppning av stålet i smält zink för att producera ett tunt skikt, som reagerar med luften för att framställa zinkoxid. Detta skikt skyddar stålet från att komma i kontakt med vatten. Men det är också det första elementet att angripas i rostprocessen, så oxidation kommer successivt tär på zink och lämna den underliggande metallen exponeras.

vit Rust

Ibland kommer galvaniserade tråg stål verkar ha en vit blomma. Detta kallas vit rost, och är en reaktion mellan icke-oxiderad zink och föroreningar i vattnet. Denna vita rost så småningom kommer att äta bort på zink och lämna stålet under utsätts för oxidering och korrosion. Ibland verkar ett vitt pulver för att ta över galvaniserat stål och galvaniserat stål ull.

Andra orsaker till Rust

I tillägg till standard oxidationsprocessen kan rost påskyndas genom saltvatten. Om du bor nära kusten kan det vara bättre att överväga plasttråg.

Häst tråg är särskilt utsatta för skador från hästar sparkar eller gnugga mot metallen. Detta kommer att ta bort det skyddande skiktet av zink, och påskynda korrosionsprocessen för stålet under.

Hästar kommer inte att dricka ur en smutsig tråg, så när rostpartiklar börjar synas i vattnet tråget bör rengöras eller bytas ut.

Orsaker till eutanasi i Djurhem


Eutanasi är en vanlig metod i djurhem över hela världen, med cirka 3,7 miljoner euthanasias utförs i 2008 enligt Humane Society. Denna praxis innebär att frivilligt framkalla död i ett djur, vare sig det är genom injektion eller gasning. Även om detta kan verka som en morbid praxis vid första anblicken, skyddsrum gör det av många skäl.

Trångboddhet

Trångboddhet är den vanligaste orsaken till att behöva avliva hundar och katter i djurhem. Dessa anläggningar har alla ändliga kapacitet, med endast ett visst antal burar, vissa mängder mat och begränsad arbetskraft. Eftersom nya avviker komma i varje dag, är det helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att innehålla alla djuren, och därför är många måste avlivas för det enda syftet att frigöra kennel utrymme för att rymma inkommande avviker.

medicinska frågor

Vissa djur har medicinska problem som kan vara terminal, som skador eller sjukdomar som inte kan fastställas och orsaka oöverstigliga smärta. Om en hund eller katt kommer in med en allvarligt skadad lem, bränna eller dödlig sjukdom som inte kan sparas, kan vissa veterinärer välja att helt enkelt lägga ner, slutar sin misär. Svåra, okontrollerbara infektioner kan också vara orsak till dödshjälp.

Svaghet eller Anorexia

Några nya avviker kan vägra att äta eller dricka, vilket leder till svaghet eller en oförmåga att röra sig. När djuren blir alltför svag för att ens äta, kan de vara i extrem smärta och helt enkelt räkna minuter tills de dör. Eutanasi tillåter djur sättas ur denna smärta fred, särskilt när det är för sent att rädda dem. Den amerikanska Human Society riktlinjer anger att de flesta hundar bör övervägas för dödshjälp efter fem dagar av total anorexi.