omvandla färska kryddor till torkade

Hur konvertera färska kryddor till torr Kryddor


Många recept i kokböcker kräver användning av färska kryddor. Ofta är det fel tidpunkt på året för färska kryddor, eller om du bara inte har särskild krydda tillgängliga och inte vill köra till marknaden för att köpa den. Din bästa lösningen är att ersätta torkade kryddor i stället för färska. Torkade kryddor är mer potenta än deras färska motsvarighet så du kommer att behöva använda mindre av den torkade produkten.

Instruktioner

1 Ta reda på om torr krydda du ska använda för ditt recept är i pulverform eller krossas. Denna information kan hittas på etiketten och är viktigt att göra omvandlingen från färska till torka.

2 Mät 1/3 tesked drivna kryddor för varje 1 msk färska kryddor som efterlyses i receptet.

3 Mät halv tesked krossade kryddor för att ersätta varje 1 msk färsk.

4 Smaka receptet som kockar. Lägg små mängder, dvs 1/8 tesked, av krossade eller pulveriserade krydda om skålen behöver extra smak.

Tips

 • De längre torkade kryddor sitta på skafferiet hyllan, desto mer smak de förlorar. Köp pulveriserade eller krossade kryddor i små mängder som finns för att kunna använda dem innan deras smak minskar.
 • Samma substitutioner kan användas när de behövs för färska örter också.

Färska örter ger din mat mer smak än torkade. För bästa resultat, använd örter strax efter plockning eftersom de inte behålla sin smak för länge inte torkat. Torkprocessen drar vatten ur örter, minska deras volym. När du konverterar mellan färska och torkade örter, hålla denna storleksskillnad i åtanke för framgång i din byten.

Instruktioner

1 Multiplicera mängden örter med tre. Justera det belopp som baseras på din personliga smak. Till exempel, om receptet kräver en tsk. torkad persilja, använder 3 tsk. av färsk.

2 Störta örter i vatten flera gånger för att tvätta bort smuts. Pat torka helt på en kökshandduk.

3 Dra blad från stjälkar och hugga med en vass kockkniv innan du lägger dem till ditt recept.

4 Lägg färska örter i slutet av tillagningen, även om receptet kräver för dig att lägga torkade örter i början. Torkade örter måste suga i kokvätskan längre tid att släppa sin smak.

5 Håll färska örter i kylskåp tills den ska användas. Sänk stammen änden i en till två inches av vatten i botten av ett högt glas. Täck hela glaset löst med plastfolie och förvara i kylskåp i upp till 10 dagar. Byt vatten varannan dag för optimal fräschör.

Substitut för torkade kryddor från färska kryddor


De flesta kryddor redan torkat, men vissa kryddor, såsom chili, finns färska. Torkade kryddor kan köpas hela eller malda. Fördelen med hela kryddor är att de har en hållbarhet på fyra år medan malda kryddor kan bara pågå i ett.

Funktioner

Färska kryddor har en starkare smak än torkade dem; Därför, när ersätta, måste du använda en större mängd av torkade kryddor för att uppnå samma smak. Generellt sett en tsk. av färska kryddor motsvarar 1 msk. torkad kryddor, men det är bäst att smaka på maten för att se.

överväganden

Vid tillagning, bör färska kryddor att läggas mot slutet, annars smaken kan bli överväldigande. Emellertid kan torkade kryddor tillsättas tidigare. För grytor, soppor och andra rätter som kräver matlagning under långa tidsperioder bör kryddor läggas inom en timme före servering.

Lagring

Lagra både färska och torkade kryddor i lufttäta behållare för att bevara dem i optimalt skick. Du kan även torka dina egna chili genom att placera dem på ett rack och lämnar i ett svalt, torrt utrymme.

Hur man lagrar färska kryddor


Kryddor kan förlora en del av sin styrka om inte förvaras på rätt sätt, samtidigt som färskhet kan lägga enorma smak vid matlagning. Att lära sig att lagra kryddor korrekt kommer konsumenterna att köpa större förpackningar av kryddor till en billigare kostnad på grund av den kunskap som kryddorna kommer att pågå under en längre tid. För att bibehålla friskhet, bör kryddor undvika alltför mycket kontakt med luft, ljus, värme och fukt.

Instruktioner

Hålla Kryddor Färsk

1 Split större behållare av kryddor i mindre portioner och placera i förseglingsbara påsar. Se till att påsarna är så lufttät som möjligt.

2 Sprid krydda i påsen med fingrarna för att likna en fyrkantig pannkaka.

3 Placera säckarna i en plastbehållare genom att stapla varje påse på varandra. Upprepa för alla kryddor och märka behållaren.

4 Refrigerate behållaren eller plats i frysen för att hålla kryddor färska längst. Hålla sig borta från allt som kan vara våt, eftersom detta kan förstöra kryddorna. Kryddorna ska vara bra för upp till sex månader.

5 Om saknar utrymme i frysen eller kylskåpet, hitta en cool och företrädesvis skuggade området i köket för dina kryddor. Platser såsom ett skåp låda eller vanlig låda är bäst.

6 Om du behöver lagra i öppen förvaring som ett skafferi hylla med hjälp av plåtburkar för att hålla kryddor rekommenderas.

Hur man byter färska örter med torkad


Suppleant torkade örter för färskt i något recept. Torkade örter säljs året runt, är allmänt tillgängliga och har en längre hållbarhet än färska örter. Torkade örter innehåller smaker låst under torkningsprocessen. Coax dessa naturliga aromater av torkade örter genom att lägga till dem i början av tillagningen för att låta dem brant som teblad i kokvätskan.

Instruktioner

1 Byt ut färska örter med 1/3 mängden av torkade, blad örter. Till exempel använder en tsk. torkad myntablad i stället för 1 msk. färska myntablad.

2 Substitut 1/6 mängden färska örter med krossade, torkade örter. Till exempel, om du behöver en msk. färsk timjan, användning ½ tsk. krossad, torkades timjan.

3 Utbyta färska örter med 1/9 mängden pulveriserade eller malda örter. Till exempel, om ditt recept kräver tre msk. färsk salvia, använder 1 tsk. av torkade, malda salvia.

4 Gnid örter mellan händerna eller smulas sönder dem när du lägger till dem att frigöra sina smaker. Tillsätt torkade örter i början av ditt recept matlagning tid.

Tips

 • Kom ihåg att 3 tsk. motsvarar 1 msk. när konvertera mängder av torkade örter att använda.

Örter är vanliga i många varianter idag. Med ökad sjöfart effektivitet och den moderna "supermarket" mentalitet, kan örter aldrig tidigare tillgängliga nu köpas i butiker över hela Amerika.

Typer av örter

Det finns flera olika typer av örter, inklusive basilika, oregano, timjan, dill, kummin, mejram, dragon, rosmarin och pepparmynta.

Mest näringsrika örter

Även om alla örter har några näringsvärde, det finns flera örter som toppar resten. Oregano, salvia, pepparmynta, timjan, citronmeliss och mejram är alla mycket antioxidanter, vilket bevisar stora källor till näring.

färska örter

Direkt från en trädgård eller lokala råvaror marknaden, färska örter ger en frisk smak och värdefull näring. Flyktiga oljor och flavonoider, nyttiga för hälsan, är fortfarande närvarande i örter. Färska örter tenderar att ha mer robust smak.

torkade örter

Torkade örter är mer koncentrerade än färska örter, så använd dem i en 1: 3-förhållande när ersätter färska örter. Medan de fortfarande ger smak av örter, är smaken mindre robust och mer intetsägande.

Färska vs. Torkade örter

Eftersom komponenterna är de samma för färska och torkade örter, det inte finns någon större skillnad i näringsvärde. Emellertid extraherar torkningen några av de flyktiga oljor från örter, vilket eliminerar en liten del av den näring och smak som finns i färska örter. Kommersiellt producerade torkade örter kan också ha vissa konserveringsmedel, som förringar deras näringsvärde.

Lägga till torkade Malet Lök till Konserverad stuvad majs


Hemlagad skummad säden är gjord på färska majskorn, mjölk eller grädde, mjöl och kryddor. Bacon och lök tillsätts ibland som smakvariationer. Konserverad stuvad majs innehåller inga mjölkprodukter men ett förtjockningsmedel såsom modifierad majsstärkelse att tjockna juice från majs. Lägg lök smak till burk stuvad majs utan röran av peeling och dicing lök med torkade malet lök.

Instruktioner

1 Häll 2 msk. mjölk eller vatten i en liten skål. Placera en msk. torkad hackad lök i vätskan. Sätta blandningen i kylskåp i 10 till 15 minuter. Detta återfuktar och mjukar upp löken så det är inte krispiga när du sätter in den i majs. Det frigör också smak av lök.

2 Öppna burk majs. Häll i en kastrull. Använd en 1-qt. vaska 1 eller 2 burkar majs. Använd en större kruka för mer majs.

3 Tillsätt hackad lök och mjölk eller vatten till majs. Plats på medelvärme tills säden bubblar. Rör det några gånger medan det värms upp.

Tips

 • Börja med att lägga en msk. torkad hackad lök för varje 15-oz. kan av skummad majs. Öka mängden om du vill ha mer lök smak.
 • Skummad säden brinner lätt; inte värma det på hög värme.

Lägga till örter och kryddor till Rice medan det är matlagning i vatten


Ris är den dagliga basföda av hälften av världens befolkning. Det är rimligt näringsrik och lättsmält, och dess troskyldigt neutral smak gör det till en idealisk folie för andra smaker. Ris används vanligt i många kulturer, vilket gör sin egen smak att komma igenom i den färdiga skålen. Andra kulturer lägga kryddor och andra aromatiska ingredienser, skapa rätter elegant som saffransrisotto, som fest som spanska paella eller ner hem enkelt som smutsiga ris. Lägga smak till grundläggande kokt ris kräver inte en etnisk kokbok eller någon särskild sakkunskap, bara några kryddor eller örter.

Instruktioner

1 Placera kastrull på medelvärme. Tillsätt smör eller olja, om du använder, och värm tills smöret slutar skummande eller oljan porlande och varm. Tillsätt riset och snurra att belägga med smör och olja, om du använder.

2 Tillsätt vatten eller buljong och krydda lätt med salt och peppar. Om du använder en kommersiell buljong, kommer riset vanligtvis inte kräver någon extra salt.

3 Tillsätt örter eller kryddor som valts för denna maträtt. Ta riset på gränsen till kokning, sedan täcka tätt och Sänk värmen till minimum. Låt riset för ånga tills allt vatten absorberas, ungefär 15-20 minuter.

4 Avslöja riset och låt ångan att fly. Låt riset att vila i minst fem minuter, sedan använda en gaffel för att ludd det. Servera genast.

Tips

 • För torktumlare, fluffigare ris, minska vattnet med en eller två matskedar.
 • I större satser behövs mindre vätska. En kopp ris behöver två koppar vatten, men på restauranger två liter ris behöver bara tre liter vatten.
 • Saffran har en speciell affinitet för ris, och används i fest risrätter från Spanien till Indien. Det ger en levande gul färg och tydligt stickande lukt. Branta gängorna i förväg i värmt vatten eller buljong.
 • Om du vill använda färska örter snarare än torkade, rör dem efter fluffa riset.
 • Kokt ris måste ätas eller kylas omedelbart efter tillagning. Om den lämnas vid rumstemperatur är mottagliga för infektion av Bacillus cereus, och kan orsaka sjukdom ska ätas.

Hur torka ut färska kryddor


De aromer av en maträtt beror ofta på örter och kryddor läggas till det. Från basilika till koriander, dessa aromer är inte alltid tillgängliga i en färsk form till hemmet kock. Men torka dina egna örter och kryddor hemma kan du skapa dina egna snabba mixar för såser eller gnuggar för kött, samt utnyttja den växande kraften i din trädgård för att bidra till dagliga måltider, året runt.

Instruktioner

1 Skölj örter, små chilipeppar och krydda skida i durkslag, under rinnande vatten. Torka dem noga, men försiktigt, med hushållspapper.

2 Ta bort alla blad från stjälkar och kasta stjälkarna.

3 Placera örter, paprika och krydda skida i dehydrator, med de tyngsta föremål, såsom peppar, på botten ställningar, krydda skida i mitten och de lättaste föremål, såsom ört bladen, på de översta rack.

4 Säkerställa ingen av bladen är rörande och det finns tillräckligt med utrymme mellan objekten för att möjliggöra även luftflöde.

5 Vrid dehydrator på till den lägsta inställningen, så det kommer att värma mellan 140 och 200 grader Fahrenheit. Använda högre värme skadar eller minska smak oljor i örter och kryddor.

6 Torka örterna i 24 timmar. Kontrollera att säkerställa att de är helt torra innan du tar bort dem från dehydrator.

7 Placera krydda skida helhet i en burk, eller ta bort fröna från kapslarna och mala frön i kaffekvarnen för att göra ett pulver. Lagra pulvret i en lufttät burk.

8 Ta bort de torkade fröna inifrån chilipeppar och kasta utsidan. Fröna kan malas och användas som krydda. Alternativt, hålla hela chilipeppar i lufttäta burkar.

9 Placera ört lämnar hela i lufttäta burkar för att hjälpa dem att behålla mer smak, eller krossa dem att packa mer in i lagringsutrymme.

Tips

 • Om skörd örter från din egen trädgård, gör det på morgonen efter daggen på dem har torkat.
 • Använd kryddor inom tre månader för maximal smak.
 • Vakuum tätningsmedel eller förseglingsbara plastpåsar kan också användas för att lagra de torkade kryddor.
 • Torka alltid örter och kryddor noggrant med en handduk innan dehydratisering dem; Detta förhindrar mögelbildning.

Lägga till kryddor till kokt ris


Att lägga till några signalljus till kokt ris, tillsätt örter i början av matlagning, och du kan ytterligare accentuera smaker genom att ersätta kokvattnet med buljong. Använd fiskbestånd med citronpeppar eller dill att följa skaldjur; prova kycklingbuljong med citronpeppar, rosmarin eller timjan när serveras bredvid fjäderfä; eller lägga till nötkött buljong med salvia, kummin eller oregano att gå vid sidan av röda kötträtter. Använd en tsk. torkad malda örter för en lätt beröring, eller tillsätt 1 msk. krydda för att ge din ris ett slag. Om du inte har en riskokare, förbereder den på spisen är inte svårt.

Instruktioner

1 Placera den råa riset i silen och köra kallt kranvatten över den tills avrinning är tydligt (10 till 20 sekunder vanligtvis). Detta tar bort det mesta av stärkelsen, vilket gör det mindre klibbiga gång kokta.

2 Överför riset i en skål; täck med ren, vatten av rumstemperatur och låt stå i 30 till 60 minuter. Förblötning riset gör det fluffigare och kornen tenderar att inte hålla sig till varandra.

3 Sila riset tills det tar stopp droppande vatten, och sedan häll det i en tung-gauge, flatbottnad kastrull. Tillsätt 1 ½ koppar antingen vatten eller buljong.

4 Tillsätt 1 tsk. 1 msk. krydda val i potten. Rör om tills den smälter med ris och vatten (eller buljong), vrid sedan brännaren på medelhög värme.

5 Titta på potten noga; när vätskan börjar koka, rör vätskan igen för att blanda krydda, dra ner brännaren till lägsta möjliga värme och täcker potten.

6 Sjuda ris på låg värme i 15 minuter. Ta inte bort locket för att kontrollera ris eller du kommer att förstöra det och måste börja om från början.

7 Stänga av brännaren och låt riset sitta under ytterligare 15 minuter. Under denna tid kommer riset att absorbera eventuellt kvarvarande vätska och avsluta tillagningen jämnt. Återigen är det viktigt att du inte tar bort locket även en kort stund.

8 Efter 30 minuter, ta bort locket, ludd riset med en gaffel och servera.

Tips

 • Du kan följa den här grundreceptet enkelt med hjälp av en riskokare, men kom ihåg att använda lika mycket ris och vatten (eller buljong), och du behöver inte blötläggningsmedlet riset. Men det är viktigt att låta det kokta riset sitta i spisen under minst 20 minuter efter det att timern kastar matlagning byta till "varma" position eller riset blir segt.
 • Om du försöker att koka ris på detta sätt i något mindre än en tung-gauge potten, kommer du alltid ha bränt ris på botten och svampiga ris på toppen. Om du inte har en tung-gauge potten, köpa en.