neurologiska sjukdomar lillhjärnan hund

Neurologiska sjukdomar i Newfoundland Hundar


Den Newfoundland är en stor hundras som tenderar att vara mild, lugn, intelligent och skyddande. Dessa egenskaper gör den Newfoundland en bra match för ett hushåll med barn. När det gäller hälsa, Newfoundland lider mest av fysiska funktionshinder på grund av sin storlek. Artrit och höftledsdysplasi är inte ovanliga. Neurologiska sjukdomar i Newfoundland hundar är inte särskilt vanliga, men rasen kan fortfarande falla offer för vissa av de mer vanliga neurologiska sjukdomar som finns hos hundar.

Synkope

Synkope är en sjukdom som orsakar plötslig medvetslöshet eller yrsel. Orsaken till denna sjukdom är en brist på blod till hjärnan. Oförmågan av kroppen på ett tillfredsställande sätt cirkulera blod till hjärnan kan ha sin grund i flera andra hälsoproblem, men i Newfoundlands är sannolikt en följd av hjärtsjukdomar som orsakas av en medfött hjärtfel där aortaklaffen är felaktigt. Om din Newfoundland lider Synkope och förlorar medvetandet, är det bästa man kan göra för att lägga hunden på sin mage och lyfta bakbenen för att förbättra blodflödet till hjärnan. Också använda en filt för att bevara hundens kroppsvärme. En veterinär skall kontaktas vid den första instansen av medvetslöshet.

myasthenia Gravis

Myasthenia gravis påverkar hur nerverna överföra information till musklerna i kroppen. De neuromuskulära korsningar, en av de viktigaste komponenterna i sänder signaler från hjärnan till musklerna, angrips av hundens eget immunsystem. Sjukdomen påverkar tvärstrimmig muskelgrupp (t.ex., de muskler som används för frivillig rörelse av kroppen såsom promenader). Den del av kroppen som inaktiverats av detta tillstånd kommer att helt bero på vilka neuromuskulära föreningspunkter är skadade. Typiska tecken på sjukdomen inkluderar svaghet i en sida av kroppen, trötthet och svaghet i ansiktsmusklerna.

degenerativ myelopati

Orsaken till degenerativ myelopati är inte känd. Vad som är känt är att sjukdomen påverkar ryggmärgen av hunden och skapar svaghet i bakbenen. Fullständig förlamning uppstår så småningom. De första tecknen på sjukdomen är svårt att få upp och gå på släta ytor. Så småningom hunden kommer att dra sina bakben när hon gick, vilket naglarna att bära. Sjukdomen tar en period av fem månader till ett år för att till fullo utvecklas och vanligtvis inte hos hundar under fem år. Sjukdomen kan bara hanteras, eftersom det inte finns något botemedel.

Neurologiska sjukdomar på hundar


Neurologiska sjukdomar hos hundar är tillstånd där djurets hjärnaktivitet är osäkra eller av någon anledning sina nervsystemet bränder felaktigt. Dessa neurologiska feltändningar kan orsaka en rad negativa symtom hos hund. Beroende på vilka symptom visar, kan olika mediciner användas för att behandla olika typer av neurologiska tillstånd.

kramper

Kramper, hos hundar samt i människor, orsakas av neurologiska misfirings. Dessa anfall kan tyda på ett annat tillstånd (till exempel, kan leversjukdomar och spinal problem orsaka kramper), eller anfall kan vara villkoret själva. I det senare, fall beslag kallas hund epilepsi. Inte alla beslag har en orsak, och ibland djurägare måste lära sig att helt enkelt anpassa sig till sin hunds olyckliga tillstånd. Antikonvulsiva läkemedel kan hjälpa till att hålla anfall under kontroll om det inte finns en underliggande sjukdom som kan identifieras och botas.

sjukdom i livmoderhalsen

Sjukdom i livmoderhalsen kan även vara ett neurologiskt tillstånd hos hundar. Detta tillstånd orsakas oftast av en ryggmärgsskada under uppspelning. Skador på halsryggen kan orsaka misständning nerver, vilket kan leda till en rad märkliga symptom. En hund som känner smärta i nacken utan någon uppenbar anledning är ett symptom. Vissa hundar kan tyckas opåverkad av smärta oavsett skada de har fått, medan andra kan vara ovanligt känsliga för smärta. Ytterligare andra hundar kommer att ha en oförmåga att stå eller gå. Hundar som visar något av dessa symtom måste korrekt diagnos av en veterinär.

canine Demens

När en hund når 10 år gammal, tar det på risken för hund demens. Canine demens är ett resultat av neurologisk degenerering och misfirings i nerverna i hundens hjärna. Detta tillstånd kan leda till konstiga personlighetsförändringar i en hund, liksom förvirring. Kognitiv dysfunktion och en fast blick är också symptom på hund demens. Veterinärer kan ordinera medicin för detta tillstånd som kan kontrollera hundens randomiserade hjärnaktivitet, men hundägare kommer fortfarande måste lära sig att hantera sin hund tillstånd.

Neurologiska sjukdomar i BobwhiteQuail


Bobwhitequail har vuxit i popularitet med kockar och människor som letar efter ett husdjur. Detta intresse har lett till en stegring i kommersiell uppfödning, vilket i sin tur ökar förekomsten av sjukdomen bland Bobwhitequail. Fågelsjukdomar påverkar vilda och kommersiellt upp fåglar, men att studera fåglar i fångenskap hjälper forskarna lära sig om sjukdomar. Majoriteten av sjukdomar i Bobwhitequail avser deras matsmältnings och andningssystemet. Det finns tre neurologiska sjukdomar som kan medan ovanligt, påverkar dödlighet och hälsa Bobwhitequail.

Eastern Equine Encephalitis

Uppkallad efter sin hög förekomst hos hästar, är östra hästencefalit (EEE) kännetecknas av hög feber i det sjuka djuret, ett symptom som inte är lätt att urskilja i småfåglar som Bobwhitequail. Sjukdomen överförs genom myggor, men påverkade vaktel kan snabbt sprida sjukdomen genom kannibalism, vanligt i unga vaktel att picka de andra fåglarna. Dödligheten för drabbade fåglar är mycket hög, men även om fåglarna skulle överleva, skulle de drabbas av permanenta hjärnskador från sjukdomen. Det bästa sättet att förhindra en snabb spridning av EEE och någon annan sjukdom i kommersiellt höjt Bobwhitequail är att kontrollera om sjuka och sjuka fåglar varje dag, omedelbart ta bort dessa fåglar från resten av kull.

Fågelinfluensan

H5N1-viruset är en form av influensavirus allmänt känd som "fågelinfluensa." Dödligheten för drabbade fåglar är mer än 75 procent. Symtomen varierar, och fåglarna kan dö utan att uppvisa några symptom alls, men vanligtvis sjukdomen uppvisar extrem letargi och symtom på neurologisk dysfunktion tillsammans med minskad aptit och vattenförbrukning.

Baylisascariasis

Baylisascariasis är en tarmsjukdom som härrör från en parasit. Vanlig i fladdermöss och hundar, är baylisascariasis också utbredd i många fågelarter inklusive Bobwhitequail. Sjukdomen uppvisar svår neurologisk dysfunktion inklusive cirklande, svaghet, huvud skakningar, en vriden nacke och okoordinerade rörelser.

Canine Neurologiska sjukdomar


En neurologisk sjukdom drabbar det centrala nervsystemet, det genomarbetade banan som inkluderar hjärnan, ryggmärgen och nerver. De första tecknen på att det kan vara något av en neurologisk natur händer med din hund kan vara skrämmande. Nedsatt rörlighet, synproblem, svaghet, förlust av balans och kramper alla kan vara symtom på en hund neurologisk sjukdom. Det finns många sådana sjukdomar, och många av dem har samma symptom, vilket gör diagnosen en utmaning för veterinären.

Hjärntumör

Även om hjärncancer hos hundar är inte ovanligt, ofta går det odiagnostiserade. Meningiom är den vanligaste hjärntumör hos hundar. Dessa tumörer växer långsamt och reagerar på behandlingen. De tenderar att vara vanligare hos raser med längre näsor, såsom collie och golden retriever. Symptom på en hjärntumör varierar, beroende på den del av hjärnan i vilken lesionen ligger. Symtomen omfattar problem promenader, blindhet, beteendestörningar såsom stimulering eller cirklar. Tumörerna kan behandlas på samma sätt som humana tumörer, med strålning och kemoterapi, och till och med kirurgiskt avlägsnande.

Epilepsi

Canine idiopatisk epilepsi är en sjukdom som kännetecknas av kramper. Enligt en studie publicerad i tidskriften Pharmacogenetics och Genomics, är epilepsi är den vanligaste neurologiska sjukdomen hos hundar. Hund epilepsi tros ärvas i hundar och ovan nämnda studien rekommenderar att, till skillnad från tidigare då fenobarbiton var allmänt föreskrivs för detta tillstånd, bör behandlingen nu omfatta en kombination av läkemedel. Enligt folk på Canine Epilepsi Guardian Angels, det finns två viktiga saker att tänka på när din hund har ett anfall: behålla lugnet och hålla händerna borta från hundens mun.

Centrala Vestibulär Disease

Vestibulära systemet omfattar delar av innerörat, in i hjärnan. En sjukdom av detta system symptomized av en plötslig förlust av balans, i allmänhet tillsammans med huvudet tippning. Även om det är vanligast hos äldre hundar, kan det förekomma i medelålders hund också. Det finns många orsaker till central vestibulär sjukdom och de omfattar infektioner eller sjukdomar som valpsjuka, Lyme sjukdom, Rocky Mountain spotted feber och leversjukdom. Sjukdomen är behandlingsbar; hitta den underliggande orsaken till problemet är en utmaning.

Neurologiska sjukdomar som är kopplade till Vaccin för hundar


Vacciner är utformade för att skydda hundar mot specifika sjukdomar genom att stimulera immunförsvaret att attackera och döda smittämnen som orsakar dem. I sällsynta fall, men vacciner kan antingen ta på själva sjukdomen eller ge symtom som efterliknar det så nära att den verkliga och vaccin-inducerade sjukdomar är oskiljbara. Några, inklusive den mest fruktade en av allt, rabies, attackera hundens centrala nervsystemet. Ingen centraliserad rapportering för att spåra sådana extrema reaktioner existerar, så frekvensen är okänd, men biverkningar av vacciner ofta med neurologiska symptom, är vanliga nog ha genererat betydande kontroverser inom området veterinärmedicin över när (eller om) potentialen fördelarna med vissa vacciner överväger riskerna.

Lyme vaccin

Lyme vaccin härmar symptomen av borrelia, en allvarlig bakteriell sjukdom överförs till hundar genom saliv infekterade hjortfästingar, inklusive hög feber, aptitlöshet, svullna lymfkörtlar, ledinflammation och ibland neurologiska störningar. Även vacciner finns, de är kontroversiella eftersom de inte kan förhindra angrepp, och många komplikationer från reaktioner har rapporterats, inklusive beslag, neuropati (nervsystemet) och kognitiv svikt.

Rabiesvaccin-inducerad encefalit

Även kallad vaccin-inducerad rabies, är denna dödliga sjukdom sällsynt men när det inträffar symptomen börjar visa upp 10 till 21 dagar efter vaccination och är identiska med rabies, inklusive mjukhet, förlamning och svår inflammation i hundens hjärna och ryggmärg. Som med rabies, kan symtomen varierar beroende på vilken del av nervsystemet är under attack. Liksom många andra vacciner, rabiesvaccin delas in i två allmänna kategorier: "modifierat levande" (försvagat) eller "dödat". I känsliga hundar, modifierad levande vacciner har potential att bli aktiva och orsaka sjukdomar, inklusive vaccin-inducerad rabies. Avdödade vacciner, å andra sidan, inte kan orsaka sjukdom men är mer benägna att utlösa allvarliga allergiska reaktioner. Den enda skillnaden mellan rabies och vaccin-inducerad rabies är att det sjuka djuret är inte smittsam för andra men villkoret är obotlig och terminal.

Coonhound Förlamning

Även kallad polyradiculoneuritis är Coonhound förlamning annan sjukdom som kan påverka hundar efter injektion av modifierad levande rabiesvaccin. Eftersom det autoimmuna systemet angriper nerverna levererar muskler, symtom förlamning (diskett hund syndrom), lämnar hunden helt förlamad till den grad att det kan bli oförmögen att andas på egen hand. Med intensivvård, vissa hundar överleva denna sjukdom men återhämtningen tar månader och är mycket dyr.

Postvaccinal valpsjukevirus Encefalit

Valpsjuka, en mycket smittsam virussjukdom, är den vanligaste orsaken till hjärninflammation (encefalit, även kallad encefalomyelit) hos hundar och modifierat levande valpsjuka vaccin har ofta varit inblandad i biverkningar av olika slag. Valpsjukevirus encefalit är den allvarligaste, med symptom på samma sätt som själva sjukdomen, inklusive kramper, brist på samordning, beteendeförändringar och kognitiv svikt.

Sjukdomar från hund biter


Det finns vissa sjukdomar som kan överföras genom hund saliv från en bit, men dessa är i allmänhet mycket farligare för andra hundar än för människor. Varje hund biter på ett djur eller en person behöver omedelbar läkarvård. Det måste rengöras, desinficeras, bandagerade och övervakas för varje svullnad eller infektion. Alla konstigt, plötsligt symptom efter en hund biter kan innebära infektion.

Rabies

Den mest dödliga sjukdomen till både djur och människor som kan fångas från en hund biter är rabies. Hunden måste redan vara smittade med rabies för en annan för att fånga den.

pasteurellos

Även friska hundar har bakterier som kallas Pasteur i deras saliv. Då de injiceras i ett djur eller en människas kropp genom ett bett, ibland orsakar infektion inom 24 timmar efter bettet. Symtom är smärta, svullnad och huden runt bettet blir röd, kräkningar och huvudvärk.

staph Infektioner

Detta kan ske till djur eller människor. Streptokock och stafylokocker bakterier som lever normalt på huden är ofarliga tills de går sönder huden och orsaka feber, svullnad, smärta vid bettet plats och svår huvudvärk.

Capnocytophaga

Även kallad sepsis eller blodförgiftning. Detta utvecklar endast hos personer med problem immunitet, vanligtvis med diabetes, artrit, psoriasis eller aids.

missuppfattningar

Tvärtemot vad många tror, ​​kan du inte fånga borrelia från en hund biter. Sjukdomen orsakas av fästingbett.

Vilka sjukdomar kan en hund Få från att inte ha rätt kost?


Att ta hand om en hund kräver engagemang, tålamod och kunskap om vilka livsmedel är bra för det och vad är inte. Hundar kan drabbas av en myriad av sjukdomar precis som människor, och vad de äter får bestämma hur friska de är hela livet. I själva verket är vissa sjukdomar som är direkt kopplade till felaktig kost. Att veta att det du matar din hund kan göra det sjuka bör göra dig ompröva ditt husdjur intag av föda.

pankreatit

Pankreatit är inflammation i bukspottkörteln. Bukspottkörteln ligger bakom magsäcken och är ansvarig för metaboliserande socker och producera insulin och medhjälp i matsmältningen. Inflammation orsakar ofta svåra buksmärtor hos djuret samt en krökt kroppshållning, kräkningar, aptitlöshet och även depression, enligt Pet Education webbplats.

Flera orsaker kan kopplas till pankreatit, inklusive dålig respons på läkemedel, infektion och andra sjukdomar. Men spelar diet en stark roll. Hundar som äter matrester eller andra fet mat vanligtvis äts av människor tenderar att ha överskott lipider i deras blodet och kan vara överviktiga --- som båda är relaterade till pankreatit. Hundar som äter ur soptunnor är ofta högre risk också. Pankreatit kan också leda till diabetes hos hundar.

Addisons sjukdom

Medan hundmat företag spenderar en förmögenhet på marknadsundersökningar för att säkerställa kundernas lojalitet, en del människor tror att utfodra din hund kommersiella sällskapsdjur kan leda till sjukdom. Eftersom hundmat använder ofta spannmål och kött biprodukter samt olika kemiska konserveringsmedel, kan dessa skeptiker har en poäng, enligt en artikel av Caroline D. Levine, RN, på B-Naturals.com.

Korn och vissa kemikalier som finns i vissa kommersiella hund livsmedel kan irritera en hunds matsmältningssystem. När djuret känns denna stress, svarar kroppen genom att släppa kortisol. Detta binjuren utsöndring är tänkt att lugna inflammation och hålla immunförsvaret fungerar enligt Levine artikel.

Överdriven irritation kommer från vanliga matning kan skapa ett överskott av kortisol, whiich leder till en autoimmun problem där kroppen angriper sig själv. När kroppen attacker och stänger binjurarna och kortisol produktion är avstängd, är det känt som Addisons sjukdom. Addisons sjukdom kan vara dödlig för det krävs en viss mängd av kortisol för överlevnad.

tandlossning

När bitar av mat och bakterier bygga upp runt tandköttskanten och basen av tänderna hos hundar, följer tandlossning. Detta klövsjuka leder så småningom till inflammation i munnen och tandköttet, smärta i tänderna och tandköttet, gingivit, extremt dålig andedräkt och så småningom ruttna tänder och tandlossning.

Utfodring en hund hårt kibble liknande hund livsmedel bidrar till att skrapa tänderna rena från uppbyggnaden, medan mjuka konserver tenderar att främja uppbyggnad och bildandet av bakterier. Plack och bakterier kan också skrapas bort av konsekvent användning av tuggleksaker eller ätbara dentala tuggar. Ett hälsosamt alternativ kost kan också rått kött.

Tax sjukdomar och neurologiska sjukdomar


Taxar är kända för sina långa, magra kroppar och korta ben. Detta gör dem benägna att den ärftliga, neurologisk sjukdom hund intervertebral disksjukdom eller degenerativ disksjukdom. Detta kan orsaka allvarliga neurologiska tillstånd om de inte behandlas på rätt sätt.

Funktioner

Taxar först uppvuxna i Tyskland på 1600-talet. De var uppvuxna att ha långsträckta kroppar så att de kunde användas vid jakt. Deras långa kroppar och korta ben gjorde dem idealiska för att gräva i en grävling s håla och spola ut det. Denna avel har lämnat dem mottagliga för degenerativ disksjukdom.

effekter

Taxar är en del av en grupp av hundar som kallas chondrodystrofiska raser. I dessa raser, diskarna mellan kotorna urartar i förtid. Tecken på försämring i skivorna vanligtvis visas på fyra till sex år gammal. Detta kan leda till tårar i skivan, som kan orsaka den att brista. Den brustna skiva kan orsaka skador på ryggmärgen och neurologiska symtom, såsom oförmåga att gå, bristande samordning och även fullständig förlamning.

typer

Det finns två typer av intervertebral disk sjukdom. Vid typ 1 disk sjukdom sker en snabb bristning av diskarna i ryggmärgen som orsakar allvarlig svullnad och degeneration av neuroner. Den andra typen, typ 2 disk sjukdom, är gradvis och tryck utövas över tiden mot ryggmärgen. Detta leder till långsam degeneration av nervceller och gradvis förlust av neurologisk funktion. Olyckligtvis är de chondrodystrofiska raser, inklusive taxar, är benägna att skriva en intervertebral disk sjukdom.

symptom

Svårighetsgraden av disk sjukdom kommer att avgöra omfattningen av symptomen. Tidiga tecken på intervertebral disksjukdom kan innefatta smärta när hon gick eller flytta. Taxen kan vägra att gå eller hoppa. Det kan darra eller gråta i smärta när den flyttas. Som sjukdomen fortskrider, kommer neurologiska symtom uppträder och det kan förlora samordning börjar wobbling när hon gick eller dra bakbenen. Så småningom kan total förlust av bakbenen inträffa. Det kan förlora förmågan att urinera och flytta sina inälvor.

Behandling

Behandling för intervertebral disksjukdom är vila och brist på rörelse. Detta kan göras med användning av lugnande medel eller lugnande medel. Anti-inflammatoriska läkemedel och smärtstillande kan förskrivas. Om detta misslyckas att minska trycket på ryggmärgen, är nödvändig operation. Den måste vara snart efter disken bristning i syfte att minimera nervskada. Den uppbrutna disk kommer att avlägsnas från den spinala kanalen. Detta kommer att förhindra ytterligare ryggmärgsskada, men kan inte läka skador som har gjorts redan.

Neurologiska störningar hos katter kan orsakas av skada, sjukdom eller medfödda defekter. Om din katt upplever kramper, beteendeförändringar eller plötslig svaghet eller förlamning, kommer din veterinär utföra en grundlig neurologisk undersökning. Reflexer, kommer muskelkontroll och gång undersökas. Blod, urin och ryggmärgsvätskor blir labbtestade och i vissa fall, MRI och CT-scanning beställt. När orsaken bestäms, kan en behandlingsregim börja.

Epilepsi

Epilepsi är en neurologisk sjukdom som orsakar kramper. Under ett anfall, du katt kan stimulera lider muskelsammandragningar, ofrivilligt kissa eller bajsa, dregla eller förlora medvetandet. Epileptiska anfall är inte smärtsamt men din katt bör skyddas från skada. Försök inte att hantera eller hålla ditt husdjur under ett anfall.

Feline Hyperestesi Syndrome

Feline Hyperestesi syndrom (FHS) är en neurologisk sjukdom av okänt ursprung. Det orsakar ovanliga och ibland tvångsmässigt beteende, inklusive hud porlande, överdrivet putsande, uppenbara hallucinationer, vidgade pupiller och kramper.

Rabies

Rabies är en virusinfektion som verkar på det centrala nervsystemet. Överförs via saliv från ett infekterat djur, är rabies vanligtvis dödlig så snart som symptom. När överförs, sprider rabiesvirus genom muskler och nerver, slutligen angriper hjärnan. Symtomen omfattar dreglande, kramper, förlamning och bristande samordning. Rapport kontakt med någon rabiat djur till ditt tillstånd eller lokala hälsodepartementet.

toxoplasmos

Toxoplasma gondii (T. gondii), en encellig parasit som är gemensam för de flesta varmblodiga djur finns oftast tyst, vållar ingen skada på sin värd. I immun äventyras katter - de som lider av kattimmunbristvirus (FIV) eller kattleukemivirus (FeLV) - parasiten kan orsaka toxoplasmos.
Toxoplasmos kan påverka det centrala nervsystemet och ögon. Din katt kan utveckla ljus och anslagskänslighet, blindhet, darrningar, kramper och förlust av tarm och urinkontroll.

kataplexi

Kataplexi är ett sällsynt neurologiskt tillstånd som resulterar i omedelbar muskelsvaghet och förlamning. I likhet med den plötsliga sömnproblem narkolepsi kan episoder pågå upp till trettio minuter. Det finns ingen varning innan det händer, och det finns inga anfall under episoden.

Feline Ischemisk Encefalopati

Feline ischemisk encefalopati (FIE) orsakas av en parasitisk infektion i hjärnan. Larver av FÅRSTYNG en gemensam häst pest, orsakar denna sjukdom och det är främst i nordöstra USA och Kanada. Infektionen skadar delar av hjärnan, vilket orsakar symptom såsom kramper, blindhet och ovanligt beteende.

Förgiftning

Insekticider - inklusive loppor och fästingpreparat som är säkra för hundar - kan orsaka kramper hos katter, liksom exponering för råttgifter, ogräsmedel och frostskyddsmedel.

Sig att leva med en hund med neurologiska skador


Det kan vara mycket oroande att upptäcka din hund har ihållande neurologiska skador eller har kontrakterat en neurologisk sjukdom. Det finns många variationer av neurologiska åkommor hos hundar. Medan många är behandlingsbara, de behandlingar varierar beroende på diagnos och svårighetsgraden av hundens symptom. Väljer att ta en aktiv roll i hundens behandlingsplan kommer att ge din hund den bästa chansen för en bekväm och njutbart liv.

veterinärvård

Rådgör med din veterinär om din hunds hälsa, inklusive eventuella nya symtom eller förändringar i din hund. Veterinären kan rekommendera medicinering beroende på den neurologiska sjukdom eller svårighetsgraden av din hunds symptom. Antiinflammatoriska medel eller steroider kan lindra smärta och muskelförlust. Kirurgi kan vara ett alternativ för vissa neurologiska sjukdomar. Håll din veterinär uppdaterad med din hunds framsteg för att säkerställa mediciner och traditionella behandlingar är effektiva.

alternativ terapi

Alternativa terapier såsom örter, kiropraktik arbete och akupunktur kan lindra symtomen inklusive smärta och kan förbättra muskelminne. Ginkgo biloba kan öka blodflödet till hjärnan, medan echinacea kan öka din hunds immunförsvar och håller ytterligare infektioner borta. Konsultera en veterinär som specialiserat sig på alternativa terapier för att ta reda på om dessa behandlingar är ett gångbart alternativ för din hunds specifika neurologiska sjukdom.

Träning

Regelbunden motion kan hålla din hund neurologiska symptom under kontroll och förbättra sin motorik. Gå din hund dagligen. Om din hund verkar ha ont eller har svårigheter, börjar med en kort och långsam session och sakta arbeta upp till längre promenader. Vattenterapi är en skonsamma alternativ som är mycket effektiv. Din hund kan gå i en grund pool eller gå på ett löpband under vatten för att öka rörligheten, särskilt om han har svårt på grund av vikt eller smärta.

Förvaltning hemma

Skapa en bekväm plats för din hund att leva. Placera sin mat på en plats som är lätt för honom att få tillgång till. Om han är lång, placera sin mat och vatten skål på en låda så att han inte behöver kämpa för att nå det. Köp en sele att linda i din hunds mage för att hjälpa honom i att gå uppför trappor eller på hala golv. Om du låter din hund på möbler, överväga att installera en ramp eller liten trappa för din hund att använda för att få på en säng eller soffa.